‘Ik denk dat Van Basten met alle plezier naar PEC - Groningen heeft gekeken’

Dinsdag, 30 april 2019 om

PEC Zwolle boog maandag in de resterende 35 minuten van de thuiswedstrijd tegen FC Groningen een 1-2 achterstand om in een 3-2 zege. Het duel werd vorige week woensdag wegens onweer in de 56e minuut gestaakt, waarna besloten werd om de wedstrijd maandag uit te spelen. Dankzij treffers van Bram van Polen en Lennart Thy trok het team van Jaap Stam aan het langste eind. “Ik vond dit echt een mooi concept”, stelt Van Polen.

"Het is een keer iets nieuws en ik had er echt zin in. Het was 35 minuten lang een soort georganiseerde, complete chaos. Ik vond het echt mooi om te doen”, zei Van Polen in gesprek met FOX Sports. De captain van PEC Zwolle denkt dat Marco van Basten met plezier naar het duel zou hebben gekeken. De oud-aanvaller hield zich tussen 2016 en 2018 bij de FIFA bezig met innovatie en technische ontwikkeling.

“We gingen vol gas en ik denk dat Van Basten hier met alle plezier naar heeft gekeken. Hij is met het concept van dertig minuten zuivere speeltijd per helft gekomen. Ik vind dit wel een ideetje voor de toekomst.” Van Polen vond het ‘een soort mindgame’. “We hebben een iets langere warming-up gedaan, waardoor onze hartslag iets hoger was.”

Stam vond het lastig om zijn ploeg klaar te stomen voor de korte wedstrijd. “Het is niet makkelijk om in 35 minuten te doen wat je moet doen. We speelden tegen een goede ploeg, maar we hebben het bewerkstelligd. Mijn spelers hebben het fantastisch uitgevoerd." Door de overwinning is PEC veilig en staat men met 38 punten uit 32 wedstrijden op een twaalfde plaats.Gerelateerd

Meer sportnieuws

7 reacties (laatste reactie door marito)

Van Polen de volgende keren maar 35min laten spelen

We kunnen er ook 2x 5 minuten van maken, nog meer chaos. Ben benieuwd of van Basten echt dingen verzint waarvan die het zelf als speler ook echt beter zou vinden, of dat hij gewoon dingen verzint omdat zijn baan anders niks waard is.

30 april 2019 om 12:00

Brammetje van Polen heeft volgens mij ook niet helemaal door dat er van deze 35 minuten waarschijnlijk ook maar zo'n 20-25 zuivere speeltijd waren. Wel ongelofelijk voorstander van zuivere speeltijd, dat scheelt zoveel gezeik, tijdrekken, rollebollen, blessures faken etc.

Het publiek genoot ook met volle teugen van die 35mn! Oh wacht, het was maar 20% bezetting...

Als we maar een half uur gaan spelen, dan mogen de kaartjes ook 3 keer zo goedkoop

30 april 2019 om 14:04

Was geen losse kaart verkoop voor de resterende 35 minuten. Iedereen die al een kaartje had voor deze wedstrijd kon op het kaartje van afgelopen woensdag weer het stadion in

Toch is het raar dat de punten voor de groningenspelers zoveel lager zijn .
Omdat ze verloren hebben ... ben je dan ook zoveel slechter ?
En .. ja ik heb het gezien

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Actuele wedstrijden

18 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 24 augustus
Virgil van Dijk gaat naar alle waarschijnlijkheid zijn contract bij Liverpool verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren