Pusic weerlegt kritiek: ‘Kijk naar de mogelijkheden van FC Twente’

Zondag, 12 mei 2019 om

Marino Pusic moest FC Twente binnen een jaar terugbrengen naar de Eredivisie. De opvolger van de ontslagen Gertjan Verbeek slaagde met vlag en wimpel in die opdracht, maar maakt de terugkeer op het hoogste niveau niet mee. De clubleiding zette hem onlangs op non-actief en is begonnen aan de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer.

De beslissing van de beleidsbepalers van Twente om de samenwerking na dit seizoen te beëndigen kwam hard aan bij Pusic, zo stelt hij zondagochtend in De Tafel van Kees. “Je mag ook best weten dat er ik er teleurgesteld over ben geweest, simpel zat. En nog steeds. De club heeft echter het recht om keuzes te maken richting de toekomst. Die hebben ze ook gemaakt.”

Volgens de clubleiding hebben de spelers van FC Twente te weinig een ontwikkeling doorgemaakt. Pusic weerlegt die zienswijze en verwijst terloops naar de manier van spelen van veel clubs in de Keuken Kampioen Divisie. “Kijk even naar de mogelijkheden van het team. Ik denk eigenlijk dat ik het maximale eruit heb gehaald. We willen allemaal dominant een aanvallend voetbal spelen, maar op een gegeven moment kom je tot de conclusie dat de competitie een heel andere dynamiek heeft en je dus iets heel anders nodig hebt om het seizoen succesvol en winnend af te sluiten.”

“Ik had een opdracht en dat was om deze prachtige club terug te brengen naar de Eredivisie. Onder omstandigheden die niet altijd even makkelijk waren en onder de druk dat het voortbestaan van de club anders in gevaar zou komen”, zo besluit Pusic. Fred Rutten is een belangrijke kandidaat voor de vacante trainerspositie in de Grolsch Veste. De voormalig trainer van FC Twente is clubloos na zijn ontslag bij Anderlecht.Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties

Opdracht is inderdaad voltooid. Voetballend zat er veel meer in, dat ziet een blinde nog.

“maar op een gegeven moment kom je tot de conclusie dat de competitie een heel andere dynamiek heeft en je dus iets heel anders nodig hebt om het seizoen succesvol en winnend af te sluiten." Wie de vorige aflevering van de tafel van Kees heeft gezien, waarin Wout Brama aan tafel zat, weet dat Pusic niet tot die conclusie kwam maar dat Wout Brama ism Ted hebben besloten om meer defensieve zekerheid in te bouwen. Pusic ging daar uiteindelijk mee akkoord omdat hij het zelf niet zag en het tactisch hopeloos was. Daarna ineens die gigantische reeks neergezet van minimale overwinningen. Pusic uiteindelijk hoofdverantwoordelijk en dat is prima. Hij durfde ook het stokje definitief over te nemen afgelopen zomer omdat twente geen geld had voor een nieuwe trainer. Niets dan lof voor deze actie maar meneer de assistent van de assistent moet niet opeens doen alsof hij het tactisch meesterbrein is van dit kampioenschap.

Totaal de realiteit kwijt, maximale eruit gehaald? Je word gewoon van de mat getikt door 80% van de competitie en wint puur dankzij een solide verdediging, een heropleving van Drommel en individuele klasse voorin (Aitor, Espinosa). Wel geteld 3 redelijke wedstrijden afgeleverd. Fred kom er maar in, meer vertrouwen in hem dan Garcia Garcia die genoemd word.

12 mei 2019 om 13:37

Ik zou Rutten graag zien maar is hij financieel haalbaar? Net zoals de roep om Jans. Deze trainers gaan echt niet voor een appel en een ei als trainer aan de slag. Dan denk ik dat we eerder een García García aan het werk zien (met Rutten in een coachende functie).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
R. ZekhniniAanvaller151
K. NakamuraAanvaller144
Q. MenigAanvaller60
J. DrommelKeeper180
J. BrondeelKeeper20
P. BijenVerdediger130
J. LatibeaudiereVerdediger51
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

118 fans
Coach, 57 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 25 januari
Manchester United komt mogelijk bij een verrassende vervanger van de geblesseerde Marcus Rashford uit. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren