Update: ‘Barcelona akkoord over zomerse transfer Cillessen’

Zondag, 12 mei 2019 om

Jasper Cillessen is dicht bij een overstap naar Benfica, zo meldt A Bola vrijdag. De doelman wil vertrekken bij Barcelona vanwege het gebrek aan speeltijd en werd in de afgelopen weken gelinkt aan verschillende clubs. Ook Benfica werd gekoppeld aan de naam van de Oranje-international en nu zou een transfer naar de Portugese topclub nabij zijn.

A Bola stelt dat Benfica heel dicht bij de komst van Cillessen is. De doelman ligt nog twee jaar vast bij Barcelona, maar de Catalaanse grootmacht heeft aan de Nederlander duidelijk gemaakt dat hij op zoek mag naar een nieuwe werkgever. Het is onbekend of de mogelijke transfer naar Benfica een huur of een definitieve overstap betreft.

Cillessen geldt in het Camp Nou als bankzitter, daar Marc-André ter Stegen de vaste keus onder de lat is bij de trainer van Ernesto Valverde. De dertigjarige Cillessen zou bij Benfica de eerste doelman worden. De Portugese topclub wil wel langer door met Odisseas Vlachodimos. Mile Svilar zal worden uitgeleend, zo luidt de verwachting.

Ook FC Porto heeft belangstelling voor de doelman, mede door het drama rond Iker Casillas. De Spaanse keeper werd vorige week getroffen door een hartaanval en het is nog onduidelijk of hij nog als prof actief zal zijn. FC Porto lijkt volgens de berichtgeving van A Bola nu achter het net te vissen, aangezien Cillessen op weg lijkt naar de concurrent.

Update 12 mei 11.14 uur - ‘Barcelona akkoord over zomerse transfer Cillessen’
Jasper Cillessen maakt komende zomer de overstap van Barcelona naar Benfica, zo meldt Mundo Deportivo. Barcelona heeft met de Portugese topclub een akkoord bereikt. De exacte transfersom is onbekend, maar eerder meldde O Jogo al dat de keeper van het Nederlands elftal niet mocht vertrekken voor een bedrag onder de 25 miljoen euro.


Poll

Verwacht jij dat Jasper Cillessen komende zomer verkast naar Benfica?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door benzema.)

Zou ik alsnog Onana verkopen en Jasper terughalen. Als hij in Portugal wilt spelen, is Ajax ook een optie lijkt mij

10 mei 2019 om 15:23

Wat moet hij trouwens bij Benfica? Vlachodimos is daar een onbetwiste basiskeeper. Komt hij weer op de bank terecht.

10 mei 2019 om 16:00

Neem aan dat Benfica niet zoveel gaat betalen voor een tweede keeper

10 mei 2019 om 16:56

Ik neem inderdaad aan dat Benfica niet zo veel gaat betalen voor een tweede keeper. Ik neem tevens aan dat Vlachodimos dan gaat vertrekken, vind dat namelijk écht een uitstekende keeper. Mijn inziens nu al minstens net zo goed als Cillessen. Vlachodimos is dan ook mijn gedroomde opvolger voor Handanovic bij Inter!

12 mei 2019 om 11:53

Jasper moet dan ook wel terug willen naar Ajax. Qua salaris geen vooruitgang en ook hij heeft wel door dat dit jaar een uitzonderlijk jaar was. Als ervaren keeper naar een ploeg dat 1/3e van de basis 11 kwijt raakt, dat doet er geen 1. Tevens staat Benfica er Europees ook beter voor gezien de stand van Portugal op de coefficientielijst.

Zou een beetje teleurstellend zijn als Cillessen naar Benfica ging. Mooie club hoor, maar ik vind dat iemand van zijn kwaliteiten en bovendien eerste keeper van Oranje bij op zijn minst een aspiraties subtopper in de grootste competities onder de lat moet staan. Ik volg Juventus niet dagelijks, maar was in zijn Arsenal-dagen nooit heel erg kapot van Wojciech Szczesny. Is Cillessen geen verbetering ten opzichte van hem?

10 mei 2019 om 15:24

Szczesny is momenteel een van de absolute toppers bij Juventus en heeft al een paar wedstrijden beslist voor ze dus denk dat Juventus met Szczesny en Perin wel voorzien is

10 mei 2019 om 15:33

De grote clubs zijn allemaal al voorzien van een goede keeper en Cillessen is ook geen dusdanige topper dat clubs hun huidige eerste man voor hem zouden vervangen. Het grote nadeel voor keepers: er is maar 1 plekje onder de lat en er wordt doorgaans ook niet meer keepers gerouleerd.

10 mei 2019 om 17:50

Alleen Dortmund kan nog wel een keeper gebruiker. De rest lijkt mij inderdaad vrij moeilijk. Al is het natuurlijk wel zo dat als het balletje eenmaal gaat rollen, er zo maar een goede ploeg voor hem op de stoep staat.

11 mei 2019 om 00:27

Hoe zit het met petr cech? Gaat die nog lang door? Zou Arsenal anders niet wat voor Cilisen zijn?

11 mei 2019 om 12:50

Cech stopt er mee. Al is Leno nu ook wel lekker in vorm daar bij Arsenal. Dus zal weer lastig worden voor hem als ie daar heen zou gaan.

10 mei 2019 om 16:02

Szczesny is veel beter dan Cillessen. Die hoeft alleen naar juve te komen als hij weer wissel wilt worden.

10 mei 2019 om 16:37

Ja kan overdrijven. Het zijn gewoon vergelijkbare keepers, Misschien is szczesny iets beter, maar zeker niet meer dan dat.

10 mei 2019 om 16:54

Hahaha jongens toch ga Juventus is volgen man... Je kan Szczesny echt niet vergelijken met Cillessen😂 dat Niveau is toch echt een maatje te groot voor Jasper, Szczesny is echt een wereldklasse keeper geworden.

10 mei 2019 om 16:15

Verplaats je in de schoenen van een Italiaan en je ziet een keeper die het naar behoren doet bij Ajax en daarna 2e keeper is bij Barca, schaal je hem dan net zo hoog in?

12 mei 2019 om 11:54

En hoe zat dat met scezny bij Arsenal?

10 mei 2019 om 18:00

Nee hoor benfica is gewoon een prima team naar de kunnen van cillessen. Benfica staat bijna elke seizoen in de cl en overleefg saar meestal ook de groepsfase daarbij spelen ze elke jaar weer voor de kampioenschap. Geloof me vertrouwen doet ozoveel, je hebt beter cilissen die elke week speelt dan een cilissen die bij een grotere ploeg staat te "rotten" op de bank.

12 mei 2019 om 11:55

Volgens mij overleefd Benfica echt niet zo vaak de groepsfase hoor.

Weetniet of ik de Bank van Barca zou inruilen voor een basisplek bij Benfica. Had wel een andere, nog iets grotere club verwacht na alles wat hij heeft gepresteerd.

10 mei 2019 om 15:25

Basisplek bij Benfica? Eerder bank van Benfica want Vlachodimos is een uitstekende keeper van Benfica.

10 mei 2019 om 15:34

@Cantona alsof Benfica zoveel gaat betalen voor een 2de keeper. Lijkt me dat Jasper daar dan gewoon eerste keeper wordt.

10 mei 2019 om 16:15

De groeten, Benfica gaat neit zoveel betalen voor een tweede keeper en Cillissen gaat niet naar Benifca om ook daar op de bank te zitten.

10 mei 2019 om 15:25

Had vorig jaar Liverpool moeten nemen maar denk niet dat die dit jaar nog stonden te popelen na de aankoop van Alisson

10 mei 2019 om 16:17

Nemen? Yeah right, hij was hoogstwaarschijnlijk een backup voor Klopp want Allison was altijd hoofdkandidaat en daarbuiten had je oblak nog.

10 mei 2019 om 15:44

Na alles wat hij heeft gepresteerd? Hij heeft het goed gedaan in een paar beker wedstrijden.. neemt niet weg dat het een prima keeper is en idd wel een stapje hoger aankan. Persoonlijk zou ik ook Dortmund een mooie club vinden.

12 mei 2019 om 11:55

Volgens mij heeft hij het maximale gepresteerd met de speeltijd die hij kreeg

Zou een mooie club zijn. Echter denk ik dat Dortmund, qua niveau en manier van spelen, of anders Arsenal (maar die hebben met Leno al een topper in wording) ook haalbaar is voor hem. Heeft zich enorm ontwikkeld en het is hem gegund om wekelijks te spelen. Heeft goede reddingen in huis en kan heel erg goed meevoetballen. Dat laatste is niet overal van meerwaarde, maar zou dat bij Dortmund en Arsenal, of anders bijvoorbeeld Ajax, wel zijn

10 mei 2019 om 15:27

Dortmund zou echt perfect zijn. Is een mooie club en speelt op hoog niveau en daarnaast is de keeper die ze nu hebben al jaren erg matig.

Prima club, elk jaar CL en prachtig land om te wonen. Wie weet keept hij daar straks een geweldig seizoen en staat hij dan wel op de radar van topclubs.

Zonde, had gehoopt dat hij naar Dortmund zou gaan. Zou hij zo in de basis komen.

Dat zou zonde zijn.. Heb het idee dat Cillessen toch wel een stapje hoger aan kan. Topclub in Italië, (sub)top van Engeland of bijvoorbeeld een Dortmund.

Ik had Jasper het liefst vorig seizoen naar Anfield zien komen, maar toen wilde Barca hem nog niet laten gaan.

Hoop in ieder geval vooral voor deze klasbak dat hij komend seizoen wekelijks minimaal 90 minuten maakt in de hoofdmacht van welke club dan ook!

10 mei 2019 om 15:42

Dortmund zou kunnen en bijvoorbeeld Napoli maar het is allemaal wel makkelijk om te zeggen (sub)top in Engeland maar zowat alle topclubs zitten wel goed qua keepers. Cillessen wil eerste keeper zijn en als er dan niet genoeg of geen aanbod komt vanuit Engeland of Italië dan zal die toch moeten kiezen voor speeltijd en dat is in dit geval dus Benfica. Ik weet niet of je Liverpool fan bent maar Allison is toch wel een paar klassen beter dan Cillessen dus..

Hmm natuurlijk geen slechte club. Maar dan had hij net zo goed nog een seizoen bij Barça kunnen blijven en dan terug naar Ajax. Benfica is nou niet veel beter dan Ajax en voor de Portugese competitie hoeft hij het ook niet te doen. Om eerlijk te zijn zou ik het een beetje rare keuze vinden van hem om naar Benfica te gaan.

10 mei 2019 om 16:20

Het is geen spits die het van zijn snelheid moet hebben. Nog zeker 7 jaar om in te vullen. Tussenstap en stap naar de top zit er nog zeker in.

Hoe zit het dan met Varela? Ajax huurt hem toch van Benfica?

10 mei 2019 om 15:29

Ajax heeft een optie tot koop afgedwongen die ze waarschijnlijk wel gaan lichtten. Lamprou komt te kort, van Leer is dit seizoen niet top bij NAC en Scherpen zullen ze ook nog niet rijp achtten als 2e/3e doelman. Kotarski zelfde verhaal, El Maach is nog jonger..

Ik zou het geen gekke stap vinden. Lissabon is een prachtige stad en Portugal een prachtig land. Je speelt Champions League en je hebt kans om ver te komen in de Europa League.

De Portugese competitie is iets minder, maar ik denk dat Cillessen vooral lekker wil gaan spelen iedere week. En daar geef ik hem groot gelijk in.

Mooie club, verstandig dat hij kiest voor speeltijd aangezien na volgend seizoen het ek begint. Goede keeper mi van hetzelfde niveau als ter Steegen. Maar helaas heeft hij geen basisplaats kunnen bemachtigen.

Mooiee club maar de competitie stelt niks voor. Hij zou niet misstaan bij subtop PL of duitsland.

Vlachodimos blijft wel eerste keeper neem ik aan? Hij doet het voor zover ik weet prima.

Ik schrik eerlijk gezegd een beetje van alle grote clubs die ik in de reacties voorbij zie komen.. Persoonlijk denk ik dat hij heel blij mag zijn als hij bij Benfica onder de lat mag staan, in de basis.
Heeft in al die jaren alleen wat beker wedstrijden mogen spelen dus ik begrijp niet zo goed waar die grote namen vandaan komen..
Hij moet het eerst maar bij Benfica laten zien en kan dan eventueel denken aan een basisplek bij topclubs.

10 mei 2019 om 15:49

Precies, is allemaal leuk en aardig maar niemand lijkt te beseffen dat er ook wel aanbod moet komen vanuit die grote clubs. Blijkbaar is dat er niet want anders was Jasper allang weg geweest. Daarnaast zitten bijna alle grote clubs wel goed qua keepers dus. Denk dat Jasper ook liever naar een topclub gaat dan naar Benfica maar denk gewoon niet dat die clubs langskomen voor hem..

Had verwacht dat Bayern mogelijk Ter Stegen had willen halen aangezien Neuer niet meer is wie hij was (i.m.o.). Dan had Cilissen bij Barcelona kunnen blijven en dan als eerste keeper. Want ja, daar is hij goed genoeg voor. Nooit ritme en altijd staat ie er. (Nee, niet 100% altijd maar dat doet niemand) Of Dortmund had ik Cilissen zien proberen te halen, zeker naar die gruwelijke grabbel van Burki.

Benfica?? Nee toch.. dan kan je net zo goed terug gaan naar Ajax, die competitie stelt bijna evenveel voor als de eredivisie. Ik denk dat dit een gerucht is het lijkt mij namelijk wel dat je liever in de subtop van Spanje, Engeland of Duitsland speelt dan in Portugal. Tenzij je perse voor het kampioenschap wilt voetballen maar dat lijkt me stug.

Hoewel het met oog op speeltijd zeker een stap vooruit is, had ik toch gehoopt dat PSG interesse zou tonen. Aangezien Buffon inmiddels met de scootmobiel naar de training komt en Areola geen geweldenaar is, zou ik Cillessen een bijzonder goede keuze vinden.

Ook Man United zou ik een prima club voor Cillessen vinden, al moeten we wel zo realistisch zijn om te beseffen dat hij daar alleen heen zou kunnen/moeten gaan als De Gea zou willen vertrekken.

10 mei 2019 om 16:17

Sirugu, Trapp, Arealo, Cillessen en ..... Die zou inderdaad naadloos in het rijtje keepers passen die niet voldoen aan het niveau waar PSG heen wil en na max 2 seizoenen vervangen word. Dat is de laatste club waar die heen moet.

10 mei 2019 om 16:21

Areola geen geweldenaar... alsof Cillessen dat wel is. De man is dertig en heeft zijn beste jaren als tweede keeper door gebracht. Drie competitie wedstrijden in drie jaar tijd en wat beker wedstrijden. Nou toppertje hoor.

10 mei 2019 om 16:27

Best jaren van van der sar waren in zijn jonge jaren bij Ajax en na zijn 30ste bij United. 2 goede jaren bij Benfica en er komt vast wel een grotere vis langs, maar Benfica is nu wel een realistische optie qua club. PSG word niet (meer) geleid door een Ajax fan of Nederlander

10 mei 2019 om 16:56

Ja en bij welke grotere vis zie jij tegenwoordig nog een dertig +er in de basis? Alleen Buffon bij PSG maar die is van een heel andere niveau dan Cillessen.

11 mei 2019 om 01:13

Van der sar was 30+ en er zijn vast nog wel meer clubs dan PSG die voor een vriendelijke prijs een goede ervaren keeper willen inlijven. Mits cilesssen natuurlijk overtuigend genoeg is.

Ik snap de hype rond Cillessen nooit helemaal. Ik lees hier clubs als Juve, Liverpool en Arsenal. En waarom zouden die voor een bankzitter van Barca gaan? Cillessen moet blij zijn met een club als Porto of Benfica. Dat is meer zijn niveau. En is dat zo slecht? Wonen in een prachtige stad in Portugal, mooie stadions, CL voetbal, lekker weer. Ik had het wel geweten.

10 mei 2019 om 16:23

Nou ik denk dat we allemaal wel zien dat hij meer in zijn mars heeft, maar zoals jij het zegt in andere woorden; hij moet credit en bekendheid opbouwen, want zijn CV is niet juist voor een topclub. Gewoon 2 goede jaren jij Benfica hebben en de stap naar boven maken, toch?

Sla je slag Dortmund! Veel beter dan Burki en kan ook nog eens goed meevoetballen.

Nu Robben en David Luiz nog 😄

Ik had hem liever in een hoger competitie verwacht of bijvoorbeeld bij PSG of Dortmund, maar niet Benfica.

Ga dan naar porto!! Benfica heeft vlachmidos als keeper en die doet het helemaal niet slecht

12 mei 2019 om 11:37

Indien Benfica 25 miljoen betaalt voor een keeper, dan is dat de eerste keeper.

Ik heb persoonlijk niet niet veel met Raiola, maar onze Nederlandse doelman had hier toch wel een iets bekendere belangenbehartiger mogen hebben. Benfica, leuke club. Alleen toch niet van het niveau dat hij zou mogen nastreven na zijn avontuur bij Barcelona.

12 mei 2019 om 12:41

Wat dan? Alle topclubs hebben al een betere keeper. Dortmund wordt hier vaak als optie genoemd maar die hebben nog nooit interesse in hem getoond.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Eibar8-1
13.Sevilla71
14.Valencia7-2
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Ansu FatiAanvaller54
PedriAanvaller50
NetoKeeper50
A. GriezmannAanvaller50
TrincãoAanvaller50
L. MessiAanvaller51
Jordi AlbaVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

283 fans
Keeper, 31 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 27 oktober
Warner Hahn traint vanaf maandag mee bij PEC Zwolle. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren