‘Ik hoop echt dat Ajax het toernooi wint, dan ben ik ook een CL-winnaar’

Woensdag, 8 mei 2019 om

Maximilian Wöber kwam dit seizoen namens Ajax zes keer in actie in de Champions League en de in de winterstop naar Sevilla vertrokken verdediger volgt de verrichtingen van zijn voormalige werkgever nog altijd op de voet. De Oostenrijk zit woensdagavond dan ook voor de tv als de Amsterdammers gaan proberen om ten koste van Tottenham Hotspur de finale van het miljardenbal te bereiken en hij hoopt dat zijn oude ploeg op 1 juni aan mag treden in het Wanda Metropolitano van Atlético Madrid.

“Natuurlijk denk je weleens: daar was ik ook graag bij geweest. Maar ik heb nog wel het gevoel dat ik mijn steentje heb bijgedragen”, vertelt Wöber in gesprek met de NOS. De stopper is over drie weken mogelijk wel van de partij als Ajax de finale haalt in Madrid en wellicht ligt er dan zelfs een medaille voor hem klaar: “Ik hoop echt dat Ajax het toernooi wint. Dan ben ik ook een Champions League-winnaar.”

Siem de Jong wordt dit seizoen door Ajax verhuurd aan Sydney FC en ook hij probeert zoveel mogelijk mee te krijgen van de Europese successen van de ploeg van trainer Erik ten Hag. De Jong weet wel dat het een moeilijke opgave zal worden tegen Tottenham: “Maar Ajax heeft een goede uitgangspositie. Het is ook geen geluk, veel van de overwinningen waren verdiend.”

“Het is lastig voor een Nederlandse club om te strijden tegen de Europese top, maar dit seizoen valt alles op zijn plek.” Wöber is het ermee eens dat Ajax een vrije en zelfbewuste indruk maakt: “Daarnaast is ook de mix tussen jonge en oude spelers perfect. De trainersstaf is tactisch zeer sterk. Ten Hag houdt zich vaak wat meer op de achtergrond. Een grote rol is dan ook weggelegd voor assistent Alfred Schreuder.”


Poll

Vind jij dat Maximilian Wöber zichzelf mag zien als een 'Champions League-winnaar' als Ajax het toernooi wint?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door scouserper)

Is je goed recht wober! Kom maar naar Amsterdam dan,voor een biertje en een feestje!

8 mei 2019 om 10:20

Als ik hem was had dan afslagje Madrid gepakt! Wat zullen spelers als Wober, Siem en misschien ook wel Kluivert ( kennen we hem nog 😁 ) balen dat ze hier niet bij zijn, ook al was het als wissel speler. Mja zo is het leven. Zin in vanaaf. LETS GOOO AJAX!!

Met 4 basisplaatsen natuurlijk een deel geweest van het succes. Tegen Bayern de eerste pot was hij echt enorm goed, misschien wel zijn beste pot in een Ajaxshirt.

8 mei 2019 om 11:33

Maar dat was ook een van zijn weinige goede potten. Uiteindelijk is de verkoop een uitstekende deal voor Ajax gebleken.

8 mei 2019 om 11:39

Ja maar net hoe je het bekijkt. Voor hem heeft het super uitgepakt en hij staat regelmatig basis in Sevilla. Vanuit Ajax' perspectief echter had ik hem er graag bij gehouden hoor, tegen Feyenoord en Heerenveen etc. net na de winterstop had hij niet misstaan in het centrum. Maar goed, het is enigszins begrijpelijk dat hij zich op die leeftijd niet wil schikken in een reserverol. Anyway, ik vond hem veel potentie hebben, ook om op den duur basisspeler te worden in Amsterdam!

8 mei 2019 om 12:04

Hem verkopen en magallan halen vind ik 1 vd slchtste beslissingen in het beleid van Overmars. Natuurlijk is de een links en de ander rechts, maar je ruilt een talentvolle jongen in de verdediging in voor een slager. Je had hem voor kunnen houden dat ie genoeg ging spelen op linksback en volgens jaar met vertrek de Ligt meer.

8 mei 2019 om 12:33

@benzema

vind je? ik vond die Wober indrukwekkender als Magallan

8 mei 2019 om 12:37

Waarom? Magallan heeft nog niet de kans gehad om indruk te maken. Wöber heeft vooral op het begin ook meer slechte dan goede wedstrijden gespeeld, met de kampioenswedstrijd tegen PSV als dieptepunt.

Jammer dat Schreuder vertrekt, hoewel ik denk dat hij over enkele jaren een goede vervanger voor ten Hag kan zijn. Niet te geloven dat hij bij FC Twente werd weggehoond....

8 mei 2019 om 10:15

Ik denk dat Schreuder een hele belangrijke factor achter de schermen is geweest van dit Ajax succes. Dalijk een aantal belangrijke spelers die zullen vertrekken in de zomer, maar het vertrek van Schreuder is ook een gemis. Overal waar hij is geweest zijn er louter positieve geluiden te horen over zijn functioneren. Zegt natuurlijk ook wel wat dat hij een rol als hoofdcoach krijgt bij een mooie Bundesliga club.

Ik ben benieuwd om te zien wat er gaat gebeuren. De finale wordt hoe dan ook speciaal.
Of het wordt een bijzondere clash zoals we nooit hebben gezien tussen Liverpool en Ajax in de finale. Twee clubs die europees gezien hard zijn gevallen en weer op lijken te krabbelen. Twee clubs met een prachtige historie bovendien.
Of het wordt een prachtige Engelse knokpartij met 2 teams die er vol in zullen beuken.

8 mei 2019 om 10:10

Vind het wel mooi om te zien dat jij er vanuit gaat dat Ajax sowieso gaat winnen. De meesten dachten ook dat Liverpool uitgeschakeld was...

8 mei 2019 om 10:15

Waar lees jij dat hij dat denkt. Is toch of finale tegen ajax of de engelse clash tussen tottenham en liverpool? Begrijpend lezen is ook een vak.

8 mei 2019 om 12:37

Ach ja. Als je zijn eerdere reacties op berichten over Ajax, Ajacieden of een bericht waar er wordt gerefereerd naar iets met Ajax leest, dan begrijp je dat DNeres alles met een anti-Ajax bril op bekijkt. Dan is het moeilijk om objectief teksten te lezen of comments te posten.

Maar wel een accountnaam met de naam van een Ajacied aanmaken...

Hebben we nog een terugkoop-clausule?

8 mei 2019 om 10:56

ff serieus. Dat had Overmars er best in mogen zetten als hij dat niet gedaan heeft. Aangezien de Ligt vrijwel zeker vertrekt zie ik liever Wober zijn plek opvullen dan Magalan of Veltman. Ze hadden beter die Kristensen kunnen verkopen en Wober houden.

Het was toen echt wel een gemis toen hij verkocht werd en Ajax heel krap zat in de verdediging zeg.
Nu is hij denk ik ook niet meer nodig gezien het feit dat De Ligt en Blind echt een duo van goud zijn en Nico op linksback natuurlijk onomstreden is. Echter is de bezetting achter Nico nou ook weer niet denderend.

Hij heeft destijds zeker zijn steentje bijgedragen, dat ongetwijfeld. Speelde o.a. tegen Bayern echt een top wedstrijd. Gaf in ieder geval alles en hij is van harte welkom in Amsterdam.

8 mei 2019 om 16:59

Ajax had hem in Rotterdam met 6-2 echt wel nodig ja. Op de plek van tagliafico toen. Dan waren ze misschien al kampioen

Ook deze speler refereert weer naar de aanwezigheid van tacticus en peoples manager Alfred Schreuder. Ik ben bang dat zijn rol nog onderschat word en ben benieuwd hoe Ajax dit volgend jaar gaat opvangen. Ik wens Alfred in ieder geval het allerbeste.

On topic: iedereen wil Wober terugkopen, maar hij had nooit het niveau Blind/de ligt. Ajax gaat L. Martinez kopen als backup voor Nico. Dat word een hele goede aankoop. Technisch beter dan Nico met dezelfde mentaliteit

Ik vind dit onzin. Formeel is hij dan misschien winnaar, maar het aandeel in een eventuele overwinning is toch wel beperkt als je alle knock-outwedstrijden hebt gemist wegens een transfer

Zeker wel. Hij heeft bijgedragen aan de hele campagne. Meer als sommige spelers die nu telkens op de bank zitten.

Als LFC hetzelfde doet tegen Ajax als tegen Barca met een compleet blok hoog druk zetten,dan kan Ajax het vergeten.
Maar laat ze eerst in de finale geraken,ik hoop het voor ze!

8 mei 2019 om 13:49

@ Scouserper

"als LFC hetzelfde doet tegen Ajax als tegen Barca met een compleet blok hoog druk zetten,dan kan Ajax het vergeten."

Ajax is geen Barca, en Ten Hag is ook geen Valverde, dus er nu al vanuit gaan dat Ajax daar niets op kan bedenken slaat nergens op. Daarnaast is het een finale, en daarin kan van alles gebeuren. Er dus geen enkele garantie dat Liverpool zal winnen op basis van het door jouw aangedragen argument.

8 mei 2019 om 17:09

Nee als ik vantevoren alles wist,was ik nu miljonair...
Wat ik bedoelde te zeggen is dat Ajax het onder druk uitvoetballen niet zo goed beheerst als Barcelona,die dat spelletje toch normaal wel aardig spelen met Tersteegen als 11e veldspeler zo'n beetje.en zij kwamen er gisteren ook niet uit.
Dus daar zal Ajax t zwaar mee krijgen,dat is mijn mening

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sevilla

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Sevilla13-1
Voor de complete stand: LaLiga

2 fans
Verdediger, 21 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Lionel Messi is geen fan van Junior Firpo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren