FC Twente grote winnaar bij uitreiking van Gouden Kampioensschilden

Woensdag, 8 mei 2019 om 14:24Chris Meijer • Laatste update: 14:44

FC Twente is als grote winnaar uit de bus gekomen bij de uitreiking van de Gouden Kampioensschilden van de Keuken Kampioen Divisie. Drie van de vijf individuele prijzen werden afgeleverd in Enschede: de beste speler van het jaar (Aitor Cantalapiedra), beste keeper van het jaar (Joël Drommel) en de beste trainer van het jaar (Marino Pusic).

De uitverkiezing van Pusic tot beste trainer van het afgelopen seizoen volgt daags na het nieuws dat FC Twente ondanks zijn doorlopende contract per direct afscheid van hem neemt. De 47-jarige oefenmeester nam vorig seizoen in eerste instantie op interim-basis het roer over van Gertjan Verbeek en kwam afgelopen zomer definitief voor de groep te staan in Enschede. Pusic leidde FC Twente naar het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie, maar moet desondanks vertrekken bij de Tukkers. De beste trainer wordt uitsluitend gekozen door de trainers en aanvoerders in de Keuken Kampioen Divisie.

Aitor werd door het publiek, trainer en aanvoerders met ruime meerderheid gekozen tot beste speler van het jaar. De Spaanse aanvaller van FC Twente bleef Istvan Bakx (Go Ahead Eagles), Lars Veldwijk (Sparta Rotterdam), Terell Ondaan (Telstar) en Bryan Smeets (TOP Oss) voor in deze verkiezing en volgt zodoende Lisandro Semedo op. Aitor was dit seizoen in 35 competitiewedstrijden goed voor 13 doelpunten en 8 assists, waarmee hij een belangrijk aandeel in het kampioenschap had.

De derde individuele prijs die naar Enschede gaat, is die van beste keeper van het seizoen. Drommel bleef Xavier Mous (SC Cambuur), Wouter van der Steen (FC Den Bosch) en Hobie Verhulst (Go Ahead Eagles) voor in de verkiezing. De 22-jarige doelman stond dit seizoen in 36 competitiewedstrijden onder de lat bij FC Twente. De overige twee Kampioensschilden worden nog uitgereikt aan de topscorer (Ferdy Druijf) en het grootste talent van het seizoen (nog onbekend).Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door thejoo)

Beste trainer van het jaar worden terwijl je net ontslagen bent, dat is best ironisch.

8 mei 2019 om 14:43

En ook wel een beetje lachwekkend. Maargoed, de rest was gewoon nog slechter.

8 mei 2019 om 19:29

Heel lachwekkend. Vooral omdat hij niet in staat bleek dit team te managen. Door een interventie is de rust bewaard en de onenigheid binnenskamers gebleven.

8 mei 2019 om 14:43

Ironisch ja. Dat Drommel beste keeper is geworden, vind ik ronduit pijnlijk. Is er echt geen betere dan hij?

8 mei 2019 om 14:48

Nee Drommel is absoluut de beste keeper van de KKD. Lijkt in niets meer op de Drommel uit de eredivisie. Hopen dat hij verlengt.

8 mei 2019 om 14:49

Drommel heeft het dit jaar (wellicht onverwachts) uitstekend gedaan. Hij heeft meermaals punten gered en was erg stabiel gedurende het seizoen. Als hij dit door kan zetten in de Eredivisie, heb je er gewoon een goede doelman aan.

8 mei 2019 om 15:17

Ik schat vd Steen van FC Den Bosch toch echt stukken hoger in dan drommeltje.

8 mei 2019 om 15:30

Ik moet toegeven dat ik de KKD niet heel intensief volg, dus eigenlijk moet ik mijn mond houden. Leuk dat mijn plaatsgenoot het beter is gaan doen!

8 mei 2019 om 15:38

Dan ben je toch echt de enige Footballvip.

8 mei 2019 om 14:47

Dat tekent ook precies dit soort verkiezingen. Leuk voor degene die wint maar het zegt weinig.

8 mei 2019 om 14:51

Tja, dit soort prijzen gaan altijd naar de coach en spelers van de kampioensploeg. Als Sparta kampioen was geworden, kun je de klok erop gelijk zetten dat de verkiezingen werden 'gedomineerd' door coach en spelers van Sparta.

8 mei 2019 om 15:11

Misschien hadden ze Eric van de Luer moeten kiezen

Vind zulke prijzen toch al meteen iets nietszeggender als ik lees dat 'het publiek' mee heeft mogen stemmen. Allicht dat Twente-spelers dan hoog scoren, die hebben een enorme aanhang die natuurlijk op die namen stemt.

8 mei 2019 om 14:56

Dan was Pusic niet coach van het jaar geworden als je de tendens hier leest

8 mei 2019 om 15:12

Toch ging vorig jaar de meeste schilden naar Fortuna. En die werden tweede.

Heel erg verdiend! Aitor heeft ons in de voorhoede het hele jaar gedragen en Drommel heeft zich weten te herpakken na vorig jaar, heeft amper fouten gemaakt en heeft veel punten voor ons gepakt.

Als Drommel toch de beste keeper is, zegt dit toch wel wat over de keepers in de eerste divisie. Dat hij ook nog eens jeugdinternational is, is helemaal schrijnend.

8 mei 2019 om 15:36

Jeugdinternational Was, omdat hij moest kiezen tussen een wedstrijd van zijn werkgever in zwaar weer of 3e keeper zijn en als veldspeler worden gebruikt bij jong Oranje, en vervolgens voor zijn club koos.

Lijkt me duidelijk dat je Drommel niet hebt zien keepen dit jaar, deed het fantastisch. Kan het je overigens niet kwalijk nemen, menig mens heeft vrijdagavond wel wat beters te doen dan naar de KKD kijken.

8 mei 2019 om 21:39

Vond je hem zo slecht dit jaar? Je geeft net als gisteren af op e.e.a.van Twente, maar ik heb het idee dat je geen minuut hebt gezien.

Onzin deze prijzen. Aitor heeft het prima gedaan maar doet in mijn ogen toch wel onder voor Lars Veldwijk (die ook in 1 van de perioden de prijs voor beste speler mocht ontvangen in tegenstelling tot Aitor), Drommel was en is echt niet beter dan Xavier Mous (als 2e geëindigd) die voor een kwalitatief mindere ploeg een veel grotere bijdrage heeft geleverd. Zijn prestatie is in mijn ogen een stuk moeilijker dan die van Drommel. Drommel deed zijn werk okay voor een ploeg die eredivisiewaardig hoort te zijn en die teveel het hand boven het hoofd wordt gehouden door Knvb en gemeente (andere clubs waren al lang door beiden in de failliet verklaard).

Pusic die net met een afkoopsom op straat is gezet (blijkbaar kan Twente weer geld over de balk smijten dus zal er wel weer een "grote" naam aangetrokken worden) als trainer van het jaar is helemaal onzin. Je bent als trainer sterk afhankelijk van het materiaal waar je mee moet werken en vanuit die optiek vind ik de prestatie van Klaas Wels (top Oss) veel indrukwekkender. Veel bescheidener spelersmateriaal en dito budget en dan zo eindigen!

8 mei 2019 om 15:43

... bla bla bla.... het hand boven het hoofd wordt gehouden door Knvb en gemeente (andere clubs waren al lang door beiden in de failliet verklaard) ... bla bla bla...

Hier even jouw echte reden waarom je vindt dat Twente geen prijzen mag pakken. De bekende rode waas voor de ogen wanneer het over Twente gaat, waarna alle objectiviteit ver te zoeken is. Wees getroost, je bent niet de enige.
Natuurlijk zijn dit soort verkiezingen altijd discutabel, net als alle andere individuele prijzen. Maar benoem gewoon waar je last van hebt en ga niet zo blaten.

8 mei 2019 om 15:58

@thejoo Je haalt je eigen betoog al in de 2e zin onderuit met de opmerking die je tussen haakjes zet.

Aitor was namelijk al verkozen tot de beste speler van de 3e periode (die door Twente werd gewonnen), de periode waarin overigens Drommel al tot beste keeper werd verkozen.

De afkoopsom voor Pusic zal naar verhouding meevallen, want zijn salaris was stukken lager dan dat van zijn voorgangers, en dus financieel makkelijker op te vangen. Overigens heeft hij de titel trainer van het jaar alleen maar gekregen, omdat de andere trainers(fraser, Molenaar, Boessen, De Gier etc.) ernstig hebben teleurgesteld in de tweede seizoenshelft.

8 mei 2019 om 16:30

Je hebt wat Aitor betreft gelijk … durf ik best toe te geven. Toch blijf ik erbij dat Veldwijk over de gehele linie beter heeft gepresteerd dan Aitor. Drommel heeft inderdaad een periodeprijs gewonnen maar is zijn prestatie beter dan die van Mous, v/d Steen of Verhulst? Ik denk het niet.

Pusic blijft onbegrijpelijk want kan niet zeggen dat hij Twente (net als zijn voorgangers) beter heeft laten spelen. Het spel was regelmatig onder het niveau wat je van Twente mag verwachten en teveel ingegeven door angst. Laatste wedstrijd komen ze door deze angst nog goed weg in blessuretijd. Klaas Wels (en met hem nog een paar trainers in de Kkd) hebben hun ploegen echt beter laten functioneren. Het is dan jammer dat zo'n prestatie niet gewaardeerd wordt.

FC Twente is gewoon zoals verwacht kampioen geworden maar wel met 5 gelijke spelen en 8 verliespartijen en dat is voor een ploeg als FC Twente echt teveel!

8 mei 2019 om 16:52

Drommel heeft echt een groot aandeel in het kampioenschap gehad, en een karrenvracht aan punten gepakt met prima reddingen. Hij is ook de minst gepasseerde keeper in de KKD.

8 mei 2019 om 19:26

Aitor heeft 3 periodes lang bijna elke assist, voor-assist of goal gemaakt.. hij is samen met Drommel dé reden dat dit Twente bovenaan is geëindigd. Dan ben je toch gewoon de belangrijkste, en daarmee, beste speler van de competitie?

8 mei 2019 om 20:40

Op het moment dat je stelt dat Aitor geen beste speler van een periode is geworden ben ik afgehaakt! Hij is namelijk uitgeroepen tot beste speler 3e periode...

@pietverdriet: je doet je naam eer aan zo te zien … vooral geen kritische noot mogen uiten over jouw twente anders komt het verdriet weer boven. maar geeft niks hoor jochie (by the way: jochie is hier gewoon utrechts en niet bedoeld als kleine jongen).

ik wil duidelijk maken dat ik absoluut geen rode waas voor de ogen heb en ik twente absoluut niks misgun … sterker nog: ben blij dat ze gepromoveerd zijn uit de kkd (voor de andere clubs daar) … ben "vroeger" regelmatig bij twente geweest toen ik een tijd in de regio heb gewoond en vond het er prima vertoeven. feit blijft gewoon dat wanbeleid bij de club afgestraft had moeten worden (zie andere clubs in het verleden, voor jouw tijd als ik naar je leeftijd in je profiel kijk). fc twente is wat dat betreft gewoon een bedrijf. als ik met mijn bedrijven een wanprestatie lever en op te grote voet ga leven ben ik ook failliet. zo is het leven en heeft niets met een rode waas of misgunning te maken.

het enige dat mij dwarszit is dat spelers en een trainer die het echt verdienen omdat ze een relatief betere prestatie hebben neergezet nu met lege handen staan omdat de prijzen gaan naar een club die eigenlijk niet in de kkd had mogen voetballen als je feitelijk naar de geldende regels kijkt. that's all!

8 mei 2019 om 16:57

Blijkbaar heb je de feitelijk geldende regels niet goed in beeld. Een faillissement kan bijvoorbeeld alleen worden aangevraagd door minimaal 2 schuldeisers(Of door het bedrijf zelf). En laat het nu Zo zijn dat Twente altijd in gesprek is gebleven met de schuldeisers, en uiteindelijk een deal heeft gesloten waar alle schuldeisers mee konden leven. Dus bestaat Twente nog. Bij de andere clubs waarnaar jij verwijst was het draagvlak niet groot genoeg om de clubs te laten verder bestaan, en werd het faillissement aangevraagd en vervolgens door de rechtbank uitgesproken.

8 mei 2019 om 17:23

Bespaar je de moeite Dit verhaal is al 200 keer hier uitgelegd maar steeds komen de mensen met t verhaal dat Haarlem enz wel failliet zijn en Twente niet en hoe oneerlijk dat is

Dit is gewoon een prijs voor de club met de meeste supporters, hier hoeven we geen waarde aan te hechten! Aitor als beste speler is nog logisch, Drommel als beste keeper is al discutabel (Mous imo), Pusic als beste trainer is lachwekkend! Klaas Wels is natuurlijk de beste trainer van dit seizoen, gelukkig hebben we de Rinus Michels award nog, die is serieus te nemen omdat dan vakmensen de winnaar kiezen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper290
DaniloAanvaller2914
T. EbuehiVerdediger281
J. BoschMiddenvelder282
G. RoemeratoeMiddenvelder270
Q. MenigAanvaller278
L. NarsinghAanvaller120
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

5 fans
Keeper, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 FC Twente 29 0 1 0
2019/2020 FC Twente 25 0 0 1
2018/2019 FC Twente 36 0 3 0
2017/2018 FC Twente 18 0 0 0
2016/2017 Jong Twente 12 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Drommel: ‘Vanaf het eerste gesprek heb ik mijn zinnen op PSV gezet’

PSV heeft vrijdag de komst van Joël Drommel officieel aangekondigd. De doelman komt na dit seizoen over van FC Twente en tekent een contract voor vijf seizoenen in Eindhoven. Volgens eerdere...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren