Waarom moest Steven Bergwijn op dertienjarige leeftijd bij Ajax weg?

Dinsdag, 14 mei 2019 om

Ajax wil na dit seizoen Steven Bergwijn losweken bij PSV, al weigert de Eindhovense club medewerking te verlenen aan een binnenlandse transfer. De 21-jarige aanvaller zou naar verluidt niet onwelwillend staan tegenover een terugkeer naar Amsterdam. Bergwijn genoot immers een deel van zijn jeugdopleiding bij Ajax. Hij kwam tot het Onder 14-elftal uit voor de hoofdstedelingen, waarna hij naar PSV verhuisde. Een reconstructie van de feiten.

Een incident tijdens een jeugdtoernooi in Zweden was de reden voor de breuk tussen Ajax en Bergwijn, zo onthulde Henk Spaan eerder in zijn boek Nouri, de belofte. De aanvaller was destijds samen met Abdelhak Nouri ‘het dodelijkste duo op de Nederlandse velden’, met Nouri op tien en Bergwijn in de spits. Tot het moment dat jeugdtrainer Orlando Trustfull een ander idee had en voor een iets grotere en iets bonkerige spits koos.

Als Bergwijn mocht invallen, dan deed hij dat bovendien als rechtsbuiten. Daar spraken Bergwijn senior en de aanvaller met Ajax over, maar dat leidde niet tot een consensus. De relatie werd niet beter toen de club geen nieuwe schoenen aan Bergwijn wilde geven toen daar een groot gat in zat. Bergwijn senior kocht vervolgens een nieuw paar schoenen voor zijn zoon, maar dat viel weer slecht bij onder meer jeugdtrainer Bryan Roy. Spaan verzekerde dat Ajax ouders liever ziet gaan dan komen.

De bom barstte pas echt tijdens een jeugdtoernooi in Zweden, in een wedstrijd tegen het nationale elftal van Wit-Rusland. Ajax speelde slecht, stond na een kwartier met 2-0 achter en Bergwijn zat op de bank. Bergwijn senior pakte een witte zakdoek en begon te zwaaien. Niet veel later was het einde verhaal voor Bergwijn, memoreerde voormalig Ajax-jeugdtrainer Hans Bergsma in het boek. “Stevie mocht niet meer meedoen, mocht niet meer in de kleedkamer van de jongens. Het was een enorme fout van Jan Olde Riekerink (voormalig hoofd jeugdopleiding, red.), die gewoon een straf had moeten uitdelen en er alles aan had moeten doen om Bergwijn voor Ajax te behouden.”

“Ten slotte heeft PSV niet eens een vergoeding hoeven betalen, ze lieten Stevie zomaar gaan. Ik vond het verschrikkelijk”, beaamde Bergsma. Bergwijn zelf blikte vorig jaar zomer terug op zijn tijd bij Ajax. “Ik heb veel gehad aan mijn tijd bij Ajax. Ik heb er de basistechnieken geleerd”, vertelde hij aan radiozender FunX. "Ik heb daar zes jaar lang gespeeld. Daarna is er ruzie ontstaan en ben ik weggestuurd. Ik ga denk ik niet meer terug naar Ajax. PSV zit gewoon mijn hart nu. Ik heb bij Ajax mooie tijden beleefd. De volgende dag trainde ik echter al bij PSV.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

79 reacties (laatste reactie door no.14)

Dit gaat weer helemaal uitgemolken worden door de media. Een uit de duim gezogen onzin artikel over Bergwijn naar Ajax terwijl iedereen met een beetje verstand weet dat PSV hier never nooit aan mee zal werken. Daarnaast lijkt het me ook sterk dat Bergwijn nog naar Ajax wil gezien zijn verleden. Sensatie sensatie sensatie maar op voorhand kansloos.

14 mei 2019 om 09:59

Welkom in de wondere wereld van het voetbal waar met geld alles mogelijk is.

14 mei 2019 om 10:06

Volgens mij begrijp je niet helemaal wat het woord onbespreekbaar betekend. Waaorm zou PSV in godsnaam mee werken aan een transfer van hun beste speler voor pakweg 50 mil naar Ajax terwijl ze hem voor een min of meer vergelijkbaar bedrag aan een buitenlandse club kunnen verkopen?

Iedereen vergelijkt Ajax nu met Bayern maar vergeten voor het gemak dat de ED in de verste verte niet lijkt op de Bundesliga, daar vertrekken Duitse spelers nauwelijks naar het buitenland en is de competitie in tegenstelling tot de ED wel aantrekkelijk voor buitenlandse spelers.

PSV heeft het geld niet nodig en besluit uiteindelijk zelf met ze willen praten. Als Bergwijn een tranfser zou willen forceren dan heb ik nog liever dat ze hem naar de jeugd doorzetten en hem over een paar jaar tranfservrij de deur uit laten lopen dan dat we ons laten verleiden onze beste spelers aan de concurent te verkopen.

PSV moet hier gewoon perminent niet aan meer werken hoeveel geld er ook geboden wordt.

14 mei 2019 om 10:14

Voor een groot deel ben ik het eens met je verhaal.
De ED en de BL zijn absoluut niet met elkaar te vergelijken de BL is een absolute topcompetitie die ook aantrekkelijk is voor topspelers van buiten Duitsland de Ed is dat verre van.
Ik denk echter dat PSV Bergwijn best wel verkoopt aan Ajax voor 50 miljoen alleen denk ik niet dat Ajax dat gaat betalen voor Bergwijn. Bergwijn is een goede eredivisie voetballer maar nooit 50 miljoen waard.

14 mei 2019 om 10:19

Ik denk ook niet dat het gebeurt ik zeg alleen niet dat we ik de huidige voetbalwereld niet veel waarde moeten hechten aan een woordje als 'onbespreekbaar'. Ik moet nog maar zien of er clubs zijn die het gewenste bedrag voor Bergwijn op tafel leggen. Doet niemand dat en Ajax wil wel grof geld betalen, dan zal het zeker bespreekbaar zijn mits PSV een goed back up plan heeft. Er wordt nu gedaan alsof Bergwijn van PSV naar Ajax hetzelfde is als Messi van Barca naar Real.

14 mei 2019 om 10:19

Denk jij serieus dat er een club komt die 50 Miljoen voor Bergwijn gaat betalen?

14 mei 2019 om 10:20

Zolang je blijft geloven dat er een buitenlandse club 40 miljoen gaat betalen is dit verhaal nonsens. Alleen gaat er geen enkele club dat betalen. Bergwijn heeft een goede eerste seizoenshelft gespeeld. Tweede seizoenshelft was slecht. Kansloze beker uitschakeling en kansloos Europees gespeeld. Er is geen enkele club die 40 miljoen gaat betalen voor Bergwijn. Zelfs 30 miljoen word al hoog gegrepen. De zaakwaarnemer van Bergwijn weet ook wel dat Ajax geen 40 miljoen gaat betalen. Die weet dus ook wel dat het op houd bij 30-35 miljoen. En die weet dus ook dat er geen enkele buitenlandse club dat bedrag geboden heeft omdat het anders nutteloos overleg is.

14 mei 2019 om 10:23

de enige die hier uiteindelijk wat over te zeggen heeft is natuurlijk Bergwijn zelf.
Als hij niet naar een andere club dan Ajax zou willen dan heeft uiteindelijk PSV ook niets te willen. Verlengt hij gewoon zijn contract niet meer, zo gaat dat tegenwoordig. Dus PSV kan hoog van de toren blazen, maar uiteindelijk bepaalt Bergwijn wat hij gaat doen.

Overigens denk ik dat dit een broodje aap verhaal is. Mogelijk dat Bergwijn wel ter sprake is gekomen en misschien is er wel eens officieus geïnformeerd naar hem.
Maar geloof nooit dat Ajax dertig tot veertig miljoen gaat spenderen aan een binnenlandse transfer plus het feit dat ze niet PSV veertig miljoen rijker willen maken.

14 mei 2019 om 10:29

D-Bergwijn

We gaan het zien. Het grote voordeel is dat PSV Bergwijn niet persee hoeft te verkopen. Ik verwacht in iedergeval dat Lozano vertrekt en spelers als Pereiro en dan heeft PSV genoeg geld om weer te investeren in de groep. Daarnaast denk ik (los van dat het onbespreekbaar is) Bergwijn nog liever voor 30 mil aan het buitenland verkoopt dan voor 40 mil aan Ajax.

14 mei 2019 om 10:32

''enige die hier uiteindelijk wat over te zeggen heeft is natuurlijk Bergwijn zelf.''

En hier heb je het dus helemaal mis. Hij heeft een contract bij Psv, dus PSV bepaald in overleg met de speler en niet alleen Bergwijn zelf. Er zijn genoeg voorbeelden van spelers die ergens op de bank wegrotten in vergelijkbare situaties. Daarnaast lijkt het me sterk dat Bergwijn zo graag naar Ajax zou willen. Ze hebben het afgelopen jaar super gedaan maar dit is op competitie niveau en los van salaris toch echt een stap zijwaards.

14 mei 2019 om 10:35

Ik geloof ook niet dat Bergwijn naar Ajax gaat, die transfer is niet realistisch. Ook niet gewenst naar mijn mening. Ik geloof ook alleen niet dat er 30 miljoen vanuit het buitenland komt op basis van 2 goede CL wedstrijden, de beroerd beker seizoen en 1 goed eredivisie seizoen. Depay bewees zich over een langere periode en leverde net aan dat bedrag op. Hakim Ziyech (EL finale) en al jarenlang een van de eredivisie sterren is afgelopen zomer ook geen 30 miljoen op geboden. Allemaal tekenen dat er nog geen serieus bod van 30 miljoen is binnen gekomen. Alleen dat moet je wel kunnen zien en accepteren als PSV zijnde door perspectief te zien.

14 mei 2019 om 10:58

Ik vind het altijd wel komisch dat mensen met vergelijkingen komen om aan te geven wat iemand wel of niet waard is. Het is maar met wat voor speler je Bergwijn dan wil vergelijken. Jij neemt Ziyech, maar ik zou bijvoorbeeld ook een transfer van Pulisic naar Chelsea kunnen nemen. Heeft zich absoluut niet bewezen in de Bundesliga en heeft Chelsea toch 65 miljoen gekost. Vergelijk je Bergwijn of een Lozano bijvoorbeeld met hem dan is 40 miljoen absoluut geen gekke prijs.

14 mei 2019 om 11:18

Je wilt iemand vergelijken die ondertussen 128 wedstrijden bij Borussia Dortmund heeft gespeeld en daarvan 22 in de CL, en daar in van de uitblinkers was vergelijken met Bergwijn die alleen in de eredivisie wat heeft laten zien? Dan haal je zelf al je vergelijking onderuit

14 mei 2019 om 11:36

Je begrijpt niet goed wat er bedoeld wordt met de uitspraak Ajax wil het Bayern van Nederland zijn . Wat dermme bedoeld wordt is dat Ajax net als Bayern de beste spelers bij de concurrentie in de competitie weghaald. En dat kan door het enorme vermogen dat Ajax heeft. De clubs in Nederland profiteren hiervan omdat dit ook weer mogelijkheden biedt voor hen.

14 mei 2019 om 11:39

Ja en heeft zich totaal niet bewezen. Dat hij die duels speelt is leuk, maar heeft gewoon helemaal niks gepresteerd. Een stukje marketing en goed onderhandelen van Dortmund heeft ze een bedrag opgeleverd wat hij dus helemaal niet waard is. Ik durf zelfs te zeggen dat hij in kwaliteit echt niet zoveel beter is dan Bergwijn. En dan scheelt 40 en 65 miljoen nog een kleine 25 miljoen. Dan reken ik dat verschil in bedrag nog tot het feit dat hij bij Dortmund speelt en de cl heeft gespeeld. Hoe jij er bij komt dat Pulisic een uitblinker was/is is mij een raadsel. Heeft volgens mij ook nog geen 15 doelpunten gemaakt in die 128 wedstrijden die je noemt.

14 mei 2019 om 12:08

89 wedstrijden Bundesliga 13 goals 17 assists En nog een jaar jonger dan Bergwijn... En een uitblinker is niet altijd direct doelpunten. Bij Pulisic heb je altijd het isee dat er direct wat kan gebeuren.

14 mei 2019 om 19:31

Ik zie Penerai al de gehele dag over alles van Bergwijn reageren alsof hij z'n zaakwaarnemer persoonlijk kent. Gewoon afwachten ipv alles brengen als een volkomen feit.

14 mei 2019 om 19:32

@Penerai, ben je toevallig PSV-supporter? Oprechte vraag.

14 mei 2019 om 20:47

Nooit!! Met de helft mag psv al super blij zijn als een club dat wil bieden. Behalve als je 'n uitzonderlijke talent bent kan dat bedrag boven de 50M oplopen.

14 mei 2019 om 10:01

Klopt. Kijk Panterai, sommige spelers die zijn in de jeugd wat slechter en ontwikkelen zich pas later stormachtig. Het ligt gewoon extra gevoel omdat het een ajax-jeugspeler was en nu fuore maakt bij PSV. Het hele Bergwijn-spektakel is voor mij nu een storm in een glas water.

14 mei 2019 om 10:02

Hij is niet weg gestuurd omdat die niet goed genoeg zou zijn. Net als een promes was het een lastige jongen. Die sturen ze bij Ajax wel vaker te snel weg. Eigen schuld dikke bult in dit geval.

14 mei 2019 om 10:15

Bergwijn was helemaal geen lastige jongen, dit gaat om onenigheid met Bergwijn senior. Niet met Bergwijn zelf.

14 mei 2019 om 10:01

Precies dit en het zal nog wel werken ook. Alles om sensationele artikelen de wereld in te helpen, want dat zorgt weer voor geld in het laatje. Hoe triest ook, het is de werkelijkheid.

14 mei 2019 om 10:11

Het verhaal wordt nota bene onderschreven door de zaakwaarnemer van Bergwijn.
Uit de duim gezogen is het dus helemaal niet.

14 mei 2019 om 10:16

Of het verhaal is uit de duim van de zaakwaarnemer gezogen. Zaakwaarnemers hebben vaak een ruime fantasie alleen al om hun pupillen goed in de schijnwerpers te zetten verzinnen ze met regelmaat de mooiste verhalen.
Omdat een zaakwaarnemer iets zegt hoeft het nog niet waar te zijn eerder andersom zou ik zeggen.

14 mei 2019 om 10:15

Hoezo niet meewerken? PSV duwt Bergwijn zelf richting de uitgang. Als Bergwijn op zijn beurt enkel naar Ajax wil dan heb PSV geen poot om op te staan.

14 mei 2019 om 10:18

PSV heeft een minimaal bedrag (transfer bedrag Depay) in het hoofd. Ik kan me niet voorstellen dat Ajax 34 miljoen + wil neerleggen voor Bergwijn die zich enkel en alleen in de eredivisie bewezen heeft dat zou puur wanbeleid zijn....

14 mei 2019 om 10:22

Ik zie het niet gebeuren nee maar mocht Ajax zo gek zijn om 35 miljoen te betalen en Bergwijn wil enkel naar Ajax, dan heb PSV hier niets te zeggen. Maar of Ajax hier nou sterker van wordt betwijfel ik. Zoveel speciaals heeft Bergwijn niet laten zien.

14 mei 2019 om 10:23

Tornado72, iets in je hoofd hebben of daadwerkelijk krijgen is een tweede. De zaakwaarnemer is op de hoogte van alle binnen gekomen aanbiedingen. Denk je echt dat deze met Overmars in gesprek gaat als een andere club al 30 miljoen heeft geboden? Natuurlijk niet, hij weet dat PSV hem dan liever aan het buitenland verkoopt. Die zaakwaarnemer gaat alleen in gesprek met Overmars omdat hij denkt dat zoiets haalbaar is. En zoiets is alleen haalbaar bij gebrek aan serieuze aanbiedingen vanuit het buitenland. Het is veel logischer dat er nog niemand 25 miljoen heeft geboden en dat de zaakwaarnemer daarvan hoopt te kunne profiteren door er een 30-35 miljoen deal met Ajax uit te slepen.

14 mei 2019 om 10:31

Waarom denk je dat PSV geen poot heeft om op te staan? Ze hebben altijd het laatste oordeel, of Ajax nou 40 of 100 miljoen bied.

Daarnaast is het belachelijk om te denken dat Bergwijn dit haast onmogelijke pad op wilt terwijl er ook clubs als Spurs, Inter, Milan zijn die zo 40m voor hem geven.

14 mei 2019 om 10:36

Als jij denkt dat aroma, Inter of AC Milan 40 miljoen gaan betalen... Dat zijn juist de clubs die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Die gaan tot 25 miljoen en meer niet..

14 mei 2019 om 12:20

Ooh ja dat hebben we gezien de afgelopen jaren. Alleen Roma gaat niet verder dan dat over Milan en Inter kraam je onzin uit.

14 mei 2019 om 13:01

Ehm. Dan ben je wel redelijk slecht geïnformeerd. Kijk alleen naar de transfers van Milan en Inter. Beiden betalen meestal erg veel voor spelers uit de eigen competitie. Vooral Milan. En anders zijn het spelers uit een betere competitie of een exotische naam uit Zuid-Amerika. Maar hele extreme bedragen zijn het niet.

Joao Mario is met €40 miljoen de duurste aankoop van Inter geweest de afgelopen jaren. En dat was nadat hij belangrijk was in het winnen van het EK met Portugal. Bonucci is met €42 miljoen de duurste aankoop van Milan geweest van de afgelopen jaren. Toevallig een van de beste verdedigers ter wereld en kwam van een club uit dezelfde competitie.

Dus zo vanzelfsprekend is het niet dat PSV even kan cashen als Milan of Inter langskomt. Zeker niet nu Bergwijn alleen maar kampioen is geweest in Nederland en voor de rest weinig tot niets extra's heeft laten zien.

14 mei 2019 om 20:46

Hoezo heeft PSV niks te zeggen? Als PSV hem niet wil verkopen, verkopen ze hem niet simpel.

14 mei 2019 om 10:46

@panerai, dat psv niet welwillend tegen een transfer naar Ajax kijkt lijkt me logisch.
Alleen doe je een aantal aannames die jij en ik niet kunnen staven. Wie weet heeft die jongen wel spijt dat het zo gelopen is als geschetst en wil hij wel degelijk terug. Misschien kan hij bij Ajax met het loslaten van het salarisplafond wel twee keer meer verdienen.

Als Ajax een marktconforme prijs wil betalen, voldoende voor psv is niets uitgesloten. m.a.w. als die jongen echt wil (geen idee of dat klopt) dan gaat hij gewoon en wordt het een heel lastig verhaal dit tegen te houden.

En laten we wel wezen, psv heeft zelf nooit anders gedaan dan spelers bij Ajax ophalen (lerby, Arnesen, Vanenburg, Koeman, etc etc.)

Dus de visie van de gebeurtenissen van een columnist is een feit. Dan weten we dat ook weer....

Overigens is dit incident typerend hoe zeer ouders zich met de opleiding bemoeien. De trainer bepaalt en die mensen moeten hun mond houden. Laten we wel wezen, hoe erg is het om een keer op de bank te moeten zitten? Dat kweekt toch karakter en de drang om zichzelf te verbeteren om weer in de basis te komen?

Er zijn overigens wel ergere dingen gebeurt bij Ajax dan zwaaien met witte zakdoekjes. Er zijn weleens klappen gevallen.

Erg jammer dat hij om deze redenen weg is gestuurd. Ik snap zowel Ajax als Bergwijn in dit verhaal. Het zijn wel redenen die je elkaar kan vergeven om nu dus als nog bij Ajax 1 te spelen.

De Telegraaf heeft zijn zin. Zij komen met een gerucht. Iedereen doet alsof het waarheid is. Kom op. PSV gaat hem niet aan Ajax verkopen en terecht. En Ajax gaat terecht geen mega bedrag voor Bergwijn neertellen. Kunnen ze beter voor +-20 miljoen uit of de eredivisie of bijvoorbeeld Brazilië een buitenspeler halen.

14 mei 2019 om 10:09

Inderdaad, hij gaat nooit komen voor een dergelijk bedrag. Sensatie erin gooien, meer is het niet.

Mocht hij een clausule hebben van 20 miljoen dan had ik het nog wel echt willen geloven.

Stiekem lijkt het mij wel tof als hij overkomt, goeie spelers zijn altijd welkom!

14 mei 2019 om 10:19

Ik zie het niet gebeuren maar als Ajax daadwerkelijk Bergwijn wil en Bergwijn wil op zijn beurt enkel naar Ajax, dan staat PSV hier toch buitenspel. PSV duwt Bergwijn zelf richting de uitgang dus hebben ze geen poot om op te staan mocht Ajax daadwerkelijk het gewenste bedrag op tafel leggen. En hoezo gerucht? Als overige media evenals de zaakwaarnemer het bevestigen zal er wel een kern van waarheid inzitten.

14 mei 2019 om 10:31

Hoezo staat PSV buitenspel en heeft het geen poot om op te staan? Als PSV niet wil dat Bergwijn naar Ajax gaat, dan gaat hij niet.

14 mei 2019 om 10:43

PSV wil of moet Bergwijn verkopen. Als Bergwijn enkel naar Ajax wil en absoluut niet naar het buitenland, wat heeft PSV dan te zeggen ?

Ach de tijden van Frank de Boer. Hele foute tijden. Jongens met groot talent kregen geen kans of er werden smoezen verzonnen waarom ze weg moesten (bergwijn) of zogenaamd niet goed genoeg waren (nouri, Frenky de Jong, Mathijs de Ligt, Donyel Malen). De enige die hij groot probeerde te maken was Donny van de Beek die bij dezelfde zaakwaarnemer zit als Frank de Boer zelf. Maar toptalenten als Cerny, Nouri, Frenky de Jong etc. kregen geen enkele kans want waren een bedreiging voor Donny van de Beek dus voor de portemenee van zijn zaakwaarnemer. Donny speelde al twee jaar in het eerste van Ajax toen speelden al deze jongens nog in jong Ajax. Frank de Boer heeft geen minuut speeltijd gegund aan de beste speler uit jong Ajax, Nouri. En ook geen minuut speeltijd aan Frenky etc. Steven Bergwijn weggejaagd, die een veel groter talent was dan Donny en ik kan zo nog even doorgaan. oh ja wie hij ook heel groot maakte waren middelmatige spelers als Veltman en Siem de Jong. Een schande die man. Voor de duidelijkheid, Trustful is de beste vriend van Frank de Boer die alles in de gaten hield voor hem en zijn zaakwaarnemer in de jeugd. Jammer dat we daardoor topspelers zijn kwijtgeraakt. Gelukkig is het nog goed gekomen met Frenky en Mathijs. Maar we hebben Nouri nooit zien schitteren in het eerste terwijl hij er al klaar voor was.

14 mei 2019 om 10:53

hahaha, wat een onzin kraam jij uit zeg in éã©n post!

Cerny speelde ook onder de opvolgers van de Boer niet. Nouri was nog een komende speler, evenals Mathijs en Frenkie. Malen (die zelf weg wilde voor het grote geld en is mislukt)

Als je werkelijk gelooft dat een trainer spelers die goed zijn niet laat spelen vanwege politieke spelletjes en daarmee zijn eigen kansen op prijzen ook vergooit, ben je niet goed, serieus!

Ajax zat toen in een financiã«el zeer moeilijke periode en de Boer heeft het op basis van die randvoorwaarden meer dan voortreffelijk gedaan!

Ajax haal deze man, 40-45 miljoen zou voldoende moeten zijn. Liever een bergwijn dan een compleet leger aan buitenlandse spelers.

14 mei 2019 om 11:51

Bergwijn komt zeker niet te kort. Het zou een geweldige aanwinst zijn voor ajax. In de 1e helft van de competitie was hij weergaloos, ik geef toe dat de 2e helft minder was maar dat was met het hele elftal van psv het geval. Met al dat geld op de bankrekening kom je niet ver in de cl.

Uiterst vermakelijk onderwerp.

Veel Ajax fans' reacties die Bergwijn en zijn carrière tot nu toe proberen naar beneden te halen. Mocht hij echter morgen tekenen dan zien wij een omslag van 180 graden.

Dit jaar behaalt PSV geen prijzen en wordt dit omschreven als een totale afgang. Impliceert dit niet dat de voorgaande jaren waarin Ajax geen prijs behaalde dan ook zo zijn geweest?

Emoties en de waan van de dag. Reporters die hun recht ontlenen aan het loslaten van geruchten.
Ooit ging het om feiten en wilde je geïnformeerd worden. Nu schrijft de reporter het ene moment over een bal-in-mond act op het Eurosong festival en hoe belangrijk dit is, het andere moment hoe het leven van velen echt niet veel voorstelt omdat je bij de andere vereniging bal-op-dak-club speelt.

Ik ben geen fan van beide teams, sta aan de zijlijn, observeer en vraag mij af of voetbal niet een sport voor poseurs is geworden.

Het zou best goed verkopen; een relnichten tijdschrift als Story, Privé.... maar dan gevuld met voetballers....

@jaakke Nouri, Frenky de Jong en Mathijs de Ligt waren komende spelers. Maar Donny zat al 2 seizoenen bij Ajax 1 waar Frank de Boer trainer was. Toeval dat ze dezelfde zaakwaarnemer hebben? Was Donny beter in jong Ajax dan Frenky of Nouri of Cerni? Laat me niet lachen. Dan heb jij niet naar de wedstrijden gekeken. Frank heeft al die concurrenten van Donny gewoon buiten de selectie gehouden met allemaal onzin redenen. Net zoals hij voor Donny wel een reden heeft gevonden om hem er bij te halen. En inderdaad, trainers zijn helaas heel politiek. Denk jij dat Rosario altijd speelt bij PSV omdat hij het zo goed doet? Heb je hem zien spelen dit seizoen? Of komt het toevallig omdat Mark van Bommel en Rosario dezelfde zaakwaarnemer hebben? Waardoor Rosario altijd basis speelt en bizar slecht mag presteren zonder gewisseld te worden. Er zitten op de bank echt wel betere spelers dan Rosario hoor. Maar keep on dreaming als jij denkt dat trainers niet politiek zijn. Helaas maken dat soort trainers, types Frank de Boer dus, clubs kapot.

14 mei 2019 om 12:24

Haha Rosario is de beste verdedigende middenvelder van PSV dus stop maar met deze onzin. Wie vind jij beter dan Rosario dan? Daarnaast heeft van Bommel dit seizoen ook Malen even laten dalen in de pikorde ten opzichte van Gakpo.

14 mei 2019 om 12:33

Vd Beek al twee jaar bij Ajax 1? Je verzint ze ter plekke blijkbaar. In het laatste seizoen van Frank de Boer als trainer van Ajax heeft vd Beek welgeteld 8 wedstrijden voor Ajax in de eredivisie gespeeld. Dat was ook het eerste jaar van Frenkie bij Ajax. Die was toen absoluut nog niet klaar voor Ajax 1.en jazeker Donny werd altijd genoemd als één van de spelers van die lichting die de kwaliteiten had om het eerste te halen. Blijf ze gewoon lekker uit je duim zuigen Friese vriend!

@Greek-Hero dus als ik mijn mening geef die anders is dan die van jou ben ik een trolletje en ben ik aan het baselen? Bijzonder. Frank heeft het wat het talent van Donny van de Beek aangaat inderdaad verkeerd gezien. Maar vooral ook wat het talent van andere spelers betreft, die hij wegzette als gewone spelertjes. Jij zegt dat de halve wereld achter Donny aan zit. Daar geloof ik dus helemaal niks van. Dat is precies wat mensen zoals jij ons willen laten geloven. De buitenlandse club die Donny koopt wens ik veel succes want dat wordt een kat in de zak. Alleen maar hype. Maar ik hoop wel dat Donny vertrekt want dan neemt hij al die rotzooi rondom hem heen ook mee. Het zal Ajax goed doen.

14 mei 2019 om 22:14

De Boer is 3 jaar weg,in 2016 vertrokken, dus niet 5 jaar

@memphisdepay Ik ben het met je eens dat Rosario de beste verdedigende middenvelder van PSV is. Maar er zijn heel veel wedstrijden geweest dit seizoen dat hij meer dan belabberd speelde en er veel meer behoefte was aan creativiteit op het veld. Toch liet Van Bommel hem tegen elke logica in steeds 90 minuten staan. Als jij gelooft dat dat niets te maken heeft met het feit dat Van Bommel dezelfde zaakwaarnemer heeft als Rosario dan wens ik je veel plezier met pakjesavond, want de Sint bestaat inderdaad.

@Greek-Hero waar maak je je zo druk over? En waarom maak je het zo persoonlijk? Ik zeg toch niks geks? De een vindt Donny geweldig en ik dus niet. En ik onderbouw dat. Is het verboden om Donny een matige voetballer te vinden? Of verboden om te zeggen hoe het er werkelijk aan toe is gegaan? Dat Frank de Boer niet zuiver handelde en dat dat ten koste ging van onze club. Wat maakt het nou uit en waarom maak je je zo druk. Als je het niet eens bent met mijn mening onderbouw het dan en ga niet lopen baselen.

" De relatie werd niet beter toen de club geen nieuwe schoenen aan Bergwijn wilde geven toen daar een groot gat in zat. Bergwijn senior kocht vervolgens een nieuw paar schoenen voor zijn zoon, maar dat viel weer slecht bij onder meer jeugdtrainer Bryan Roy".

Raar verhaal. Moest Bergwijn dan met kapotte schoenen voetballen van Roy. Lijkt me sterk.

14 mei 2019 om 19:35

Misschien iets met sponsor? Geen idee of er toe eigenlijk een vaste sponsor voor voetbalschoenen in middenbouw was maar als contract zegt Adidas en je komt met Puma dan kan dat een probleem zijn. Maar geen idee of dat hier geval was.

14 mei 2019 om 20:53

Snap er ook niets van. Heel apart verhaal.

Het valt mij de laatste tijd op dat er veel gezegd wordt maar dat er verder geen uitleg volgt alsof iedereen de historiek al kent en weet wat er is gezegd of gebeurd. Kun je lekker gissen.

@Greek-Hero Ik begrijp niet wat je bedoelt met mijn toon. Dit is geen bewust afwijkende mening maar gewoon mijn persoonlijke mening. Ik vind iedereen maar napraten over Donny van de Beek terwijl die jongen met allemaal kruiwagens er is gekomen terwijl andere spelers met veel meer talent die kansen nooit hebben gekregen of veel harder hebben moeten werken. De hele media wordt beinvloed rondom die jongen en iedereen praat lekker mee. Ik vind Donny aan de bal prima, maar hij heeft verder geen actie, is niet bijzonder snel, kan geen kansen creeren, kan helemaal geen druk zetten. Ik denk dat buitenlandse scouts dat wel zullen zien. Zijn zogenaamd goeie looplijnen zijn al helemaal niet bijzonder. Hij rendeert alleen maar door het talent om hem heen en niet door zn eigen Eredivisie-niveau talent. Frenky is bijzonder, Mathijs, Ziyech, Neres, Tadic en zelfs Mazraoui. Allemaal veel betere spelers en iedereen doet alsof Donny in dat rijtje hoort. Nou, ik doe gewoon niet mee daarin want mijn ogen liegen niet. En dat mag ik wel zeggen toch? Daarnaast is er in de jeugd een vuil spel gespeeld door Frank de Boer en hebben grotere talenten nooit de kans gehad van De Boer om in het eerste te spelen terwijl Donny absoluut niet beter presteerde dan Nouri, Cerny of Frenky in jong Ajax. Cerny is gewoon kapot gemaakt door dit spel. Gelukkig is het goed gekomen met Frenky maar stel je voor dat Frank de Boer nog trainer was dan houd ik mijn hart vast wat er met Frenky en Mathijs was gebeurd. Ziyech en Mazraoui zouden het dan sowieso niet redden want dat zijn helaas, om wat voor reden dan ook, types die het niet goed doen bij hem. Foute gast die Frank de Boer.

Als het waar is en de transfer komt er daadwerkelijk, dan zou Ik niet weten wat het probleem is,
Bergwijn is een Amsterdamse Jongen die notabene van Ajax komt en hij zou dus alleen maar teug komen.
bovendien is vorig jaar Nick Viergever naar psv gegaan weliswaar transfervrij,maar psv kan nu een flink bedrag verdienen aan Bergwijn die destijds gratis kwam binnen wandelen en tenslotte in de loop der jaren is er een karrevracht aan Ajax spelers naar Psv vertrokken nu is het dan een keertje andersom.

Krijgt Ajax bij een transfer van Bergwijn, nog wel een percentage ivm opleidingskosten?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller163
D. MalenAanvaller1311
BrumaAanvaller112
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
J. ZoetKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

46 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 13 5 3 0
2018/2019 PSV 33 14 4 0
2017/2018 PSV 32 8 5 0
2016/2017 PSV 25 2 0 0
2015/2016 PSV 5 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Fraai gebaar van Malen: ‘Ik denk dat iedereen Mo's situatie wel kent’

PSV boekte zaterdagavond een ruime overwinning op Fortuna Sittard. De Limburgers keerden met een 5-0 nederlaag op zak huiswaarts en het vierde doelpunt in het treffen werd verzorgd door Mohamed Ihattaren....Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Manchester United lijkt de meeste interesse te tonen in Kai Havertz. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren