Oxlade-Chamberlain doet noodkreet wegens moeizame huizenjacht

Zondag, 5 mei 2019 om

Alex Oxlade-Chamberlain doet een opmerkelijke noodkreet in de Engelse media. De middenvelder van Liverpool, waar hij een miljoenensalaris ontvangt, moest de afgelopen maanden ‘alles op alles’ zetten om een luxueus onderkomen te vinden. In Cheshire, een welgesteld gebied in het noordwesten van Engeland, hebben veel spelers van onder meer Manchester City en Manchester United een aardig optrekje weten te vinden en is de vraag naar comfortabele woningen inmiddels groter dan het aanbod.

De 25-jarige middenvelder woonde zelfs twee maanden in een hotel en zat regelmatig samen met Everton-middenvelder Gylfi Sigurdsson aan het ontbijt. Ook zijn huizenjacht was geen onverdeeld succes. “Ik zag eens een mooi huis, maar toen kreeg ik al snel te horen dat Aaron Lennon (speler van Burnley, red.) mij voor was geweest en al een aanbetaling had gedaan”, vertelt Oxlade-Chamberlain aan de Daily Telegraph. “In een ander geval zeiden ze tegen mij: ‘Riyad Mahrez komt dit huis later vandaag ook bekijken’. Daar werd ik behoorlijk nerveus van, want Mahrez speelt bij Manchester City.”

Makelaar Peter Higham werkt al vele jaren in Cheshire en kent het gebied op zijn duimpje. Hij denkt te weten waarom bekende voetballers zo lang bezig zijn met het vinden van een geschikt huis. “Ze willen allemaal de nieuwste snufjes op technologisch gebied, een groot zwembad, beveiliging en een grote tuin. Alles moet bovendien nieuw zijn”, benadrukt hij. “En omdat spelers tegenwoordig zelden voor langere tijd bij één club blijven, krijgen ze van hun zaakwaarnemers het advies om iets te huren. De tijden dat spelers vijf jaar of langer in dezelfde plaats wonen zijn voorgoed voorbij.”

Het verhaal van Oxlade-Chamberlain staat niet op zichzelf. José Mourinho was ruim twee jaar manager van Manchester United en woonde al die tijd in een hotel in de binnenstad van Manchester. Diens opvolger Ole Gunnar Solksjaer keerde in december terug op Old Trafford en wilde zijn miljoenenvilla, waar hij als speler van the Mancunians woonde, weer gebruiken als uitvalsbasis. Dat plan ging echter niet door, want Virgil van Dijk had al zijn intrek genomen in het huis van de Noorse manager.Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door ajaxxxlove)

Je zou er nog bijna medelijden mee krijgen...

5 mei 2019 om 11:58

Ik wist dat er zo’n reactie zou komen, maar je mist denk ik een beetje context. Je weet inmiddels toch wel hoe de media dit soort verhalen opschrijft en dat er mensen zijn die geen bronnen proberen te achterhalen? Zeker The Ox die altijd goed relativeert in de media zal heus niet zielig doen.

VZ laat overigens het deel van het artikel waar het over zijn liefelijkheid gaat weg. The Ox staat bekend als iemand die veel bezoeken doet aan hospices en ook veel geld doneert aan verschillende organisaties.

6 mei 2019 om 16:43

Precies. Ik denk dat je dit niet moet zien als een meelijwekkend verhaal, maar meer als een grappige anekdote. De manier van formuleren, niet specifiek door VZ, maar meer door de oorspronkelijke verteller, verandert de hele toon van het antwoord.

En hier zit ik dan, een leeftijdsgenoot van Ox, net afgestudeerd en noodgedwongen weer onder het dak van mijn ouders omdat het godsonmogelijk is om aan een (huur)woning enigszins ruimer dan een zolderkamertje te komen. Wat voelt het leven soms oneerlijk

5 mei 2019 om 12:09

Komt nog wel. Gewoon hard blijven werken, zoals deze atleten dat doen, dan kom je er uiteindelijk wel. Moet toegeven dat het inderdaad weleens oneerlijk lijkt als je kijkt naar al die jongens die een BVO volgen en het dan uiteindelijk niet redden, om wat voor reden dan ook.

Waardeer dat zolderkamertje! Er zijn zat kids die al heel hun leven op de pediatrische oncologie wonen.

5 mei 2019 om 14:16

Hard blijven werken? Neen man sorry, Geld wordt gewoon niet eerlijk verdeeld.. voetbal politiek etc etc.
Als je kijkt naar 90% van alle voetballers die je nu ziet spelen waar de meeste zelfs geen deftige pas kunnen geven of in een lege doel de bal nog 80meter hoog schieten. Spelers die dag in dag uit bezig zijn met voetbal en nog geen deftige bal controle hebben.. Dat zijn spelers die in 1 dag verdienen waar wij een hele jaar voor moeten werken.
Kijk bijvoorbeeld Alexis Sanchez, leuke speler maar is wel best verdiende speler in PL. Hij doet al 2 jaar niets.. maar ik moet wel 2 jaar werken om aan zijn (1)dagloon te komen.
Dit is nu een speler dat ik opnoem van aller grootste competitie en club waar veel geld zit, maar kijk zelfs paar niveau lager bv Belgische competitie.. als ik sommige spelers daar zie lopen op veld zeg ik gewoon omgwtf.

Geld heeft gewoon voetbal veranderd. Spelers denken enkel nog om geld. Clubliefde bestaat niet meer.. wanneer ze ergens anders meer kunnen verdienen zijn ze weg.
Er zijn maar een paar spelers die het wel verdienen en AL de rest verdienen het niet. Voetbal is gewoon omzeep en ik merk dat niet alleen bij mij, maar ook bij andere dat interesse in voetbal serieus aan het verminderen is.

5 mei 2019 om 14:26

Niet hard blijven werken, is dat wat je zegt? Volgens mij is het al veel langer duidelijk dat de wereld niet eerlijk is. We kunnen heel veel naar andere kijken of gewoon zelf alles uit het leven proberen te halen. Ik heb invloed op wat ik doe, dus focus ik me op daar gewoon op.

Alles qua week is anders dan vroeger. Werknemers wisselen tegenwoordig vaker van werkgever dan vroeger. Als ik duizend euro per maand meer kan verdienen voor hetzelfde werk ben ik ook gevlogen. Kunnen mensen klagen dat werk tegenwoordig alleen om geld draait er geen loyaliteit meer is, maar het is de realiteit.

Jouw benadering lijkt heel erg vanuit de club bekeken. Er zijn zat spelers die verschrikkelijk veel van een club houden, maar moeten vertrekken.

5 mei 2019 om 12:14

Huur een kamer totdat er een appartement vrijkomt OF wacht tot je 3500 netto verdient zodat je duurdere appartementen kunt pakken. Tot die tijd in kamer blijven.

5 mei 2019 om 13:26

Werken, geld opzij zetten en groeien. Geduld en discipline. Je komt er wel als je het echt wilt

5 mei 2019 om 14:16

😂. Ik ken jouw probleem een beetje. Het komt wel goed. Ik ben niet zo gek lang geleden afgestudeerd en kon in de tijd dat ik weer even bij m’n ouders woonde m’n geld sparen als Dagobert Duck, en zodoende een mooi huis kopen.

Waarom willen die voetballers allemaal op de zelfde plek wonen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Everton137
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
FabinhoMiddenvelder60
G. WijnaldumMiddenvelder60
Roberto FirminoAanvaller61
Mohamed SalahAanvaller66
S. ManéAanvaller54
T. MinaminoAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

209 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren