Liverpool leverde tot tweemaal toe unieke prestatie in Barcelona

Woensdag, 1 mei 2019 om

Barcelona rekende in de kwartfinale van de Champions League af met Manchester United en treft in de halve finale opnieuw een Engelse tegenstander. Liverpool reikte in het afgelopen seizoen tot de eindstrijd van het miljardenbal en zal zich ten koste van de Catalanen willen verzekeren van zijn tweede finale op rij, tegen Tottenham Hotspur of Ajax. Opta blikt vooruit op het duel in het Camp Nou, woensdagavond vanaf 21.00 uur.

O Barcelona heeft meer wedstrijden gewonnen van Engelse clubs dan welk team ook tegen clubs uit een bepaald land in de geschiedenis van de Champions League (27 stuks).

O Liverpool heeft geen enkele van zijn vier uitwedstrijden tegen Barcelona verloren (twee overwinningen en twee gelijke spelen). Tegen geen enkel ander team kunnen the Reds betere statistieken overleggen wat betreft ongeslagen uitwedstrijden (van FC Porto werd ook vier keer niet verloren).

O Liverpool is het enige Engelse team dat op bezoek bij Barcelona heeft gewonnen in Europees verband. In het seizoen 1975/76 werd het 0-1 in de UEFA Cup en in 2006/07 1-2 in de Champions League.

O Barcelona ging slechts een van de vier keer dat het een Engelse tegenstander trof in de halve finale van de Europa Cup I/Champions League door naar de finale. In 1974/75 was Leeds United te sterk, in 2007/08 Manchester United en in 2011/12 Chelsea. De enige keer dat het wel goed ging was in 2008/09, toen er in de halve finale werd gewonnen van Chelsea en in de finale werd afgerekend met Manchester United.

O Liverpool staat voor de elfde keer in de halve finale van de Europa Cup I/Champions League. Van de vorige tien keer, werd slechts tweemaal de finale niet bereikt (in 1964/65 tegen Internazionale en in 2007/08 tegen Chelsea).

O Barcelona is al 31 Champions League-thuiswedstrijden op rij ongeslagen (28 overwinningen en 3 gelijke spelen), de beste reeks ooit in het miljardenbal. De Catalanen incasseerden tijdens die 31 duels slechts 15 doelpunten en nooit meer dan één in een wedstrijd.

O Het volgende doelpunt van Barcelona in de Champions League wordt de vijfhonderdste van de club in het toernooi. Alleen Real Madrid (551) maakte er meer dan de Catalanen.

O Liverpool gaat op zoek naar zijn derde Europa Cup I/Champions League-uitzege op rij. De laatste keer dat the Reds dit beter deden was tussen september 1983 en september 1984, toen er vijf keer op rij buitenshuis gewonnen werd.

O Lionel Messi heeft 24 keer gescoord in 32 Champions League-wedstrijden tegen een Engelse tegenstander. De Argentijn wist echter niet te scoren in zijn vorige twee ontmoetingen met Liverpool.

O Alleen Steven Gerrard (21 doelpunten) heeft meer Europa Cup I/Champions League-goals gemaakt namens Liverpool dan het huidige aanvalstrio Mohamed Salah, Sadio Mané en Roberto Firmino (allen 14 doelpunten).


Poll

Barcelona - Liverpool eindigt in een...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door check)

Ik hoop dat Liverpool wint. Een finale tussen Tottenham Hotspur en Liverpool zou een geweldige Engelse clash zijn! Als dan ook nog als kers op de taart Arsenal tegen Chelsea moet in EL finale, hebben we gewoon 4 Engelse teams in Europese finales. Dat zou echt enorm cool zijn. Als dan ook nog eens Arsenal of Chelsea 4e wordt en Spurs buiten de top 4 eindigt, wordt het belang van CL finale en EL finale alleen maar groter. De nummer 4 van Premier League kan dan een CL ticket mislopen als de EL winnaar uit Engeland en CL winnaar uit Engeland buiten de top 4 eindigt. Er mogen maximaal 5 teams uit in land de Champions League in volgend seizoen.

27 april 2019 om 21:23

Zou juist vreselijk saai zijn. De mooist voetballende teams zijn Ajax en Barcelona, ik hoop dat deze de finale halen. Ook leuk voor de diversiteit in plaats van alleen maar Engelse teams.

27 april 2019 om 21:26

Ik kijk elke wedstrijd van Barca maar Barca zonder Messi is geen ruk aan joh. Dat is echt niet meer het frivole tiki taka spel die ze jaren lang speelden. Ajax - Liverpool moet de finale zijn vind ik.

27 april 2019 om 22:22

Dat is waar, maar ze spelen nou eenmaal met Messi

28 april 2019 om 02:01

En liverpool zonder sala is ook niet om aan te gluren hoor

28 april 2019 om 06:29

Ik vind Ajax en Barcelona helemaal niet de meest voetballende ploegen. Zowel Liverpool als Tottenham spelen prima voetbal.

28 april 2019 om 13:32

gelukkig speelt barca wel met messi

1 mei 2019 om 13:58

Daar was gisteren weinig van te merken en vooral in de 1e helft en dat de 2e helft nou ietsjes beter liep omdat Sissoko voor Vertonghen erin kwam betekent nog steeds niet dat heel geweldig was... Kijk als we het nou over de 2 onderlinge duels tegen City hadden dan had je wel is gelijk kunnen hebben maar Ajax speelt echt wel het mooiere voetbal samen met Barcelona en Liverpool en daarna Tottenham.

28 april 2019 om 16:14

Die wedstrijden kun je in Engeland genoeg zien. Europese competities zijn er toch voor om ploegen uit verschillende landen tegen elkaar te zien spelen?

Het is al belachelijk dat er zo veel ploegen uit hetzelfde land zich kunnen kwalificeren, met als extra hulp poule wedstrijden waarbij ze bijna zeker kunnen doorgaan. En dan vind je het ook nog leuk om een vijfde uit een land erbij te hebben. Vreselijk.

29 april 2019 om 09:35

Ik zie het liefst de sterkste ploegen tegen elkaar spelen..wat mij betreft mogen er nog meer ploegen uit de sterkste landen kwalificeren, want zeg nou eerlijk.. Je ziet toch liever Arsenal en Chelsea in de CL dan Young Boys, Victoria Plzen, PSV etc.

29 april 2019 om 11:15

Nee. Die zie ik al in Engeland. Als de rest meer kansen zouden krijgen, worden ze ook sterker. Dat is in het verleden al bewezen. Gewoon knock out vanaf het begin, en iedereen gelijke kansen. Dan krijg je een heel ander, en leuker toernooi waar veel meer mensen bij betrokken zijn. Een ander voordeel is dat het aantal supporters wat gewoon hun lokale club steunt stijgt.

29 april 2019 om 11:54

@Andonis: allemaal leuk en aardig, maar als je meer kleine clubs toe laat in Champions League, daalt ook de kijkcijfer flink en vervolgens ook de waarde van het toernooi. Zoiets heeft gewoon flink wat nadelige consequenties voor de UEFA en de grote clubs.

29 april 2019 om 14:28

Het gaat echter niet om de UEFA en ook niet om de grote clubs. Het gaat om de sport en haar supporters.

29 april 2019 om 17:40

Simpel oplossing, kijk dan niet.

Wat Zermatt aangaf speelt ook een rol en dat daarnaast liggen deze clubs toch al vaak in de eerdere fase van de CL eruit, dan maar beter presteren (neem een voorbeeld aan Ajax zou ik zeggen )

29 april 2019 om 17:57

Kijk dan niet? Dat is geen oplossing. Je hoeft je niet overal bij neer te leggen of alles klakkeloos aan te nemen.

Je bent waarschijnlijk te jong om het te beseffen, maar de Europese competities waren vroeger veel leuker om naar te kijken. Juist omdat het voor iedereen mogelijk was on te winnen. En dat gebeurde ook. Dat Ajax nu een goed seizoen heeft is helaas een uitzondering. De reden dat deze ploegen er zo vroeg uit liggen is omdat er alles aan gedaan wordt om ploegen uit de grote competities te beschermen. Het gat wordt daardoor groter en de competitie minder competitief.

We roemen allemaal de gelijke verdeling in de pl om daarmee de competitie zo sterk mogelijk te maken en tegelijkertijd doen we het tegenovergestelde in de Europese competities.

1 mei 2019 om 14:22

Niet helemaal met je eens dat Ajax een uitzondering is. De afgelopen jaren zijn er vaak genoeg clubs geweest die tot de (halve) finale van de CL doordrongen waarvan niemand dat had verwacht. Dit jaar naast Ajax natuurlijk Tottenham en vorige jaren clubs als AS Monaco, AS Roma, Dortmund en in mindere mate Atletico Madrid (al waren die in 2014 ook een enorme verrassing). Het is voor kleine clubs nog steeds mogelijk om ver te komen in de Champions League, maar daarvoor heb je een duidelijke visie nodig binnen een club. Alle bovengenoemde clubs hebben een duidelijke visie waarop zij terugvallen.

2 mei 2019 om 08:52

Ga eens terug in de tijd zou ik zeggen, dan besef je dat je nog steeds over uitzonderingen praat. En als je dan ploegen noemt uit competities waar al vier teams direct geplaatst zijn, en niet tegen elkaar mogen loten, dan begrijp je mijn punt helemaal niet.

Maar je zult waarschijnlijk ook te jong zijn om jet te snappen.

Liverpool, een van de mooiste clubs ter wereld, maar met wel weinig prijzen de laatste (25) jaren.
Zou mooi zijn als we weer en hoogste prijs aan de kast kunnen toeveoegn, maar Barca zal een lastige kluif zijn.

28 april 2019 om 13:21

Helemaal waar. Hoewel ik voor alle vier de halve finalisten veel sympathie heb, zou ik een finale Liverpool tegen Ajax prachtig vinden. Twee vanuit historisch perspectief grote clubs, die aan een wederopstanding bezig lijken te zijn. Echter al beiden decennia geen CL. Ik zou het een overwinning voor het voetbal vinden.

29 april 2019 om 12:08

Als Liverpool de finale haalt dan is het de club die in de laatste 15 jaar het vaakst in de finale heeft gestaan dus je decennia geen CL geldt meer voor Ajax dan voor LFC

29 april 2019 om 17:15

Een verloren finale is toch geen CL winst man.

29 april 2019 om 17:15

*dubbel

Ik weet dat het niet politiek correct is en dat ik wel weer een berg stroomt over me heen zal krijgen maar ik laat me de mond niet snoeren en zeg gewoon wat ik zie: ik zie bijna alleen maar gekleurde jongens op de groepsfoto. Geen enkel probleem natuurlijk maar het rare vind ik dat je niet mag zeggen dat gekleurde voetballers gemiddeld veel beter presteren dan blanke spelers. Ik ben zelf ook niet helemaal blank en heb voor 1 16e Afrikaans slavenbloed door mijn aderen stromen. Daarom ben ik altijd toch weer een beetje trots als ik zie dat er zoveel jongens met allochtone afkomst zo succesvol zijn, maar de witte jongens in het Westen kunnen daar slecht tegen. Kunnen we daar nou eens mee ophouden? Voor mij hoeft het écht geen wedstrijdje te worden of groeperingen tegen elkaar opzetten maar het zou fijn zijn als je er gewoon openlijk over zou kunnen praten zonder steeds weer dat gezeik...

27 april 2019 om 21:38

Afrikaans slavenbloed ? Je vraagt ook gewoon om een reactie, zet dan niet je schijnheilige 1 16e bloed in je levensverhaal om dan vervolgens een rare uitspraak te doen.

27 april 2019 om 22:39

Maakt toch niet uit ? wees blij dat niet iedereen dezelfde uitspraak doet laat staan dat we dezelfde bloedgroep hebben. ik snap zn verhaal best wel.

27 april 2019 om 22:40

Welke witte jongens in t westen kunnen daar slecht tegen? Wat een bullshit verhaal man. Als je geen wedstrijdje wilt, begin er dan ook geen een. De enige die hier groeperingen tegen elkaar opzet ben jij.

29 april 2019 om 05:25

Slaat helemaal nergens op wat je zegt. Heb zelf Afrikaans bloed, maar hoezo moet er gesproken worden over donkere spelers en blanken spelers? We zijn allemaal mensen donker of blank en het spel voetbal, maakt niet uit wat je afkomst is of wat je huiskleur is.

29 april 2019 om 17:08

"Maar het rare vind ik dat je niet mag zeggen dat gekleurde voetballers gemiddeld veel beter presteren dan blanke spelers." En waaruit blijkt dit dan? Volgens mij gaat het altijd nog om talent en kwaliteit en zegt dat niks over je huidskleur. Ja logisch dat Neymar beter is dan Bernadeschi, maar Modric is weer beter dan Sissoko. Zo kan je zeggen dat Neres beter presteert dan Younes, maar zo is Frenkie weer 3 klasses beter dan bazoer, etc.

1 mei 2019 om 17:02

Uhm.. je weet dat je jezelf nu tegenspreekt en juist mensen racistisch bejegend? Wie zegt dat ik er iets op tegen heb dat er meerdere huidskleuren in een team zitten. Statistisch gezien zijn er nu eenmaal meer “gekleurde” mensen op de wereld. Ik vind het alleen maar mooi dat dit kan! Uiteraard walg ik van die oerwoudgeluiden die je vaker hoort. Maar het feit dat je wilt aantonen dat de “donkergekleurde spelers” beter zijn in voetbal, dan suggereert juist racisme en verdeeldheid. Het mes snijdt aan twee kanten, jammer dat we dat nog niet beseffen.

1 mei 2019 om 19:11

Jongens met allochtonen afkomst? Je praat eerst in het algemeen en dan begin je opeens over allochtonen afkomst? Als jij uit Nigeria komt ben je geen allochtoon, maar een Nigeriaan. Dus wat bedoel je nu precies allemaal te zeggen? Dat blanken mensen slechter kunnen voetballen, of dat autochtonen Nederlanders slechter kunnen voetballen? Ik zou als ik jou was je betoog nog eens doornemen, want het rammelt aan alle kanten en dan heb ik het nog geen eens over je gebrek aan onderbouwing.

Als we niet tegenover Liverpool zaten had ik het ze wel gegund, vind ze samen met City echt prachtig aanvallend spel spelen, maar dat geldt ook voor Ajax. Het wordt enorm zwaar om dit Liverpool te verslaan. Ze komen op oorlogssterkte naar ons toe en hebben een bittere smaak over gehouden aan de vorige finale. Die hebben het kunnen proeven en willen het opnieuw proberen. Barcelona moet enorm scherp en efficiënt zijn in de omschakeling om dit Liverpool van 't scoren te weerhouden.

Ik hoop op 2-0 voor Barcelona, maar vrees dat Liverpool hier minstens 1 of 2 doelpunten zal pakken. De return zal het pas beslissen.

We zijn zo dichtbij om wederom een treble te winnen. Als dat lukt moet ik gewoon na Camp Nou om het mee te vieren :D.

28 april 2019 om 03:36

Wat jullie denk ik gaat nekken is dat het eerst in Camp Nou is. Op de een of andere manier is het dan altijd lastiger voor jullie ofzo en als Barca eerst uit speelt en verliest, dan is het zo van ooh thuis winnen ze wel ff.

28 april 2019 om 23:49

Uhh, 9 van de 10 keer winnen we juist duels thuis. Het zijn echter de uitwedstrijden die erg lastig zijn. Als Liverpool hier met iets van 3-1 wint dan is de klus al geklaard. Echter is bijvoorbeeld een 2-1 voor Liverpool in Camp Nou op papier nog niet voldoende, maar als we kijken naar afgelopen prestaties van Barcelona in uitwedstrijden dan zijn het een voor een bedroevende resultaten geweest op een paar uitzonderingen na. De beste uit prestatie vond ik eigenlijk de 3-2 verlies tegen Bayern in 2015. Toen hadden we thuis met 3-0 gewonnen en speelden we uit heerlijk ondanks dat we onderuit gingen. Daarna misschien de 4-2 uit tegen Spurs, maar voor de rest waren het meestal dramatische resultaten.

Conclusie, ze moeten thuis proberen minstens 2-0 te winnen en dan kan het alle kanten op in de return. Er moet hoe dan ook een positief resultaat geboekt worden in Camp Nou om de dramatische performance in uitwedstrijden te compenseren. Hoe gek dat ook misschien klinkt.

Liverpool zal dit volgens mij eenvoudig winnen. Ze zijn levensgevaarlijk op de counter en ik zie Barca wel naief genoeg spelen om ruimte in de rug vd verdediging te laten.

Ik gok een 1-3 of 1-4 in Camp Nou.

die van 2009 was cheat het was hands anders had chelsea of united gewonnen ipv hoop dat liverpool en spurs naar de finale en el chelsea en arsenal.

28 april 2019 om 13:32

zolang je het niet kunt bewijzen kan je niet zeggen dat het vals is.
Ze hadden geluk met de scheidsrechter

Als Barca supporter heb ik hier echt een hard hoofd in. We moeten thuis echt met 2-0 winnen anders is het einde Cl feestje. Dit Liverpool moet je vanaf moment 1 afjagen en niet aan voetballen laten komen, snel weer in balbezit komen en met lopende mensen gevaarlijk worden. Ik zie Rakitic wel verwoestend uithalen van buiten de 16 voor de 1-0 ;-)

Als je tot tweemaal toe een 'unieke' prestatie levert, is deze prestatie niet uniek meer. Ik verwacht hier overigens een Messi-showtje, even de beste verdediger ter wereld op zijn plek zetten net als bij Boateng 4 jaar geleden gebeurde.

29 april 2019 om 21:36

Zal me eerder druk maken om de verdediging van Barca, lekker met 60 meter in de rug spelen..

30 april 2019 om 11:25

@shaneliv

Kwestie van de ruimtes kort te houden tussen de linies, iets wat Barcelona uitstekend kan. Daarnaast speelt Ter Stegen uitstekend mee uit zijn doel.

1 mei 2019 om 19:14

Davilla7 het is uniek in de context dat Liverpool als enige Engelse ploeg in het Camp Nou heeft gewonnen. Begrijpend lezen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Sevilla72
12.Osasuna71
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Ansu FatiAanvaller43
PedriAanvaller40
NetoKeeper40
A. GriezmannAanvaller40
TrincãoAanvaller40
L. MessiAanvaller41
Jordi AlbaVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3732 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 4 1 0 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
Laatste voetbalnieuws

TOTO‘s tips: De eerste Clásico van Ronald Koeman als trainer van Barcelona

Zaterdag wacht voor de voetballiefhebbers één van de grootste wedstrijden op aarde: El Clásico. Dat beide teams nauwelijks voor elkaar onder doen in dit affiche blijkt wel uit de historische cijfers....Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren