IJzersterk Ajax pijnigt Willem II en wint de TOTO KNVB Beker

Zondag, 5 mei 2019 om

Ajax heeft zondag beslag weten te leggen op de TOTO KNVB Beker. De Amsterdammers bleken in De Kuip een maatje te groot voor Willem II, dat in de rust al tegen een 0-2 achterstand aankeek door treffers van Daley Blind en Klaas-Jan Huntelaar. In de tweede helft breidden Huntelaar en Rasmus Kristensen de score verder uit en was de zege na negentig minuten een feit: 0-4. Ajax pakt zodoende de eerste prijs van het seizoen. De Amsterdammers maken ook nog kans op zowel het landskampioenschap als de Champions League.

Beide trainers verrasten met hun opstellingen voor de finale in De Kuip. Huntelaar, Noussair Mazraoui en Kristensen kregen een basisplaats bij Ajax ten koste van Lasse Schöne, Joël Veltman en David Neres, terwijl Adrie Koster bij Willem II ook enkele opvallende wijzigingen doorvoerde. Zo werden Marios Vrousai en Daniel Crowley op de bank geposteerd, zodat Willem II in een andere formatie meer kansen op een goed resultaat zou hebben, zo beredeneerde Koster voorafgaand aan het bekerduel.

Ajax kreeg de eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd na negen minuten spelen. Na een mooie aanval kwam de bal via Donny van de Beek bij Huntelaar terecht. De spits kon de bal echter niet in het doel werken en zag het leer net naast gaan. Willem II werd naarmate het duel vorderde sterker, maar André Onana hoefde zelden in actie te komen. Ajax wist lange tijd doelman Timon Wellenreuther niet echt aan het werk te zetten, maar vlak voor het rustsignaal was het kort achter elkaar twee keer raak voor de Amsterdammers.

Bij een corner van Ajax kwam de bal bij Dusan Tadic terecht, die de bal voor het doel gooide. Daley Blind wist de bal slim te verlengen en via het hoofd Wellenreuther te kijk te zetten: 0-1. Willem II was nog niet bekomen van de tegentreffer of Huntelaar besliste het duel reeds in het voordeel van Ajax. Na goed voorbereidend werk van Hakim Ziyech kon Huntelaar de tweede treffer namens Ajax maken door tegenover Wellenreuther het hoofd koel te houden: 0-2.

Acht minuten na de thee kon Ajax de score laten oplopen na een aanval vanaf de rechterkant. Ziyech speelde de uitgekomen Wellenreuther uit, maar nam vervolgens veel tijd om tot zijn volgende actie te komen. De bal belandde uiteindelijk bij Tadic, die via een tegenstander overschoot. Nadat het spel even stillag vanwege rookontwikkeling na het afsteken van vuurwerk, zorgde Huntelaar halverwege de tweede helft voor de 0-3.

Na een mooi uitgespeelde aanval van Ajax kwam de bal bij Van de Beek terecht. De middenvelder behield het overzicht en bediende Huntelaar, die van dichtbij de 0-3 binnen tikte. Een kwartier voor tijd maakte Kristensen de 0-4 met een bekeken schuiver, nadat een vlotte aanval vanaf links belandde bij de rechtsback. Ajax speelde het duel daarna met speels gemak uit en was in het hoofd al bezig met de return van de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur komende woensdag.Gerelateerd

Meer sportnieuws

205 reacties (laatste reactie door t3rrorpancho)

Gelukkig geen verlenging of penaltyserie, daar keek ik vreselijk tegen op. Met het oog op woensdag, zoals jullie dat zullen begrijpen. Willem2 bood erg goed partij, het was zeker geen makkie voor ons!

Wat was ik blij dat Crowley er naast stond aan het begin, wat een stomme beslissing ik ben wel gecharmeerd van die kleine vechter. Compliment aan beide supporters groepen, wat een geweldige sfeer was het in de Kuip. Man man, gelukkig is Tagliafico heel gebleven schandalig hoe hij werd aangevallen. Maar geen compliment aan die achterlijken van die roombommen, schandalig weer hoe krijgt dat tuig die dingen toch steeds weer binnen een stadion. Altijd moet het weer verpest worden. Zeker met het oog op een Klassieker met beide supporters groepen, nu hebben beide burgemeesters weer nieuwe munitie om mee te schieten.😒

Spelers ben trots op jullie de zoveelste wedstrijd van dit seizoen hebben jullie winnend afgesloten, in het bijzonder wil ik tot slot Blind uitlichten verguisd door velen. Maar hij is als een ander mens terug gekomen en erg ontwikkeld, wat een cruciale aankoop is hij gebleken! Verdedigend de belangrijkste man geweest in het hart met Matthijs, vooral in de Champions League en vanavond breekt hij weer we ban. Maar Huntelaar wat een boefje ben je toch... 😏

Gefeliciteerd Ajacieden, wat ben ik blij met deze prijs was toch lang geleden bedenk ik me nu nog een aantal finales te gaan.

Dankjewel Ten Hag grote vakman dat je er bent, het grote succes gun ik jou het meest na irrelevante onzin en bullshit aan jouw adres....🍻🤸🏾‍♂️

5 mei 2019 om 20:00

Gefeliciteerd Sule en alle mede ajacieden! Sluit me helemaal aan bij jou mbt Blind.. wat een rust en zelfvertrouwen heeft hij, prachtig!

5 mei 2019 om 20:35

Haqelaer insgelijks, thanks voor je reactie! Blind heeft op veel gebieden stappen gemaakt, hij laat zich ook door niemand meer aan de kant zetten.

5 mei 2019 om 20:52

Gelukkig zijn de Ajaxspelers hartstikke blij met de gewonnen prijs, Willem II deed zijn best maar in de competitiewedstrijd tegen PSV zag je al dat ze tegen Ajax ook kansloos zouden zijn.

Mooi uitgespeeld, aantal spelers wat rust minuten gekregen en geen blessures.

Wedstrijd geeft hoop op een goed vervolg, scoren nog steeds erg gemakkelijk.
Nu rusten en vlammen tegen Tottenham en dan op naar Madrid.

5 mei 2019 om 20:00

Willem 2 bakte er Helemaal niks van. Eerste 30 minuten liepen ze Leuk achter de bal aan. Na de goal niks meer van over en was het een easy walk-over. Kristensen heeft bewezen dat ie nooit meer dan 3e back zal worden bij Ajax. Die kan er oprecht helemaal niks van. Al met al, eenvoudige en verdiende overwinning voor ajax met blind als motm.

6 mei 2019 om 13:59

Kristensen was niet sterk, maar ik vind dat het wordt overdreven.

5 mei 2019 om 20:01

In het begin leek het een zware wedstrijd te worden. Willem II begon goed en bood zekere 1e 20 minuten goed partij. Die goals kwamen voor Ajax op een perfect moment. Daarna eigenlijk niet meer in de problemen geweest en was het zeker met het oog op woensdag een perfecte wedstrijd. Rust voor bepalende spelers en geen blessures.

6 mei 2019 om 00:25

Van harte gefeliciteerd aan alle Ajacieden! Gelukkig hebben ze dit seizoen al wat tastbaars gepakt. Nu kan dit seizoen eigenlijk al niet meer stuk voor Ajax. Alles wat er nu nog bij komt is een hele mooie bonus. En wat kan ik, als niet Ajacied, toch genieten van deze ploeg. Ik kijk echt met jaloezie naar dit Ajax als AZ supporter zijnde. Ajax zal toch altijd een beetje de grote broer zijn, in ieder geval zo voelt het voor mij. Sule van harte met deze mooie prijs met je clubje en dat dit nog maar het begin mag zijn van een nu al prachtig seizoen. Ik sta woensdag waarschijnlijk weer het hardst voor Ajax te schreeuwen in een kroeg in Amsterdam. Geniet van deze prachtige overwinning en de mooie prijs, dat er nog 2 bij mogen komen!

6 mei 2019 om 14:01

Ganjafarmer thanks voor de felicitaties man, ik hoop dat jouw Ganjaoperatie goed blijft gaan. 😁

Ik vind Nous toch wel echt erg sterk spelen op het middenveld. Ik zie hem volgend jaar zomaar een belangrijke rol spelen op het middenveld nadat Frenkie weg gaat. Zeker nu Veltman het prima doet als RB.

5 mei 2019 om 19:54

Vond je hem serieus goed spelen? Hij was niet zo dramatisch als Kristensen maar vond m wel een van de minderen aan de kant van Ajax

5 mei 2019 om 19:59

Ja hij was goed. Kan beter, maar staat niet altijd op 6 hé.

5 mei 2019 om 19:59

Nu bler je maar wat want kristensen was zeer pover

5 mei 2019 om 20:01

Want? Kan je ook vertellen waarom? Dan zal ik je argument direct counteren.

5 mei 2019 om 20:01

Nous komt echt tekort voor het middenveld van Ajax, zeker als je ziet wat er gaat vertrekken. Leuke speler hoor, maar bij Ajax echt alleen voor de back positie en als noodgeval voor het middenveld. Voetballend leuk maar niet meer dan dat. In de eindpass vaak slordig. Flegmatiek. Te trage handelingssnelheid. Daarnaast heeft hij mij regelmatig geïrriteerd met z'n ongeconcentreerde eerste helften. Als rechtsback van Ajax is dat al gevaarlijk, laat staan op het middenveld. Dan zie ik liever Daley doorschuiven naar 'zes'. Heb zelf nog steeds goeie hoop op Carel Eiting, die veel en veel beter is dan velen doen voorkomen. Moet nog wel aan fysiek werken.

5 mei 2019 om 20:04

Voor je me nu belachelijk gaat maken als in 'schrijf je Nous af en dan kom je met Eiting'. Hij gold jaren als één van de toptalenten samen met de jongens die er nu staan. Uiterst slimme speler, prachtige linker en gigantisch goed gevoel voor positie. In talent een betere versie van Daley Blind, al beschikt laatstgenoemde over een bijzonder hoge werkethiek.

5 mei 2019 om 20:11

Hij is beter dan schone. Meer loopvermogen, snelheid, beter in de combi’s, technisch beter. Ook hij heeft een goed afstand schot. Verdedigend is het matig bij beiden.

5 mei 2019 om 20:14

@sjonnyvdbeek:
Huh? Dus je vind het een probleem dat Nous te rustig is? Ja hij heeft absoluut verbeterpunten maar ik zie de potentie er zeker wel inzitten. Bij sommige passes en loopacties zie je het inzicht en de techniek die nodig is. Dat wisselt hij zeker af met momenten waar het iets minder is. Verdedigend is hij misschien niet het grootste talent maar ik vind dat mensen daar ook wel erg kritisch over zijn. Ik zie hem vaak genoeg wel goede onderscheppingen maken en verdedigend belangrijk zijn. Als je kijkt naar hoe hij vorig seizoen begon en hoe hij nu speelt vind ik dat hij echt een gigantische groei heeft doorgemaakt. Als hij die groei kan doorzetten zie ik hem dus belangrijk zijn.
Overigens ben ik het ook eens met Eiting. Ook in hem zie ik de potentie die jij ook ziet. Als hij goed terugkomt van zijn toch wel nare blessure is dat ook iemand die zomaar vele kan verbazen.

5 mei 2019 om 20:23

Sjonny, niet mee eens hoor. Maz vind ik zelf veel beter op het middenveld, ik verwacht ook dat hij woensdag Schøne gaat vervangen. Juist als back vind ik hem verdedigend te zwak, en zie ik liever Veltman aanvallend minder maar verdedigend sterk.

5 mei 2019 om 20:23

@Lee112 volgens mij kwam er laatst een statistiek dat Schone in Europa de meeste intercepties heeft. Die is verdedigend echt niet matig hoor. Ook voetballend is schone geweldig, alleen zijn handelingssnelheid laat te wensen over in Europa. Mazraoui heeft het voorbeeld dat hij goed kan dribbelen en snel is. Maar vandaag was hij zo ongekend slordig in de passing. Ik hoop van harte dat hij kan doorgroeien op het middenveld, maar ik zie niet hoe mensen hem vandaag zo goed vonden.

5 mei 2019 om 20:28

Hij loopt te veel met de bal en heeft niet het overzicht voor op het middenveld.

5 mei 2019 om 20:53

@z.92 Nee, niet per se dat. Frenkie is ook rustig, maar Frenkie heeft daarvoor kwaliteiten die goed matchen. Nous oogt vaak ongeconcentreerd en verliest dan ook de bal. Vervolgens maakt hij het ook redelijk vaak weer zelf goed, maar ik vind gewoon dat hij voor een hoogwaardig (dat is het streven) middenveld als dat van Ajax net tekort komt. Als back verdedigend ook nog, maar daarmee kun je prima rouleren met Veltman. Als hij als back speelt heb je een soort van extra middenvelder die tegenstanders vaak niet hebben.

Voor het middenveld mist hij wel meer, maar dat ongeconcentreerde gaat je vooral als je weer zulke hoge pieken wilt halen als dit seizoen gewoon keihard opbreken. En ook als je in de buurt van die pieken wilt komen. In de ED kan het nog wel hoor.

Wel heeft hij zich inderdaad geweldig ontwikkeld en ik sluit niet uit dat hij nog (veel) beter wordt, maar op dit moment zie ik het dus (nog) niet. Hij mist gewoon essentiele kwaliteiten (ook wat talent) voor het middenveld van Ajax. Daarover hoeven we het niet eens te worden natuurlijk, maar dit is mijn mening.

@sulejmani, dat zou best kunnen hoor! Ben best wel fan van Schone, maar hij of Schone is denk ik om het even. De echte kwaliteit op het middenveld komt natuurlijk van Frenkie en ook Donny. Nous kan misschien beter opboksen tegen Sissoko, dus daar zou ik me best in kunnen vinden. Ik bedoel ook zeker niet dat Nous een slechte speler is, maar structureel basisspeler zijn op het middenveld vergt veel, heel veel talent.

5 mei 2019 om 23:24

Heel matig speelde hij en eigenlijk is het tijd om afscheid te nemen van Ajax.

5 mei 2019 om 23:40

Sjonny vind het wat voorbarig allemaal, geef Maz even ook de kans om een nieuwe rol te groeien. Kijk naar Donny, die stond er eerst naast en kijk waar hij nu staat fantastische groei doorgemaakt.

5 mei 2019 om 19:58

Hopelijk Nous ipv lasse woensdag. Die gast heeft een loopvermogen waar je u tegen zegt en is sterk aan de bal. Verdedigend valt het mee, maar lasse is verdedigend ook niet super

5 mei 2019 om 20:07

Ik denk dat het ook gaat gebeuren. Lasse had het erg moeilijk tegen Tottenham.

5 mei 2019 om 20:07

@lee112 Lasse werd zelfs compleet overlopen tegen Spurs als Ajax niet aan de bal was. Liep toch echt een stuk beter met Nousje

5 mei 2019 om 20:12

Laten we het hopen boys. Respect voor schone maar in topwedstrijden kan hij het niet meer belopen.

5 mei 2019 om 20:29

Lee mark my words! Woensdag staat Maz op het middenveld, in plaats van Schøne. Lasse is nog altijd belangrijk voor ons, maar ik denk dat we woensdag meer hebben aan Maz zijn loopvermogen en energie gaan we brood nodig hebben.

5 mei 2019 om 20:00

Veltman goed? Dat meen je niet echt toch? Aanvallend onzeker, heel slecht aan de bal, en onder druk altijd hele domme overtredingen.

Ik had hier al op gehoopt na het vertoonde spel van Willem 2 tegen Psv. Ach fijn het eerste zilverwerk is binnen, gefeliciteerd mede ajacieden.

5 mei 2019 om 19:56

Het spel van Willem II was vandaag niet beter dan tegen PSV hoor.

5 mei 2019 om 20:00

Dat zegt ie toch ook?

5 mei 2019 om 20:00

Dat zegt ie toch ook?

5 mei 2019 om 21:31

Schei toch uit man. Ajax haalt vandaag op 80% de beker binnen met 0-4 al hadden we gestunt tegen psv en al had Ajax daardoor gas terug genomen op 60% hadden ze nog gewonnen. PSV en Ajax steken met kop en schouders boven de rest uit. We kunnen het iedereen moeilijk maken maar deze twee niet. Beide hebben ook 80 punten he dus niet alleen Willem II is kansloos tegen hun. Vandaar dat Willem II wel leuk kan spelen tegen de andere 15 clubs. Volgende week emmen en ado daar hebben we meer kans voor een mooi resultaat. Niet tegen de top 2

Het begin van een treble? Wie weet.. Willem 2 was compleet kansloos vandaag!

5 mei 2019 om 20:10

De droom leeft nog😀

Fijne wedstrijd uiteindelijk. Gewonnen, geen blessures, geen verlenging en dus weinig energie!! Goed gevoel naar woensdag!!!! Dat is wel een stuk belangrijker!!!

5 mei 2019 om 20:01

Fijne wedstrijd, voornamelijk vanwege de geringe benodigde inspanning neem ik aan? Om te kijken was het gewoon finale-onwaardig. Ajax die na een beetje op te hebben gestart met indd zeer weinig inspannig het balletje rond liet gaan, wat genoeg was om Willem 2 niet in de wedstrijd te laten komen. Niveauverschil was schrijnend. Was ook wel te verwachten, zakelijk uitgespeeld door Ajax. Wat zijn die Kristensen en Labyad toch de overduidelijke dissonanten binnen het team. Dumpen die 2 in de zomer, kunnen totaal niet mee in het niveau.

Volledig terechte overwinning! Nu door, en hopen op nog zo veel meer.

Er kan veel gezegd worden over de wedstrijd, enige wat ik wil melden is dat ik vooral blij ben voor Rasmus Kristensen. Van de 1000 reacties hier op voetbalzone in het live meepraten waren er 900 met een sneer of een walgelijke opmerking over hem. Hoop dat hij van de zomer verkast naar een mooiere club, want gatverdamme het zouden je supporters maar zijn!

5 mei 2019 om 19:56

Vond je em goed dan?

5 mei 2019 om 20:01

Als ik de wedstrijd niet had gezien en puur op basis van reacties de wedstrijd bekeek, leek het meer alsof hij 20 eigen doelpunten had gemaakt.

6 mei 2019 om 14:03

Ikea ik begrijp je wel, Kristensen is niet onze beste speler. Maar het wordt wel zwaar overdreven.

5 mei 2019 om 19:57

Hij was ook weer niet heel best. Dat mag toch best gezegd worden. Anderzijds is het achter Mazraoui en Veltman, een prima derde keus. (Al geef ik dan liever de voorkeur aan een talent uit eigen opleiding)

5 mei 2019 om 19:59

@IKEA..... ik ben ook blij voor hem. Ze zijn gewoon zo op hem aan het letten en 1 mindere bal en hij wordt me toch een partij afgemaakt. En mazraoui mag als rechtsback 80 keer per wedstrijd domme dingen doen en je hoort niemand. Mensen praten elkaar ook heel graag na.

5 mei 2019 om 20:06

Soccerfan, Kristensen heeft NOOIT een goede balaanname, ze springen allemaal van zijn voet af. Verder brengt hij andere spelers in gevaar omdat zij roekeloos moeten ingrijpen om zijn fout te herstellen. Dan ben ik nog niet eens begonnen over zijn passing, dit is niet de eerste keer dat ik hem betrap met de bal passen naar een tegenstander - hij kijkt niet om zich heen ( ajax onwaardig ) en speelt die bal blind naar een persoon. Nous is de meest bekritiseerde speler van Ajax - de gebruikelijke 11 - als dat je nog niet opgevallen is. Sorry dat ik het zeg maar bij Ajax hoor je gewoon te kunnen voetballen en die Kristensen heeft het gewoon niet.

5 mei 2019 om 20:10

Amen Pluto. Niks mis met Kristensen, maar komt echt tekort. Dat kan iedereen wel zien.

5 mei 2019 om 22:52

Hij valt hopeloos uit de toon. Ik.mag toch hopen dat jij dat ook hebt kunnen concluderen

5 mei 2019 om 19:59

Focus je lekker op wat er hier geroepen wordt. Als je daarmee de aandacht niet op de bekerwinst wilt leggen, dan is dat helemaal prima hoor. Hij speelde beroerd, dat mag gezegd worden. Wat wel te ver gaat is hoe hij op internet (!) wordt afgebrand. Maar nogmaals: als je daarmee niet over de wedstrijd wilt praten dan is dat helemaal prima.

5 mei 2019 om 23:42

Precies Arie, stoor mij er ook vreselijk aan. Kristensen heeft zijn mankementen, maar soms heb je het idee dat hij alles fout doet. Terwijl ik soms progressie kan zien.

5 mei 2019 om 19:59

Niks ten nadele van die jongen maar hij is gewoon niet goed genoeg voor Ajax. Kan hij zelf verder ook niks aan doen. Ik gun hem ook een mooie club maar hoop dat ik hem nooit meer in een Ajax shirt hoef te zien.

5 mei 2019 om 20:01

Die gozer heeft werkelijk 1 goed ding gedaan en dat was zijn goal. Hoop ook dat ie in de zomer verkast.

5 mei 2019 om 21:43

Ik gun het hem van harte, maar hij komt echt te kort voor ajax in mijn ogen. Technisch is het gewoon echt helemaal niks. Dat kan je bij andere clubs misschien verhullen, maar ajax wil onder druk opbouwen. Dan is Kristensen gewoon niet goed genoeg, want hij verspilt geheid de bal als je hem onder druk aanspeelt.

5 mei 2019 om 23:28

Een doelpunt maken wil nog niet zeggen dat Kristensen ook goed speeldem. Was echt de zwakste speler bij Ajax.

5 mei 2019 om 19:57

Ik weet niet wat er allemaal is gezegd over hem maar kom op man, wat is hij slecht zeg. Heeft Ajax ooit een slechtere back gehad ? Dit sloeg nergens op, en dat in een wedstrijd waarbij er zoveel ruimte ligt. En verder; hoop dat schone niet meer te zien is op het middenveld. Gewoon Mazraoui laten staan. Kan Ajax eindelijk met 11 man tegenstand bieden

5 mei 2019 om 19:57

Verdiend hij inderdaad niet. Het is een topper, maar het lijkt net alsof alles door hem komt. Zelfs als bv Ziyech de bal slecht aanneemt is het zijn schuld.

5 mei 2019 om 19:59

Kom op, hij speelde toch ook gewoon heel erg slecht ondanks zijn goal? Die jongen hoort gewoon niet bij Ajax te spelen, hij valt echt ontzettend uit de toon.

5 mei 2019 om 20:05

Schei uit. Kristensen is zelfs voor Emmen te slecht. Waardeloze voetballer.

5 mei 2019 om 20:36

Alsof dit niet bij elke club gebeurt.

Gefeliciteerd Ajacieden met jullie eerste prijs.

5 mei 2019 om 20:00

Bedankt dat we gebruik mochten maken van jullie prachtige stadion.😉 De sfeer was echt fantastisch, en als de Kuip aan het schudden is dan vind ik echt indrukwekkend om te zien.

5 mei 2019 om 20:06

Het deed me pijn om te zien dat jullie het zó lekker aan het schudden kregen! Nee, heerlijk om die camera zo op en neer te zien gaan, dat schudden blijft toch het allervetste aan het stadion! Complimenten ook aan de Ajaxfans, met dag vuurwerk hield ik m'n hart vast dat het veld weer naar z'n grootje zou gaan maar gelukkig leek men geleerd te hebben van de vorige keer, al is het vuurwerk an sich nog steeds niet goed te keuren. Proost maatje!

5 mei 2019 om 20:07

Jullie springen, De Kuip volgt

Ben blij dat het goed verlopen is en dat jullie er een feestje van gemaakt hebben.

5 mei 2019 om 23:45

Hijniet haha dat snap ik, was ook stiekem een klein beetje plagen. Want bij velen hoor je dat de sfeer wat minder is, en dat vind ik jammer want het geweldige stadion is jullie grootste kracht. Voor mij had het niet gehoeven dat vuurwerk of roombommen, we zijn te gast in één en ik wilde weer een echte klassieker. Maar dit soort ongein, helpt daar gewoon helemaal niks bij. Santé maat, en thanks!

5 mei 2019 om 23:46

Frjc thanks man, het was inderdaad een klein feestje. Want de focus is op woensdag nu, hopelijk gaan we door maar we gaan sowieso 1 goal maken. Dus ik kijk de match met vertrouwen tegemoet. 😇

Hehè..kunnen we eindelijk zeggen dat het een geslaagd seizoen is

Was er iemand die dacht dat Willem II dit zou winnen? Ze hebben nooit echt kans gemaakt. Gefeliciteerd Ajacieden.

5 mei 2019 om 19:55

Stel dat dit Willem 2 europa in zou gaan....... Dan waren we volgend jaar weer de sjaak.

5 mei 2019 om 20:01

Tsja, nu word dat waarschijnlijk Feyenoord, gezien Trencin....

5 mei 2019 om 20:14

Volgend jaar hoop ik als Ajacied toch echt op een Feyenoord dat met de veranderingen een team weet neer te zetten die voor elkaar vechten. Te weinig gezien dit jaar.

5 mei 2019 om 20:17

Dat geloof je toch zelf niet? Trencin was een uitschieter van Feyenoord naar beneden. Ik kan me niet voorstellen dat ze dat weer laten gebeuren.

5 mei 2019 om 20:26

Haha Trencin is bijna gedegradeerd in Slowakije!

5 mei 2019 om 20:39

@maddmonkey

Dat mag ik wel hopen idd! Maar ik neem aan dat Stam er weer wat vuur in perst, veel te makkelijk onder de indruk dit jaar, mentaal zwak, etc.

Ben er bang voor dat mijn reactie een beetje verkeerd begrepen word

Gefeliciteerd Ajax. Eindelijk na 9 jaar weer de beker. Willem II heeft toch niks te zoeken in de EL met alle respect.

6 mei 2019 om 14:06

Thanks

Gefeliciteerd Ajacieden! Gelukkig dat Ajax gewonnen heeft. Nu gaan de sterkste clubs hopelijk Europa in! Proost!

Dik verdiend! En leuk voor zo'n jongen als Kristensen gun hem die goal heel erg! Ook geen blessures dus das ook fijn.

De eerste KNVB Beker sinds 2010 en de eerste prijs van Ajax sinds 2014. Erg blij mee, want prijzen die je kan pakken moet je pakken. Prijs nummer 1 dit seizoen is binnen voor Ajax, hopelijk komt daar de landstitel en misschien de CL bij (al verwacht ik de CL niet).

Wat een saaie finale, maar goed,was te verwachten. Nu woensdag ook even winnen Amsterdammerts.

5 mei 2019 om 19:59

Verwacht maar niet dat Ajax woensdag de wedstrijd even over de streep trekt. Uiteraard hoop ik Ajax in de finale.

5 mei 2019 om 23:31

Word gewoon een zware strijd maar een gelijkspel is al voldoende.

De eerste van de hopelijk 3 prijzen is binnen! Gefeliciteerd mede Ajacieden . Eindelijk weer eens een prijs na een lange droogte. Hele mooie goals gemaakt en het belangrijkste: geen blessures en met een goed gevoel naar de return tegen Tottenham wat nog zwaar zat wordt! Stel je voor, Ajax in de Champions League finale straks.. Op naar woensdag!

De volgende keer maar schriftelijk afdoen? Voortaan kunnen ze de nummer 1 en 2 in de competitie beter uitsluiten voor de knvb beker, dan hebben alle andere clubs daaronder ook iets om voor te spelen. Zo’n eenzijdige finale is slecht voor de kijker. Saaie finale.

5 mei 2019 om 20:07

Doe je huiswerk anders even. De beker is de laatste 20 jaar vaak gewonnen door clubs buiten de top 3.

5 mei 2019 om 20:07

Finale tegen PEC Zwolle vergeten? Maar ben met je eens dat de meeste finales slaapverwekkend is.

Prima overwinning (Willem II kon er bij lange na niet aankomen), geen schade bij spelers. Dat laatste is belangrijk. Beker is leuk, maar nu komen de belangrijkere wedstrijden!

Zeer sterke tweede helft met mazroui en blind als uitblinkers.

5 mei 2019 om 23:34

Saai....., ik vond dat de sfeer er goed in zat alleen kon Willem II na een half uur niet meer meekomen met het spel van Ajax.

Krachtsverschil is gewoon te groot. Willem II heeft gevochten en deden het eerste halfuur prima mee. Dan zie je toch dat Ajax veel meer kwaliteit heeft en is Willem II niet bij machten om terug te komen in de wedstrijd.

Lekker jongens, prima gespeeld en niets weggegeven! Eindelijk weer een prijs erbij!

Jammer dat het verschil begon net een niet terechte hoekschop. Verder dat hele gedoe in Tilburg over strijden voor de stad. Denk dat ze nu door Gilze geannexeerd worden.

Terechte overwinning. Maar wel schandalig dat Willem II het tot 4-0 laat komen zeg. De tegenstand die ze tegen PSV lieten zien was waanzinnig pover, duidelijk met de blik gericht op de bekerfinale. Dan denk je dat Willem II daarvoor speelt, maar als je je dan nog met 4-0 weg laat spelen...

5 mei 2019 om 20:05

Niveauverschil tussen Ajax en Willem 2 is ook groot he. Helemaal dit seizoen.

5 mei 2019 om 20:16

Tja PSV speelde 3-1 tegen 10 man meer zat er gewoon niet in tegen dit Ajax. Ajax zit gewoon in de goede flow geen schande om zo te verliezen in de finale.

Terechte overwinning en nog belangrijker geen blessures er aan over gehouden

Netjes en stabiel gedaan van Ajax. Eindelijk dat gedoe van ‘zoveel jaar geen...’ achter de rug, wat ook wel prettig is. De eerste van de treble is binnen, nog (hopelijk) 4 finales te gaan. Van harte Ajacieden!

Wow 1e prijs in 5 jaar pas ?! Ajax gaf altijd meeste uit met psv. Volgde eredivisie niet zo nauwlettend. Dacht dat ajax wel wat prijzen had gewonnen juist.

5 mei 2019 om 20:01

Deze reacties maken de prijs extra lekker! Dankjewel!

5 mei 2019 om 20:09

Welke reactie ? Gevoelige ajacied. Ik ben amper een hollander. Dus ben voor geen ene club.

5 mei 2019 om 20:24

Jij bent voor de club waar Chamakh speelt?

5 mei 2019 om 20:39

Ik ben marokkaans. Heb niks met ajax, psv, feyenoord of welke club in nl dan ook. Nogmaals welke reactie maakt deze prijs lekker.

5 mei 2019 om 23:04

Ik denk dat het komt door je eerste regel 'wow 1e prijs in 5 jaar pas?!' Je benadrukt het wat toch wel een pijnpunt was voor Ajacieden, een soort bevestiging van het ongeloof dat het echt al een poosje geleden was. Logischer wijze komt door die opmerking van jou nog meer het besef naar boven, dat men eindelijk weer een prijs te pakken heeft

Wat een afgang voor Willem2. Eigenlijk hadden ze beter in Tilburg kunnen blijven. Respect voor de W2 supporters!

Eerste prijs is binnen! Op naar misschien nog wel meer. Gelukkig eenvoudig gewonnen en niet te veel energie verspeeld. Nu op naar de wedstrijd tegen Tottenham!

Knvb beker ✅
Landstitel◻
Championsleague◻

1e binnen strijders❌❌❌

Goed nieuws voor veel partijen. Allereerst natuurlijk voor Ajax, maar daarnaast ook voor Feyenoord en AZ, die een ronde later de EL instromen. Tenslotte voor PSV, die zijn nu in ieder geval zeker van de strijd om de JC schaal.

5 mei 2019 om 20:02

Ow wist ik niet. Is dat echt? Mooie seizoensopening dan PSV-Ajax👍

5 mei 2019 om 20:27

Ajax - PSV hoop ik, JC Schaal bij de kampioen thuis! Maar hoe dan ook een mooi affiche om mee te starten ja!

5 mei 2019 om 20:28

PSV is sowieso tweede of eerste, Ajax wint de beker.

5 mei 2019 om 20:29

Als Ajax de dubbel wint is de JC schaal toch tegen de verliezend finalist?

5 mei 2019 om 21:15

Ik begrijp dat het dan tegen PSV wordt. Dus niet tegen Willem II.

5 mei 2019 om 21:50

Is dan tegen de #2 i.p.v. de verliezend finalist sinds een paar jaar geloof ik. Vroeger was het wel hoe jij het stelt inderdaad. Op zich wel logisch, de nummer 2 is in veel gevallen sterker dan de verliezend bekerfinalist.

Lekkere pot zo, op naar de spurs om kans te blijven houden op 3 prijzen. Had meer weerstand verwacht van Willem II na drie weken vrij te zijn geweest, maar mooi dat de beker binnen is ook al hecht ik aan deze prijs het minst waarde. Hopelijk goed herstellen, komende anderhalf week reuze belangrijk en hopelijk dan de tweede prijs binnen en nog in de race voor de derde prijs. De Ligt en huntelaar speelden sterk net als frenkie en blind. Vraag me af of onana überhaupt nog heeft moeten duiken na de warming-up... Die jj van gangelen kijkt ook weer lekker chago uit zn doppen 😂

Ijzersterk vond ik ze zeker niet maar het was meer dan genoeg om W2 over de knie te leggen Ook wel erg lekker dat je op tijd kon gaan wisselen

Deze prijs is misschien de minste, maar voor nu wel erg belangrijk. Mentaal wil Ajax gewoon de komende wedstrijden goed beginnen. Dat is ook gelukt met een klinkende 0-4. Nu met een grote en trotse lach ons voorbereiden op woensdag. De jongens zijn blij en stralen nu. Heerlijk te zien!

6 mei 2019 om 14:10

Na negen jaar was ik erg blij met de beker, en zeker in dit proces met dit team wil je alles pakken.

6 mei 2019 om 17:04

Precies, en een prijs is een prijs.

En dat is nummero 1... Hoeveel zullen er nog volgen ? 0, 1 of 2 ? Ik hoop op sowieso 1, de CL. De hoofdprijs voor niet alleen Ajax maar voor het gehele Nederlands voetbal.

En wat speelde Tapia ijzersterk. Het is toch ongelooflijk dat die nooit een vaste basisplaats heeft gehad bij Feyenoord, stelselmatig werd genegeerd door van Bronckhorst. Hopen dat Stam wel het nodige verstand en inzicht heeft en Tapia volgend seizoen in de basis opstelt bij Feyenoord.

Jammer van wederom de belachelijke acties van de supporters met al dat vuurwerk. Een fakkeltje moet kunnen, maar heel het vak was gewoon in rook gehuld. Zullen ze wel weer zonder straf vanaf komen in ons tamme landje.
Verder heeft Ajax ijzersterk gespeeld en terecht gewonnen.
Ironie ten top dat die "fijne supporters" van Willem II, aantal weken geleden nog Lozano voor vies en vuil uitmaakten en vervolgens helemaal niets in Eindhoven aan t zingen waren, en nu zelf kansloos verliezen in de bekerfinale.

Gefeliciteerd Ajacieden! Ajax was vele malen beter en verdiende het volledig. Wel jammer dat het geen spannende finale werd, maar dat kon je ook niet verwachten. Wel mooi resultaat voor az ook, nu is Europees voetbal officieel!

5 mei 2019 om 23:47

Daarmee mogen we jullie ook feliciteren, waarmee AZ ook zijn doelstelling heeft behaald! Een sportief bedankje door volgende week zondag te winnen zou welkom zijn

Sommige beweerden dat we met een B elftal moesten aankakken. Eerste prijs in 5 jaar tijd beste mensen! Nog 2 te gaan!

Voor een spetterende bekerfinale heb je twee ploegen nodig, die er vol voor gaan!. Vanavond speelde er maar een ploeg, Ajax. Waardoor het voor de neutrale toeschouwer/voetballiefhebber maar ook voor de Willem II-aanhangers nooit een echte wedstrijd werd. Was Ajax nou zo goed, of was Willem II zo slecht? Ik ben geneigd het laatste te vinden. Wat bezielde Adrie Koster in vredesnaam om de Tilburgers zo angstig en onderdanig de mooie grasmat van de Kuip op te sturen? Het zal wel altijd een raadsel blijven. Je weet van tevoren dat Ajax technisch superieur is aan Willem II. Okay. Maar je weet ook dat je het gemis aan technische bagage kunt compenseren met inzet en strijdlust. Laat ik daar vandaag nou niets van gezien hebben. Je mag er toch niet aan denken dat het weerloze en kansloze Willem II namens Nederland Europa was ingegaan? .

De kers is er, nu nog de taart

Lekker rustig aan doen tegen PSV, gaat helpen in de beker toch? Gelukkig heeft Ajax het afgestraft. One down, two to go..

IJzersterk Ajax???? Kom op zeg.... degelijke overwinning op halve kracht. Snap ut wel, maar toch....

Ben ik de enige die Ziyech echt belachelijk slecht & egoïstisch vond? hij had een paar mooie acties maar hij verspeelde de eerste 35 min zovaak de bal en onnodige fouten..........

6 mei 2019 om 14:13

Ja, naar Ziyech wordt al jaren met andere ogen gekeken. Hij mag niks fout doen, tegen Spurs was Ziyech net zo belangrijk verdedigend als De Ligt en Blind. Mede door hem kregen we geen tegen doel punt, hij liet Rose helemaal niets doen.

Lekker hoor Ajax, afgestraft die mensen uit Tilburg. Grote bek hebben tegen PSV maar voetballen ho maar. En dan zogenaamd sparen voor deze wedstrijd en dan alsnog met 4-0 verliezen, tja dan sta je wel even met lege handen.

Natuurlijk de minst waardevolle prijs voor Ajax dit seizoen, CL is verruit het meest waardevol en daarna natuurlijk de Eredivisie. Ik zie Ajax de CL niet winnen maar de Eredivisie lijkt nu wel een zekerheidje, zeker verdiend. Lijkt op een meer dan successvol seizoen voor Ajax, Proficiat Ajacieden!

6 mei 2019 om 14:15

Grapsv thanks je felicitaties, het zat sommige Psv supporters echt dwars hè? Ik heb meerdere gezien in deze thread die heel blij waren, en het gedrag van Willem2 supporters zat waren. Maar Brabantse clubs waren elkaar onderling een beetje aan plagen toch.

Had eigenlijk voorgenomen niet te reageren. Maar doe het toch maar even. Natuurlijk wisten wij als Willem II dat het een hele lastige opgave zou worden. Dat mensen onze moed als arrogantie bestempelen is behoorlijk triest. Vervolgens beginnen over dat we heel matig waren, ja gek he tegen dit Ajax? Als we de bekerfinale tegen Real Madrid, Juventus of Tottenham hadden gespeeld hadden we ook verloren. Opnieuw niet gek?

We hebben in het begin dapper gestreden, maar Ajax is kwalitatief zoveel beter. Gefeliciteerd Ajacieden, hoop dat jullie ook kampioen worden en de CL winnen. Dit Ajax gaan jullie de komende 10 jaar niet meer zien ben ik bang.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper60
D. BlindVerdediger61
AntonyAanvaller64
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

304 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Chelsea 2 0 0 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
Laatste voetbalnieuws

Lampard komt binnen vier dagen met compleet ander bericht over Ziyech

Hakim Ziyech wacht voorlopig nog op zijn officiële basisdebuut bij Chelsea. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler kwam afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Manchester United (0-0) kort voor het einde als...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 27 oktober
Warner Hahn traint vanaf maandag mee bij PEC Zwolle. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren