Alexander Isak bekent: 'Ik houd van de manier waarop Ajax speelt’

Vrijdag, 26 april 2019 om

Willem II verloor donderdagavond in eigen stadion betrekkelijk kansloos van PSV. De Eindhovenaren waren in Tilburg met 0-3 te sterk en dat zorgt na afloop voor de nodige chagrijn bij Alexander Isak. “Ze hebben twee keer uit het niets gescoord en dat brak ons op”, legt de spits van Willem II uit in gesprek met Veronica Inside.

Voor Willem II kan nu het vizier nu op de bekerfinale, waarin op 5 mei in De Kuip Ajax de tegenstander is. “Natuurlijk kijk ik daarnaar uit. Het wordt een mooie wedstrijd. We hebben nog anderhalve week over. We moeten deze wedstrijd tegen PSV achter ons laten en ons voorbereiden op die wedstrijd. We gaan erin om de wedstrijd te winnen. Dat zijn mijn verwachtingen. Meer kan ik er niet echt over zeggen”, stelt de van Borussia Dortmund gehuurde spits.

“Als we hen onder druk krijgen en we onze wedstrijd kunnen spelen, ga ik mijn kansen krijgen. Dan is het aan mij om gefocust te zijn”, vervolgt Isak. Hij krijgt vervolgens de vraag of Ajax bij hem zou passen. “Ik vind dat ze goed voetbal spelen en ik houd van de manier waarop ze spelen. Het voetbal past bij me. Maar nu spelen we tegen ze en ik hoop dat het een goede wedstrijd zal worden.”

“Ik ben niet de nieuwe Zlatan, ik ben gewoon mezelf. Die vergelijking zit me niet echt dwars, maar ik heb eerder gezegd dat ik mezelf niet zo zie. Dat kan ik blijven zeggen”, besluit Isak. De spits was in vijftien officiële wedstrijden voor Willem II goed voor dertien doelpunten en vier assists. Willem II sluit het seizoen na de bekerfinale af met wedstrijden tegen FC Emmen (thuis) en ADO Den Haag (uit).


Poll

Zie jij Alexander Isak in de toekomst naar Ajax verkassen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door gloryunited)

Gezien zijn techniek en kracht komt die jongen er wel! Mag overigens wel naar Ajax komen wat mij betreft.

26 april 2019 om 09:51

Isak is 3 jaar geleden al voor 9 miljoen gekocht door Dortmund en is pas 19 jaar.

Die gaat echt niet weg voor minder dan 20 en dat zie ik Ajax niet betalen.

26 april 2019 om 10:42

Ik vind dat we met Dolberg eigenlijk al wat beters in huis hebben. Ook Traore vind ik completer als spits. Ik geeft dat geld liever uit aan een goede verdediger of creatieve middenvelder/vleugelspits.

26 april 2019 om 11:28

lol dolberg is klaar, die laat niks meer zien

26 april 2019 om 11:33

Dolberg heeft amper een halfjaar geleden nog z'n contract bij Ajax verlengt. Bij Ajax weten ze ook wel dat die goals vanzelf gaan volgen en met zijn kopkracht, snelheid en techniek zit het wel snor. Als een jonge spits in een dipje zit, terwijl andere spelers excelleren op zijn positie, hebben de simpele figuren onder de 'supporters' natuurlijk hun zegje al klaar. Blij dat ze bij Ajax zelf wel aan het langere termijn denken.

26 april 2019 om 11:38

Mantequilla jij valt onder de categorie, die Neres ook al had afgeschreven.🙄 Dolberg komt er wel.

26 april 2019 om 12:31

Dolberg is 21, nog lang niet klaar dus.

26 april 2019 om 13:19

Misschien maar es een training bekijken dan, dan schiet Dolberg uit alle hoeken en standen raak.

26 april 2019 om 15:12

ik moet zeggen dat het dipje van Dolberg inmiddels wel heel lang duurt.
Onder Bosz heeft hij 10-15 goede wedstrijden gespeeld maar sindsdien heeft hij dat niveau niet meer gehaald.
Hij sjokt op het veld, is niet meer agressief, zijn looplijnen zijn weg en zijn participatie in het spel is ook marginaal. Zo'n kans tegen Vitesse moet gewoon zitten en niet in de tribune op geschoten worden. Hij is spits bij Ajax 1, die hoort zulke kansen af te maken.

Ik zie in Dolberg steeds meer een soort Castaignos. Dolberg zal vast beter terecht komen dan Luc maar Castaginos zijn eerste seizoen was ook fenomenaal. Bij hem was techniek, snelheid etc ook voldoende aanwezig.

26 april 2019 om 11:55

Een mooie voetballer die uit kan zien naar een prachtige toekomst maar ben bang dat Dortmund hem niet zonder slag en stoot laat gaan.

ik vind hem helemaal niet zo goed . veel goals maakt ieder ander ook ik zou als Nederlandse top 3 hier niet aan beginnen

26 april 2019 om 08:58

Ik zou hier als top 3 zonder twijfel geld voor neertellen. Hij is nog een tiener, enorm doelgericht, enorm snel op de eerste meters, sterk, waardevolle techniek. Daar kun je je geen buil aan vallen. Al is het totaal niet realistisch overigens, kan mij niet voorstellen dat Borussia hem laat gaan.

26 april 2019 om 09:11

Je kan je er wel een buil aan vallen, met name omdat hij nu in dienst is van Dortmund dat hem waarschijnlijk alleen voor een hoofdprijs laat gaan. En dan is het risico toch wel redelijk groot.

Kan je hem onder de 15 miljoen halen, dan is dat natuurlijk interessant, maar dat verwacht ik niet.

26 april 2019 om 10:20

Hoezo kun je daar geen buil aan vallen? Het lijkt nu namelijk net of je Dolberg van 2 jaar geleden beschrijft, alleen had die geen 15 penalties nodig om tot goals te komen. Als je Isak nu voor 20 miljoen moet kopen, wie zegt mij dan dat je dat er altijd minimaal voor terugkrijgt? Is Dolberg nog steeds zoveel waard? Is Jorgensen nog steeds zoveel waard als na het kampioenschap? Dan zeg je ook doodleuk even top 3, alsof Feyenoord überhaupt mag denken aan een willekeurige speler van zo'n bedrag..

26 april 2019 om 12:16

Isak is over 2 jaar nog pas 22? Die slijt je echt wrl voor 20 miljoen. Net als dat Dolberg nu ook voor 20 miljoen te slijten is. Zijn het niet de grote clubs, dan betaald een Engelse middenmotor dat wel. Voor 20 miljoen kan je je er mijns inziens echt geen buil aan vallen. Of hij moet alles afscheuren en noodgedwongen moeten stoppen met voetbal, anders pak je die 20 miljoen echt wel terug. Vooral bij zulke jonge talenten.

26 april 2019 om 12:41

Isaak gaat wel veel meer kisten dan 20... hij is voor 19 destijds gekocht door dortmund

26 april 2019 om 09:48

Als je bij Isak de potentie niet ziet, tja. Wat valt er dan nog uit te leggen? Hij is snel, doelgericht, scoort ook gemakkelijk, kan acties maken, positioneel goed en fysiek prima. En onder de 20.

Net als met Odegaard en Real Madrid. Isak staat onder contract bij Dortmund. De Duitsers gaan deze jongen niet zomaar verkopen. Ook de spits zou voor Ajax een versterking kunnen zijn, maar ik zie het niet gebeuren.

26 april 2019 om 09:31

Iedereen die een beetje kan ballen wordt meteen aan Ajax gelinkt door de media ... of solliciteert zelf. Het is wat!

26 april 2019 om 10:13

Net als Ödegaart is Isak niet zomaar een voetballer en dat zie je als echte voetballiefhebber meteen. Ze kunnen zo naar Ajax maar ik zie dat niet snel gebeuren.

26 april 2019 om 10:47

Precies ... ik zie de kwaliteiten wel maar men ptobeert ze met alle macht richting Ajax te lullen alsof Real en Dortmund, hier dan wel even mee akkoord gaan. Bovendien heeft Ajax in geval van Isak geen enkele indicatie te hebben afgegeven geinteresseerd te zijn. Aangezien Ajax geen fan is van huurconstructies zullen deze twee inderdaad niet snel komen.

26 april 2019 om 11:59

@Savano
Isak is een spits die best wat potentie heeft. Op dit moment heeft Ajax misschien één positie die echt versterking nodig heeft. Precies, de nummer negen positie. Dus de media gaat speculeren...

Waarom heeft Ajax interesse in Odegaard? Omdat in de zomer een leegloop dreigt te komen. De Noor van Real zou een versterking voor ons kunnen zijn. Helaas zal ook deze speler waarschijnlijk niet naar ons komen, misschien alleen op huurbasis.

26 april 2019 om 10:12

Maar is het echt nodig om deze Isak te halen? Je hebt Danilo die volgend jaar waarschijnlijk af en toe bij het eerste komt, het zou goed kunnen dat Traore ook bij het eerste komt, doet het echt heel goed bij Jong Ajax. En dan heb je ook nog Dolberg en Klaas Jan als echte spitsen. Tadic kan eventueel ook nog in de spits..

26 april 2019 om 10:13

En natuurlijk Brobbey die over een jaar of 2/3 wel door zal breken naar het eerste.

26 april 2019 om 10:23

Ik hoop eerlijk gezegd op een betere/meer constanter spits voor Ajax. Een spits van 19, die alles nog maar moet laten zien, nee Dankje. Dan kan je net zo goed met Dolberg of Danilo gaan spelen.

26 april 2019 om 13:15

Ajax heeft genoeg geld als je een speler wilt moet je nou eenmaal betalen, odegard en isak geven zelf aan best voor Ajax te willen voetballen dus waarom geen poging wagen betaal gewoon 20 miljoen per speler en ik denk dat je een goede kans hebt. Hoe zit het eigenlijk met die spits uit België die gelijk zwaar geblesseerd raakte?

26 april 2019 om 13:39

De vraag blijft ook wel actueel of Real Madrid en Dortmund überhaupt deze jongens willen verkopen? Beide zijn gekocht als jeugdige talenten voor de toekomst. Heb zo een idee dat beide club Odegaard en Isak niet kwijt willen.

PSV heeft gewoon verdient gewonnen, Willem 2 moet zich schamen na gisteren en dat moet nu de bekerfinale spelen. Hebben gewoon daadwerkelijk niets gedaan en die supporters walgelijk uitfluiten van Lozano elke x en zijn blessure en die spits Isak is matig allemaal gehyped

26 april 2019 om 09:11

Het uit fluiten van Lozano op de Nederlandse velden begrijp ik heel goed en daar heeft hij het eigenhandig naar gemaakt. Dat ze hoerenjong schreeuwen en hem tiezingen bij die vervelende blessure gaat dan wel weer te ver.

26 april 2019 om 09:18

Klopt dat laatste kan en mag niet

26 april 2019 om 12:08

Eens met het eerste deel van je relaas, maar dat Isak matig en gehyped is kan niet meer dan een mening van jou zijn..

Komt goed met dolberg. Laatst speelde hij gewoon goed. Met andere woorden geen sputs aantrekken. Met tadic en kjh hebben we al 2 spelers voor back up.

26 april 2019 om 09:50

Wat is laatst? Tegen Vitesse was hij echt bedroevend.

26 april 2019 om 10:11

Huntelaar is oud, dolberg een onzekerheidje en Tadic is geen pure spits. Ja er moet zeker weten een nieuwe spits komen, Rebic misschien iets?

26 april 2019 om 10:39

ik vind juist dat we een spits nodig hebben. een spits die ook in slechte wedstrijden een doelpunt kan meepikken. nu worden er toch wel heel veel goede kansen om zeep geholpen; zie juventus-uit bijvoorbeeld. en laat dolberg nou juist op dit moment werkelijk geen pepernoot raken. die kans die hij mist tegen vitesse is daar denk ik het beste voorbeeld van. waardeloos dit seizoen.

26 april 2019 om 13:54

Dolberg beschikt echt over voetbalgogme. Zijn zelfvertrouwen is gewoon ergens zoek. Je weet wat zelfvertrouwen kan doen met een spits. Ik hoop dat hij blessurevrij bliift komende tijd. Voorbereiding volledig meedoen. Als dit allemaal t geval is, wil ik best een weddenschapje aan met mensen hier. Schiet hij volgend seizoen minder dan 20 in, trakteer ik degene, met wie ik de weddenschap heb, een kapsalon. Kip of lam.. Mix kan ook.

Best zorgwekkend dat de twee Eredivisie spelers die ik het liefst bij Ajax zou zien (isak en Odegaard) allebei huurspelers zijn.

26 april 2019 om 10:19

Huren is toch niet zo'n ramp. Odegaard is wel een speler die het vertrek van Ziyech enigszins op kan vangen. Bij een aankoop is dit altijd maar afwachten.

26 april 2019 om 10:27

Waar ik meer op doelde is dat een paar van de smaakmakers bij de middenmoot in de Eredivisie gehuurd zijn, en hun clubs dus niets opleveren. Huren om je selectie op te vullen is prima, je smaakmaker zou je toch het liefst kunnen doorverkopen.

Tegen PSV vond ik hem niet zo goed maar had ook geen aanvoer, omdat heel Willem 2 slecht was. Echter ben ik ervan overtuigt dat Isak er wel komt. Als ik hem was zou ik bij Borussia blijven en nergens anders naar toe gaan. Daar weten ze echt wel hoe ze spelers zoals Isak, kunnen begeleiden tot een topper.

Ik hoop zo dat Ajax ze afdroogd op 5 mei. Je mag best verliezen maar PSV een beetje weerstand geven mag ook. Zodra ze tegen Ajax spelen kan het in een keer allemaal wel.

26 april 2019 om 10:47

Ik begreep de instelling van WII gisteren sowieso niet goed. Ze hebben tijd zat om te herstellen voor de finale en de kortste weg naar Europees voetbal was toch echt door PSV pijn te doen.
Dan was de kans zeer groot geweest dat Ajax kampioen zou worden en was WII zelfs bij verlies van de beker volgens mij al geplaatst voor Europees voetbal.
Nu bestaat de kans nog steeds dat PSV kampioen wordt en Ajax de beker pakt en moeten ze hopen dat ze de playoffs nog halen.

26 april 2019 om 11:00

Bovenstaande klopt half :-) Als Ajax kampioen wordt en de beker zou winnen geeft de achtste plek recht tot de playoffs. Daar waar WII op dit moment precies staat. Maar ze hadden er dus baat bij gehad om PSV punten af te pakken zodat zowel Ajax kampioen wordt en ze zelf minimaal 8ste worden.

26 april 2019 om 11:51

Vind het best raar dat alle Ajacieden nu afgeven op het spel van de tegenstander van Psv. Heeft zeker niet gelegen aan de manier waarop PSV voetbalde? Het valt me zwz op in live topics of onder elke artikel sinds de Graafschap, dat Ajacieden vinden dat de tegenstanders voldoende kwaliteiten hebben om PSV pijn te doen.

Ik heb hem gisteren heel slecht zien spelen. Hij jaagt op de bal in een tempo van een oma. Hij struikelde over de bal als hij hem wilde meenemen. Zijn steekballen om medespelers kwamen steeds bij de psv verdediging terecht. Nu was het sowieso slecht wat Willem II liet zien, maar Isak liet niet zien dat hij bij een topclub hoort. Hij is nog jong, maar hij moet echt gaan werken aan zijn startsnelheid en balaanname. Hij is in ieder geval op dit moment niet beter dan Huntelaar en in de jeugd komt Traore eraan. Ajax heeft geen behoefte aan Isak.

Isak is samen met Ödegaard 1 van de 2 spelers in de Eredivisie buiten de top 3 waarvan je vrijwel zeker weet dat ze mee kunnen draaien bij PSV, Ajax en Feyenoord. Bij andere talentvolle jongens zoals Doan, Vlap, Schouten, Stengs, Til etc heb ik daar nog m'n twijfels over. Vermoed alleen dat Ödegaard en met name Isak te duur zijn voor deze clubs.

26 april 2019 om 10:27

Te duur zal een speler niet gauw zijn voor Ajax, wel is het de vraag of je tientallen miljoenen wilt uitgeven aan spelers die absoluut geen zekerheid zijn. Odegaard bewijst zich nu al wat langer en vind ik er ook echt bovenuit springen, Isak vind ik persoonlijk echter wel iets teveel gehypt. De helft van de wedstrijden zie je hem heel de wedstrijd niet, schiet er een stuk of 8 penalties in en men denkt de nieuwe Zlatan aan het werk te hebben gezien. Ik vind Isak een te grote gok voor 15-20 miljoen, bij Odegaard ben ik eerder geneigd het gokje toch te wagen. Als je als Ajax zijnde een spits van 20 miljoen haalt, dan moet dat in mijn ogen gewoon een spits zijn die elke wedstrijd een 7 scoort. Anders kun je net zo goed Dolberg nog de kans geven, of hopen op een Danilo of Traore.

26 april 2019 om 10:34

Nouja te duur is natuurlijk relatief. Maar Ajax gaat geen 25 miljoen + neerleggen voor een speler, ook al kunnen ze het in theorie wel. PSV kan dat ook wel maar dat doen ze ook niet. Maar wat ik zeg, ik denk wel dat isak een zekerheidje is hoor. Niet alleen door z'n goals, maar ook het afschermen, aannemen, snelheid en handigheidjes die hij heeft. Denk dat die het wel ver gaat schoppen. Ödegaard ben ik inderdaad ook zeker van dat die het wel redt bij een club als Ajax. Alleen denk ik ook niet dat real die voor minder dan 25 wegdoet. Zeker als er meer grote clubs achteraan zitten.

Deze Feyenoorder zegt: Ik houd ook wel van het voetbal van Ajax. Is ook niet zo moeilijk om te zeggen, denk dat iedereen het wel vet vindt wat er daar gebeurt. Echt een 'bekentenis' van jewelste hier van ons aller Isak : p

Iedereen die een leuk balletje kan trappen wordt gelinkt aan Ajax . Ik vind deze speler heel veel op Haller lijken , die trouwens ook werd gelinkt aan Ajax . Ze hebben spitsen zat dus het geld aan een speler op een andere positie uitgeven lijkt mij verstandiger .

Ik zie Isak graag bij Ajax in de spits spelen volgend seizoen. Mits hij goed is in het Ajax spelletje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4742
2.AZ4427
5.PSV3619
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
F. HeerkensVerdediger203
S. HolménVerdediger200
J. PetersVerdediger200
M. KöhlertAanvaller205
C. NunnelyAanvaller193
V. PavlidisAanvaller1910
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

2 fans
Aanvaller, 20 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
PSV wil nooit meer samenwerken met Paco Casal, de zaakwaarnemer van de door Cagliari begeerde Gastón Pereiro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren