Giuntoli en Satin hebben ‘wekelijks’ contact over verdediger van Barcelona

Maandag, 13 mei 2019 om

Jean-Clair Todibo tekende in januari een contract met Barcelona, maar een vaste plaats heeft de Franse verdediger nog niet weten te veroveren in het Camp Nou. Todibo kwam tot nu toe slechts twee keer in actie en wordt nu al in verband gebracht met Napoli, al benadrukt zaakwaarnemer Bruno Satin dat een eventuele huurdeal een moeilijke kwestie wordt.

Satin bespreekt de huidige stand van zaken omtrent de verdediger met Radio Kiss Kiss. “Ik heb onlangs met Barcelona gesproken. Er is nog niets beslist aangaande zijn toekomst. Of hij blijft bij Barcelona of hij wordt verhuurd om elders minimaal dertig wedstrijden te spelen. Daarom is een overstap naar Napoli zo'n heikel punt. Er is namelijk geen garantie dat hij daar zoveel wedstrijden kan spelen.”

“Cristiano Giuntoli (technisch directeur van Napoli, red.) en ik hebben wekelijks contact”, vervolgt de zakelijk adviseur van Todibo. “Hij plaagt me altijd over een huurovereenkomst. Hij is gecharmeerd van Todibo vanwege zijn kwaliteiten, maar een transfer regelen is waarschijnlijk een stap te ver. Ik kan natuurlijk niet op Carlo Ancelotti (trainer Napoli, red.) afstappen en eisen dat hij minstens dertig duels speelt. Dat zou van zeer weinig respect getuigen.”

Todibo brak door bij Toulouse en verscheen door zijn goede spel in Frankrijk op de radar van de scouts van Barcelona. De pas negentienjarige centrale verdediger is echter nog zeer onervaren op het hoogste niveau en moet bij de kampioen van Spanje spelers als Gerard Piqué en Clément Lenglet voor zich dulden. Zijn contract loopt door tot de zomer van 2023.


Poll

Doet Barcelona er goed aan om Jean-Clair Todibo te verhuren?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

3 reacties

Iemand die hem bij z'n vorige club gezien of gevolgd heeft en kan zeggen of dit echt een potentieel topverdediger is of meer een gokje waarop niet zoveel te verliezen was? Lijkt me met de deal van De Ligt dat deze speler wellicht wel besproken is door Overmars en co.

13 mei 2019 om 22:11

Het is een goede centrale verdediger die ook als defensiefe middevelder uit de voeten kan. Echter is hij een beetje nonchalant.

13 mei 2019 om 22:13

Niet elke speler die bij een topclub op de bank verpieterd is voor Ajax een versterking. Op Neres en Tagliafico na komen alle sleutelspelers uit de jeugd of hebben als Tadic en Ziyech hun naam in de eredivisie gemaakt. Na mislukkingen als Cuenca en Bojan zit ik niet te wachten op afdankertjes van Barcelona. De scouting zal vast de nodige talenten op de korrel hebben en dat aanvullen met ervaring. Het is wel belangrijk dat die ervaren spelers enigszins affiniteit hebben met Ajax of de Eredivisie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4902 fans
Stand
Actuele wedstrijden

0 fans
19 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 12 november
Tottenham Hotspur komt in januari met een bod van tussen de vijftig en zestig miljoen euro op Lorenzo Pellegrini. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren