Willem van Hanegem ontkent: ‘Ik ben gewoon een wedstrijd aan het kijken’

Vrijdag, 26 april 2019 om

FC Den Bosch heeft Willem van Hanegem benaderd om de nieuwe hoofdtrainer te worden. De 75-jarige ex-trainer van onder meer Feyenoord en FC Utrecht bekeek vrijdagavond de uitwedstrijd van de Bossche club bij Roda JC Kerkrade (0-2) vanaf de tribune in het Parkstad Limburg Stadion.

“Donderdag is hij benaderd en hij zei niet direct nee”, vertelde perswoordvoerster Esther Bal aan Omroep Brabant. “Maar Willem wilde graag eerst de ploeg zien voetballen en daarom is hij vrijdagavond in Kerkrade om de ploeg te bekijken.” Dat deed de Kromme in gezelschap van onder meer clubicoon Wim van der Horst, die de oud-Feyenoorder heeft gepolst voor de tijdelijke baan, en manager voetbalzaken Bert Ruijsch.

“Ik ben hier met mijn oude maat Wim van der Horst gewoon eens een wedstrijd aan het bekijken. Ik coach van Den Bosch? Ja, Wim zit me nu lachend aan te kijken. Maar dat is niet aan orde. Of ik het in de toekomst uitsluit? Haha, ja, dat denk ik wel”, verzekerde Van Hanegem echter aan het Algemeen Dagblad.

Afgelopen week ontsloeg FC Den Bosch trainer Wil Boessen. Voor de naderende Keuken Kampioen Play-Offs wordt druk gezocht naar een nieuwe trainer in Den Bosch. De Bossche club zoekt een trainer die welwillend staat tegenover een klus van een dikke maand en kijkt nog niet naar het volgend seizoen.

"Als het elftal hem bevalt blijft hij de rest van het seizoen en doet hij ook de nacompetitie", verzekerde Johan Derksen bij Voetbal Inside. "Ik kan me voorstellen dat Willem niet iedere week naar Den Bosch heeft gekeken. Hij wil ze even aan het werk zien. Na de wedstrijd neemt hij een beslissing. De competitie is afgelopen, maar de nacompetitie is heel bepalend voor Den Bosch. Ik denk overigens dat Kakhi Jordania hem betaalt, want Den Bosch zal dat niet kunnen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door bozzie67)

Haha ik zei het toch! Meneer van Hanegem gaat dat echt niet doen... Ik spreek hem geregeld in de Albert Hein. Dus ik weet echt wel dat hij hier TOTAAL geen zin in heeft

27 april 2019 om 00:38

Volgens VZ had hij geloof ik al zijn eerste prijzen gepakt.

27 april 2019 om 07:16

@johanleo; of willem dit nu wel of niet gaat doen, denk je dat hij de behoefte heeft passanten in de AH inside informatie te geven?

27 april 2019 om 10:04

Daar gaat het niet om. Je kan toch gewoon merken aan iemand of hij op dit moment oké is met zijn leven en waar hij nu woont? Misschien kan JohanLeo wel goed aflezen aan het gezicht van Willem of hij tevreden is met hoe en waar hij nu leeft.. Vind het een beetje makkelijk scoren van je, Ijsmuts.

27 april 2019 om 11:53

Dat mag je vinden hoor arsenal. Op een anoniem forum voor doen komen alsof je de toekomstwensen van vhanegem kent en dat als feit presenteren omdat je in dezelfde supermarkt rondloopt vind ik persoonlijk nog iets makkelijker scoren.

nou, er zijn wel boeiendere wedstrijden te bekijken dan Roda - Den Bosch maar ieder zijn meug

27 april 2019 om 00:33

“Ik ben hier met mijn oude maat Wim van der horst gewoon een wedstrijd aan het bekijken” Wim is staff van den bosch dat weet je hé?

27 april 2019 om 00:58

Ik denk wel dat hij gewoon aan het kijken is. Kan me niet voorstellen dat hij nog aan de slag wil. Op zijn leeftijd moet ie dat ook niet meer willen. Als hij toch nog een keer echt aan de slag zou gaan, dan hoop ik eigenlijk wel een beetje op een club van formaat. (met alle respect voor Den Bosch natuurlijk)

27 april 2019 om 09:23

Wacht maar over een paar jaar hoop ik als die ... KNVB is op schiet...

27 april 2019 om 12:03

Jij denkt dat DBO dan opeens een topper is ofwat?

Dat zegt hij gwn omdat hij tijdens die wedstrijd ziet dat het niets en dan doet hij gwn alsof hij een wedstrijd aan t kijken was. Mij neem je niet in de maling, op vrijdagavond naar Roda-Den Bosch kijken😂

Dit zou een leuke stunt zijn van Den Bosch. Weet iemand of er al iets bekend is over de strijd tussen Jordania en de Knvb?

Ik heb 3 dagen geleden op onze fcdb fansite geopperd onder mijn naam Al40jblw om als interim willem v hanegem of johan boskamp te halen voor t/m einde play-off mocht fcdb zover komen. Blijkbaar had de club dezelfde gedachte als een tijdelijke klus. Eerst zien of willem het wil doen. Doet hij het en zijn gevoel zegt na de play off misschien wel ik wil nog 1x een seizoen lang iets doen, ja de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Die man heeft zoveel kennis van het spelletje. Onze jonge spelersgroep en jonge assistent-trainers zouden als een spons al die ervaring van de kromme willen opzuigen om beter te worden. Het is toch doodzonde dat we in dit land vaak alleen maar bezig zijn om aan stoelpoten te zagen en bezig zijn om imago of personen of clubs af te breken. Zoveel ervaring loopt er rond die ons nederlands voetbal dat in de slop was geraakt weer een impuls kunnen geven door kennis te delen. We moeten terug naar het willen en moeten leren ipv alleen maar te kijken naar effectiviteit/atletisch/resultaat. We zijn in dit land vergeten hoe we kunnen en moeten voetballen. De scouting van Ajax zou meer talenten kunnen vinden in Nederland zelf in de toekomst als men accepteert dat fouten maken en mislukken ook er gewoon bijhoort om ontwikkeling tot stand te brengen.

update bron brabants dagblad

In een eerste reactie hield de oud-Feyenoorder de boot af. ,,ik ben hier alleen om een wedstrijd te bekijken", wilde hij doen geloven. De Bosschenaren die hem gepolst hadden (wim van der Horst en Bert Ruijs), kregen te horen dat Van Hanegem eerst het elftal in actie wilde zien voor hij 'ja' of 'nee' zegt.

Strijd knvb/jordania...

Beroep van fcdb ligt bij de Beroepscommissie van de knvb, naar verluid is er op 7 mei een mondelinge inhoudelijke zitting bij de Beroeps commissie.. dus na 7 mei weten we pas of overname wordt afgekeurd of goed gekeurd. Bij afkeuring volgt een gang naar de burger rechter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Den Bosch

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Telstar334
13.FC Eindhoven25-14
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
D. VerbeekMiddenvelder213
Ruben RodriguesAanvaller1910
P. van MoorselMiddenvelder184
O. BouyaghlafenAanvaller111
M. DeijlVerdediger212
A. DkidakVerdediger181
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Den Bosch.

75 jaar
51 fans
Laatste voetbalnieuws

Van Hanegem ‘maakt zich zorgen’: ‘Dan denk ik: waar zijn ze mee bezig?’

Het is de laatste tijd onrustig op bestuurlijk gebied bij Feyenoord, waar een interne machtsstrijd zou woeden. Supporters van de Rotterdammers brachten afgelopen nacht een bezoek aan De Kuip, waarbij spandoeken...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 19 januari
Olympique Lyon neemt Tino Kadewere voor vijftien miljoen euro over van Le Havre. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren