Complete leegloop van selectie dreigt voor PSV: ‘Dat zou zomaar kunnen’

Dinsdag, 14 mei 2019 om

De kans is bijzonder groot dat de selectie van PSV in de zomer een flinke transformatie zal ondergaan. Een transfer van Steven Bergwijn en Hirving Lozano lijkt zeker, evenals het transfervrije vertrek van verdediger Daniel Schwaab. Volgens de dinsdageditie van het Eindhovens Dagblad vertrekt laatstgenoemde na drie seizoenen. Schwaab verlengt zijn aflopende contract niet en gaat waarschijnlijk in Duitsland aan de slag.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

80 reacties (laatste reactie door zinedane)

Leegloop klinkt wel heel dramatisch als je de namen leest zeg. Vooral bankzitters zonder toekomst bij de club, de aanval en schwaab. Het belangrijkste zijn de backs, die moet je aan boord houden. Voor de aanval staat er al veel talent klaar. Van het geld 2 goede cv's halen en een goede middenvelder. Dan ben je in de breedte ook nog eens sterker

14 mei 2019 om 07:20

Zoet, Schwaab, Dumfries, Angelino, Bergwijn, De Jong, Pereiro... dat zijn 7 spelers die allen zeer regelmatig zoniet altijd basis staan. Dat is toch een aardige leegloop.

14 mei 2019 om 07:34

Vergeet Lozano niet.. toch ook geen onbelangrijke schakel in het elftal van Psv.

14 mei 2019 om 07:36

Lozano?

14 mei 2019 om 07:36

Klopt, maar alleen de backs zijn niet goed te vervangen nu. De vleugels gaan sws weg en de jong ooj waarschijnlijk. Het centrum is kwalitatief niets speciaals en zoet zou vorig jaar al weggaan en hebben we met understal al een vervanger in huis. Pereiro gaat er bij psv nooit helemaal uitkomen, maar dat is de enige bankzitter die nog wel een mooi bedrag kan opleveren

14 mei 2019 om 08:31

Angelino en Dumfries gaan niet, in alle 11 spelers van ajax is interesse. Die gaan ook niet allemaal. Heel de voorhoede mag weg, 1 goede buitenspeler hebben. de rest vang je gewoon op, 1 CAM en 1 CV.

14 mei 2019 om 08:35

Dumfries en Angelino worden door de Telegraaf genoemd, maar die zullen niet weg mogen. Zitten net bij Psv, hebben meerjarige contracten en daar wordt gewoon aan vast gehouden.

14 mei 2019 om 12:29

Ik zou lekker opruimen als ik De Jong was. Tweede seizoenshelft echt een gezapig zooitje gezien. Weet niet of je dat zomaar omdraait. De backs houden en verder iedereen eruit huppetee, die pappige keeper en De Jong voorop met hun vertrekwens, cashen voor de buitenspelers, een frisse wind erdoor en volgend jaar weer stevig op de tweede plek eindigen lijkt mij een prachtscenario.

14 mei 2019 om 14:28

Zo erg hoeft dat voor PSV ook weer niet te zijn. Bergwijn, De Jong en Lozano zijn flinke aderlatingen, maar de rest moet je toch wel kunnen vervangen en er komt bovendien veel geld binnen als er een aantal vertrekken.

Ook blijkt PSV (zoals dit seizoen duidelijk is geworden) te beschikken over een erg getalenteerde generatie jeugdspelers. Je kunt ze natuurlijk niet allemaal voor de leeuwen gooien, maar een aantal spelers kun je toch kosteloos vervangen.

14 mei 2019 om 08:17

Ach leegloop zo'n vaart loopt dat niet hoor ze hebben twee top/sutop spelers Bergwijn en Lozano en die moeten een hoop geld opbrengen waar PSV zich ook weer mee kan versterken , Ik denk dat een leegloop wel meevalt maar het lijkt mij voor PSV wel moeilijk om het team te versterken want bedragen neertellen zoals Ajax doet kan PSV niet dus zullen ze of Bergwijn of Lozano eerst moeten verkopen willen de een beetje kwaliteit aantrekken , er staan wel wat talenten klaar maar er zal toch ook wat routine moeten bijkomen zeker achterin .

14 mei 2019 om 14:30

Spelers als Hendrix, Pereiro, Schwaab, Dumfries, Rosario (in deze vorm) enzovoort zijn nou niet bepaald moeilijk te vervangen. Daarvoor hoef je echt niet enorm veel geld neer te tellen. PSV moet toch wel in staat kunnen zijn om (ondanks een aantal vertrekkende spelers) volgend seizoen een betere ploeg op het veld te krijgen.

14 mei 2019 om 08:24

Misschien niet letterlijk een leegloop, maar als de hele aanval zou vertrekken zou dat in principe al de hele leegloop van het elftal zijn. Middenveld heeft al niet veel te bieden dus 1 meer of minder zal niet veel uitmaken. Ze hebben inderdaad wel talent klaar staan op de flanken, maar gaat dat genoeg zijn om het gemis van Bergwijn en Lozano op te vangen? Ik heb mn twijfels!

14 mei 2019 om 10:40

Ik ook. Vorig jaar toen PSV kampioen was mochten de talenten de laatste wedstrijden spelen: er werd er geen een gewonnen...
Nu mochten de talenten het weer laten zien in Alkmaar: dat viel weer vies tegen. Wil PSV weer meedoen voor het landskampioenschap dan zullen ze toch ook aanvallers moeten halen...

14 mei 2019 om 14:35

Ik denk dat Malen binnen twee jaar (minstens) zo goed kan zijn als Bergwijn. Die jongen heeft nu al een enorm rendement voor de 'geringe' minuten die hij speelt en is bovendien dreigender in z'n spel. Ook Gakpo maakt aardig wat indruk, al heb ik hem nog niet heel veel in actie gezien.

De kans is dus groter dat PSV er volgend seizoen sterker op word, want dat middenveld is echt heel mager. Alleen daar al kan PSV enorm verbeteren, terwijl de verdediging ook wel wat extra's kan gebruiken in het centrum. Goede aanvallers lopen er altijd wel rond voor topclubs.

14 mei 2019 om 08:34

Het voordeel is dat PSV voor veel spelers al vervangers in huis heeft. Als Bergwijn vertrekt hebben we Gakpo. Als Lozano en of de Jong vertrekken hebben we Malen/lammers/romero. Voor het middenveld hebben we Guti en Ihattaren. Alleen in de verdediging hoeft wat mij betreft (los van of er spelers gaan vertrekken) in geinvesteerd te worden én er moet een goede middenvelder bijkomen.

14 mei 2019 om 08:57

(panerai)
Je wilt toch niet zeggen dat Gakpo van hetzelfde niveau is als Bergwijn ? en voor Lozano Malen dan lever je toch gewoon kwaliteit in , Lammers is wel een goede spits die zou ik als ik het mocht zeggen graag naar Ajax halen want dat is wel een goede en die vind ik zelfs beter dan de Jong ondanks zijn 28 goals want Lammers is een veel betere voetballer .

14 mei 2019 om 09:05

Natuurlijk is Gakpo dat niet maar het is wel een talent die zeker stappen kan gaan maken hetzelfde geldt voor Malen. Het liefst zie ik Bergwijn nog een seizoen blijven en Malen moet echt de kans krijgen wanneer Lozano vertrekt.

14 mei 2019 om 09:26

@sloep01

Volgens mij is het vrijwel altijd zo dat als er een goede speler vertrekt je er normaal gesproken op achteruit gaat. Of denk je dat Ajax al een nieuwe Frenkie op het oog heeft die er meteen staat en dat een De Ligt 2.0 staat te wachten.

Het gaat er om dat wat er voor terug komt genoeg potentie heeft om dat niveau ook te halen en alle talenten van PSV die ik opnoem in mijn bericht kunnen dat niveau worden.

14 mei 2019 om 09:28

Gakpo voor Bergwijn? Dat is echt een heel slecht idee. Psv wilt de zelfde kant op als Ajax een paar jaar geleden om grote spelers zelf op te vangen. Dat gaat zeker niet goed. Psv moet kwaliteit voor kwaliteit gaan halen.

14 mei 2019 om 09:36

@modric

Je hebt duidelijk geen idee waar je het over hebt. Gakpo heeft dit seizoen meerdere malen laten zien dat hij het niveau aan kan. Bergwijn iwas de nieuwe Depay en Gakpo is de nieuwe Bergwijn.

14 mei 2019 om 09:55

@slooep01 dat die zijn niog nuet van hetzelfde niveau, naar ook niet dezelfde type spelers. Eigenlijk zijn alle aanvallers dadelijk spitsen of aanvaller/spits. Ik zou daarom graag zien dat ze 442 of 352 gaan spelen komend seizoen. Houd je de defensieve zekerheid van V.bommel maar kun je ook meer voetballend vermogen neerzetten

14 mei 2019 om 10:43

Dus al iedereen vertrekt wil je met een veredeld jong PSV gaan spelen. Je kunt moeilijk een aanval gaan vormen met Gakpo, Lammers, Malen en Ihatarren. Zullen minimaal 2 directe versterkingen gehaald worden, is over een heel seizoen met Europees voetbal natuurlijk veel te licht dit.

14 mei 2019 om 10:46

(panerai)
Ja daar het je wel gelijk in maar dan moet je ook maar afwachten of dat ooit net zo goed wordt , en nee voor de Jong en de Ligt zijn ook niet vervanger te vinden van dezelfde kwaliteit maar dat is nu eenmaal het lot van de Nederlandse clubs, ik kijk nu al uit naar het nieuwe seizoen maar niet heus zonder de Ligt ,de Jong en Ziyech en misschien v/d Beek tel uit je winst , zal een hele klus worden om weer hetzelfde niveau te halen .

PSV heeft wel een erg goede talentenlichting. Malen, Mauro, Itaharren, Gakpo etc. Is er een PSV-fan die weet hoeveel budget er ongeveer is? Of moeten ze het hebben van uitgaande transfers.

14 mei 2019 om 07:41

Ze konden iig geen 10 miljoen uitgevenbop het moment, daar zullen ze eerst voor moeten verkopen. Echter zoals je zegt staat er veel talent al klaar. Van het geld moet je vooral goede cv's halen en een middenvelder. Verder Angelino en dumfries koste wat kost behouden. Dan kun je ook direct een geld potje gaan opbouwen

14 mei 2019 om 07:54

Die Mauro past daar in mijn ogen niet tussen. Heeft na zijn debuut in Venlo eigenlijk nooit meer zijn talent laten zien

14 mei 2019 om 08:30

Die mauro speelt overigens wel goed in jong psv. Een van de uitblinkers maar ik denk dat hij het niveau van psv 1 niet aan zal kunnen.

14 mei 2019 om 09:30

Wellicht verhuren aan een club als Utrecht/AZ?

En waar wilt Zoetje heen? Komt overal te kort, of hij moet naar een laagvlieger gaan. Luuk is al helemaal lachwekkend. eredivisie en PSV is zijn plafond, is al meerdere maal faliekant mislukt in het buitenland, en dit zou zn 3e worden, als hij naar een top 5 competitie gaat. Is gewoon niet bijzonders

14 mei 2019 om 07:22

De Jong gaat ook niet naar een top competitie toe, ik zie hem persoonlijk wel naar die club uit Mexico gaan die afgelopen seizoen interesse had, lijkt me namelijk dat Luuk zelf ook wel weet dat de absolute top hem niet wil en dat verdedigend voetbal hem niet ligt, en anders gewoon blijven, PSV betaald prima en is een prima club om te blijven spelen

14 mei 2019 om 07:36

@kokkie in dat geval, heb ik niet gezegd

14 mei 2019 om 08:26

Ooh ja en waarom dan wel niet? Er zullen echt wel clubs uit topcompetities komen voor hem want hij heeft in de eredivisie veel gescoord en ook in de CL heeft hij 3x gescoord. Voor spelers als Pelle, Locadia of Weghorst was er ook gewoon een mogelijkheid. Luuk de Jong zal zelf ook wel weten dat dit zijn laatste kans is naar het buitenland te gaan.

14 mei 2019 om 09:17

Luuk ging van Twente weg als top scorer van de Eredivisie.ging naar Gladbach en faalde daar compleet. Ging daarna naar Newcastle om vervolgens daar ook te falen. Ik denk dat clubs wel 2 x nadenken voordat ze Luuk de Jong halen.

14 mei 2019 om 09:43

Pelle was Italiaans international en Locadia en Weghorst zijn jong genoeg om nog stappen te zetten.
Weghorst heeft zijn tomeloze inzet en Locadia kan nog teren op zijn snelheid.
Luuk de Jong is al ouder en al mislukt in Engeland en Duitsland en qua inzet en snelheid vind ik hem niet op het niveau van de andere 2.

14 mei 2019 om 09:49

Dat zullen die clubs zeker in overweging nemen. Maar dat je het een keer ergens niet waarmaakt wil natuurlijk niet zoveel zeggen. We hebben het in het verleden gezien met spitsen zoals Finnbogason, Milik, Pelle, Altidore etc. dat er ook voor hen weer een kans kwam in een topcompetitie. Natuurlijk zal het eerdere falen afschrikken maar de huidige voetbalwereld zit wel zo in elkaar dat er echt wel een club uit een topcompetitie is, die Luuk de Jong een kans wil geven. Zeker omdat hij een speler is die de afgelopen jaren voor PSV meer dan 100 keer heeft gescoord.

14 mei 2019 om 09:55

Luuk de Jong is Nederlands international. Daarnaast werd Pelle ook pas international toen die bij Southampton zat. Als iemand 32 goals maakt in een seizoen (zonder penalty's) dan komt er hoe dan ook interesse. Dit zijn cijfers die spelers als Locadia en Weghorst nooit hebben weten te behalen.

14 mei 2019 om 10:42

Pelle is fysiek en voetballend veel sterker dan de Jong. Kan beter koppen en heeft een beter schot. Daarnaast had Pelle ook het geluk dat Koeman hem meenam zodat hij in de BPL kon laten zien wat hij kan.

14 mei 2019 om 07:24

Luuk hoeft toch ook niet per se een stap omhoog te maken? Hij realiseert zichzelf vast dat als hij voor de prijzen wilt blijven spelen hij beter bij psv kan blijven. Maar als je in italie of spanje in de middenmoot lekker kan ballen ergens, en je kan je carriere afsluiten ergens lekker in het zonnetje, in een nieuwe omgeving, dan is het toch ook goed? Verder moet je niet vergeten dat zoet ook gewoon CL ervaring heeft, prijzen gepakt heeft in NL, en international is. Die komt wel ergens in de subtop terecht.

14 mei 2019 om 07:31

Zoet kan toch ook naar een club met een ongeveer gelijk niveau van Psv? Gewoon voor het avontuur? Lille, Monchengladbach, Sporting, middenmoot Engeland, Roma ofzo. Geen idee wie er daar overal keepen hoor, maar het zou toch maar zo kunnen dat een club van dat kaliber aan Zoet denkt als keeper? Desnoods om de strijd aan te gaan met een even talentvolle keeper en de beste te laten spelen.

De Jong kan wellicht ook prima mee met clubs uit de middenmoot Bundesliga, Seria A of Lige 1 of onderin de Premier League. Ik weet dat hij al eens gefaald heeft, maar dat hoeft niets te zeggen. Genoeg voorbeelden die op een iets oudere leeftijd er wel klaar voor waren. Zie Luuk de Jong wel naar Celtic gaan ofzo.

14 mei 2019 om 07:37

Gladbach, daar is hij al eens VOLLEDIG mislukt...

14 mei 2019 om 07:42

7 jaar geleden ja, hoeveel zegt dat nou? Niet iedereen is op zijn 22e rijp voor een topcompetitie

14 mei 2019 om 07:44

Gladbach is de lastste plek waar een type spits als de jong naartoe moet. Die spelen altijd (ook toen de jong naar naartoe ging) met 2 spitsen die met snelheid de diepte worden ingestuurd. Dan wordt er snelheid en voetballend vermogen gevraagd, net 2 dingen die de jong mist. In een team die veelal voorzetten geeft en het is een hele nuttige speler. Heeft ook in de cl een redelijk goede indruk achtergelaten

14 mei 2019 om 07:57

Heeft Zoet bij Gladbach gespeeld ja? Nooit geweten!
Goed lezen vriend Maurootje!

14 mei 2019 om 08:07

Nee klopt, ik zie het. Dacht al. Gladbach brand zich geen 2e keer. Maar Lille heeft een betere doelman dan Zoet, sporting en middenmoot BPL ook. Roma zou kunnen, niet omdat dat zijn niveau is, maar omdat Olsen werkelijk DRA-MA-TISCH is. Ik zie Zoet zelf bij een club als Empoli,Fortuna Düsseldorf,Ect

14 mei 2019 om 10:00

Ben met Maurootje eens. Zoet zijn communicatie vaardigheden, spelinzicht en positionering zijn bij vlagen erg matig. Daarin tegen staan wel goede reflexen. Ik denk dat ee club als AS roma voor een betere eerste doelman zou gaan. Laagvlieger top 4 competitie en kijken waar het schip strand. Een sommer of Patricio keept hij er niet uit. Psv heeft met Unnerstall ook een prima vervanger klaar.

14 mei 2019 om 07:45

Het doet er toch niet toe waar Zoet heen gaat? Het is een feit dat hij weg wil en dat kan ik wel begrijpen op een gegeven moment ben je wel klaar met Emmen Fortuna en Excelsior uit. Dat is ook de reden dat ik me niet kan voorstellen dat Bergwijn naar Ajax zou willen. Hij zal iets meer verdienen maar is wederom veroordeeld tot het spelen voor kabouter stadions op plastic. Eredivisie spelers die een bal 3x naar de goede kleur kunnen spelen kunnen in de PL net zoveel zo niet meer verdienen dan bij Ajax in een veel mooiere competitie dan de eredivisie....

14 mei 2019 om 08:06

@maurootje Of je nu gelijk hebt of niet, de manier waarop jij je wijsheid uit is denigrerend genoeg om het niet serieus te nemen. Er is genoeg geschreven over de avonturen van Luuk in het buitenland en als je dat gelezen had, kon je concluderen dat mislukken meerdere factoren had en niet altijd aan de kwaliteiten van de Jong heeft gelegen.
Zoet kan prima bij een subtopper in Europa spelen, niets mis mee. Andere omgeving, andere tegenstanders en wie weet wordt hij nog wel beter.
We moeten nu niet doen alsof er in Eindhoven een B-garnituur rondloopt omdat de prestaties de afgelopen maanden niet zo goed waren als voor de winterstop. En vergelijken met andere spelers/clubs heeft geen enkele zin. Wat wel bepalend is door de vorm is de transfersom en dat kan wel eens de grootste tegenvaller zijn voor Psv, deze jongens leveren geen hoofdprijs op.

14 mei 2019 om 08:10

zoet en Luuk zijn niet niks omdat ze PSV spelen of wat voor spel ze op de mat leggen, maar omdat ze merrdere malen door het ijs zijn gezakt. Zoet dan. Luuk niet, maar zag jij heb in de CL? NOPE. Ik ook niet. Hij kan 1 ding waanzinnig goed, en dat is Koppen, maar onze eredivisie verdedigers zijn geen stuiver waard, daarom valt het op. In het buiteland lopen er, natuurlijk betere, en vooral grotere, verdedigers rond

14 mei 2019 om 08:18

De Jong deed het ook prima in de groepsfase met 3 goals. Verder heb je natuurlijk deels gelijk maar iemand als Pelle is het bijvoorbeeld ook gelukt bij Southampton.

14 mei 2019 om 09:58

De jong heeft in de cl altijd wel veel kopduels gewonnen hoor, tegen tottenham en atletico oa. Alleen tegen inter verloor die alle kopduels

14 mei 2019 om 08:07

Als een absolute flutspeler als tom de mul een contract kan krijgen bij sevilla dan is er vast wel een mooie club voor jeroen zoet, degelijke keeper, te vinden, maak je daar maar niet druk om

14 mei 2019 om 08:16

Als een Bas Dost slaagt bij een club als Sporting en Weghorst bij een Wolfsburg, waarom zou een De Jong dat dan niet kunnen. Is een veel completere spits dan Dost.

14 mei 2019 om 09:15

Volgens mij ben je in de war. Dost is vele malen beter dan de Jong. Dost scoorde in de Bundisliga, en Portugese competitie waar Luuk alleen in dr Eredivisie presteert. Nee, Luuk komt nog niet in de buurt van Dost. Daarnaast , dost kan ook nog eens heel goed voetballen, en is een stuk sneller. Luuk is de beste kopper die er loopt, maar overall is hij gewoon heel matig.

14 mei 2019 om 10:45

Vind het ook heel makkelijk om Luuk de Jong af te schrijven op één mislukt avontuur in het buitenland. Bij Gladbach kwam in de totaal verkeerde speelwijze terecht en bij Newcastle heeft hij nooit een serieuze kans gehad in de spits. Zie hem echt wel slagen bij een club als Wolfsburg nu.

14 mei 2019 om 09:16

"luuk is al helemaal lachwekkend. eredivisie en PSV is zijn plafond, is al meerdere maal faliekant mislukt in het buitenland"

Hij is in het buitenland bij twee clubs mislukt. Bij de ene was hij eerst een tijdje geblesseerd, daarna kreeg hij amper nog serieuze kansen. Bij de andere werd hij steeds op de verkeerde positie gezet.

Bovendien is de Luuk de Jong van nu natuurlijk een andere speler dan de onervaren FC Twente-speler van 21 die in 2012 voor de eerste keer naar het buitenland ging. Hij heeft dit seizoen 28 goals gemaakt in de eredivisie. Hij heeft dit seizoen 6 wedstrijden gespeeld tegen clubs die de halve finale van de CL speelden (ajax, Barcelona, Tottenham) en in 5 van die wedstrijden gescoord. Hij kan echt wel van waarde zijn voor een leuke subtopper in een grote competitie.

14 mei 2019 om 15:49

Vorig jaar kwam Bordeaux nog met 10 miljoen op de proppen. Zie een vergelijkbare club wel opnieuw komen hoor. L. De Jong is geeen toptalent maar voor een team wat op de voorzet kan spelen is het gewoon een hele interessante speler. Wij als Nederlanders zien alleen dat hij faalde bij Gladbach. Niemand die destijds keek naar de 3-5-2 variant waar Gladbach mee speelde met Reus in de spits naast de jong... die ploeg speelde zonder enige aanvoer van de flanken, vind je het gek dat De Jong niet rendeert? Bij Newcastle had hij trouwens geen excuus.

Maargoed. Wij zien een speler die niet verder komt dan de eredivsiie. In het buitenland zien clubs 100 doelpunten in 5 seizoenen en een lange spits met leiderschapskwaliteiten (;

14 mei 2019 om 18:13

Bij Newcastle moest die op het middenveld spelen

Een leegloop is ook nodig, er staat simpelweg te weinig kwaliteit op het veld. Als je door wil groeien moet je afscheid nemen van middelmaat als Viergever, Schwaab, Behich, Sainsbury, Rosario, Hendrix, Luckassen en Ramselaar. Ook van Guti en Pereiro zal afscheid moeten worden genomen, daar ze helaas niet het type speler zijn waar Van Bommel gecharmeerd van is. Denk dat al deze spelers bij elkaar een miljoen of 30 opleveren, plus er wordt de nodige ruimte gemaakt in het salarishuis. Als je daarnaast nog een buitenspeler (chucky of Bergwijn) van de hand doet voor een miljoen of 40, heb je een mooi potje om de algehele kwaliteit van je selectie wat op te krikken. Daarnaast zal er nog nadrukkelijker moeten worden ingezet op de jeugd, wat ook kan met jongens als Malen, Gakpo en Ihattaren.

14 mei 2019 om 08:09

Grotendeels met je eens. Alleen zou ik Rosario en Guti nog niet afschrijven en een paar spelers in de categorie Viergever/ Schwaab houden voor in de breedte. Een paar ervaren krachten in je selectie hebben is toch wel handig als zoveel jonge spelers de kans geeft.

14 mei 2019 om 10:14

Eens vwb Rosario. Afgelopen seizoen was zijn eerste en (bijna) iedere jonge speler krijgt te maken met een vormdip. Viergever houden voor de breedte, dat is gewoon een nuttige verdediger voor in de eredivisie. Guti moet je gewoon opstellen, die kan echt wel voetballen als hij vertrouwen krijgt.

14 mei 2019 om 09:19

Gewoon verjongen, en opnieuw beginnen. Dan maar paar jaar niet meedoen voor de titel. Maar als je alles op de jeugd zet, Malen, Piroe, Gakpo, Ihhararen,Sadilek, aangevuld met Lammers, Angelino, Dumfries, Unnerstall dan pluk je daar over een paar jaar de vruchten van. Op dit moment staat er lis van Bergwijn en Lozano bijna geen kapitaal op het veld. Niet iemand die 15+ gaat opleveren naast de 2 genoemde.

14 mei 2019 om 16:38

Je hebt Bergwijn, Lozano, Angelino en Dumfries die meer dan 15 miljoen waard zijn en Rosario, Sadilek, Malen, Gakpo en Ihattaren die na 15 goede wedstrijden ook opeens 15 miljoen waard kunnen zijn. PSV heeft toekomst genoeg. PSV doet in mijn ogen ook niet echt iets fout maar ajax deed en doet dingen beter en is dus nu iets verder.

Jaja, zogenaamde leegloop. Ramselaar wil al een jaar weg, terwijl helemaal niemand interesse in hem heeft. Tenzij PSV hem heel goedkoop laat gaan, blijft die gewoon. Luckassen was al weg en willen ze in Eindhoven eigenlijk niet terugzien. Dus om dat nu te zien als onderdeel van de leegloop is wat overdreven. Los van het feit dat ik niet zie wie hem gaat aantrekken. Pereiro is nooit onomstreden geweest en zit de laatste maanden standaard op de bank en als de nood hoog is mag hij niet eens meer invallen. Daar mis je dan ook niet veel aan. Zoet en de Jong staan al 3 jaar niet onwelwillend tegenover een vertrek naar het buitenland. Toch spelen ze nog in Eindhoven. Waarom zouden ze nu in jaar 4 wel weggaan? Dumfries en Angelino valt nog maar te bezien in hoeverre die al een volgende stap willen maken. Die blijven nog wel een jaartje. Al met al zal het wel meevallen met de leegloop.

14 mei 2019 om 08:10

Helemaal eens met je reactie. Ik denk wel dat het verstandig zou zijn om niet zowel Lozano als Bergwijn te verkopen. In dat geval is je hele voorhoede weg, er van uitgaande dat de Jong vertrekt. Daarnaast lijkt het me prioriteit om twee goede centrale verdedigers aan te trekken, zodat je op het middenveld met één controleur kan spelen in plaats van twee!

14 mei 2019 om 08:25

Zolang Van Marwijk de schoonvader is van van Bommel en Van Bommel coach is bij PSV, zal er met 2.controleurs gespeeld worden.

14 mei 2019 om 18:14

Als het maar voetballende controleurs zijn. Miss met een betere verdediging dat v bommel meer risico durft te faan nemen

Ze zullen nooit allemaal weggaan. En als er een paar weggaan krijgt PSV er sowieso geld voor. In dat geval dan moet PSV er relatief jonge spelers voor terughalen. Zolang PSV dat doet zie ik PSV ook op de lange termijn 80 tot 85 punten halen en dan blijf je meedoen om te titel. Zolang PSV geld heeft en een selectie heeft die veel waard is zullen ze altijd sowieso tweede worden.

Ben er niet rouwig om. Bergwijn zie ik graag nog een seizoen maar de rest mag wat mij betreft vertrekken.

Ik hoop juist dat er wat spelers vertrekken. Waarom? Omdat ze sowieso niet overlopen van kwaliteit, omdat we meer “leiders met karakter” en wat meer kwaliteit nodig hebben. Schwaab is alom bewierookt maar mag weg. Vorig seizoen goed en dit seizoen niks bijzonders. Een Letchert is niet slechter te noemen. En is ondertussen een speler met meer pit in zich. Unnerstall zal Zoet moeiteloos kunnen vervangen en is daarnaast ook wel die “leider” met uitstraling. Dumfries en Angelino moet je wel ten koste van alles behouden. Die vang je niet makkelijk op. Een vertrek van De Jong kost je veel goals maar zal het veldspel zeer ten goede komen. Daarnaast kan Lammers met daarachter Romero/Malen/Piroe genoeg scoren. Lozano mag weg maar als Bergwijn slim is blijft hij nog een seizoen om volledig af te rijpen. Hij is ook alom bewierrookt maar was in een fors aantal wedstrijden, waar PSV het moeilijk had, onzichtbaar terwijl hij op zulke momenten ook weleens de buit voor ons binnen mocht halen. Hij eist te weinig op en is soms nog te lief. Memphis en Wijnaldum bleven ook dat extra seizoentje om vervolgens de competitie samen aan flarten te schieten. Op het moment dat De Jong zou vertrekken en het veldspel dus beter word kan vooral een Bergwijn daarvan profiteren. Geen hoge ballen meer maar kaatsen, de diepte in en vaker in scoringspositie komen.

Wat verder het belangrijkste is om te doen is een goed centrum achterin. Dan kan je eindelijk met de punt naar achter spelen en Guti beter benutten. Ook dan heb je veel meer voetbal in je ploeg.

Unnerstall -Angelino, aankoop (Viergever), aankoop, Dumfries - Hendrix/Sadilek, Guti, Ihattaren/Malen - Bergwijn/Gakpo, Lammers/Romero/Malen, aankoop/Aboukhlal.

14 mei 2019 om 14:35

Grap is denk ik dat alle spitsen buiten de Jong net tekort komen voor niveau dat PSV wil bereiken. Bij vertrek van de Jong moet je eigenlijk een nieuwe spits halen waardoor alle anderen meteen idee krijgen dat ze tweede keus zijn. Als de Jong blijft vang je er nooit meer zoveel voor daarentegen. Lekker dilemma

Vorig jaar riep de hele wereld dat Ajax leeg zou lopen. Kluivert was de enige die werd verkocht. Ik denk dat bij PSV het ook niet zo’n vaart zal lopen. Waarom naar een laagvlieger in het buitenland als je in ons land speelt voor de prijzen?

Ik moet het nog maar zien met een vertrek van Lozano. Zie geen enkele club bereid zijn om meer dan 15 miljoen voor hem te betalen, zou ik niet doen tenminste.

Luukie moet lekker bij PSV blijven. Kans groot dat die in het buitenland (weer) mislukt. Guti en Pereiro zouden wat mij betreft altijd basis moeten staan. Wat creativiteit op het middenveld kunnen ze goed gebruiken.

Van de basis blijft waarschijnlijk alleen Viergever, Hendrix en Rosario. Dat zullen de belangrijkste spelers worden die het geraamte moeten vormen voor het nieuwe Psv.

14 mei 2019 om 18:16

Aub niet nog een jaar hendrix, dat is een vd eerste die verkocht moet worden. Echt een simpele speler geworden

Miss komend daar 352 gaan spelen? Je hebt er de backs voor en aanvallers voor een 2 spitsen systeem. Kun je wellicht rosario in de vorm vd eerste seizoenshelft als 3e cv spelen die bij aanvallen op het middenveld opereert

Zie Dumfries en Angelino niet weggaan. Dus dan zouden in het ergste geval Schwaab, De Jong, Ramselaar, Zoet, Pereiro, Bergwijn, Room en Lozano vertrekken. Daarvoor heb Unnerstall en Lammers die terug komen en Romero die eindelijk fit is. Gakpo kun je doorschuiven. Dan zal je nog een verdediger, een middenvelder en een paar vleugelspelers moeten halen. Valt op zich mee. Is Becker of Kerk niet een goede breedteversterking voor PSV? Snel, sterk en een goede voorzet.

Alsof een leegloop per definitie iets negatiefs is. Ik denk bijvoorbeeld dat Feyenoord bidt om een leegloop. En als PSV in het spoor van Ajax wil blijven vind ik een leegloop helemaal niet ongunstig.

Allereerst denk ik dat het hart van de selectie - de cultuurbewakers zoals dat zo klef heet - niet uit de toppers bestaat die de club in Europa veel gaan brengen. Luuk de Jong heeft een gouden voorhoofd voor de goal, maar voetballend biedt hij te weinig en het is des te fragieler dat PSV zich afhankelijk van hem maakt. Zoet ontwikkelt zich niet verder, kan beter bij een middenmoter in Engeland of Duitsland aan de slag, zodat PSV met Unnerstal kan bouwen op een betere eerste doelman. Het 'verlies' van Schwaab maakt ruimte voor iets beters en diep van binnen weet PSV ook dat Viergever gewoon een breedtespeler is die naar de bank moet worden verdrongen. Jorrit Hendrix moet verder eieren voor zijn geld kiezen. Hij wordt niet meer beter dan dit en zal komend seizoen overvleugeld worden door Sadílek.

Daarnaast gaan de absolute toppers Bergwijn en Lozano natuurlijk hun transfer maken en geeft PSV slagkracht om ook voor hogere prijzen te investeren in kwaliteit. Ongetwijfeld zal de club jacht maken op een nieuwe spectaculaire aanwinst á la Lozano, maar verder heeft Van Bommel met Romero, Lammers, Gakpo, Malen en daarachter ook nog Piroe en Aboukhlal veel ongepolijst moois in huis om vriend en vijand mee te verrassen. Dat Pereiro weg moet spreekt voor zich, vanwege zijn contractduur én zijn wisselvalligheid. Ik sluit niet uit dat Van Bommel aandringt op een extra (box-to-box-middenvelder), maar als club mag je de Limburger er ook gerust op wijzen dat hij met Gutiérrez, Mauro (!), Thomas en Ihattaren ook al prima spelers heeft om mee aan de slag te gaan en bovendien aanvallender en aantrekkelijker te spelen (wat een kpi zou moeten worden komend seizoen).

Dat Derrick Luckassen, Bart Ramselaar, Aziz Behich en Eloy Room vrijwel zeker het veld ruimen hoeft de pret al helemaal niet te drukken. Je vind al gauw vier betere alternatieven voor die posities. En wat toegevoegde waarde betreft zou ik Sainsbury en Rigo vragen hetzelfde voorbeeld te volgen. Bovenop de € 40 miljoen CL-inkomsten denk ik dat PSV op minstens € 100 miljoen transferinkomsten kan rekenen als het de hele volksverhuizing in goede banen leidt. Een aanvaller van formaat (nieuwe Lozano), een direct inzetbare aanvallende middenvelder en een opgewaardeerd centraal duo achterin zou genoeg moeten zijn om een deel van die gelden aan te besteden.

Daarom begrijp ik niet zo goed dat de media zo'n heisa maken over het Ajax van het volgende seizoen na de 'leegloop'. Europees zal het lastiger worden, maar voor wat de eredivisie betreft hoeft Ajax zich heus niet zo'n zorgen te maken. PSV zal Bergwijn en Lozano kwijt raken, en zal toch ook als elftal zo'n 20 procent minder worden. Feyenoord zal ook behoorlijk wat spelers kwijt raken en amper de middelen om überhaupt één speler te halen. Dus met het oog op de eredivisie hoeft Ajax waarschijnlijk niet zo heel veel zorgen te maken.

Luuk moet naar de Spurs. Past goed bij hem

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

187 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 27 juni
PEC Zwolle ziet Sepp van den Berg voor minimaal 1,9 miljoen euro naar Liverpool vertrekken en meldt zich in Noord-Brabant voor een vervanger. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren