Update: Neymar gaat tevergeefs in beroep en mist eerste drie CL-wedstrijden

Woensdag, 19 juni 2019 om

Neymar zal het begin van het volgend Champions League-seizoen aan zich voorbij moeten laten gaan. De Braziliaanse sterspeler van Paris Saint-Germain is door de UEFA namelijk voor drie wedstrijden geschorst, vanwege zijn tirade op Instagram aan het adres van de arbitrage na de uitschakeling van PSG vorige maand door Manchester United.

PSG verloor op woensdag 6 maart voor eigen publiek met 1-3 van Manchester United en dat betekende de uitschakeling voor Neymar en consorten in de Champions League. Het ging voor PSG mis in de blessuretijd, nadat scheidsrechter Damir Skomina na een veelbesproken handsbal van Presnel Kimpembe naar de strafschopstip wees. Marcus Rashford faalde daarna niet vanaf elf meter. Skomina nam ruim de tijd tijd de videoschermen om tot zijn beslissing te komen en Neymar was na afloop van de wedstrijd niet te spreken over de beslissing.

“Dit is een schande. Ze hebben vier mensen die niets van voetbal weten de leiding gegeven over de VAR. Er is geen strafschop. Waar moet hij zijn hand laten als hij met zijn rug naar de bal toe staat? Rot op!”, waren de duidelijke woorden van de aanvaller, die zelf vanwege blessureleed op de tribune zat. De UEFA beschuldigde Neymar van 'beledigende handelingen' richting de arbitrage en heeft daar nu een straf aan gekoppeld. De technicus staat volgend seizoen aan de kant in de eerste drie groepsduels.

Neymar kreeg evenwel bijval van PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi, die eveneens niet te spreken was over het optreden van Skomina. “Wat mij betreft was het geen strafschop. Het is erg makkelijk om een dergelijke beslissing te nemen in het nadeel van PSG. Het is dan weer erg moeilijk om een dergelijk besluit te nemen in het nadeel van welke andere ploeg dan ook”, was de reactie van Al-Khelaifi bij RMC.

Update 19 juni 14.38 uur - Neymar gaat tevergeefs in beroep en mist eerste drie CL-wedstrijden
Neymar heeft woensdag nul op het rekest gekregen van de UEFA. De aanvaller van Paris Saint-Germain ging in beroep tegen de schorsing van drie Champions League-wedstrijden die hij opgelegd kreeg na kritische uitlatingen aan het adres van de arbitrage. Het beroep heeft echter niets uitgehaald, waardoor hij de helft van de groepsduels aankomend seizoen aan zich voorbij moet laten gaan en pas in november weer inzetbaar is.Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door origineel)

Belachelijker dan zijn schwalbe complication!

26 april 2019 om 18:22

Dit is democratie. Je mag niks meer zeggen. Je mag geen kritiek geven aan hoge pitten. Dus ja. Moderne democratie heet dit.

26 april 2019 om 18:53

Hij wordt geschorst voor ‘beledigende handelingen’. Ik neem dat daaronder valt dat hij zegt dat degenen die de leiding hadden geen voetbalverstand hadden. Het gaat dan niet om het sussen van kritiek, maar om de manier waarop die kritiek wordt geuit. Daar valt genoeg voor te zeggen.

26 april 2019 om 19:02

Hij heeft kritiek geuit op de scheidsrechters. Hij vindt dat zij niet goed gefloten hebben. Wat is hier beledigend aan dan. Er komt een tijd aan als je iemand groet voelt zich beledigend aan. Wat een bullshit. Op deze manier mag je nooit je mening geven. Je wordt gewoon ondrukt door hun manier van handelen.

26 april 2019 om 19:15

Onderdrukt?? Het is inderdaad een verschrikkelijk regime en die jongens hebben het ontzettend zwaar! Als je ‘onder de vlag’ van een organisatie werkt / voetbalt, gelden de regels die ‘die vlag’ stellen. Dat is niet zo lastig toch?

26 april 2019 om 19:34

Danny, er zit een verschil tussen online neerkwakken dat je vond dat de scheidsrechter niet goed gefloten heeft, of dat je neerzet dat de scheidsrechter geen verstand van voetbal heeft. Het eerste is een mening, het tweede is een belediging die hij wil laten overkomen als een feit.

26 april 2019 om 19:38

Wat bedoel je met ''dit'' in je eerste zin? Wat is een democratie? Heb je het nu over de Uefa, Nederland, Frankrijk? Dit is een zaak die niet via de normale rechtsgang gaat he, de Uefa heeft gewoon een parallel/arbitrair rechtssysteem. Daarbij zegt toch niemand dat je geen kritiek mag geven? Daar is niks mis mee. Bepaalde vormen van ''belediging'' zijn strafbaar. Ik denk dat het vaak juist fout gaat bij types als jij, die de vrijheid van meningsuiting tegenwoordig zien als een soort recht op beledigen. Daar zitten grote verschillen in mijn vriend. En wat is er trouwens ''modern'' aan? Er zijn naar mijn weten geen tijden geweest men zich zo vrij kan uiten als nu.

26 april 2019 om 20:18

Wat een onzin. Neymar mag nog steeds zeggen wat hij wil. Hij wordt niet de gevangenis ingegooid. De UEFA mag echter ook regels maken over wie er op welk moment met hun toernooi mag meedoen. Een voorbeeld: jij mag mij beledigen maar als je in mijn huis bent mag ik ook besluiten om je mijn huis uit te zetten.

26 april 2019 om 20:19

@strandbal

Neymar had iig volledig gelijk als hij dit heeft gezegd

27 april 2019 om 00:58

Jawel die tijd was er Rugu. In de jaren 90. Nu zijn we weer af aan het dalen naar censuur en propaganda. Het is maar net of je het wil zien of liever je ogen sluit.

27 april 2019 om 23:40

Ten eerste vrijheid van meningsuiting is niet inherent aan democratie. Je kan democratie zonder dit hebben of een autoritair regime met. Ten tweede zelfs wat je wss bedoelt klopt niet. Vrijheid van meningsuiting is alleen voor burgers vs de staat. Als jij mijn uitspraken niet leuk vindt mag je mij je huis uit schoppen. Hetzelfde voor de UEFA, zij mogen hun eigen regels bepalen om aan hun feestje mee te doen.

Terecht. Dat je emotie hebt op het moment zelf snap ik. Dat je dit nog enigszins uit snap ik ook. Maar je bent al afgekoeld. De eerste emotie is eruit en dan alsnog plaats je zoiets op Instagram. Op de blaren zitten zeg maar.

26 april 2019 om 18:11

Kun je nog dieper in de hol kruipen van de scheidsrechter? Het is sowieso werkelijk waar schandalig dat je geen commentaar mag hebben op de arbitrage. En dan heb je lui als jij die ze nog verdedigen als ze schandalig fluiten.

26 april 2019 om 18:20

Er zijn véél verschillende manieren van commentaar leveren. Neymar ging een 'tikkeltje' te ver. Ongeveer net als jij met je ongenuanceerde en ongezouten mening. Verschil is dat een Neymar dit doet met een miljoenen publiek. En jij hier op VZ.

26 april 2019 om 18:46

Het is in het voetbal naar mijn mening niet normaal meer hoe er met scheidsrechters wordt omgegaan.. er staat 22 man op het veld die allemaal proberen de scheidsrechter te beïnvloeden en als het iemand lukt om met vals spelen voordeel te krijgen, dan gaat de wereld zaniken bij de scheidsrechter, geen gezonde situatie

26 april 2019 om 19:11

Lekker dimmen vriendelijke vriend. De scheids bepaalt de wedstrijd. Voetbal is werkelijk waar de enige sport waar de scheids zo word bespeeld en beschimpt. Belachelijk. Maakt een scheids fouten? Tuurlijk. Maar je hebt je normaal te gedragen tegen zo iemand. Jij bent zeker ook het soort figuur dat op zaterdag de scheids helemaal verrot scheld omdat je de inworp niet mee krijgt. #doeslief

26 april 2019 om 19:16

Je mag wel commentaar hebben, de manier waarop is hierin leidend. Als voetballer heb je een bepaalde uitstraling/invloed die je altijd dient mee te wegen in je commentaar. Zo werkt de grote mensen wereld.

26 april 2019 om 18:13

Als je kijkt dat Müller er maar twee kreeg voor een bijna onthoofding dan had 1 duel volstaan in mijn optiek. Vind dit wel veel nu.

26 april 2019 om 18:18

3 wedstrijden is inderdaad veel te veel. Commentaar op de scheidsrechter moet kunnen. Alleen is dit niet de manier. Een wedstrijd lijkt mij redelijk

26 april 2019 om 18:19

Doe dit niet op je instagram met miljoenen volgers maar gewoon wanneer de pers er naar vraagt. Dat doen ze toch wel.

En terecht. Het sloeg ook nergens op, de gegeven strafschop was immers terecht.

26 april 2019 om 18:10

Vond ik niet. Hij had zn gewoon bijna recht langs zn lichaam en draaide met zn rug naar de bal..

26 april 2019 om 18:10

Zn arm

26 april 2019 om 19:04

Volgens de VAR en scheids was het hands omdat de arm naast het lichaam was en in baan van het doel. ( ik vond het persoonlijk moeilijk, wel of geen.)

26 april 2019 om 19:08

Ja maar die bal zou 10 meter naast vliegen dus dan is het toch niet in de baan van het doel? Ze fluiten tegenwoordig veel te snel voor dit soort dingen en zijn gewoon niet consistent.

26 april 2019 om 19:15

Of de bal op de goal afging is irrelevant in deze. Daar ligt het cruciale punt in afweging van de penalty. Zodoende zei ik al dat ik het moeilijk vind, kan de scheids begrijpen 'volgens de regels', maar ik had m ook niet op de stip gelegd. Ben het wel volledig met je eens omtrent t fluiten.

26 april 2019 om 20:06

@Youngeagle: dat hoor je bij de 1% of minder die het een strafschop geven. Iedereen schept maar op over het mannelijke Engelse voetbal, maar zodra de Man U fans maar een penalty kunnen toe-eigenen, staan ze vooraan. Hier was helemaal niets aan de hand, optreden van Skomina was beschamend. 3 wedstrijden schorsing is belachelijk, 1 was voldoende geweest.

Wat een onzin. Blijkt maar weer dat de UEFA over zeer weinig zelfreflectie beschikt. Geef gewoon een boete van 25K en laat die jongen lekker voetballen.

26 april 2019 om 18:09

Heb je enig idee wat die gast verdient. 25000 euro is voor hem minder dan een dag inkomen.

26 april 2019 om 19:15

Het punt is niet om Neymar financieel pijn te doen, maar om een statement te maken dat dit soort acties niet kunnen. Om iemand te schorsen voor een mening, die hij in zijn privé leven publiceert slaat natuurlijk nergens op. Zeker als zijn opinie nog een dergelijke kern van waarheid bevat.

26 april 2019 om 19:29

En jij denkt dat een boete van 25k een statement is? Misschien voor een voetballer in de Eredivisie, maar voor Neymar echt niet. Als je een statement moet maken, moet je een sterspeler ook raken waar het pijn doet. Een schorsing heeft meer effect dan een boete, want een boete van een half miljoen euro leg je ook niet op. Privé leven? Dat hebben voetballers niet, zeker niet als een voetballer iets zegt over zijn werk. Dan is het geen privé meer. Als hij nu roept dat zijn buurman niet goed wijs is, prima. Maar als je over de UEFA/FIFA gaat klagen moet je ook bereid zijn op de blaren te gaan zitten. Even buiten het feit om of ik het wel of geen penalty vond, het is gewoon niet slim van Neymar om zo te reageren. Het is waar dat hij het uit emotie schrijft, maar dat maakt het niet minder kwalijk. Overigens vind ik 3 wedstrijden wel aan de hoge kant, 1 a max 2 zou ik voldoende vinden. Nu is het alleen de vraag of de UEFA/FIFA hetzelfde doet als een minder grote speler dit geintje uithaalt.

26 april 2019 om 19:32

Zijn instagram account met miljoenen volgers vind ik nou niet echt privé als je het mij vraagt. Als hij dit in zijn privé leven had geuit (gewoon lekker thuis of zo) was er waarschijnlijk niks aan de hand geweest.

Neymar is het in deze niet alleen oneens met de arbitrage (iets wat best mag), maar hij beledigt ze hierbij, in niet al te nette woorden.

Nee hoor, dit gedrag moet je gewoon aanpakken. En dus vind ik een schorsing op zijn plaats. Waarbij 3 wedstrijden misschien wel wat veel is.

Overigens vind ik dat het bejegenen van de scheids best wel wat harder aangepakt mag worden. Want als je soms ziet hoe sommige spelers en ploegen op de scheids afrennen, dat is werkelijk te belachelijk voor woorden. Schorsen die handel!

26 april 2019 om 18:11

Gelukkig heeft meneer Neymar een overschot aan zelfreflectie 🤣 Neymar probeert als het maar kan tegenstanders kaarten en strafschoppen aan te naaien en als het dan een keer tegen zit ligt het aan de arbitrage. Psg heeft het gewoon volledig zelf laten liggen in de thuiswedstrijd daar moet die kleuter zich boos om maken niet op de scheidsrechter....

26 april 2019 om 19:20

Neymar is een individu die zichzelf natuurlijk ook professioneel moet opstellen. Met zijn gedrag ben ik het ook zeker niet eens in de wedstrijden, maar de UEFA heeft als plicht zich professioneel op te stellen, i.p.v dit kinderachtige gedrag omdat iemand hun scheidsrechter bekritiseerd wat naar mijn mening volkomen terecht is. Het is toch raar dat je iemand schorst voor actie’s buiten het voetbalveld om? Voor een mening? Ik snap dat ze een statement willen maken dat dit niet kan, ben ik het ook mee eens, maar zoals ik al zei, leg dan een geld boete op van 25 duizend €. Dan is iedereen blij.

26 april 2019 om 19:32

Bij € 25.000 is alleen Neymar blij.. Overigens is de UEFA wel consequent met het in bescherming nemen van scheidsrechters, ze kunnen dit niet zomaar wegwuiven natuurlijk. Ik vind niet dat ze zich kinderachtig gedragen, dat heeft Neymar al gedaan.

26 april 2019 om 20:22

Als hij zich lekker bezig met voetballen bezig houdt hoeft hij niet zulke kinderachtige acties achteraf op social media uit te halen.

Dit zou dan wel een precedent moeten zijn voor vergelijkbare situaties en dan kunnen er nog wel eens veel schorsingen volgen. Anders is het meten met twee maten.

26 april 2019 om 19:18

Precedenten zijn slechts geldend in gelijke gevallen. Dat is erg lastig in dezen ;-) Drie wedstrijden is veel, maar wellicht dat meneer in het vervolg wat genuanceerder is..

En terecht. Als er iemand niks, maar dan ook helemaal niks mag zeggen over de scheidsrechters en dergelijke is het Neymar wel.

Normaal gesproken zou ik zeggen: iedereen mag vinden en zeggen wat hij wil tot op bepaalde hoogte (hij schold niet of iets dergelijks, dus). Maar iemand die op zo'n grote basis arbitrages bedriegt met aanstellerij, schwalbes, grootdoenerij, huilen, schreeuwen, onterechte tirades en gemeen spel, moet over dit onderwerp gewoon z'n muil houden.

Assepoester Jr.

26 april 2019 om 20:00

Geen speld tussen te krijgen. Deze prinses op voetbalschoenen krijgt zo vaak de beslissing van de scheids mee op basis van zijn toneelspel, hij kan nu beter z’n mondje houden.

Ik weet het zo net nog niet of dit terecht is, maar goed. Ik vind wel dat alles volgens de regel moet gebeuren. Werk zelf met Brazilianen en die zijn nogal emotioneel. Je weet dat je dit als bekende sporter in controle moet houden, maar dat kan niet altijd.

26 april 2019 om 18:25

Hoe zo kan dat niet altijd? Hoe veel moeite is het om in plaats van wat hij nu schreef, gewoon op een normale manier kritiek te uiten? 'jammer van het resultaat, helaas kregen we in de laatste minuut een penalty tegen waar ik me twijfels bij heb'. Hoe moeilijk is dat? Snap niet dat een volwassen gast als Neymar dat niet begrijpt. En die voorzitter laat zich al helemaal van zn trieste kant zien. Kom op hoor.

26 april 2019 om 18:55

Een jongen als Neymar wordt vanaf zn 15e gezien als wereldsupertalent en vanaf zn 18e hoort hij dagelijks van 1000 mensen hoe geweldig hij is, dan verlies je een beetje gevoel van normaal zijn.. die jongen is niet normaal, wordt al jaren niet als normaal behandeld, dus hoe kunnen wij normaal gedrag van hem verwachten? Dat gaat gewoon niet meer!

26 april 2019 om 19:37

Dus dan moeten we maar alles van hem accepteren? Hij krijgt miljoenen per jaar van sponsoren en van zijn club en hij is hun uithangbord. Dan kun je toch wel even normaal doen? Ik snap best dat het hem allemaal naar zn bol gestegen is, daarom is het ook prima dat hij nu wordt geschorst. Dan leert hij dat hij dus ook normaal moet doen.

Typisch de Uefa. Binnen de lijnen mag er een hoop en als je een doodschop geeft vallen de schorsingen altijd mee. Maar zodra je commentaar levert gaan ze plotseling met wedstrijden smijten

26 april 2019 om 19:08

Gaat meer om de manier van commentaar leveren. Met name de 'toon' schat ik zo in.

De totalitaire Uefa laat weer eens van zich horen. Wat een onzin. Ik snap dat men bij Uefa niet wilt dat iedereen na elke slechte beslissing van de scheidsrechter heel social media op z'n kop zet, maar zorg dan voor competente arbitrage. De VAR is toch juist om dit soort dingen te voorkomen?

26 april 2019 om 18:57

De var voorkomt situaties die 100 procent duidelijk zijn.. over dit punt wordt gediscussieerd, sommige mensen vonden de penalty terecht, andere niet.. die discussie ga je logischerwijs niet wegkrijgen met de var

26 april 2019 om 20:02

Alleen Man U fan waren voor (en begrijpelijk). Geen enkel ander respecterende scheidsrechter of kenner vond het een strafschop. Skomina zijn optreden was een schande voor de voetbalwereld.

3 wedstrijden schorsing voor een instagram post. Het kan niet gekker worden!

26 april 2019 om 20:55

Aangezien hij miljoenen volgers heeft, is het te vergelijken met het zeggen tegen miljoenen mensen.

Wat mij betreft prima om 3wedstrijden te geven voor gezeik op de scheids, want dit moet maar eens afgelopen zijn. Er is geen enkele sport waarin dit in zulke hoge mate wordt geaccepteerd, behalve het voetbal. Maar dan moet je wel consequent zijn en die 3potjes aan ieder relevant geval geven. Want nu is het een belachelijk overdreven straf wanneer komend weekend weer tientallen trainers en spelers met vergelijkbaar commentaar straffeloos wegkomen.

26 april 2019 om 19:39

Sorry als dit een keer afgelopen moet zijn, dan moet je dat vooraf aankondigen. Zie je het al gebeuren dat je door rood rijdt en de straf is: doodstraf. De rechter zegt, het moet maar eens afgelopen zijn. Of zou het dan vooraf duidelijk moeten zijn dat dit de strafmaat is.....

haal je tekst maar weg.

Je kunt niet anders oordelen dan dat de Uefa het gemunt heeft op Psg. In alle polls over de hele wereld vond een meerderheid het geen penalty. Geen enkele poll zei; strafschop! Natuurlijk heb je mensen die het wel een strafschop vonden maar...die zijn grotendeels bevooroordeeld. Hetzelfde is al tijden aan de gang met de Uefa. Ze proberen PSG al jaren te pakken maar het lukt ze niet, dan ga je dit dus gebruiken om Neymar maar eigenlijk PSG te pakken. Hetzelfde geldt voor die pingel, die is gewoon ingeseind door de Uefa want nogmaals, geen kenner (scheidsrechters over de gehele wereld) vond het een strafschop. Dan mag je je best uiten als speler. En ja, Neymar is verder een walgelijk persoon maar ik zie dit niet als straf richting hem maar als algeheel falen van de Uefa richting PSG en dus gaan ze via achterdeurtjes hun gelijk halen.

Vraag me af of hij ergens diep van binnen stiekem spijt heeft van het verlaten van barca. Zal eerlijk zijn, ik mis hem wel in barca, enorm goed duo voor messi. Kunnen we nog niet zeggen van dembele en coutinho

Belachelijk, scheids was ook een aanfluiting! Prima om dan vanwege z’n tirade 1 wedstrijd schorsing te geven, maar 3! Hoop dat Skomina meer dan het dubbele intern van de Uefa heeft gekregen, maar dat zal wel niet!

ze kunnen beter die scheidsrechter en de VAR zwaar schorsen die deze kapitale blunder beging wat PSG uitschakeling kostte ipv Neymar schorsen voor een paar begrijpelijke opmerkingen op een Social Media platform, waarop je vrijheid van spreken hoort te hebben. ik snapte de frustratie van Neymar volledig en die frustratie was ook 100 procent terecht

Het gaat om een speler die niet bij de wedstrijdselectie zat. Dus niet in veld en niet op de bank. Als spelers nu worden gestraft op basis van hun instagram gebruik waar ze commentaar leveren wedstrijden waaraan ze niet aan meededen gaan ze in toekomst hun vrouw of moeder of manager vragen zaken te posten. Neymar is net als cr7 aangetrokken voor cl maar heeft nu 3 knockout wedstrijden achter elkaar moeten missen en volgend jaar ook nog 3 groepswedstrijden.

Grapjas, via social media je huillie huillie plaatsen. Terecht dat de UEFA drie wedstrijden wordt geschorst.

Deze gap moet eens op zijn eigen spelers op hun donder geven. Wat een arrogantie tegen Man U. Ze konden met 10 nul winnen

Ik vind het een ongelofelijk rotventje, maar dit is gewoon zijn vrijheid van meningsuiting. Ik hoop dat hij er fel tegenin gaat... Want als we alleen maar lieve woordjes mogen zeggen over desbetreffende organisaties, dan hoeft het wat mij betreft niet meer. In principe stimuleer je dan censuur en propaganda

Volgens mij kan hij hier nog tegen in beroep en dan zal zijn schorsing verdwijnen. Er vanuitgaande dat hij niet meer heedt gezegd, dan in de tekst staat.

Wel grappig dat ze kans dachten te maken in beroep. Zelf kon Neymar zijn handen al niet thuis houden toen er 1 gast in een stadion hem beledigde en zelf beledigd hij meerdere officials via een platform waar hij gigantisch veel volgers heeft. Hypocriet gedoe allemaal.

19 juni 2019 om 15:18

Vind 3 wedstrijden te veel. 1 had volstaan. Nu is Neymar een keer genaaid

19 juni 2019 om 16:00

Bedoel je dat incident waarin hij die ene supporter van zich af duwt? Dat wordt zo veel groter gemaakt dan het is. Het was geen klap ofzo duwt die gast gewoon weg en groot gelijk heeft hij. Ik zou het ook hebben gedaan. Dat hij supporter is geeft hem niet het recht om aan Neymar te zitten, gewoon met je poten van andere afblijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Actuele wedstrijden

1273 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Paris Saint-Germain 5 4 1 0
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
Laatste voetbalnieuws

‘Reputatie Neymar maakte einde aan Premier League-interesse'

Neymar stond in de afgelopen transferperiode hoog op het wensenlijstje van Manchester United, maar een megadeal met Paris Saint-Germain voor de Braziliaanse aanvaller werd echter nooit gesloten. Volgens The Athletic waren...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Lionel Messi is geen fan van Junior Firpo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren