‘Leegloop bij Vitesse met vijftien vertrekkende spelers én een megatransfer’

Vrijdag, 3 mei 2019 om

Vitesse moet rekening houden met een vertrek van liefst zestien profvoetballers, zo schetst het Algemeen Dagblad vrijdag de dreigende leegloop bij de Arnhemmers. De club heeft diverse huurlingen op de loonlijst staan en daarnaast spelen transferperikelen een rol. Technisch directeur Mohammed Allach wacht zodoende een megaklus.

Eduardo, Jake Clarke-Salter (beiden Chelsea), Martin Ödegaard (Real Madrid) en Mohammed Dauda (Anderlecht) zijn op huurbasis voor Vitesse actief en zullen vertrekken. De optie tot koop in het huurcontract van Dauda lijkt niet te zullen worden gelicht. Eduardo is zijn basisplaats kwijtgeraakt, Clarke-Salter wil zijn rentree in Engeland maken en Ödegaard lijkt klaar voor een stap hogerop.

Thomas Bruns (FC Groningen) en Khalid Karami (NAC Breda) zijn dit seizoen uitgeleend en zitten niet te wachten op een nieuw jaar onder Leonid Slutski. Dat lijkt ook op te gaan voor Navarone Foor, Rasmus Thelander en Roy Beerens. Volgens het dagblad wordt de oefenmeester ‘slechte communicatie’ verweten en is er ook op voetbaltechnisch vlak met diverse spelers ‘een verschil van inzicht’.

Foor wil niet na medio 2020 voor Vitesse uitkomen, Beerens wil zijn contract tot medio 2021 niet uitdienen en Thelander wil zijn heil ook elders zoeken. Mukhtar Ali wil na een jaar op de bank ergens gaan voetballen. De aflopende contracten van Maikel van der Werff en Alexander Büttner zijn om uiteenlopende redenen nog niet verlengd en Arnold Kruiswijk stopt na dit seizoen als profvoetballer.

De kans is groot dat Vitesse gaat ‘cashen’ met Bryan Linssen, Thulani Serero en Vyacheslav Karavaev. De eerste twee staan nog maar een jaar onder contract en bijtekenen is geen optie. Volgens het dagblad is Karavaev het ‘transferkanon’ in Arnhem en maakt hij mogelijk een megatransfer naar Rusland, waar minimaal vijf spelers uit eigen land in de basis moeten staan. De back geniet interesse van onder andere Zenit Sint-Petersburg.Gerelateerd

69 reacties (laatste reactie door jjvh91)

En dat speelt volgend jaar Europees voetbal. Succes met punten verzamelen.

3 mei 2019 om 09:06

Zo zeker ben ik er niet van dat wij volgend jaar Europees spelen. Vitesse is veel te wisselvallig dit seizoen. Als we ons al plaatsen voor de play-offs dan geef ik ons geen kans om die ook daadwerkelijk te winnen.

3 mei 2019 om 09:07

Wat speelt volgens jaar Europees voetbal?! Vitesse? Volgens mij is dat nog allerminst zeker.

3 mei 2019 om 09:08

? Europees voetbal? Volgens mij moeten eerst de play-offs gehaald worden en gewonnen worden. Dat gaat met deze selectie niet gebeuren. En dit elftal heeft totaal niets te zoeken in de Europa league, zelfs niet in de voorrondes.

3 mei 2019 om 09:29

Utrecht Heracles en Willem2 hebben ook niks in europa te zoeken maar 1 van die ploegen moet het toch gaan doen haha het kan voor vitesse wel een voordeel hebben er vetrekken wel 15 man maar het maak de club toch aantrekellijker als er europees gespeelt word dan kan je toch wat betere spelers binnen halen.

3 mei 2019 om 09:11

Wordt een flinke taak om dit team weer te versterken aan te vullen voor Vitesse. Waarschijnlijk krijgen ze wel weer de beschikking over 3 goede spelers van Chelsea maar toch als er 15 weg gaan is dat wel erg veel. Hoop voor Vitesse dat ze er toch nog uitkomen met Buttner. Toch wel een degelijke kracht bij dit team.

3 mei 2019 om 18:25

Ik hoop van harte dat die 3 van chelsea voor de voorbereiding begint er al zijn.

Je zou maar supporter zijn van Vitesse. Elk jaar weer een vreemdelingen legioen. Zo bouw je toch nooit iets op.

3 mei 2019 om 09:13

Lekker makkelijk proberen te scoren hier. Iedere club trekt spelers aan en laat ze weer vertrekken. Is Vitesse niets nieuws bij. Afgelopen jaren gewoon stabiel met spelers die er al langer spelen. Check your facts

3 mei 2019 om 09:14

Vitesse had in de jaren ‘90 wel een mooi elftal met Machlas, Trustfull en Curovic. Toen zag het erna uit dat Vitesse het nieuwe AZ ging worden. Het probleem dat clubs steeds opnieuw moeten bouwen is een probleem van de Eredivisie dat speelt in de laatste 12 jaar. Tot 2005 ongeveer, erna is het snel bergafwaarts gegaan. De reden is dat er minder geld in het NL voetbal is gegaan terwijl in het buitenland dit is geexplodeerd. Ook in de kleinere voetballanden.

3 mei 2019 om 09:34

Vitesse heeft nou eenmaal afspraken gemaakt met Chelsea. Ik als Vitesse supporter ben het gedeeltelijk met je eens. Je kan je niet echt binden met een speler omdat deze toch zal vertrekken aan het eind van het seizoen. Maar hebben we toch leuke voetballers gehad de laatste jaren zoalsMason Mount en Lewis Baker. Je went er ook aan. Momenteel is Vitesse niet ajax met een miljoenenkapitaal.

3 mei 2019 om 09:40

Hoe kan je opbouwen als spelers niet bij willen tekenen en meer salaris vragen. Ligt dat dan aan de club of aan de spelers?

3 mei 2019 om 09:46

Echter wijzen de feiten uit dat de hoeveelheid mutaties bij Vitesse over de afgelopen jaren simpelweg niet groter is dan bij andere clubs.

Het 'vreemdelingenlegioen' verhaal is dan ook al talloze keren ontkracht, maar helaas hou je altijd nog wat figuren die maar wat roepen zonder ook maar enig onderzoek gedaan te hebben in de materie.

3 mei 2019 om 10:36

Als ik kijk naar de 11 spelers met de meeste minuten van vorig jaar en naar de huidige 11 spelers met de meeste minuten zijn dat alleen Serero, Foor en Linssen die op beide lijstjes voorkomen. Startende 11 is dan toch aardig gewijzigd?

3 mei 2019 om 13:10

@blackpool, ik vind dit oprecht nogal kort door de bocht van je en ik vermoed dat wanneer je er iets beter over nadenkt je ook tot een andere conclusie komt.

Als je kijkt naar de core van het team van vorig seizoen en dit seizoen dan kom je uit op van der Werff, Serero, Foor (minder belangrijk dit seizoen), Linssen, Karavaev, Matavz en Buttner. Dat zijn zeven spelers die vorig seizoen ook al het belangrijkste binnen je team waren en voor een team van Vitesse vind ik dit best aardig gezien de beste spelers vaak toch verkocht moeten worden om de broek omhoog te houden.

Wat ook niet mee helpt is dat Vitesse dit seizoen bijzonder veel pech heeft met blessures (denk aan Matavz die er ongeveer 8 maanden uit lag), wat natuurlijk het verloop van de spelers in je eerste elf al veel groter maakt.

Hiernaast vind ik ook dat er gewoon relatief matig is ingekocht met veel spelers die je binnen enige tijd ook liever weer ziet vertrekken. Een Thelander die is gekocht om sterkhouder voor je te worden achterin, maar vervolgens blijkt dat hij matig kan verdedigen en uberhaupt niet kan voetballen (laat staan spelen met ruimte in de rug). Een Beerens waarvan om welke reden dan ook ze best nog wat hadden verwacht maar volgens mij iedereen in het Gelredome hem graag weer ziet vertrekken. Thomas Bruns die dezelfde symptomen vertoont als Veijnovic (die ook nooit wou meeverdedigen) alleen is het verschil dat Marko bijzonder meer bepalend was door excellente vrije trappen. Al met al zijn dit gokken die elke club neemt, alleen pakt het soms beter uit dan andere keren.

Ook is het artikel over het algemeen gewoon bijzonder stemmingsmakend zonder echt genuanceerd naar de situatie te kijken. Iets verder naar onderen heeft Bertus1990 hier een mooie reactie op.

3 mei 2019 om 11:22

Ervan uitgaande dat je voor Groningen bent, tel ze eens bij jou eigen clubje.

3 mei 2019 om 13:05

Alsof Vitesse daarin uniek is.
Vitesse huurt dan misschien meer spelers maar meerdere clubs huren net zo goed ieder seizoen weer.
Kijk na Heracles, ADO, VVV, Fortuna en NAC.
Die hebben ook overal en nergens huur- en transfervrije spelers vandaan gehaald.

Buttner, van de werf, foor, clark salter, thelander en eduardo mis je niks aan...bruns staat bij groningen niet eens basis. Die rechts back die bij nac speelt is ook niet veel soeps. Wel jammer is linssen(maar krijg je een leuk bedrag voor. Odegaard en karavaev(krijg je ook minimaal 7 miljoen voor als ik hoor dat die rechtsback van feyenoord 10 milj moet kosten. Serero krijg je ook nog een leuk bedrag voor. Dus het klinkt heel zwaar maar het is niet meer dan logisch je gaat eigenlijk maar 4 spelers echt missen serero, linssen odegaard en kara.

3 mei 2019 om 09:10

Buiten dat denk ik dat bero ook wel vertrekt bij een leuk bedrag

3 mei 2019 om 09:13

Odegaard krijg je niets voor. Die is van Real!

3 mei 2019 om 09:16

Ja hehe ff wakker worden ik heb t over kara

3 mei 2019 om 09:18

Jij of ik? Jij zegt Odegaard en Karavaev!

3 mei 2019 om 09:39

Hij bedoeld het rijtje Linssen, Odegaard en Karavaev, waar bij Karavaev tussen haakjes staat dat hij er 7 miljoen voor verwacht. Door het ontbreken van een sluitinkgshaakje na 'maar krijg je een leuk bedrag voor' lijkt het idd te staan alsof hij ook Odegaard bedoeld met verkopen

3 mei 2019 om 09:45

Hahah ja oke mijn fout. Maar ind tussen haakjes voor kara. Maar als ik niet zou weten dat odegaard gehuurd zou zijn dan zou ik wel echt heel dom wezen haha ga bijna alle potten dus

3 mei 2019 om 11:30

Konden ze toen Odegaard maar kopen dan waren e nu met een verkoop van hem helemaal boven jan en voor nederlandse begrippen een heel mooi elftal bij elkaar kunnen kopen hahaha

3 mei 2019 om 10:50

Waarom zou Serero verkocht moeten worden? Die jongen doet het toch prima bij Vitesse?

3 mei 2019 om 11:50

Hij wil een plek hogerop, ik wil t niet maar hij wel

3 mei 2019 om 11:59

Meer cashen bedoel je. Qua niveau is hij daar prima op zijn plek. Ik hoop dat Vitesse prima weet te scouten en de spelers eens wat langer weet te binden.

Ik vind dat er ook nodig tijd is voor een re-organisatie. Jongens als Thelander, Beerens, Van de Werff, Buttner horen gewoon niet bij het niveau wat Vitesse wil bereiken. Uiteraard wel benieuwd wat Allach in petto heeft deze zomer, maar er zal wel veel gekeken worden naar transfervrije spelers.

3 mei 2019 om 10:04

Bruns vor kuwas met een beetje geld erbij?

3 mei 2019 om 12:51

Kuwas zit dit jaar toch voornamelijk op de bank bij Heracles? Die zie ik redelijk vaak invallen namelijk.

3 mei 2019 om 12:54

Kan kloppen inderdaad maar ik zie n hoop potentie net als becker

Die leegloop moest er wel gaan komen, want er is de laatste seizoen veel te veel middelmatige (of slechte kwaliteit) gehaald.

Van de genoemde namen gaan we Odegaard zeker missen. Voor Linssen en Karavaev gaan we mooie transfersommen krijgen en zij verdienen het ook. Van Serero weet ik het niet of die gaat vertrekken. En ik verwacht dat Büttner nog wel blijft in Arnhem.

Maar Thelander - vd Werff - Beerens - Ali - Karami - Eduardo - Kruiswijk zwaaien we met genoegen uit.

Dit wordt een mooie zomer om een paar spelers te halen met wat meer kwaliteit. En verder moeten we de selectie aanvullen met onze talentvolle jeugd. Buitink en Margaret zijn er dit seizoen al geregeld bijgekomen, laten we deze lijn doortrekken.

Potentiële versterkingen: Schouten - Cerny - Van den Berg - en probeer een topper uit de categorie Odegaard/ Isak/ Mount te huren.

3 mei 2019 om 09:26

Becker van Ado lijkt me een goede versterking voor Vitesse. Hij is transfervrij. Een Cerny zou ook beter bij Vitesse passen denk ik ja. Wellicht bij Chelsea aankloppen en kijken of ze Kylian Hazard kunnen huren? Serero is inderdaad een goede kracht bij Vitesse, hoop voor de fans dat hij wel blijft.

3 mei 2019 om 09:46

Becker lijkt me ind een goeie. Maar ik denk ook die gast als opvolger van serero die nu bij de graafschap voetbalt. Matusiwa goeie speler

3 mei 2019 om 09:28

Mount kan je wel vergeten die gaat zeer waarschijnlijk spelen bij Chelsea en maakt grote kans nu in het elftal daar te komen volgens een ander bericht

3 mei 2019 om 10:04

Ik heb het ook niet over dat je Mount, Isak of Odegaard weer (opnw) moet huren. Maar wel weer een toptalent uit die categorie. En niet de met alle respect de 3e rangs talenten, want die voegen te weinig toe.

Chong bij Manu is zo'n voorbeeld.

3 mei 2019 om 10:22

Had idd iets verkeerd gelezen maar tis ook nog vroeg...maar je hebt idd gelijk en er zal ook wel weer een elftal komen maar het is nog te vroeg en ze zullen er ongetwijfeld wel bij komen de versterkingen. Op dit moment is het nog vingerdik kijken omdat het seizoennog bezig is en nog niet ten einde dus men zal zo veel mogelijk de rust proberen te bewaren.daarbij heb ik vreemd genoeg wel een goed gevoel over Allach die weer terug komt maar ik heb mijn twijfels over onze scout van Hintum die weer aan het roer is. Op mijn beurt had ik liever het sikje weer gezien in de naam van Ted want die kan meer voor minder en heeft meer voor elkaar gekregen dan van Hintum want op een paar spelers na heeft hij niet veel betekend voor de club in de vorm van scout.

3 mei 2019 om 10:29

Klopt Van Hintum heeft nog te weinig kunnen betekenen.
Maar let wel, met een bijna lege portemonnee valt het niet mee om échte versterkingen te halen. Dan kom je puur bij middelmaat of bij gokjes uit.

Maar ook met een volle portemonnee is het altijd afwachten, kijk maar bij Ajax/psv met Oruela - Magallan - Romero - Ramselaar- Behich etc

3 mei 2019 om 11:12

Weet je waar ik een beetje aan twijfel...vitesse klaagt aldoor maar over een lege portemonee. Maar als ik kijk wat er door de jaren verkocht is en ook vorig seizoen weer dan ga ik er toch over twijfelen. Oke de inkomsten zijn niet zoals ze wezen moeten maar ze zijn wel degelijk door die verkopen de groene cijfers in gegaan en hebben heel weinig aan spelers uitgegeven.het kan haast niet anders of e moeten ergens een pot hebben om toch iets te bewerkstelligen. Dan erbij gaan er straks ook weer goede spelers weg en die zullen ook ongetwijfeld geld op gaan leveren dus er moet een weg zijn om goede of redelijke spelers in ieder geval vandaan te halen. Wat dat betrefd zie ik het niet zo zwart in en op een paar spelers na vind ik de lijst van vertrekkende spelers nog niet eens zo verrassend.

3 mei 2019 om 09:54

Of proberen Ramselaar te halen van psv.

3 mei 2019 om 10:04

Ff zonder dollen. Weet niet of Vitesse Cerny kan betalen. Niet zozeer echt niet het geld hebben, maar dat het inverhouding te veel is. Is een van de spelers die een mega salaris krijgt voor een speler die nog niet doorgebroken is. Verwacht ook niet dat Ajax hem verhuurd, maar wil gaan verkopen.

3 mei 2019 om 10:52

Zou Matusiwa niets voor Vitesse zijn? Vind hem het goed doen bij de Graafschap en is nog jong. Zou niet vreemd opkijken als Ajax hem laat gaan en 20% doorverkooppercentage zou willen oid. Persoonlijk vanuit Ajax' perspectief zou ik proberen Kristensen te verhuren, liefst binnen de Eredivisie want denk dat hij met een jaartje veel spelen best een goede back kan zijn. Bij PSV misschien Ramselaar of Mauro Jr proberen over te nemen/huren. Bij Chelsea kijken naar Brown/Redan of als hij bij wilt tekenen Juan Familia-Castillo.

3 mei 2019 om 11:59

Als Serero inderdaad verkocht wordt, dan mogen ze wel voor Matusiwa gaan. Toch hoop ik dat Serero nog blijft. naar verluidt heeft hij het goed naar zijn zin in Arnhem.

Ramselaar wordt te duur om te kopen verwacht ik en volgens mij wilde die ook een buitenlands avontuur aangaan.

Die Chelsea talenten mogen zeker komen, maar dan wel een deal dat ze 2 jaar blijven.

En hoe zit het met Bijleveld bij jullie ? Het is geen super opvallende speler, maar wel een speler die moeiteloos mee kan draaien in de Eredivisie. Die mogen ze van mij ook overnemen, graag zelfs !!

3 mei 2019 om 12:36

Bijleveld mocht in de winter Ajax al verlaten maar kwakkelende met zijn fitheid meen ik. Zeker haalbaar voor Vitesse, hele interessante optie voor weinig geld inderdaad. Gaat niet aanhaken bij Ajax 1 en met oog op ontwikkeling van vooral Gravenberch en Lang is uitzicht verre van ideaal voor hem. Ben wel benieuwd waar hij uiteindelijk heen zal gaan.

Elk jaar weer een duiventil in Arnhem. Hoe bouw je binding met het publiek op?

Feyenoord supporter ben je niet voor de lol, maar Vitesse supporter lijkt me ook geen pretje ...

3 mei 2019 om 13:25

Binding met je publiek bouw je op als je kwalitatief goede spelers in huis haalt en die willen werken voor hun centjes. Dan maakt het niet uit of ze er 1 jaar spelen of 10. Dat is bij iedere club hetzelfde hoor.

Ik had meer van dit vitesse verwacht persoonlijk. Puur qua kwaliteit hadden ze het de top moeilijk moeten maken. Dat is niet gebeurd. Odegaard (real madrid speler) butnere (manu), Foor (ajax). Dan is er iets verschrikkelijk mis gegaan. En Slutsky natuurlijk een internationale trainer.
Dan moet de leegloop niet de spelers zijn. Nee de gehele staf moet er dan uit na deze wanprestatie.
Inclusief materiaalman aan toe.
Als ik daar voorzitter was geweest dan zou het echt ellende zijn, zou ze er een voor een uit trappen.
En dan bouwen aan een nieuw Vitesse op de manier zoals Gerbrands en Overmars dat gedaan hebben bij respectievelijk Ajax Psv. Een topsportklimaat met oog voor de werknemers, want dat zijn mensen he. Geen nummers. Verder zou resultaat op een staan en veel jeugd laten doorstromen. Op die manier kun je Vitesse structureel top-3 maken met titels als uitschieters. Maar dan moeten de neuzen wel dezelfde kant op staan. En zou er geen ruimte zijn voor ego's.
Verder zou ik voetbal centraal zetten ipv fysiek.
En scouten in z-amerika. Je moet niet zoals feyenoord spelers uit Nederland halen. Want dan koop je subtop (dumfries etc wel weer goed gekocht). Je zou eigenlijk ook meer steun uit het achterland moeten creeren. De wijken in. Je ziet nu dat vitesse weinig fans heeft op de tribunes. Als je dat kunt verbeteren kun je sponsors aantrekken. Met het geld van de sponsors kun je spelers kopen en op die manier groeit je club. Op het moment dat Vitesse echt veel geld heeft zoals Ajax nu zou ik het stadion opkopen. Dit zorgt voor meer inkomsten., waardoor de successen geen incident worden maar structureel.

3 mei 2019 om 09:37

Misschien iets minder spelletjes spelen? Als het zo makkelijk is als jij het schetst zou iedereen dat wel doen he

3 mei 2019 om 09:42

Zonder teveel in te gaan op onnozele dingen die je zegt zou ik je als eerste aanraden om alles van Vitesse beter te gaan volgen ipv meer dan de helft aan onzin uit te gaan kramen om punten te scoren vooral als het om het stadion gaat want daar is Vitesse allang mee bezig en er zijn andere partijen bij betrokken die een hoop tegen werken...vitesse zal nooit een Ajax of Psv worden en dat hoeft ook niet eens want dan zou je dit riedeltje wel bij de 16 andere clubs kunnen zetten en hoef je alleen de naam Vitesse te veranderen.er zijn net nieuwe sponsoren aangetrokken en ook een nieuwe shirtsponsor en er zullen er ook nog wel bij komen. En waarom zou de hele staf eruit moeten? Raymond van der gouw is een goede keeperstrainer die we al jaren hebben...nicky Hofs ook niet verkeerd en wat is er mis met Edward Sturing volgens jou? Die man heeft Vitesse al meerdere keren gered en Europees bezorgd en heeft een hart van goud voor Vitesse en die wil je laten gaan terwijl het gros hier roept dat er meer binding bij de club moet komen? Die 3 zorgen er juist voor dat die binding er blijft en hebben een groot verleden bij Vitesse en zijn naar mijn mening helemaal niet verkeerd voor Vitesse.daarbij heeft Theo trouwens ook nog voor een paar jaar bijgetekend en komt Mo Allach ook weer terug in het bestuur...wel een vreemde op zich maar hij heeft niet slecht gepresteerd bij Vitesse en een hoop voor elkaar gekregen.dus op zich valt het wel mee met egos. Als ik naar jou kijk hoe je alles verklaard en punten probeerd te scoren hier met zinloze opmerkingen en jij zou daadwerkelijk in het bestuur zitten denk ik juist dat jij degene was die de eerste trap zou krijgen. Owja en dan nog even over jeugd door laten stromen...er is genoeg jeugd wat doorstroomt bij Vitesse zoals buitink en nog meer spelers maar ja je bent zo goed ingelicht over Vitesse dat je waarschijnlijk meer weet dan ik.

3 mei 2019 om 09:53

ZIe hier het probleem van Vitesse. Een schrijnend gebrek aan zelfkritiek. Stilstand is achteruitstand. Ik zou niet bij een club willen werken waar er geen zelfkritiek is en alles normaal gevonden wordt. Jullie moeten toe naar een mentaliteit zeg maar, waar hard werken niet genoeg is. Op het moment dat je prestaties eist van jezelf ipv ervan droomt ga je meer presteren. Voorbeeldje: vorig jaar eiste ik van mezelf een 9 gemiddeld. Plots ging ik van een 5.5 naar een 7.3. En nu leg ik de lat weer hoger. Door jezelf elke dag uit te dagen stijg je nonstop door. Zo doet een Ronaldo het ook.
Als vitesse nu zegt zoals jij: jeugd is prima, staf is prima, stadion gaat prima. Dan zal Vitesse geen stap vooruit zeggen. Dat mag; dan wordt je een stabiele middenmoter. Maar ga dan niet janken als je geen punten pakt.

3 mei 2019 om 10:10

Amn je zou bij de kerk moeten gaan als prediker. Ik geef je een mening die dingen die je zegt ontkracht en niet zo uit de lucht zijn gegrepen want je kraamt een hoop onzin uit...als het zo makkelijk was dan zou iedere club dat doen en hadden we een competitie die groter was als Engeland en Duitsland en ga zo maar door. Ik verdeig niks en geef je een onderbouwing waarvan ik denk dat het goed is. Ja er zitten rotte appels bij maar heb je dat probleem niet bij elke club? Sterker nog ik geef je juist namen door met onderbouwing van wie ik denk dat Vitesse juist het zooitje bij elkaar houd en dat het niet allemaal zo makkelijk is en zo zwart wit zoals jij het schetst. Je zal als eerste eens wat meer in een clup moeten verdiepen en onderbouwen waarom volgens jou de hele staf naam voor naam eruit zal moeten en daar hoor ik je niet over.het stadion zoals je beschrijft lekker opkopen is makkelijk gezegd maar er is simpelweg geen geld voor en er zijn meer dingen die er spelen bij een opkoop van een stadion en Vitesse is daar allang mee bezig maar er zijn nu eenmaal meerdere partijen bij betrokken dus waar klets je in godsnaam over man als je het niet weet. Leer eerst eens onderbouwen over de gehele staf en kom dan terug met zinvolle opmerkingen want je denkt dat je god bent en dat jij het allemaal wel even regeld en dat dachten er een paar bij (met alle respect) Twente ook en je ziet hoe dat geeindigd is orig seizoen.en zoals jij alles wel ff schetst zal jij in dat rijtje aardig thuis passen die de zooi daar juist vergald heeft. Btw je hebt waarschijnlijk ook niet meegekregen hoeveel pech Vitesse heeft gehad met grote blesures en dergelijke waardoor we een stel basisspelers kwijt waren en waardoor er ook een hoop te wijten is helaas.

3 mei 2019 om 10:14

@peter21 DIt slaat nergens op.

Of we bij Vitesse alles voor zoete koek aannemen en overal mee tevreden zijn.
We hebben jaren geleden flink geïnvesteerd in de jeugd(academie). En daar gaan we de komende jaren zeker de vruchten van plukken. Alleen ik zie liever een geleidelijke opbouw dan snel succes proberen te scoren, want dat is veelal kort.

Ook bij Vitesse wordt de lat steeds hoger gelegd en dat moet inderdaad ook. Alleen als subtopper in de Eredivisie gaat dat met vallen en opstaan. Er wordt hard gewerkt aan herkenbaarheid en ik ben blij met veel oud spelers en Vitesse gezichten die nu bij de diverse (jeugd)elftallen aanwezig zijn.

Het huren van spelers neemt steeds meer af. Toen waren we vanwege FFP daartoe gedwongen, maar inmiddels kunnen we ons zelf steeds meer veroorloven. Maar toptalenten van Chelsea (of van welke club dan ook) zijn altijd welkom. Met Odegaard en eerder Mount, Baker, Solanke troffen we het wel.

Ik hoop dat we aankomende zomer beduidend minder spelers halen dan afgelopen zomer, maar dat we meer ons richten op kwaliteit. En de rest van de selectie graag aanvullen met eigen talenten, ook al zal dat met vallen en opstaan gepaard gaan.

Kortom: Vitesse staat zeker niet stil !!

3 mei 2019 om 11:06

Prima dan zag ik het verkeerd. Doe lekker normaal joh. Tegengeluid en meneer reageert alsof ik iets over zn moeder zeg. Kerel wees blij dat iemand over vitas lult.

3 mei 2019 om 11:17

Kijk en door dit soort meningen val je dus door de mand...er zijn supporters die je tekst en uitleg geven op de manier waarop ze denken en je kunt er al niet eens tegen als iemand je onderbouwd tegengas geeft want dan verlies je je geduld en is het ineens vitas. En dan praat je over respect en verstand? Dus je zegt alleen iets over Vitesse omdat je je verplicht voelt erover mee te lullen? Als je dit soort opmerkingen geef dan doe het met verstand of onderbouw je mening zoals je gevraagd word anders is het beter niks te zeggen soms

Linssen en Odegaard zullen ze zeker gaan missen. Ook Serero en Karavaev zullen wat lastiger te vervangen zijn. Wel leveren ze waarschijnlijk de nodige euro's op. De andere vertrekkende spelers zijn vervangbaar. Het zou wel goed zijn als Vitesse Room terughaald en een poging doet bij Kuwas en Schouten. Zou Paul Verhaegh nog een optie zijn, of is die te oud? Hij heeft een verleden in Arnhem en heeft jarenlange ervaring in de BL.

3 mei 2019 om 10:03

Helemaal mee eens! Zou Room, Schouten en Kuwas graag zien komen. Verhaegh is al 35 jaar dus dat is denk ik ondanks al zijn ervaring een iets minder goede optie.

3 mei 2019 om 10:29

Zijn Schouten en Kuwas niet wat te duur? Die gaan beiden denk ik wel richting de 5 miljoen.

Musonda zal volgend seizoen wel in Arnhem spelen door zijn blessure heeft hij dit jaar niet kunnen spelen dus die zal nog wel een jaar worden verhuurd. En verder wordt er natuurlijk nog een aantal spelers gestald in Arnhem door Chelsea. Verder zal je moeten gaan verkopen om de selectie op orde te brengen en ik ben benieuwd waar Matavz volgend seizoen speelt.

3 mei 2019 om 09:34

heerenveen gaat matavz heen

3 mei 2019 om 09:48

Peter 21 het lijkt me beter dat jij bij de pers gaat...want ik vraag me af waar je dit allemaal vandaan haalt...er is nog nergens met Matavz over gesproken en jij weet alle ins en outs al?...man waar schud je al die onzin uit vraag ik me af.

Goed nieuws! We hebben een aantal toppers die we zeker gaan missen als ze vertrekken maar het gros van de genoemde spelers zijn kwalitatief gewoon niet goed genoeg. Heb alle vertrouwen in Allach dat er volgend jaar een betere selectie zal staan!

Met dit soort artikelen is het altijd de vraag wat het realiteitsgehalte is. Het lijkt meer op een actie beschadiging Vitesse. De heer Lammers is daar best goed in. Er komen er vast weer elf in de wei volgend seizoen. Wat mij betreft blijft Sloetski aan het roer. De gedachte aan een elftal met regionale talenten getuigt van nostalgie. Dat kan alleen als bijna alle eredivisieclubs dat doen.

4 mei 2019 om 18:00

Precies, bericht is van De Gelderlander. Ieder jaar hetzelfde negatieve liedje bij de krant uit Nijmegen.

Beetje makkelijk scoren dit van de Gelderlander / AD. Het getal van 16 roepen, daarvan zijn er:
4 gehuurd dus idd die vertrekken: Eduardo, CS, Ødegaard, Dauda
1 al zo'n 2 jaar geblesseerd die stop: Kruijswijk.
2 met een aflopend contract: Werff & Büttner

Dan zijn er 6 wisselspelers waarvan nu gesteld wordt dat ze weggaan terwijl die mensen gewoon een doorlopend contract hebben en dat dus helemaal niet zeker is. Bruns, Karami (reeds verhuurd), Foor, Thelander, Beerens, Ali

3 dragende spelers waarmee Vitesse hoopt een mooie som te pakken. Linssen, Serero, Karavaev.

Dus al met al 7 spelers die zoals de zaken er nu voor staan vertrekken, los van contractverleningen. De rest is pure speciulatie en zitten ook een aantal spelers bij waar je als Vitesse niet rouwig om moet zijn als die weggaan. Hulde voor dit artikel.

Voor de neutrale supporter te hopen dat ze geen europees voetbal halen, dus. Huidige top 5 Europa in, hopelijk.

3 mei 2019 om 17:05

geef mij eens een reden waarom niet? Als Vitesse weer Europa in gaat dan komen er juist betere spelers omdat het dan aantrekkelijker word om bij te gaan ballen. Maar dat geld overigens niet alleen voor Vitesse maar ook voor andere clups die eventueel Europa in kunnen gaan. Dan erbij is het nog mogelijk om bij de top 5 te komen en dan wil ik je reactie wel eens zien. Als iemand die nu bij de top 5 zit en eruit verdwijnt zijn ze ineens niet goed meer en de ander wel? Het is gewoon een loterij die je moet winnen en de sterkste ervan verdient het gewoon om Europa in te gaan want niemand buiten de top 3 heeft er echt een elftal voor om het in het buitenland te gaan maken.

3 mei 2019 om 18:36

Ten eerste: als een heel ander elftal Europa in gaat dan het ticket heeft verdient, verliest 'verdienen' zijn betekenis.

Ten tweede: Een volledig nieuw elftal moet altijd op elkaar inspelen. Dat zie je overal. Zeker in Augustus als de voorrondes beginnen en de Nederlandse teams er weer eens lekker uit kunnen vliegen. Dan heb ik liever FC Utrecht.

Heeft niets met goed of slecht te maken, heeft met ervaring als team te maken.

3 mei 2019 om 22:54

Elk team moet elk jaar opnieuw opbouwen en niemand speelt met hetzelfde team dat het jaar ervoor geëindigd is. De ene clup heeft meer spelers nodig dan anderen...of denk je dat Ajax alles binnen z a l houden? Die gaan ook veel spelers verliezen en moeten straks weer met behoorlijk wat spelers overnieuw beginnen...en dan hebben ze ook niks in Europa te zoeken? Elk team moet opnieuw bouwen vriend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Vitesse00
Voor de complete stand: Eredivisie

100 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Maandag 15 juli
Real Madrid wil Andriy Lunin wederom verhuren, met Real Betis als een serieuze kandidaat om hem tijdelijk over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren