‘Akkoord in Monte Carlo doorslaggevend voor toekomst Matthijs de Ligt’

Dinsdag, 14 mei 2019 om

De toekomst van Matthijs de Ligt ligt bij Barcelona, zo verzekeren Spaanse media dinsdag. Ofschoon maandag nog melding werd gemaakt van een vermeende overstap van Ajax naar Liverpool, lijkt de verdediger annex Oranje-international zich binnen afzienbare tijd aan de topclub uit Catalonië te gaan verbinden. Catalunya Ràdio verzekert dat een onderhoud in Monte Carlo op 12 april daarin een doorslaggevende rol heeft gespeeld.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door doncoxxx)

De ligt, de jong en griezmann. Dat doen ze echt geweldig.

14 mei 2019 om 07:55

1 is er pas binnen en daarnaast vind ik het niet echt knap om als absolute topclub 3 spelers binnen te halen, je hebt er gewoon 300 mln voor nodig en er zijn gewoon niet veel clubs die zoveel geld hebben.

Ik vind de Ligt mooi bij Barca passen, maar volgens mij had hij overal wel gepast, het is een verdediger die kan scoren, kan inschuiven maar ook rustig in de achterste linie wilt blijven en topspitsen uit de wedstrijd wil en kan spelen.

14 mei 2019 om 08:36

Griezmann dat moet ik nog zien, wordt een flop... duur foutje van Barca

14 mei 2019 om 09:26

Waarom? Is wereldkampioen en heeft het toch niet onaardig gedaan bij Atletico. Kun je aangeven waarom hij dan mislukt bij Barcelona?

14 mei 2019 om 09:43

Griezmann en Messi renderen beide het beste als ze met een diepe vaste spits spelen. Zodat ze ruimte tussen het middenveld en verdediging hebben om een actie te maken zonder constant twee - drie man in hun nek te hebben. Hetzelfde probleem heeft Messi bij Argentinie met Dybala.

14 mei 2019 om 10:47

Wereldkampioen maakt je niet gelijk een topspeler he... Frankrijk kon 3 elftallen opstellen die meededen om de wereldkampioenschap. Dat was dus meer een teamprestatie. Kijk maar naar het Duits elftal, dat was ook een teamprestatie destijds.

Hij is gewoon niet zo goed als (hijzelf vooral) men denkt. Blijf het ook belachelijk vinden dat hij ooit in de top 3 zat van Ballon D'or. Suarez en Neymar waren toen veel beter.

14 mei 2019 om 09:54

Dat hele Griezmann verhaal is maar een gerucht, neem het niet zo serieus er is namelijk nog helemaal niks getekent of bevestigd.

15 mei 2019 om 01:20

Nu wel 🙊

14 mei 2019 om 10:07

Zou een grote fout zijn om Griezmann te kopen bij Barca. Misselijkmakend mannetje vind ik het maar en gaat Messi alleen maar in de weg lopen. Wil je een spits, ga dan voor Rashford of icardi

14 mei 2019 om 12:18

Misselijkmakend, dus aan dat criteria voldoet hij. Lijkt me dus een prima speler boot Barca.

Barcelona is een prima club voor de Ligt. Persoonlijk had ik hem liever bij Liverpool zien spelen. De Pl is toch de absoluut zwaarste en grootste competitie ter wereld waar je eigenlijk nooit een wedstrijd op 95% kan spelen. Wie weet maakt hij in de toekomst de stap naar de Pl nog.

14 mei 2019 om 08:27

Toevallig is dit seizoen Engeland dominant Europees gezien. Maar afgelopen jaren nooit wat laten zien. Wat dat betreft heb je met Barca een grotere kans op het winnen van de CL. Ben je ook bijna zeker van La Liga. En heb je lekkerder weer dan in Liverpool. Daarnaast heb je met Frenkie een goede vriend in het team. Ik zou het ook wel weten!

14 mei 2019 om 08:51

De club Barcelona is een prima club maar de Pl is als competitie toch veel interessanter dan de Spaanse competitie wat mij betreft. In Spanje heb je toch regelmatig wedstrijden die op 80% gespeeld kunnen worden in de PL gaat het bijna alle wedstrijden in de 6de versnelling.
Barcelona is geen verkeerde keuze maar mijn persoonlijke voorkeur zou gaan naar de PL, helaas heb ik die keuze nooit hoeven maken.

14 mei 2019 om 09:28

Waar baseer je het op dat de kans groter is bij Barca dan bij Liverpool? Liverpool staat al 2 x achter elkaar in de finale van de CL en het lukt Barca al een paar jaar niet om door de halve finale te komen. Daarbij wordt de grote Messi ook weer een jaartje ouder...

14 mei 2019 om 10:44

dit jaar 4 clubs in de europese finales.
Vorig jaar 1 en het jaar daarvoor ook 1. Dus het Engelse voetbal is al een tijdje in de lift

14 mei 2019 om 10:57

En het jaar daarvoor ! Engels voetbal is in opkomst, Spaanse voetbal in verval. Zeker nu Atletico leeggekocht dreigt te worden en de hegemonie van Messi er straks op zit. Ronaldo is al weg.

14 mei 2019 om 11:57

Hoevaak is de EL/CL de laatste 5 jaar gewonnen door een Engelse club? 1 max 2? Tel even hoeveel Spaanse clubs er zijn dan😉

15 mei 2019 om 01:24

Dat de PL vaak een atletiekbaan is wil niet zeggen dat de competitie beter is. Je ziet dat City met Spaans/Hollands (technisch) voetbal gewoon dik boven de nr 3 en lager staat. We zullen het nooit weten, maar je kunt Europees wel stellen dat Spaanse clubs de afgelopen jaren meer succes boekte tegen Engelse clubs dan andersom.

14 mei 2019 om 08:27

Toevallig is dit seizoen Engeland dominant Europees gezien. Maar afgelopen jaren nooit wat laten zien. Wat dat betreft heb je met Barca een grotere kans op het winnen van de CL. Ben je ook bijna zeker van La Liga. En heb je lekkerder weer dan in Liverpool. Daarnaast heb je met Frenkie een goede vriend in het team. Ik zou het ook wel weten!

14 mei 2019 om 09:41

Als je op veertig meter van je eigen doel moet verdedigen, mag je nooit minder dan 100% zijn. Iedere fout kan catastrofaal zijn en dan zijn de messen vlijmscherp.

Pique bv, is een betere verdediger dan Sergio Ramos. Echter wordt er veel meer kritiek geleverd op Pique, dan op recordhouder kaarten pakken, Sergio Ramos. Die overigens wel een patent heeft op scoren op het juiste moment.
Zou ie dat laatste echter niet hebben, dan zou men aanzienlijk minder lyrisch zijn over hem.

14 mei 2019 om 09:48

Piqué is niet beter als Ramos, piqué is een andere speler als Ramos. Ramos kan ook 40 meter voor zijn doel verdedigen en kan dat ook 16 meter voor zijn doel. Ik ben geen fan van Ramos maar om Piqué beter te noemen is lachwekkend. Kijk anders nog even naar Liverpool-Barcelona wat Piqué staat te doen bij die kopbal van Wijnaldum. Als je piqué en de ligt bij een willekeurige andere club laat spelen dan denk ik dat 98% van de gevallen de ligt basisspeler zou zijn. Echter heeft hij (piqué) natuurlijk wel wat credits opgebouwd bij Barca

15 mei 2019 om 01:27

Buiten de wijnaldum goal is Pique dit seizoen weinig te verwijten. Hij is zeker niet te snelste maar dit seizoen echt goed met anticiperen, timing, kopballen en tackels. Zijn international-af heeft hem geen windeieren gelegd.

14 mei 2019 om 09:59

PL is zeker de grootste competitie ter wereld, maar dat je nooit een wedstrijd op 95 procent kan spelen is uit de lucht gegrepen. Barcelona kan het omdat ze zeer dominant zijn in de competitie, maar hetzelfde geldt voor City en Liverpool. Die heb ik meerdere keren dit seizoen gewoon potjes op 80 procent zien afwerken hoor. Het is maar net voor welk team je speelt.

14 mei 2019 om 10:11

De Pl is in de breedte sterker dan de Spaanse competitie. De nummer laatst in de PL heeft een begroting die groter is dan Ajax daar wordt ook op ingekocht. Spelers als Richarlison verkiezen Watford boven Ajax vanwege de PL. Het zal best wel eens voorkomen dat Liverpool een wedstrijd op 90% kan spelen maar in veel wedstrijden is dat gewoon onmogelijk en winnen ze alleen maar als ze mee gaan in het tempo en de duels...

14 mei 2019 om 10:21

Je argument gaat al van 'nooit' naar 'wel eens'. Hetzelfde geldt toch voor Barcelona. Hoeveel wedstrijden denk je dat ze op 90 procent of lager spelen..

14 mei 2019 om 11:26

Het zal best eens 1 a 2 x per seizoen gebeuren maar de Spaanse competitie is in de breedte gewoon minder sterk of je het nou leuk vind of niet....

15 mei 2019 om 01:31

Qua begroting allemaal leuk en aardig. Maar vaker niet veel van terug te zien in Europa. In Spanje is het contrast groter, maar in de middenmoot zitten ook geduchte teams. Celta was dit jaar tegenvallend, maar kunnen ook van alle clubs in Engeland winnen. Girona pakte punten tegen de top 5 en degradeert hoogstwaarschijnlijk. Er zijn op de kalender maar weinig wedstrijden waar Barca of Real kunnen leunen zonder averij op te lopen.

Lijkt mij geweldig om hem samen met Frenkie bij Barca te zien. Liverpool zou ook geweldig zijn samen met van Dijk en Wijnaldum, ook voor het NL elftal. Al met al zal hij naar een prachtige Europese topclub verkassen!

Die komt bij een prachtige club terecht. Maar 70 miljoen vind ik wel te weinig voor iemand van 19 die nu al bekend staat als beste verdediger ter wereld

14 mei 2019 om 10:05

Nu al bekend staat als beste verdediger? Ben zelf ook groot fan van hem, maar we moeten nu niet gaan overdrijven. Is maar een zien of hij zich in de basis kan spelen bij Barcelona en zich een heel jaar staande kan houden daar. Uiteraard heeft hij wel absoluut de potentie om het te worden.

14 mei 2019 om 10:58

Lang niet de beste verdediger ter wereld. Verdedigend tallent, welLigt. Maar zijn compagnon Van Dijk is nog een niveautje hoger.

15 mei 2019 om 01:34

Maar dat is weer een laatbloeier. Via een grote omweg tot de top gekomen en 3 jaar geleden was Liverpool niet eens zo hoog aangeschreven als nu. De Ligt heeft in ieder geval alles mee om minimaal dezelfde prestatie als de grote der aarde neer te zetten.

15 mei 2019 om 11:35

Zeker, maar er staat 'nu al beste verdediger ter wereld', wat gewoon niet klopt. Doet niets af aan zijn potentie om dat wel te worden.

En ik maar denken dat Raiola geschorst is en niet mag werken van de FIFA.

14 mei 2019 om 09:29

Precies. Mocht dit waar zijn, kan Barca weer een fikse straf tegemoed zien. Waarschijnlijk uitsluiting van een aantal transferperiodes.

14 mei 2019 om 09:40

Op zich zou dat voor Barca geen schande zijn. Hebben nu wel redelijk jong ingekocht. Maar je roept maar wat, tenzij jij de straffen bepaald maar dat lijkt me sterk. Overigens weten we niet wat de straf van Raiola precies inhoudt en als laatste. Je denkt toch niet dat Raiola een eenmanszaak is? Hij heeft meerdere mensen voor hem werken. Dat is alsof je een trainer schorst en dan het hele team niet meer mag voetballen. Beetje gek vind je niet?

14 mei 2019 om 10:09

Je weet niet wat 3 maanden geschorst precies inhoud. Evenmin dat je het woord waarschijnlijk snapt of dat 'sprak met zaakwaarnemer Raiola' betekent dat Barca met Raiola sprak en niet met een werknemer van Raiola.

Zou het niet eens tijd worden voor een cursus Nederlands?

14 mei 2019 om 10:16

@Isco, we weten wel degelijk wat de straf inhoudt, namelijk dat hij drie maanden niet mag werken als zaakwaarnemer. Wat we niet weten is waarom de straf is gegeven. Dat die etterbak mensen heeft die voor hem werken en hij aldus stiekem door zal gaan zonder dat hij daarbij op de voorgrond treedt, is te verwachten bij hem.

14 mei 2019 om 10:27

Niet nodig op zich, maar wel fijn dat je het oppert. Denk je altijd dat je ‘beter’ bent dan de ander of doe je je alleen ‘stoer’ voor op internet? Als je niet normaal kan reageren, heeft een discussie ook geen zin. Blijf jij maar in je bubbel leven en denken dat de wereld zwart-wit is zoals jij het ziet. Goedendag verder.

14 mei 2019 om 13:42

Daar gaan we weer. Waar heb ik gezegd dat ik beter ben? En hoezo doe ik stoer? Sinds wanneer is een nerd stoer? Hoe zie jij die bubbel waarin ik zou leven voor je en wat is zo zwart wit aan mijn schrijven.

Ik schrijf dit juist omdat ik hoop dat je normaal gaat reageren en een normale discussie aangaat, d.w.z ingaat op wat ik schrijf als je op mij reageert, want je typt maar wat i.p.v. dat je reageert op wat ik schrijf. Ik heb al een paar alinea's geen idee waar je heen wil.

15 mei 2019 om 01:36

Raiola mag nu niks meer voor 3 maanden. 12 april viel erbuiten en als het beklonken kan worden zonder zijn directe handelingen dan is er niks aan de hand. Dat zal allemaal wel loslopen en meneer zal zijn commissie zeker wel krijgen, net als een doorverkoopbonus voor Ajax.

14 mei 2019 om 10:03

Gesprek vond plaats op 12 april, staat duidelijk in de tekst, toen was er nog geen schorsing. En ook met een schorsing kan Raiola gewoon zijn de zaken van de Ligt behartigen, Mino zelf is geschorst maar niet zijn hele kantoor.......

14 mei 2019 om 10:24

Dat laatste weet ik niet zeker. Ik vraag me dan ook af of hij wel geld mag opstrijken. Ik weet echt niet wat de consequenties zijn.

Fijn om de ontwikkeling van het Nederlands voetbal te zien in zowel clubverband als voor het Nederlands elftal. Eindelijk weer oranje internationals die gewoon bij de wereldtop (eventueel) in de basis staan in plaats van basisspelers van Fenerbahce of augsburg etc.

Ik denk niet dat deze transfer zo maar doorgang gaat vinden. Simpelweg door Mino. Ik denk dat die zijn hand gaan overspelen. Die wil gigantisch veel geld voor zichzelf uit die transfer slepen.

Ik vraag me trouwens af waar Barca al dit geld weg tovert. Ik dacht dat ze een vrij strikt transferbudget hebben. Aangezien ze de Ligt, de Jong en Griezman willen (of hebben) lijkt mij dat een vrij dure expeditie.

15 mei 2019 om 01:43

Raiola wilde zelf weer terug met Ajax om de tafel. Er gingen ook geruchten dat Juve zou afzien van de Ligt als ze Umtiti konden kopen van Barca. Dan heb je alweer 40/50 miljoen in de pocket, Rakitic kan minimaal hetzelfde opleveren. En Barcelona heeft 1 van de (zo niet hoogste omzet) in de voetballerij. En dan kun je nog wel ergens 100 tot 150 miljoen uitpersen. Griezmann kost 125 in de clausule, maar na een minder jaar zal er wel een transfer komen met een lager bedrag en bonussen. Dus dan hoef je alleen 70 mil voor Matthijs op te hoesten. Ik geloof dat Andre Gomes nog niet verkocht is en hetzelfde geld voor Cilissen. Financieel zal het wel rondkomen.

Hij is nog jong en weet dat veel spelers die te vroeg zijn vertrokken totaal mislukt zijn. Uiteindelijk gaat hij wel weg, maar niet perse nu al.

14 mei 2019 om 10:24

Ja dan kunnen umtiti en Lenglet weg nu geen plaats meer voor zal pique de ligt worden dan centraal erg vreemd dit. Umtiti kom maar naar Parijs of Turijn daar willen ze je wel.

Het is nog niet rond dus het is nog even afwachten tot na Woensdag dan heeft Ajax zijn laatste wedstrijd gespeeld met Ajax. Hopen dat de berichten kloppen en hij zich ook gaat aansluiten bij Barcelona.

Zou zeer goed zijn van Barcelona, hoorde ook dat Griezman graag wou komen, dit is voor Griezman wel goed aangezien hij niet meer tegen de beste speler hoeft te spelen (De Jong).

Jammer, had hem graag in de BPL gezien, maar goed Barcelona is een mooie club en hij zal er vast veel successen boeken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoréAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

130 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 12 1 2 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0

In de wandelgangen

Vrijdag 13 december
Gianluca Scamacca heeft de interesse gewekt van Juventus, AC Milan, Napoli en Benfica. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren