Bijval voor ontevreden Van Bommel: ‘Ik vind het nog steeds belachelijk’

Vrijdag, 26 april 2019 om 16:05Demen Bulbul • Laatste update: 16:10

Mark van Bommel uitte al meermaals kritiek op de beslissing van de KNVB om de voorlaatste speelronde van de Eredivisie te verplaatsen naar 15 mei en ook Dick Advocaat laat zich nu opnieuw horen. De trainer van FC Utrecht laat vrijdag weten te balen van de situatie die is ontstaan door het besluit van de KNVB om het speelschema om te gooien om Ajax, dat nog actief is in de Champions League en in de halve finales van dat toernooi een tweeluik speelt met Tottenham Hotspur, zo tegemoet te komen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door stravven)

Kunnen we dit bericht anders gewoon vastzetten? Elke dag minstens 3 vergelijkbare berichten, ik weet het nu wel.

On: Ja, dit is super vervelend. Maar iedereen die nu roept dat de knvb hier van tevoren rekening mee had moeten houden is hypocriet. Toen de knvb dit speelschema presenteerde was er niemand die riep: hee nu komt het niet uit met de halve finales champions league. Niemand. Van Bommel niet, Advocaat niet, ik zeker niet. Dit is een bijzonder uitzonderlijke situatie die we vrees ik de komende 20 jaar niet meer tegen gaan komen, dus deze vervelende oplossing is waarschijnlijk ook eenmalig.

26 april 2019 om 16:19

Dit dus! Om deze situatie te krijgen moest iemand én in de bekerfinale én in de halve finale CL staan nou dat risico durfde ik vooraf ook wel te nemen.

26 april 2019 om 16:21

En daarnaast moest ook nog Koningsdag precies in het weekend vallen, anders was het wel mogeljjk geweest de wedstrijd binnen het weekend te verschuiven wat eigenlijk het plan was. Dat wist je natuurlijk van tevoren, maar dat heb je de komende jaren niet meer. Dus heel veel dingen die net zo uitkomen.

26 april 2019 om 16:20

Inderdaad zeg, het is nu wel duidelijk zo. Altijd makkelijk om achteraf gal te spuwen. Als als als....

Leuk, maar het is gewoon nu eenmaal zo en dit is de gepaste oplossing.

Laat anders die stelletje zeurpieten een gesloten Facebookpagina oprichten om lekker een interactieve klaagmuur te organiseren. Bah.

26 april 2019 om 16:28

Als de KNVB een keuze had gehad hadden ze natuurlijk rekening gehouden met dit scenario. Er moest een afweging gemaakt worden waarbij belangen tegen elkaar gewogen werden en dan snap ik ook wel dat je dan het risico niet neemt dat een Nederlandse ploeg de halve finales haalt.

27 april 2019 om 18:46

Precies, realisme is nodig bij een grote organisatie. Het is gewoon niet te voorspellen dat Ajax in de finale van de beker staat en tegelijk ook nog eens de halve finale van de CL haalt, en dat allemaal rondom Koningsdag.

26 april 2019 om 17:01

Hoe erg ik ook hoop dat Ajax in de finale van de CL komt te staan, is dit natuurlijk wel een bizarre situatie. Overigens doet iedereen alsof het ontzettend belangrijk is voor het Nederlandse voetbal, maar eigenlijk is het alleen gunstig voor Ajax, PSV en misschien ooit voor Feyenoord. De rest pist gewoon naast de pot, en wordt benadeeld.

Ook vraag me ik af, wat er was gebeurd als dit de situatie was geweest in het voordeel van bijvoorbeeld Psv. Ik denk dat er dan een hoop Ajacieden anders naar de situatie hadden gekeken en hun ongenoegen zouden uiten. Het is logisch dat deze beslissing voor een hoop eredivisie teams dubbel voelt, en dit mag net zo goed geuit worden, als mensen die het er volledig mee eens zijn. Clubvoorkeur en objectiviteit gaan niet tot nauwelijks samen en dat is ook hier weer duidelijk.

26 april 2019 om 17:05

Dit is echt onzin, niet alleen die clubs profiteren ervan, maar alle clubs die eventueel voorronden of zelfs voor de Europa League spelen. We streven de andere landen op de lijst voorbij en dus hogere posities om deel te nemen aan Europese toernooien.

Ook is het zo dat er dit weekend natuurlijk niet kan worden gespeeld ivm koningsmacht en dat de Uefa verboden heeft om binnen 2 dagen een wedstrijd af te spelen omtrent een Europese wedstrijd.

26 april 2019 om 17:06

Iedereen mag reageren, maar niemand heeft een goed alternatief. Dat is makkelijk schieten nietwaar? Bij PSV was hetzelfde gebeurd, omdat deze wedstrijd verplaatst moest worden. Was geen andere optie. Dus dat heeft geen speculatie nodig.

Daarnaast profiteert ook de bekerwinnaar van volgend seizoen, die hoeft ook geen voorrondes te spelen.

26 april 2019 om 17:14

Het is gewoon ontzettend dom van de Knvb, niets meer en niets minder. Dit had voorkomen moeten en kunnen worden, zo simpel is het. Waarom had de wedstrijd van Ajax niet 1 dag verschoven kunnen worden, in plaats van het einde van de complete competitie in de war schoppen en hiermee eventueel ook invloed uit oefent op de koppositie, nacompetitie en play off wedstrijden.

Wat moet een FC Utrecht een Vitesse, een Groningen of Heerenveen in godsnaam in Europa. Laat de sterkste 5 opdraven voor de Europa league wedstrijden in plaats van te kiezen voor play off wedstrijden.

Waarom voetballen we in Nederland nog steeds op kunstgras terwijl handen vol voetballers aangeven dat dit verschrikkelijk voetballen is. Ook mannen als Van Persie, van Bommel, Sneijder en ga zo maar door.

De Knvb zet zichzelf meer voor lul, dan dat ze daadwerkelijk zorgen voor een sterkere competitie.

26 april 2019 om 17:37

@Guandriks, de wedstrijd kon niet 1 dag worden verschoven omdat het morgen Koningsdag is. Zo moeilijk is dat niet.

26 april 2019 om 18:08

@guandriks als iemand zich voor lul zet is het niet de Knvb maar jij. Als je alles goed had gevolgd dan weet je dat het dan Koningsnacht is en dat kon dus niet.

26 april 2019 om 19:10

Omdat het koningsdag is kan dat niet? Of gebeurd het niet. Dat zijn twee compleet verschillende discussies. Het had makkelijk gekund op koningsdag. Twee clubs hadden hiervan dan de dupe geweest. Nu heel de competitie.

26 april 2019 om 19:22

Als het aan de club en supports afhing had dit gewoon op Koningsdag gemoeten. Maar ik vermoed dat dit puur te maken heeft met inzet van politie en gemeente. In een drukke dag/weekend ook nog een wedstrijd, dat gaat hem niet worden.

26 april 2019 om 17:03

Advocaat: ''we hebben nu twee weken niks te doen''

Speelronde 33 + 34 stonden origineel gepland op 28 april en 12 mei. Volgens mij had Utrecht (net als 16 andere clubs)sowieso 2 weken niks te doen. ;-)

26 april 2019 om 18:36

Advocaat gaat nog effe lekker door op het onsympathieke gezaag van Van Bommel. Je ziet het gejank van Bommel aankomen als ie aan het eind vh seizoen met lege handen komt te staan, met dit gezeik is het hem zeker gegund. We gaan het zien.

Helemaal mee eens. Wat mij betreft hadden ze óf ons eerder moeten laten spelen óf gewoon drie punten geven, scheelt ook een match voor de tegenstander!

26 april 2019 om 16:22

Eens dat het niet handig is hoe het is opgelost, maar jouw beide opties vind ik ook niet geweldig . Ik snap werkelijk waar niet waarom de beker finale niet meer de seizoens finale is. Is een stuk handiger voor de planning en prettiger voor de focus en de toeschouwers.

Lekker die play offs eruit bonjouren. Vraag me af of die het Nederlandse voetbal, behalve tv-gelden, nou zo goed hebben gedaan afgelopen jaren. De meest frisse die zal winnen, ook al is die club in de reguliere competitie geëindigd op de 8e plek. Dat komt de kwaliteit ook niet ten goede europees gezien. Weer back to basic aub, desnoods minder clubs. En die finale na de competitie + van te voren rekening houden met ruimte voor europees spelende clubs om deze chaos te voorkomen. Als die playoffs weg zijn ontstaat er ook direct meer planningsruimte

de fout ligt bij de Knvb maar ik kan het op zich wel begrijpen. wie verwachtte er nou dat een Nederlandse club ooit nog de halve finale van de Champions League zou gaan halen? meestal was de poulefase overleven al een brug te ver de afgelopen jaren

26 april 2019 om 16:21

En als dat gebeurde was er alleen iets aan de hand als dat team ook de bekerfinale speelde.

Toen dit schema gemaakt werd zaten Ajax en PSV notabene nog in de voorronde.

26 april 2019 om 18:25

Het programma wordt opgesteld in overleg met de clubs. Waarom heb ik Advocaat en Van Bommel aan het begin van het seizoen niet gehoord? De fout ligt net zo zeer bij hen als bij de Knvb.

Mensen moeten nu wel stoppen met zeuren hoor. Leg je gewoon neer bij de beslissing en ga lekker moeilijk doen tegen je vrouw thuis, maar zoek niet steeds de media op of geef gewoon een mediatraining antwoord als zo'n snotaap er weer een vraag over stelt.

Eerst van Bommel...nu Advocaat. In dit tempo zal over een paar weken Calimero zelf zijn beklaag doen.

OT: Als het om hun club zou gaan dan was het allemaal niet zo moeilijk geweest. Nu wordt en heel moeilijk gedaan over iets wat weinig verschil maakt. Iedereen speelt nog steeds op dezelfde data en tegen dezelfde tegenstanders. Topbeslissing van de Knvb in het belang van het Nederlands voetbal. Ajax heeft al lang uitbetaald n.a.v. die wijzigingen.

26 april 2019 om 16:25

Het gaat hier niet zozeer om de clubs. Het is gewoon niet prettig als je kort voor het einde van het seizoen het programma ineens bijna 2 weken stil legt. Niet voor spelers, maar ook niet voor toeschouwers. Gewoon die beker finale voortaan weer naar einde seizoen verplaatsen en ik kan me voorstellen dat de Knvb komend jaar gewoon weer (terecht) geen rekening houdt met een NL club in de halve finale CL. Dus gewoon alle wedstrijden in de laatste twee speelronde op de zondag. Indien je dan wel halve finale CL krijgt dan alles naar de zaterdag. Dit kon nu helaas niet ivm Koningsdag.

26 april 2019 om 17:38

Toch hebben verschillende spelers aangegeven dat ze een paar dagen rust tussendoor wel fijn vinden.

26 april 2019 om 18:08

Dat kan toch door niet door de week te spelen?

26 april 2019 om 19:06

Die twee weken rust hadden die clubs al door de beker finale er zijn alleen een paar dagen bij gekomen.

En maar lekker zeiken met z'n allen. KNVB wilde het liefst de Graafschap - Ajax, vandaag. Dat ging niet en dus kwam deze oplossing als minst slechte uit de bus. De volgende keer moet de KNVB echt schijt hebben aan alles. Flink dubbel programma in het begin van de competitie voor iedereen. Winterstop verkorten naar max 2 weken. En alles onder het mom van stel een club haalt de finale CL. Dus lekker veel druk rondom de december en januari en augustus. Fietst geen Europees voetbal doorheen. En de clubs die dit seizoen blèren dat de selectie niet is ingericht op twee wedstrijden per week of dat er te weinig supporters kunnen komen. Daarom speel je rondom de kerstdagen. Schoolvakanties en selectie te dun. Jammer dan, want tja stel een club haalt finale CL.

26 april 2019 om 16:24

Ach kerel, dat je hier nog een heel betoog over schrijft. Dagelijkse kost en herhalen. Enige wat nieuw is is dat nu ene te Vrede er ook wat van vind, die moet zn mondje houden want dit zal die in de KKD niet meemaken

26 april 2019 om 16:49

"flink dubbel programma in het begin van de competitie voor iedereen."
Daar is amper ruimte voor. Aan het begin van de competitie zit iedereen nog in de beker en heb je normaal gesproken meerdere clubs die Europees spelen. En dan komt er ook nog regelmatig een interland tussendoor gefietst.

"winterstop verkorten naar max 2 weken."
Niet wenselijk. Er zijn spelers van Ajax die inclusief interlands nu al aan de 60 officiële wedstrijden zitten dit seizoen. Die sloop je als je ze ook nog eens geen fatsoenlijke winterstop geeft.

26 april 2019 om 17:40

@cabinessence, ik denk dat ninjakai sarcastisch is. Althans, dat hoop ik. Een verkorte winterstop is gewoon niet raadzaam.

Dan plan je maar een oefenpotje onderling. Ik snap dat het allemaal erg rot is, maar niemand had hier rekening mee gehouden. Daardoor moest er een oplossing komen en helaas is dit de beste oplossing gebleken. Deal with it.

Newsflash: anders had je ook “2weken niks te doen”.

Ik ben geen voorstander van de verschuiving en je kan klagen over gewijzigde speelvolgorde, ballen op een woensdagavond, verschuiven van de play-offs en dat er niet aan fans is gedacht. Maar ‘nu hebben we 2weken geen wedstrijd’ is geen argument. Zeker niet voor PSV dat van 14dagen rust naar 16.5dag rust is gegaan.

Onterecht dat clubs hier om zeuren. De hinder die zij ondervinden staat in schril contrast tot de voordelen voor het hele Nederlandse voetbal.

Nu snap ik dat kortzichtige mensen roepen dat clubs als Graafschap, Utrecht en Vitesse hier niks aan hebben. Als je alleen wat groter denkt, dan is het duidelijk dat de marktwaarden van spelers stijgen. Stel een Klaiber speelt goed en staat in de belangstelling van een Duitse subtopper. Dan gaat hij toch voor meer weg als de Nederlandse competitie er beter op staat. De competitie waarin je speelt (en dus het imago daarvan) is 1 vd belangrijkste associaties die wordt gelegd als men het over een aan te trekken speler hebt. Als Nederlandse clubs het beter doen, verbetert het imago en dus de verkoopprijs.

Ook voor inkomende spelers zal er een positief effect zijn. Spelers willen eerder in Nederland komen spelen bij bijv. een subtopper, als dat het land is waar een CL-finalist uitkwam.

En wat betreft die rustperiode, gewoon een oefenwedstrijd tegen elkaar spelen..

26 april 2019 om 17:50

@co(efficient) Dat een club als Utrecht of Vitesse zichzelf nu meer op de kaart kan zetten in Europa door de behaalde punten van Ajax dat begrijp ik allemaal. Maar wat heeft de Graafschap, FC Emmen en NAC hieraan? Die spelen onderaan in de competitie met alle respect en wat je zegt is onzin dat DIE spelers meer waard worden omdat de Nederlandse competitie aantrekkelijker is voor de buitenwereld.

Ben jij bereid om meer te betalen voor een speler van Chievo, Girona omdat de competitie goed is? Ondanks dat ze bij respectievelijk zwakke ploegen in de competitie spelen wordt er ook gekeken naar hun kwaliteit.

Door de goede resultaten van Ajax neemt nu niet ineens de kwaliteit toe van de Eredivisie. En laten we alsjeblieft niet gaan zeggen dat spelers interesse hebben om in de Eredivisie te spelen (uitgezonderd van de topclubs) terwijl ze dan weten dat ze op dat verschrikkelijk kunstgras gaan spelen.

27 april 2019 om 07:42

Emmen profiteert er al redelijk rechtstreeks van dat bij Ajax het geld tegen de plinten klotst en een aardige transfersom neerleggen voor een keeper die nog vrij weinig overtuigends heeft gedaan.

Voor alle clubs, klein en groot geldt dat ze hadden mee kunnen profiteren van de CL inkomsten als ze mee gingen in het plan van Ajax, PSV en Feyenoord om een deel van die inkomsten te gebruiken om ervoor te zorgen dat overal echt gras komt te liggen.

Iedereen vind het klote, Ajax ook nog wel want die worden liever thuis kampioen dan weer voor de laatste wedstrijd naar de Graaschap te moeten, maar het is helaas zo dus maar beter het beste van maken ipv te blijven mokken, wat heeft dat voor zin? Maak een mooi trainingskamp, doe wat leuks met de groep. Snap de frustratie bij de 17 andere teams maar alle andere mogelijkheden zijn eerst bekeken en afgewezen door de verscheidene partijen en dus was deze laatste extreme zet de enige overgebleven mogelijkheid.

Mooie is als v. Bommel het zegt zijn alle reacties dat van Bommel een dikke zeikerd is. Nu Advocaat het zegt zijn de reacties al een stuk minder negatief. Iets met meten met 2 maten.

26 april 2019 om 16:32

Why? Zijn beide zeikerds, Koningsdag (en nacht) dus vanavond of morgen was geen optie, vrijdagmiddag ook niet. Zondag-dinsdag ook niet, dus blijft er niks ander over. Als alleen Ajax verplaatst was liepen ze weer te miepen dat het competitievervalsing is en nu is het ook niet goed?

Ik begrijp dat sommige mensen hier niet blij mee zijn, maar kom op...

1. Toen de Knvb het speelschema bekend maakte, kon je al zien dat er een probleem zou zijn als een Nederlandse club de halve finale van de CL zou halen. Had iemand daar toen bezwaar tegen? Nee. Helemaal niets over gehoord of gelezen. Want hield iemand er toen rekening mee dat dit zou gebeuren? Nee.

2. Was er een andere optie dan de oplossing die de Knvb nu bedacht heeft? Nee. Ajax kan niet op zondag en op dinsdag voetballen. Verplaatsen naar zaterdag was geen optie, want dat is Koningsdag. En verder heeft Ajax in alle weekenden en midweken al een wedstrijd staan.

3. Natuurlijk is het niet ideaal voor een trainer dat zijn spelers nu 2,5 week geen wedstrijd hebben. Maar ter geruststelling: de tegenpartij heeft precies hetzelfde probleem. Het kan voor Ajax een voordeel zijn dat ze hun goede flow vast kunnen houden omdat zij wel blijven voetballen, maar daar tegenover staat de flink verhoogde kans op blessures en oververmoeide spelers.

26 april 2019 om 16:39

Helemaal eens; het enige waar de Knvb nog een leermomentje uit kan halen is de timing. Ze moeten misschien al tijdens de winterstop het speelschema van seizoenshelft 2 opnieuw bekijken en waar nodig aanpassen. En dan gewoon al rekening houden met finales Europees en nationaal.

26 april 2019 om 16:48

Dit dus. Het is altijd makkelijk om achteraf te praten. Als je vooraf had aangegeven bij de clubs dat het schema anders was omdat een Nederlands team eventueel de halve finale van de CL zou halen hadden ze je waarschijnlijk allemaal uitgelachen.

De oplossing staat ook los van het voortrekken van Ajax. Het is gewoon noodzaak en geschreven dat de wedstrijden verplaatst moeten worden. Natuurlijk er veranderd een hoop en zeker voor de Knvb is het handig om nog een keer goed deze casus te bekijken, maar voor nu is dit naar mijn idee de enige oplossing.

Dat Ajax extra kans heeft op blessures is overigens al een tijdje zo. Ik ken de precieze cijfers niet, maar ik denk dat Ajax zomaar +/- 15 wedstrijden meer heeft gespeeld dan een gemiddeld eredivisie team. Des te knapper dat die gasten allemaal nog zo rond rennen.

Ik hoop dat alle trainers stoppen met het uiten van hun verbazing en proberen hun schouders eronder te zetten. Ik begrijp de frustratie, maar het kon niet anders.

26 april 2019 om 16:52

"als je vooraf had aangegeven bij de clubs dat het schema anders was omdat een Nederlands team eventueel de halve finale van de CL zou halen hadden ze je waarschijnlijk allemaal uitgelachen."

Inderdaad. Stel je voor dat de Knvb dit weekend bij voorbaat al vrij had gehouden i.v.m. de mogelijkheid dat een Nederlandse club de halve finale van de CL zou halen. En stel je dan eens voor dat Ajax en PSV allebei al in december Europa uit waren gevlogen, zoals de afgelopen jaren regelmatig is gebeurd. Dan zou de Knvb gewoon keihard uitgelachen zijn.

26 april 2019 om 16:56

"ik ken de precieze cijfers niet, maar ik denk dat Ajax zomaar +/- 15 wedstrijden meer heeft gespeeld dan een gemiddeld eredivisie team."

Veel meer nog zelfs. Sommige Ajacieden zitten, inclusief interlands, nu al rond de 60 wedstrijden. Dan zit je dus op 25 wedstrijden meer dan veel andere eredivisiespelers.

26 april 2019 om 17:22

sws klagen Nederlandse spelers teveel....hier kunnen ze nog geen 2 wedstrijden in de week spelen maar ze willen maar al te graag naar het buitenland waar ze nog veel meer moeten spelen. Dus beetje lood om oud ijzer...het zijn gewoon verwende krengen hier aan het worden maar o wee als er een buitenlandse club komt dan kunnen ze het ineens wel.

Ga janken man.
In het belang voor het Nederlands voetbal en ja had ik ook gezegd als PSV in de halve finale had gestaan.

Van bommel vond dit wat vind jij daarvan meneer advocaat.
Ik heb dat al eerder gezegd en omdat je het vraagt zeg ik het nog een keer.

Lekker boeien allemaal. We weten toch dat Ajax heel het jaar daardoor een bevoordeeld club is. Oogappeltje van de Knvb. Laten we daar niks negatiefs over zeggen, want dat worden ze allemaal boos. Get over it. geef de schaal maar aan ajax. Dan hebben we allemaal rust. en hoeven we niet 3 weken te wachten wat er allemaal gaat gebeuren. Terwijl we dat al weten toch???

26 april 2019 om 17:17

Hahahahah. Wat een zielige calimero ben jij hahahaha. Man man man. Typische psver.

26 april 2019 om 17:24

Agossieeeee je hebt wel een heel positief leven zeker als het niet om je cluppie gaat....stel je niet aan man alsof jullie de enige zijn die er last van hebben....de hele eredivisie lijd eronder dus loop niet huilie huilie te doen

26 april 2019 om 17:48

Hehe, jij snapt t... Ik ga alvast de Toto invullen, want jij weet per slot van rekening hoe t allemaal afloopt...

Geloof me als ik zeg dat de Ajax-supporters ook niet zitten te wachten op dit uitstel. Hoe mooi is het als je in de laatste wedstrijd, in eigen stadion, kampioen kan worden ipv een doordeweekse dag later in de maand...

Het makkelijkst was geweest om de bekerfinale te verplaatsen en op die datum de competitie te laten spelen. Maar de clubs hebben hiermee ingestemd. De trainers zijn er niet gelukkig mee. Snap ik, maar dan zeur je maar tegen je bestuur. Van Bommel zal straks de knvb stiekem dankbaar zijn als de nu geblesseerde Lozano door de rust de beide laatate wedstrijden mee kan spelen.

Precies Dick zeg het ze. Nu heb je 18 dagen niks te doen in plaats van 14 dagen die er anders had gezeten tussen speelronde 33 en 34.

Kunnen de heren van Bommel en Advocaat hier mee stoppen. We kennen onderhand de feiten. Wat hierin echter onderbelicht is gebleven is het feit dat er slechts sprake is van een minimale wijziging. Wanneer het programma niet aangepast hoefde te worden dan hadden alle clubs, behalve de bekerfinalisten, namelijk vrijaf gehad tussen 28 april en 12 mei. Hoeveel dagen zijn dat? Juist 14, 3 minder dan de huidige 17.

Ik word hier zo moe van, echt Nederlands dit. Of we nu links- of rechtsom gaan, van onderen of van boven, het is toch nooit goed. Nederlanders moeten gewoon altijd wat te janken hebben, zonder dit heeft ie geen leven. Zeiken en klagen zit in onze volksaard.

On topic: de KNVB heeft deze beslissing genomen en daar heeft iedereen zich naar geschikt. Kom dus niet achteraf met je nutteloze gezever. Van Bommel en Advocaat moeten dus gewoon hun klep houden hierover en over gaan tot de orde van de dag.

Nou, we hebben een dikke twee weken om dit item uit te melken. Gelukkig is bij PSV van Bommel de enige die zich hier druk om maakt, de rest van de selectie is het komend kampioenschap alvast aan het vieren. Althans, nog even twee wedstrijden winnen, maar dat lukt vast wel. Alvast gefeliciteerd!

Ik vind het belachelijk hoe de rest van de Nederlandse clubs zich uiten in Europa en nu huilen om een verplaatst schema terwijl Ajax de punten voor het land pakt. Ze moeten zich kapot schamen en Ajax op hun blote knien bedanken dat de kampioen straks weer rechtstreekt naar het miljoenenbal mag. Maar ik snap dat het moeilijk is wanneer je alleen een tunnelvisie hebt in de Eredivisie en nooit daarbuiten wilt presteren, het lastig is te begrijpen.

We hadden het ook allemaal kunnen laten staan. dan had Ajax een iets drukker programma. kom op zeg, het zijn profs en kunnen best een x 3 wedstrijden in 1 week spelen. (het risico van het halen van de halve finale)

Anders speel je straks 6 wedstrijden in 2 weken??? Dickie ben je op je achterhoofd gevallen of zo, Utrecht speelt 2 potjes nog, niet 6, dat doet alleen Ajax misschien nog. Ik bedoel dat helemaal niet denigrerend of zo, maar ga geen dingen verzinnen.
Inclusief mijzelf zijn er genoeg mensen die hiet niet blij mee zijn, maar het ging gewoon niet anders dus waarom dan emt z'n allen zo erg kutten en dan nu ook de Knvb de schuld geven, tja lekker makkelijk allemaal. Als er ook maar ieman was die voor Ajax-Sturm Graz zou zeggen dat Ajax in eind-April op 3 fronten mee doet dan zou die worden vol gescholden en arrogant worden genoemd. Prachtig trouwens, in Juli nog tegen Sturm gespeeld nu in April sta je halve finale-- echt wat een top seizoen.
Zo Nederlands om dan nu met z'n allen te gaan zeiken, genoeg hier over gelezen. Niemand is er helemaal blij mee, maar het is gewoon zo.

26 april 2019 om 19:02

Wel eens gehoord van play-offs voor Europees voetbal???

26 april 2019 om 19:05

Oepsie, je hebt helemaal gelijk. Was het straal vergeten

Ach.. je hebt nu 2 weken om je voor ge bereiden, Ajax heeft eerst nog 3 wedstrijden en heeft vervolgens een dag of drie aan herstel en voorbereiding.. lijkt me dat de jongens van Utrecht beel fitter aan de aftrap zullen verschijnen!

Beste Dick, je had al 14 dagen geen programma. Normaal had je zondag gespeeld. Daarna pas weer op 12 mei uit tegen Ajax, dat is 14 dagen. Dit omdat 5 mei de beker finale is waar Utrecht en PSV niet aan meedoen.. Het wordt wel krap met de nacompetitie. Maar Dick waarom spelen de clubs als Utrecht de nacompetitie? Volgens mij voor Europees voetbal. Dan pluk je straks ook de vruchten van deze resultaten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1929
3.Feyenoord1512
4.PSV157
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. PaesKeeper70
W. JanssenVerdediger72
D. WarmerdamVerdediger70
A. MaherMiddenvelder71
B. RamselaarMiddenvelder73
A. DouvikasAanvaller74
M. SyllaAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

271 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2018-2019 PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
Laatste voetbalnieuws

Van Bommel lijdt eerste verlies met Wolfsburg; RB Leipzig wint met 6-0

De eerste nederlaag van VfL Wolfsburg onder Mark van Bommel in de Bundesliga is een feit. Zes dagen na de eerste misstap, een 1-1 gelijkspel tegen Eintracht Frankfurt, moest de ploeg...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren