Kraker tussen Barcelona en Liverpool onder Nederlandse leiding

Maandag, 29 april 2019 om

Björn Kuipers heeft woensdag de leiding over het duel tussen Barcelona en Liverpool in de halve finale van de Champions League. Mario Diks en Erwin Zeinstra assisteren de leidsman. De Griek Anastasios Sidiropoulos is de vierde official tijdens de wedstrijd, die om 21.00 uur begint. Danny Makkelie is de VAR, hij wordt geassisteerd door Pol van Boekel.

Kuipers floot dit seizoen al zes wedstrijden in de Champions League: vijf in het hoofdtoernooi en één in de kwalificatie. De man die in 2014 de Champions League-finale floot, leidde in de kwartfinales de heenwedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Manchester City (1-0). Daarin gaf hij op advies van VAR Makkelie een penalty aan City, die Sergio Agüero miste.

Vorig jaar was Kuipers de scheidsrechter in de eindstrijd van de Europa League tussen Olympique Marseille en Atlético Madrid. Voor de 46 jarige Nederlander wordt het de vijfde keer dat hij een wedstrijd van Barcelona in het Camp Nou mag fluiten. De laatste keer was op 19 april 2017, de kwartfinale van de Champions League tussen Barcelona en Juventus (0-0).

Kuipers floot in totaal acht keer eerder een officiële wedstrijd van Barcelona en was vijfmaal leidsman bij een duel van Liverpool. De andere heenwedstrijd in de halve finales tussen Tottenham Hotspur en Ajax begint dinsdag op hetzelfde tijdstip en staat onder leiding van de Spanjaard Antonio Mateu Lahoz.Gerelateerd

24 reacties (laatste reactie door jaakke)

Waarom een Griek in deze Nederlandse arbitrage?

29 april 2019 om 10:15

Omdat er een onafhankelijke ref moet bij zijn.

Als hij 6 wedstrijden floot, 5 in de poulefase en één in de kwalificatie.. Is de wedstrijd van City dan niet nummer 7?

29 april 2019 om 10:30

Nee de city wedstrijd is een van de 5 wedstrijden die hij leidde in het hoofdtoernooi.

29 april 2019 om 10:34

Correctie, tott man city was kwartfinale

29 april 2019 om 10:36

Hoofdtoernooi is poul én knock out fase, hoezo verwarring haha

29 april 2019 om 10:33

VZ bedoelt in knock out fase, 5 + 1 is dan 6

Onbegrijpelijk dat ze hem nemen. Die moet tegenwoordig elke wedstrijd door de VAR gecorrigeerd worden omdat hij de belangrijkste momenten verkeerd beoordeeld.

29 april 2019 om 10:34

Qua penalties ben ik het met je eens, maar qua overtredingen en of buitenspel voorafgaand aan een goal snap ik dat scheidsrechters liever doorspelen en achteraf de beelden terugkijken. Nu de Var er is, is mijn grootste frustratiepunt wanneer er onterecht voor buitenspel of overtreding gefloten wordt waardoor een goede kans ontnomen is. Dan maar doorspelen en achteraf terugkijken.

29 april 2019 om 10:36

Ik vind hem internationaal anders altijd uitstekend fluiten. Nationaal heeft hij een aantal mindere wedstrijden gehad, maar ik kan ze me niet meer herinneren.

29 april 2019 om 11:00

Ik ben het niet met die stelling eens, maar zelfs als Kuipers vaak gecorrigeerd moet worden in cruciale momenten zie ik geen groot probleem. Bovendien; Kuipers is een scheidsrechter die zijn ego aan de kant kan zetten en luistert naar de Var. Dat spreekt voor mij juist in een voordeel voor een scheids die wel eens een foutje maakt.

29 april 2019 om 11:02

Gekke redenatie... Ik zie het heel anders. Vanuit gaande dat de VAR een betere beslissing kan nemen, vind ik juist goed als een scheidsrechter minder fluit en zich laat corrigeren door de Var. Krijg je over het algemeen betere beslissingen. Het is juist knap dat Kuipers durft te vertrouwen op de mannen achter de camera en zijn eigen persoon niet voorop zet in beslissingen. Kunnen nog veel scheidsrechters wat van leren.

29 april 2019 om 11:27

Nog altijd 10 x beter dan die Lahoz. Je lacht je eigen kapot morgen, let maar op. Wat een aanfluiting is dat zeg.

29 april 2019 om 11:35

Daar is heel die VAR toch voor? Jij houdt van problemen maken, hè jongetje?

Moet de finale Ajax - Barca worden? Een Spaanse scheidsrechter bij Ajax en een Nederlandse bij Barca. Zeer interessant deze keuze. Ik had eigenlijk een duitse scheidsrechters verwacht.

29 april 2019 om 17:25

Dat viel mij ook onmiddellijk op. Bijzondere keuzes van de Uefa.
Je zou geen scheidsrechter uit Nederland of Spanje verwachten

Mooi om een Nederlandse Arbiter zo ver in het toernooi te zien!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4891 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona8754
4.Valencia6116
5.Getafe5913
Voor de complete stand: LaLiga

In de wandelgangen

Donderdag 18 juli
De vader van Neymar heeft een ontmoeting met de clubleiding van Juventus op het programma staan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren