Argentijnse pers bericht in nacht van zondag op maandag massaal over Ajax

Maandag, 6 mei 2019 om 07:20Dominic Mostert • Laatste update: 14:52

Ajax werkt aan de komst van Lisandro Martínez, zo schrijven diverse Argentijnse media. Volgens Radio Continental bereidt Ajax een bod van negen miljoen euro voor op de 21-jarige centrumverdediger van Defensa y Justicia. TyC Sports schrijft dat Ajax 'het meest serieus' in de markt is voor de enkelvoudig international van Argentinië en zeven miljoen euro voor hem overheeft.

De geruchten over de interesse van Ajax begonnen zondagavond, tijdens de verloren bekerwedstrijd van Defensa y Justicia tegen Gimnasia L.P.. Journalist Gustavo López analyseerde de wedstrijd voor FOX Sports en claimde dat een overstap naar Ajax nabij is, waarna diverse media dat nieuws in de nacht overnamen en bevestigden. Zelf heeft Martínez nog niet gereageerd op de vermeende belangstelling.

Martínez is een rijzende ster in Argentinië. Hij was een belangrijke schakel in het elftal dat vorig seizoen streed om de landstitel en uiteindelijk tweede werd. Martínez was goed voor 25 competitiewedstrijden en werd in eigen land in verband gebracht met een overstap naar River Plate. Inmiddels lijkt Europa echter de meest voor de hand liggende bestemming. Bij Ajax zou hij landgenoten Nicolás Tagliafico en Lisandro Magallán kunnen tegenkomen.

De jongeling, mede opgeleid door Newell's Old Boys, speelde in 2017 vier interlands voor Argentinië Onder-20. In maart van dit jaar werd Martínez voor het eerst uitgenodigd voor de nationale ploeg van het Zuid-Amerikaanse land. Hij debuteerde als basisklant tegen Venezuela in een met 1-3 verloren oefenduel. De linkspoot heeft een contract tot de zomer van 2021 bij Defensa y Justicia.


Poll

Zie je in Lisandro Martínez een geschikte versterking voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door koriander)

Als die maar niet van het niveau Magallan is.. Hoop dat ze deze keer een andere scout ernaar hebben laten kijken..

6 mei 2019 om 07:53

Magallan gaat zijn waarde nog wel laten zien. Ook hij, net zoals Kristensen, moet wennen aan omgeving en spel. Er zijn maar weinig spelers die er direct staan.

6 mei 2019 om 08:03

Sorry Kristensen zit je naast.
Zit er nu al 2 jaar en mag je toch wel een aardige bal gevoel hebben en die heeft hij nog steeds niet en hij heeft een draai cirkel van een olifant nee is niet het niveau voor ajax

6 mei 2019 om 08:57

Kristensen is een enorme miskoop net als die twee colombianen die al weer weg zijn. Overmars heeft natuurlijk met Sanchez, Neres, Tadic super aankopen gedaan maar heeft ook wel een paar enorme misperen gehad. Magallan moeten we nog zien die is ook voor komend seizoen gehaald volgens mij maar die ik zojuist noemde waren wel erg slecht. Ajax won gisteren ondanks Kristensen zou je kunnen zeggen. Eigenlijk speelden ze met 10 man. Gelukkig is Ziyech in vorm anders zou je zelfvertrouwen nog aangetast worden door zo'n malloot achter je die of in de weg loopt of een ziekenhuis bal geeft (als hij hem niet over de lijn speelt). denk dat Kristensen alleen nu minuten maakt om Veltman rust te kunnen geven en om hem straks te kunnen verkopen voor 1 mio of zo, maak je wel verlies maar Overmars maakt genoeg winst op andere spelers.

6 mei 2019 om 09:28

Ziyech in vorm? die is echt niet in vorm. In de champions league steeds het minste aan de zijde van ajax. Niet gek dat Van de Beek nu in de schijnwerpers staat. Niemand praat meer over Ziyech.

6 mei 2019 om 09:51

Ik vind Ziyech juist op zijn tandvlees lopen. Net zoals Tadic Hij is moe, Idd Kristensen is te zwak laat dan Veltman spelen, Maar die zal ook wel gaan spelen a.s. woensdag.

6 mei 2019 om 11:55

Miskoop wil ik niet zo snel zeggen maar eerder dat hij niet past in het spelsysteem dat Ajax hanteert. Ik denk dat hij met gemak zonder verlies weer verkocht zal worden en dan kan je niet meer spreken van een miskoop.

6 mei 2019 om 08:01

Hoop eigenlijk niet dat hij komt. 1,78 lang, vind dat te klein.

6 mei 2019 om 08:04

Ik heb hem net ook even gegoogled (kende hem niet). Mij viel ook direct de 1,78 op. Dat is veel te klein voor een CV en kan me dan ook niet voorstellen dat je hem dan haalt op deze positie (backpositie kan prima).

6 mei 2019 om 08:10

Zijn club staat wel 2e, dat is wel redelijk. Maar hij staat wel echt altijd als centrale verdediger opgesteld en daarom heb ik het liever niet. Kan het niet geloven als hij op de plek van De Ligt komt, dan hebben we niemand meer met lengte.

6 mei 2019 om 08:31

Gelukkig hebbem jullie er geen zeggenschap over man man man gelijk weer huilen. Oh nee 1.78 die kan er geen reet van veelste klein. Man wat een kortzichtigheid weer.

6 mei 2019 om 08:34

Ach Tagliafico is nog kleiner en kan toch ook aardig koppen. Is weliswaar geen centrumverdediger maar goed. Een andere Argentijn was ook niet zo groot en kon ook aardig koppen en werd wereldkampioen (nee niet Messi maar Passarella).

6 mei 2019 om 08:35

Frank de Boer was ook niet de grootste. Met spelinzicht kun je ook ver komen.

6 mei 2019 om 08:38

Haha, weet je wie ook ongeveer 1.78 zijn? Puyol, Mascherano, Azpilicueta en Cannavaro. En waar hebben die gespeeld? Juist ja. Als je maar genoeg sprongkracht en snelheid hebt om te compenseren is er niks aan het handje.

6 mei 2019 om 08:57

Dan noem je ook een paar op.. Hij moet zich eerst maar eens bewijzen. Naast wie speelden die spelers allemaal? Ja naast een groot iemand die het eventueel compenseert. Naast wie zou hij bij ajax komen? Blind, ook hij is niet heel groot. Tegen juve ook 2 kopgoals tegen, ik houd altijd mn hart vast bij corners en vrije trappen. @BJP79 gelijk gaan haten. Ik zeg toch verder niks over zijn kwaliteiren, ik heb gewoon zelf liever een beer achterin.

6 mei 2019 om 08:59

Nico50.... Passerella pffh.. dat is 100 jaar geleden of zo moest eerst even googlen. Voetbal was toen sowieso veel minder atletisch dan tegenwoordig. Als er een voorzet kwam kon je eerst nog telefoneren, je brood opeten en dan nog de bal wegkoppen wat een vergelijk.

6 mei 2019 om 09:57

Tsja, als je Passarella niet kent..... Speelde nota bene in de WK finale tegen Nederland. Dan is verdere discussie met jou niet zo zinvol.

6 mei 2019 om 10:11

Zijn ook mensen die hem nooit hebben meegemaakt, niet iedereen komt uit 1950 ofzo.

6 mei 2019 om 10:22

Blind is twee centimeter groter, lengte is niet alles, visie, positionering, sprongkracht etc zijn ook elementen. Naast Blind komt hij niet te staan, want ze zijn allebei Linkspoten. Ik moedig deze transfer aan, goed om twee linkspoten te hebben. Dan kan bijvoorbeeld Magallan standaard voor RCV opgesteld worden. Je ziet het aan De Ligt ook, zeer onwennig op met je verkeerde been Centraal in de verdediging te staan.

6 mei 2019 om 10:34

@ajaxnl!
Ja maar je hebt wel een mening over alles en iedereen zonder dat je hem gezien hebt. Alleen omdat die Argentijn 1.78 is, is het volgens jou niks. Bovendien zou iedereen die in voetbal is geã¯nteresseerd op de hoogte moeten zijn van de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Jij roept hier maar wat zonder onderbouwing.

6 mei 2019 om 10:40

Wees niet bang, want als hij komt is hij helemaal geen vervanger van De Ligt. Hij zal de 'nieuwe Wober' worden en eerste back-up zijn voor zowel Blind als Tagliafico. En hij zou daarvoor wel echt een goede zijn!

Hij is idd niet groot, maar wel lekker fel, goed in pressing en ook nog eens behoorlijk snel (dat laatste is niet onbelangrijk als je hoog druk wilt zetten). Met hem naast zich zou Magallán imo ook beter functioneren, want die heeft dan weer wel duelkracht en geen snelheid.

6 mei 2019 om 10:46

@nico50
Het is logisch dat niet iedereen passarella kent. Geweldige voetballer! Dat hij klein was wist ik ook niet. Maar in de huidige tijd, vind ik 1.78 ook echt veel te klein. Wanneer de ligt weg is, raak je ook alle kop kracht binnen Ajax kwijt. Dan moet je dus tevens op zoek naar een sterke kopper.....en die zijn niet 1.78m lang

6 mei 2019 om 11:07

@Nico50. Ik heb natuurlijk wel wat research gedaan voor ik alles zomaar uitkraam. Zo speelt hij bijvoorbeeld meestal als rechter centrale verdediger. Daarom ging ik er vanuit dat het een eventuele vervanger van De Ligt is. Het is jouw mening dat iedereen wat van de geschiedenis moet weten. De belangrijke punten uit de geschiedenis, maar verder interesseer ik me toch liever naar het heden en de toekomst. Iedereen zijn eigen ding toch? Het is een talent en hij zal zeker iets kunnnen, dat heb je me nooit horen zeggen. Alleen ik vind deze aankoop overbodig. Je hebt Magallan en Pierie als backup, een grote sterke vervanger van De Ligt is hard nodig.

6 mei 2019 om 08:27

Alsof jij al zo goed weet hoe goed Magallan is na 2 potjes. Dan was je er ook als de kippen bij om Neres uit te vlakken na een half jaar Jong, gok ik zo.

Ik ben benieuwd ik ken hem niet ik ben alleen bang dat een transfer van de Ligt steeds dichterbij komt. Hopelijk geen nieuwe Magallan al heb ik daar ook nog best vertrouwen in. Wat hebben we daar nou van gezien?

6 mei 2019 om 07:55

Weinig. Tijdens zijn debuut tegen Feyenoord gewoon slecht gespeeld maar goed wat wil je als je net bent aangewaaid

6 mei 2019 om 07:59

Maar vs Heerenveen was hij gewoon goed. Vs Feyenoord viel heel Ajax door de mand. Ook de ligt bijvoorbeeld.

6 mei 2019 om 08:01

Dat was zijn debuut niet en was bij lange na niet de slechste op het veld. Jammer dat er zulke kansloze reacties zijn weer. Geef zo'n jonge even. Jullie waren ook vast Neres al aan het afbranden in het begin en likken jullie zijn hielen wss.

6 mei 2019 om 08:02

Klopt maar daar viel echt iedereen door de mand en vind ik vrij lullig om hem op af te rekenen

6 mei 2019 om 08:12

Neres scoorde gewoon,en gaf assists in zijn eerste wedstrijden.
Weinig reden om hem af te branden...

Het zal me niet verbazen. Misschien dat dit samenhangt met het blijven van Tagliafico. Aan de ene kan een goede zaak, aan de andere kant ben ik wel benieuwd hoe het centrum er volgend jaar uitziet. ik hoop in ieder geval op niet teveel chaos en wisselingen. Met Magallan, Blind (als hij blijft), Schuurs, Pierie en Martinez vindt ik eigenlijk alleen Blind een zekerheid.

6 mei 2019 om 10:38

@ajax073

Quote: "met Magallan, Blind (als hij blijft), Schuurs, Pierie en Martinez vindt ik eigenlijk alleen Blind een zekerheid'.

Ik zou me eens in de aankoopgeschiedenis van Ajax verdiepen. Daaruit blijkt namelijk dat 80 tot 90 procent van de aankopen minimaal een jaar de tijd nodig heeft gehad om te acclimatiseren en/of te wennen aan het type voetbal dat in Nederland wordt gespeeld en het niveau daarvan. De kans is dan ook heel groot dat je de zekerheid die jij zo graag wil, sowieso niet gaat krijgen ongeacht welke speler wordt aangetrokken. En dat je even geduld zal moeten hebben tot die er wel is. Ajax zal volgend jaar ook heus wel weer een representatief elftal op de been kunnen brengen, maar dan een zonder de uitzonderlijke klasse van De Ligt, Zyech (hoogstwaarschijnlijk) en De Jong. En dat zal normaal gesproken in de resultaten zijn terug te zien, vooral in die van buiten de landsgrenzen.

Een opvolger voor de Ligt, die links is en maar 1,78? Dat geloof ik niet. Naast Blind die opbouwend geweldig speelt heb je een grote centrale kopsterke verdediger nodig. Ik hoop niet dat dit zou inhouden dat Blind gaat vertrekken. Dat zou een aderlating zijn omdat hij zeer bepalend is de laatste tijd. Ik hoop nog steeds dat als de Ligt naar Barcelona gaat, Todebo de omgekeerde weg bewandeld. Die zou volgens mij wel uitstekend naast Blind passen.

6 mei 2019 om 09:22

Het zou ook goed kunnen dat het de bedoeling is dat deze Martinez LCV komt te staan, met bijvoorbeeld Magallan of een nieuwe aankoop op RCV, waardoor blind doorschuift naar de '6' positie.

Een nwe LCV van 1,78.... Dan neem ik dit gerucht niet serieus. We hebben Blind en Pierie waarom dan een 3e LCV. Ajax moet op zoek naar een snelle en felle back. Overigens wat mij betreft halen ze Tete terug.

6 mei 2019 om 15:20

De backs zijn voetballend gezien onmisbare schakels voor het spel dat Ajax wilt spelen. Heb dan liever dat Sergino Dest doorgeschoven wordt naar het eerste elftal.

Wordt gehaald omdat hij ook een erg goede links back kan zijn. Als Nico geblesseerd is is het nu puzzelen. Kan CB en LB spelen. Ideaal. Ik zie hem als opvolger van Nico als hij na aankomend seizoen vertrekt. Top speler overigens. Maar in mijn ogen te klein als CB. Vooral als je naast blind speelt. Ajax anders te kwetsbaar in de lucht. Dus geen paniek. Wordt onze tweede linksback.

6 mei 2019 om 10:51

Precies! Deze jongen is aardig snel, goed in druk zetten en heeft een prima voorzet. Gewoon een ideale 12e man voor de achterhoede die kan uitgroeien tot nieuwe Nico.

Marc gaat lekker door selecteren heeft geld zat. Heerlijk. Koopt veel passie. Met Nico en nu Lissandro en ook nog de Roemeense Sneijder. Zullen veel net niet spelers gaan vertrekken. Ben erg blij met de nieuwe koers.

Een centrale verdediger van 1,78 kan prima, maar dan moet je wel een lange dweil ernaast hebben staan. Twee centrale verdedigers van onder de 1,80 lijkt me geen heel slim plan, zeker voor de wedstrijden in de Champions League. In Italië loopt bij Bologna (gehuurd van Torino) een hele goede centrale verdediger rond; Lyanco. Hij is ook nog maar 22 jaar, maar is denk ik voor een relatief laag bedrag op te halen.

Ik heb gisteren geluisterd naar Ronald de Boer, Er schijnen talenten rond te lopen bij Ajax die over een jaar of wat klaar zijn voor het grote werk, Nou eff geduld dan maar

6 mei 2019 om 11:33

Ja, die Rensch die nu ook opgesteld staat bij onder 17 op het EK in Ierland (spelen vandaag tegen Engeland meen ik). Die gast is 16 jaar of zo. Dus dat duurt nog minimaal 2 tot 3 jaar. Ik weet dat de Ligt er al op zijn 17de stond, maar dat is echt uitzonderlijk voor een verdediger. Je zult in de tussentijd naar andere oplossingen moeten zoeken, want na 2 jaar zijn spelers tegenwoordig alweer weg.

Voor de linksback positie ziet Salah-Eddine er ook prima uit trouwens, maar ook nog wat te jong denk ik.

6 mei 2019 om 11:59

Niet alleen die talenten hoor. Echt veel veelbelovende talenten zitten eraan te komen:

Kotarski
Dest, Timber, Schuurs, Botman, Salah, Gravenbergh, Taylor, Unuvar, Kuhn, Llansana, L.Traore, Brobbey, Danilo, Hoogerwerf, Rensch, enzovoorts, enzovoorts.

6 mei 2019 om 14:34

Botman?

Nicollevan Emm stelt het vrij algemeen maar de Boer had het in dat fragment over de verdediging. Dest zie ik ook wel vrij snel debuut maken. Jammer dat hij voor de USA uitkomt en niet het Nederlands Elftal.

6 mei 2019 om 14:57

@koriander

Quote: " Ja, die Rensch die nu ook opgesteld staat bij onder 17 op het EK in Ierland (spelen vandaag tegen Engeland meen ik). Die gast is 16 jaar of zo. Dus dat duurt nog minimaal 2 tot 3 jaar" .

Het succes van Ajax is niet meer dan een incident. Wat je altijd ziet na een succesjaar is dat de beste spelers worden weggekocht en je weer helemaal opnieuw moet beginnen. Dat zal nu niet anders zijn, dat Onana en Tagliafico nog een jaartje blijven, is hooguit uitstel van executie. De laatste Europese finale voor die van 2017 stamt uit 1996. Dus als het nu 4 of 5 jaar duurt voor er weer een elftal staat dat daar toe in staat is, mag je je handen dichtknijpen. Structurele aansluiting bij de Europese top is sowieso volstrekt onmogelijk voor welke Nederlandse club dan ook. Daarvoor moet je in staat zijn om je beste spelers minimaal vast te houden tot ze een jaar of 25 zijn en dat is voorlopig niets minder dan een utopie.

6 mei 2019 om 19:55

@ Sckepticus38

"structurele aansluiting bij de Europese top is sowieso volstrekt onmogelijk voor welke Nederlandse club dan ook."

Wat ik wel jammer vind is dat Portugese top clubs het structureel beter doen in Europa dan de Nederlandse. We zijn een rijker land, maar de Portugezen hebben toch een formule gevonden om het beter te doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Defensa y Justicia

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Colón00
Voor de complete stand: Primera Division
SpelersPositieW
G. HachenAanvaller334
F. PizziniAanvaller328
C. RotondiAanvaller303
L. AmadeKeeper00
E. UnsainKeeper370
M. BenítezVerdediger233
T. CardonaVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Defensa y Justicia.

7 fans
Verdediger, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 17 1 3 0
2020/2021 Ajax 26 3 4 0
2019/2020 Ajax 24 2 3 0
2018/2019 Defensa y Justicia 25 2 2 0
2017/2018 Defensa y Justicia 21 1 5 1
Laatste voetbalnieuws

Naoki Maeda is na elf minuten mogelijk al uitgespeeld bij FC Utrecht

FC Utrecht beleefde zondagmiddag een teleurstellende middag in de Eredivisie. De ploeg van trainer René Hake was in eigen huis niet opgewassen tegen Ajax en ging met 0-3 onderuit. Die stand...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
Girondins de Bordeaux hoopt Thierry Henry aan te stellen als nieuwe trainer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren