Feyenoord eert ‘kind van de familie’ met emotionele video

Zaterdag, 11 mei 2019 om

Feyenoord neemt zaterdagavond via social media alvast een voorschot op het vertrek van Giovanni van Bronckhorst. De 44-jarige trainer zit zondagmiddag tijdens de thuiswedstrijd tegen ADO Den Hag voor het laatst op de bank in De Kuip en wordt met een emotionele video door de Rotterdamse club bedankt voor bewezen diensten.

De wegen van Van Bronckhorst en Feyenoord scheiden aan het einde van dit seizoen. De oefenmeester loopt uit zijn contract bij de huidige nummer drie van de Eredivisie en kondigde in januari al aan aankomende zomer te vertrekken uit De Kuip. Feyenoord besluit het seizoen aanstaande woensdag met een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard, maar zal zondag tegen ADO al uitgebreid afscheid nemen van Van Bronckhorst, die volgend seizoen wordt opgevolgd door Jaap Stam.

In een 2 minuten en 59 seconden durende video wordt Van Bronckhorst daags voor het duel met ADO reeds in het zonnetje gezet door Feyenoord. De club omschrijft de oud-international van het Nederlands elftal als 'een kind van de familie' en brengt diens vier seizoenen durende avontuur in Rotterdam-Zuid fraai in beeld.

Van Bronckhorst won in 2017 de landstitel met Feyenoord, dat zich onder leiding van de voormalige linksback voor het eerst sinds achttien jaar tot landskampioen van Nederland kroonde. Verder won hij als coach ook nog tweemaal de KNVB Beker en tweemaal de Johan Cruijff Schaal met Feyenoord. Behalve Van Bronckhorst zal ook Robin van Persie De Kuip zondag vaarwel zeggen: de aanvaller gaat na dit seizoen met pensioen.Gerelateerd

6 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Mooie beelden in dit filmpje, ik erger me alleen kapot aan de monotone stem die ze eronder geplaatst hebben. Doet totaal geen recht aan de beelden. Ik ga er vanuit dat het legioen Gio een mooier afscheid geeft.

11 mei 2019 om 21:01

Ach, kwestie van smaak ook denk ik. Vind 't zelf wel mooi gedaan, maar kan me voorstellen dat niet iedereen dat heeft.

11 mei 2019 om 21:11

Zeker een kwestie van smaak, het doet mij een beetje denken aan een reclame voor een desbetreffende verzekeringsmaatschappij. Voor de goede orde ik kan mij ook totaal niet identificeren met de huidige nederlandstalige rappers dus wellicht is het een leeftijd ding.

11 mei 2019 om 22:51

Laat ik vooropstellen dat ik Giovanni van Bronckhorst als trainer overschat vindt. Ik vind hem de even zoutloze uitstraling hebben als Cocu, een coach zonder heldere visie of spelopvatting, zonder aantoonbare gave om spelers werkelijk door te ontwikkelen. Een winnenende trainer heeft altijd gelijk, maar ik vind dat zijn bekerprijzen en zelfs het kampioenschap zijn ware kwaliteiten verbloemen en zelfs mooier maken dan ze zijn; het povere seizoen van deze jaargang laat naar mijn idee zien dat veel van zijn prestaties op toevalligheid berust en dat hij een coach is die zo goed ais als het materiaal dat hij op dat bewuste moment tot zijn beschikking heeft wordt weerspiegeld in het feit dat er nauwelijks interesse voor hem is in het buitenland.

Niettemin is Van Bronckhorst een icoon van Feyenoord en bovendien een veelbetekenende speler voor Nederland geweest. Een hommage als dit verdient hij absoluut. En meer nog dan de beelden vind ik juist het gedicht prachtig, origineel en sterk, gedragen en passend bij Rotterdam verteld. Razend knap en origineel verteld zelfs. Tot afgelopen woensdag vond ik de video's die het bureau waar Ajax TV mee werkte voor de Champions League werkte ook erg leuk. Maar donderdag verscheen er een compilatie die wel erg de plank missloeg. Prachtige beelden, maar dan nota bene een Britse stem die de reeks aan elkaar lulde. Nota bene is Ajax een Nederlandse club - heel Nederland (!) leefde met Ajax mee - en ergst van het alles is wel dat juist de tegenstander die een einde maakte aan het spookje Brits was!! Zoiets verzin je toch niet? Dan vind ik de stem, klank en tongval die de Rotterdammer in dit filmpje moet raken toch stukken beter bedacht!

Pure emoties in de voice over zeg......Het lijkt wel of die gozert het met tegenzin inspreekt. Wel veel respect voor Gio. Altijd een gentleman. En heeft die club toch aan prijzen geholpen. En als je dan leest wat sommige van die fans allemaal over hem zeggen als het een keer tegen zit. Va alles wordt er bij gehaald. Ik hoop dat hij zijn carrière voort zet bij een mooie club

Kon iemand niet tegen de voice over zeggen dat dit de final take was en niet de soundcheck?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

135 fans
Coach, 44 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 18 juli
Christopher Nkunku gaat definitief overstappen naar RB Leipzig. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren