‘Megatransfer stap dichterbij na persoonlijk akkoord Christian Eriksen’

Woensdag, 1 mei 2019 om

Christan Eriksen lijkt op weg naar Real Madrid. De Deense middenvelder van Tottenham Hotspur wordt al weken hardnekkig gelinkt aan een vertrek naar de Koninklijke en volgens AS is een megatransfer een stap dichterbij gekomen. Volgens de Spaanse krant heeft Eriksen een persoonlijk akkoord bereikt met de grootmacht uit Madrid.

Eriksen verdient momenteel naar verluidt vier miljoen euro per seizoen, maar nu zou de voormalig Ajacied in Spanje veel meer kunnen verdienen na het bereiken van een deal met Real. De topclub moet waarschijnlijk wel diep in de buidel tasten. Het contract van de Deen bij Tottenham loopt weliswaar medio 2020 af, maar de Engelsen zijn niet bereid de creatieveling voor een habbekrats te laten gaan.

In 2018 benaderde Real Tottenham voor het eerst inzake Eriksen. Destijds liet de Engelse club weten dat Eriksen 250 miljoen euro moest kosten. Inmiddels zal de vraagprijs iets lager liggen, daar het einde van de verbintenis van de middenvelder nadert. Volgens diverse Engelse media zou Tottenham momenteel bereid zijn om met 150 miljoen genoegen te nemen. Eriksen is sinds 2013 actief voor Tottenham, nadat de club circa 13,5 miljoen euro had betaald aan Ajax.

Sindsdien kwam de 87-voudig international 273 keer in actie voor Tottenham, met 65 goals en 86 assists als resultaat. De 27-jarige middenvelder is niet de enige topspeler die in verband wordt gebracht met een transfer naar Real. Ook onder anderen Kylian Mbappé, Eden Hazard en Mauro Icardi zouden in de belangstelling staan van de huidige nummer drie van LaLiga.


Poll

Verwacht jij dat Christian Eriksen Tottenham Hotspur deze zomer gaat verlaten?


Gerelateerd

69 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Real Madrid gaat natuurlijk nooit 150 miljoen betalen voor een speler met nog maar een jaar contract. Overigens verdient Eriksen blijkbaar ook belachelijk weinig met 4 miljoen per jaar (relatief dan, want het blijft belachelijk veel). Als je bekijkt dat Frenkie naar verluid direct 10 miljoen gaat verdienen bij Barcelona.

1 mei 2019 om 13:56

Eriksen verdient veel op bonussen een constructie van levy, dat frenkie zoveel verdient toont meer aan dat barca de weg kwijt is xD

1 mei 2019 om 14:31

Of de Jong is een veel betere speler waar ze meer en langer plezier aan beleven. Eriksen liet gisteren weer zien ver van de top te zitten, daar waar Frenkie wel aanklopt!

1 mei 2019 om 14:41

Duidelijk dat frenkie gister ook niet top was, zoals je zegt klopt hij er aan maar is hij daar nog niet oftewel een salaris als hij gaat ontvangen is buitenproportioneel. Barca betaalt nou eenmaal het meeste van alle clubs vandaar de referentie.

1 mei 2019 om 14:45

Bij langdurig contract is Eriksen max een 120mio waard. Bij een eenjarig contract max 40mio. Real moet hem gewoon een hoog salaris bieden en tekengeld als die transfervrij is.

1 mei 2019 om 15:53

FDJ speelde een van zijn mindere wedstrijden van het seizoen, maar hij was minder slecht dan Eriksen. Aanvullen lukte FDJ niet, maar hij verdedigde goed mee.

1 mei 2019 om 16:03

En sissoko was nog beter. Is die nou meer waard dan beide heren? Beredenerinkje zeg

1 mei 2019 om 17:28

@warabe, doe mij er 3 dan.

40 miljoen voor Eriksen, wat een grap.
Evenals tazmanic2, dit denkt dat Frenkie een veel betere speler is.

1 mei 2019 om 18:44

Wat een opportunisme. 1 mindere wedstrijd van eriksen en hij is ver weg van de top? Volgens jouw redenatie is de jong dan een amateur. Die viel vies tegen tegen bijvoorbeeld feyenoord en heracles. Kan er helemaal niks van!

1 mei 2019 om 13:58

Ik hoop sowieso dat real niet gaat voor Eriksen. Met kroos heb je al een geweldige paser. Ga dan vol voor pogba, hij voegt echt iets nieuws toe op het middenveld.

1 mei 2019 om 14:03

Pogba speelt juist meer op de posities van Kroos, Modric en Casemiro. Real Madrid heeft juist meer behoefte aan een middenvelder die verder naar voren speelt en beter is in de kleine ruimte. Iemand als Eriksen.

1 mei 2019 om 14:04

Klopt zeker, Kroos is mijn favoriete speler.

Maar we moeten de feiten onder ogen zien; Kroos speelt momenteel belachelijk slecht in Madrid en heeft zijn niveau niet meer gehaald.

Ik denk overigens dat Eriksen vervanger wordt van Modric als hij komt, waarbij hij komt te spelen met Kroos en Casimero op het middenveld.

1 mei 2019 om 14:09

Pogba rendeert juist als hij aanvallender staat imo. Ik zie eriksen wel passen bij real en pogba eigenlijk ook (voornamelijk door zizou). Real madrid heeft vooral behoefte aan vastigheid en een tactiek en zelf zou ik pleiten voor een 4 4 2 of 4 4 1 1. Dat eindeloze breien met de vleugels werkt alleen als aan beide kant goede wingers staan en als de backs en t middenveld genoeg meters maken om ruimte te maken of afspeelpunten te creëren.

1 mei 2019 om 14:10

Oak kroos doet het de laatste wedstrijden prima. Ik zie kroos modric en eriksen wel tegen verdedigende ploegen starten alleen is zizou wel gesteld op casemiro

1 mei 2019 om 15:47

Pogba is het niet Erikson is constanter en veel creatiever dan Pogba en kan een elftal beter laten spelen. Pogba is meer powerplay een verbeterde versie van een sissoko.

1 mei 2019 om 15:47

Pogba is het niet Erikson is constanter en veel creatiever dan Pogba en kan een elftal beter laten spelen. Pogba is meer powerplay een verbeterde versie van een sissoko.

1 mei 2019 om 14:00

Iedereen bij Tottenham verdient relatief weinig, daarom gaan ze ook geregeld naar andere engelse topclubs

1 mei 2019 om 14:03

Geregeld😂 wie dan allemaal? Walker....

1 mei 2019 om 14:10

Campbell? Werd 'm niet in dank genomen...

1 mei 2019 om 14:12

Campbell, die werd uiteindelijk kampioen met Arsenal op White Hart Lane.

1 mei 2019 om 14:18

Xyzz

Quote: " Real Madrid gaat natuurlijk nooit 150 miljoen betalen voor een speler met nog maar een jaar contract" .

Dat denk ik ook niet. Dat risico zal de club ook niet willen lopen, men weet natuurlijk ook wel dat Eriksen, als hij werkelijk zijn zinnen op een vertrek naar Real heeft gezet, zijn contract gewoon zal uitdienen waardoor hij gratis de deur uitloopt. Dat is financieel ook nog eens aantrekkelijker voor hem omdat hij in dat geval een enorm handgeld kan incasseren. Als hij blijft, kan hij in januari volgend jaar al met Real gaan onderhandelen en zijn krabbel onder een contract zetten. Ik denk dan ook dat de Spurs hun handen mogen dichtknijpen als ze de helft van het genoemde bedrag kunnen ontvangen.

1 mei 2019 om 14:54

@xyzz Frenkie speelt op 21-jarige leeftijd al de halve finale, heeft al enkele grote landen verslagen, brengt iets unieks met zich mee en voetbalt heel anders dan 99 van alle voetballers. Dan is het echt niet vreemd dat je zoveel neertelt. Nu heeft Eriksen pas een halve finale gespeeld op het hoogste podium. Eriksen was bij Ajax goed, maar het is bij lange na geen wereldtopper helaas. Hetzelfde geldt voor Coutinho, dat is een goede voetballer maar niet meer dan dat. De Ligt, Donny en Frenkie, dat zijn de supersterren en zijn qua ontwikkeling al verder dan een Eriksen, Coutinho's en de Vertonghens van deze wereld. Als Barcelona slim is, kopen ze meteen Donny van de Beek erbij. Een loper die alle gaten dicht loopt. Ik blijf het zeggen, Donny is de nieuwe Seedorf. Is echt een cupfighter en kan bijna alles. Koppen, verdedigen, assisten geven, aanvallen, scoren, goede voorzetten geven, een keer kaatsen.

Tottenham sla je slag en bied eriksen + geld voor bale. Met son en bale heb je prima flanken en komt kane wss met wat meer ruimte te spelen. (Moet de beste gerrit natuurlijk eel fit blijven) zou voor beide clubs een prima deal zijn

1 mei 2019 om 14:11

Volgens mij moet het juist andersom met bale + geld voor eriksen. Maar dan moet bale wel een belachelijk salaris verlaging accepteren.

1 mei 2019 om 14:11

Je bedoelt waarschijnlijk Eriksen voor geld + Bale.

1 mei 2019 om 14:26

Nee dat bedoel ik niet anders had ik dat wel geschreven. Bale is nog steeds een klasse beter, en bij tottenham zal hij wel 'bevrijd voetballen' daarbij is eriksen anders volgend jaar toch lekker gratis want ik zie geen club zoveel geld voor hem neerleggen. Plus tottenham kan prima 10 a 12 miljoen aan salaris betalen en bale verdient in madrid bijna 14m voor dat beetje geluk levert hij wel wat in. Neem daarbij dat tottenham snakt naar een goede aanvaller en dat is bale nou eenmaal.

1 mei 2019 om 14:35

Allereerst kan Tottenham geen geld bieden aangezien ze ook een middelvelder moeten halen en ze pas een stadion voor 1 miljard gebouwd hebben (voor als je het nog niet wist). Ten tweede kan Tottenham absoluut geen 10 a 12 miljoen aan salaris betalen aangezien dat recht tegenover hun "wage policy" gaat. Dan krijg je net zo'n effect als Sanchez bij United. Ten derde heeft het feit dat Bale veel minder waard is dan Eriksen niks met 'bevrijd voetballen' te maken, maar met al zijn blessures. Ten vierde wilt Real Madrid hem koste wat kost weg hebben uit Madrid. Als laatst snakt Tottemham juist naar een middelvelder en geen aanvaller(zeker na de verkoop van Eriksen)

1 mei 2019 om 14:49

Juist nu komt boven water dat ze aanvallers missen. Dat stadion is nu open dus er komt eindelijk reveneu en een stadionnaam zal nog verkocht worden. Ja ze zullen na het vertrek van eriksen een middenvelder nodig hebben maar dat neemt niet weg dat ze Bale heel goed kunnen gebruiken. Daarbij is de vergelijking met sanchez scheef want zijn salaris komt voort uit een wagewar tussen city en united en bale zal geen 580k per week gaan krijgen bij tottenham maar juist via constructies tot die 10 a 12 miljoen komen. Spurs heeft 2 jaar nauwlijks gekocht en de supporters snakken juist naar een versterking die de indruk gaaat wekken dat ze een jaar wel voor de titel meedoen ipv steeds te choken. Het gaat ook om een gevoel uitdragen. Eriksen heeft een 1jarig contract en buiten tottenham ook nooit echt gedomineerd in charts en lijstjes met de beste spelers waar toch wel waarde aan wordt gehangen. Ja bale zal een risico zijn ivm zijn blessures maar dat zal zijn waarde niet gigantisch drukken. Levy wil tottenham naar een hoger plan tillen en dit soort spelers helpen daarbij. En de selectie van spurs herbergt trouwens al heel veel middenvelders en een vertrek van eriksen zal niet ongepland komen.

1 mei 2019 om 15:39

@Dr. Jero. Het stadion is inderdaad open, maar denk jij dat dan de kosten ophouden? Spurs zal de leningen moeten aflossen en dat zal niet mals zijn bij een stadion van 1 miljard. Ik ben dus zeer benieuwd hoe Tottenham dat gaat doen. Qua inkomsten stijg je namelijk niet direct en Spurs ligt qua sponsorinkomsten e.d. gewoon lager dan de rest van de top 6. Dan zul je dus wel degelijk je topspelers moeten verkopen, als je de selectie verder wilt versterken. Of je moet prijzen pakken zoals de CL of PL, want daar krijg je ook veel inkomsten uit. Nogmaals, ik ben zeer benieuwd of het ze lukt.

1 mei 2019 om 15:56

@jackie. De kosten stoppen nooit natuurlijk dat heb je nou eenmaal met vaste lasten . Maar daarentegen komt er wel revenue vanaf en zo gaat het teminste geld verdienen. Op sponsorgebied is er zeker terrein te winnen en denk dat het nieuwe stadion daar een goede stap voorwaarts in heeft gemaakt want ze zijn aanlonkelijker om te sponsoren met deze stappen. De tvrechten gaat ze natuurlijk wederom een geldboost geven zoals alle engelse clubs. Niet te vergeten over de te pakken prijze. Dat arsenal,united en spurs al een tijdje niet meer meedoen en het is liverpool ook al even niet meer gelukt dus daar kan enige nuance in komen. Tottenham wilt structureel niet bij de top 6 maar de top 3 aanhaken en qua faciliteiten hebben ze een mooie aanpak gehanteerd. Maar de investering in de selectie is achterwegen gebleven en ik neem aan dat daar nu de focus op komt te liggen. Natuurlijk heeft dat ook tijd nodig

1 mei 2019 om 22:01

Onderaydogdu; ze misten toch juist wel aanvallers tegen ajax?

Hopelijk heeft Ajax destijds een doorverkoop percentage bedongen...

1 mei 2019 om 13:58

Kan me toch niet voorstellen dat ze dat niet hebben gedaan. Ajax kreeg ook heel weinig voor Eriksen: 12 miljoen. Met een mooie doorverkoopclausule kan een transfer dat lage prijsje wat ajax heeft gekregen een hoop goedmaken.

1 mei 2019 om 14:01

In die tijd was 12 mil natuurlijk een prima prijs. Vroeger kocht ik een frietje voor 60 cent in guldens! Waren ze lekker goedkoop man . En ik verwacht wel een percentagr voor ajax

1 mei 2019 om 14:09

@kolbeinn_sigi

Quote: " Kan me toch niet voorstellen dat ze dat niet hebben gedaan. Ajax kreeg ook heel weinig voor Eriksen: 12 miljoen. Met een mooie doorverkoopclausule kan een transfer dat lage prijsje wat ajax heeft gekregen een hoop goedmaken" .

Toen Eriksen bij Ajax vertrok, was hij niet meer dan een talent en had nog nauwelijks naam gemaakt. Bovendien liep zijn contract nog maar 1 jaar door. In die tijd was 12 miljoen dan ook gewoon een marktconforme prijs.

1 mei 2019 om 14:10

12 miljoen was toen ook een lage prijs. Echter had hij nog een 1-jarig contract en was niet echt happig om te verlengen. Gek genoeg was er ook niet heel veel interesse in hem waardoor clubs niet tegen elkaar gingen opbieden. Ik meen me te herinneren dat Ajax een percentage van 15% hadden bedongen. Er vanuit gaande dat Eriksen toch wel voor minimaal 120 miljoen weg gaat levert Ajax dat nog eens 18 miljoen op. Toch een lekkere meevaller.

1 mei 2019 om 15:00

Dat zou natuurlijk heel mooi zijn maar ik denk niet dat er een club zo gek is om 120 miljoen te betalen voor een speler met een 1-jarig contract. Misschien zou dat voor een Neymar of een Mbappe een keer kunnen maar toch zeker niet voor Eriksen.

1 mei 2019 om 15:04

Frietje was vroeger 2.80 Gulden, nu is het in Amsterdam bijna 5 Euro

1 mei 2019 om 19:00

Helaas zijn de patat generatie uitgestorven in dit tijdperk.

1 mei 2019 om 14:08

Was dat niet iets van 20% wat ze konden ontvangen (Staat mij iets van bij).

Onderhandelen met Levy, altijd leuk! Zou natuurlijk een goede versterking zijn voor ons maar ik vind hem in de CL o.a. wat tegenvallen. Overigens worden Pogba en N’Dombele ook genoemd als potentiële versterkingen voor op het middenveld, dus het is voor Real zaak om te kijken wie het beste past. Ik hoop alleen niet dat ze de hoofdprijs voor Eriksen gaan betalen, haal dan N’Dombele maar. Pogba weet ik niet zo goed.

150 miljoen? nooit niet, kan niet geloven dat iemand zoveel zal betalen voor Eriksen. Hele goede speler, maar exceptioneel. Nee dan hadden we er gisteren wel wat meer van gezien, net als tegen Manchester City....

1 mei 2019 om 14:00

Als we spelers gaan beoordelen op twee wedstrijden dan is niemand veel waard.

1 mei 2019 om 14:24

Maar als je Eriksen gaat beoordelen op al z'n wedstrijden, kom je ook tot de conclusie dat hij niet exceptioneel is. Hij is de laatste tijd wellicht niet echt in vorm, maar hij is eigenlijk nooit structureel goed.

1 mei 2019 om 14:53

Blind wel als je hem op de laatste twee wedstrijden CL beoordeelt. Die is dan 100 miljoen waard. Eriksen 5 euro, gisteren maar tegen City wel beter vond ik.

1 mei 2019 om 15:39

Eriksen had met zijn ervaring (en de aan hem toegedichte kwaliteiten) gisteren zijn ploeg bij de hand moeten nemen. Hij gaf echter niet thuis. Prima speler, maar komt tekort voor de echte top.

Eriksen natuurlijk fantastische speler maar gisteren was die echt heel erg slecht. Real speelt ook niet echt met een 10 dus of hij moet in de Modric rol gaan spelen. 150 miljoen voor een 1-jarig contract gaat Real natuurlijk nooit doen..

1 mei 2019 om 14:01

Eriksen speelt eigenlijk niet echt meer op 10 maakt ook vaak de meeste meters dus op de positie van Modric zou hij best kunnen spelen.

1 mei 2019 om 14:22

Het probleem is alleen wel dat Modric gewoon een betere speler is. Ik denk niet dat Eriksen heel belangrijk gaat worden voor een club als Real Madrid.

Ik vind 150 miljoen wel heel veel voor een hele goede maar geen wereldtop speler en hoe oud is eriksen ondertussen ook?

1 mei 2019 om 14:10

Eriksen is 27 jaar en ik zie Madrid geen 150 miljoen betalen voor een speler met een aflopend contract. Ik zie ze dan eerder voor Poga (ook belachelijk duur) gaan of N’Dombele van Lyon, beide Fransmannen en Zidane blijkt erg van N’Dombele gecharmeerd te zijn.

Los van het feit dat hij nog een jaarcontract heeft en dat 150 miljoen euro sowieso veel te veel geld is, ben ik ook van mening dat Eriksen te afhankelijk is van z'n traptechniek. Haal dat weg en hij kan nergens meer echt op terugvallen. Hij is een goede speler, maar ik weet niet of hij de schoenen van Modric kan vullen. Die vind ik echt veel completer en bepalender voor een ploeg.

Eriksen in. Kroos out. Als daarnaast Kova wordt verkocht en Neves wordt gekocht heb je een prima middenveld.

1 mei 2019 om 14:30

Kroos kun je beter behouden.. zie niet in waarom real met eriksen modric en neves zou spelen, zizou prefereert casemiro of je hebt t over de bank..

1 mei 2019 om 14:39

Kroos is geen schim meer van wat hij vorig seizoen was. Je moet verversen, gretige spelers heb je nodig.

Nee idd. Niet met alle 3 spelend. Roterend, aangezien niemand alles kan spelen.

1 mei 2019 om 14:52

De laatste wedstrijden speelt kroos gewoon goed. Verdedigd mee en heeft het minste balverlies van alle middenvelders. Geen speler was een schim van vorig jaar en we moeten ook niet doen alsof dat zo'n goed jaar was qua spel. De voorhoede laat het afweten en het middenveld vangt de klappen nu.

Ik snap het beleid van real niet. James verhuren met optie tot koop aan Bayern. Dan erachter komen dat je een aanvallende 10 kist en dan 150 miljoen uit de portomenee trekken voor Eriksen...

1 mei 2019 om 14:57

Begrijp het ook niet goed. Middenvelders hebben ze ook juist zat en het probleem ligt veel meer voorin (alleen Benzema scoort en Vinicius was niet voor niets lichtpuntje) en achterin krijgen ze veel te gemakkelijk goals tegen.

Ik geloof geen geruchten van Real die zaken doet met Tottenham (of Man U). Dat geloof ik al jaren niet, en das ook gebleken dat ze ook geen zaken doen met elkaar.
Verder zie ik liever niet Eriksen komen. Pogba trouwens ook niet!
Real heeft nog altyd Kova , en Real kan haast Hazard niet mislopen (als wel lopen ze dus weer te slapen).

Ik zie real maar op 1 manier zaken doen met die 2 engelse clubs en das alleen in combi met ruildeal, ik noem een Bale als vb .

Real zou focus zwaar moeten leggen op defence.. ipv op middenveld , Real haar middenveld is altyd al redelijk power dat kan ik van defence niet zeggen,
en uiteraard focus voorhoede, Lees: een echte spits, a la cavani ofzo.

1 mei 2019 om 15:34

Kova komt tekort voor Chelsea.. laat staan Real. Een speler die vrijwel niets brengt dan leuke dribbels van tijd tot tijd.

1 mei 2019 om 15:44

Het kan best dat hij bij chelsea minder goed speelt en wat dat betreft kan ik niet goed oordelen ik volg chelsea niet zo intens. Maar toen Kova bij Real potjes speelde (zeker met Modric nog naast hem) vond ik hem echt wel prima spelen en ik was zeker niet de enige, sterker nog vele wilden ook liever nieteens dat hij verhuurd werd (wat ik zo op fora las) . Daarnaast vond ik chelsea sws rare club voor hem maar goed.

Hoe dan ook vind ik Eriksen niet geweldig beter ofzo *uiteraard wel qua stats maar qua spel zelf vind ik t meevallen) .en al helemaal niet om er 150 voor te betalen terwijl je nogsteeds Kova hebt.
Is verder ook de vraag of Eriksen past bij een Real, ik vind persoonlijk van niet.
Enfin we gaan zien of dit gerucht waar is.

150 miljoen? Wat een waanzin. Eriksen is een goede speler maar kom op zeg.

ow nee he! Ik zie hem echt liever niet komen! Voegt niks toe aan de huidige ploeg. Daarbij vind ik hem niet goed genoeg om Kroos dan wel Modric te vervangen. Eriksen is echt van beduidend minder niveau, ik snap deze aankoop echt niet.

Pff zou zeker heerlijk zijn als hij komt. Real mist een middenvelder die naar voren speelt maar verdedigend gebalanceerd is. Isco is niet zo'n speler. Zet Pogba naast hem en je hebt een verbeterde versie van Sissoko. Casemiro erachter voor de balans. En dan nog een rechtsvoor en een spits halen en we zijn in ieder geval klaar voor volgend seizoen. Liefst ook nog een linksback. Zal zeker prijzig worden maar er van uitgaande dat er spelers vertrekken en dat Real weinig heeft uitgegeven de afgelopen seizoenen moet er zeker wat mogelijk zijn. Mbappé is denk ik echt te duur en ik ben er niet van overtuigd dat Hazard komt gezien we Vinicius hebben. Perez lijkt zich meer te richten op de toekomst en gezien de leeftijd van Hazard denk ik dat hij zijn prioriteiten stelt op een talent voor rechtsvoor, de plek van Bale.

Courtois
Odriozola
MIlitao
Ramos
Telles
Pogba
Casemiro
Eriksen
Sancho
Icardi/Benz
Vinicius

ik had voor dat geld liever Pogba gehaald. Eriksen vind ik ook een hele goede voetballer maar Pogba heeft naast een goede pass en traptechniek het voordeel dat hij ook fysiek sterk is, wat Eriksen iets minder heeft

Das top, Ajax heeft in 2013 een doorverkoop van iig 10% afgestemd ex opleidingskosten. Totaal zon 14 á 15% dus.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Actuele wedstrijden

1019 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 17 juli
AC Milan lijkt naast de komst van Jean Michaël Seri te grijpen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren