Pochettino: ‘Ik voel niet de druk om prijzen te winnen met Tottenham Hotspur’

Vrijdag, 3 mei 2019 om

Voor Tottenham Hotspur dreigt wederom een seizoensafsluiting zonder prijzen. The Spurs haakten enige tijd geleden al af in de strijd om de Engelse landstitel en zijn door Ajax op achterstand gezet in de halve finale van de Champions League. Manager Mauricio Pochettino, die in de laatste twee transferperiodes geen aankopen deed, blijft echter met optimisme naar de toekomst kijken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Tottenham Hotspur het seizoen nog af gaat sluiten met een prijs?


Gerelateerd

43 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Van Eriksen en Kane kan ik het nog begrijpen maar waar moet Dele Alli heen dan?? Vind hem echt niet bijzonder en zeker niet te goed voor Tottenham. Wat was die slecht tegen Ajax..

3 mei 2019 om 14:45

Dat vond ik ook. Een erg overschatte speler.

3 mei 2019 om 14:49

Inderdaad, Dele Alli is zichzelf vooral heel goed gaan vinden en is sindsdien eerder bergafwaarts gegaan qua niveau dan dat hij een exceptionele speller is geworden.

3 mei 2019 om 14:53

Alli speelt gewoon een erg goed seizoen. Daar doet 1 dramatisch potje tegen ajax niks aan af

3 mei 2019 om 15:05

Nou "goed seizoen"? Is zeer wisselvallig juist. Gegeven dat ik niet alle wedstrijden zie van Totenham maar is ook meermaals verteld Door commentaar en analisten.

3 mei 2019 om 15:07

Is een van de spelers die tottenham draagt. Ja hij is wisselvallig, maar dat is heel Tottenham. Er is niet een speler, misschien op Son na, die daar constant goed speelt. Dus deels met je eens

3 mei 2019 om 15:42

Hoe kan je een elftal dragen als je zo wisselvallig bent?
(Was eigenlijk in me eerdere post vergeten te schrijven dat het van engels conmentaar en analisten afkomstig is)

3 mei 2019 om 14:56

@tilburg013

Eriksen was ook erg slecht tegen Ajax

3 mei 2019 om 15:12

Klopt viel me ook echt zwaar tegen! Eriksen laat het daarentegen wel vaak zien in andere wedstrijden, daar waar Alli vaak onzichtbaar is en zichzelf heel erg goed vind volgens mij. Heeft ook altijd van die onsportieve trekjes tijdens wedstrijden. Ik zeg nergens dat het een slechte speler is maar ik vraag me af waar hij dan zou moeten spelen i.p.v. Tottenham??

3 mei 2019 om 16:07

Alli heeft zeker niet de impact van een Eriksen maar het is wel een belangrijke speler voor de Spurs. waar het aan ligt dat hij bij de Spurs misschien minder opvallend speelt weet ik ook niet want in het Engelse elftal heb ik hem best vaak zien uitblinken waarbij hij echt opviel

3 mei 2019 om 16:20

Wat dat betreft is hij net zo’n soort speler als Oxlade-Chamberlain of Henderson - veel loopvermogen, aggressie, duelkracht, technisch ok maar niet het soort speler die de extra magie heeft waar je een ploeg mee kan dragen. Eriksen, ook als is-ie wisselvallig, heeft dat weer wel.

3 mei 2019 om 16:52

@hangover96

Je zet drie spelers in een rijtje die totaal niet op elkaar lijken. Ten eerste: Oxalde en Henderson?..... Die lijken in de verste verte niet op elkaar. Henderson is een controlerende middenvelder die het inderdaad van loopvermogen en passing moet hebben. Chamberlain is eerder een behendige aanvallende middenvelder met een individuele actie en prima techniek. Alli is een tragere aanvallendere versie van Oxlade. Ik heb bovendien Alli op bepaalde momenten wel magische dingen zien doen.

3 mei 2019 om 17:08

Het zijn geen identieke spelers (Ox is inderdaad meer een sprinter dan een duurloper) maar alledrie sterk/aggressief in de duels, en alledrie wel goede basistechniek maar niet de finesse en spelinzicht die (ik noem maar wat) een Wilshere, Ramsey of Barkley wel hebben (al hebben die weer andere zwakke punten).

3 mei 2019 om 17:19

Alli is met de bal aan de voet toch zeker een van de betere, laat vaak moeilijke aannames zeer simpel lijken

Ik kan me voorstellen dat de druk om prijzen te pakken een stuk lager is bij Tottenham dan bij bijvoorbeeld United, ze zijn ook gewoon geen prijzen gewend en een 2e of 3e plek in de de competitie is dan eigenlijk al een soort prijs op zich.

Al vind ik het inmiddels wel tijd dat ze echt eens wat in de prijzenkast kunnen zetten, als het zo weer wat minder met ze gaat onthoud niemand ze meer.

3 mei 2019 om 16:50

Behalve een FA Cup of Caraboa Cup zie ik ze niet snel wat winnen. De CL gaan ze ook niet winnen, mochten ze Ajax verslaan zijn ze waarschijnlijk relatief kansloos tegen Barcelona (In de groepsfase speelden ze bijvoorbeeld tegen een half B-Elftal).

Dan zou je al misschien de EL moeten winnen, wat een redelijk prijs is.

That's the spirit. Ik voel ook niet de behoefte om te presteren voor mijn baas. Lekker rustig aan.

3 mei 2019 om 14:59

Dus als 5k per dag realiseren voor je baas realistisch is, voel jij wel de druk om 10k per dag te verdienen voor je baas? De spurs is (nog) geen club die steevast meedoet voor de prijzen. In Engeland is de club gewoon te zwak om mee te doen voor de hoofdprijzen. Ik vind voor de Spurs plaatsen voor de champions league een realistische doel. Kampioenschap en een Engelse beker is mooi meegenomen, maar niet realistisch om een coach daarvoor de schuld te geven. Laat staan een Europese beker. Al is een Europa league wel realistisch voor een club als Spurs.

"de van Southampton overgekomen trainer, sinds 2014 verbonden aan de halvefinalist in het miljardenbal, hoopt een mentaliteitsverandering teweeg te kunnen brengen binnen alle geledingen van Tottenham Hotspur. “alleen op die manier kunnen we de Champions League of de Premier League in de wacht slepen."

structureel kan je een keer stunten misschien maar het feit dat de Spurs geen prijzen pakken ligt imo niet aan een verkeerde mentaliteit maar meer aan het feit dat de concurrerende clubs die ook om diezelfde prijzen spelen veel meer geld te besteden hebben

3 mei 2019 om 15:32

Totaal niet mee eens. Het winnen van prijzen is een kwaliteit en juist een trainer kan daarin het verschil maken. Nee, je kunt niet van Spurs verwachten dat ze structureel elk jaar mee doen om de titel. Je mag echter wel verwachten dat ze in al die jaren waarin ze met praktisch dezelfde top 4 selectie aantreden ze een keer de FA cup of de Carabao cup weten te pakken. Echter halen ze ook daar structureel bakzeil. Dat is een mentaliteitskwestie, want over 1 wedstrijd kunnen ze van iedereen winnen, dat hebben ze bewezen.

Ik denk dat een trainer hierin het verschil hoort te maken. Het is namelijk geen toeval dat trainers als Mourinho en Guardiola dit soort finales met enige regelmaat weten te winnen, terwijl een Pochettino niet eens zover geraakt en Klopp ze allemaal verliest. Een Mourinho pakt met een Man Utd gewoon 3 prijzen, terwijl Pochettino zijn ploeg altijd beter laat voetballen. Dat is mentaliteit, want op elk ander gebied presteert Spurs toch al een tijdje beter.

3 mei 2019 om 15:56

@master D

het is inderdaad geen toeval dat Guardiola en Mourinho die prijzen wel pakken omdat dat nou juist twee trainers zijn die veel meer geld ter beschikking hadden dan Pocchetino bij de Spurs

een City of United vangen vaak makkelijker een blessure op dan de Spurs, waar de eerste elf heel goed zijn maar de bank een stuk minder

3 mei 2019 om 16:08

Terwijl de ploeg van Pochettino toch beter in elkaar zit dan de ploegen van Mourinho de afgelopen jaren, in de competitie betere resultaten halen, in de CL verder komen, in de onderlinge duels beter presteren en beter voetbal op de mat leggen. Op de langere termijn presteert Spurs beter dan de ploegen van Mourinho, terwijl zij een minder budget hebben. Toch monden deze prestaties niet uit in prijzen. Heeft niks met budget te maken, maar met mentaliteit. Zelfs Leicester City kon een titel pakken in de tussenliggende periode.

Bij Liverpool smijt Klopp met net zoveel geld de afgelopen jaren als Guardiola en Mourinho. Toch staat Klopp op 0 prijzen, terwijl Guardiola richting de 5 gaat en Mourinho op 3 staat. Het ligt niet aan geld, het ligt aan mentaliteit en hoe de trainer ze de beslissende wedstrijden in stuurt.

Nu graag een inhoudelijke reactie in plaats van totaal niet op mijn punt in te gaan en nog een keer dezelfde plaat af te draaien.

3 mei 2019 om 16:22

Master D

Dat is het enige dat je krijgt, dezelfde LP op repeat. Lekker makkelijk wijzen naar uitgegeven bedragen en budgetten, maar niet verklaren hoe Leicester dan de titel gewonnen heeft, hoe Arsenal een paar keer de FA Cup heeft gepakt, hoe Wigan de FA Cup heeft kunnen winnen etc etc.

Zo zijn er een aantal leden op deze site die telkens hetzelfde blijven herhalen, net zolang tot ze er zelf in zijn gaan geloven.

3 mei 2019 om 16:22

De vraag is of prijzen het enige is, of dat je een 2e/3e plaats ook een goede prestatie vindt. Klopp verloor met Liverpool een EL finale (van een mindere ploeg) en een CL finale (van een betere ploeg) - reken je dat als een goede prestatie of niet?

Als ik kijk naar Pochettino, die heeft kwalitatief nog steeds de 6e selectie van de Premier League, en is de afgelopen drie seizoenen 3e, 2e en 3e geworden en dit jaar ws opnieuw 3e. Da’s echt serieus knap, dat is geen knockout toernooi waar je met een beetje mazzel doorheen kan zwijnen. Verwachten dat ze daarnaast ook nog eens buitengewoon presteren in de bekertoernooien is wel heel veel gevraagd.

3 mei 2019 om 17:16

@masterd

en zo kan je nog een stuk of 15 clubs noemen die dat nog nooit is gelukt, dus budget zegt wel degelijk wat. incidentele stunts worden nu neergezet als de maatstaf

3 mei 2019 om 17:46

Kwalitatief de 6e selectie van de PL ben ik het niet mee eens Hangover96. Ik vind namelijk de selectie van mijn eigen favoriete ploeg al zwakker, dus dan heb je al de 5e selectie van de PL. Daarnaast vind ik Chelsea ook niet per definitie een betere selectie hebben en ook United niet. Dus daar ben ik het niet mee eens. Het is knap wat Spurs doet, maar ik ben het er wel mee eens dat de lof naar het overdreven toe gaat. Vooralsnog komt Spurs niet in de buurt van een prijs, wat je ze zeker kunt aanrekenen.

Men roept, om verschillende redenen, vaak dat Spurs maar eens ijzerwaar moet pakken. Dat klopt deels ook. Maar als je kijkt wat ze uitgeven, hoe ze spelen, op welke posities ze eindigen, hoe ze kleine namen groot hebben gemaakt en welke stappen ze hebben gemaakt kan je alleen maar respect hebben. Laat ik het anders zeggen.. Als je uitgaven en prestaties aan elkaar koppelt en kijkt welke club met het minste uitgaven het meest succes heeft dan staat Tottenham Hotspur stipt op 1. En dat is voor een groot deel te danken aan een coach met een heel indrukwekkende staat van dienst. De manier hoe Pochettino dingen managed en hoe hij zijn team laat spelen is buitengewoon knap. Voor mij is hij een van de beste coaches van het moment. Zijn impact op de club is zeer groot en dat terwijl hij niet constant met de vuist op tafel slaat om meer versterkingen. Eigenlijk de beste coach die een club kan hebben. Ik zie hem daarom graag ooit bij Real Madrid. Ik weet niet hoe goed hij al die ego’s zou kunnen managen maar geef die man alle steun en kies voor zijn aanpak en Real zal echt vooruit gaan. In speelstijl, in de organisatie, in de kleedkamer en in resultaat.

3 mei 2019 om 15:18

Spurs heeft de afgelopen periode ook letterlijk niemand gekocht toch? Dat vind ik best bizar eigenlijk. Zeker als je Mourinho dan hoort klagen dat-ie niet genoeg steun kreeg omdat ie maar iets van 100 miljoen uit mocht geven.

3 mei 2019 om 15:28

Ze hebben ook een stadion laten bouwen van 1,2 miljard. Opzich best begrijpelijk dat je dan geen spelers kan halen.

3 mei 2019 om 15:48

600 mln boven begroting... en zowel Levi als Poch hebben verklaard dat de tv gelden à 200 mln in het stadion zijn gestoken.

3 mei 2019 om 15:28

Volledig mee eens. Spurs heeft enorme vooruitgang geboekt met Pochettino. Ik vind Pochettino zelfs een betere coach dan Jurgen Klopp en samen met Guardiola de beste trainer op Aarde. Spurs is dit seizoen echter wel minder dan voorgaande 2 jaren. Het is daarom van belang dat ze volgend seizoen wat te investeren in de selectie om aansluiting te houden in de top van Engeland. Als ze vervangers halen voor Alderweireld en Eriksen (beide gaan waarschijnlijk weg, vanwege contract situatie) en vervolgens ook een linksback, 2e spits (bijvoorbeeld Rondon) en een centrale middenvelder halen die kan concurreren met Sissoko en Winks (rabiot van PSG lijkt me een goede. Hij is ook nog eens transfervrij), zie ik ze misschien zelfs concurreren met City en Liverpool om landstitel.

3 mei 2019 om 15:30

Ik vind niet dat Pochettino de beste trainer op aarde is. Het is een goede trainer maar echt niet de beste bij lange na niet. Op de beslissende momenten laten ze het afweten. Dat kan 1 keer gebeuren maar het gebeurt al jaren.

3 mei 2019 om 16:12

@zermatt_person

ik ben een groot fan van de speelstijl van Guardiola maar in Europa komt het er steeds niet uit. er moet toch meer uit dit materiaal te halen zijn dan elk jaar stranden in de kwartfinale? ik vind het een geweldige coach maar ik vind wel dat de status beste trainer ter wereld ook gekoppeld hoort te zijn aan Europees succes en dat is bij City niet het geval terwijl de selectie en de financien ervoor wel aanwezig zijn

Pocchetino vind ik ook een goede coach maar tegen Ajax heeft hij tactisch wel gefaald. als Ajax wat secuurder was geweest in het afronden waren de Spurs er met 3-0 afgegaan

3 mei 2019 om 16:23

Volgend jaar is de VAR in Engeland actief. Eens zien wie er dan allemaal om de titel gaan strijden...

3 mei 2019 om 16:31

@samcro Dat word dus Arsenal die de titel wint! Geen Europees voetbal voor spurs en Liverpool!

3 mei 2019 om 16:49

Tottenham heeft dit seizoen niet echt een Plan B, ze spelen al twee jaar lang vrij rommelig powervoetbal met een goed georganiseerde verdediging, en met Kane en Son voorin die onwaarschijnlijk goed afmaken. Dat werkt en is een toptactiek, totdat je die twee kwijtraakt, dan ben je een goed verdedigende ploeg met rommelig voetbal die niet scoort.

3 mei 2019 om 16:02

Het hangt er vooral vanaf of je een 2e/3e plaats of een verloren beker (halve) finale als een prestatie rekent, je krijgt anders zinloze discussies.

Ik begrijp dan ook niet dat ploegen uit de pl bekers als de fa cup en carabao niet serieus nemen . Dan heb je toch iets om in u kast te steken. Ze proberen ieder jaar volop mee te doen voor die cl , terwijl vroeg of laat er toch worden uitgeknikkerd door Spaanse ploegen. Guardiola is veel slimmer op dat vlak,neemt al de bekers serieus zal ook beloond worden, 1 beker is al binnen , titel praktisch ook en dan nog die fa cup.

3 mei 2019 om 16:03

Datzelfde kan je over Bayern, PSG en Juventus zeggen, en toch vinden die ploegen het ook geen complete ramp als ze de beker uitgeknikkerd worden.

Overigens hebben United, City, Chelsea en Arsenal de laatste jaren de FA en League cups verdeeld, alleen Liverpool en Spurs wonnen er geen.

3 mei 2019 om 16:27

Die ploegen zijn ieder jaar kampioen. Het gaat hier over gebrek aan titels bij Tottenham.

3 mei 2019 om 16:30

Tis niet alsof Tottenham het niet probeert, maar net als in de PL zelf zitten er ook nog vijf andere (en betere) ploegen in de nationale bekertoernooien, die m ook serieus nemen.

3 mei 2019 om 16:48

Financieel levert focus op de CL potentieel meer geld en aanzien op. Als je CL speelt willen spelers eerder naar je club komen. Als je dan de Caraboa Cup wint en geen CL haalt, dan heb je helemaal niks behalve een beker in de kast die weinig waard is.

De reden dat Guardiola dit zogenaamd serieus neemt is omdat hij met City daar de selectie voor heeft. Hij kan twee teams opstellen die prima kunnen presteren. Dat hebben de andere teams niet. Zo bijzonder is het dus niet wat Pep doet.

Ik denk ook niemand van Spurs momenteel verwacht dat ze grote prijzen pakken (oftewel: Kampioenschap of Cl). Ze hebben in vergelijking met bijvoorbeeld City en Liverpool bij lange na het materiaal hier niet voor. Niks mis mee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9767
3.Chelsea7224
5.Arsenal7022
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
C. EriksenMiddenvelder358
Lucas MouraMiddenvelder3210
H. LlorisDoelman330
Son Heung-MinMiddenvelder3112
M. SissokoMiddenvelder290
T. AlderweireldVerdediger340
H. KaneAanvaller2817
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

3 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2013-2014 Southampton
2009-2012 Espanyol
1998-2002 Argentinië
1994-2006 Espanyol
Laatste voetbalnieuws

‘Juventus heeft nieuwe trainer binnen na betaling van minimale vergoeding’

Juventus neemt deze zomer afscheid van Massimiliano Allegri en de Italiaanse grootmacht werd de afgelopen weken in verband gebracht met de komst van onder meer Josep Guardiola en Mauricio Pochettino. De...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 17 juni
Thomas Müller heeft een aanbieding uit China gekregen en kan jaarlijks 25 miljoen euro gaan verdienen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren