Advocaat reageert: ‘Als ik de emotie bij de spelers zie, dan word ik partijdig’

Vrijdag, 10 mei 2019 om 15:35Robin Bruggeman • Laatste update: 15:53

Dick Advocaat neemt het zondag met FC Utrecht op tegen Ajax en voor de ervaren oefenmeester wordt dat een hernieuwd weerzien met de Amsterdammers. Advocaat was woensdag namelijk als analyticus aanwezig bij de wedstrijd tussen Ajax en Tottenham, waarin de ploeg van trainer Erik ten Hag op dramatische wijze werd uitgeschakeld. De trainer maakte na die wedstrijd een aangeslagen indruk en dat kwam hem op wat kritiek in de media te staan. Advocaat kwam vrijdag op een persconferentie nog terug op de kwestie.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat FC Utrecht een punt of meer gaat pakken tegen Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door robert41)

Trots zijn op het nederlands voetbal mag zeker! Zolang hij en zn team zondag 100% geven...wat een aderlating zou het zijn als Ajax ook de titel verspeelt ....

10 mei 2019 om 15:42

Ik ga er vanuit dat Utrecht juist niet alles gaat geven. Die gaan geen risico's nemen met de Play Offs voor de boeg. Een beetje een Willem 2 - Psv verhaal zeg maar.

10 mei 2019 om 15:45

Dat zou logisch zijn, maar voor Utrecht is winnen van Ajax bijna netzo belangrijk.

10 mei 2019 om 19:05

Bullshit, voor Utrecht is het goed spelen van (en winnen van) de play-offs nu van het grootste belang. Als ze die winnen zal het werkelijk iedereen een rotzorg wezen dat ze 2x van Ajax verloren hebben dit seizoen. Je kan nog zo veel rivaliteit hebben maar je eigen belang is toch altijd het meest belangrijke.

10 mei 2019 om 17:54

Man.. wat zijn we toch weer aan het zeuren. Allemaal een voorbeeld nemen aan Advocaat die het hier perfect uitlegd. Respect!!

12 mei 2019 om 13:13

Je hoort niet als trainer van de ere divisie met je reet op tv tezitten om de wedstrijden te analyseren. Maar met je reet in het trainings complex om samen met de spelers de wedstrijd tekijken. Hij heeft dus meerdere belangen.

Iedereen heeft het over Ajax wat wellicht punten verspeelt in eigen huis tegen Utrecht en wie weet gebeurd het wel hoor, maar wie zegt mij dat PSV wint in Alkmaar zonder Lozano?

AZ heeft nog een puntje nodig voor plek 4 en die willen ze maar wat graag in eigen huis halen ipv alles te laten afhangen van de laatste wedstrijd bij Excelsior (daar hebben ze slechte herinneringen aan...).

10 mei 2019 om 15:46

Vind ik ook. Alsof psv zomaar tegen de nummer 4 en 5 wint. Kan wel maar kan ook niet. Sommigen doen alsof t een zegen is dat lozano niet meedoet (analytici). Maar die jongen is idd niet in vorm maar toch bij 80% vd psv goals nog betrokken (en bijna bij alle goals vd Jong) sinds de winterstop. En het is niet zo dat psv lekker voetbalt ofzo.

10 mei 2019 om 15:48

Uit of thuis...maakt niet zoveel uit. AZ verliest altijd van clubs uit de top 3

10 mei 2019 om 16:01

Behalve van Ajax. Even vergeten?

10 mei 2019 om 17:14

Ik was in die periode op vakantie dus ik had de ED niet meer gevolgd..maar nomaliter is AZ en de top 3 niet echt een succes en al helemaal niet tegen PSV

10 mei 2019 om 18:14

Serieus? Je hebt wel een uitgesproken mening voor iemand die de ED niet volgt. Volgens mij komt dit namelijk ook na die tijd vrijwel dagelijks langs.

Wat een mooie reactie van Advocaat. Een man met gevoel! Hij is betrokken bij het voetbal en vooral bij de spelers. Hopen dat Ajax het kampioenschap binnen haalt, ze hebben het verdiend

10 mei 2019 om 15:46

Hele mooie reactie idd, direct na de wedstrijd ook. Alleen maar respect voor iemand die zo empatisch kan en wil zijn. Los van (in verhouding) nietszeggende rivaliteit blijven kijken naar het menselijke. En erkennen dat Ajax het geweldig gedaan heeft en op die manier veel waarde gehad heeft voor het totale NL voetbal. Klasse.

10 mei 2019 om 16:56

DRL80 klasse inderdaad, en vergelijk dat met Driessen terwijl Meneer Advocaat geen enkel belang heeft bij Ajax.

10 mei 2019 om 17:15

Als PSV het kampioenschap binnenhaalt is het ook verdiend. Zie niet in waarom Ajax het meer zou verdienen.

10 mei 2019 om 18:17

Omdat ze mooier voetbal laten zien, dominanter zijn, meer balbezit, meer goals, etc...
Verder hebben ze een veel zwaarder programma doordat ze ver kwamen in de CL en de beker gewonnen hebben.

10 mei 2019 om 22:54

helemaal mee eens! waarom is het verdiend als Ajax kampioen zou worden? als PSV kampioen word is het net zo verdiend. bullshit allemaal van vele hier. PSV won thuis ook met 3 nul van Ajax maar dat vergeten vele. competitie moet je niet vergelijken met Europees. competitie in Nederland is gewoon heel zwak

Mooi gesproken dick! Bedankt Ajax voor het spektakel.

Hier neemt Vz valentijn, met ze rotmening echt in bescherming. Zeg gewoon dat het Driessen was die er over heen viel, we zijn hem allemaal beu, laat hem maar publiek geschandnagelt worden want hij heeft letterlijk geen grammetje krediet nog bij mij, en ik gok zo'n 80 van de voetballiefhebbers.

https://www.youtube.com/watch?v=ezkhcyrxspkent=48s...
^desbetreffende filmpje

10 mei 2019 om 17:02

Diezelfde Trieste Driessen zei toch ook dat je Lucas Moura met rust kon laten, want die kon toch niet scoren?

10 mei 2019 om 18:11

Ik kijk vaak nog wel eens naar veronica inside maar als hij er zit is een reden om niet te kijken..

10 mei 2019 om 18:18

Diezelfde Driessen die niet naar Madrid wou?

"Dan heeft het geen zin om mij te vragen: ‘Kom maar met een analyse waarom Ajax zich niet heeft gekwalificeerd’. Dat is ook helemaal niet belangrijk om na afloop zo'n wedstrijd te analyseren. Dat doe je pas een paar dagen daarna."

Schuif dan niet aan. Als ik (verdrietige) supporters wil zien, ga ik wel naar het Leidseplein. Als je zo ijdel bent om aan te schuiven voor een analyse bij Veronica mag wel van je worden verwacht dat je daadwerkelijk analyseert. Wat een wanvertoning, van het hele journaille overigens. De zaten er allemaal meer als groopies dan als verslaggever.

10 mei 2019 om 16:14

Ik denk dat niemand zat te wachten op een tactische analyse, in ieder geval wat betreft de ajacieden niet. Vond het juist prachtig om te zien dat het héél nederland aan gaat, ook de coach van de tegenstander een paar dagen later.

10 mei 2019 om 16:59

Er zijn ook heel veel voetballiefhebbers die gewoon een mooie pot voetbal wilden zien zoals gewoonlijk in de halve finale. Ik snap echt wel dat men Ajax wilde zien winnen, maar als dat niet gebeurt is dat toch geen reden om als analist ineens niet meer te analyseren? Advocaat zit daar vanwege zijn expertise in het voetbal, maar voor deze bijdrage had je net zo goed een willekeurige fan van de tribune kunnen plukken. Persoonlijk hou ik wel van wat journalistieke afstand.

10 mei 2019 om 16:28

@HijNiet!: inmiddels weten we dat we voor een beetje empathie niet bij jou hoeven zijn. Om daarna elke analist voor ijdel uit te maken is helemaal triest. Ik vind het juist mooi van Advocaat zo oprecht, en deze reactie is meer dan terecht. Snap echt niet dat je de wereld zo somber kan inzien zoals jij doet. Ik wens je dan ook een stukje meer positiviteit in het leven, dat zal je goed doen.

10 mei 2019 om 16:46

Lief van je dat je me dat toewenst, al is mijn leven echt niet zo zwartgallig als je denkt. Volgens mij kan je Advocaat beter wat positiviteit toe wensen, die zat dinsdag zo te zien in zak en as Ik snap ook echt wel dat mensen heel erg baalden hoor, maar als je uit emotie niet meer kan analyseren vraag ik me af wat je als analist aan tafel doet. Ik zag later het commentaar van Van Gaal, een echte Ajacied, direct na afloop. Die baalde zichtbaar, maar wist nog wel de vinger op de zere plek te leggen. Een verademing.

10 mei 2019 om 16:44

Liever een echt en oprecht persoon achter de microfoon, dan een media getraind bijdehandje.

10 mei 2019 om 16:52

Je kan toch oprecht balen en alsnog prima commentaar leveren op de wedstrijd. Kijk naar het commentaar van Van Gaal, die baalde gigantisch maar deed vervolgens wel waarvoor hij daar zat: analyseren.

10 mei 2019 om 18:20

Dat kan zeker, echter is hij ook gewoon een mens.

10 mei 2019 om 17:03

Hij niet ik vond het zelf wel heel mooi, en begrijp niet dat je Advocaat zijn teleurstelling kwalijk neemt. Toen Psv in 2005 zat ik ook best wel stuk, ondanks ik niks met Psv heb. Je bent inderdaad een professional, maar iedereen heeft gezien wat Ajax verkeerd gedaan heeft. Denk je echt dat iemand op een analyse zit te wachten, wat Advocaat zei een paar dagen later is dat beter. Dit was een unieke kans voor de CL finale, en dat heeft veel mensen wat gedaan ook niet Ajacieden. Ik had wel een klein beetje begrip verwacht van je, maar dat is geen kritiek iedereen heeft recht op zijn eigen mening. Ik antwoord van het weekend verder 'inbox' .😉

10 mei 2019 om 17:10

Kijk, ik heb echt wel begrip voor de emoties en begrijp echt wel dat geen Ajacied op een analyse zat te wachten hoor. Ook ik vind het jammer dat een van de mooiste voetbalsprookjes van de laatste 10 jaar nu ten einde is. Echter vind ik ook dat dat een analist er niet van moet weerhouden om de vinger op de zere plek te leggen, zelfs wanneer dat buitengewoon pijn doet. Neem Van Gaal, een echte Ajacied die desondanks scherp en goed commentaar kon leveren. Dat waardeer ik.

Advocaat en Gijp hebben geen woord van kritiek gesproken. Dat maakt ze ongetwijfeld populairder onder de Ajacieden, maar het maakt ze geen betere analisten.

Maar goed, agree to disagree

10 mei 2019 om 18:08

Van Gaal heb ik nog niks terug gelezen, maar dat vind ik erg sterk van hem. Ik vind Van Gaal sowieso de beste analitycus, hij maakt er alleen af en toe teveel de Van Gaal show van. Ik heb persoonlijk iedere ronde van Gijpie en Advocaat genoten, ze zijn nog gewoon echte liefhebbers en dat vind ik geweldig. En daar verschillen we dan een beetje in, indeed let's agree to disagree.. Fijn weekend! 👍🏾

Advocaat en van der Gijp hebben aan respect gewonnen woensdag. Zij waren voor het Nederlands voetbal, niet voor een club. Iedereen zou de NL'se clubs moeten steunen, want uiteindelijk heeft iedereen belang bij goede Europese resultaten.

10 mei 2019 om 16:51

Advocaat en Van der Gijp hebben vooral het grote publiek naar de mond gepraat, win je daar tegenwoordig respect mee? Als Derksen vanavond kritisch is bij VI zal hij weer het hele land over zich heen krijgen, terwijl hij de vorige keer het grootste gelijk van de wereld had. Ik zie liever analisten die zich niet door de emotie van het publiek laten leiden dan analisten die in polonaise achter een bepaalde club aanlopen. Dan kan je net zo goed iemand uit de harde kern achter de microfoon zetten.

Ongelooflijk dat hij schijnbaar hier kritiek op heeft gekregen! Ik vond het hem juist sieren. Het toont aan hoe betrokken en hij is, hoe veel hij van het spel houdt en juist gepassioneerd, op die leeftijd nog. Bij Utrecht moeten blij zijn dat hij dit nog kan opbrengen.

10 mei 2019 om 16:37

Inderdaad. Zowel de nabespreking met Gijp en Advocaat, als het intervieuw van Ziyech en het (machteloos) applaudisseren naar de fans toe na de verloren wedstrijd, kreeg ik tranen in mn ogen. Wat dat betreft is het toch nog een mooie avond geworden.

10 mei 2019 om 16:46

Gelukkig speelt Ajax de eerste wedstrijd thuis. Ik verwacht dan ook een warm onthaal van de fans, wat hopelijk motiverend werkt en daardoor de teleurstelling even vergeten wordt. Speel je nu eerst uit, zonder zoveel zichtbaar steun, kan het zijn dat de teleurstelling tijdens de wedstrijd in het koppie blijft hangen. Bij mij is de teleurstelling nog geen procent gezakt, echter stijgt nog steeds de trots.

10 mei 2019 om 17:13

Lunny en Modric mooi gesproken! Teleurstelling is net zo groot, maar inderdaad trotsheid blijft groeien. En Advocaat en Gijp vond ik de gehele CL campagne fantastisch, ze geloofden echt allemaal in ons. Kon ff ook niks een paar dagen, lezen wat met voetbal te maken had.

10 mei 2019 om 18:09

Terecht dat er kritiek is, Gijp en advocaat zitten daar om een wedstrijd te analyseren, niet om teleurgesteld te zijn. Ik heb het overigens niet gezien want ik heb op Ziggo gekeken waar een zichtbaar teleurgestelde van Gaal een prima analyse wist te geven. Daar heb ik veel meer respect voor

10 mei 2019 om 18:23

Teleurstelling is een emotie dat in je zit. Zoiets kun je niet op je CV zetten. Daarnaast is dat een andere discussie dat ik best wil voeren. Het gaat er mij in deze echter om dat Advocaat blijkbaar wordt verweten dat hij in de CL Ajax de winst gunde en baalde dat dit niet gebeurde, simpelweg omdat hij voor een andere club werkt dat toevallig zondag de tegenstander is.

10 mei 2019 om 19:02

Oh dan heb ik het verkeerd begrepen. Ik dacht dat Advocaat kritiek kreeg omdat ie door z'n teleurstelling geen analyse meer kon geven, niet dat hem verweten werd dat hij Ajax de CL winst zou gunnen

10 mei 2019 om 18:09

Tja journalisten proberen nou eenmaal onrust te creëren, zo werd julian brandt door bild veroordeeld omdat hij een foto met een jeugdige fan maakte?

Ik zal mij waarschijnlijk wel vergissen, maar doordat Ajax de Knvb Beker heeft gewonnen is het toch zo dat zowel de nummer 3 (in dit geval dus Feyenoord) en de nummer 4 recht hebben op een plek voor de voorronde van de Europa League?

Feyenoord is al zeker van plek 3, AZ staat op plek 4 met 5 punten voorsprong op nummer 5 FC Utrecht. Er zijn dus nog 2 wedstrijden en dit zal dus de laatste kans voor Utrecht zijn en Utrecht zal dus moeten winnen en moeten hopen dat AZ verliest van Psv, zodat Utrecht dan toch geen play-offs hoeft te spelen of heb ik het verkeerd wat betreft plek 3 en 4?

Mocht dit waar zijn zoals ik het hier beschrijf, dan hoop ik natuurlijk gewoon dat Ajax van Utrecht wint en dat AZ punten af weet te snoepen van Psv. Al denk ik als Ajacied dat het echt serieus een zware wedstrijd voor Ajax tegen Utrecht zal worden.

Wie neemt die Driessen na woensdag nog serieus? ''moura kun je gerust alleen voor de keeper zette, die bakt er toch niks van'''. hahahahah, Moura maakt gewoon twee hattricks in een maand. Wat een afgang voor Valentijn. Snel met pensioen.

10 mei 2019 om 18:09

Ja, prachtig die emotie bij Advocaat en Gijp.

12 mei 2019 om 13:42

Je hoort als trainer niet met je reet op tv tezitten om de wedstrijden te analyseren. Maar met je reet op het trainings complex samen met je spelers de wedstrijd te kijken. Heeft advocaat dan meerdere belangen? Zeker omdat de supporters nog voor plek 4 gingen en advicaat al met de playoffs bezig was. Hoe kan dit? Je wilt toch altijd gaan voor het hoogst mogelijke. En met een bejaarde aan het roer gaan je spelers naar de malle moer. Dat wat ten hag had opgebouwt in utreg heeft advocaat weer afgebroken.want meneer moet vroeg weg om met ze reet op tv tezijn. Pfffff ben blij als hij weg is.

We kunnen niet allemaal zo professioneel zijn als bv Valentijn Driessen , die er wel vaak professioneel naast zit.

Pffff ik ben wel klaar met advocaat. Je hoort niet als trainer met je reet op tv tezitten om de wedstrijden te analyseren. Je hoort met je spelers op het trainings complex tezitten om de wedstrijd tekijken. Heeft advocaat dan meerdere belangen. En dat bejaarde voetbal ben ik wel zat. Wij supporters gingen nog voor plek 4. Terwijl hij al met de playoffs bezig was. Hoe kan dat? Je wil toch altijd gaan voor het hoogst mogelijke

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KerkAanvaller368
M. MahiAanvaller247
M. SyllaAanvaller210
M. MallahiAanvaller00
J. HouwelingKeeper00
M. PaesKeeper80
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

93 fans
Coach, 73 jaar
SeizoenClub
2019- Feyenoord
2018-2019 FC Utrecht
2018-2018 Sparta Rotterdam
2017-2017 Nederland
2016-2017 Fenerbahçe
Laatste voetbalnieuws

Advocaat tipt België als favoriet: ‘Je hebt hen nodig om het EK te winnen’

Dick Advocaat kijkt op het EK met bijzondere interesse naar België. De oefenmeester, die tussen oktober 2009 en april 2010 een halfjaar aan het roer stond bij de Belgen, voorziet zelfs...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 19 juni
Tottenham Hotspur denkt nu aan voormalig Wolverhampton Wanderers-manager Nuno Espírito Santo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren