PEC gaf Willem II het goede voorbeeld: ‘Bij Ajax werden ze er gek van’

Vrijdag, 3 mei 2019 om

Willem II is zondag de underdog in de finale van de TOTO KNVB Beker tegen Ajax. Dat Goliath door David te verslaan is, bewees de bekerfinale van 2014 wel. PEC Zwolle versloeg Ajax met liefst 5-1. Na afloop werd duidelijk dat trainer Ron Jans een mooie video met gelukswensen van de familie voor de spelers had laten samenstellen en dat Fred Benson in De Kuip de motivatiespeech van Al Pacino in de sportfilm Any Given Sunday liet afspelen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door passionforpink)

Ben benieuwd naar aanstaande zondag. Persoonlijk hoop ik dat het snel beslist is. Zodat Ajax rustig verder kan naar de wedstrijd van woensdag. Ik verwacht eerlijk gezegd dat Willem II er vol opklapt en een fysiek duel van gaan maken.

3 mei 2019 om 08:16

Je mag toch hopen dat w2 dat gaat doen. Juist nu is ajax te pakken omdat de meeste spelers met hun hoofd bij de halve finale zitten. Ze willen zeker niet geblesseerd raken of een rode kaart pakken, dus zullen ze duels gaan ontwijken. Voor w2 is er een reële kans op winst denk ik, maar alleen als ze er een fysieke wedstrijd van maken. Ajax kan beter 11 wisselspelers opstellen en vol gaan voor CL finale. En daarna kampioenschap

3 mei 2019 om 08:26

Ajax gaat echt niet 11 wisselspelers opstellen. Ze vervangen er Max 3. En als de stand het toestaat er nog misschien 3. Als je de spelers hoort praten richting ook zij zich van wedstrijd tot wedstrijd. Dus eerst deze wedstrijd en daarna pas nadenken over de volgende wedstrijd.

3 mei 2019 om 08:52

Mijn opstelling. Heb je Fico, Neres en Veltman rust gegeven. Als alles volgens plan verloopt wissel je Ziyech en Schöne nog de tweede helft.

Onana
Mazraoui
De Ligt
Blind
Sinkgraven
Vd Beek
Schone
De Jong
Ziyech
Dolberg
Tadic

Als Ajax zo voetbalt als de laatste maanden dan geef ik Willem II echt bar weinig kans. En ik hoop echt dat Willem II kei hard afgestraft word door die blamage wedstrijd tegen Psv. Ik snap dat je wellicht wat rustiger aandoet, maar die wedstrijd was echt belachelijk.

Had er een palmboom, 4 weipalen, 3 blokken beton en 3 verkeersborden neergezet en je had hetzelfde resultaat gehad.

3 mei 2019 om 08:20

Ah, de klassieke wegconstructie tactiek.

3 mei 2019 om 09:20

Ik snap echt oprecht niet wat iedereen die Ajax een warm hart toe draagt toch zit te zeuren dat Willem II er met de pet naar gooide. Na Willem II - Ajax, waar het ook een eenvoudige 1-4 werd voor Ajax, klaagde er overigens niemand, want Ajax "was gewoon beter".

Newsflash, PSV is ook "gewoon" beter. De begroting van Ajax en PSV is ongeveer 8 keer hoger dan die van Willem II. De Tilburgers hebben dit jaar een leuke 1e elf staan, maar met name in de breedte is het gewoon heel krap. Tegen PSV waren er 4 basisspelers geschorst of geblesseerd, en moest er onder andere een keeper onder de lat die aan zijn 3e profwedstrijd begon. Haal je er 4/5 basisspelers uit door schorsingen en blessures, dan is het gewoon een eenvoudig elftal.

Willem II heeft echt wel willen winnen van Psv, dan hadden ze nu nota bene de play offs binnen gehaald, maar het zat er gewoon niet in. Tot de 2-0 had Willem II enkele kansjes met onder andere Isak, maar als PSV vervolgens in een paar minuten 2 keer scoort door gepruts van Anita en een vrije trap die heel vervelend valt, dan is het voor een ploeg als Willem II wel klaar tegen een topploeg.

3 mei 2019 om 09:29

Weer zo'n ajax fan zonder enige vermogen tot realisme. met een fitte selectie was het al een hele opgave om van PSV te winnen. Staan niet voor niets gelijk in punten met jullie. met 5 reserve spelers zou Willem II wel even punten afpakken van Psv, tuurlijk.

Daar komt bij jullie winnen maar met 1-0 van Groningen en laten na om het doelsaldo van Groningen (directe concurrent Willem II) te verzwakken. Waarom moeten wij dan wel kadotjes uitdelen? Jullie helpen zelf ook niet mee.

3 mei 2019 om 10:01

Heeft niks met realisme te maken Robby. Zelfs een blinde kon nog merken dat W2 tegen Psv gewoon niet haar best deed. Tuurlijk ging iedereen wel van een PSV overwinning uit, maar het werd zowat gewoon weggegeven. Persoonlijk vind ik het jammer, aangezien elk verloren of gewonnen punt nu de doorslag kan geven. Wel moet ik erbij zetten dat ondanks je als club een sportieve plicht hebt om op zijn minst je best te doen, ik het ergens ook wel begrijp. Je speelt als W2 nergens meer om in de ED en er staat een bekerfinale op het programma waar je geen schorsingen of blessures wilt hebben. Ik vraag me af of AZ haar best gaat doen, hetzelfde verhaal. Die spelen ook nergens meer om, wachten op de play-offs. Ajax trouwens ook met Utrecht en De Graafschap, dus ik klaag ook zeker niet. Maar dat is het jammere van de laatste speelronden.. daar bovenin alles beslist kan worden en sommige teams hun vizier al ergens anders op hebben. Ook altijd erg jammer dat kleine clubs in de laatste weken opeens wel kunnen voetballen.

3 mei 2019 om 10:54

Robby, ik moet nu toch even reageren om het op te nemen voor de Ajax supporters die ook op voetbalzone zitten.
“weer zo’n Ajax fan zonder enige realisme”. Waar zie jij er nog meer. Je reageert op de tweede reactie op dit artikel, waarbij de 1e reactie volstrekt neutraal is.
Ook bij de reacties hieronder lees ik bij de Ajax supporter reacties gewoon nette reacties en is er zelfs gunning richting willem2 (rutgerrr). Dus ga je even heel snel schamen dat jij je als demagoog schuldig maakt aan aantoonbaar onjuiste aannames!

Willem2 uit is voor psv altijd een hele lastige wedstrijd. Zoals de buren van Ajax (ado en fc Utrecht) altijd vol gaan tegen Ajax. Gaan clubs als Rkc, NAC en willem2 altijd vol tegen psv. En iedere voetballiefhebber kon zien dat willem2 met de handrem op speelde tegen psv. Mag en kan ik ook begrijpen als je met je hoofd al bij de bekerfinale zit. Maar ga het niet goed proberen te praten met scorebord journalistiek.

Zelf heb ik het idee dat als willem2 er vol tegenaan was gegaan tegen psv en psv punten had afgesnoept dat Ajax daar heel veel respect voor had gehad en wellicht met een b elftal was gaan spelen in de finale (let op dat is mijn mening, en geen feit). Nu zal Ajax er vol voor gaan en de prijs willen pakken, het is nu ieder voor zich.

3 mei 2019 om 11:34

Schaam me kapot dat medesupporters zo lopen te janken. Ajax wordt kampioen omdat ze dit jaar de beste zijn. Niet omdat ze het handje moeten ophouden bij iemand, laat staan Willem II zeg. Gewoon van de mat vegen zondag, dan Utrecht en de Graafschap. En dan kunnen we een mooi feestje vieren en hoevrn we niemand te bedanken.

3 mei 2019 om 12:04

@rutgerrr na een half uur was het al 0-2 wat moet je dan nog doen? We brengen in de rust nog 2 niet fitte spelers in Heerkens en Tapia om nog iets te forceren en het wordt 0-3 ja dan kan je mensen niet kwalijk nemen dat ze denken laat maar de beker komt eraan. Als we in het eerste half uur 1-0 hadden gemaakt was het een hele andere wedstrijd geworden. Vergeet niet dat we uit met 6-1 van PSV verloren he. Dit was gewoon een wedstrijd waar PSV vanaf min 1 heeft laten zien dat er niets te halen was en dan ben je kansloos als Willem II zijne net zoals we dat zijn als ajax dat zondag doet.

@soccersupp, Vandaag zijn er een aantal berichten over Willem II en ajax geplaatst ook daar waren dit soort reacties waar ik ook op heb gereageerd net zoals op een aantal van gisteren. Dus ga jij eerst eens verder op deze site kijken dan alleen dit nieuws item voordat je met je demagoog kaartje strooit. Alleen voetbalzone staat er al vol van die onrealistische medefans van je die beweren dat we met 5 reserves PSV wel even moeilijk hadden moeten maken. Neem een voorbeeld aan Manodedios. Straks de trippel winnen omdat andere clubs meer punten van PSV afsnoept. De beker wint omdat Willem II geen spelers van jullie wil blesseren en de finale van Barcelona wint omdat ze Frenkie een mooi afscheid gunnen. Wordt leuk feestje dan.

Als wij winnen doen we dat op eigen kracht en niet omdat ajax het ons zo gunt. Dan mag de Knvb die beker lekker zelf houden wat is die beker dan nog waard man? Zou me kapot schamen als we straks met maar 1-0 winnen terwijl heel jong ajax binnen de lijnen staat.

Ik hoop op 2 dingen en dat is dat Ajax wint en dat ze allemaal ongeschonden de wedstrijd uit komen

3 mei 2019 om 10:05

Het gekke is nog dat ik als Ajacied zijnde die beker totaal niet serieus neem, voor een topclub althans. Voor een minder grote club is de beker winnen een wereldprestatie. Tuurlijk wil ik hem winnen, maar net als toen PEC en nu W2 gun ik het die ploegen ook. Sympathieke clubs die leuk voetbal proberen te spelen en ook best leuke spelers het veld insturen. Het enige kutte is dat je dan altijd te horen krijgt dat Ajax van W2 of PEC verloren heeft haha. Mocht Ajax het niet voor elkaar krijgen die beker te winnen, ben ik blij dat W2 ermee vandoor gaat.

3 mei 2019 om 12:04

Hoewel ik Willem II een sympathieke ploeg vind, zou ik het niet fijn vinden als ze Europa in zouden gaan. Ik zie ze daar geen wedstrijden winnen. Dan kan Ajax beter de beker winnen zodat de nummer 4 (AZ) Europa ingaat. Dat is voor mij de enige reden om te winnen omdat ik de beker niet als een echte hoofdprijs zie.

3 mei 2019 om 13:13

Klopt. Het zou zonde zijn om een ploeg Europa in te laten gaan en al het harde werk van dit jaar gelijk teniet gaat doen.

3 mei 2019 om 14:14

Ben ik ook met je eens. Voor mij geldt de beker vooral als kers op de taart, niet als een echte prijs op zich. Al klinkt dubbel wel beter dan kampioenschap. En treble beter dan dubbel. Belangrijkste reden is idd dat, hoe sympathiek ik Willem II ook vind (was blij dat ze de finale haalden), ik ze weinig kansen toedicht in Europa.

Niet dat AZ daar nou de laatste seizoenen hoge ogen heeft gegooid, maar die hebben eerder nog wel eens punten voor NL binnen geharkt.

Ik heb me hier door reaguurders laten vertellen dat die 5-1 kwam door het vuurwerk op het veld, Ajax was toen helemaal de weg kwijt. Als er iets is wat ze bij Willem II goed kunnen, is het met vuurwerk richting het veld en uitvak gooien. Vraag het aan de Kingside die een wedstrijd leeg moest blijven. Kat in het bakkie dus.

3 mei 2019 om 08:34

Het lijkt er nu op dat ze netten gaan hangen aan de korte zijdes. De palen waaraan Feyenoord netten hangt stonden omhoog. Misschien dat het een andere reden maar ik betwijfel het.

3 mei 2019 om 10:06

Niet altijd geloven wat andere mensen roepen. Makkelijk scoren door te zeggen dat het door vuurwerk kwam, PEC was gewoon erg goed bezig en won zeer terecht. Bovendien kwam het vuurwerk van Ajax fans zelf, dus de Kingside hoeft haar best niet te doen hoor.

Een aantal weken/maanden geleden riep ik dat Ajax gewoon vol voor de beker moesten gaan, maar ik ben toch wel van gedachten veranderd. Wat ze nu presteren in de CL is vele malen geweldiger en gaat wellicht een lange tijd niet meer voorkomen. Ik vind daarom ook dat ze spelers moeten sparen a.s. zondag. Ja het is een beker en daarmee een prijs, maar man, de wedstrijden in de CL zijn echt fantastisch om mee te maken! Er is een prima resultaat geboekt bij Tottenham en ze moeten daarom ook alles op alles zetten om de finale te bereiken (zelfs bij het typen en de gedachte krijg ik al kippenvel).

3 mei 2019 om 08:40

Met een B elftal kan dat argument van wij slepen de Europese punten voor Nederland binnen ook op een lager pitje. Bij winst van de beker mogen die koekenbakkers van Willem II 0 punten gaan halen in Europa.

3 mei 2019 om 08:45

Tja, welke Nederlandse club pakt nou daadwerkelijk de punten in Europa? Een Feyenoord die er begin van het jaar uitvliegt tegen een ploeg waar niemand ooit van gehoord heeft om maar een voorbeeld te noemen. En zo zijn er zat voorbeelden (ook van Ajax overigens voorheen).

3 mei 2019 om 09:25

Ach. Als Ajax de beker wint, dan gaat Vitesse, Heracles, Utrecht of Willem II via de play offs alsnog Europa in. Utrecht zou nog wel een kansje hebben in Europa, maar de andere 3 gaan er allemaal kansloos af.

Vitesse heeft op zich een leuke ploeg, maar verliest 15 spelers, dus die zijn er met de 1e rond echt nog niet klaar voor. Heracles en Willem II ontlopen elkaar niet veel, en ook Utrecht zal het gewoon heel erg moeilijk krijgen.

Dat is ook gewoon hoe een plaatsing op basis van Co-efficienten werkt. De laagst geplaatste ploeg is de minste, en haalt niet heel veel punten. Dat is overigens in de landen waar we mee concurreren niet anders.

3 mei 2019 om 09:42

Willem II is van die 4 veruit de zwakste. Zeker als Isak en al die andere huurlingen na dit seizoen vertrekken.

3 mei 2019 om 10:11

Willem 2 is normaliter wel de zwakste van die groep idd, maar als ze de beker winnen is het dik verdiend en mogen ze het proberen. Simpel als dat. Dat proberen als Ajax PSV en Feyenoord, of AZ Utrecht etc. Europa in gaan zegt ook niks. Ajax doet het de laatste jaren iets beter maar was daarvoor dramatisch. PSV nu wat minder maar daarvoor top. Feyenoord sowieso een drama de laatste tijd, en die andere clubs zoals AZ hebben zo nu en dan best punten gepakt hoor.

3 mei 2019 om 11:29

Deels mee eens. Heracles staat wat hoger, maar schat ik toch niet hoger in. Willem II heeft niet voor niets 2 keer doodeenvoudig van Heracles gewonnen. Thuis tegen Utrecht verloren, uit gewonnen. Willem II is duidelijk de mindere van Utrecht en Vitesse, maar heel veel ontloopt het elkaar niet. Maar dat was mijn punt ook niet zo zeer, het gaat er meer om dat ook Utrecht en Vitesse in principe gewoon kansloos zijn in Europa. Ook allemaal ongrplaatst, dus wat dat betreft lastige lotingen, en dan kun je gewoon weer inpakken.

Van mij mag ajax met een b-elftal de wei in. Woensdag veel belangrijker net als de competitie.

Ik zou zweren dat Ajax de underdog is als ik al deze berichten zo lees.

3 mei 2019 om 10:12

Een positie die ons de laatste tijd prima bevalt!

Ik kan hier echt heel slecht tegen. De manier waarop er door bepaalde ajacieden en willem 2'ers over elkaar praten. Toon eens respect man. Koop een mooie pul bier zondag en geniet samen van 22 overbetaalde pedante mannetjes ipv elkaar de hersens in te slaan.. We zijn allemaal mensen.
Of je voor ajax of willem 2 bent. Doe fukking normaal zou ik zeggen op zn volkstaal!

3 mei 2019 om 10:13

Ben het wel met je eens, maar ik zie niets geks staan? En overbetaald? Bij W2? Volgens mij verdienen die jongens daar met een goed contract rond de 3000 4000 per maand?

3 mei 2019 om 10:38

Met een goed contract pak je bij Willem II echt wel 20.000 per maand hoor. Zelfs bij Excelsior verdienen de topspelers meer dan een ton p/j.

3 mei 2019 om 11:32

20 per maand, no way. Dan zou je op 300.000 per jaar komen, dat beuren ze echt niet.De huurlingen wellicht, omdat ze elders onder contract staan, maar bijvoorbeeld Fran Sol zat op slechts 130.000 per jaar. Ik zou het er wel voor doen hoor, daar niet van, maar miljonair wordt je in Tilburg niet. Niet bij Willem II ten minste.

3 mei 2019 om 14:20

Met 20K per maand kom je uit op 240k, niet 300. Maar goed, is nog steeds een goedbelegde boterham die je daarvan kan eten. En leef je een beetje spaarzaam, dan kan je ook wel miljonair worden. Maar is inderdaad nog wel andere koek dan de spelers bij Ajax, laat staan bij andere Europese topclubs.

Die 5-1 is nog steeds een van de beste (voetbal) momenten uit mijn leven. Wat een wedstrijd was dat zeg, alles lukte die dag bij Zwolle en het had zomaar nog 8-1 kunnen worden die dag. Ondanks dat ik het niet zie gebeuren, dit Ajax lijkt een stuk verder dan het Ajax van toen, hoop ik voor de Willem II fans dat ze dit ook mee mogen maken. Een gebeurtenis die je niet meer zal vergeten

3 mei 2019 om 11:09

"Dit Ajax lijkt een stuk verder dan het Ajax van toen." Verander lijkt maar voor is. Dat Ajax werd afgedroogd door Red Bull Salzburg terwijl dit Ajax Real Madrid afdroogd.

3 mei 2019 om 12:35

Geef je Ajax een keer een compliment weten mensen nog wel iets te zeiken te vinden haha

3 mei 2019 om 13:19

Niet zozeer zeiken. Ik denk dat Zytto er meer mee bedoeld dat het niet lijkt alsof het andere teams zijn. Het is ook zo. Ik ben Frank nog steeds dankbaar voor het feit dat hij weer topsport mentaliteit terugbracht en daarmee prijzen pakte, maar we hadden met het jaar steeds matigere ploegen op het veld staan die met het jaar laffer en laffer gingen spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
F. HeerkensVerdediger163
S. HolménVerdediger160
J. PetersVerdediger160
Pol LlonchMiddenvelder161
M. KöhlertAanvaller164
D. SaddikiMiddenvelder150
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

19 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 11 december
Liverpool is een van de zes clubs die de ontwikkelingen rond Neymar in de gaten houdt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren