Real Betis en ‘iets minder concreet’ Bayer Leverkusen scouten bij Feyenoord

Maandag, 13 mei 2019 om

Tonny Vilhena lijkt Feyenoord deze zomer in te ruilen voor een buitenlandse club. Clubwatcher Sinclair Bischop meldt bij RTV Rijnmond dat clubs uit onder meer Duitsland en Spanje een bod voorbereiden op de controlerende middenvelder van de Rotterdammers. “Hij heeft bij ons aangegeven dat hij toe is aan een stap in het buitenland.”

Bij de regionale zender verklaart de journalist dat er 'meerdere' clubs belangstelling hebben, maar dat het de vraag is of Vilhena naar de geïnteresseerde clubs wil gaan. "Real Betis is nadrukkelijk geïnteresseerd. Daar zou hij nu kunnen tekenen", aldus Bischop. "Bayer Leverkusen was in de winter al concreet, die club schijnt ook weer belangstelling te hebben. Die zijn iets minder concreet dan Betis. Hij heeft de clubs voor het uitkiezen. Dat hij dus gaat is wel zeker."

Vilhena gaf vorige week vrijdag al te kennen dat een transfer wat hem betreft tot de mogelijkheden behoort, al zijn er nog geen gesprekken geweest met vertegenwoordigers van geïnteresseerde clubs. Desondanks kan het thuisduel met ADO Den Haag van zondag zijn laatste optreden in het shirt van Feyenoord zijn geweest. De clubleiding is op de hoogte van zijn wens om het buitenland te verkennen. “Ja, daar sta ik zeker voor open. En dat heb ik ook al meerdere keren aangegeven”, zei hij tegen FOX Sports.

Sampdoria leek enkele jaren geleden de nieuwe werkgever van Vilhena te worden. De Italianen boden hem een riant salaris en de voorzitter kwam hoogstpersoonlijk naar Nederland om de deal met Feyenoord rond te maken. Vilhena koos echter voor een langer verblijf in Nederland, mede door de zorgen om zijn destijds ernstige zieke moeder, die korte tijd later overleed. De middenvelder heeft een contract tot de zomer van 2020 in De Kuip, dus kan een transfer voor Feyenoord ook aantrekkelijk zijn.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door birotor)

Heel toevallig typ ik het net bij een ander topic. Maar ik denk dat Vilhena zichzelf best gaat hervinden bij een buitenlandse club. In Oranje vind ik hem ook altijd sterk. Hij heeft een nieuwe prikkel nodig.

Hij zou naar mijn idee ook zeek goed passen bij een team met een 5 mans defensie. Waarbij hij dan de opkomende man aan de linkerkant is

Vilhena moet gewoon gaan in de zomer. Niks ten nadele van hem, maar hij stagneert momenteel bij Feyenoord. Hier wordt hij niet meer beter, eerder minder. Ik denk dat hij een hele mooie carrière in het buitenland tegemoet gaat en ook in Oranje, zij het als wisselspeler, echt van waarde gaat zijn. Tonny speelde zijn beste wedstrijden in de periode vlak nadat hij zijn moeder verloren had. Dat zegt mij dat hij een kerel met karakter is, die gaat het wel redden.

Ben benieuwd hoe de selectie van Feyenoord eruit gaat zien volgend seizoen het ziet er in ieder geval niet rooskleurig uit. Wat Vilhena betreft zie ik hem voor hem absoluut geen plek bij Peter Bosz zijn Leverkusen. Ik volg Sociedad niet echt maar dat lijkt me eerder zijn niveau. Hij beeft zo zijn kwaliteiten en kan in de juiste rol zeker ook in het buitenland van belang zijn kijk naar een speler als De Roon.

13 mei 2019 om 22:28

Dat wordt natuurlijk niet zo'n best seizoen. Volgens mij is het geld om te investeren wel op en als je het dan moet hebben van transfers als Jorgensen, Vilhena, en Berghuis dan weet je dat er ook niet heel veel geld meer komt om te investeren. Ze hebben niet echt lange contracten en Jorgensen en Berghuis zijn ook al wat ouder. Daarnaast lever je veel kwaliteit in als Berghuis eventueel zou vertrekken. Ik denk dat de jeugdspelers van Feyenoord volop kansen gaan krijgen dat kan haast niet anders en dat is ook wel weer goed want dan kunnen ze de weg weer omhoog inzetten.

13 mei 2019 om 22:37

Niet zo'n best seizoen? Is allemaal nog afwachten. Ik zie het niet zo somber in.

13 mei 2019 om 23:10

Het is natuurlijk ook de vraag hoe hoog jou verwachtingen zijn. Als je denkt dat Feyenoord met dit materiaal kan overwinteren in de Europa league en concurrentie aan PSV of Ajax kan bieden dan heb je het denk ik toch echt mis. Daarnaast helpt het niet dat ze nog geen TD hebben en de afgelopen jaren hebben ze ook geen bijzonder goede aankopen gedaan. Malacia, Bijlow en Kokcu vind ik leuke talenten waar ik zeker toekomst in zie en ik weet dat ze nog wat meer leuke talenten hebben maar de meeste daarvan hebben vooralsnog geen 5 wedstrijden gespeeld. Verder zie ik in Vente en Verdonk niet veel toekomst voor Feyenoord.

13 mei 2019 om 23:14

Grappig dat je weet dat Feyenoord nu al niet Europees kan overwinteren of dat de club niet kan concurreren met Ajax en PSV terwijl transferperiode niet eens open is.

13 mei 2019 om 23:19

Alsof dat hogere wiskunde is. Waar gaat Feyenoord het geld vandaan halen dan om de selectie te versterken? Het valt natuurlijk niet uit te sluiten maar er zal toch veel moeten gebeuren om een achterstand van pak hem beet 20 punten goed te maken. Wanneer Ajax en PSV hun topspelers verliezen zal dit flink wat geld opleveren. Waarschijnlijk levert Lozano meer op dan Jorgensen en Vilhena bij elkaar opgeteld.

13 mei 2019 om 23:34

Ik heb net als Van Hanegem het vermoeden dat de sfeer bij Feyenoord niet goed is. Al maanden niet. Dat is enigszins normaal met 4 jaar Gio aan het roer en constant dezelfde spelers opstellen die misschien niet beter zijn. Ayoub speelde met name in het begin goed, heeft eigenlijk nooit een kans gekregen. Een huurling, Clasie, standaard in de basis maar liet het vrijwel altijd afweten. Berghuis die telkens gefrustreerd was en zijn koppie liet hangen. Alleen in de grotere wedstrijden konden de ego's op zij worden gezet. Toen werd er ook betere resultaten gehaald.

Als ik naar de selectie kijk, vind ik het elftal niet zo slecht. Alleen Gio verzuimde om door te selecteren. Dat kan Stam wel doen. Dat een type als Vilhena waarschijnlijk vertrekt, vind ik prima. Hopelijk kan daardoor het veldspel verbeteren want hij was altijd de vertragende speler. Een type als Kokcu moet komend seizoen opstaan als groot talent en daar heb ik zeer veel vertrouwen in.

Een frisse wind met Stam aan het roer zal een type als Ayoub ook goed doen. Hij krijgt eindelijk eens een echte kans. Stam wil goed combinatievoetbal spelen, ik zie een type als El Bouchataoui dan ook eerder zijn doorbraak maken. Onder Gio was hij bij voorbaat al kansloos. Deze jongen speelde eerst als '6', maar tijdens het seizoen op '10' en heeft een enorme ontwikkeling laten zien. Geertruida krijgt hopelijk volgend seizoen ook een serieuze kans om voor de basis te spelen.

Jorgensen kon niet met Van Persie spelen maar ik blijf het een goede spits vinden. Ik zou hem behouden en proberen Berghuis en Vilhena te verkopen. Pak je denk ik tussen de 15 en 20 miljoen en daarmee het elftal te versterken. Dat kan in mijn optiek makkelijk. Het is allemaal voorbarig maar als je Fer of Maher kan halen als vervanger van Vilhena. Ga je er dan op achteruit? Ik betwijfel het. Terwijl je dan al het transfergeld nog vrij hebt om met name achterin te versterken.

13 mei 2019 om 23:50

Wanneer Berghuis vertrekt zul je voorin een versterking moeten doen want hij is toch vaak degene van wie het moest komen dit seizoen samen met van Persie en dat zal geen goedkope oplossing worden. Ik denk dan ook niet dat er veel geld over zal zijn om de achterhoede en het middenveld te versterken, of je moet met Toornstra als rechtsbuiten gaan spelen maar dat lijkt mij niet verstandig.

Die talenten van Feyenoord zijn best goed maar het probleem is dat ze nog geen enkele ervaring op het hoogste niveau hebben.

Ook is het überhaupt de vraag of je 20 miljoen zal binnenhalen en daar zal ook nog een percentage afgaan natuurlijk. Daarnaast heb je dat geld niet meteen in huis.

13 mei 2019 om 23:57

Daarom gaf ik eerder al aan dat het allemaal voorbarig is. We gaan het komende zomer allemaal wel zien.

Gelijk doen, hij is klaar bij Feyenoord. Speelt niet al te best, maar dat is eigenlijk zo bij de hele selectie. Zal waarschijnlijk maar rond de 5 miljoen opleveren aangezien hij in 2020 transfervrij is

13 mei 2019 om 23:15

5 miljoen? Er is nog een vacature als TD bij Feyenooord. Niet solliciteren svp.

Vilhena gaat minstens 10 mln opbrengen. Hij is nog jong, toch al heel veel gespeeld in de top Eredivisoe, oranje klant.

13 mei 2019 om 23:32

Ik denk dat jij te optimistisch bent.
Vilhena heeft nog maar een contract voor een jaar, dus ik denk dat 5 miljoen veel realistischer is.

13 mei 2019 om 23:37

Ik denk dat je er een beetje tussen in moet gaat zitten. Rond de 7 a 8 miljoen. Dat is puur gebaseerd op de grotere potten. Heeft tegen oa Ajax, Psv, City, United en bij het Nederlands elftal goed gepresteerd en het zelden laten afweten. Daar kijken scouts denk ik eerder naar dan bijv afgelopen weekend met ADO-thuis.

Door Ajax en de resultaten van het Nederlands elftal wordt hopelijk de Nederlandse spelers weer een beetje gehypet. Vilhena zit altijd bij het Nederlands elftal, maakt regelmatig zijn minuten.

Beide mooie opties. Hij is toe aan een nieuwe stap. Denk dat hij dan pas weer verder kan ontwikkelen.

Ik denk dat Vilhena het beste bij Duitsland past

Vilhena moet naar een club die zegt dat het enige wat hij moet doen is de bal afpakken op het middenveld en het allemaal goed aanjagen. En de bal zo snel mogelijk inleveren bij iemand die het spel dan snel kan verleggen. En daarnaast zich zo min mogelijk met aanvallen bemoeien. Het is niet dat hij dat niet kan, integendeel hij kan aardig mee voetballen. Maar hij moet niet teveel doen met de bal en teveel met aanvallen bemoeien. Daar is hij zeer beperkt in. Een type kante kan hij prima worden, alleen niet zo goed waarschijnlijk.

13 mei 2019 om 22:57

Eindelijk iemand gevonden die het ook ziet. Het is niet voor niets dat Vilhena van waarde was tegen de grotere clubs en is precies de reden waarom hij international is omdat zijn voorname kwaliteit afjagen is. Zodra hij gaat meevoetballen gaat de snelheid uit de aanval en zijn overschatting met betrekking tot schieten op goal helpt ook niet mee. Het zou een zegen voor Feyenoord zijn als deze jongen wordt verkocht, want voegt behalve een handje vol wedstrijden dit seizoen niets toe.

Welke vraagprijs verlangt Feyenoord? Ik ben erg benieuwd of er meer potentie in hem zit dan dat hij bij Feyenoord ontwikkeld heeft.

Misschien geen breed gedragen mening, maar ik denk dat Vilhena ook heel goed niet geschikt kan zijn voor een stap naar het buitenland en dat achteraf blijkt dat Feyenoord eigenlijk zijn plafond was. Volg hem al sinds de jeugd, waar hij als nummer 10 een groot talent leek, maar heeft in mijn ogen eigenlijk nooit de ontwikkeling doorgezet die iedereen hem toeschreef. Het blijft altijd gissen naar iemands volledige potentieel, maar Vilhena heeft zich naar mijn mening heden ten dage op 24 jarige leeftijd ontwikkeld tot een draver met weinig inzicht die het puur van zijn inzet moet hebben en niet bijster intelligent overkomt wat in zijn eigen Rotterdam geen grote barrières oplevert, maar in het buitenland wel een ander verhaal kan zijn qua aanpassingsvermogen en taal.

PSV!! Wakker worden!!! Goedkoop én een goede speler. Rosario en Hendrix verkopen. Vilhena verwelkomen

13 mei 2019 om 23:07

Geen gek idee! Zelfde paadje als Wijnaldum bewandelen

14 mei 2019 om 00:10

Zelfde paadje is natuurlijk niet helemaal van toepassing. Wijnaldum verliet een failliete boel en halve middenmoter na 4 jaar. Vilhena speelt al 6 jaar bij de nr3 en af en toe oranje. Die wil niet hogerop in nederland, die wil naar een andere competitie.

13 mei 2019 om 23:15

Voor PSV natuurlijk niet goedkoop hè.

Vilhena is toe aan een nieuwe stap. Met zijn arbeidsethos zal hij voor veel middenmoters in de grote competities een welkome versterking zijn. Bij Feyenoord ontwikkeld hij zich niet meer verder. Ik hoop dat we er nog een mooi bedrag aan over houden zodat we de selectie voor volgend seizoen op orde kunnen brengen.

Ik denk dat Vilhena prima bij de buitenlandse subtop kan aanhaken. Hij is geen bijzondere spelers die zo maar even bij 15 tot 20 goals betrokken gaat zijn maar hij is wel zo'n speler die iedere trainer wel kan gebruiken. Hij is fel in de duels, hij heeft een uitstekend loopvermogen en hij is best vaardig aan de bal. Hij zou niet de speler zijn die ieder kind op z'n voetbalshirt wil maar hij kan zeker wel een gewaardeerde speler worden.

Ik zou Leverkusen een prima club vinden voor Vilhena

Is er in Portugal niet een club geïnteresseerd? Met zijn achtergrond zal hij toch wel Portugees spreken en verloopt de aanpassing in een ander land wat soepeler. Ik zie hem nog niet zo snel in Leverkusen aarden. Portugal is een mooi land met een prima klimaat, dus wat wil je nog meer?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller66
B. LinssenAanvaller61
L. NarsinghAanvaller41
J. BijlowKeeper60
N. MarsmanKeeper00
R. ten HoveKeeper00
Eric BotteghinVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

348 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Krasnodar 8 1 1 0
2019/2020 Krasnodar 20 2 8 1
2018/2019 Feyenoord 33 6 3 0
2017/2018 Feyenoord 33 11 3 0
2016/2017 Feyenoord 29 4 5 0
Laatste voetbalnieuws

Ziyech maakt eerste doelpunt bij ruime overwinning van Chelsea

Chelsea heeft de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League in winst omgezet. Na een 0-0 remise tegen Sevilla was de ploeg van Frank Lampard woensdagavond met 0-4 te...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren