Florenzi reageert op onenigheid met Ronaldo: ‘Hij denkt dat hij alles kan maken’

Maandag, 13 mei 2019 om

Alessandro Florenzi kreeg het zondagavond tijdens de wedstrijd tussen AS Roma en Juventus aan de stok met Cristiano Ronaldo. De Italiaan was niet te spreken over het gedrag van de Portugese aanvaller van la Vecchia Signora. Na afloop van de 2-0 overwinning op de Italiaanse landskampioen ging Florenzi in op zijn ruzie met Ronaldo.

Tien minuten voor tijd opende Florenzi de score namens Roma, vlak nadat Ronaldo een doelpunt afgekeurd zag worden wegens buitenspel. Even daarvoor kregen de twee onenigheid. Florenzi was boos omdat Ronaldo de bal niet terug gaf nadat Roma de bal had uitgeschoten voor een blessurebehandeling. “Twee keer schoten we de bal uit en beide keren gaf hij hem niet terug”, aldus Florenzi tegen Sky Italia. “We hadden in de eerste helft een counter kunnen starten met Kolarov, maar ook toen schoten we de bal uit, omdat we sportief zijn.”

Toen Ronaldo de bal in de tweede helft bij een vergelijkbare situatie niet terug gaf, was de maat voor Florenzi vol. Hij zocht de Juventus-aanvaller op en slingerde een aantal verwensingen in zijn richting. Ronaldo reageerde daarop lachend en gaf aan dat Florenzi zijn mond moest houden en gebaarde denigrerend over de lengte van de Roma-verdediger. “Je bent te klein om te praten”, zei Ronaldo volgens verschillende Italiaanse media.

“Hij heeft de Ballon d’Or gewonnen en denkt dat hij alles kan maken”, aldus een nijdige Florenzi, die er verder niet te veel woorden aan vuil wenste te maken. “Ik zeg en doe ook een hoop domme dingen op het veld, maar dat blijft op het veld.” De overwinning op Juventus was een belangrijke met oog op een plek bij de eerste vier. Met nog twee wedstrijden te gaan staat Roma op de zesde plaats en heeft de ploeg van trainer Claudio Ranieri nog kans op plaatsing voor de groepsfase van de Champions League.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door dragonwolve)

Ronaldo werd de hele wedstrijd uitgefloten en uitgescholden en uitte zijn irritatie bij Florenzi. Florenzi heeft gewoon met zijn voeten gesproken en geantwoord, klasse!

13 mei 2019 om 12:53

Uitte zijn irritatie? Er staat duidelijk dat Florenzi hem opzoekt en van alles en nog wat roept naar hem. Dat Ronaldo met 1 gebaar hem klein kan maken (opzet), vind ik juist geweldig.

13 mei 2019 om 14:14

Als je niet sportief ben en de bal niet terug geeft dan ben je gewoon zielig. En helemaal als je op het veld probeert stoer te doen omdat je weet dat je beschermt wordt door collegas. Ik denk buiten het veld dat Ronaldo echt een mietje is. En geen Diego Costa. Daarom heb ik meer respect voor Diego Costa. Als je de man wilt uithangen moet je dat overal kunnen.

13 mei 2019 om 14:59

Je hebt meer respect voor Diego Costa. Dan zijn we klaar hier

13 mei 2019 om 18:32

@danny-10jaar Ik denk dat jij op school gepest wordt, wat is daar de toegevoegde waarde van? Onzin roepen over mensen dat je niet kent? Buiten het feit dat het infantiel en dom over komt is het ook meestal een teken dat je infantiel en dom bent...

Ronaldo loopt een beetje te ouwe hoeren. Kan toch gewoon? Hij lacht er ook bij op het laatst.

13 mei 2019 om 10:48

Het gaat er natuurlijk in eerste instantie om dat Ronaldo onsportief is. Daar windt Florenzi zich in mijn ogen terecht over op en dan krijg je ook nog zulke kinderachtige uitspraken te horen.
Dan kan Ronaldo wel lachen, maar maakt dat het dan ineens goed?

Bovendien kiest Ronaldo ervoor om onsportief te zijn, dus kan je ook reactie verwachten. Als Florenzi zonder enige reden op Ronaldo afstapt en hem begint uit te schelden, zou ik Ronaldo begrijpen. Maar hier in totaal niet.

13 mei 2019 om 11:06

@maxromero10 je hebt lachen en uitlachen. Zit nog al een verschil in. Een schamper lachje naar iemand kan je woorden of handgebaren versterken. T is niet dat ie een arm om hem heen slaat en dat ze samen lachend weg lopen.

"Ik zeg en doe ook een hoop domme dingen op het veld, maar dat blijft op het veld." - aldus Alessandro Florenzi, die buiten het veld klaagt over wat Ronaldo op het veld heeft gezegd.

13 mei 2019 om 11:20

Florenzi heeft het niet over wat Ronaldo gezegd heeft, volgens dit artikel is het enige waar Florenzi zich kwaad over maakte, het feit dat Ronaldo 2x de bal niet terug gaf, over wat Ronaldo gezegd zou hebben komt voor rekening van de journalistiek

13 mei 2019 om 13:02

aldus Alessandro Florenzi, die buiten het veld klaagt over wat Ronaldo op het veld heeft gezegd c.q. heeft gedaan c.q. heeft nagelaten.

13 mei 2019 om 13:43

Je bent te klein om te praten zegt Ronaldo volgens verschillende Italiaanse media Nieuwe alinea 'Hij heeft de Ballon d' Or gewonnen en denkt dat hij alles kan maken ' aldus Florenzi, hij klaagt niet over wat er op het veld is gezegd

13 mei 2019 om 15:11

Maar wel over wat er op het veld is gebeurd. Daarom de toevoeging in mijn tweede reactie "wat Ronaldo heeft gedaan c.q. heeft nagelaten". Sowieso is het mieren******, want waar het op neerkomt is dat het geklaag is over een gebeurtenis op het veld. Verder is het een geintje. Zo serieus is het niet.

13 mei 2019 om 11:53

@theroscoe is hij uitzichzelf gaan klagen of wordt er door een journalist gevraagd naar wat er gebeurd is en geeft hij daar reactie op?

13 mei 2019 om 13:05

Is dat interview op het veld gebeurt tijdens de wedstrijd?

Ik denk dat men soms ook vergeet dat de geïnterviewde ook nog een vrije keuze heeft in wat voor antwoord hij wilt geven aan de interviewer.

13 mei 2019 om 14:34

Je geeft zelf aan dat hij buiten het veld er over klaagt.. Is het nou op het veld of buiten het veld?

Als er op het veld zoiets gebeurd en na afloop vraagt iemand ernaar dan mag je toch best in het kort roepen hoe en wat en vervolgens aangeven dat je het er verder niet over wil hebben?

13 mei 2019 om 15:22

Het was een retorische vraag, bedoeld om aan te tonen dat het niet uitmaakt of hij er een vraag over krijgt of dat hij uit zichzelf wat erover gaat zeggen.

Florenzi heeft de vrije keuze om een antwoord te geven zoals hij dat wilt. Een vrijheid van meningsuiting belet mij echter niet ervan om een grap erover te maken wanneer het mij opvalt dat zijn antwoord nogal tegenstrijdig op kan worden gevat.

En dat kan het ook, want hij zegt in feite A:"wat op het veld gebeurt, blijft op het veld", terwijl hij B: vlak daarvoor nog een steek aan Ronaldo gaf na de wedstrijd. Als je niet tegenstrijdig over had willen komen, dan laat je of A of B eruit. Maar zoals ik al zei, vrije keuze om te reageren hoe hij wilt.

Ik gok dat er aan beide kanten ook wel geprovoceerd zal zijn, dit soort discusses komen niet zomaar van de grond vaak. Sowieso wordt er natuurlijk tijdens een wedstrijd heel veel gezegd wat niet bepaald vriendelijk is. Wat ook al terecht wordt aangegeven, dit moet op het veld blijven.

Roma wint, Florenzi scoort dus die heeft zijn sportieve wraak te pakken. Dat lijkt me het belangrijkste.

13 mei 2019 om 10:58

Florenzi hamert dan ook niet op de verbale provocatie, maar op het onsportieve feit dat Ronaldo 2x de bal niet teruggeeft nadat Roma hem uit had gespeeld voor blessurebehandeling.

Iedereen haalt in Italië ook weer lekker zijn gram op juve. Laat ze maar lekker. Ze moeten toch ergens over praten. Ronaldo zijn gedrag valt niet goed te praten. Dus goed dat hij op deze manier word beantwoord.

13 mei 2019 om 11:11

het is misschien niet sportief maar je bent volgens de regels niet verplicht de bal terug te geven aan de tegenstander na zo een situatie. Ronaldo is meestal niet echt vervelend qua gedrag dus dit zal wel een oorzaak hebben gehad, al zou zo een goede voetballer zich natuurlijk niet uit de tent moeten laten lokken

13 mei 2019 om 11:29

Al die excuses die verzonnen worden om goed te praten dat CR die bal tot 2x toe gewoon niet teruggeeft nadat AS Roma heel sportief de bal over de lijn legt om een blessurebehandeling mogelijk te maken. Ongelooflijk. Daarbij is Juve al kampioen dus dan is er al helemaal niks te verliezen wanneer je je sportieve plicht doet en de bal netjes op de keeper van AS Roma speelt.

13 mei 2019 om 11:36

@Japie
Je hebt het vaak over heiligverklaren van Messi of Pep. Maar verdekt doe je dat zelf bij CR. Het kost je zoveel moeite om gewoon toe te geven dat dit niet volgens de fair play regels zijn. Doordat je dat 'niet verplicht' erin gooit, probeer je toch zijn gedrag te rechtvaardigen.

Wat ik probeer te zeggen is wanneer je dus een zwak hebt voor iemand, of een fan bent van diegene, je makkelijker naar gronden zoekt om te rechtvaardigen dat de fouten die diegene maakt toch meer in een ander context gezien moeten worden. Dit is niet per se fout, dus je mag het van mij best blijven doen. Maar je bent wel vaak eenzijdig in je comments jegens Pep en Messi, terwijl je aan de andere kant van Zidane en CR veel door de vingers ziet.

13 mei 2019 om 12:08

@diegopeladona

Ik heb ook het gevoel dat Japie_krekel vooral op subjectieve manier reageert en niet op objectiviteit. Zijn beargumentatie is ook vaak tegenstrijdig en gelden niet over de personen waarvan hij fan is.

13 mei 2019 om 16:20

@diegopeladona

ik ben fan van geen enkele voetballer. toen ik jonger was wel, van Fowler, Redondo, Okocha en Batistuta maar alle vier die spelers zijn al jaren gestopt. eenzijdig met Messi klopt ook niks van want ik ben vaak lyrisch over hem zoals laatst na de eerste wedstrijd van Barca tegen Liverpool bijvoorbeeld. ik vind Ronaldo en Messi beiden geweldige voetballers maar als ze een mindere wedstrijd spelen ben ik idd wel eens kritisch op beide heren, omdat je iets verwacht van spelers met deze uitzonderlijke klasse

ik heb me een periode overigens ook erg gestoord aan Ronaldo toen hij een tijdje bij Real constant schwalbes aan het maken was. gelukkig is dat nu minder het geval maar toen ben ik heel vaak erg kritisch op hem geweest

pp Pep ben ik kritisch omdat hij in Europees verband niks klaar speelt met City. ik verwacht meer als een kwartfinale als je met zulk geweldig materiaal mag werken. als iedereen dan gaat zeggen Pep is de beste trainer ter wereld dan ga ik kijken of dat zo is en dan zie ik dat hij alleen nationaal goed presteert maar internationaal slecht. volgens mijn maatstaven ben je dan niet de beste coach ter wereld maar ik heb nooit gezegd dat Pep verder geen prima coach is ofzo, zoals ik dat wel heb gezegd over iemand als Mourinho die ik zwaar overrated vind

13 mei 2019 om 16:21

@freeza

het lijkt me juist andersom. hoe vaak hoor je niet dat PSG faalt als ze weer een keer stranden in de kwartfinale CL. bij City hoor je daar niemand over en is het pech. ik vind dat beide teams dit jaar gefaald hebben in de Cl dus ik ben vrij objectief

Haha, ik snap dat soort gebaren nooit. Dybala die ernaast staat alsof hij een patron is... Voetballers en hun fratsen af en toe 😂.

Beetje off topic maar dat shirt van Juve is echt verschrikkelijk zeg. Wat een schande. Heb je zo'n mooi klassiek shirt en dan doe je er dit mee.

13 mei 2019 om 12:06

Adidas is vreselijk voor clubs die traditioneel al met strepen spelen.

13 mei 2019 om 14:20

Waarom doen ze dat eigenlijk? Dat lijkt mij juist het simpelste shirt wat ze kunnen doen als Adidas zijnde, aangezien het al snel op hun merk lijkt!

13 mei 2019 om 14:31

Het gerucht ging dat Juve zichzelf naast een voetbalclub ook meer in de markt wil zetten als fashion brand (daar past het logo ook goed bij natuurlijk) en dan met name op de amerikaanse markt gericht. En Amerikanen associeren dat shirt met scheidsrechters dus dat moest anders.

13 mei 2019 om 15:24

Werkt wel dan. Reacties online van streetwear figuren zijn positief. Al kan dat puur mijn eigen belevenis zijn natuurlijk.

13 mei 2019 om 14:27

Snap het ook niet, het logo en shirt waren prachtig en beiden zijn verpest.

Ach, hoort bij voetbal, dat de meeste hier het voetbalt alleen kent van de Fifa spelletjes en wat ze op vz lezen doet verder niks af aan het feit dat de kleine italiaan gewoon aan het miepen is. Vraag maar aan de echte Italianen die lachend dit soort mietjes door midden zagen op het veld. Vroeger.. vroeger waren de mannen van staal en de boten van hout...

Juventus heeft wel een ontzettend slechte streak neergezet zeg. Vanaf Spal alleen tegen fiorentina nipt gewonnen voor het kampioenschap en daarna niets meer laten zien...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Juventus3611
3.Lazio3321
4.Cagliari2912
5.AS Roma2911
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. KolarovVerdediger154
E. DžekoAanvaller156
G. ManciniVerdediger141
N. ZanioloMiddenvelder143
Pau LópezKeeper140
J. VeretoutMiddenvelder131
J. KluivertAanvaller123
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.

3827 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 12 7 0 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
Laatste voetbalnieuws

Ronaldo: ‘Ik kom ze liever pas in finale van Champions League tegen’

Juventus gaat als winnaar van Groep D naar de achtste finale van de Champions League en kan in de loting aan Real Madrid gekoppeld worden, daar de Koninklijke op de tweede...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Napoli en KRC Genk hebben om de tafel gezeten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren