Hugo Lloris erkent: ‘Veel spelers van Ajax kunnen tot toppers uitgroeien’

Dinsdag, 7 mei 2019 om

Hugo Lloris zal woensdagavond in het weerzien met Ajax in ieder geval de nul moeten houden om met Tottenham Hotspur meer kans te maken op plaatsing voor de finale van de Champions League. Het team van Mauricio Pochettino verloor het heenduel vorige week met 0-1 en hoopt in de Johan Cruijff ArenA de achterstand weg te poetsen. Lloris was vorige week niet verbaasd over het sterke spel van Ajax in de eerste helft.

“Ze hebben tegen Bayern München, Real Madrid en Juventus al aangetoond over heel veel kwaliteit en potentie te beschikken. Ik ben ook niet verrast door het niveau dat Ajax haalt. Bij Ajax zitten veel spelers die tot toppers kunnen uitgroeien”, verzekerde Lloris daags voor het duel in de Johan Cruijff ArenA.

"Met Frankrijk hebben wij twee keer tegen Nederland gespeeld en je kon toen ook de kwaliteit zien. Het potentieel is heel groot. Dit is een geweldige generatie; voor Ajax en voor het gehele voetbal." Lloris gelooft toch in een ommekeer. “We zijn allemaal heel blij met ons Champions League-seizoen, maar we willen niet dat het morgen stopt. Dit is een uitgelezen kans voor de club. Iedereen bruist van de energie om hem te benutten", verzekerde de Frans international op de persconferentie.

Tottenham moet minstens een keer scoren om de finale te kunnen bereiken. "We waren heel teleurgesteld na het eerste duel, maar we moeten leren van die wedstrijd en de juiste energie vinden", benadrukte Lloris. “We krijgen een nieuwe kans en zijn allemaal erg gemotiveerd om die te pakken. Dit seizoen is een succesvol seizoen voor deze club, maar we mogen nog niet tevreden zijn. We moeten in die finale geloven, want alles is nog mogelijk.”



Gerelateerd

13 reacties (laatste reactie door myajaxforever)

Mooie woorden. Je kan zeggen dat Tottenham zich in een underdog positie wil manoeuvreren, of misschien is het zelfs al indekken?

Het ligt op papier, ook met de goede uitgangspositie van Ajax, heel dicht bij elkaar. Ik ben bang dat het 90 minuten lang billenknijpen gaat worden; maar dat dacht ik al vaker en iedere keer nog gooide Ajax alle schroom van zich af en liet het prachtig voetbal zien.

Volgend seizoen moet de lat hoger gelegd worden in de competitie en hopen op weer een goed CL seizoen (als het ticket veilig is gesteld) On: iedereen weet dat de jonge talentvolle spelers van Ajax het ver kunnen schoppen of het nou met een tussenstap is of niet. Ik hoop op een mooie wedstrijd en Spurs heeft iets recht te zetten na de afschuwelijk slechte wedstrijd en nadat Ajax ze nog kans hebben gegeven om door te gaan. COYS!

Bij Oranje spelen maar drie spelers van Ajax: Frenkie, De Ligt en Blind. Hoewel die veel klasse hebben, zijn ze uiteraard een deel van het elftal. Wel fijn dat hij de kwaliteit van Oranje heeft gezien. ;-)

7 mei 2019 om 19:52

FdJ was tegen Frankrijk wel bijzonder goed hoor. Ik kan me voorstellen dat de Fransen de link met oranje en Ajax zo stellig leggen. Griezman noemde Frenkie de moeilijkst bespeelbare tegenstander ooit op basis van die wedstrijden.

7 mei 2019 om 19:53

Met de spectaculaire ontwikkeling van van de Beek mag je hem aan het rijtje toevoegen. Het lijkt me duidelijk dat we geen tweederangs voetballers als de Roon en Strootman meer hoeven op te stellen.

7 mei 2019 om 19:59

ik ben geen De Roon fan maar hij heeft het niet slecht gedaan als pure breker. dankzij hem kwamen Frenkie en Wijnaldum wel veel aan voetballen toe. aangezien we geen geweldige buitenspelers hebben momenteel zou je misschien wel met 4 middenvelders kunnen spelen. dan heb je een middenveld met De Roon, De Jong, Vd Beek en Wijnaldum

7 mei 2019 om 20:41

Strootman heeft het vaak genoeg wel laten zien in Oranje om op zn minst wat respectvoller over hem te praten. In vergelijking met Van de Beek heeft de Roon het in Oranje trouwens ook gewoon minimaal zo goed gedaan.

De Don moet zich eerst nog maar eens bewijzen in Oranje en uberhaupt buiten dit Ajax dat in een extreem goeie flow zit.

Dat hij de kans verdient, absoluut. Maar zo hoog van de toren blazen vink wat overdreuvuh

tottenham heeft dit seizoen al 13 wedstrijden verloren in de premier league. als ik daar aan denk dan zie ik ajax al in de finale staan. maar als ik denk aan dat tottenham nog recentelijk man city heeft uitgeschakeld over 2 wedstrijden dan weet ik dat het nog spannend kan worden! als ajax tottenham ook maar 1 seconde onderschat dan kan het verkeerd aflopen vrees ik, maar hopelijk gaat ajax dat niet doen.

7 mei 2019 om 20:29

Ajax gaat het gewoon doen. met verlies hoeven we gelukkig totaal geen rekening te houden.
ze spelen nml thuis,en zijn in alle linies gewoon een slag beter. Spurs beseft dat ook wel.

7 mei 2019 om 21:38

Toch blijft het een raar spelletje, dat voetbal..

Iedereen bruist van energie bij Tottenham....

Iets zegt me dat de prik er bij Tottenham snel vanaf zal zijn. Ajax oogt fitter en is veel meer een eenheid met de wind vol in de zeilen. Tottenham lijkt toch veel meer te worstelen en last te hebben van tegenwind.

Heb alle vertrouwen in een goede afloop. Kon wel eens minder spannend worden dan gevreesd wordt.

We gaan het zien. Ik weet het zelf nog niet...heb er een minder gevoel over. Vorige week hadden we een grotere dreun moeten uitdelen.

Als ze snel voor zouden komen kan het zo maar veranderen. Gelukkig spelen we thuis,en dat voordeel hebben we dan wel.

Trots ben ik al zeker, maar ik hoop toch op de finale tussen Ajax en Liverpool.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Actuele wedstrijden

68 fans
Keeper, 32 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 18 juli
Christopher Nkunku gaat definitief overstappen naar RB Leipzig. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren