‘Willem van Hanegem wordt trainer in Keuken Kampioen Divisie’

Vrijdag, 26 april 2019 om

Willem van Hanegem is kandidaat om de nieuwe trainer van FC Den Bosch te worden, zo verzekert FOX Sports. De in principe trainer in ruste zit vrijdagavond op de tribune in het Parkstad Limburg Stadion bij de wedstrijd tussen Roda JC Kerkrade en FC Den Bosch om de ploeg in actie te zien. Zelf ontkent Van Hanegem echter in beeld te zijn.

FOX Sports-verslaggeefster Helene Hendriks verzekert dat er nog geen witte rook is, maar dat beide partijen de mogelijkheden aan het aftasten zijn. Het is ook nog onduidelijk om wat voor functie het gaat: alleen gedurende de Keuken Kampioen Play-Offs of ook een aanstelling na deze voetbaljaargang.

Wil Boessen werd afgelopen week per direct op straat gezet, omdat de Bosschenaren met een ‘aanjager’ de play-offs in willen. Uit de eerste zes competitieduels haalde FC Den Bosch slechts zeven punten, maar daarna kwam de ploeg op stoom. Liefst vijftien duels achtereen bleef FC Den Bosch ongeslagen. Dat leidde tot de tweede periodetitel en het winterkampioenschap.

Door de matige resultaten in het nieuwe kalenderjaar is nu zelfs directe plaatsing voor de tweede ronde van de Keuken Kampioen Play-Offs in het geding. Momenteel nemen Paul Beekmans en Erik van der Ven de honneurs waar. Van Hanegem, 75 jaar, was in december 2008 voor het laatst als trainer actief, toen hij bij FC Utrecht vertrok.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door bozzie67)

Nee Willem doe dat maar niet. Nergens voor nodig, je hebt eigenlijk niks te winnen daar. Blijf maar gewoon fijn analyticus!

26 april 2019 om 20:43

ik zie willem graag als trainer, heb een zwak voor hem. is nog ouderwets in zn denken en trainen, maar de basisprincipes van voetbal zijn al 60 jaar hetzelfde: techniek en snelheid zijn belangrijk, en meer goals maken dan de tegenstander etc.

Heel bijzonder, ik zou het zelf niet doen in zijn positie, lekker genieten van je vrije tijd op die leeftijd.

Kom op hoor, dit moet hij echt never nooit doen. Zou een vreemde zet zijn van hem. Wellicht zijn het alleen maar geruchten, hopelijk.

26 april 2019 om 21:02

Waarom vind je dat hij het niet moet doen?

27 april 2019 om 00:44

Nou wat betreft zichzelf, hij is alweer 75 jaar en ook niet echt meer kern gezond, dus de trainers stress zou hem zeker niet goed doen. En 2008 was alweer zijn laatste klus, dik 10 jaar geleden. Hij moet de eer aan zichzelf overlaten.

27 april 2019 om 07:39

Leeftijd vind ik een drogreden: is slechts een getal, niet iedereen zit op die leeftijd al achter de geraniums. Wat betreft z'n gezondheid en de factor stress: denk je niet dat hij dat zelf veel beter kan beoordelen?

Waar je als Van Hanegem zijnde zin in hebt zeg. Maar een coach van 70+.. tja. Zie in Van Hanegem ook niet dat pit wat een Advocaat nog wel heeft.

Gaat toch nooit gebeuren. Ik zie hem eerder technische directeur worden bij feyenoord.

26 april 2019 om 20:45

van hanegem heeft niks van een technisch directeur in zich. volgens mij een te beperkt netwerk, maar sowieso niet de communicatieve skills. hij botst altijd wel met iemand in zijn omgeving.

Deze zag ik even niet aankomen zeg! Zal wel uit de zak van Jordania betaalt worden vermoed ik. Ben benieuwd of t ze wat oplevert behalve status en media aandacht.

26 april 2019 om 21:03

De status van Van Hanegem is al ongeëvenaard en media-aandacht is juist iets waar hij geen zin in heeft. Denk dat hij dit puur als liefhebber zou doen, al kan ik me niet voorstellen dat het echt gaat gebeuren.

26 april 2019 om 21:19

Daarom zeg ik ook of ze het wat oplevert met ze verwijs ik uiteraard naar Den Bosch.

Ik zou echt niet weten waarom WvH dit niet zou kunnen doen.. Een leuk elftal en tal van mogelijkheden voor komende jaargang... Als je zo veel van voetbal houdt, waarom niet?

Leuk.
Ik wist niet dat Willem deze ambitie nog had. Het kan leuk uitpakken, als Willem maar geen hoge verwachtingen heeft.

Alsjeblieft Willem doe het niet. Doe gewoon wat je nu doet, kijken, observeren en regelmatig zinnige dingen zeggen. Hoe de eer aan jezelf, anders wordt je een Advocaat 2.0 die helaas niet in de gaten heeft dat zijn houdbaarheidsdatum is verstreken.

Dat gaat meneer van Hanegem echt niet doen. Ik zie hem regelmatig bij de Albert Hein waar hij gewoon zelf zijn boodschappen doet en maak dan wel eens een praatje met hem. In noem hem dan altijd netjes 'meneer van Hanegem' want Willem zeggen durf ik niet. Dat zou niet van respect getuigen. Voor hem is Den Bosch 120 km rijden en verhuizen gaat hij echt niet want hij heeft het bij ons veels te veel naar zijn zin. Geloof niet in die rare sprookjes van FOX. De Kromme gaat echt geen club meer trainen en al helemaal niet in de 1e divisie.

Dit zou toch echt fantastisch zijn! Hoe meer Willem, hoe beter.

Willem is kandidaat om trainer te worden in de Kkd. Dit wordt gesuggereerd door verschillende partijen. Lekkere uitspraak om clicks te genereren. VZ zijn goed recht. Vervolgens versterkt VZ het tot Willem wordt trainen. Er zit een wezenlijk verschil tussen "wordt trainer" en "is kandidaat". Dat er wordt gesuggereerd dat Willem kandidaat is kan VZ niets aan doen. Dat VZ het versterkt tot wordt trainer daar in tegen wel. Een simpel openingzinnetje als Willem van Hanegam is kandidaat om trainer van FC Den Bosch te worden, aldus FOX Sports. Je doet niets aan de uitspraak en je brengt het zoals het door andere partijen is gebracht. Iets wat journalisten normaliter moeten doen, toch?

Overigens zou het fantastisch zijn om van Hanegem nog een paar wedstrijdjes langs de kant zien staan. Als ie dat niet doen ook prima, lekker genieten van de tijd die die nog heeft!

Ik heb 3 dagen geleden op onze fcdb fansite geopperd onder mijn naam Al40jblw om als interim willem v hanegem of johan boskamp te halen voor t/m einde play-off mocht fcdb zover komen. Blijkbaar had de club dezelfde gedachte als een tijdelijke klus. Eerst zien of willem het wil doen. Doet hij het en zijn gevoel zegt na de play off misschien wel ik wil nog 1x een seizoen lang iets doen, ja de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Die man heeft zoveel kennis van het spelletje. Onze jonge spelersgroep en jonge assistent-trainers zouden als een spons al die ervaring van de kromme willen opzuigen om beter te worden. Het is toch doodzonde dat we in dit land vaak alleen maar bezig zijn om aan stoelpoten te zagen en bezig zijn om imago of personen of clubs af te breken. Zoveel ervaring loopt er rond die ons nederlands voetbal dat in de slop was geraakt weer een impuls kunnen geven door kennis te delen. We moeten terug naar het willen en moeten leren ipv alleen maar te kijken naar effectiviteit/atletisch/resultaat. We zijn in dit land vergeten hoe we kunnen en moeten voetballen. De scouting van Ajax zou meer talenten kunnen vinden in Nederland zelf in de toekomst als men accepteert dat fouten maken en mislukken ook er gewoon bijhoort om ontwikkeling tot stand te brengen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Den Bosch

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Telstar334
13.FC Eindhoven25-14
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
D. VerbeekMiddenvelder213
Ruben RodriguesAanvaller1910
P. van MoorselMiddenvelder184
O. BouyaghlafenAanvaller111
M. DeijlVerdediger212
A. DkidakVerdediger181
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Den Bosch.

75 jaar
51 fans
Laatste voetbalnieuws

Van Hanegem ‘maakt zich zorgen’: ‘Dan denk ik: waar zijn ze mee bezig?’

Het is de laatste tijd onrustig op bestuurlijk gebied bij Feyenoord, waar een interne machtsstrijd zou woeden. Supporters van de Rotterdammers brachten afgelopen nacht een bezoek aan De Kuip, waarbij spandoeken...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 19 januari
Liverpool gaat nog deze maand een bod op Pedro Brazao van OGC Nice uitbrengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren