Sarri krijgt de wind van voren van routinier: ‘Een verschrikkelijk seizoen'

Maandag, 6 mei 2019 om

Gary Cahill komt er dit seizoen amper aan te pas bij Chelsea. De 33-jarige verdediger, die bij the Blues in het bezit is van een aflopend contract, speelde in deze jaargang tot dusver acht zeven officiële wedstrijden en kwam zondag in het duel met Watford (3-0 zege) als invaller in het veld. Daar is de 61-voudig Engels international niet bepaald tevreden over en hij geeft manager Maurizio Sarri om die reden in gesprek met de Daily Telegraph een flinke veeg uit de pan.

“Het was voor mij persoonlijk verschrikkelijk dit seizoen. Ik zal het gewoon wissen uit mijn herinneringen als ik Chelsea verlaat, mijn laatste herinnering is de FA Cup-finale van vorig seizoen (die met 1-0 gewonnen werd van Manchester United, red.). Het is heel moeilijk geweest, in de afgelopen zes seizoenen heb ik meer dan regelmatig gespeeld en alles gewonnen met Chelsea. Dat ik nu vanaf de tribune moet toekijken, had ik niet verwacht. Ik weet hoe de club werkt, heb een goede verstandhouding met de spelers en staf en dat wordt nu niet benut”, stelt Cahill.

“Als je twee, drie of vier wedstrijden niet speelt, hoeft daar geen reden voor gegeven te worden. Maar als het er acht of negen worden, moet de situatie uitgelegd worden. Wat gebeurt er? De manager heeft dat niet gedaan”, vervolgt de verdediger, die door Chelsea in 2012 werd overgenomen van Bolton Wanderers. “Ik zie enkele situaties met spelers die de titel hebben gewonnen met Chelsea, niet alleen ik, en dat is niet goed. Het maakt het heel moeilijk om respect te hebben voor iemand die geen respect heeft voor wat wij gewonnen hebben met de club.”

Cahill vindt niet dat hij niet in de spelopvatting van Sarri past. “Ik heb me aangepast aan verschillende tactieken, formaties en filosofieën van alle managers die ik ooit heb gehad. Van de volgende manager zal ik ook leren, want iedere ervaring draagt bij aan het leerproces”, aldus Cahill. “Ik ben er best trots op hoe ik met deze situatie ben omgegaan. Iedere dag ben ik onverstoord doorgegaan met trainen. Ik heb respect voor alle mensen binnen de club, dus het is belangrijk om mezelf goed te profileren. Wanneer je iemand als Ethan Ampadu ziet doorbreken, moet je het goede voorbeeld geven.”

Sarri was na afloop van de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Watford niet op de hoogte van de uitspraken van Cahill. “Het is niet belangrijk voor mij. Cahill is dit seizoen heel professioneel geweest, ondanks dat hij maar weinig wedstrijden heeft gespeeld. Op het trainingscomplex en in de kleedkamer was hij heel belangrijk”, stelt de Italiaan, die Cahill tegen Watford in het veld bracht voor David Luiz. “Ik denk dat het heel belangrijk was voor hem en de fans. Gary heeft alles gewonnen, dus hij moest afscheid nemen van het stadion, de fans en de club.”


Poll

Snap jij de frustraties van Gary Cahill?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door theworld)

Ik vind Sarri tot nu toe maar een matige coach. Hij is veel te eenzijdig en houd constant vast aan spelers die week in week uit falen, zoals Alonso, Luiz, Jorginho, Higuain, Pedro en Kovacic. Vooral het steeds maar opstellen van Jorginho op nummer 6 positie blijft lachwekkend. Sarri mag dan weliswaar 3e zijn geworden in competitie, maar dat komt puur door het falen van de concurrentie, niet doordat Sarri het zo goed doet ofzo. Een trainer met een beetje logica had allang 15 punten meer gehad dan Sarri nu pakt. Sowieso heeft Sarri nooit ergens iets gepresteerd. Bij Napoli speelde hij weliswaar mooi voetbal, maar pakte hij nul prijzen. Voor z'n Napoli en Empoli tijdperk, trainde Sarri alleen maar clubs uit Serie B en Serie C. Dat zegt al genoeg.

Edit: in mijn opstelling hieronder staat Pedro, maar eigenlijk moest dat CHO zijn. Helaas is hij momenteel geblesseerd en daarom staat Pedro erin.

Kepa
Azpilicueta
Rudiger
Christensen
Emerson
Barkley
Kante
RLC
Pedro
Giroud
Hazard
6 mei 2019 om 11:20

Zermatt jongen, waar haal je het toch steeds vandaan? Jij als voetbalexpert zou toch weten dat Jorginho in zijn rol cruciaal is voor het spel dat Sarri wil spelen met Chelsea?

Edit: reactie op jou edit: het is natuurlijk knullig om te zeggen dat Sarri niets gepresteerd heeft, hij heeft het bij Empoli én Napoli meer dan uitstekend gedaan. Bij Napoli heeft hij niet alleen het destijds mooiste voetbal van Europa gebracht, ook heeft hij het puntenrecord van Napoli verbroken met 91 punten in 17-18.

6 mei 2019 om 11:28

Alleen als je naar wedstrijden van Chelsea kijkt, dan merk je dat het gewoon totaal niet werkt. Een goede trainer past zijn speelwijze aan het aanwezige materiaal aan, niet direct andersom.

6 mei 2019 om 11:29

@rhynocerys:

Jorginho heb ik alleen maar balletjes breed en balletjes terug zien geven. Zoiets kan Kante ook makkelijk. Dat is echt niet moeilijk hoor. Als Jorginho de kwaliteiten had van Pirlo, had ik Sarri kunnen begrijpen dat hij met Jorginho op nummer 6 speelt, maar zo goed is Jorginho bij lange na niet.

Kante daarentegen voegt verdedigend veel meer toe dan Jorginho op nummer 6. Kante zit er kort op en loopt alle gaten goed dicht. Dit zorgt voor enorme ontlasting bij de verdediging van Chelsea. Kante wordt niet voor niets gezien als beste verdedigende middenvelder ter wereld. Jorginho voegt verdedigend nauwelijks wat toe en brengt aanvallend ook niks, waardoor Chelsea enorm kwetsbaar is in defensief opzicht. Kante is met z'n loopvermogen gewoon vele malen belangrijker en beter op de nummer 6 positie dan Jorginho. Kante doet in voetballend opzicht ook niks onder voor Jorginho.

Het lijkt er sprekend op dat Sarri vast houdt aan Jorginho, puur om z'n geloofwaardigheid bij Chelsea te behouden. Als Sarri nu Jorginho op de bank zou zetten, zou hij geen enkele zeggenschap meer krijgen over de transfers, omdat Jorginho "zijn aankoop" is. Dat probeert hij te voorkomen door "zijn aankoop" niet op de bank te zetten. Datzelfde geld nu voor Higuain, terwijl Giroud veel beter is en vooral een gouden koppel is met Hazard. Hazard zei eerder nog dat hij het super vind om met Giroud te spelen.

6 mei 2019 om 11:38

Als je Jorginho wil vergelijken met Pirlo dan houdt het gesprek gauw op. Dat is hetzelfde als dat je Busquets gaat vergelijken met Pirlo. Omdat hij geen fantastische verticale, lange passes geeft is hij ineens niet goed?
Jorginho kan goed onder druk uit voetballen. Dit is in de PL alleen anders, omdat daar ongelofelijk veel druk op de bal is, en zijn medespelers niet bekend zijn met het systeem.
Kanté op 6 is al helemaal belachelijk, maar bijna iedereen roept dat Kanté daar moet spelen. Kanté is geen nummer 6, daar heeft hij ook nog nooit gespeeld. Althans, niet als enige verdedigende middenvelder. Daarvoor is hij de speler niet. Zoals je zegt: hij loopt de gaten dicht. Dat is normaal gesproken niet wat je van een nummer 6 vraagt in een systeem als dat van Sarri, want dan loopt je verdedigende middenvelder constant ergens anders. Busquets loopt ook gaten dicht, maar hij kan daarnaast ook nog opbouwen als de beste. Kanté heeft een vrij slechte techniek en ik denk niet dat hij een dergelijke rol kan vervullen.

6 mei 2019 om 11:56

@Zermatt Uit jouw reactie kan ik opmaken dat je de laatste drie wedstrijden van Chelsea niet hebt gezien. Jorginho was in al die wedstrijden een van de betere bij Chelsea. Gisteren was alleen RLC beter. En mag Jorginho ook even een jaar de tijd krijgen om te wennen aan het tempo? Is namelijk een wereld van verschil met dat van de Serie A

6 mei 2019 om 11:58

@rhynocerys:

Kante's techniek en opbouwend vermogen is juist enorm goed. Natuurlijk niet zo goed als een Verratti, Busquets, Pirlo of Frenkie de Jong, maar wel voldoende om goed genoeg te zijn in balbezit. Kante lijdt nooit balverlies en weet altijd goed vooruit te passen. Jorginho heeft echt niet meer techniek of opbouw kwaliteiten dan Kante hoor.

Verder speelt Real Madrid ook met Casemiro als verdedigende middenvelder, terwijl hij voetballend veel slechter is dan Kante. Toen Zidane had bedacht om Casemiro als CVM te gebruiken, won Real Madrid gelijk 3 keer achter elkaar de Champions League, terwijl de voorgangers van Zidane steeds met Kroos en/of Modric speelde als CVM en toen deed Real Madrid het veel slechter en wonnen ze nul prijzen.

6 mei 2019 om 12:28

Veel te kort door de bocht natuurlijk. Real heeft de CL natuurlijk niet gewonnen door Casemiro maar gewoon door een tactische verandering. Speel je met Modric en Kroos voor je dan hoef je ook geen geweldige passes te versturen als CVM. In Sarri's systeem en bij Chelsea ligt dit anders. Verder is Jorginho techniek natuurlijk vele malen beter dan die van Kante, Kante wil je in je team liever niet teveel ballen geven.

6 mei 2019 om 12:43

@zermatt

Hoe kan het dat je liefhebber van Guardiola bent maar vervolgens roept dat Kanté ipv Jorginho als 6 moet spelen? Real Madrid heeft Kroos en Modric, zolang de bal maar bij hun komt, is het goed. Chelsea heeft geen middenvelders van dat niveau.

Daarnaast, het kan toch eigenlijk niet dat wij er meer verstand van hebben dan Sarri? Hij zet liever Jorginho daar, met een reden, en dat zal geen onbenullige reden zijn zoals jij aanvoerde.

6 mei 2019 om 13:08

Als je gewoon naar de stats van Jorgingho qua intercepties, gewonnen duels, gewonnen luchtduels, offensieve passing , assists en aantal doelpunten, dan kan je niet anders concluderen dat al die status gewoonweg ondermaats zijn t.o.v het echte toplevel. Het steeds opstellen van Jorgingho is één van de redenen van het hoge tegen doelpunten totaal ....en toch bleef Sarri halsstarrig vasthouden aan zijn tactisch plan. Het is echt hoogst verwonderlijk dat chelsea CL voetbal binnen haalt dit seizoen .

6 mei 2019 om 13:37

@rhynocerys:

Zoals domburg hier al zegt, zijn de stats van Jorginho enorm pover voor een CVM en zijn veel tegengoals van Chelsea aan hem te danken, net als de defensieve kwetsbaarheid bij Chelsea.

Verder noem jij Guardiola als voorbeeld, maar hij speelt ook gewoon met Fernandinho als nummer 6, terwijl Fernandinho ook geen voetballend wonder is. Fernandinho is bij lange na niet zo goed is als Busquets, Verratti, Frenkie de Jong, Pirlo, Alonso etc in technisch, voetballend en opbouwend opzicht. Gundogan is aan de bal en opbouwend ook veel beter dan Fernandinho, maar toch stelt Guardiola Fernandinho op, vanwege het defensieve arbeid die hij verricht bij Man City. Guardiola stelt Fernandinho voornamelijk ook op om z'n intercepties en bal veroveringen. Net als bij Kante het geval is dus. Zeker bij Man City is dat cruciaal, omdat De Bruyne en David Silva twee offensieve middenvelders zijn. Als Guardiola trainer van Chelsea was, had hij sowieso voor Kante gekozen i.p.v. Jorginho.

6 mei 2019 om 14:10

@ACM4LlFE: Kante hoeft ook niet de ballen te geven als CVM. Barkley en vooral Loftus-Cheek doen het erg goed op het middenveld en hebben de creativiteit om de steekpasses te geven en lijden ook nauwelijks balverlies. Die Barkley wordt echt op belachelijke wijze behandeld door Sarri. Barkley was in geweldige vorm in de maanden: oktober, november en december en wordt zonder pardon op de bank gegooid, omdat Sarri zogenaamd meer "balans" wilt met Kovacic erbij. Als hij defensief sterker wilt staan en aanvallend sterk genoeg wilt zijn met voldoende creativiteit, stelt hij gewoon een middenveld op met: Barkley, Kante en RLC.

Cahill had een beter afscheid verdient dan dit.
Heeft veel gegeven voor Chelsea en is een degelijke speler.
Soms heb ik het vermoeden dat Sarri niet goed communiceert met zijn spelers en een nogal eigenwijze man is.

6 mei 2019 om 11:37

Cahill is gewoon duidelijk niet meer de beste verdediger bij Chelsea. Moet je hem dan opstellen omdat ie zo sympathiek is?

6 mei 2019 om 15:37

Hij is in verdedigend opzicht beter dan Luiz, hij is gewoon schandalig behandeld door Sarri. Publiek ging trouwens wel helemaal los toen hij erin kwam, was mooi om te zien.

6 mei 2019 om 16:16

Ik geef niet aan dat hij hem een basisplaats moet geven, maar in zijn laatste thuiswedstrijd had hij dat wel verdient na zijn jaren van trouwe dienst.

6 mei 2019 om 17:19

Invallen vindt ik persoonlijk wel mooi genoeg. Heeft toch mooi afscheid kunnen nemen die laatste minuten.

Dan heb je ook echt totaal geen zelfkritiek hoor. Je bent 33 en anderen zijn hem duidelijk voorbij gestreefd. Hij had zelf toch ook wel kunnen bedenken dat de kans op speeltijd elke week afneemt naarmate hij ouder wordt. En als het je niet bevalt, dan vraag je toch gewoon een gesprek aan bij de manager? In plaats van actief de confrontatie zoeken, gaat hij 1 wedstrijd voor het einde van het seizoen zijn gal spuwen via de media.

6 mei 2019 om 15:39

Hij zegt toch ook dat hij geen onrust etc. wilde veroorzaken, daarom zegt ie 't nu pas. Daarnaast is hij verdedigend sterker dan Luiz, dus waarom staat die er wel elke week in? Al vind ik dat Christensen elke week moet spelen samen met Rudiger.

Zelfkritiek is ver te zoeken in dit bericht. Ik neem aan dat hij begrijp dat er nu betere spelers rondlopen en hij niet meer de jongste is. Vincent Kompany zit in een zelfde situatie waar hij dit seizoen nauwelijks meer speelt. Alleen staat hij er wanneer hij er moet staan en is daar buiten alleen maar bezig met het team zo goed mogelijk laten presteren. Zo kan het ook.

Het was uiteraard geen geweldig seizoen voor Chelsea, maar ze hebben het in ieder geval beter gedaan dan United en Arsenal. Dat scheelt alvast. Wellicht dat Sarri het team volgend seizoen volledig op de rit krijgt?

6 mei 2019 om 12:51

Chelsea lijkt gewoon derde te worden in de PL, en staat met 1 been in de EL finale. Voor zo’n seizoen had elke fan vooraf getekend.

Als zelfs Rüdiger boven jou in de pikorde staat zegt al genoeg over jouw kwaliteiten. De jaartjes zijn met alle respect gaan tellen.

6 mei 2019 om 12:20

Ik weet niet of je wel eens Chelsea kijkt, maar Rudiger is in de afgelopen 2 seizoenen de meest constante en beste CV bij Chelsea. Hij brengt aanvallend een stuk minder dan bijv luiz, maar is verdedigend veel beter (en dat is zijn hoofdtaak). Rudiger Laat niet zomaar zijn man lopen en is onwijs sterk in de duels. Christensen is in potentie beter en speelt de laatste weken goed, maar ging vooral vorig seizoen te vaak in de fout.

Is al jaren de zwakke schakel centraal achterin. Lachwekkende reactie, kijk eens in de spiegel man. Mag blij zijn dat hij zolang bij een topclub heeft gespeeld want was zelfs op zijn top maar niveautje Everton. Het is dat Terry al zijn steekjes opkuiste. En in plaats van zelf naar de coach te stappen, haalt hij op het eind vh seizoen nog eens uit naar de reeds impopulaire manager. Lafaard.

Cahill is gewoon voor het geld gebleven. Sarri is een zeer correcte en eerlijke man. Hij had Cahill aan het begin van het seizoen laten weten dat hij niet op veel minuten kan reken, en toch besloot Gary om te blijven. Rudiger, Christensen en Luiz zijn gewoon beter dan Cahil

Het is vervelend dat hij zo gaat vertrekken, want hij is echt geweldig geweest voor Chelsea. Hij heeft de PL, EL, CL, FA cup en de league cup gewonnen. Samen met Terry was hij echt een blok achterin en hij is maar voor 8 miljoen gehaald. Het is jammer dat hij toch erg snel heel oud is geworden, maar in de middenmoot van de PL kan hij bij genoeg teams nog van waarde zijn.

“mijn laatste herinnering is de FA Cup-finale van vorig seizoen (die met 1-0 verloren ging tegen Manchester United, red.)”

United won de FA cup? Dat mogen ze wel eens aan de FA vertellen, want dan hebben ze de beker aan de verkeerde uitgereikt

edit: ah tis al veranderd

Waarschijnlijk zijn veel mensen het hier niet mee eens, maar ik vind eigenlijk heel veel Engelse centrumverdedigers de laatste 20 jaar behoorlijk overschat. Spelers als Ramos, Varane, Maldini, Nesta, Baresi zijn in mijn optiek toch echt wel een maatje groter dan Pallister, Bruce, Campbell, Tony Adams, Cahill en ja ook Terry.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool4626
4.Chelsea297
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. MountMiddenvelder165
KepaKeeper160
T. AbrahamAanvaller1511
WillianAanvaller152
C. PulisicMiddenvelder135
AzpilicuetaVerdediger140
M. BatshuayiAanvaller101
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

33 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 14 december
Unai Emery wil niet meteen aan de slag na zijn gedwongen vertrek bij Arsenal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren