Pusic na ‘onrecht’: ‘Daar durfden zij mij pas recht in de ogen aan te kijken’

Vrijdag, 10 mei 2019 om

Marino Pusic promoveerde dit seizoen met FC Twente naar de Eredivisie, maar mag desondanks niet aanblijven in Enschede. De club maakte onlangs bekend dat de oefenmeester ondanks een doorlopend contract moet vertrekken. In gesprek met Omroep Gelderland noemt Pusic zijn ontslag bij FC Twente ‘bizar’.

De oefenmeester kreeg dinsdagmiddag te horen dat hij volgend seizoen niet meer werkzaam zal zijn in Enschede. “Daar durfden zij mij pas recht in de ogen aan te kijken. Wat ze gezegd hebben? Ze wilden ander spel zien. Het was niet goed genoeg. Verder hadden een aantal spelers zich niet ontwikkeld”, vertelt Pusic. “Eigenlijk is het gek dat ik me moet verantwoorden. Schoonheid van voetbal is een relatief begrip.”

“De feiten zijn dat ik er het maximale heb uitgehaald en dat de omstandigheden na de degradatie haast onmogelijk waren om terug te keren. Dat werd ook overal gezegd”, zo gaat de trainer verder. “Wat er na de degradatie over was, had niets met betaald voetbal te maken. De selectie werd vijf na twaalf samengesteld. Er waren ook nog maar twaalf spelers over van wie er drie dat seizoen hadden gespeeld. Dat sleepte zich voort tot vijf wedstrijden in het nieuwe seizoen.”

Pusic had naar eigen zeggen slechts één opdracht voorafgaand aan het seizoen. “Breng ons alsjeblieft terug naar de Eredivisie. Dat heb ik gedaan. Ik heb ook altijd gehandeld in het belang van de club en de werksfeer was ook altijd professioneel. Het ontbreken van chemie met spelers? Totale onzin”, stelt Pusic. Hij zegt niet kwaad, maar teleurgesteld te zijn. “Het is buitengewoon vervelend, want ik had graag FC Twente naar de middenmoot van de Eredivisie gebracht. Mijn missie is volbracht, maar het is mij niet gegund om er bij deze mooie en grote club een vervolg aan te kunnen geven. Dat voelt als onrecht en het is inderdaad ook een rare spagaat.”


Poll

Vind jij het ontslag van Marino Pusic terecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door falcao)

Dit is toch echt uit de zotten, dat een trainer Twente weer naar de Eredivisie brengt maar toch ontslagen wordt. Of is het 1 en ander voorgevallen, maar daar zullen Twente fans mij wel mee kunnen helpen, wat vinden jullie er van?

10 mei 2019 om 19:42

Dit seizoen misschien 1 of 2 goede wedstrijden gezien. Slecht spel en het leek soms alsof er helemaal geen idee achter zat. Pusic moet gewoon accepteren dat hij tactisch niet heel sterk is en dat Twente naar de toekomst moet kijken, met een nieuwe trainer.

11 mei 2019 om 00:25

Hij vond dat een paar spelers zich niet ontwikkeld hadden om het spel aanvaard baar te maken dus hij bedoelt dan de bank zitters zoals laukart.maria.lely enz en misschien inclusief de keeps misschien heeft hij daar wel een punt maar waarom dan niet door geselecteerd.twente 2 speelde verzorgd voetbal met een paar goede talenten daarin.dan maar die op de bank dat had veel gescheeld dan de foute wissels telkens die geen rendement brachten.je word einde van rit er op afgerekend.

10 mei 2019 om 19:43

Wij zijn niet door pusic kampioen geworden maar door concurrentie die het liet afweten. Er was geen duidelijke speelstijl de wedstrijden waren niet om aan te zien. Tactisch is die ook heel slecht. Ik was het vanaf moment dat hij werd aangesteld al niet blij er mee. Hij is een assistent geen hoofdtrainer komt die gewoon te kort voor.

10 mei 2019 om 20:54

pascalvan

Er valt misschien het een en ander op de beste man aan te merken maar als je gaat zeggen dat je kampioen bent geworden doordat de concurrentie het af liet weten dan klets je gewoon uit je nek. 80 punten is een heel behoorlijk aantal, de afgelopen jaren heeft alleen NEC het beter gedaan.

10 mei 2019 om 21:32

Kijk je alleen naar de punten, dan is het idd nog niet heel gek. Echter heb ik nu nog steeds spierpijn van 8 maanden billenknijpen.

10 mei 2019 om 19:43

Alles staat al in het artikel, spelers moeten hem niet, spel is niet om aan te gluren. Hij is gewoon niet goed genoeg, kan wel zeuren over zware omstandigheden maar hij had ook wel een van de, zo niet de beste selectie.

10 mei 2019 om 21:00

Pusic is tactisch niet goed genoeg en had totaal geen draagvlak om de ploeg ook in de Eredivisie te coachen. Vergeet ook niet dat Pusic oorspronkelijk de derde assistent was en door omstandigheden telkens opschoof. Daarom denk ik ook dat men pas een mening kan hebben als ze FC Twente enigszins hebben gevolgd door het kijken van wedstrijden.

De achterban was niet tevreden over hem, het bestuur is duidelijk niet tevreden, er zijn aanhoudende en steeds sterker wordende geruchten dat de spelersgroep (of een deel daarvan) het niet in hem zag zitten en het is voor iedereen die de wedstrijden gezien heeft duidelijk dat Pusic tactisch een lichtgewicht is die verkeerde beslissing na verkeerde beslissing maakte.

Ik zal ff alle tukkers uit de droom helpen. Het is in de kkdivisie onmogelijk mooi voetbal te laten zien. Je speelt wekelijks tegen houthakkers

10 mei 2019 om 19:54

Met de hoogste begroting hadden ze veel meer kunnen brengen.

10 mei 2019 om 19:59

Meer dan t kampioenschap? Ik snap best dat ze op sprankelender voetbal hadden gehoopt, maar in de kkdivisie mag je blij zijn binnen 1jaar kampioen te worden. Zeker afgelopen jaar met roda sparta nec enzo. Op voorhand een divisie des doods

10 mei 2019 om 20:56

Als je bijna wekelijks tegen tegenstanders speelt met beter veldspel dan de kampioen, is er wel degelijk reden voor kritiek. Bovendien is het slechte spel nog wel te overzien.

Het probleem is dat Pusic tactisch overduidelijk zwak is en ik verbaas me dan ook dat mensen een mening hebben als ze hooguit 1 of 2 wedstrijden hebben gezien. Bovendien bleek de concurrentie achteraf helemaal niet zo sterk.

10 mei 2019 om 21:06

Ik verbaas me over jou stellige mening dat je denkt te weten dat ik slechts 1 a 2 wedstrijden heb gezien

Ik kan me voorstellen dat ze afscheid nemen van deze trainer, maar het gaat mij tever om zeker als Twente directie te gaan zeuren dat het niet goed genoeg was. Het spel was niet best, maar er stond wel een team wat voor elkaar wilde knokken. De trainer lag goed in de groep. Had hem een andere functie gegeven, of samen gekeken hoe je samen naar betere prestaties kan. Hij heeft zijn doel behaald, daar mogen ze hem in Twente dankbaar voor zijn.

10 mei 2019 om 20:18

We zijn kampioen ondanks Pusic, niet dankzij. Er zijn daarbij een paar zaken erg belangrijk geweest: ontzettend veel verliespunten van concurrenten, gouden aanwinst Aitor, de ontwikkeling van Drommel onder Boschker, en Brama die de boel op sleeptouw nam. Tactisch was het waardeloos dit jaar. Pusic lag ook niet goed in de groep zoals je beweert. Het rommelt al tijden.

10 mei 2019 om 20:53

Er stonden 11 individualisten met een goede mentaliteit, maar een team is het met uitzondering van drie wedstrijden nooit geweest. Bovendien zijn er de laatste tijd aanhoudende en steeds sterker wordende geruchten dat Pusic helemaal niet zo goed met (een deel van) de spelersgroep kon.

Verder kun je Pusic wel weer assistent willen maken, maar dat gaat Pusic natuurlijk niet doen en voor andere functies heeft hij niet het netwerk, de ervaring en/of de benodigde kwaliteiten. Ik denk dat veel mensen bij lange na niet genoeg hebben gezien om conclusies te trekken over Pusic.

Beetje vermoeiend deze man. Theatrale gedrag van hem. Zelf ik heb dit ontslag al een half jaar aan zien komen en ik krijg echt bijna niks mee over de FC.

10 mei 2019 om 20:00

T feit dat jij net als halg Nederland dit aan zag komen neemt niet weg dat hij t er niet mee eens hoeft te zijn

Weinig zelfreflectie bij Pusic. Net zoals hij week in, week uit een andere wedstrijd zag dan een ieder. Twee of drie wedstrijden speelde je prima en won je terecht. Veel vaker was het puur gokken op een verdwaalde corner, vrije bal of opleving van Aitor. Verdedigend was het redelijk, qua pressing dramatisch.. en inderdaad zagen we tactisch en positioneel wekelijks dezelfde amateuristische fouten. Hij is kampioen geworden, maar dat was zeker niet door zijn trainerskwaliteiten.

Ja Pusic.. het is een leuke, vriendelijke, vrolijke man, maar als het aankomt op voetbal een drama. Tactisch stond het belabberd, als Twente Aitor, Brama, Bijen en Drommel niet had was het helemaal niks geworden dit jaar. Dat ook met al het puntverlies van de concurrentie.

Hij kan allemaal gaan klagen over de omstandigheden, maar uiteindelijk kreeg Pusic gewoon de beste selectie van de Keuken Kampioen Divisie tot z'n beschikking. Verder is de selectie overduidelijk samengesteld op een bepaalde visie.

Verder kan Pusic de grote meneer gaan spelen, maar het bestuur heeft er echt geen moeite mee om een onervaren coach recht in de ogen te kijken bij een ontslag. Deze man maakt zich met de dag belangrijker en zelfreflectie word bij hem steeds zeldzamer.

Hij doet alsof hij als de grote meneer binnenkwam die de club wel even moest redden, terwijl hij geheel per ongeluk uiteindelijk hoofdcoach werd. Dat was namelijk nooit de bedoeling en kwam voort vanwege een aantal hele domme beslissingen die de club uiteindelijk aardig wat geld heeft gekost (het ontslag van Hake en de aanstelling en ontslag van Verbeek).

Maar goed, Pusic heeft nu een CV waardoor hij vast wel ergens aan de bak komt. Clubs zijn tegenwoordig vaak wanhopig en kijken sneller naar een CV (hoe kort die ook is) dan de kwaliteiten (of het gebrek daaraan) van een coach.

Als dit de manier is waarmee je met de mensen omgaat die je helpen terug te keren en omhoog te komen dan ga ik het toch zeggen... dan verdien je degradatie en malaise...in ieder dat gun ik die Twentenaren. Die Joop munsterman heeft destijds ze kop op het hakblok voor ze gelegd, ze hele naam naar de knoppen geholpen om die tukkers een kampioenschap te geven en na de kampioenschap heb en ze m verraden en aangewezen als corrupt.

10 mei 2019 om 21:45

Want bij Ajax hebben ze de menselijke kant hoog in het vaandel staan... Hou op man, elke club wordt tegenwoordig gerund als een bedrijf! En als het draagvlak voor de trainer weg is ga je eruit, kampioen of geen kampioen...

10 mei 2019 om 21:52

Heel veel incorrecte aannames en ongefundeerd onderbuikgevoel in een post. Je mag best een mening vormen en deze ventileren, maar doe jezelf en ons een plezier en lees je eerst even in.

Volgens mij vergeten alle reageerders op dit artikel de gigantische reeks overwinningen op rij, met deze trainer.
Kampioen geworden van de eerste divisie, met een voorsprong van elf punten op de nummer twee,
Missie volbracht lijkt mij.
In feite een mooiere eindklassering dan het kampioenschap in 2010, met afgrijselijk spannend voetbal met Steve Mclaren, die bijna elke wedstrijd met een minimaal verschil in de laatste minuut wist te winnen, op een aantal uitzonderingen na, met een fantastisch team.
Ik denk dat de doelstelling met meer dan gemiddeld is behaald.....

11 mei 2019 om 00:06

In 2010 was het voetbal verzorgd, vaak dominant en bovenal niet op geluk gebaseerd. Er zijn een aantal potjes in het laatste kwartier beslist, dat klopt. Maar lang niet zo extreem als jij het schetst. Het voetbal van Pusic was ideeloos en op puur geluk. Af en toe een dood spelmoment of een actie van Aitor.. nauwelijks lopende aanvallen, laat staan een plan. Die reeks is vergelijkbaar met een potje roulette in het casino waarbij je steeds de goede kleur gokt; bizar gelukkig.

Het meest opvallende is dat bij hem het idee leeft zich niet te hoeven verantwoorden..

Moelijk in te schatten hoe het daar intern precies zit als buitenstaander. Wel lijken me de verwachtingen wat te hoog wanneer je naast resultaat in dit zeer moeilijke jaar ook nog eens mooi voetbal verwacht. Wees voorlopig eerst eens blij en dankbaar dat je gepromoveerd bent lijkt me zo. Sommige fans denken misschien nu alweer aan EL en CL. Dat zou niet realistisch zijn. Alles in het linkerrijtje zou komend seizoen al pure winst zijn.

Is toch vreemd dat je als je kampioen wordt, in wat de sterkste 1ste divisie ooit werd genoemd, je weg moet. Alsof Twente komend seizoen ineens veel beter gaat voetballen met een andere trainer. Heel veel middelmaat, maar gelukkig de beschikking over een topper in de selectie genaamd Brama. Gewoon realistisch gespeeld met een heel goed resultaat. Zo zie ik het als buitenstaander. Mooi voetbal is leuk maar t resultaat is heilig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Actuele wedstrijden

Nederland
1 fan
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Real Madrid is bereid om ver te gaan om de komst van N'Golo Kanté mogelijk te maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren