Ronald Koeman tempert euforie: ‘Ik moet lachen om alle meningen’

Dinsdag, 30 april 2019 om

Ajax neemt het dinsdagavond in Londen op tegen Tottenham Hotspur en Ronald Koeman beleeft goede herinneringen aan de Engelse hoofdstad. De oud-verdediger schoot Barcelona in 1992 namelijk op Wembley naar winst in de finale van de Europa Cup I tegen Sampdoria. Bijna drie decennia later staan de Amsterdammers ook voor een mogelijk historische wedstrijd, aangezien zij in het gloednieuwe stadion van Tottenham de basis voor het bereiken van de finale van het miljardenbal kunnen leggen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het eens met Ronald Koeman?


Gerelateerd

56 reacties (laatste reactie door falcao)

En zo is het maar net. Tottenham is een beresterk elftal. Hun vierde spits was in de eredivisie gewoon topscoorder. Je hebt een goede kans tegen ze maar ze zomaar eventjes wegspelen, dat gaat niet gebeuren.

Maar goed zo werkt de wereld. Waar Valentijn en Mike Ajax eerst maandenlang de grond in boorde, niet eens naar de uitwedstrijden wilde gaan want Ajax was toch kansloos, zo bombarderen dezelfde mensen Ajax nu als favoriet.

30 april 2019 om 17:40

Inderdaad, daarbij verwacht ik weinig spektakel vanavond. Spurs zal genoegen nemen met een nipte overwinning, waar Ajax hoopt op eveneens een nipte overwinning of een gelijkspel. (kleine nederlaag zou ook nog prima zijn) Zoals Koeman al zegt, zal het enorm lastig worden tegenover een hele goede defensie, wereldmiddenveld (met Alli/eriksen) en de snelheid van Lucas Moura. Ik gok op een 1-1.

30 april 2019 om 18:13

Ik snap ook niet waar de favorietenrol zo opeens vandaan komt.. tuurlijk heb je 2 ijzersterke teams verslagen, dat ging gepaard met mooi spel, maar in fases ook met het nodige geluk.. dat zul je ook tegen Tottenham nodig hebben om door te komen.. de euforie is volgens mij ook wel iets wat vooral in Nederland speelt: Volgens de internationale bookies is de kans dat Tottenham vanavond wint groter dan de kans dat het gelijk wordt en nog groter dan dat Ajax wint.. hoop doet leven natuurlijk! Ik hoop in ieder geval dat Ajax die gasten een pak op de geeft, maar ik ben wel al blij met een gelijk spel vanavond!

30 april 2019 om 19:48

Het is eigenlijk lachwekend. Maar die favorietenrol komt omdat Tottenham zich in de underdog positie praat en de Engelse pers ze daar graag een handje bij helpt. In Nederland wordt er niet gezegd dat Ajax ze wel even aan de kant zet. Het is vooral England die zich zelf indekt.

30 april 2019 om 20:08

@feelinggood: Welk geluk, waar heb je het over? Verklaar je nader?

30 april 2019 om 20:15

Eerst direct de kanttekening: ik zeg in fases met geluk.. Uit bij Madrid raken Varane en Bale toen het nog spannend was bijvoorbeeld het alliminium, daar kwam Ajax goed mee weg.. Net als het gelukkig is voor Ajax dat ‘de man’ zo dom is een extra gele kaart te pakken, want laten we eerlijk zijn: thuis tegen Madrid heerste Ramos.. dan Juve uit: de eerste helft heb je eigenlijk niks te vertellen en valt een zwak schot prompt voor vd Beek en maak je 1-1, waardoor de wedstrijd kantelt.. dat soort geluk heb je nu weer nodig..

30 april 2019 om 20:32

Thuis tegen madrid raakte ajax ook nog de paal en werd er een goal toegekend terwijl er duidelijk een overtreding aan de 2e goal van madrid vooraaf ging. Als je die return elke kans een gosl was geweest had Ajax met 3-14 gewonnen in Bernabeu. Dat Ramos zo dom is dat was zeker geluk Juve had inderdaad een optisch overwicht maar hoeveel kansen kwamen daaruit voort? 1 de goal. Kijk eens naar de thuiswedstrijd daar had Ajax gewoon met 4-1 kunnen winnen. Die tweede helft hebben we Juve weggespeeld, had 1-4, 1-5 kunnen zijn. Dus ja hoezo geluk

30 april 2019 om 18:19

Die Valentijn is nu Ten Hag aan het opbouwen zodat hij hem weer helemaal kapot kan maken over een tijdje, misschien zelfs morgen al als Ajax uitgeschakeld wordt.

30 april 2019 om 19:16

En serieus, ik zie hem dat ook gewoon echt doen. Voor een journalist is hij veelste wisselvallig met kritiek op dezelfde persoon. Vandaag is het zo, morgen weer zo. Hij waait met de wind mee. En met zijn sarcamse waar ik totaal niet om kan lachen, daalt zijn niveau nog verder naar beneden.

30 april 2019 om 18:59

Eindelijk. Ik was al bang iedereen in de polonaise. Maar nu toch wat meer gerust. Koeman die de gemoederen tempert. Deed hij ook uitstekend bij Real uit. Eindelijk weer iets dat op normaal lijkt voorafgaand aan de wedstrijd. Kreeg toch echt het debacle tegen kleine ploegen gevoel. Die zouden we ook ff pakken.

30 april 2019 om 20:06

Tjonge jonge die eeuwige nimmer presterende sub-topper met die zeurpiettrainer van hun wordt straks gewoon met 0-4 vd mat gespeeld. Waarom? Omdat Ajax Ajax is: een veel grotere club dan tottenham met meer historie, grotere prijzenkast en een team met op elke positie betere spelers

Hag...opeens vindt iedereen hem fantastisch. Bij kritiek , zelfs nog een paar weken terug, hoorde ik vrijwel niemand over hoe goed hij was. Hypocriet wereldje. Hopen op een mooie pot

30 april 2019 om 17:40

Tja, en waar was de kritiek op gebaseerd?

30 april 2019 om 17:59

op zijn wisselbeleid en zijn presentatie in de pers. in de moderne wereld is presentatie een belangrijk onderdeel van je vak als trainer. hoe pep ten hag de pers te woord stond, was lachwekkend. hakkelend en stotend. inmiddels gaat t hem iets beter, maar hij zal nog elke dag op dit onderdeel getraind moeten worden.

30 april 2019 om 18:25

Er zijn anders genoeg trainers met een enorme prijzenkast die ook niet bepaald sterk zijn jegens de media vanwege hun arrogantie of hun gebrek aan respect. Verder is de presentatie alleen belangrijk als je het belangrijk maakt. Feitelijk maakt het namelijk niet uit hoe z'n interviews verlopen zolang hij z'n visie succesvol over kan brengen op een groep.

Bovendien is de kritiek op zijn wisselbeleid uiterst selectief en zijn er maar weinig mensen die specifiek daarop kritiek hebben. Sterker nog, het zijn enkel een aantal Ajacieden en een handjevol mensen in medialand die uberhaupt kritiek hebben op Erik Ten Hag. Laat dat nou net de mensen zijn die nauwelijks iets goed hebben voorspeld omtrent Ajax en Ten Hag.

30 april 2019 om 18:54

Sirius sterke reactie, ben blij dat ik zelf Ten Hag het gehele jaar heb gesteund tuurlijk weleens kritiek gehad op zijn wisselbeleid maar that's it. Over zijn manier praten en presentatie, ja walgelijk dat daar een mensen een loopje mee hebben genomen. Ben zo blij voor Ten Hag, hij laat iedereen inclusief die hypocriete Driessen een poepie ruilen. Ik ben erg blij met hem.

30 april 2019 om 19:47

@sirius
Compliment voor jouw reactie. Jij komt net als ik uit Twente en weet uit welke entourage Ten Hag komt en hoe hij zich als trainer stapsgewijs ontwikkeld heeft. Het is gewoon een hele goede, gedreven en boerenslimme trainer.

30 april 2019 om 17:57

De echte kenners vonden hem altijd al fantastisch. Alleen mensen die hem afrekenen op zijn manier van praten of die eeuwig blijven zeuren over het op de bank zetten van Donny gaven kritiek. Overigens zie ik die mensen na één of twee slechte wedstrijden gewoon weer komen hoor, met #tenhagout.

30 april 2019 om 18:13

@Gaalmeister, De echte kenners? En wie zijn dat dan volgens jou? En op basis waarvan zijn dat echte kenners..

30 april 2019 om 18:25

Ik wil me niet als echte kenner bestempelen haha, maar ik heb altijd vertrouwen gehad in Ten Hag. Hij liet het bij Utrecht al zien met veel minder materiaal. Wat ik vooral goed vind van hem is zijn tactische inzicht. Na 10 minuten tegen Juventus weet hij het met twee wijzigingen zo om te draaien dat Ajax de overhand kreeg. Zo zijn er meer voorbeelden van tactische omzettingen die ons over een dood punt heen helpen.

1 mei 2019 om 18:43

De mensen die hem van dichtbij kennen of mee hebben gemaakt weten dat hij extreem bezeten is van het spelletje en tactisch super goed onderlegd is.

Eigenlijk de eerste persoon met een realistische analyse. Ajax is zeker niet kansloos, maar makkelijk gaat het ook niet worden. Ajax zal wederom alles moeten geven en dat kan genoeg zijn, maar dat kan ook te weinig zijn. Nog steeds speel je tegen een veel rijkere ploeg die op de bank spelers hebben zitten die niet onderdoen voor de basiskrachten.

30 april 2019 om 17:50

Het is de halve finale van de champions League. Tuurlijk heeft geen 1 van de 4 ploegen het makkelijk.

30 april 2019 om 18:19

Dat geef ik ook aan, dus ik snap niet helemaal waarom je het nogmaals aankaart?

30 april 2019 om 18:35

Maar niemand in Amsterdam denkt dat het een walk in the park wordt. De semi finals zijn bijna altijd gelijkwaardig

30 april 2019 om 18:41

Dat zeg ik ook niet. Ik mag namelijk wel hopen dat ze in Amsterdam wat genuanceerder zijn. Dat zorgt voor meer spanning en een geweldige sfeer en dus betere omstandigheden voor de spelers. Ik heb het over de analyses die je de laatste tijd ineens voorbij ziet vliegen. Daar zitten logischerwijs altijd een paar supporters tussen, maar ik doelde met name op de analyses in medialand die zo veranderlijk zijn als het weer.

Ik denk zelf dat het moeilijk gaat worden. Alle ballen op Llorente ligt Ajax niet. Ik vrees voor een nipte nederlaag van Ajax Zo slecht is Spurs niet als men beweerd

30 april 2019 om 17:42

Niemand zal beweren dat ze 'slecht' zijn. Ze zijn alleen ontzettend verzwakt nu door blessures en schorsingen dus dat is een groot voordeel. Alleen blijft er dan nog steeds een heel sterk elftal over.

Ook fijn dat hij het positieve ziet van een eventuele finaleplaats van Ajax. De bondscoach van Engeland liep daar al behoorlijk over te zeiken. De reactie van Koeman daarin was mooi.

Heeft deels gelijk, al moet ik wel zeggen dat vooral de media denkt dat Tottenham weggespeeld gaat worden. De selectie van Ajax blijft er nuchter onder. En als je zo overtuigend Real Madrid en Juventus kunt verslaan, dan moet Tottenham te doen zijn, zeker zonder Sissoko, Kane, en Son. Ik zeg 1-3!!!

Snap de hosanna stemming bij sommigen ook niet zo. Gaat een zware pot worden, vooral als ze het fysiek gaan spelen en in de return son en wellicht kane er weer bij zijn. Echter hebben de heren zich laten zien dit seizoen, hopelijk kunnen ze nog 6 westrijden volle bak gaan en deze allrmaal met winst afsluiten

Aan wat voor selectieve nieuwsvergaring doe je, Ronald? Ik lees amper dat Ajax de spurs zomaar eventjes gaan oprollen....

30 april 2019 om 18:02

grappig, ik zie en lees overal op tv en websites/kranten dat ajax torenhoog favoriet is.

30 april 2019 om 18:48

Ik weet niet welke websites of kranten dat zijn. Ik lees wel overal meningen die precies hetzelfde zeggen als jij. Namelijk dat iedereen zou denken dat het walk-over is. Alleen hoor ik (bijna) niemand die dat zegt. Dit is voor de Ajax haters om als het misgaat achteraf te kunnen zeggen: zie je wel dat arrogante Ajax ook altijd. Is gewoon een vorm van fake news. Er is geen Ajacied met (voetbal)verstand die denkt dat dit een eitje is.

30 april 2019 om 18:23

Ajax favoriet lijkt me al heel ver gaan eerlijk gezegd.

Wie denkt dat dit eventjes gaat lukken... Ik in ieder geval niet. Een team met zo'n budget zou altijd favoriet zijn.

30 april 2019 om 18:00

Er zullen er toch wel een aantal zijn die denken dat het gemakkelijk gaat worden, de voetbalwereld is vol met opportunisme.

"een team met zo'n budget zou altijd favoriet zijn."
Volgens een ware legende maakt een zak vol geld geen doelpunten

30 april 2019 om 18:08

Zak vol geld koopt je wel de spelers die de doelpunten maken haha.

30 april 2019 om 18:10

Jazeker maar dat heeft hij niet bij zijn fameuze quote neer gepend

Als Kane en Son speelden, zou het moeilijk worden. Maar zonder deze 2 denk ik dat Ajax gewoon wint. Tegen Manchester City was Son toch de grote man die 2x scoorden. Ook kreeg de verdediging 4 tegendoelpunten. Bij Ajax is iedereen fit. Veel mensen willen zich indekken zodat ze later niet voor gek staan, als Ajax toch verliest. Denk zelf een 0-2 of 1-3 voor Ajax.

30 april 2019 om 18:07

Zo makkelijk zal het echt niet gaan hoor. Er zijn nog genoeg spelers die voor gevaar kunnen zorgen. Eriksen, Alli en Lucas zijn erg goede spelers. Ik reken op een nipte zege voor spurs of gelijkspelletje. En dat Ajax uiteindelijk doorgaat door een goede thuiswedstrijd.

30 april 2019 om 18:16

Toch is jet huis precies andersom met Ajax. Thuis verloren en gelijkgespeeld tegen RM en Juventus. Uit gewonnen en doorgegaan. En in de return is Son weer terug, waardoor het moeilijker zal worden om te winnen.

30 april 2019 om 18:22

Dat komt ook een deel door gemakzucht en/of onderschatting in de 2de wedstrijd door RM en Juventus. Ik vind dat Ajax thuis erg goed speelt alleen vergeet te scoren.

Ik ga bijna geloven dat Ten Hag hoogstpersoonlijk deze selectie verwerkt heeft. Als je optelt hoeveel fouten hij dit seizoen heeft gemaakt: Frenkie de Jong centraal achterin, Neres naast zijn beste wedstrijd ooit een tijd niet opstellen. Donny van de Beek een tijdje laten banken en niet eerder bij Marc Overmars aan de bel getrokken dat er een betere 2e keeper moet worden aangetrokken (hij werkt notabene dagelijks met deze spelers groep). Dan is het helemaal niet zo'n geweldige coach en valt nu alles op de juiste plek. 'ja maar hij heeft tadic in de spits gezet' nou hij had ook weinig keus met 1 spits die de scherpte niet meer heeft en 1 spits die het dit seizoen niet heeft. Mensen raken allemaal verblind door de resultaten, maar veel fouten heeft die dit seizoen gemaakt en zie hem bij de groter clubs ook wel dit soort fouten maken. Hij eindigt door zijn eigenwijsheid op hetzelfde figuurlijke kerkhof als Frank de Boer.

Ben zelf eigenlijk bang voor vanavond. Hoe zeer ook de Spurs op papier minder zijn dan Real of Juve, het is wel echt het meest fysieke team. Juist dat wat Ajax niet ligt.. Waar ik vanavond eigenlijk op hoop is dat Ajax meer uitgerust is dan de Spurs en hierdoor net wat scherper, wat sneller bij de bal is. Als de Spurs er toch op knallen, dan hoop ik dat Ajax tenminste 1 goal scoort en thuis gewoon do or die.

Ronald koeman heeft gewoon gelijk.
Alleen niemand speelt lekker tegen dit ajax.
Dat zei ik vanaf het begin van dit seizoen al.
Ajax speelt moeilijk en gedisciplineerd.
En zetten altijd druk.
En toen werd ik behoorlijk voor gek verklaard en even later was bayern niet in goede doen 2 keer.
Terwijl het gewoon echt door ajax kwam.

30 april 2019 om 18:35

Het is ook gewoon een feit dat Bayern niet in goede doen was. Nog steeds is het allemaal niet geweldig wat ze laten zien. Natuurlijk is Ajax een zeer lastige tegenstander. Het is een getalenteerde ploeg en het afbreukrisico van topclubs alleen al zorgt voor ontzettend veel druk. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat Bayern achteraf ineens wel in goede doen bleek, want dat is gewoon niet zo.

Ajax staat gewoon terecht waar het nu staat en niemand kan het tegendeel beweren, maar jouw argument geldt natuurlijk ook voor de overige drie ploegen en de ploegen die er al uit liggen. Niemand speelt lekker tegen een ploeg in de Champions League, zeker niet na de poulefase (althans in de meeste gevallen).

Koning van de open deuren intrappen. Tuurlijk rolt Ajax niet zomaar even Tottenham op. Maar dat verandert niet dat het wel leuk blijft om te zeggen.

30 april 2019 om 18:39

Wat nuance is niet mis in dit soort situaties. Te veel zelfvertrouwen is nooit een goede eigenschap en door dit soort uitspraken is er in ieder geval nog sprake van realisme en nuance. Dat is wel belangrijk als je net Real Madrid en Juventus hebt uitgeschakeld en nu "een gehavend" Tottenham krijgt.

Zo, ieder zoek hier zo hun gelijk en ieder wist het al of dacht het wel, makkelijk achteraf lullen ja, pfff..;-)

Ik blijf het toch altijd bizar vinden hoe de mediawereld denkt. Letterlijk iedereen om mij heen is het er mee eens: Tottenham is op papier de grotere en de sterke club. Maar, ook iedereen is wel optimistisch vanwege het pad wat Ajax heeft afgelegd. Van de voorrondes tot het verslaan van Real en Juventus. Ja, natuurlijk heb je dan een kans tegen Tottenham. Zou je dan ook een kans hebben in de finale tegen Barca of Liverpool? Natuurlijk! Nog steeds blijft het een kleine kans, maar een kans is een kans.

En ik denk dat het voor iedereen duidelijk is: als je naar de finale wilt kun je vanavond een grote stap zetten tegen een gehavend Tottenham.

Maar altijd maar dat negatieve er tussen uit pikken is ook zo sneu. Geloof me: er zijn ook fans die aan het begin van het seizoen roepen dat, pak hem beet, ADO kampioen wordt, of FC Utrecht. En ja, die mensen die zaten er 2 jaar geleden ook in Leicester.

Nou ik vind dat Koeman gelijk heeft. Ik zat me ook te verbazen over de media die Ajax stuk voor stuk Spurs wel even zien oprollen. Opportunisme ten top en ik denk ook dat Ajax in Europa beter rendeert vanuit een underdog positie.

Hopelijk voelen de spelers elk geval die druk niet vanavond dat ze wel even zouden moeten gaan winnen. En nee je scoort er niet zomaar een paar bij de Spurs. Man City kwam in Londen ook niet tot scoren. Ik ben al blij met een uitgoal vanavond.

Spurs had het wel met Kane en Son moeilijk met PSV dus als dat een graadmeter is, zijn er wel kansen vanavond maar het is gewoon 50-50 over beide potten genomen en vanavond speel je uit dus ben je underdog.

We gaan het zien. Gek genoeg ben ik nerveuzer voor de afgelopen eredivisie potten geweest. De CL is toch een soort bonus maar de titel in NL een must.

Onzin! Koeman is altijd negatief over Ajax. Ajax wint vanavond gewoon van Spurs klaar. Thuis winnen ze ook.

30 april 2019 om 19:51

Koeman geeft de neiging altijd ‘de realistische coach’ uit te willen hangen. Vaak is dat heel goed, soms doe je jezelf daar mee tekort.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

88 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2018- Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
2009-2009 AZ
Laatste voetbalnieuws

Brands weet miskoop van Koeman voor zestien miljoen euro te slijten

Nikola Vlasic verruilt Everton definitief voor CSKA Moskou, zo maakt de Russische club via de officiële kanalen bekend. De 21-jarige middenvelder zet bij de nummer vier van het afgelopen Premjer Liga-seizoen...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 25 juni
De transfer van Pablo Sarabia naar Paris Saint-Germain is in kannen en kruiken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren