‘Pep had hem beter gemaakt, wat is reden dat hij voor United heeft gekozen?’

Dinsdag, 14 mei 2019 om

Met de zesde plaats in de Premier League kende Manchester United een uitermate teleurstellend seizoen. Met 2 doelpunten en 4 assists kent ook Alexis Sánchez een behoorlijk tegenvallend jaar. Patrice Evra stelt in gesprek met Sky Sports dat het geen verrassing is dat de Chileense aanvaller teleurstellend presteert in het shirt van the Red Devils.

Manchester United nam Sánchez anderhalf jaar geleden van Arsenal en maakte van hem de bestbetaalde speler van de Premier League, maar tot dusver wist hij nooit te overtuigen op Old Trafford. “Sommige spelers komen alleen maar voor het geld, ik ben niet bang om dat te zeggen. Ik heb niks tegen hem, maar toen ik van de deal met Sánchez hoorde, dacht ik dat het niets zou worden. Hij had ook naar Manchester City kunnen gaan, zij boden minder geld”, zegt Evra.

“Bij City had hij wel beter voetbal gespeeld, het spijt me. Pep Guardiola had hem beter gemaakt. Dus ik wil de echte reden weten dat hij voor United heeft gekozen? Vertel me niet dat hij als kind al fan was van United. Of hij wilde het geld of hij wilde de nummer één zijn, het shirt met nummer zeven nemen en een ster worden”, stelt de 37-jarige Fransman. Sánchez speelde tot dusver 45 wedstrijden voor Manchester United, waarin hij 5 doelpunten en 9 assists verzorgde.

Een andere speler over wie de laatste tijd het nodige te doen is, is Paul Pogba. Afgelopen weekend doken er filmpjes op waarin te zien was hoe de Franse middenvelder uitgekafferd werd door enkele fans. “Het is niet zo dat ik Paul bescherm wanneer er iets gebeurt met fans, maar they are killing Paul”, zegt Evra over Pogba. “Alleen omdat hij Pogba is, met zijn kapsels, zijn dansjes, zijn Instagram en alles, wordt hij enorm bekritiseerd. Mensen vergeten wat voor speler hij is, alleen David De Gea en hij kunnen van deze selectie bij een grote club in Europa spelen.”


Poll

Ben jij het met Patrice Evra eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Ik denk haast dat hij toch echt voor het geld gekozen heeft. Volgens mij is hij meteen een van de best betaalde spelers van United geworden en dit wou hij ook bij City. Nu kun je zeggen dat City van alle kanten met geld smijt, wat ook zo is, maar zij maken niet iemand meteen de bestbetaalde voetballer zonder iets bewezen te hebben. Hierbij ook wel mooi dat ze voet bij stuk hebben gehouden en gezegd, wij betalen dit en niet meer.

Maar goed, dat Sanchez zo slecht uit de verf ging komen als dat hij bij United heeft gedaan dat had ik nooit verwacht. Hij was fenomenaal bij Arsenal, hoe kun je dan zo ver naar beneden zakken?

14 mei 2019 om 10:35

Is de helft van het seizoen geblesseerd, heeft opeens concurrenten op zijn positie en is afhankelijk van het systeem soms zelfs derde in de pikorde. Ja dan krijg je ook niet echt de kans om te groeien in het seizoen. 10-08-2018 was de laatste keer dat hij de 90 minuten vol heeft gemaakt.

14 mei 2019 om 10:41

Maar dat betekent niet dat het niet aan hem ligt he. Alexis is gewoon de Chileense Rooney in mijn ogen. Spelers die al vroeg 'op' zijn. Velen zijn verbaasd over het 'verval' van Alexis, maar dit verval was al ingezet bij Arsenal. Zijn veldspel was bij ons al minimaal 6 maanden dramatisch en zijn instelling was ook al veel slapper geworden. Alleen bij ons scoorde hij nog geregeld, omdat het hele spel op hem was afgestemd en hij per wedstrijd meer kansen kreeg dan bij United. Natuurlijk spelen blessures mee, alleen Alexis laat in de minuten die hij krijgt ook werkelijk niets zien. Geen inzet, geen kwaliteit, geen passie, niks..

14 mei 2019 om 10:45

De kans om te groeien die creëer je voor 90% toch echt zelf. Als je weken op de bank zit en vervolgens mag invallen in de Manchester derby en dan niet de motivatie kunt ophalen om te laten zien van je kan, dan ligt het toch echt aan je zelf. Je krijgt niks gratis in deze wereld.

14 mei 2019 om 11:01

Als je een beetje op niveau hebt gesport dan weet je dat 90% een zeer onrealistisch percentage is. Ik vraag me ook af wat jij van een Sanchez verwacht in 7 minuten tijd tegen City.

14 mei 2019 om 10:55

@zwaailicht. Je kon het eigenlijk al wel aan zien komen, tenminste als je alle wedstrijden van Arsenal volledig keek. Zijn veldspel was namelijk echt slecht de laatste 6 maanden. Alleen hij scoorde nog wel geregeld, omdat het hele spel op hem was afgesteld. Daarnaast kreeg hij bij Arsenal per wedstrijd meer doelkansen dan dat hij nu bij United krijgt.

Maar zijn inzet was het laatste halfjaar bij ons al erbarmelijk. Die lijn heeft hij bij United gewoon doorgetrokken.

14 mei 2019 om 10:58

@jackieboy10, zo specifiek heb ik inderdaad wedstrijden van Arsenal niet gevolgd. Bij Arsenal speelde natuurlijk in zijn laatste jaar dat hij weg wou en een transfer misloopt. Dit heeft hij mentaal niet weten te verkroppen en blijkbaar nog steeds niet..

City kan ook maar 11 spelers opstellen. Niet iedere speler kan naar City en kunnen zeker niet allemaal tegelijkertijd spelen....mensen maken altijd keuzes, soms goed soms minder goed....

Een stilstaande klok heeft ook twee keer per dag gelijk.
Jammer dat er naar deze droeftoeter geluisterd moet worden.

Dat het niets met Sanchez is geworden heeft meer te maken met beleid dan de speler zelf. Hij is altijd een huurling geweest en daar is niets mis mee. Er wordt al jaren gezeverd over enkele spelers, terwijl een ieder met één gram verstand weet dat systematisch titels pakken alleen gebeurt met een degelijk beleid.

14 mei 2019 om 10:52

Dat ben ik gedeeltelijk maar met jou eens. Degelijk beleid is inderdaad een pré. Echter, een speler kan alsnog dan wel individuele prestaties op de mat leggen. En dat ligt toch echt bij Alexis zelf. En dan met name bij zijn gebrek aan inzet en passie. Juist de dingen die hem eerder zo goed maakten. Hij loopt nauwelijks meer, verdedigd nauwelijks meer mee en bij balverlies laat hij iedereen lekker lopen. Als je kijkt naar prestaties op het veld, dan toont zelfs Özil nog meer inzet. Terwijl Özil al jaren daarom verguisd wordt door velen. Dat vind ik dan toch echt bij Alexis zelf liggen.

Dit is een beetje mosterd na de maaltijd. De kans is ook prima aanwezig dat hij met zijn instelling en blessuregevoeligheid ook bij City niet uit de verf was gekomen. Laten we vooral ook niet doen alsof alles wat Guardiola aanraakt in goud veranderd, wat dat is het niet geval.

Hij kon kiezen uit twee clubs die beide een riant salaris boden, en heeft een keuze gemaakt niet goed is uitgepakt. Maar dat ligt niet alleen aan United natuurlijk. Het gif en de inzet die Sanchez normaal altijd in wedstrijden stopte hebben we al tijden niet meer van hem gezien.

14 mei 2019 om 10:58

Precies dat dus. Hetgeen Alexis zo'n speciale speler maakte, dat toont hij al 2 jaar niet meer. Het was namelijk uitzonderlijk dat iemand met zijn technische kwaliteiten, zo ontzettend veel inzet in een wedstrijd toonde. Dat maakte hem ook zo gevaarlijk. Hij liep voor elke bal, hij werkte mee terug en hij ging voor elke halve kans. Dat zijn dingen die puur uit hem kwamen en die weinig te maken hebben met het falende beleid van United. Uiteindelijk denk ik persoonlijk dat hij 'uitgeblust' is, net als Rooney dat op relatief vroege leeftijd was. Ik denk persoonlijk dat het dus ook niet meer echt beter zal worden voor Alexis, waardoor United vast zit aan een speler die belachelijk veel geld verdient.

Sure! ik weet de discussie nog die er oplaaide toen Pep bij City begon en Mourinho bij United. Beide hadden een begenadigd aanvallend talent uit de jeugd ter beschikking en iedereen wist zeker dat het talent van City tot grote hoogten zou reiken onder Pep en dat het talent bij United kansloos was bij Mourinho.

Inmiddels is de ster van Rashford nog steeds rijzende en horen we weinig meer van Iheanacho.

Dus makkelijk scoren met zo'n redenering, iets dat nooit bewezen kan worden.

het zal best maar waarom heeft Pep dan een Otamendi bv niet beter gemaakt of die Zuid Amerikaanse keeper die Guardiola perse een paar jaar geleden voor heel geld ten koste van alles moest hebben, om hem vervolgens een seizoen later weer te vervangen door Ederson? waarom zijn Zinchenko en Delph nog steeds matige backs? waarom is Nolito ook niet beter geworden onder Pep en waarom maakt Laporte tegen de Spurs twee superamateuristische fouten in de CL terwijl hij ook getraind word door voetbalorakel Pep?

slaan mensen niet een beetje door in het heilig verklaren van Pep? het is een goede coach maar mensen gaan nu net doen of alle andere trainers die toevallig geen Pep heten een stel koekenbakkers zijn en of voetballers alleen goed kunnen renderen onder Guardiola

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Actuele wedstrijden

455 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Manchester United 5 0 0 0
2018/2019 Manchester United 35 13 6 0
2017/2018 Manchester United 27 6 5 1
2016/2017 Manchester United 30 5 7 0
2016/2017 Juventus 0 0 0 0

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Lionel Messi is geen fan van Junior Firpo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren