Sean Klaiber: ‘PSV had net zo goed kampioen kunnen worden'

Maandag, 13 mei 2019 om

Ajax werd zondagmiddag officieus kampioen door met 4-1 te winnen van FC Utrecht. De ploeg uit Utrecht kwam nog wel op een 0-1 voorsprong in de eerste minuut, maar zag nog voor rust een achterstand op het bord verschijnen. Na afloop verscheen onder meer Sean Klaiber bij verslaggever Justus Dingemanse voor de camera van Voetbalzone.

Bekijk de video hieronder of abonneer en kijk op ons nieuwe YouTube-kanaal!


Justus Dingemanse is fulltime presentator en verslaggever van Voetbalzone en levert bijdrages in de vorm van artikelen, columns, interviews, programma’s en reportages.

Poll

Kan PSV zichzelf wat kwalijk nemen met deze selectie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door willempiedebok)

uhm nee, dat zat er dit jaar welbeschouwd niet in. het was groter dan de eindstand zal uitdrukken.

12 mei 2019 om 20:09

Das een beetje onzin natuurlijk. Als je 8 punten voorsprong weggeeft, dan heeft het er wel degelijk ingezeten. Ik snap de euforie rond Ajax na de CL, maar nationaal hebben ze wel gemazzeld

12 mei 2019 om 20:20

Of PSV heeft vaak gemazzeld en daardoor is het zo lang spannend gebleven. Verder volledig met je eens dat als je 8 punten voor staat, je het eigenlijk niet meer weg mag geven

12 mei 2019 om 20:22

Wat een onzin. Ajax heeft tot in mei voor drie prijzen gestreden. PSV ging vroeg kopje ten onder in zowel de CL als beker. En nu dus ook geen landstitel. Behoorlijk kansloos seizoen dus. Echt bizar dat dit weer als mazzel wordt betiteld voor Ajax.

12 mei 2019 om 20:23

Een psv er die over mazzel begint, moet niet gekker worden...

12 mei 2019 om 20:30

Ajax heeft dit kampioenschap behaald door de fouten van Mark van Bommel.

12 mei 2019 om 20:47

Nee. PSV heeft het aan Ajax te danken dat ze zo lang mee konden doen om het kampioenschap. Maar zoals er elke keer gezegd werd als Ajax geen kampioen werd; De kampioen is de terechte winnaar. Zullen we dat nu dan ook maar gewoon zeggen?

12 mei 2019 om 21:16

Het is toch te gek voor woorden dat een psver hier komt vertellen dag Ajax gemazzeld heeft, wat een gek zeg

12 mei 2019 om 21:21

"Maar nationaal hebben ze wel gemazzeld." Deels mee eens, maar als je kijkt hoevaak psv in slotseconden nog punt(en) wist te pakken dit seizoen (fortuna, vvv, pec, utrecht EN heereveen uit schieten me al zo te binnen) dan kan je niet zeggen dat we nou gemazzeld hebben met onze concurrent. Die hebben dit seizoen 10 bonuspunten in de laatste minuten gepakt.

12 mei 2019 om 21:27

@psvchamps

Qupote: "das een beetje onzin natuurlijk. Als je 8 punten voorsprong weggeeft, dan heeft het er wel degelijk ingezeten. Ik snap de euforie rond Ajax na de CL, maar nationaal hebben ze wel gemazzeld"

Das ook een beetje onzin natuurlijk. PSV had zeker kampioen kunnen worden als het team het niet had laten liggen in de uitwedstrijd tegen Ajax. Ajax heeft in die wedstrijd echter niet gemazzeld, maar een puike prestatie geleverd door die wedstrijd met een man minder over de streep te trekken. Dat Ajax kampioen is geworden, is zeker geen geluk, dan is het eerder onkunde van Psv.

12 mei 2019 om 22:11

PSVChamps, Ook voor jou stukje geld.. das een beetje onzin natuurlijk. Ajax liet vooral begin eerste seizoenshelft dure punten liggen (geluk?)waar PSV stoïcijns won. Tweede seizoenshelft PSV meer laten liggen... (geluk?) Het is een competitie . Wie de minste fouten maakt in punten wint. PSV had t nooit uit handen mogen geven. Maar soms leek wel, zat er gewoon niet meer in. Niet alleen in de CL maar ook in competitie heeft Ajax prachtige wedstrijden gespeeld. Met mooi voetbal. Winnen de dubbel. Tis een heerlijk jaar geweest met record na record.

12 mei 2019 om 22:11

PSVChamps, Ook voor jou stukje geld.. das een beetje onzin natuurlijk. Ajax liet vooral begin eerste seizoenshelft dure punten liggen (geluk?)waar PSV stoïcijns won. Tweede seizoenshelft PSV meer laten liggen... (geluk?) Het is een competitie . Wie de minste fouten maakt in punten wint. PSV had t nooit uit handen mogen geven. Maar soms leek wel, zat er gewoon niet meer in. Niet alleen in de CL maar ook in competitie heeft Ajax prachtige wedstrijden gespeeld. Met mooi voetbal. Winnen de dubbel. Tis een heerlijk jaar geweest met record na record.

12 mei 2019 om 22:15

PSVChamps,

Wat jij juist zegt is een beetje onzin.

Wie de minste fouten maakt wint. Punt.
Ajax verloor dure punten begin seizoen.. waar PSV bleef winnen. Is dat dan net zo goed geen mazzel? Of.. had PSV mazzel met een ten Hag die Welleens rare of te late wissels maakt?
2e seizoenshelft liet PSV meer liggen. Dat ze een ruime voorsprong weggeven is dan geluk? Omdat ze gewoon niet meer konden opbrengen? Ze leken af en toe wel lam. Hadden nota bene na de 1e seizoenshelft alleen maar se competitie om op te focussen..

Tis allemaal als als als en maar maar..

Maaaarrr eindstand wint de ploeg met se minste fouten.

13 mei 2019 om 01:38

Vergeet niet dat PSV 8 punten voor stond op Ajax en het uit in Amsterdam helemaal mis ging bij Ajax na de rode kaart van Mazraoui.

- rood
- 1-1 (doelpunt Luuk de Jong)
- Meerdere kansen op de 1-2

Het is dat Neres slim die penalty wist op te eisen en dat Schwaab er niks van kan

13 mei 2019 om 15:04

@onlogisch

Vergeet niet dat PSV helemaal geen 8 punten voorsprong had in de topper tegen Ajax in Amsterdam maar slechts 5 punten. Wat die middag terug werd gebracht tot 2 punten. Ajax was voor die rode kaart gewoon heer en meester. PSV wist zelfs tegen 10 man geen doelpunt te maken en voor veel gevaar te zorgen terwijl ze er zelf nog twee uit het netje mochten pakken.

Leuk en aardig al die excuses, maar je koopt er niets voor.

13 mei 2019 om 15:19

@grasveld7
"psv wist zelfs tegen 10 man geen doelpunt te maken en voor veel gevaar te zorgen terwijl ze er zelf nog twee uit het netje mochten pakken. "
Jazeker wisten ze dat te doen. Het was zelfs zo dat na de onnozele overtreding van Mazraoui direct uit de toegekende vrije trap werd gescoord na een blunder van Onana.
Verder heeft PSV vaak mazzel gehad met het tijdstip waarop ze scoorden (met name in de eerste competitiehelft) en Ajax met de var.

13 mei 2019 om 19:09

Ajax was misschien wel beter maar creeerde heel erg weinig. PSV had deze wedstrijd de betere kansen. Dit ondanks dat PSV niet goed speelde.

12 mei 2019 om 20:41

Jawel, het zat er wel in. Kan je linksom kan je rechtsom maar het verschil blijft slechts 3 punten. Ajax had het mooiere van het spel, maar het is algemeen bekend dat mooi spel niet altijd hoeft te resulteren in mooie resultaten. Daarbij heeft Ajax dit seizoen laten zien dat de ondergrens een stuk lager lag dan dat van PSV, die constanter speelden.

12 mei 2019 om 20:45

Je zal wel veel tegenspraak krijgen maar het verschil tussen Ajax en PSV is idd groter dan de stand doet vermoeden. Ajax is kwalitatief op alle vlakken zoveel sterker en verder en Ajax heeft het puur aan zichzelf te danken dat ze niet al lang compleet los staan. PSV heeft gemazzeld, al is het misschien ook wel een kwaliteit, dat ze een redelijk groot aantal slechte wedstrijden toch weten te winnen. Al met al is Ajax de terechte kampioen, speelden het beste en mooiste voetbal. Vormde competitie was het echter wel heerlijk dat het pas vandaag beslist is. Ik hoop dan ook dat PSV richting het niveau van Ajax gaat groeien zodat de ED spannend blijft. Al zal Ajax uiteraard inleveren na de te verwachten aanstaande leegloop.

12 mei 2019 om 20:46

*Voor de competitie ..

13 mei 2019 om 00:28

"Ajax is zoveel verder dan PSV". Dat is lastige stelling. Op dit moment zou ik zeggen ja, begin van het seizoen zou ik zeggen nee. Over het hele jaar heen hebben ze gemiddeld bijna net zo goed gepresteerd in termen van resultaten. Ajax dus net iets beter en terecht kampioen, maar dat betekend niet dat het er niet ingezeten heeft voor PSV. Dat gelijke spel tegen Emmen is toch wel het kantelpunt geweest.

De Jong kan nog topscoorder worden, PSV het minst gepasseerde verdediging en voorronde CL Dit is PSV verdiende loon en meer niet. Ajax gefeliciteerd en PSV ziet u weer voor de Johan Cruijff schaal.

12 mei 2019 om 20:40

Als je de beker en de titel wint zou die schaal inbegrepen moeten zijn.

12 mei 2019 om 20:49

Nee joh. Dat is een op zichzelf staande prijs. Daar moet om gespeeld worden. Ook al is de bekerwinnaar en de landskampioen dezelfde club. Dan maar tegen de nummer 2, de enige logische tegenstander.

13 mei 2019 om 00:30

"Prijs", het is meer een wedstrijd voor de bobos ed. Die wedstrijd heeft niks met voetbal te maken.

12 mei 2019 om 20:54

Lekker belangrijk die Johan Cruijff Schaal. PSV moet op tijd beginnen in de voorronde van de Champions League dus als ik van Bommel was zou ik een compleet B-team die wedstrijd tegen Ajax insturen. Die Supercup kan mij gestolen worden.

PSV had inderdaad net zo goed kampioen kunnen worden. Speelden na de uitschakeling in de beker helemaal nergens meer voor dus konden zich volledig focussen op de Eredivisie. Van Bommel die psychologische spelletjes speelt dat Ajax wel een dreun heeft gehad na de CL. Of dat ze wel met PSV bezig zijn. En dan verlies je zelf tegen AZ uit wat helemaal geen schande is, maar wel wanneer je een half jaar alleen maar Eredivisie speelt.
Maar goed. Ajax de terechte kampioen. Als halve finalist van de CL en 2 prijzen mag je dat wel zeggen.

13 mei 2019 om 14:19

"van Bommel die psychologische spelletjes speelt dat Ajax wel een dreun heeft gehad na de Cl."

Dat was geen psychologisch spelletje. Hij zei alleen vanuit zijn eigen ervaring dat het moeilijk is om je binnen een paar dagen te herstellen van zo'n klap (en Van Bommel kan het weten, hij heeft als speler een WK-finale, een CL-finale en twee keer een CL-halve finale verloren). Ajax heeft zich daar dus wel makkelijk overheen weten te zetten en dan mag je de woorden van Van Bommel juist zien als een compliment.

13 mei 2019 om 15:21

Mee eens. Sterker nog, er waren spelers (ik meen Frenkie de Jong) die zelfs na 16:15 op zondag aangaven er nog steeds mee in de maag te zitten. Dat is ook niet gek natuurlijk. Voor mij is de titel ook een pleister op de wond eerlijk gezegd. Om de titel strijden we ieder jaar, maar een CL-finale speel je niet zo snel.

De aankomende titel van Ajax is gewonnen in de minuten na de rode kaart van Mazraoui. Daar heeft PSV het eigenlijk laten liggen, maar laten we niet doen als of Ajax meer geluk had dan andere dingen. PSV zou best een beter seizoen hebben gehad dan ze hadden gedacht, maar tenslotte heeft Ajax na de winterstop nog op drie fronten meegedaan. De ploeg van v.bommel heeft dat niet kunnen benutten en nu zal woensdag de schaal officieel naar Amsterdam terugkeren. Dus ja, "psv had ook kampioen kunnen worden", maar Ajax had ook de CL kunnen halen....

Een kampioenschap voor PSv zou zwaar en zwaar onterecht zijn. Respect voor de resultaten die ze behaald hebben, maar wat ging het vaak moeizaam en vlak voor tijd. Denk in de 1e seizoenshelft eens aan wedstrijden tegen Fortuna (2), PEC (3) NAC (7) Groningen (10) Vitesse (11).

Verder was het vooral in de 2e helft angsthazen voetbal zonder creativiteit en gogme.

Nee, ik ben blij dat Ajax de titel gaat pakken na een lang en zwaar seizoen met enkele dieptepunten .... Uiteindelijk is de kampioen de sterkste na 34 wedstrijden !! #34

13 mei 2019 om 00:33

De laatste minuut van de wedstrijd is ook een deel van de wedstrijd. Heeft niks met terecht of onterecht te maken. Zou je na afgelopen woensdag toch wel moeten begrijpen.

13 mei 2019 om 14:26

"denk in de 1e seizoenshelft eens aan wedstrijden tegen Fortuna (2), PEC (3) NAC (7) Groningen (10) Vitesse (11)."

Ik zal de eerste zijn om toe te geven dat Ajax gewoon dikverdiend kampioen is, maar dit is natuurlijk wel een beetje een onzinargument. Ajax had die wedstrijden ook. Of ben je VVV - Ajax, Ajax - PEC en Groningen - Ajax al vergeten?

13 mei 2019 om 15:40

Het scheelt elkaar na een heel seizoen 3 punten en hier durft iemand te beweren dat een eventuele kampioenschap 'zwaar en zwaar onterecht' is? Zet je zelf niet zo voor lul man.
Moeizame wedstrijden benoemen van één kant. Volgens mij ben je Ajax fan?

13 mei 2019 om 16:43

Jij bent overduidelijk ook een Ajax fan. Je ben namelijk in ieder Ajax topic wel te vinden. Er is dit seizoen overduidelijk maar 1 ploeg die het beste en mooiste voetbal heeft gespeeld en dat is inderdaad Ajax. Iets wat zelfs ook door meerdere tegenstanders erkent is en zowel op het veld en de ranglijst duidelijk is. Heerlijk man.

13 mei 2019 om 16:50

Wat een originele openingszin zeg! En dat met zo'n naam, toevallig!

Vind je het leuk om in elke reactie in je eerst zin aan te geven dat iemand een Ajax hater is of iets in die richting? Geen flauw idee wat je anders probeert te vertellen met je kansloze zin?

"er is dit seizoen overduidelijk maar 1 ploeg die het beste en mooiste voetbal heeft gespeeld en dat is inderdaad Ajax. Iets wat zelfs ook door meerdere tegenstanders erkent is en zowel op het veld en de ranglijst duidelijk is."
Blablabla, meneer is weer in sjormodus.

Het feit dat je mijn hele reactie niet begrijpt, of in ieder geval niet weet hoe je hem op moet vatten, zegt genoeg.
Er wordt namelijk nergens aangegeven dat PSV beter was dan Ajax of wat dan ook.
Ik probeer slechts te ontkrachten dat een eventuele kampioenschap van PSV 'zwaar en zwaar onterecht' zou zijn.
Maar goed, dat hoef ik jou toch niet uit te leggen want je hebt toch een blad voor je kop.

13 mei 2019 om 15:59

“Zwaar en zwaar onterecht” Hou op hoor. In de eerste seizoenshelft op Feyenoord uit alles gewonnen. Tuurlijk, soms ging het moeizaam. Maar soms ook niet (Ado uit 0-7, Willem II thuis 6-1). Verder had PSV ook best wel wat pech gedurende dit seizoen, alleen daar wordt minder aandacht aan besteed. Zo werd er redelijk onfortuinlijk in Emmen gelijk gespeeld. Ook waren de uit wedstrijden in Utrecht en Heerenveen ongelukkig. Vooral in Utrecht, 73% balbezit, schoten 6-23. Goed uiteindelijk kan ik prima leven met Ajax als kampioen dit seizoen, maar “zwaar onterecht”, zeker niet. Een kampioen is in mijn ogen nooit onterecht, laat staan zwaar.

Laat ik allereest zeggen dat ik niet vezrwacht had dat PSV en Ajax het zo spannend zouden maken. Voor het begin van het seizoen dacht ik dat Ajax met overmacht kampioen zou worden.
PSV nieuwe trainer en een nieuwe manager. ok niet zoveel spelers vertrokken , maar ook niet echt toppers aangetrokken.
Ajax goed geinvesteerd, de trainer had er al een half jaar aan kunnen ruiken. Ik dacht dit jaar zullen we op een slof en ouwe voetbalschoen kampioen worden. Ik had natuurlijk wel buiten de CL gerekend. Daar heeft Ajax denk ik iedereen verbaasd. Ik denk ook dat dit uiteindelijk heeft meegespeeld dat Ajax punten verloor en uiteindelijk pas een aantal wedstrijden voor het einde op kop kwam.
Maar zoals je ziet echte klasse komt uiteindelijk boven drijven.
Ajax gewoon terecht kampioen en ook nog de beker erbij pakken. En dan als kers op de taart de halve finale CL.
Niet alleen de prijzenkast werd dit jaar gevuld, maar ook werd nog eens de kas gespekt.....

Ajax en PSV ontliepen elkaar niet veel dit jaar. Herinner me Ajax - PSV en vond PSV toen goed spelen en vond eigenlijk dat Ajax goed wegkwam: eigen goal, var met Neres, het moet dan ook wat meezitten. Voordat je het weet is het scoreboardjouranlistiek. Vond wel het PSV van voor de winter enthousiaster en beter spelen, na de winterstop leek het sjeu er wat af en ook minder plezier. Maar vind ook Ajax hele rare wedstrijden gespeeld heeft, Feyenoord uit was natuurlijk een zeperd. En dan kan Ten Hag ook hele rare beslissingen nemen, dat gegoochel met Magallan vond ik heel raar, tegen Feyenoord maar ook een aantal keer in Europa zoals vorige week tegen. Niettemin erg blij met de titel, mocht wel weer eens een keer, de laatste keer onder de Boer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KerkAanvaller165
P. JoostenAanvaller70
S. MakienokAanvaller31
T. NijhuisKeeper00
M. PaesKeeper160
L. GuwaraVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

1 fan
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Manchester United lijkt de meeste interesse te tonen in Kai Havertz. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren