Koeman haalt Wout Weghorst terug bij voorselectie van Oranje

Vrijdag, 10 mei 2019 om

Bondscoach Ronald Koeman heeft zijn voorselectie bekendgemaakt voor de einronde van de Nations League. Wout Weghorst is de meest opvallende naam in de voorlopige keurkorps van Oranje. De spits van VfL Wolfsburg kent een sterk seizoen in de Bundesliga en kan daarmee zijn eerste oproep sinds juni 2018 verdienen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Logische keuze?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

101 reacties (laatste reactie door koriander)

En terecht! Misschien momenteel wel de best presterende spits die we hebben.

10 mei 2019 om 14:36

Daar doe je Luuk toch echt tekort mee hoor.

10 mei 2019 om 15:35

Scoren in de bundesliga of scoren in de eredivisie... Sorry maar scoren in de bundesliga was luuk niet gegunt. Dus Weghorst is op dit moment wel de best presterende Nederlandse spits.

Meer dan terecht. Wout weghorst verdiend het om bij het Nederlands elftal te zitten. Doet het tenminste wel goed bij een buitenlandse club.

Prima selectie. Weinig aan toe te voegen.

10 mei 2019 om 12:15

Aan toevoegen gaat niet gebeuren. Wel vallen personen af, bijvoorbeeld Rosario.

10 mei 2019 om 12:17

Berghuis en Vilhena mogen der ook nog wel van af

10 mei 2019 om 12:18

Het is maar de voorselectie, kans is groot dat hij niet wordt geselecteerd in het einde

10 mei 2019 om 12:29

Ik zie liever Berghuis rechtsvoor dan Promes. Die trekt zich wel op aan het niveau van de gasten om hem heen en heeft een fantastische voorzet in de benen.

Tis wel een nare vent en als het slecht gaat, gaat z'n kop hangen, maar bij Oranje is de sfeer goed en zie ik hem het wel goed doen.

10 mei 2019 om 14:37

Bergwijn is tot nu toe een teleurstelling in Oranje, dus ik denk dat hij tegen Engeland niet in de basis start. Promes is geen rechtsbuiten, dus imo is Berghuis de beste optie.

Ben eerder benieuwd wat Koeman met het middenveld gaat doen aangezien vd Beek in vorm is. Maar je ook Wijnaldum op zijn sterkste positie wilt laten spelen. Frenkie in zn eentje in de punt naar achteren is denk ik te aanvallend.

10 mei 2019 om 18:16

@ Xavi

Speelde van de Beek op 8 of op 10 tegen Belgie? Ik vond hem toen echt slecht. Ik vind hem op 10 voor Ajax geweldig. Zowel Wijnaldum als van de Beek hebben niet de passing game voor mij om op 8 van meerwaarde te zijn. Met name Wijnaldum is van het balletje terug. Ik heb daar zo’n hekel aan. Op 10 mag je meer risico nemen en dan doet hij het opeens wel. Zowel Beek als Wijnaldum zijn het beste op 10 voor Oranje naar mijn mening. Ik moet dus nog zien of Koeman Propper en de Roon zo snel in wil inruilen om zowel Wijnaldum als van de Beek in 1 elftal te laten spelen. Anders zet je Wijnaldum op de bank en laat je die de tweede helft invallen. Is hij weer boos en scoord hij voor ons ook 2, zoals in de CL pot tegen Barca

Nederland mist eigenlijk een topper voor de 8 positie. De driehoek de Ligt, van Dijk en Frenkie staat als een huis. We hebben ook genoeg high energy nummer 10 spelers die veel beter samengaan met een Depay dan een klassieke nummer 10 omdat hij geen echte 9 is maar meer een 9.5 speler (laat zich ook graag zakken om anderen diep te sturen met die mooi pass van hem, dus je wil niet een type Sneijder erachter die louter anderen wegstuurd). Wijnaldum, van de Beek, Propper, Klaassen etc hebben allemaal diepgang. Ik vind de Roon en Propper op 8 echter maar redelijk matig. Een topper daar zou het middenveld mooi afmaken.

10 mei 2019 om 12:24

Ben ook blij dat Koeman inziet dat je aan een Ruud Vormer helemaal niets hebt. De interlands die hij als rechtsbuiten speelde, ik krijg er nog jeuk van aan mijn hele lijf.

10 mei 2019 om 13:34

Klaassen had wel bij mogen zitten inplaats van Strootman of Rosario

10 mei 2019 om 14:08

Van mij hoeven die allemaal niet mee, te veel middenvelders die niet overtuigen. Hoop dat Koeman met Wijnaldum, De Jong en van de Beek gaat spelen, zit veel voetbal in en kan ook prima verdedigend. Kies twee back-ups uit de rest, misschien Propper en de Roon en laat de rest lekker thuis, voegt niets toe.

Wout in de voorselectie is natuurlijk gewoon terecht. Of hij de eindselectie haalt weet ik niet

Leuk voor hem! Heerlijke voetballer om te zien, zo gedreven. Niet altijd even goed, maar z'n inzet compenseert een hoop..

10 mei 2019 om 12:28

Niet altijd even goed? Hij scoorde in zijn debuutseizoen in de Bundesliga 14 goals en gaf 6 assists bij een subtopper, als dat niet goed is weet ik het ook niet meer.

10 mei 2019 om 12:40

Denk dat hij het niet perse heeft om goal contributies, maar het voetballende gedeelte bij Weghorst.

10 mei 2019 om 13:06

Het voetballende gedeelte heeft hij dan ook niet nodig, zolang hij maar scoort.

Weghorst terecht, maar wat doet in hemelsnaam die Rosario er weer tussen? Verder jammer dat Danjuma er niet bij is. Zie ik toch wel als potentieel basisspeler. Kluivert er niet bij ook opvallend, aangezien hij toch wel behoorlijk wat potjes speelt bij Roma.

10 mei 2019 om 12:16

Denk dat Rosario erbij zit bij gebrek aan betere verdedigende middenvelders. Wel handig om die in je selectie te hebben. Al zal hij wss nog wel afvallen.

10 mei 2019 om 12:18

Eens v.w.b. Rosario. Ook de selectie van Strootman mag van mij wel een keertje achterwege gelaten worden. Die gast speelt in mijn optiek echt niets klaar in Oranje..

Groeneveld had ik graag gezien, geen idee of hij geblesseerd is..

10 mei 2019 om 12:20

heeft lange tijd niet meer gespeeld volgens transfermarkt. Zal daar wel aan liggen.

10 mei 2019 om 12:40

Als je iemand er niet bij wilt zien, kom dan met een naam van een vervanger die er beter voor geschikt is in jouw ogen. En in dit geval liever 2 vervangers zelfs aangezien Strootman nog minder te verklaren gezien het doodspoor waarop hij zit bij het Nederlands elftal in combinatie met zijn leeftijd (iets wat Rosario wel mee heeft).
Ik zie namelijk niet zo snel wie er in hun plaats moeten spelen, het is een gebrek aan beter. Klaassen is misschien een optie? Al is dat een veel andere speler, die speelt meer op de posities van Propper en Donny.

10 mei 2019 om 13:17

Het zal in veel oren raar klinken maar ik vind de laatste maanden Adam Maher beduidend beter dan Rosario. De man heeft de meeste balveroveringen en is enorm creatief.

10 mei 2019 om 14:37

Een middenveld met Frenkie, Donny, Gini, Davy, Tonny en Marten de Roon lijkt mij prima. Iedere positie dubbel bezet.
Achterin eigenlijk hetzelfde met Kenny Tete, Denzel, Matthijs, Stefan, Virgil, Daley, Nathan Aké, Patrick van Aanholt en Terence Kongolo. Al heb ik wel mijn twijfels bij Kongolo en Tete. Daar zou je wat mij betreft ook Veltman en Koopmeiners voor neer kunnen zetten.
Voorin heb je dan met Bergwijn, Memphis, Quincy, Babel en Luuk de meeste opties.

Ben benieuwd wanneer Kluivert weer een kans krijgt, Stengs wordt opgeroepen en ook Maher en Koopmeiners erbij komen.

Zeer terecht, doet het uitstekend in Duitsland. Wat ik echter niet terecht vind, Berghuis, Rosario, Kongolo . Dat zijn toch geen Nederlands elftal spelers. Middenveld kunnen ze niet meer omheen, Wijnaldum, de Jong, vd Beek . Dat is in deze CL cyclus heel duidelijk geworden. De rest komt nog niet in de buurt.

10 mei 2019 om 12:16

De combi Wijnaldum en Van de Beek moet nog blijken. Tegen matige teams kan het wel, maar met zo’n aanvallend ingestelde duo komt Frenkie verdedigend wel vaak in de problemen.

10 mei 2019 om 12:28

Zowel Van de Beek als Wijnaldum zijn geen middenvelders die zoals een Wesley Sneijder verdedigend overlopen worden. Ik verwacht zeker geen verdedigende problemen met ze. Wijnaldum speelt bij Liverpool zelfs regelmatig controlerend op het middenveld. Ik verwacht eerder aanvallende problemen met dat middenveld. Beide zijn lopend geweldig en kunnen goals maken maar komen voetballend tekort om een verdediging echt kapot te spelen. Komende interlands verdienen beide spelers zeker een basisplek maar ik vraag me af of een middenveld met zoveel van hetzelfde wel werkt.

10 mei 2019 om 12:35

@Arnout108 je redenatie zou opgaan als Van de Beek de vervanger van een creatieve middenvelder zou zijn. Echter, normaal staat De Roon op die plek. Van de Beek is toch echt wel een heel stuk creatiever en technisch vaardiger dan hij. En met De Roon kon Nederland ook verdedigingen kapot spelen. Punt is wel dat De Jong dan echt de verdedigende middenvelder wordt en dat Wijnaldum controlerend zal moeten spelen, waar hij de laatste wedstrijden het juist zo goed deed in een aanvallende rol. Je kunt eigenlijk niet meer om Van de Beek heen, maar je middenveld staat dan wel ineens heel anders dan we nu gewend waren.

10 mei 2019 om 12:45

Precies dit, Wijnaldum, de Jong, vd Beek zijn heel erg comfortabel met de bal, hebben diepgang, zijn (vind ik) verdedigend sterk, kunnen scoren( Wijnaldum en vd Beek)daarnaast is bv een vd Beek gewoon creatief. Kijk alle CL wedstrijden terug(dat vind ik een maatstaf) en zie hoeveel hij betrokken is bij doelpunten, voorassist of dergelijke. Als je naar de middenvelder van nu kijkt, zijn dit de middenvelder van deze tijd. Propper schaar ik daar ook onder. Of het werkt weet niemand. Propper en de Jong samen werkte niet perfect, de Roon weer wel. Maar als je kijkt naar het kwalitatieve plaatje, zou ik kiezen voor De Jong, Wijnaldum en vd Beek. Voorin is het probleem. Ik zou, hoe gek ook, Depay-Weghorst-Bergwijn kiezen. Ik weet dat Depay in de spits heel goed deed, babel-Depay-Bergwijn kan ook. Achterin voor mij duidelijk. De Vrij-van Dijk-de Ligt-blind. Dat zijn onze beste verdedigers. De Vrij rechtsback omdat je die imo niet op de bank kan zetten ten favoere van een Dumfries of Tête. Die mogen de veters nog niet strikken van de Vrij. Keeper Cillessen, heel duidelijk de beste keeper.

10 mei 2019 om 13:09

@arnhemmer Dumfries, Tete en De Vrij zijn weliswaar allemaal verdedigers, maar vind niet dat je een CV kan vergelijken met een rechtsback. Totaal andere typen spelers. De Vrij is verdedigend heel sterk, maar in het systeem van Koeman wordt er aanvallend heel veel van de backs gevraagd. Ze moeten diepgaan zonder bal, achterlijn halen en voorzetten geven. Niet echt kwaliteiten die ik bij De Vrij zie. Zeker als Frenkie terugzakt moeten de backs heel hoog gaan staan.

10 mei 2019 om 13:46

Frenkie moet naast Donny en Wijnaldum, anders is hij echt waardeloos als er enorm hoge druk wordt gezet.

10 mei 2019 om 14:13

Het is moeilijk kiezen tussen De Ligt en De Vrij - op zich speelt De Vrij al langer op topniveau en maakt wat minder fouten, maar De Ligt brengt wel meer scorend vermogen bij corners, en laten we wel zijn: de Nations League is nou juist een toernooi waar je de jonge spelers ervaring kan laten opdoen.

10 mei 2019 om 15:35

Ik snap je punt, maar ik vind Tete(wat ik anders de beste optie vind met Veltman) niet in de buurt komen bij de Vrij. Wat ik zei, het is zonde dat de Vrij op de bank zit, terwijl een Dumfries dan bv speelt. De Vrij heeft ook bij Feyenoord regelmatig Rechtsback gestaan, en het goed gedaan.

10 mei 2019 om 15:37

De Ligt is de Vrij al een jaar voorbij gestreefd. Zowel Koeman als Advocaat/Blind koos voor de Ligt. Die is ook gewoon (NU) beter dan de Vrij. Duo van Dijk-de Ligt gaan minimaal 5 jaar het centrum vormen. Ben ik van overtuigt.

10 mei 2019 om 12:18

Ik ben best wel fan van Propper, maar ben er mee eens dat die drie moeten spelen. Misschien een 4-4-2, aangezien ons voorhoede spelers niet het sterkst zijn. Met Wijnaldum, Propper en Donny heb je genoeg scoren vermogen en met 4-4-2 is er genoeg ruimte om in scorende positie te komen.

10 mei 2019 om 12:18

Het is een voorlopige selectie. Koeman heeft meer spelers nodig om goed te kunnen trainen er vallen er nog een aantal af.

10 mei 2019 om 12:29

Nja goed, Berghuis is gewoon een van de beste spelers in de Eredivisie (zijn persoonlijke prestaties zijn er ook naar) en bij gebrek aan veel vleugelspelers zou ik hem er zeker bij houden. Bovendien biedt hij ook iets anders dan een Bergwijn of Babel.

Verder wel mee eens, al moet de combinatie Wijnaldum - van de Beek nog maar blijken in het veld..

10 mei 2019 om 14:23

Mee eens! Ik ben heel erg benieuwd naar Oranje als het een tijdje aan een middenveld met Wijnaldum en vdbeek is gewend. het is een heel ander middenveld dan we gewend zijn, maar met zo ontzettend veel werklust, dynamiek en diepgang. Ons middenveld en onze verdediging worden echt van absolute wereldklasse.
het mooiste is dat je met Wijnaldum én vdbeek op het middenveld in potentie helemaal geen scorende spits nodig hebt. Twee beweeglijke en kaatsende spelers zou perfect zijn om de kleine ruimte te bespelen met de diepgang van je middenvelders of om het wat meer naar buiten open te trekken.

Je zou dus naar een aanvallende 4-4-2 kunnen gaan of een 4-3-3 waarbij je maar één dribbelende winger met snelheid nodig hebt om gevaarlijk te blijven in de counter (memphis).

Met al die geweldige centrebacks zou je ook nog 3-5-2 kunnen spelen, maar misschien is dat te crazy.

Na een tijdperk met pure aanvallende middenvelders zoals Sneijder en Vdvaart naast pure verdedigende middenvelders zoals Nigel de Jong en van Bommel gaan we echt een nieuw type voetbal bij Oranje zien. Ik ben benieuwd en heb vertrouwen!

10 mei 2019 om 14:42

Even voor de gein die 3-5-2 opstelling waarbij je gewoon de sterkste spelers opstelt.

Je benut dan je 3 ijzersterke en goed voetballende centrumverdedigers, waar je tegenwoordig zelfs back-ups voor hebt. Je middenveld moet altijd aan de bal kunnen komen en domineren. Daarnaast heb je in een wedstrijd ontzettend veel mogelijkheden om spelers van posities te laten wisselen, terug te laten zakken, elkaar rugdekking te geven of juist veel meer pressie te spelen. Qua kwaliteiten van de spelers, voetbalinzicht en leiderschap in het veld past dit het huidige Oranje. Sterker nog, ik denk dat inzicht en flexibiliteit met spelers als Vvd, deligt, de Vrij, Frenkie, Blind, Wijnaldum een van de krachten van Oranje gaat zijn. Daarnaast omzijl je het gebrek aan écht goede aanvallers en hoef je geen Babel op te stellen.

Cillessen
de Ligt
van Dijk
de Vrij
Prom/Dumfr.
Wijnaldum
F. de Jong
Blind
vd Beek
Memphis
Bergw./Prom
10 mei 2019 om 15:33

Ja ik dacht ook dat dit een mooie opstelling zou zijn zodat je al die goede verdedigers kan opstellen, maar de vorige keer dat Koeman dit probeerde stonden de drie centrumverdedigers voornamelijk de bal naar elkaar te spelen rond de middencirkel, en kregen de bal niet kwijt op het onderbezette middenveld.

10 mei 2019 om 15:38

Toen speelde Frenkie de Jong nog niet😉

10 mei 2019 om 21:22

@lumni

Stond van de Beek tegen Belgie op 8 of op 10? Vond hem in die pot helemaal niets. Wijnaldum en van de Beek zijn prima op 10, zeker met een 9.5 speler als Memphis, maar op 8 of 6 is het pover hoor. Kijk naar die balletjes terug van Gini bij Liverpool als hij meer moet controleren. Het lekkere van Frenkie is dat hij dus wel die ballen naar voren durft te passen. Ik wil graag nog een tweede echte voetballer naast Frenkie en dan laten we Wijnaldum en van de Beek vechten voor de 10 positie zolang we een spits hebben als Depay die zelf ook graag wil zakken en mensen weg wil sturen.

11 mei 2019 om 16:27

Er is geen echte 10 positie meer bij het Nederlands elftal. Je hele middenveld voetbalt en afhankelijk van wat je nodig hebt zakt er een meer terug of gaat er een extra diep. Wijnaldum of vd Beek diep laten gaan lijkt mij om het even.

Iemand hier die weet wat er met Janmaat is gebeurd? Als ik zie dat zelfs Tete wordt opgeroepen, die volgens mij nauwelijks speelt, dan moet Janmaat het wel heel slecht doen bij Watford.

10 mei 2019 om 12:29

Voor Koeman is het niet "zelfs Tete". Hij vind hem de beste back die we hebben, of hij nou speelt of niet.

10 mei 2019 om 15:36

Janmaat doet het prima is net als bv Karsdorp een zeer aanvallende back, Koeman geeft al een tijdje de voorkeur aan meer verdedigende rechtsbacks.

Verder is deze Nations League een oefentoernooi, dan is het zinniger om jonge spelers als Tete te ontwikkelen.

10 mei 2019 om 18:05

Alsof Janmaat zoveel meer speelt. De helft van de tijd bankt hij ook. Alleen bij Newcastle speelde hij zo beetje alles, daarna zat hij ook de helft van de tijd op de bank bij Watford

Weer met die Babel en Promes. Selecteer gewoon jongens als Groeneveld, Kluivert en Dilosorun. Weghorst compleet terecht natuurlijk.

10 mei 2019 om 12:19

Wat doen Babel en Promes verkeerd? Eens dat die anderen erbij moeten kunnen zitten, maar Babel en Promes renderen prima de laatste tijd..

10 mei 2019 om 12:20

Babel doet het toch prima bij Fullham. Promes is tegenwoordig toch ook meer een middenvelder? Je moet spelers hebben die er nu staan, niet over 4 jaar. Dilosorun speelt sinds kort pas weer en heeft geen denderde stats. Idem voor Groeneveld, heeft amper gespeeld volgens transfermarkt.

10 mei 2019 om 12:24

Nou Arnaut heeft alleen amper gespeeld door een blessure. Anders had hij alles gespeeld hoor. Dus om deze speler kun je echt niet meer heen. Wat betreft Dilrosun ben ik t met je eens

10 mei 2019 om 12:26

Denk dat hij wel geselecteerd zou zijn als hij alles heeft gespeeld. Zullen ook wel afspraken over gemaakt zijn. Zag dat Groeneveld net pas weer een wedstrijd speelde in maanden. Laat hem eerst maar weer minuten maken.

10 mei 2019 om 12:34

Groeneveld heeft gewoon weinig gespeeld. Die komt er wel weer bij. Dilrosun heeft echt amper iets laten zien dus snap niet waarom iedereen vindt dat hij een plek verdiend. Babel en Promes doen het gewoon erg goed bij hun clubs, Kluivert laatste tijd ook beter dus die verdient ook wel weer eens een oproep. Rosario en Berghuis verbaas ik me meer over dat die er bij zitten..

Houd aub eens op met het selecteren van Rosario. Dit is een speler die bij pakweg Heerenveen of Groningen totaal niet op zou vallen. Deze jongen heeft niets te zoeken bij PSV, laat staan bij Oranje.

10 mei 2019 om 21:25

Was ook bizar slecht in zijn debuut tegen Belgie. Een van de slechtste Oranje debuut wedstrijden voor Oranje van de laatste 10 jaar.

Nu hopen op het doorbreken van een paar echte wereldtoppers voorin de aanval..

Lijkt me over het algemeen een logische selectie. Op Rosario na dan, want die speelt verschrikkelijk slecht de laatste tijd. Ik zou ook maar één echte spits opnemen. Ik hoop dat Luuk de Jong afvalt i.p.v. Weghorst.

10 mei 2019 om 12:24

L. de Jong valt niet af. Dat is de pinchhitter als je achter staat. Is met zijn hoofd zo gevaarlijk en prima voor een opportunistische speelwijze.

Wout doet het erg goed bij Wolfsburg. Verder is het iemand die zou sterven op het veld in Oranje. Liever een speler die 100% met trots voor zijn land uit komt dan iemand die ongemotiveerd over het veld loopt. Alleen al hem het volkslied horen zingen maakt de wedstrijd leuk om te kijken. Verder raar dat Tete opgeroepen is, zoveel speelt hij toch niet? Of is dit bij gebrek aan beter?

10 mei 2019 om 12:22

Koeman is een enorme fan van tete. En ja welke backs hebben we rondlopen die beter zijn, niet zoveel lijkt me

10 mei 2019 om 12:25

Zoals Quepasa zei, waarom geen Hans Hateboer? Doet het prima bij Atalanta.

10 mei 2019 om 12:44

Hateboer speelt meer als een middenvelder bij zijn club. Atalanta speelt altijd met een 3-5-2 of 3-4-2-1, daarbij staat Hateboer dieper dan bijvoorbeeld de Roon op cvm. Gezien de gebruikelijke formatie van Oranje past hij daar niet echt als back.

10 mei 2019 om 14:17

Ik kan iig Karsdorp noemen, en Veltman (al zou ik die laatste lekker thuislaten voor zo'n vrij betekenisloos vriendschappelijk toernooitje, niet overbelasten zo net na zijn terugkeer van zo'n zware blessure) die ik beide eerder zou opstellen dan Tete.

Maar goed, Koeman ziet idd grote potentie in Tete, en hij heeft er meer verstand van dan ik.

10 mei 2019 om 18:09

Karsdorp is voor de verandering weer eens geblesseerd. Die gozer kan ook geen 3 wedstrijden spelen zonder geblesseerd te raken

10 mei 2019 om 12:46

Zijn er dan nu spelers die in Oranje niet gemotiveerd rondlopen? Je ziet eigenlijk als sinds Advocaat, maar zeker met Koeman aan het roer dat de motivatie, inzet en spelvreugde gigantisch is gestegen.

Wel idd terecht dat Weghorst erbij zit. 14 goals en 6 assists in z''n eerste seizoen in de Bundesliga. Ik verwacht op de lange termijn hem niet als 1ste spits van Oranje, maar het is wel fijn een aanvaller erbij te hebben die scoort in een zware competitie

Buiten het feit dat hij het in de Bundesliga prima doet begrijp ik niet wat je er mee moet. Deze jongen speelt alleen maar goed wanneer een elftal naar zijn kunnen speelt, net als dost. Beide falen steeds jammerlijk in het Nederlands en laten keer op keer zien dat dat niet hun manier van voetballen is.

10 mei 2019 om 12:24

Ok, voor je zeikt over iemand in de voorselectie... Zeg welke spits er dan WEL in moet

10 mei 2019 om 12:26

Zo is dat. Weghorst heeft in die drie interlands waarin hij bij elkaar opgeteld nog geen half uur heeft gespeeld echt opzichtig gefaald.....
Als je zoiets beweert, kun je toch op zijn minst even de feiten checken? Weghorst heeft nog nauwelijks minuten gemaakt in het Nederlands Elftal en wordt puur bij de selectie gehaald als breekijzer. Daarvoor lijkt hij me uitermate geschikt.

10 mei 2019 om 12:30

Heeft in totaal 20 minuten gespeeld. 1 minuut tegen Engeland, 6 tegen Slowakije en 13 tegen Italië (stats komen van Transfermarkt). Als hij nu al had gescoord zou hij een van de beste gemiddeldes ooit hebben gehad voor NL.

Prima selectie, maar Rosario snap ik echt totaal niet. Speelt al weken, zo niet maanden, als een natte krant. Er moeten toch wel betere alternatieven te verzinnen zijn? Verder niet echt iets op de selectie aan te merken. Wat ik ook een pluspunt vindt is dat de basis goed staat. De selectie is iedere keer grotendeels hetzelfde en dan creër je toch wel automatismen, zeker goed met de korte voorbereidingstijd die je hebt bij interlandvoetbal. Dit miste vaak wel in de wisselende opstellingen en selecties van Blind en voorgangers naar mijn mening.

Het is naar mijn mening vrij opvallend dat Hans Hateboer op z'n minst niet bij de voorselectie zit. Doet het net als de Roon geweldig met Atalanta, maar Tete die nauwelijks speelt krijgt de voorkeur. Daarnaast snap ik het selecteren van Strootman en Rosario niet.

Ik heb liever Klaassen dan Rosario, ook al zijn het compleet verschillende types.

Goede voorselectie, niks op aan te merken eigenlijk. Ik hoop dat Koeman wel inziet dat het tijd is voor een basisplaats voor donny van de beek. Ik zou zelf een middenveld spelen met donny op 10 en frenkie en Wijnaldum erachter

Waar is Veltman ? Die heeft de laatste weken op Europees top nivo gespeeld. Begrijp niet dat Tete er wel bij is en Veltman niet ??

10 mei 2019 om 12:49

Dat vraag ik me ook af. Hij heeft het erg goed gedaan in de speeltijd die hij heeft gekregen. Aan de andere kant weet ik niet hoe Tete en Janmaat het de afgelopen tijd hebben gedaan.

De speler die ik nou echt mis is hans hateboer ik had gehoopt dat hij de vaste rechtsback zou worden dan heb je aan de rechterkant heel veel aanvallende kwaliteit. Verdedigend kan het nog beter maar dat komt echt nog wel. Speelt heerlijk in italië

Rosario wel en Groeneveld en Malen niet? Zie liever Malen dan Kluivert.

10 mei 2019 om 12:56

Kluivert zit er niet eens bij. Maar maken in voorselectie had denk ik wel gemogen

Kongolo sorry maar vind hem altijd erg warrig spelen. Verder hateboer toch wel bij voorselectie veracht en veltman nu zeker ook weer. Rosario voor op de bank nog tot daar aan toe maar op moment echt niet goed genoeg.

Terecht dat Weghorst erbij is. Hij doet het de laatste weken aardig bij Wolfsburg. Liever Woutje dan Luuk achter de hand hebben.

Weghorst zal wel weer afvallen voor Luuk de Jong, waar wel wat voor te zeggen is (goede pinchhitter en onverslaanbaar in de lucht). Weer Berghuis? Waarom? Haal een talent als Danjuma of Kluivert erbij. Die jongens zijn de toekomst. Waar is Hateboer? Basisspeler bij Atalanta Bergamo, speelt een fantastisch seizoen en heeft zijn aandeel in de 4e plek die Atalanta momenteel bezet in de Serie A. Wat moet die jongen nog meer doen dan? Laat Tete maar thuis. Rosario... Tja. Kongolo... Tja. Wat moet je er van zeggen. Laat Rosario maar constant worden en roep dan De Guzman op of zo. Ervaren speler die regelmatig speelt bij Eintracht.

10 mei 2019 om 13:03

'' Weer Berghuis? Waarom? Haal een talent als Danjuma of Kluivert erbij.''

''laat Rosario maar constant worden en roep dan De Guzman op of zo. Ervaren speler die regelmatig speelt bij Eintracht.''

Dit schuurt nogal.. Voor de ene (nog 'maar' 27) een wisselvallig talent erbij halen en voor de ander moet een ervaren (30+er zelfs) speler erbij.

10 mei 2019 om 13:09

Berghuis heeft een vrij wisselvallig seizoen, maar is een uitstekende vleugelaanvaller. Danjuma heeft door zijn blessure te weinig gespeeld dit seizoen. Kluivert pakt hier een daar een wedstrijd en invalbeurt. Maar beide jongens zullen meer moeten spelen en nog wat stappen moeten maken.

Snap niet wat Rosario hier doet, en ook Vilhena?

Verder geen Klaassen, de Guzman (toch ook halve finale Europa league), Hateboer en Veltman. Dat snap ik dan weer niet.

10 mei 2019 om 14:00

@krokivan

Veltman verdedigde uitstekend in de Champions League maar aan de bal was het een drama, dat kan een reden zijn voor Koeman misschien om hem niet te selecteren.

Klaassen is een zelfde speler als Vd Beek die aanvallend speelt, Rosario is een pure controleur, daarom is Klaassen er waarschijnlijk niet bij, De Guzman zelfde verhaal.

Hateboer vind Koeman blijkbaar minder dan Dumfries en Tete. of dat terecht is weet ik niet maar dat is Koeman zijn keuze. het is ook weer niet zo dat hij een speler passeert die bij de beste backs ter wereld hoort ofzo dus ik denk niet dat het heel veel verschil zal maken

10 mei 2019 om 15:41

Heb je de wedstrijden van Dumfries en Tête gezien? Voetballend is Veltman vele malen beter dan deze 2.

10 mei 2019 om 15:47

Dat is het, er zijn zoveel rechtsbacks met Karsdorp, Dumfries, Hateboer, Tete, Veltman, en geen van allen zijn het wereldtoppers. Ik heb niet het idee dat dit echt een issue is, bedenk ook dat de Nations League maar een vriendschappelijk toernooi is. De Guzman, Klaassen, al die 'B-keus' ervaren gasten, gewoon lekker thuis laten en de jonkies ervaring op laten doen.

Ik ben normaal gesproken geen fan van al teveel onervaren spelers in Oranje maar dit is nou juist een moment om ze wel mee te nemen.

Geen Veltman, geen Klaassen, geen Hateboer of Kluivert.. Ik heb toch de indruk dat Koeman iets teveel kijkt naar z'n 'favorietjes', zoals Tete, Rosario en Kongolo. Deze selectie slaat voor een groot deel nergens op.

10 mei 2019 om 14:39

Ik moet eerlijk zeggen dat ik Tete en Kongolo de afgelopen tijd niet bepaald heb gevolgd, en dus onmogelijk kan oordelen of zij terecht boven die andere jongens zijn verkozen. Wel snap ik goed dat hij niet voor Veltman kiest. Hij is pas net terug en heeft slechts een handvol wedstrijden in Ajax 1 gespeeld. Dat deed hij prima, maar laat hem eerst maar eens wat wedstrijdritme opbouwen voordat hij weer bij Oranje in beeld moet komen.

10 mei 2019 om 14:50

Veltman is dus gewoon fit en zeker niet vermoeid zoals veel spelers wel zijn na een lang seizoen. Lijkt veel rustiger en tactisch sterker te zijn geworden tijdens zijn blessuretijd. Speelt verdedigend verdomd goed en maakt geen onnodige overtredingen meer.

10 mei 2019 om 15:38

Waarom risico nemen met Veltman, dit is een oefentoernooi. Lekker de jonkies laten spelen.

Als de EK kwalificatie begint kijk je gewoon hoe Tete, Veltman, Karsdorp etc dan spelen, da's van later zorg.

10 mei 2019 om 18:16

Serieus, op basis waarvan is Kongolo een favoriet van Koeman? Duurde best lang bij Feyenoord voordat hij erbij kwam. Onder Koeman is hij bij Oranje ook nog nooit in de definitieve selectie. Tete snap ik nog wel na zijn uitspraken maar Kongolo?

Leuk voor Vermeer dat hij bij de voorlopige selectie zit. Ik vind hem niet onderdoen voor Bizot, waar in mijn optiek niet genoeg rek in zit om ooit een eerste doelman te worden.

Prima selectie, maar kom op. Rosario hoort hier niet thuis. Ook al is het een voorselectie. Had eigenlijk wel Hateboer verwacht. Geen wereldback, maar doet het echt prima in Italie.

Rosario gauw inruilen en Klaassen uit Bremen laten overkomen. Ander type speler, maar wel iemand die gewoon in vorm is en belangrijk is bij zijn club.

Ja, belachelijk dat Klaassen er niet bij zit. Behoort op dit moment zeker bij de beste 16/17 spelers van Nederland.

Ik stel de opstelling van Nederland tegen Engeland voor Cillessen Dumfries De Ligt Van Dijk Blind Van de Beek Wijnaldum Frenkie De jong Bergwijn Memphis en Promes

En Engeland Pickford Walker Stones Maguire Rose Dier Alli Lingard Sterling Rashford (als Kane er niet bij is) en Sancho in de basis tegen Nederland

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2208 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

88 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2018- Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
2009-2009 AZ
Laatste voetbalnieuws

‘Veltman is een cadeautje van Koeman, ze horen bij hetzelfde bureau’

Aad de Mos heeft hoge verwachtingen van PSV-rechtsback Denzel Dumfries. De trainer in ruste vindt verwacht dat de verdediger zal uitgroeien tot de vaste rechtsback van het Nederlands elftal. Mede door...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Lionel Messi is geen fan van Junior Firpo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren