Fortuna Sittard en Eijer uit elkaar: ‘Voorbeeld voor velen gezien zijn ziekte'

Maandag, 13 mei 2019 om 06:53Yanick Vos • Laatste update: 07:04

Fortuna Sittard gaat op zoek naar een nieuwe trainer. De club uit Limburg laat maandag op de clubwebsite weten dat er na dit seizoen afscheid wordt genomen van René Eijer, ondanks een doorlopend contract tot de zomer van 2020. Fortuna meldt dat beide partijen na een uitgebreide evaluatie in goed overleg tot het besluit overeen zijn gekomen. Woensdagavond staat Eijer voor het laatst langs de lijn, als Feyenoord op bezoek komt.

Eijer is er dit seizoen in geslaagd om Fortuna Sittard te behoeden voor degradatie. De promovendus behoorde deze voetbaljaargang tot de degradatiekandidaten, maar staat met 34 punten op een veilige 15e plaats. Met nog een wedstrijd voor de boeg kunnen de Limburgers niet meer zakken op de ranglijst. Op de clubsite licht Eijer zijn vertrek toe: “Voor volgend seizoen vinden er een aantal structurele veranderingen plaats, onder andere om de kwaliteit van de trainingen naar een nog hoger plan te tillen”, zegt hij. “Dat houdt onder meer in dat er meer veldwerk nodig gaat zijn en dat moet ook van de hoofdtrainer komen. Die moet dus een soort dubbelrol gaan spelen.”

Eijer geeft aan dat hij zich zonder problemen op het veld kan begeven. “Maar als er zaken voorgedaan moeten worden dan moet ik afhaken. Bijvoorbeeld als je als staf meer met linies wil trainen. Ik kan daaraan minder toevoegen, waardoor ik een stuk minder voldoening uit mijn job haal”, vervolgt Eijer, die MS heeft. “Na een uitgebreide evaluatie van het seizoen hebben we daarom in goed overleg besloten om na dit seizoen uit elkaar te gaan. Met pijn in het hart, dat wel. Maar ik ben nog niet klaar, want ik hoop in de toekomst mijn kennis en ervaring elders in te kunnen zetten.”

Algemeen directeur Ivo Pfennings laat weten veel respect te hebben voor Eijer. “Hij is een voorbeeld voor velen gezien zijn ziekte. René is altijd positief en denkt in mogelijkheden. Tijdens onze evaluatie van het afgelopen seizoen en vooruitblikkend op het komende seizoen kwamen we echter beiden tot de conclusie dat het beter is dat onze wegen na dit seizoen scheiden. René is het type Engelse manager. Het is gebleken dat wij toch een ander soort trainer zoeken die ook de rol van veldtrainer op zich kan nemen. Deze beslissing is uiteindelijk het beste voor beide partijen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door vfl_bmg)

Ik neem aan dat Hofland wel assistent blijft?

Hofland nam toch al bijna alle taken op zich, dus vervanger staat al klaar.

13 mei 2019 om 08:55

De zogenaamde stroman inderdaad. Heb me over het gebrek aan commotie hierover het hele seizoen wel wat verbaasd. Toen Jansen bij Twente in eenzelfde constructie werkte was de wereld te klein.

13 mei 2019 om 09:05

Het grote verschil met Fortuna is wel dat er bij Fortuna een zieke hoofdtrainer in de dug-out zat. Niet vreemd dat Hofland druk coachend langs de lijn staat, als Eijer hiertoe fysiek gewoon niet in staat is.

13 mei 2019 om 15:28

Alle taken op zondag langs de lijn misschien. Wie weet wat Eijer allemaal deed op het trainingsveld? Kennelijk dus ook dingen voor doen op het veld.

13 mei 2019 om 17:31

Weinig. Hij overzag alleen en had meestal een observerende rol op training.

13 mei 2019 om 17:30

Hofland heeft nog geen papieren. Dus nee de vervanger is er nog niet.

Enorm knap wat zowel Meijers (fortuna) als Lukkien (emmen) gepresteerd hebben. Deze man verlaat de club met opgeheven hoofd. Klasse.

Ik wil de heer Eijer veel sterkte toewensen. Lichaam en gezondheid boven alles.

Als ik tussen de regels lees heb ik het idee dat hij langzaam achteruit aan het gaan is met zijn ziekte. Heel veel sterkte daarin gewenst. Als voorbeeld had hij van mij ook best een nominatie mogen ontvangen voor trainer van het jaar. Fijn dat Fortuna blijft, qua stadion en historie toch een mooiere club als pakweg een Emmen of excelsior.

Bah! Veel respect voor zijn beslissing en wens hem alle goeds. Wat erg dat dit de reden moet zijn om te stoppen

Het zal een drukke transferperiode gaan worden dit jaar. Belangrijker nog dan vorig seizoen! Extreem belangrijk wat mij betreft is dat keeper Koselev blijft. In de Eredivisie zijn er weinig keepers echt beter dan hem! In de achterhoede gaat er veel gebeuren. Ik gok dat Heerings vertrekt en onze beste cv Dammers is nog geblesseerd tot december. Op rechtsback voldoet niemand waar linksback Pinto een prima speler is voor ons. Grote man Diemers zal wel een stap gaan maken. Scoort veel en geeft assists, daar valt dus wel wat weg. Verder zie ik Rodriguez, Novakovich en Lamprou ook niet meer terugkomen. Allemaal spelers van een goed niveau voor Fortuna.

13 mei 2019 om 17:32

Voor Diemers ga je cashen. Dat is goed voor de stabiliteit van de club op lange termijn!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. CoxVerdediger234
Lisandro SemedoAanvaller236
T. TekieMiddenvelder220
Z. FlemmingAanvaller227
E. HanssonAanvaller222
S. PolterAanvaller218
R. JanssenVerdediger200
Voor de complete selectie: Clubpagina Fortuna Sittard.

In de wandelgangen

Woensdag 24 februari
Morten Thorsby kan mogelijk een mooie stap omhoog zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren