Mourinho komt met ‘thinly-veiled dig’ aan adres van Neville en Scholes

Vrijdag, 3 mei 2019 om

José Mourinho heeft zijn bedenkingen bij de kritiek die hij de afgelopen jaren kreeg van analisten in Engeland. De clubloze trainer grijpt een interview met RT aan om een sneer uit te delen aan Gary Neville en Paul Scholes, wier trainerscarrières nog niet van de grond gekomen zijn. Het analyseren van een wedstrijd in een tv-studio is volgens Mourinho iets heel anders dan daadwerkelijk beslissingen nemen als trainer.

Neville werd in december 2015 aangesteld bij Valencia en in maart 2016 al ontslagen. Hij won slechts drie van zijn zestien wedstrijden in Spanje. Scholes hield het eerder dit jaar slechts een maand vol bij Oldham Athletic. Beide oud-spelers van Manchester United waren gedurende het dienstverband van Mourinho op Old Trafford geregeld kritisch op de Portugees. Die reageert nu met een thinly-veiled dig, aldus de Daily Mail. "We hebben voormalig topspelers in Engeland die heel goed overkomen op tv. Maar dan gaan ze naar een club en zeggen ze binnen twee maanden alweer gedag."

"Dan gaan ze weer naar huis, want het was toch geen goede match. Je hebt het, of je hebt het niet", stelt Mourinho. Volgens hem wordt soms vergeten dat trainers geboren moeten zijn met een bepaald talent om 'een goede manager' te kunnen zijn. "Het gaat om natuurlijke kennis en het begrijpen van het spel. Leiderschapskwaliteiten, communicatieve vaardigheden en emotionele intelligentie zijn ook belangrijk. Met technologie, of met ervaring op andere terreinen, kun je niet de druk nabootsen die je als trainer ervaart."

"Je kunt een wedstrijd analyseren voor een televisiescherm en zeggen dat je de ene speler zou vervangen door de andere, maar de beslissing moet je vanaf de zijlijn op het veld nemen. Kun je vanaf de zijlijn net zo kalm en analytisch blijven? Kun je dapper genoeg zijn om met de druk om te gaan?", aldus de trainer. In februari, na zijn aanstelling bij Oldham, zei Scholes al te rekenen op kritiek van Mourinho. "Ik heb nooit echt begrepen waarom trainers en spelers volgen wat analisten zeggen", gaf hij toen aan. "Ze geven gewoon een mening en worden daarvoor betaald. Als iemand een sneer naar mij wil uitdelen, dan raakt dat me niet."Gerelateerd

15 reacties (laatste reactie door arsenallz)

Deels eens met Mourinho, maar als je Neville en Scholes ook een budget van 350 miljoen had gegeven voor spelers hadden ze heus ook wel iets gepresteerd. En moet eerlijk zeggen dat de laatste tijd de communicatieve vaardigheden en emotionele intelligentie van Mou wat te wensen overlaat..

3 mei 2019 om 11:09

Da weet ik nog niet hoor. Als Neville een heel seizoen bij Valencia had gezeten was hij gedegradeerd met bijna hetzelfde elftal dat het seizoen ervoor 3e werd. Het spel was ook niet om aan te zien en veel spelers wilden vertrekken door hem. Echt verreweg de slechtste trainer die ik ooit aan het werk heb gezien.

3 mei 2019 om 16:27

Dat is ook wat overdreven zeggen natuurlijk. Neville kwam tijdens het seizoen na ronde 15 binnen toen ze al op plek 9 terug te vinden waren. Uiteindelijk werd hij ontslagen toen ze na ronde 30 van 11 naar 13 zakten. Natuurlijk niet goed, maar het was duidelijk dat het verval er al voor Neville in zat en ook niet heel gek dat het hem niet lukte om het tij zo midden in het seizoen te keren. Stellen dat hij over een heel seizoen gedegradeerd zou zijn is extreem. Het seizoen er op stond Valencia na 15 speelronden zelfs op plek 17. Het is dus echt niet puur Neville geweest die er niets van wist te maken.

3 mei 2019 om 11:16

Onzin, hij heeft niet deels gelijk maar volledig gelijk. Niet elke ex voetballer moet denken dat ie een topmanager wordt. Want dat zijn en ik herhaal twee aparte werelden. Hier op men eigen werk net zo, men praat als technieker makkelijk over de manager positie, maar beseffen gewoonweg niet wat er komt kijken en welke eigenschappen je nodig hebt. De beste technieker betekend niet dat ie de beste manager kan worden. Ben btw een enorme José hater, voor het geval je zal denken dat ik als fanboy reageer.

3 mei 2019 om 11:43

Weet je wat ook twee verschillende werelden zijn; analist en trainer.

3 mei 2019 om 15:47

Ook voetballers en trainers, geloof me. Ik denk dat er meer potentiële toptrainers waren/zijn die nooit de kans hebben gehad puur omdat ze niet hoog hebben gevoetbald.. Voetbalwereldje heeft een hele kromme redenering. Er staan online hele mooie artikelen daarover. Volgens mij via fm is dat te vinden.

"ik heb nooit echt begrepen waarom trainers en spelers volgen wat analisten zeggen"

Scholes kan dan veel onzin zeggen volgens Mourinho, maar misschien moet Mou deze wijze woorden van Scholes maar wel ter harte nemen.

Je hoeft toch geen successen te behalen als trainer om op TV kritiek te kunnen leveren? Als analyticus is dat gewoon je werk. Iedereen ziet dat Mourinho geen flut meer voor elkaar krijgt.

Dat laatste is natuurlijk niet waar Mou, het raakt je wel degelijk, dat ziet een kind. Verder zijn die ad hominems van hem nogal knullig. Zou toch wat zijn, als de spelers bij zijn volgende club zeggen; ja dag, ik luister niet naar jou, je kan zelf ook niet voetballen. Het een sluit het ander niet uit.

3 mei 2019 om 12:42

Dat laatste is door Scholes gezegd. Het staat er onduidelijk, dat is wel zo.

3 mei 2019 om 14:55

Ohja oeps, niet goed gelezen.

3 mei 2019 om 12:50

Dat waren de woorden van Scholes niet van Mourinho. Maar tuurlijk raakt het elke trainer. Want veel supporters gaan er in mee op een gegeven moment veranderd. Ook met jeugd speler bij man u dat Mourinho daar niet mee werkte. Statistisch gezien meer dan de volledige top 4 destijds. Maar er wordt een beeld gecreëerd waar je niet vanaf komt.

Snap überhaupt niet waarom een trainer aan de zijkant zit.
Je hebt totaal geen overzicht over het hele veld.
Ga lekker ergens in de eerste ring zitten, dan zie je ook beter hoe je back aan de andere kant van het veld staat.

3 mei 2019 om 17:02

Succes met coachen vanaf de eerste ring. Misschien wel handig om daar een assistent neer te zetten met een oortje

dus wat wil Mourinho zeggen? dat het alle analisten en journalisten uit het voetbal moeten worden verbannen omdat hij vind dat alleen de trainer mag bepalen of zijn club goed presteert of niet?

zoals @migi net al terecht aangeeft, volgens Mourinho zijn theorie zou hij dan ook niet meer mogen zeggen dat Pogba bv slecht speelt want hij heeft zelf nooit gevoetbald dus wie is hij dan om te oordelen over een speler?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Actuele wedstrijden

847 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2016-2018 Manchester United
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
2008-2010 Internazionale
2004-2007 Chelsea
Laatste voetbalnieuws

Mourinho aast op terugkeer in het voetbal en droomt van WK of EK

José Mourinho gaat liever aan de slag met een nationaal elftal dan bij een club. De oefenmeester zit sinds zijn ontslag bij Manchester United in december vorig jaar zonder werkgever, maar...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 20 juni
Romelu Lukaku is het met Internazionale eens geworden over een weeksalaris van 200. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren