Van de Beek: ‘Het is hetzelfde verhaal als tegen Juventus met Ronaldo’

Maandag, 6 mei 2019 om

Ajax heeft zondag beslag gelegd op de TOTO KNVB Beker, maar lang nagenieten van de prijs kunnen de Amsterdammers niet. Woensdag wacht de return van de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur, nadat Ajax vorige week in Londen met 0-1 zegevierde. Donny van de Beek wil ondanks de goede uitslag nog niet nadenken over een eventuele finale in Madrid.

“Natuurlijk weet je wel dat je heel dicht bij een plek in de finale zit, iedereen weet dat, niemand is gek. We moeten gewoon de focus houden die we altijd gehad hebben en niets anders gaan doen. We moeten gewoon rustig blijven en ons eigen spel gaan spelen”, zegt de 22-jarige middenvelder maandag in gesprek met Ajax TV.

Barcelona lijkt zeker van een finaleplek na de 3-0 zege op Liverpool, maar Van de Beek wil ook nog niet nadenken over een finale tegen de Catalanen. “Met dat idee kijk ik eigenlijk helemaal niet, omdat je weet dat er met 0-1 nog van alles mogelijk is. Zover moeten we helemaal niet vooruit gaan kijken. Het is helemaal niet goed om daar al over na te denken.”

Heung-Min Son is weer van de partij bij Tottenham, nadat de aanvaller in de heenwedstrijd geschorst was. “Het is duidelijk dat hij heel vaak belangrijk is geweest en gewoon een hele goede voetballer is. Het is hetzelfde verhaal als tegen Juventus met Cristiano Ronaldo. Doet Ronaldo wel of niet mee? Hij deed wel mee en het is mooi om ze met hen te verslaan. Dus dat maakt voor mij niet uit”, besluit Van de Beek.


Poll

Verwacht jij dat Ajax de finale van de Champions League gaat bereiken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door moyashi)

Goede insteek. Gewoon nuchter blijven en focus houden. We zijn er nog niet. Wel verwacht ik een ongekende sfeer in de Arena en iedereen weet welk effect dat heeft op de mannen.

Mijn inziens één mogelijkheid waarbij Ajax het exhtbzwaar kan krijgen: als spurs er al vroeg eentje inlegt in de arena. Eerste kwartier gewoon goed doorkomen.. Jongens wat zou het toch mooi zijn als we in de finale zouden komen!

Die hele wzawzdb mentaliteit dus overboord geflikkerd? Bescheidenheid altijd bewonderings waardig! Klasse van Donny

6 mei 2019 om 21:54

De bravoure die bij WZAWZDB hoort vind ik nationaal schitterend, hoort erbij ook die Amsterdamse bluf. Internationaal moeten we echter onze plek kennen, zeker in de Champions League.

6 mei 2019 om 22:15

Ik vind dat we ook in Nederland wel iets mogen dimmen. Na zo lang zonder titel vind ik het niet gepast om te roepen dat je de beste bent.

6 mei 2019 om 22:19

Op basis van historische prestaties zijn we dat ook gewoon.

6 mei 2019 om 22:22

Helemaal mee eens, maar na zoveel jaren zonder prijs mogen we wel iets nederiger zijn vind ik. Andere clubs lachen ons uit als wij ons de beste noemen maar al lang niets winnen.

6 mei 2019 om 22:24

ajax 111. Klopt. De bravoure die bij Ajax past is de speelwijze in het veld. Met schijt je eigen spelletje spelen in het Bernabeu bijvoorbeeld. Valt me ook op dat heel Nederland euforisch is behalve die gasten zelf gelukkig. Die snappen heel goed dat ze er nog zeker niet zijn. Juist deze ploeg die het iedere keer in de uitwedstrijden heeft geflikt weet het risico van onderschatting.

6 mei 2019 om 22:26

Zelfs op basis van prestaties van de afgelopen 10 jaar zijn we de beste. Wij zijn gewoon de beste club in Nederland. Historisch, qua prestaties de afgelopen jaren, qua punten in Europa, qua grootte, qua supportersschare, qua vermogen en budget... Noem het maar op. Slaat nergens op om dat alleen uit te mogen dragen na een kampioensjaar of dat aan recente prestaties te koppelen.

7 mei 2019 om 03:52

Er staan 6 europa-cups in de kast, hoezo moeten we onze plaats kennen?

Ik hoop dat Ajax de finale haalt! Maar maken ze volgens jullie echt kans tegen Barca? Ik lees hier best wel veel optimistische berichten dat Barcelona met 3/4-0 te pakken is😅. We moeten wel reëel blijven

6 mei 2019 om 21:56

Mwah, we hebben de finale gehaald, dus ja, we maken kans. Dit Ajax kan echt wel wat en ik vind de variatie in het aanvalsspel van Ajax ook zeer bijzonder. In combinatie met de strijdlust die Ajax in wedstrijden legt kan dat ook zeker Barcelona problemen opleveren, maar ja, hunnie hebben Messi.

6 mei 2019 om 21:58

Ze zijn op eigen kracht in halve finale beland en hebben al sterke teams verslagen. Dat in t verleden Barcelona ze telkens versloeg betekent nu niks.

6 mei 2019 om 22:01

Versloeg Barcelona ons telkens.. Kan me toch een wedstrijd herinneren die anders eindigde...

6 mei 2019 om 22:04

Maar ook de omstandigheden. Finale wordt in Spanje gespeeld, nog in een stadion waar Barca best wel wat wedstrijden achter de rug heeft. Ik zie eerlijk gezegd Tagliafico Messi niet bijhouden. Ook gok ik dat Frenkie best zenuwachtig zou zijn. Om eerlijk te zijn denk ik echt dat het 5-0 Barca wordt. Als je Liverpool met ogen dicht 3-0 van de mat speelt...

6 mei 2019 om 22:21

Als Liverpool de helft van de kansen benut had was de stand wss 3-2 of zelfs 3-3 geweest. Barca speelde echt niet de sterren van de hemel en een opleving van Messi bracht ze naar 3-0 en niet het tkkie-takkie spel maar eerder geluk

6 mei 2019 om 22:22

Heb de wedstrijd niet helemaal gezien, maar wat ik gezien en gehoord heeft kreeg Liverpool ook (zat) kansen.. En tsja, als jij denkt dat er van dit Ajax spelers zijn die zenuwachtig worden.. Tsja, oké, dat is wat jij denkt. Ik denk daar echt anders over. Als je Real Madrid en Juventus in eigen huis verdient verslaat, heb je mij overtuigd zonder zenuwen te kunnen spelen.

6 mei 2019 om 22:23

Dat Messi zo beslissend is, kan geen geluk genoemd worden. Gewoon kwaliteit. Wel had Liverpool ook 2 of 3x kunnen scoren ja..

6 mei 2019 om 22:36

Kom op hoor @toekomst, je denkt toch niet dat de Ajax spelers níet zenuwachtig worden van een CL finale tegen Barcelona? Zelfvertrouwen uitstralen is prima, maar wat jij doet is net doen alsof Ajax de beste club van de wereld is

6 mei 2019 om 22:41

Waar haal je vandaan dat Ajax de beste club ter wereld is of dat ik dat vind? Zeg ik nergens, die indruk wek ik nergens.. Ik geef aan dat ik niet verwacht dat ze daar zenuwachtig voor zijn, meer niet.

6 mei 2019 om 23:32

Ach jee zeg, je wijst mensen op het feit dat ze reëel moeten blijven maar komt vervolgens met een voorspelling van 5-0 in het voordeel van je eigen cluppie. Beetje raar vind je niet?

7 mei 2019 om 00:24

Dat is juist de hele kunst. Als Liverpool met een droom voorhoede er al niet 2 maakt laat staan Ajax.

7 mei 2019 om 00:26

Das best reëel gezien de selectie van Barcelona. Als je Real zonder je sterspeler met 5-1 van de mat speelt. Alles kan gebeuren in het voetbal, maar mocht Barca haar dag hebben, zie ik het zeker somber in voor Ajax.

7 mei 2019 om 00:43

@blaugranaa99,

van de Beek had die kans van Milner wel gemaakt hoor

7 mei 2019 om 06:27

Klopt, je hebt gelijk. Daarbij komt dat spanning zorgt voor concentratie en focus en juist dat heb je nodig. Spanning moet alleen niet doorslaan in nervositeit. Verwacht echter wel dat een eventuele finale tegen Barcelona een totaal ander type wedstrijd wordt dan de wedstrijden tot nu toe. Een tegenstander die in staat is om hetzelfde voetbal te spelen als Ajax en die vanuit het niets dodelijk kan toeslaan. Eerst woensdag doorkomen en dan op naar de finale.

7 mei 2019 om 11:04

Ajax speelde Real ook met 4-1 van de mat voor het geval je het gemist had. Ja, het zou kunnen maar een 5-0 uitslag in een CL finale is heeeeeeeeel onwaarschijnlijk, dat snap jij hopelijk zelf ook wel.. Ik denk dat, mocht Bar - Aja de finale worden, dat de kans dat Ajax wint (een stiekeme 2-1 ofzo) nog groter is dan de kans dat Barca met 5-0 wint. Desalniettemin zal Barca de grote favoriet zijn, maar dit Ajax is vrijwel niet met 5-0 te verslaan, de 0 houden lukt sowieso maar erg weinig ploegen (lees: niemand in de CL so far). Dus a.u.b., blijf gewoon zelf een beetje reã«el. Als jij een 3-1 voor Barca ofzo verwacht geeft 99 procent van de mensen je groot gelijk, maar als je met 5-0 aan komt kakken moet je niet over realisme beginnen tegen anderen.

7 mei 2019 om 16:09

We zullen zien. Ajax is mijn tweede club daar niet van, maar Barca met een geprikkelde Messi gaat Ajax gewoon een jantje geven.

7 mei 2019 om 17:37

@DE Toekomst, doel je nu echt op de 2-1 winst in de Arena aantal seizoenen geleden waar Barcelona vooraf al groepswinnaar was? Elke winst telt I guess .

6 mei 2019 om 22:03

Goede kans als ze Nico op messi zetten

6 mei 2019 om 22:33

Echt niemand zegt dat barca wel even met 3-0/4-0 te pakken is...

6 mei 2019 om 23:08

Ik heb het ook nergens gelezen, maar hij voorspelt nu al een vrij voorbarige (eerst maar de finale halen) 5-0 voor Barcelona, dus dan snap je uit welke hoek dit soort onzin komt. Het is heel simpel we zijn niet kansloos zeker omdat de finale om één wedstrijd gaat, maar duidelijk is dat Barcelona favoriet is.

6 mei 2019 om 23:30

Je leest hier berichten dat Barca wel met 3 a 4-0 te pakken is? En niet eentje, nee: best wel veel. Kom op gozer, hoe kom je hier in hemelsnaam bij. Dit beweert echt letterlijk niemand. 8/10 geeft überhaupt al weinig tot geen kans tegen Barca, en dan ga jij gewoon lopen liegen en beweren dat 'veel' mensen hier zeggen dat het wss wel 3 of 4-0 wordt. Hahaha, hoe kom je er bij 😂 Over reëel blijven gesproken, daar moet je zelf ook nog wel een beetje aan werken zo te zien!

7 mei 2019 om 00:27

Ik lees dat Barca wel even gepakt kan worden. Iemand pakken is niet met 1-0.

7 mei 2019 om 11:10

Ik zie die berichten graag tegemoet, ik ben benieuwd. En dan niet 1tje ergens uit live meepraten ofzo he. Nee ik wil er veel (laten we zeggen, minimaal een stuk of 4 ofzo) waarin mensen aangeven dat zij verwachten dat Ajax met een nulletje of 3, 4 van Barca gaat winnen in de finale. Alvast bedankt voor het doorsturen!

Laten we die Son ook niet overschatten zeg. Die jongen startte in beide potten tegen PSV. Hij verzamelden daarin geen goal, geen assist en 1 gele kaart. Uiteraard, goede voetballer, maar het gemis van Kane lijkt mij veel groter.

die 1-0 is gewoon tricky, vanwege de zwaarder tellende uitdoelpunten ben je nu in wezen nog nergens. Je hebt er alleen wat aan als je nu 0-0 speelt of 0-1 verliest na 90 minuten, zodat je dan nog een verlenging tegoed hebt. Die 1-0 is net zo tricky als dat madrid toen 2-1 voorstond. Die beker had helemaal geen spanning, de competitie geven wel wat zenuwen maar die verrotte CL zit je al een week te zenuwpezen man. Ik voorzie ook een zware pot, niet zozeer om Son, maar doordat Spurs echt voor hun laatste kans vecht om er dit seizoen nog wat van te maken. Hopen dat de boys nog vier wedstrijden vol gas kunnen geven om alles binnen te kunnen slepen. In de CL boeit het even niet hoe, maar dat je de winst pakt in beide matches, dan maar met lucky goals of onverdiend beide keren nog winnen. In de competitie belangrijkste nu ook dat de schaal behaald wordt, ook al is t met slecht voetbal. Mooi voetbal hebben ze al vaak zat laten zien dit seizoen, net als een flinke dosis strijdlust.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4137
2.AZ4131
4.PSV3116
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper170
D. TadićAanvaller177
N. TagliaficoVerdediger163
D. BlindVerdediger160
L. MartínezVerdediger162
H. ZiyechMiddenvelder165
Q. PromesAanvaller1510
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

70 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 15 5 2 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
2016/2017 Ajax 19 0 1 0
2015/2016 Ajax 8 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Barcelona geeft niet op en sluit nieuwe deal met Ajax niet uit’

Barcelona haalde eerder dit jaar Frenkie de Jong weg bij Ajax en de Catalanen lijken opnieuw rond te kijken in Amsterdam. Het Spaanse Sport meldt zondag namelijk dat Donny van de...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 16 december
Zlatan Ibrahimovic keert niet terug bij AC Milan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren