Timo Letschert: ‘Het is aan ons om het feestje van Ajax te verpesten’

Dinsdag, 7 mei 2019 om

Timo Letschert verruilde drie jaar geleden FC Utrecht in voor het Italiaanse Sassuolo en met die overgang was naar verluidt 3,5 miljoen euro gemoeid. In de Serie A wist de inmiddels 25-jarige centrale verdediger door verschillende blessures helaas geen potten te breken. Dit seizoen is hij op huurbasis terug bij zijn oude liefde FC Utrecht. Verslaggever Justus Dingemanse zocht hem op voor Voetbalzone op sportcomplex Zoudenbalch.

Timo, hoe bevalt het terug in Utrecht?
“Het is leuk en gezellig hier weer te zijn. De omgeving is bekend en dat was een belangrijke reden voor FC Utrecht te kiezen. Het is vertrouwd en je kunt makkelijk je plek vinden. Het was natuurlijk niet bedoeling hier nu te spelen, maar ik heb in Italië een schouder- en een knieoperatie gehad en ben al met al minder dan een half jaar fit geweest. Dat is balen, maar die dingen heb je niet in de hand en gebeuren in het voetbal. Om ritme op te doen en fit te worden, wilde de club mij verhuren en FC Utrecht was een ideale oplossing. Ik heb vrijwel alles gespeeld en ben niet teruggevallen in blessures, daar ben ik heel tevreden over.”

Heb je nu geen last meer van die blessures?
“Het gaat vrij behoorlijk. In het begin was het lastig omdat ik nog niet helemaal fit was. Voor die kruisbandoperatie hebben ze een stuk uit mijn hamstrings gehaald. Daardoor ontbrak er nog kracht en was het verschil tussen mijn linker- en rechterbeen groot. Dan zit je er niet lekker in. Daarnaast heb je het seizoen na zo’n operatie een grote kans op een terugval. Het is een dunne lijn en de balans is lastig. Je wilt sterker worden, in het weekend topfit zijn, herstellen en in de volgende week opnieuw sterker worden. Bij sommige wedstrijden denk je: shit ik heb deze week te veel in de gym gezeten en op mijn hamstring gefocust, waardoor ik nu misschien niet optimaal fit ben voor de wedstrijd. Dat was wel een opgave.”

Op hoeveel procent zit je nu van je kunnen?
“Dat is moeilijk te zeggen. Als ik kijk naar de testjes, zit ik fysiek weer op het niveau van voor mijn transfer, maar als ik kijk naar de manier van verdedigen, mijn bewustzijn en hoe we moeten staan met zijn allen, dan ben ik een stuk verder. Ik ben persoonlijk echter nog niet waar ik wil zijn. Er zit nog veel meer in. Tegelijkertijd denk ik dat het degelijk is wat we laten zien met Utrecht: het staat defensief goed en geven weinig weg in de achterhoede.”

Timo Letschert in actie voor het Italiaanse Sassuolo.

Wat voor indruk heb je gekregen van de Serie A?
“Een goede indruk. Het is een zware competitie met een hoger niveau en goede spitsen. Het is wel echt een ander spelletje in Italië. Er worden andere dingen verwacht. Het is zakelijker en meer gefocust op het verdedigen. Het balbezit moet je meer overlaten aan de mensen voor je. De verdedigers in Italië hebben een goede techniek en kunnen prima voetballen, maar er wordt niet van ze gevraagd in te dribbelen. Daarvoor lopen op het middenveld veel te goede spelers die dat kunnen. Die moet je ook gebruiken.”

Waarom willen we dat hier wel dan?
“In Nederland moeten centrale verdedigers soms zelf de oplossing zoeken, omdat die niet altijd mensen voor zich hebben die dat kunnen. Als je als verdediger het middenveld inspeelt, krijg je hem soms meteen weer terug. Als je in Italië de bal afgeeft bij het middenveld komt er een vervolg. In dat opzicht is het qua opbouw makkelijker voetballen in de Serie A. Als iemand vrijstaat, speel je hem in en krijg je die bal niet meer terug. Ze draaien open, weg of kaatsen hem schuin. Dat doorvoetballen is wel echt een verschil.”

Zijn er nog andere grote verschillen?
“Met Urby (Emanuelson, JD) praat ik er wel eens over. We hebben volgens mij precies dezelfde ervaring. Het is er gewoon kneiterhard, ook in de coaching. De trainers zijn een stuk minder gerelativeerd dan in Nederland. Dat is iets dat bij me past. Het is soms lastig dat ik hier meer op mijn woorden moet letten, terwijl je in Italië letterlijk alles kan en mag zeggen. Bij voorkeur wel in het Italiaans trouwens, want het Engels is er erg matig. Urby heeft diezelfde dingen meegemaakt en soms kijken we elkaar aan en denken hetzelfde.”

De supporters besteden aandacht aan de aanslag in hun stad voor het duel FC Utrecht-Feyenoord.

Terug naar FC Utrecht. Wat was jouw mooiste wedstrijd dit seizoen?
“Feyenoord-thuis. Doordat we in de laatste minuut nog winnen door een doelpunt van mij, maar vooral ook door de ceremonie vooraf voor de slachtoffers van de aanslag. Alles er op en er aan en ook heel mooi hoe de supporters dat hebben aangepakt. Ik had echt kippenvel toen ik het veld op kwam en andere jongens ook. De coach werd zelfs een beetje emotioneel. Gewoon heel mooi gedaan, ook die minuut stilte en de Feyenoord-supporters die perfect meededen. Dat was heel respectvol en prachtig om mee te maken.”

Er komt ook nog wel een aardig potje aan: Ajax-uit...
“Dat kan een mooie middag worden inderdaad. Naar die wedstrijd kijken we al een poos uit met z’n allen. De ArenA zal volgepakt zijn, en het is aan ons het feestje te verpesten en er een Utrecht-feestje van te maken. Er is ook nog een hele kleine kans op plek vier, maar we hebben in elk geval al de play-offs gehaald.”

En je wilt Danny Makkelie zeker het liefst als scheidsrechter?
“Haha, ik denk serieus dat ze dat niet gaan doen. De wedstrijd van drie jaar geleden met die onterechte strafschop in de slotfase voor Arek Milik zijn ze in Zeist vast ook nog niet vergeten.”

Centrale verdedigers Timo Letschert en Willem Janssen overleggen met scheidsrechter Björn Kuipers.

Maar je hebt de VAR nu toch?
“Maar maakt dat het beter of minder? Ik ben blij dat die er is hoor, maar ik denk dat je het moet beperken tot de situaties die de scheidsrechter niet heeft gezien en feiten als buitenspel en doellijntechnologie. Verder zou ik gewoon afgaan op wat de scheidsrechter heeft waargenomen. Soms maakt een scheidsrechter een blunder, dan schors je hem en klaar is Kees. Het is soms zo moeilijk te bepalen of het honderd procent een fout is of toch een beetje een grijs gebied. Die scheidslijn is bijna onmogelijk en door al die ingrepen word je als arbiter gillend gek. Dit jaar is er bijvoorbeeld ook best vaak ingegrepen terwijl dat niet had gehoeven en werd daardoor uiteindelijk alsnog een fout gemaakt.”

Is het door de VAR nu ook afgelopen met de stiekeme verdedigerstrucjes?
“Nou, ik heb wel een paar keer shirtje getrokken zonder gestraft te worden hoor, haha.”

Je hebt zelf trouwens ook nog vier jaar in de jeugdopleiding bij Ajax gezeten, hoe was dat?
“Ja, twee jaar in de D-tjes en twee jaar in de C-tjes, daarna ben ik weggestuurd. Dat was een mooie tijd hoor. Ik speelde met Davy Klaassen; ik op tien en hij in de spits. We waren een soort gouden duo en ik scoorde aan de lopende band. In de C-tjes liep ik echter flink achter in mijn groei en was de kleinste van het team. Iedereen ging de lucht in, zelfs Ouasim Bouy was een kop groter dan ik. Bij Ajax word je er zo uitgebonjourd als je achterloopt.”

Dat was dus niet omdat je vervelend was?
“Nee, toen was ik nog niet vervelend; dat is pas later gekomen, haha. Ik vond het toen trouwens wel terecht dat ik weg moest hoor. Pas in de A-tjes ben ik centrale verdediger geworden, toen was ik eindelijk een beetje groot en sterk.”

Timo Letschert wordt gefeliciteerd met een doelpunt door aanvoerder Willem Janssen.

Dan je toekomst. Beide clubs hebben een optie: Utrecht kan je overnemen en Sassuolo kan met je verlengen. Is dat niet apart?
“Valt mee, want ik heb nog niet met Utrecht over een contract onderhandelt. Doordat er geen akkoord is, heb ik best veel in eigen hand. Ik ben nog steeds heel ambitieus, maar waar mijn toekomst precies ligt, weet ik niet. Dat moet ik aan het einde van het seizoen bekijken. Alles ligt open, het kan Nederland zijn, het buitenland of terug bij Sassuolo.”

Maar als je zelf zou mogen kiezen?
“Dat is een hele mooie vraag natuurlijk, haha. Iets in me zegt wel dat ik nodig unfinished business heb bij Sassuolo. Ik zou graag een heel seizoen fit blijven en mezelf laten zien. Dan weet ik zeker dat ik daar kan slagen en een vervolgstap kan maken. Die drang zit er nog wel. Verder moet ik kijken waar het meeste perspectief ligt. In het verleden was er ook wel contact tussen mijn zaakwaarnemer en de top drie, maar die pakten niet echt door.”

Met Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij is Oranje nu lastig, maar ik kan me voorstellen dat je in de Nederlandse top misschien meer in beeld bent dan bij Sassuolo?
“Voor het oog misschien wel. Daarentegen denk ik dat je in Italië meer leert dan in de Eredivisie. Als je kijkt naar Ajax en PSV, dan wordt daar een stuk minder van je gevraagd in de competitie als verdediger. In de Champions League gaat het niveau natuurlijk omhoog en kun je stappen maken. De uitdaging ligt dan dus Europees, maar als je in Duitsland, Engeland of Italië voetbalt, heb je iedere week een mooie test. Beide is mooi, maar een topcompetitie waarin je echt leert verdedigen is misschien wel de mooiste uitdaging. Overigens reken ik nu zeker niet op Oranje. Dat is misschien hard voor mezelf, maar je moet realistisch zijn. Op de lange termijn heb ik nog wel hoop, ik heb immers nog wel even te gaan als voetballer.”

Timo Letschert in de voorselectie van het Nederlands elftal in 2016.

Wanneer is voor jou je carrière compleet?
“Toen ik drie jaar geleden de stap maakte naar Sassuolo was ik heel ambitieus. Ik had toen het gevoel dat ik vast bij het Nederlands elftal kon komen en het ver kon gaan schoppen, maar als je dan vervalt in blessures merk je dat je in de voetballerij niks kan plannen. Ik ben tevreden met mijn carrière als ik nu de stijgende lijn kan oppakken en stappen kan maken. Als ik er alles aan gedaan heb beter te worden, is het voor mij geslaagd; je wilt jezelf niks kwalijk kunnen nemen. Je hoort topspelers vaak zeggen: ‘Ik heb het geluk gehad dat ik nooit een zware blessure heb gehad.’ Die luxe heb ik niet, maar er zitten ook spelers tussen die ondanks tegenslagen alsnog de top halen. Als ik nog een stap of twee, drie kan zetten, denk ik dat ik nog bij een hele mooie club kan komen.

Nou zeg het maar dan, wat heb je in gedachten?
“Haha, het is altijd gevaarlijk namen te noemen. Dan word je daar op vastgepind. Maar goed: ik vind Duitsland een hele mooie competitie hebben met clubs als Borussia Dortmund. Ook AS Roma, waar Rick Karsdorp en Justin Kluivert nu zitten, vind ik een geweldige club. Hetzelfde geldt voor een club als Napoli. Als je daar ooit komt, dan kun je wel zeggen dat je carrière geslaagd is ja.”


Justus Dingemanse is fulltime presentator en verslaggever van Voetbalzone en levert bijdrages in de vorm van artikelen, columns, interviews, programma’s en reportages.
In the Zone | Mazraoui: 'Ik weet niet wie er woensdag gaat spelen'
Meer video's

Poll

Denk jij dat Timo Letschert ooit nog een wedstrijd voor Oranje zal spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door pinko)

“Naar deze wedstrijd kijken wij al een poos uit!” En daar gaat het al jaren fout bij FC Utrecht! Een seizoen is namelijk meer dan 2 wedsrijden tegen Ajax! Wat blijft het toch een triest gegevens dat een club zich maar voor 2 wedstrijden meer dan 100% wil geven.

6 mei 2019 om 06:41

Ja erg he, heb ook zo'n collega utreg dit utreg dat en seizoen is geslaagd als is het maar 2 wedstrijden winnen van de 34 en dan wel van Ajax, ik zei wat ben jij een triest persoon zeg met je haat

6 mei 2019 om 16:53

Veel fans van Lazio, Inter, Boca, Rangers, Spurs zullen hetzelfde zeggen. Is dat dan haat of geoorloofde rivaliteit?

6 mei 2019 om 17:01

Lazio speelt tegen Roma, Inter tegen Milan, Boca tegen River Plate, Rangers tegen Celtic en Spurs tegen Arsenal. Het verschil met Ajax - Utrecht is dat dir clubs die jij noemt uit dezelfde stad komen.

6 mei 2019 om 19:29

Ik snap eigenlijk niet vanwaar die rivaliteit van ajax en utrecht is ontstaan... En het is ook niet zo dat ze (vroeger) een directe concurrent zijn (waren), dan zou ik het nog snappen. Zoiets als bij Liverpool Man utd, dat zal echt nooit anders zijn zelfs als de ene 20 jaar lang niks zou winnen.

6 mei 2019 om 20:14

@joekaa: de rivaliteit is ook maar een 1-richtingsverkeer. Voor Ajacieden zijn de 2 wedstrijden tegen Utrecht ook maar '2 van de 34 wedstrijden', terwijl dit voor Utrechters (of althans de fans) anders is. Geen idee waar dat ontstaan is, maar heb het idee dat de gevoelens uit Utrecht 20 jaar geleden niet zo heftig waren als nu.

7 mei 2019 om 13:20

@almere67 ik kan bijna niet geloven dat iemand dat echt zegt. Ik haal liever de playoffs voor Europa league dan dat ik 2x van Ajax win in een seizoen in ieder geval.

7 mei 2019 om 17:12

Met rivaliteit daar is helemaal niets mee en zelfs heel leuk maar die haat, ik begrijp als Ajacied daar helemaal niets van.

6 mei 2019 om 06:49

Dat was het eerste wat me opviel! Bij Ajax kijken ze alleen naar de volgende wedstrijd en bij Utrecht kijken ze al tijden uit naar spelen tegen Ajax.

6 mei 2019 om 08:05

Denk dat dat best meevalt. En daarnaast heb utreg al 2 weken niet gespeeld. Misschien doelt ie daarop met een 'tijdje'?

6 mei 2019 om 08:42

Ik vind dit altijd zo jammer he.
De Ajacieden lijken meer bezig met de wedstrijd tegen Utrecht dan andersom. In ieder geval op Vz.
Zodra er een artikel is met Utrecht en Ajax, zie je telkens dit soort berichten van Ajacieden voorbij komen.
Diezelfde Ajacieden gaan voorbij aan het feit dat Utrecht de afgelopen 3 seizoenen 5de, 4de en 5de geworden zijn en nu ook op plek 5 staan.
Dat wordt een beetje lastig als je alleen de 2 wedstrijden tegen Ajax goed speelt.

Het is ook tekenend dat Almere67 hier dingen verteld over zijn collega en deze ene collega dan gelijk de rest van de supporters vertegenwoordigd.
Als we dat soort dingen gaan doen, moeten we met z'n allen niet doen alsof we Roomser dan de Paus zijn, want elke supportersgroep kent halzen.

Zelf ben ik Utrechter en kan je wel vertellen dat ik hoop dat Ajax kampioen wordt dit seizoen. Puur omdat PSV voor mij de gunfactor absoluut niet heeft. Het voetbal dat ze spelen, is in mijn ogen niet kampioen-waardig.
Ajax mag van Utrecht winnen (zullen ze ook makkelijk doen), en Utrecht gaat gewoon de Play-offs spelen en hopelijk winnen. (zo denken overigens meerdere mensen van de Bunnikside)

6 mei 2019 om 08:49

Isco24 het is niet tekenend het is zo. Ik wil niet Utrecht in een kwaad daglicht zetten maar tis zo. Mijn bedrijf komt uit Utrecht en zit nu in almere dus je begrijpt ik werk met veel Utrechters en niet erg maar de meeste leven alleen naar deze pot toe. Zelfs mijn vriendin haha komt uit Utrecht en gaat niet kijken als Ajax speelt. Komt bij dat wij niet meer bezig zijn met de wedstrijd tegen Utrecht dam jullie gewoon een wedstrijd op zich meer niet

6 mei 2019 om 08:58

Jij denkt/vindt dat het zo is. Dat maakt het nog geen feit.
Wat ik om me heen hoor (bunnikside) is vooral de gunfactor voor Ajax. En tuurlijk zijn er een aantal gasten (de 'nieuwste generatie` die Ajax helemaal niks gunnen, maar van de 20.000 man is dat maar een groep van 30 a 40 man.

En het feit dat ik benoem dat Ajax meer met deze wedstrijd bezig lijkt, is omdat op VZ gelijk dit soort reacties komen "seizoen is voor hun geslaagd als.."

Wat denk je nou? Dat als Utrecht 2x van Ajax wint, maar wel de play-offs misloopt, dat het seizoen geslaagd is? Totaal niet. 2 verliespartijen tegen Ajax en plek 4 of 5 maakt het gewoon een geslaagd seizoen.

Het stoort me daarom dat men denkt dat het voor Utrecht alleen om Ajax gaat, want dat is niet de algemene reactie.
Het stoort me misschien meer dan zou moeten, maar heb moeite met leugens en dit is absoluut een leugen.

6 mei 2019 om 09:04

Isco24 gunfactor meen je dat nou. Dan zit ik er helemaal naast want heb altijd gedacht dat de Utrecht supporters een schurft hekel hebben/hadden. Denk dat ik zo denk puur wat ik lees en hoor

6 mei 2019 om 09:14

Niet anders dan andere clubs die van Ajax willen winnen.
Maar als het om Utrecht gaat, staat iedereen gelijk op z'n achterpoten (wat ik niet begrijp).
Iedere club wil van Ajax winnen, dat is bij Utrecht niet anders, maar dan zie je reacties als: "en daar gaat het al jaren fout bij FC Utrecht! Een seizoen is namelijk meer dan 2 wedsrijden tegen Ajax!"

Maar zoals gezegd eindigt Utrecht steevast in de top-5. Wat gaat er dan precies fout bij Utrecht? Voor Utrecht is dat echt top, zeker als je ziet dat ze qua begroting de 7de club zijn.
Dus je eindigt al 3 jaar boven je kunnen. Ook dit seizoen waarschijnlijk, al ligt dat meer aan het falen van bijvoorbeeld Vitesse.
Utrecht heeft tegen Fortuna en Emmen bijvoorbeeld dure punten laten liggen. Dat zijn wedstrijden die je meer bijblijven dan een verliespartij tegen Ajax omdat Ajax niet de club is waar een club als Utrecht haar punten moet behalen.

En ik zeg niet dat elk seizoen die gunfactor er is, maar Utrechters hebben moeite met de arrogantie die voorheen altijd om Ajax hing en is het 'leuk' om die arrogantie de kop in te drukken door ze te verslaan.
Bovengenoemde arrogantie is er echter niet meer of minder. Tel daarbij het spel op en de prestaties in Europa en men kijkt bijvoorbeeld naar PSV en dan zien ze liever Ajax als kampioen dan Psv.
Ik ga niet te diep in op PSV en diens spel + spelers, want dan krijg je daar weer een discussie over maar laat me duidelijk zijn dat het leuker zou zijn als zij naast de spreekwoordelijke pot piesen dit jaar.

6 mei 2019 om 09:25

Je verhaal klopt en arrogantie maar dat is mijn mening komt vooral door de media en heel af en toe door een speler

6 mei 2019 om 09:34

Wat is daar zielig aan dan? Dat een club uitkijkt om tegen de nr 1 te spelen meer dan tegen FC Emmen of Excelsior? Dat Ajax en haar supporters altijd de schijn ophouden dat de tegenstander niet boeit. Ik heb ook een seizoenkaart en bij mij zijn er ook een vijftal wedstrijden waar ik naar uitkijk. Toeleven naar een pot hoort gewoon bij het supporterschap. Dat jij dat niet begrijpt komt waarschijnlijk omdat Ajax zo vreselijk succesvol is.

6 mei 2019 om 11:50

Maar wanneer Utreg alle wedstrijden had benaderd als tegen Ajax de afgelopen seizoenen, dan had er veel meer in gezeten dan de 4e, 5e of 6e plek.

Ik woon in Maarssen maar alles om mij heen, is het seizoen pas geslaagd wanneer er van Ajax wordt gewonnen.
En zo is het al jaren, dat geeft niks maar het is voor zo'n trainer toch verschrikkelijk om te zien dat ze tegen Ajax opeens wel volgas willen gaan?

6 mei 2019 om 12:18

Vroeger was het zeker waar dat Utrecht weinig had om voor te voetballen en was het seizoen geslaagd als men van Ajax won.
Echter is Utrecht een traject gestart waar men als 1 van de 4 grote steden ook op sportief gebied een top-4 plek wil weten te bemachtigen.
Tegenwoordig is AZ nog een stap verder, maar dat is Utrechts directe concurrent (al enige jaren).
Die wedstrijden zijn derhalve belangrijker voor Utrechters dan de wedstrijden tegen Ajax.
Puur omdat je door te winnen van AZ uitloopt of inloopt op een directe concurrent, waar je bij het winnen van Ajax gewoon 3 punten pakt. Dat is net als het winnen van NAC bijvoorbeeld.
We hebben ze nodig, maar het is niet zo dat je directe concurrent daarmee een slechter puntenaantal heeft.

En tuurlijk is het winnen van Ajax leuker dan van Nac. Ajax is namelijk beter dan Utrecht en de meest succesvolste club van de Eredivisie.
Als underdog is het toch altijd heerlijk om de grote jongens te verslaan? Helaas hebben we de laatste jaren weinig te juichen tegen Psv, maar die zou ook heerlijk zijn.

Tegen de Top-3 moet je altijd proberen punten te halen, maar dat zijn niet de ploegen waar Utrecht de punten moet halen.

Overigens zat er zeker niet meer in voor Utrecht. Utrecht heeft namelijk tegen Ajax helemaal niet zo goed gespeeld de afgelopen seizoenen.
Goede wedstrijden zijn op 1 hand helaas te tellen.
Daar zitten bijvoorbeeld de wedstrijden tegen AZ (3-0) en Vitesse (5-1) tussen. Oftewel, je directe concurrenten waar het mã£â³et.

Tegen de top-3 was het allemaal niet zo goed.

6 mei 2019 om 13:36

Goed verhaal Isco. Irriteerde me ook dat er zo makkelijk aan voorbij werd gegaan dat Utrecht heel lekker bezig is de laatste jaren. Wordt zo wat weggezet als een Anti-Ajax club and dat dat alles is. Mooi verwoord!

6 mei 2019 om 13:49

Isco, bedankt voor je betoog ik heb er toch wat andere inzichten door gekregen. Dacht ook dat het seizoen min of meer was geslaagd, als er twee keer van Ajax werd gewonnen. Ik kan ook niet wachten, tot jullie eens Psv punten afhandig maken. Dat lijkt wel altijd walk in the park voor hun, en dat de roder loper wordt uitgerold.

6 mei 2019 om 13:54

Zo is het jaren wel geweest inderdaad. Echter de laatste keer heeft Utrecht mij positief verrast door er op te knallen tegen PSV. En bijna zelfs 3 punten te hebben gepakt (iig 1)

6 mei 2019 om 13:56

@Sulejmanii; laatste keer nog 2-2 Utrecht PSV. Nu alweer vergeten?

6 mei 2019 om 14:09

Sulejmanii

Dat was in de oude tijden wel, tegenwoordig wil de club Utrecht en ook de Bunnikside merk ik gewoon veel liever een aanval doen op de top-4. Dit lukt aardig, maar zijn nog te wisselvallig.
Ben benieuwd wat vd Brom kan betekenen. Gelukkig staan we nu vijfde, maar het is het voetbal niet heel best wat betekent dat er geen leegloop zal komen. Met 1 of 2 extra impulsen zie ik dit zeker goed komen.
Als er weinig voor je op het spel staat, is een overwinning of 2 op de beste club van Nederland natuurlijk een feestje.
Echter zijn de kaarten anders geschud bij Utrecht en is er een groter en belangrijker project gestart. Ik ben in ieder geval positief. Ook al is het spel onder Dickie absoluut niet goed, maar zoals gezegd komt vd Brom en ben benieuwd. Zijn spelopvatting is in ieder geval aanvallender dan van Dick 'alles voor het resultaat' Advocaat.

Wat betreft Psv, kan je stellen dat wij 1 van de redenen zijn dat jullie nu bovenaan staan. You're welcome

Maar vorig seizoen thuis was wel erg. 1-7.. Het gekke is, we hebben maar 1 schot minder gehad dan PSV en ook nog eens de lat geraakt.
De uitslag is geflatteerd en Utrecht was het eerste kwartier de betere. Alleen een counter van PSV met Lozano zorgde al voor de vroege 0-1. En dat was eigenlijk het spelbeeld, PSV met de counter.
Wel heel klinisch.
Volgend seizoen gaan we voor de 3 punten tegen ze. Beloofd!

6 mei 2019 om 14:12

Ach, laat gaan Isco. Grootheidswaan, alles in Utrecht zou om Ajax draaien. Ze hadden het gewild. Letschert en de anderen kijken terecht al een tijdje uit naar deze wedstrijd, want duels tussen Utrecht en Ajax zijn vaak mooie wedstrijden, oo het scherpst van de snede. Het is even een ander potje dan Fortuna thuis of Excelsior uit. De gemiddelde Ajax supporter maakt daar gelijk van dat het in Utrecht alleen maar om Ajax draait. Lachwekkend.

6 mei 2019 om 14:18

"Wat ik om me heen hoor (bunnikside) is vooral de gunfactor voor Ajax. En tuurlijk zijn er een aantal gasten die Ajax helemaal niks gunnen, maar van de 20.000 man is dat maar een groep van 30 a 40 man." Ik heb zelden zoveel onzin gelezen. De gunfactor van de Bunnikside ligt bij Ajax en de pure haat komt slechts van 40 man. Haha, tuurlijk joh.

6 mei 2019 om 14:24

@Isco, ik vind het wel opmerkelijk dat Utrecht niet altijd dezelfde inzet tegen PSV toont als die ze tegen Ajax tonen. Met uitzondering van het laatste jaar was er regelmatig open huis wanneer PSV op bezoek kwam, terwijl er tegen Ajax om elke meter werd gevochten. PSV is toch ook een topclub?

6 mei 2019 om 14:35

Jaimy

Ik wil het niet per se grootheidswaan noemen.
Misschien onwetend.
Ik vind het fijn dat er een aantal leden zijn die bereid zijn mijn woorden in ogenschouw te nemen en ben blij dat ik (al is het maar een klein beetje) kan overbrengen dat de 'haat' helemaal geen haat is.

Dat Davilla7 het hier niet mee eens is, vind ik ook prima. Ik weet niet wat zijn clubvoorkeur en tribune is, maar aan mijn kant zie ik meer mensen die het Ajax gunnen dan Psv.

En Kyle66.
Dit lijkt misschien zo, maar PSV heeft vaak een strijdplan waar Utrecht moeite mee heeft en Ajax had (tot ten Hag kwam, die Utrecht natuurlijk weet te bespelen) bijvoorbeeld moeite met de spelopvatting van Utrecht.

Een voorbeeld geef ik hierboven ook.
Utrecht vatte PSV bij de kraag (bij de 1-7) zoals ze dit ook vaak bij Ajax willen, alleen PSV had snelle counters met Lozano, Locadia en Bergwijn.
Ook raakte Utrecht de lat en misten we op een haar na goal in de eerste 10 minuten. Als die er in gingen, was het een andere wedstrijd.
Ik zeg niet dat PSV onverdiend gewonnen heeft, maar zij waren klinischer dan Utrecht en als Utrecht wat scherper was geweest..

6 mei 2019 om 15:45

Ik ben echt blij met je Isco door jou scheelt het mij een hoop typen 😂 of Ajax of Psv nou kampioen word maak me echt niet uit al gun ik het Erik ten Hag van harte heeft veel betekend voor onze club. Als we zondag met 5 0 verliezen en het einde van de rit de play offs winnen is het gewoon een geslaagd seizoen. En ik denk dat daar 99% van onze supporters zo over denken. Ik zie ook nooit een Utrecht supporter zulke uitspraken doen hier op voetbalzone maar echt alleen de ajacieden die zichzelf belangerijk willen maken wie is er nou druk met wie bezig?

6 mei 2019 om 16:23

Fanatic86 Touché, dat was waar ook.

6 mei 2019 om 22:59

@Isco, dank voor je uitgebreide reactie. Misschien heb ik het al die jaren verkeerd gezien. Dat kan. Ik ben in elk geval blij met jouw uitleg!

6 mei 2019 om 08:55

Wat een onzin. Dit jaar heeft Utrecht ook psv punten afgesnoept. En verder eindigden ze afgelopen jaren in de top 5. Het lijkt meer op Ajacieden die zich bezighouden met fc Utrecht dan andersom.

6 mei 2019 om 11:48

Uiteraard wil je als Utrecht potjes tegen Ajax en Feyenoord graag winnen. Het zijn aansprekende tegenstanders en veel mensen uit onze regio zijn voor die clubs omdat ze vaker winnen. Ik vond Ajax tegen Juventus ook wat gemotiveerder overkomen dan tegen Heracles. Daarnaast is juist een wedstrijd tegen Ajax voor Letschert, met het oog op zijn onzekere transfersituatie, een kans om jezelf in de schijnwerpers te spelen. Overigens was ik gister voor Ajax, omdat een overwinning van Ajax het meest in het belang van Utrecht is. Zoals winnen in de Arena, ook in het belang is van Utrecht als je nog een kansje wilt maken op plek 4.

6 mei 2019 om 14:48

@frankkie

Quote: " “naar deze wedstrijd kijken wij al een poos uit!” En daar gaat het al jaren fout bij FC Utrecht! Een seizoen is namelijk meer dan 2 wedsrijden tegen Ajax! Wat blijft het toch een triest gegevens dat een club zich maar voor 2 wedstrijden meer dan 100% wil geven" .

Ik begrijp niet waar je je druk over maakt. Wat hij vertelt, is al tientallen jaren zo en er is geen enkele aanleiding om te verwachten dat het dit jaar anders zal zijn. Hij trapt dan ook feitelijk een deur in die al tientallen jaren open staat.

6 mei 2019 om 15:39

Ik denk dat Utrecht zich iedere wedstrijd 100% geeft, alleen tegen Ajax de spreekwoordelijke 120%
Dus heel triest is het ook weer niet, eigenlijk vrij logisch. Hoge bomen vangen veel wind

6 mei 2019 om 20:23

Er zit best een verschil tussen 'we kijken er al een poos naar uit' en 'het seizoen is al goed als we 2 keer van ajax winnen'. Als Utrecht geen Europees voetbal haalt is het seizoen mislukt, ook al win je 10 keer van ajax, er is geen Utrechtsupporter die er anders over denkt. Het is natuurlijk makkelijk om te zeggen dat Utrecht alleen meer dan 100% geeft tegen ajax maar dat is klinklare onzin. Utrecht is nou eenmaal geen wereldploeg en daarom verspelen we vaak punten tegen de kleintjes. Om dan te zeggen dat we alleen van ajax willen winnen is te kort door de bocht. Bovendien is het normaal dat je je makkelijker oplaad als je tegen een grote tegenstander speelt. Ajax speelt tegen Real ook gemotiveerder dan tegen pak 'm beet Excelsior. Desalniettemin zal het heerlijk zijn om punten van ajax te snoepen en om ze van het kampioensschap af te houden, maar het seizoen is pas geslaagd bij Europees voetbal.

6 mei 2019 om 23:12

Grappig altijd dat ze allemaal weten wat wij Utrecht supporters denken en willen.

Ja tegen Ajax kan het wel. Maar dit Ajax is door niemand te stoppen ook thuis tegen Utrecht niet. En wie zegt dat PSV uit bij AZ gaat winnen.

6 mei 2019 om 07:28

Reken maar dat Utrecht weer met schuim op de bek speelt, alleen deze wedstrijden tellen..

6 mei 2019 om 08:27

Dat misschien wel maar dan valt er nog niks te halen in het laaste thuisduel van Ajax

6 mei 2019 om 08:40

Laten we vooral niet te vroeg juichen. Ik denk dat Utrecht voor een puntje naar Amsterdam komt en dus heel erg verdedigend gaat spelen.. het is aan Ajax om snel de 1-0 te maken, anders kan het nog wel eens een moeilijke middag gaan worden.

7 mei 2019 om 13:32

@993419 wat een onzin.. We spelen al paar jaar op rij voor de playoffs om Europees voetbal te kunnen spelen. 99% van fc u verliest liever 2x van Ajax en dat we die playoffs halen dan 2x winnen van Ajax en de playoffs te missen.

Maar goed, laat de Ajax supporters maar lekker denken dat het ons alleen om Ajax gaat..

7 mei 2019 om 15:05

Dit gaat dan ook niet om wat Utrecht haalt maar om wat ze Ajax misgunnen.
Kortom, ze hebben liever dat Ajax niets wint dan dat zij zelf iets behalen..

6 mei 2019 om 14:27

"maar dit Ajax is door niemand te stoppen ook thuis tegen Utrecht niet."

Als Ajax tegen Utrecht speelt, dan is dat voor hen al de derde wedstrijd in een week tijd (met woensdag ook nog eens de mogelijkheid op een verlenging). Tel daar bij op dat Ajax het bijna altijd moeilijk heeft tegen Utrecht. En dat Ajax zondag óf met de enorme euforie, óf met de diepe teleurstelling van het wel of niet halen van de CL-finale zit. Dan kan het wel eens een gekke wedstrijd gaan worden.

Maar goed, zegt als Ajax punten laat liggen, dan moet PSV inderdaad ook nog maar eventjes van AZ zien te winnen, wat bepaald geen zekerheidje is.

6 mei 2019 om 17:01

@ cabinessence

Utrecht uit of thuis is een wereld van verschil, als we naar Utrecht moesten had ik me enig sinds zorgen gemaakt, maar Utrecht in Amsterdam maak ik mij geen zorgen om. Dan is het meestal niet meer dan de Utrechtse rivaliteit branie praatjes.

7 mei 2019 om 10:35

"utrecht uit of thuis is een wereld van verschil"

Nee hoor. Ook thuis heeft Ajax het heel vaak moeilijk tegen Utrecht:

2004-2005 Cruijff Schaal 08-08-2004 Ajax-FC Utrecht 2-4
2004-2005 Eredivisie 29-08-2004 Ajax-FC Utrecht 1-1
2005-2006 Eredivisie 29-01-2006 Ajax-FC Utrecht 1-4
2006-2007 Eredivisie 21-01-2007 Ajax-FC Utrecht 2-0
2008-2009 KNVB Beker 25-09-2008 Ajax-FC Utrecht 2-0
2008-2009 Eredivisie 30-11-2008 Ajax-FC Utrecht 1-1
2009-2010 Eredivisie 28-02-2010 Ajax-FC Utrecht 4-0
2010-2011 Eredivisie 03-10-2010 Ajax-FC Utrecht 1-2
2011-2012 Eredivisie 05-02-2012 Ajax-FC Utrecht 0-2
2012-2013 Eredivisie 07-10-2012 Ajax-FC Utrecht 1-1
2013-2014 Eredivisie 06-10-2013 Ajax-FC Utrecht 3-0
2014-2015 Eredivisie 14-12-2014 Ajax-FC Utrecht 3-1
2015-2016 Eredivisie 17-04-2016 Ajax-FC Utrecht 2-2
2016-2017 Eredivisie 02-10-2016 Ajax-FC Utrecht 3-2
2017-2018 Eredivisie 05-11-2017 Ajax-FC Utrecht 1-2

7 mei 2019 om 22:09

Ajax rekent met alles af dit seizoen. Uit Vitesse makkelijk gewonnen Utrecht hetzelfde. Ajax gaat thuis gewoon winnen van Utrecht in zijn laaste thuis duel van het seizoen.

7 mei 2019 om 22:45

@ cabinessence

Ondanks de statistieken (die beter zijn dan mijn geheugen hehehe) blijf ik bij mijn standpunt. Niet omdat ik perse mijn gelijk wil halen, maar omdat wanneer Utrecht naar Amsterdam komt hebben ze niet het soort gif wat ze thuis wel hebben. Tenslotte heb ik alle vertrouwen in het huidige Ajax; by the way, top dat je de tijd nam om alle statistieken op te zoeken

Bij Willem 2 keken ze er ook al een tijdje naar uit. Graag mee van zulke teksten

Dit gata wel weer een belangrijk/spannend potje winnen.
eerst totenham thuis en dan een paar dagen daarna alweer utrecht thuis.

Dit Utrecht is slechter dan het Utrecht van de vorige jaren en heeft thuis al verloren van Ajax. Denken ze nou echt dat ze uit een kans maken? Ik geloof er niets van....en Ajax is in topvorm!

6 mei 2019 om 08:57

Ik ga ervanuit en mag hopen dat ze dat denken. Net als Ajax dacht kans te maken tegen real en tegen Juventus en nu tegen Tottenham en eventueel in de finale tegen Barcelona. Het blijft voetbal kans is zeer groot dat Ajax wint. Maar als spelers er al niet meer in geloven kan je het beter schriftelijk af doen.

Dick gaf aan bij VI dat hij de bus zou parkeren tegen Ajax.

8 mei 2019 om 00:19

Hij maakte daar inderdaad een grapje over.

Optie 2 is het eventuele feestje van PSV om zeep helpen. Daarvoor hoef je alleen maar van Ajax te verliezen Overigens logisch dat ze voor de punten gaan, daar ben je voetballer voor. Buiten dat vind ik de 2e optie in dit geval een betere.

7 mei 2019 om 13:35

aan de ene kant hoop ik dat Utrecht wint, ik hoop dat we plek 4 nog te pakken krijgen..
Aan de andere kant vind ik het na dit seizoen niet meer dan terecht als Ajax kampioen wordt..
Laten we dan maar hopen op verlies van PSV (niet tegen Az!) waardoor Ajax kampioen wordt en Utrecht p4 pakt door te winnen van Ajax

7 mei 2019 om 13:41

Utrecht gaat P4 echt niet meer pakken hoor. AZ moet 2x verliezen en Utrecht 2x winnen.ondanks dat ik voor FCU ben gaat dat allebei niet gebeuren.

7 mei 2019 om 14:24

Daarom zeg ik ook hoop.. Ik weet dat de kans klein is, maar ik heb geen zin om al bij de pakken neer te gaan zitten

Zijn er ook nog spelers die het feestje van PSV willen verstoren?;-)))

7 mei 2019 om 22:13

Ja AZ wil zondag winnen van PSV omdat Ajax de beker gewonnen heeft.

Blijft toch raar dat je als tegenstander van Ajax altijd de raarste fratsen uithaalt, 300 geeft in de meest verdedigende formaties, terwijl tegen b,v, PSV vaak de normale formatie wordt aangehouden, vol op de aanval wordt gespeeld en vervolgens kansloos 4-0 wordt verloren.

6 mei 2019 om 20:52

Uh Utrecht pakte dit jaar al wel een punt tegen PSV, en niet tegen Ajax. Waar heb je het over?

7 mei 2019 om 13:43

Utrecht heeft punten gepakt tegen Psv. Tegen Willem 2 las ik ook veel reacties dat Willem 2 PSV expres heeft laten winnen. Vervolgens rolt Ajax Willem 2 op in hun belangrijkste wedstrijd van de afgelopen 20 jaar, en dan ligt het aan de kwaliteit van Ajax. Geen enkele club zal een wedstrijd ingaan om te verliezen. Het strijdplan kan anders zijn, omdat Ajax compleet anders voetbalt dan PSV, maar de intentie om te winnen zal er altijd zijn.

9 mei 2019 om 10:32

Willem II ging de wedstrijd tegen PSV met heel andere intentie in dan de bekerfinale tegen Ajax. Logisch, want de ploeg was gefixeerd op die ene wedstrijd. Wel lijkt het er vaak op dat tegenstanders van Ajax meer gefocust zijn op die wedstrijd dan die tegen b.v. Psv.

9 mei 2019 om 11:31

Ajax is de grootste club van Nederland, dus natuurlijk gaat daar meer aandacht naar uit. Maar alle clubs willen elke wedstrijd winnen, dus het is onzin te stellen dat clubs het enkel Ajax moeilijk proberen te maken.

Zo, een hoop Ajacieden zijn er weer als de kippen bij. Het is blijkbaar voor een hoop nog moeilijk te accepteren dat er mensen bestaan die niet juichen voor Ajax en juist extra gemotiveerd zijn als ze tegen Ajax spelen. Nou en! We lopen niet allemaal mee in de Ajax polonaise. Deal with it.

Utrecht heeft dit seizoen geen ploeg om het ajax lastig te maken. Geen tactiek en geen idee. Daarnaast moet je spelers hebben die met het mes tussen de tanden spelen.. ik denk alleen dat timo dat kan in deze selectie.

7 mei 2019 om 13:47

Ze gaan het Ajax qua spel inderdaad totaal niet lastig maken, daar hebben ze het materiaal niet voor. Maar als ze het achterin goed dicht weten te houden en gokken op een countertje van Kerk dan weet je het nooit. Gewoon lelijk een puntje pakken.

Naast Timo zijn Janssen, Overeem, MOB en Klaiber ook wel vechtertjes trouwens

Utrecht heeft de afgelopen jaren altijd een kans gehad tegen Ajax. Ik denk echter dat Ajax op het moment echt te goed is en dat zelfs een punt er niet in zit.

Haha en dan zelf misschien niet eens mee doen... Gisteren gespot in het ziekenhuis met zn arm in een mitella.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Actuele wedstrijden

12 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Chelsea hoopt te kunnen profiteren van de eventuele overgang van Christian Eriksen naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren