Feyenoorder Tapia: ‘Mijn hart ligt nog in Twente, ik houd van die club’

Maandag, 6 mei 2019 om

Ajax versloeg Willem II in de bekerfinale (0-4), maar dat was niet de schuld van Renato Tapia. De van Feyenoord gehuurde middenvelder speelde wederom een sterke pot voor de Tilburgers, verscheen na afloop voor de camera van Voetbalzone en had onder meer warme woorden voor FC Twente. Het contract van de Peruviaan loopt na dit jaar nog een seizoen door de zomer van 2020.

Bekijk de video hieronder of abonneer en kijk op ons nieuwe YouTube-kanaal!


Justus Dingemanse is fulltime presentator en verslaggever van Voetbalzone en levert bijdrages in de vorm van artikelen, columns, interviews, programma’s en reportages.

Poll

Waar moet Renato Tapia komend jaar gaan spelen?


Gerelateerd

36 reacties (laatste reactie door master 1)

Hoop echt dat hij Clasie z'n plek krijgt volgend seizoen. Geef hem vertrouwen op z'n eigen plek en het zal uitbetalen.

Tapia, Ayoub/Schouten(als hij wordt gekocht) en Kökcu als middenveld.

Toornstra als extra man houden is ook prima.
Had graag Reis gezien bij Feyenoord, maar dat zal niet gebeuren.

6 mei 2019 om 02:32

@angelo77

Tapia doet het goed bij Willem II maar bij Feyenoord heeft hij 3 jaar lang helemaal niks laten zien. waarom zou hij nu dan wel opeens goed genoeg zijn?

6 mei 2019 om 05:37

Deze vraag beantwoord hij al in zijn reactie, vertrouwen en op zijn eigen plek (als cvm)

6 mei 2019 om 09:26

LuckyOwl geeft het ook al aan.

In die 3 jaar heeft hij uberhaupt weinig vertrouwen genoten. Wanneer hij speelde, was het voornamelijk als cv. Hij heeft volgens mij nooit meer dan 3 wedstrijden achter elkaar op z'n eigen plek gespeeld.

6 mei 2019 om 06:14

Toornstra zou ik niet als extra man voor het middenveld houden. Dat is de middenvelder die ik als eerste zou opschrijven. Harde werker die nooit verzaakt, die je nooit hoort klagen als hij een keer gepasseerd wordt en bovendien het belangrijkste: onze middenvelder die veruit het meeste scoort (al jaren)

6 mei 2019 om 09:18

Zolang hij niet voor de "10" positie wordt opgesteld ipv Kökcu, ben ik het met wel je eens. Als box to box mag hij eventueel in de basis.

6 mei 2019 om 07:25

Ik hoop dat Twente hem aankomend seizoen mag huren en na een jaar transfervrij overnemen.

6 mei 2019 om 07:59

Het zal uitbetalen in ellende waarschijnlijk ja. Die gast voetbalt zo levensgevaarlijk op een cruciale positie. Gisteren ook weer een paar keer dat je je afvraagt wat hij in godsnaam aan het doen is met die bal.

6 mei 2019 om 09:03

Ik moet het wel voor hem opnemen een beetje. Ik ben het met je eens dat hij een aantal keren gevaarlijk balverlies leed, maar daarbij moet gezegd worden dat hij totaal niet kon rekenen op zijn teamgenoten en dat zij speelden tegen Ajax, en die hebben geen misselijke middenvelders.

Ik vond hem en Lewis de enige twee spelers die volgens mij realiseerden dat ze een bekerfinale speelden. Hij was vaak de stofzuiger, maar moest ook nog vaak het spel gaan maken, en ja... dat gaat niet altijd goed. Desondanks werden de meeste speldenprikjes van Willem II opgezet door Tapia.

Hij doet het nu een half seizoen gewoon keurig bij Willem II, en moet gewoon als keiharde defensieve middenvelder opgesteld worden net als El Ahmadi. Opjagen, ballen afpakken, kopduels winnen, de tweede bal opeisen, en afgeven die bal.

6 mei 2019 om 10:30

Hij zette ook een aantal keer een goede aanval op of brak goed door, maar je laatste punt is zijn probleem. Hij geeft de bal vaak veel te laat af en/of heeft weinig besef van wat er om hem heen gebeurt. Te druistig en typisch een vijver waar Feyenoord juist niet in zou moeten vissen, willen ze nog enigszins aansluiting gaan vinden ooit.

6 mei 2019 om 13:22

Hij was gisteren de beste man op het veld, ook al speelde hij niet bij Ajax.
Het gekke is: Frenkie de Jong speelt op dezelfde risicovolle manier (enigszins traag en nonchalant ogend) en wordt bewierookt. En terecht wat mij betreft. Maar als Tapia het doet is hij de mislukte Peruviaan. Daar speelt hij overigens gewoon als international.
Hij is niet te betalen voor Twente maar mag zo terugkomen wat mij betreft.

6 mei 2019 om 13:49

De beste man op het veld, ha-ha. Verschil met De Jong is dat die voor hij de bal krijgt allang weet wat hij gaat doen en wat er om hem heen gebeurt. Tapia beslist dat pas als hij de bal krijgt en wijkt dan niet af van zijn plan ongeacht de situatie om hem heen, levensgevaarlijk.

6 mei 2019 om 16:25

Ja beste man van het veld ja. Won bijna als duels en moest ook Nog de aanval opzetten. Het verschil is ook dat Frankie constant 4 keuzes heeft en Tapia maximaal 1.

6 mei 2019 om 16:33

Nee, het verschil is dat Frenkie vooruitdenkt, nadenkt en het spelletje veel beter leest. Tapia is nog steeds een naief, druistig veulen in de wei.

6 mei 2019 om 11:53

Hoe zit het met zijn contract? Het loopt af toch, waarschijnlijk heeft feyenoord nog een optie tot nog 1 jaar, maar betwijfel of Tapia zit te wachten op een nog langer contract

6 mei 2019 om 11:54

Ik hoop dat hij een kans krijgt op het middenveld en nu écht.

6 mei 2019 om 11:58

Contract tot 2020. Mits hij gewoon de minuten krijgt die hij hoort te krijgen op het middenveld, zal hij best verlengen tot een jaar of 2022. Kan je hem prima in de zomer van '20 of '21 verkopen voor een leuk bedrag.

6 mei 2019 om 15:33

Heeft in zijn manier van spelen wel iets van Frenkie de Jong weg. Is alleen nog iets risicovoller in zijn spel. Maar als ik naar het huidige elftal van Fnrd kijk, maak je mij niet wijs dat Tapia geen toegevoegde waarde zou zijn. Mits spelend op zijn eigen plek..

Deze speler is in alles zo traag. Hier lees ik dan nog dat mensen hem goed vonden maar hij had erg veel balverlies en zijn direct tegestander, Donny vd Beek die dacht dat Tapia een dagje vrij genomen had die is Tapia nergens tegengekomen als hij de aanval opzocht nee drama dit

6 mei 2019 om 12:18

Jij hebt de wedstrijd niet goed gezien!
Deze man was veruit de beste van Willem 2 zat overal tussen om ballen te veroveren.
Kijk even de wedstrijd terug dan zal je wel anders praten.

6 mei 2019 om 12:39

Ja en hij is ook verantwoordelijk voor de 2-0 en 3-0 doordat hij bij de 2-0 opeens uitstapt en Huntelaar helemaal vrij richting het doel kan lopen en bij de 3-0 laat hij de verdediging zwemmen door niet mee te lopen met Van de Beek. Ook bij de vierde goal kan je zijn rol trouwens betwisten doordat hij Mazraoui niet ziet die in alle vrijheid op het middenveld kan lopen en de assist kan geven op Kristensen. Leuk al die kapbewegingen op het middenveld, maar als je bij 3 van de 4 goals in negatieve zin betrokken ben doe je iets niet goed.

6 mei 2019 om 16:28

Aha dus Tapia moet de spits , de aanvallende middenvelder , de verdedigende middenvelder en de rechtsback dekken . Jaja . Je vergeet dat hij bij de 1-0 wellenreuter de handschoenen had af moeten pakken en die bal had moeten pakken .

6 mei 2019 om 17:03

Wel als tegenstanders worden overgegeven ja. Van de Beek was zijn directe man. Bij de 2-0 wisselen Van de Beek en Huntelaar en neemt de centrale verdediger van Willem II Van de Beek over. De andere centrale verdediger geeft rugdekking en dekt Ziyech. Tapia loopt op dat moment al half te slapen omdat hij achter Huntelaar aanhobbelt. Vervolgens stapt hij als één blinde door op Ziyech waardoor Huntelaar helemaal vrij staat. Dat is dus zijn fout. Bij de 3-0 is Van de Beek zijn tegenstander en die geniet alle vrijheid doordat Tapia hem laat lopen. Vervolgens heeft Ajax een overtal in de zestien van Willem II. Ook bij de 4-0 is er sprake van positiewisselingen, want Van de Beek staat aan de zijlijn geplakt. Tapia dekt in het midden de ruimte "af", maar heeft totaal geen oog voor Mazraoui die toch echt het dichtst bij hem in de buurt staat. Hij kijkt niet eens één seconde om zich heen, terwijl dat soort dingen toch echt al in de jeugd geleerd worden.

6 mei 2019 om 12:42

"donny vd Beek die dacht dat Tapia een dagje vrij genomen had die is Tapia nergens tegengekomen"

Haha. Een heel simpel voorbeeldje wat me direct te binnen schoot is hoe Tapia een stuk of 4 Ajacieden voorbij rende op het middenveld en een bal gaf wat een assist had moeten zijn.
Maargoed, ik vond Tapia dus ook sterk spelen

Ajax was vrij dominant, maar jouw beeld is volgens de cijfers wat te negatief:

- Meeste balcontacten op het veld bij Willem II (73)
- 54,5% van zijn duels gewonnen
- Zeventien keer balverlies (slechts drie basisspelers van Willem II hadden minder balverlies)
- Dertien balveroveringen (alleen Llonch had er meer)
- Meeste passes en 69,4% passnauwkeurigheid (alleen Meissner had een hoger percentage)

Jaaa kom terug Tapia. Zal wel mooi zijn Tapia naast Brama op de middenveld.

6 mei 2019 om 13:11

En Espinosa ervoor. Aitor rechtsbuiten, Boere in de spits en Vuckic linksbuiten. Middenveld en voorhoede waar je prima mee overeind blijft volgend seizoen. Drommel heeft zich goed ontwikkeld evenals Bijen. Overige 3 posities achterin moet wat gebeuren.

6 mei 2019 om 13:56

Ja maar ted regel het wel. Heb nu al zin in volgende seizoen haha

Voor mijn gevoel was hij de meest aanwezige man van Willem2, veroverde veel cruciale ballen op het middenveld. Zonder hem had Willem2 er nog slechter uitgezien gisteren.

Zal prima passen bij een club als Twente, maar de subtop is net te hoog gegrepen voor Tapia. Wilt Feyenoord weer hoge ogen gooien zullen ze echt uit een ander vaatje moeten tappen.

Tapia heeft genoeg mogelijkheden gehad om zich te bewijzen bij Feyenoord keer op keer valt hij door de mand. Ook op z'n zogenaamde "eigen positie" is hij meer dan eens door de mand gevallen. Als Tapia niet te veel moet kosten is het een prima versterking voor Twente.

Ayoub en hij duidelijk ontevreden in Rotterdam, ligt het aan hun of krijgen ze gewoon simpelweg geen eerlijke kans. Benieuwd of Stam ze gaat gebruiken, van mij hoeft Tapia niet terug te komen, wilde zo graag weg, toen wij het moeilijk kregen.

6 mei 2019 om 13:52

Tapia heeft toch echt genoeg kansen gekregen en niet gepakt. Tapia komt te kort voor Feyenoord en zou indien hij betaalbaar is voor Twente niet misstaan in Enschede.
Ayoub heeft mij in de invalbeurten ook niet echt kunnen overtuigen maar die zou ik als ik Feyenoord was nog wel een kans gunnen...

Tapia kan zeker slagen bij feyenoord op als cvm. Hij laat het op hoger niveau ook gewoon zien. (interland wedstrijden Peru)

Mooi dat zijn hart nog bij Twente ligt. Dit geldt ook voor El Ahmadi die ik persoonlijk liever zie terugkeren dan Tapia.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
10.Willem II44-14
12.VVV-Venlo41-16
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. CrowleyMiddenvelder345
Pol LlonchMiddenvelder301
D. SaddikiMiddenvelder211
R. TapiaMiddenvelder161
M. VrousaiMiddenvelder164
A. IsakAanvaller1613
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

9 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 mei
Bayern München verwacht dat Leroy Sané voor een bedrag dat tussen de zeventig en honderd miljoen euro ligt los is te weken bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren