Zaakwaarnemer van Casillas: ‘Hij heeft alle geluk van de wereld gehad’

Donderdag, 2 mei 2019 om

Iker Casillas werd woensdagmiddag op de training bij zijn club FC Porto getroffen door een hartaanval. De 37-jarige doelman werd naar het ziekenhuis vervoerd en aldaar geopereerd, waarna hij het naar omstandigheden goed maakt. Zijn zaakwaarnemer Carlos Cutropia zegt in gesprek met Cadena COPE dat Casillas geluk heeft gehad dat het incident zich bij FC Porto voordeed.

“Hij was zich er niet bewust van wat er gebeurde, dat hij getroffen werd door een hartaanval. Het is niet zo dat hij flauwviel of het bewustzijn verloor. Hij voelde zich onwel, maar dacht niet dat hij getroffen werd door een hartaanval. Het is hem pas verteld na de operatie. Op dat moment was hij blij, omdat hij zich goed voelde en de hartaanval zonder consequenties was geweest”, vertelt Cutropia over Casillas.

“Iker heeft nooit last gehad van symptomen. Het is iets dat niet voorkomt, al helemaal niet bij topsporters. Dit is voor iedereen een verrassing. Hij heeft alle geluk van de wereld gehad. Als je dit thuis overkomt, kunnen de consequenties enorm zijn”, vervolgt de belangenbehartiger van Casillas. “Iker kreeg halverwege de training last van zijn borst, zijn mond en zijn armen. Het deed allemaal veel pijn. De medische staf van Porto heeft hem snel naar het ziekenhuis gebracht, we zijn hen enorm dankbaar voor hun professionele optreden.”

“Hij is al begonnen met zijn herstel. ’s Middags maakte hij alweer grapjes en leek hij de normale Iker”, aldus Cutropia. De doelman liet woensdag zelf via Instagram weten dat ‘alles onder controle’ is. Het is nog maar de vraag of Casillas ooit zal terugkeren op het veld. “Op dit moment maken we ons daarover totaal geen zorgen. Het belangrijkste is dat het goed met hem gaat en dat hij lacht. Dit is de grootste overwinning in zijn leven.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door bf1994)

Goed te horen, hopelijk wordt hij gewoon 100 en als het meezit en ik hoop het nog 2 jaar onder de lat in het prachtige Porto.

2 mei 2019 om 13:46

Gewoon lekker stoppen en aan je gezondheid denken, althans als hij slim is!

2 mei 2019 om 13:55

Geniale kom op man, 2 jaar onder de lat? Zijn lichaam heeft de eerste waarschuwing gegegeven, als jij verstandig is stopt hij per direct. Deze Real Madrid legende, hoeft het sowieso allang niet meer te doen voor het geld. Het is een liefhebber.

2 mei 2019 om 14:23

Dat mag je hem toch gunnen? Dat zou toch mooi zijn als dat kan....als dat zijn passie is? Hij zou niet de eerste zijn die dat lukt, ok hij is 37 en zijn sporen wel verdiend maar ik hoop het gewoon, en dat is puur omdat ik dan hoop dat hij er weer 100% bovenop is.

2 mei 2019 om 15:01

Geniale het heeft niks met gunnen te maken, dat begrijp je toch ook wel? Ik gun de beste men alles! Mijn punt is, waarom zou je risico nemen met zo een leven en dood situatie? Veel voorbeelden hebben al gevolgd die toch door gingen, moet er niet aan denken dat Iker zoiets overkomt. En wat ik al net al zei, de beste man heeft al een geweldige carrière gehad.

2 mei 2019 om 15:49

Ik zou het eerder omdraaien, waarom alle risico's vermijden? Het is heel goed mogelijk dat dit gewoon een gevalletje domme pech is geweest. Voor hetzelfde geld was het een andere speler, van een andere club in een ander land overkomen. Het kan zijn dat er een medische aandoening aan ten grondslag ligt waardoor het niet verstandig is verder te gaan. Dan kan het advies direct stoppen wel terecht zijn.

Maar als dat niet zo is, waarom zou je dan op basis van botte pech stoppen met wat je zo graag doet? Om de centen gaat het allang niet meer bij Iker, die is al lang financieel onafhankelijk. Het feit dat hij zijn contract recent met twee jaar heeft verlengt geeft wel aan dat het een echte liefhebber is. Als artsen zeggen dat het verantwoord is het voetballen dan mag je daar ook vanuit gaan. En als hij dan nog graag 2 jaar wilt doorgaan moet je hem dat niet onthouden.

Maar goed, dat is een keuze die aan hem is en die je ten alle tijden moet respecteren (wat de uitkomst ook is). Voorlopig is het eerst herstellen, daarna zal er wel meer duidelijk worden.

dan heeft hij echt wel geluk gehad als ik het zo lees. toch raar dat je minimaal 1/2x per jaar hoort dat een top voetballer een hart aanval kreeg.

Hopelijk word hij snel beter maar einde carriere zal dit zijn gok ik, heeft geld genoeg en alles gewonnen wat er te winnen valt. dus beter dat hij van zijn kind en vrouw meer gaat genieten.

in mijn ogen de beste keeper ooit, door hem ben ik vroeg toen ik klein was gaan keepen.

2 mei 2019 om 14:15

Ja, als je langer wordt dan zoek je een andere inspiratiebron, dat begrijp ik.

2 mei 2019 om 15:19

Niet alleen voetballers, je leest het ook vaak bij wielrenners, vorige week nog overleed Robbert de Greef in het ziekenhuis na hartstilstand op de fiets gevolgd door weken coma. Een topsporters-hart is niet vergelijkbaar met de onze. Helaas is dit ook lastig te voorspellen bij wie zoiets dan wel zou kunnen voorkomen. Blij dat Iker het naar omstandigheden goed heeft en hij weer kan lachen❤

2 mei 2019 om 15:56

Nouja dat is eigenlijk niet zo raar, voetballers vragen iedere dag enorm veel van hun hart dus dat het een keer bij iemand fout gaat valt te verwachten.

"het is iets dat niet voorkomt, al helemaal niet bij topsporters" ummmmm, misschien moet die meneer zijn huiswerk is doen. maar in ieder geval goed dat hij het goed maakt.

2 mei 2019 om 13:36

Ik denk dat Ajax ook sinds vorig seizoen wel maatregelen hierover heeft genomen inzake Nouri..

2 mei 2019 om 13:41

Zoals ik gisteravond al aangaf lijkt dit mij meer een hartinfarct. En dat is nou net iets wat inderdaad niet of nauwelijks bij topsporters voorkomt, aangezien dag te voorkomen is door genoeg beweging en gezond eten. Twee dingen waaraan Iker zeker voldoet. Een andere factor is erfelijke aanleg (hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk, etc). En tja, daarin kan iedereen pech hebben. De één een beetje, de ander extreem zoals Iker. Vanuit de media (niet per se VZ in dezen hoor) wordt alles altijd gebracht als hart'aanval'. Maar er zijn dus verschillende soorten. Topsporters krijgen soms bijvoorbeeld ook een hartstilstand, door bijvoorbeeld een sporthart.

Ik vind het altijd vreemd hoe er in de media over medische dingen wordt gesproken. Een hartaanval krijgen en niet je bewustzijn verliezen is simpelweg onmogelijk. Het gaat hier dan ook om een verstopping van een kransslagader. Ik heb ook maanden in het nieuws gelezen dat Nicolette Kluijver een voorstadium van longk*** had. Terwijl er helemaal geen voorstadium besaat, je hebt het of je hebt het niet.

2 mei 2019 om 13:57

Hartaanval altijd buitenbewustzijn? Ben geen medicus, maar wel een ervaringsdeskundige. Helaas zelf ook op jonge leeftijd een hartinfarct gehad. Vrij heftige ook, bleek achteraf. Maar nooit buiten bewustzijn geraakt. Misschien ben ik een freaky voorbeeld dat niet voldoet aan de regel die jij stelt en dus de spreekwoordelijke uitzondering is op de regel...😀 Dat gezegd hebbende: hoop dat Iker er snel bovenop komt. Zelf had ik ook een topconditie (minder een topvoetballer, I know) toen het gebeurde en dat hielp erg veel bij de revalidatie. Je bent echter wel maanden onderweg... Hopelijk zien we hem ooit nog terug op de velden

2 mei 2019 om 15:11

Zit toch een wezelijk verschil tussen een hartinfarct en een hartaanval?

Edit: Na research denk ik dat Rodajccc overigens een hartstilstand bedoelt, hartinfarct = hartaanval welk lijdt naar een hartstilstand als het niet behandeld wordt

2 mei 2019 om 14:04

@RodaJCCC

Voorstadium van k*** bestaat wel. Je hebt dan technisch gezien geen k***, maar er zijn wel cellen die een risico vormen.

Bovendien verwar je ook nog een hartstilstand met een hartaanval. Bij een hartstilstand ben je altijd buiten bewustzijn, omdat je hersenen geen bloed krijgen. Bij een hartaanval/infarct pompt het hart nog wel, maar is er een verstopping

2 mei 2019 om 14:38

Verstopping van je kransslagader = geen zuurstof naar (een deel van) je hartspier = een hartinfarct

Wat een geluk voor San Iker. Zo zie je maar dat een hartaanval zo maar bij iedereen kan voorkomen, zonder dat je daar symptomen van hebt.
OT: Voor mij is Iker nog steeds de beste keeper die ik ook heb zien spelen. Wat een geweldenaar was hij zeg.

2 mei 2019 om 14:40

Symptomen had hij zeker, de pijn in de arm en kaak zijn typisch voor een hartinfarct. Gelukkig gebeurde het op het trainingsveld, waar artsen aanwezig zijn die deze signalen kunnen herkennen

Als er een iemand dat geluk verdient is het Iker wel. Ik hoop zo dat hij nog een afscheid krijgt als Raul. Real zou dan Porto moeten uitnodigen en dan speelt Casillas een helft voor ons en een helft voor porto

3 mei 2019 om 08:05

Zou ik prachtig vinden. Heeft Porto toen ook gedaan voor Deco en zo’n wedstrijd georganiseerd voor Porto en Barcelona en de supporters erbij in het Estádio do Dragão!

Heftig hoor, blij dat het geen consequenties heeft maar ik zou toch lekker stoppen denk ik. Door dit soort berichten ben ik zelf toch altijd even bang dat mij of mijn teamgenoten dit een keer overkomt en dan zonder goede medische staf er bij.

Gelukkig! Wat een legende is deze man. Ik heb trouwens toch het idee dat absolute topsport niet goed is voor een mens. Je hoort ook vaak dat topsporters relatief vroeg overlijden. Kan ook toeval zijn natuurlijk. Als ik zeker was zou ik lekker kappen ermee, lekker in Madrid je geld spenderen.

Die heeft geluk gehad zeg wauw Hij is 1 vn de beste keepers ooit als ik hem was lekker stoppen hij heeft alles gewonnen wat er te winne valt in het voetbal dus ja lekker genieten van de euro's die hij heeft verdiend

aangezien zijn leeftijd, carriere die hij gehad heeft. Zou ik gewoon stoppen als ik hem was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Porto

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Benfica3628
2.FC Porto3119
Voor de complete stand: Liga NOS
SpelersPositieW
J. CoronaAanvaller120
Zé LuísAanvaller117
A. MarchesínKeeper110
TiquinhoAanvaller91
M. MaregaAanvaller94
PepeVerdediger111
Wilson ManafáVerdediger90
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Porto.

671 fans
Keeper, 38 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 6 december
Ousmane Dembélé houdt alle opties open. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren