Luuk de Jong gaat doelpunt opeisen: ‘Anders had ik hem wel gefeliciteerd’

Vrijdag, 26 april 2019 om

Luuk de Jong hoort op 28 en niet op 27 doelpunten te staan in de Eredivisie. Althans, dat vindt de aanvaller zelf. De tweede treffer in de uitwedstrijd tegen Willem II (0-3) kwam donderdag op naam van Michal Sadilek, maar De Jong raakte de bal naar eigen zeggen lichtjes met zijn hoofd.

“Ik moet het nog even tegen de scheidsrechter zeggen. Ik raakte de bal honderd procent”, vertelde De Jong na afloop, in gesprek met FOX Sports. “Hoezo zou de keeper anders de bal missen achter mij? Daaraan kun je het ook zien. Anders zou hij gewoon de bal wegboksen. Anders was ik wel naar Sadilek toegelopen en had ik hem gefeliciteerd.”

“Zo ben ik ook”, benadrukte De Jong. Ook Mark van Bommel, die na de wedstrijd de beelden terugkeek, was overtuigd. “Hij raakt de bal. Je ziet het gelijk. Hij raakt de bal heel licht”, verzekerde de oefenmeester in gesprek met de NOS. De televisiezender meldt dat Dennis Higler en videoscheidsrechter Jochem Kamphuis ook na afloop het doelpunt aan Sadílek toewezen.

De 0-2 zorgde er hoe dan ook voor dat het duel na 35 minuten al een heel eind was gespeeld. PSV heeft prolongatie van de landstitel niet in eigen hand, maar binnen de spelersgroep leeft het gevoel dat de ploeg kampioen wordt als de resterende twee duels worden gewonnen. “Dat gevoel hebben we zeker, dat moet je ook houden. Het blijft sport, er kunnen gekke dingen gebeuren”, benadrukte De Jong.Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door soccersupp)

'Furieuze Luuk de Jong staat witheet de media te woord'

26 april 2019 om 00:13

Hahaha heerlijk!

26 april 2019 om 00:22

Deze vind ik wel mooi

26 april 2019 om 00:55

Hahaha, inderdaad Overigens staat van Bommel nu ook in de Telegraaf, daar noemen ze hem nog altijd boos en spuwde hij zijn gal richting de Fox verslaggever.

Overigens ben ik het niet met Luuk eens, de bal veranderde niet van curve, denk echt niet dat hij hem geraakt heeft.

26 april 2019 om 01:19

Ik denk niet dat Luuk daarover liegt. Dat hij niet echt van richting veranderde doet daar niets aan af, wat mij betreft. Ik had wel het idee dat hij hem schampte.

26 april 2019 om 08:48

Zag net het interview. Zelden zo veel gal gezien en gevoeld. Droop uit mijn tv. Er wordt letterlijk gebruik "... nog altijd geïrriteerd...?" Waarop hij met een halve rustige glimlach antwoord met "nee". Vind het vooral bijzonder de censuur op VZ hierover. Het gehaat mag blijven staan waarmee de meest simpele een mening vormen. Echter als je VZ verbeterd of een mening hebt over het geschreven stuk word je reactie verwijderd. (Zie Skede ander topic. Sommige gesprekken slaan nu nergens meer op)

26 april 2019 om 00:16

Haha wilde hem net maken

Lekker oncollegiaal meneer de Jong! Jouw hoofd veranderd de bal niet van richting noch van snelheid gun hem gewoon je ploeggenoot die hem feilloos inschoot!

26 april 2019 om 00:18

Zal wel gaan om de topscoorder positie dan ben je gelijk wat meer geld waard voor buitenlandse clubs. Alsnog erg kinderachtig.

26 april 2019 om 00:23

Hoe kan een voorzet uit een vrije trap nou 'feilloos ingeschoten' zijn? Als de Jong voelt dat hij hem raakt is het toch volkomen normaal dat hij dat zegt?

26 april 2019 om 01:22

@skede. Een psver bashen is gewoon belangrijk voor hun. Kinderachtig van Luuk dat hij een doelpunt op eist. Dit zou een speler van een andere club nooit doen.

26 april 2019 om 06:57

Als een speler van een andere club het doet is het toch ook gewoon oncollegiaal? Het gaat hier over de Jong. Tadic staat op 3 goals dus de titel is toch wel voor de Jong. Dan is het toch ook gewoon een beetje kinderachtig?

26 april 2019 om 07:39

Zijn argumentatie dat de keeper hem anders zou hebben gehad is natuurlijk ook erg sterk aangezien de bal 0 van richting veranderde...

Nou lekker dan, had nog m'n geld gezet op een kop goal van Luuk de Jong vandaag. Ik heb het doelpunt niet gezien, maar kan dit nog een staartje krijgen dan of is het hiermee afgesloten?

26 april 2019 om 00:21

Afdeling wedstrijdzakan kan dit nog behandelen.

26 april 2019 om 07:39

Dat kan zeker, maar lijkt me sterk. Hij raakt de bal namelijk gewoon niet. Erg goede vrije trap.

26 april 2019 om 13:15

Haha, heb jij geluk. Luuk de Jong heeft hem alsnog op z'n naam gekregen!

26 april 2019 om 13:42

Haha zag het ja. Ben er zeker blij mee 😄

Misschien dat Luuk even om advies moet vragen aan Filippo Inzaghi hoe hij deze doelpunt op zijn conto kan schrijven. Hij had patent op dit soort doelpunten. Heb een keer een compilatie van zijn doelpunten gezien op YouTube bijna allemaal van die vieze intikkers en het stelen van doelpunten van zijn teamgenoten. Maar goed, hoe hij dan juichde na het maken van zijn doelpunt was natuurlijk goud om te zien. xD

Tenenkrommend, wauw... Doet hier een Harry Kane-tje. Je hebt er al 27 man, gun je teammaat ook een doelpunt. Had altijd meer een voorkeur voor PSV in NL (ben een Belg), maar dit seizoen onder Van Bommel verliezen ze met de week mijn sympathie. Dit soort gedrag zorgt daar nog meer voor.

26 april 2019 om 01:31

En t ergste is dat van bommel er nog in mee gaat ook !

26 april 2019 om 06:41

Ja het is ook wel heel erg wat hij hier zeht dat hij een doelpunt wil opeisen waar hij denkt recht op te hebben. Alle sympathie vervalt gelijk want dit is wel heel erg hoor!!

ook al maakt de jong 40 goals in de Eredivisie Psv zou hem als nog moeten verkopen want in Europa kan hij niet mee en is zijn aanname en reactie te slecht/traag.
geef Romero een kans Piroe of Malen of koop een nieuwe spits.
psv zou echt 8 spelers moeten verkopen en er 8 betere voor terug halen.
Lozano Malen Bergwijn Cakpo Guiterez en Pereiro mogen blijven de rest van de spelers kun je allemaal verkopen.

26 april 2019 om 00:34

Piroe kan mij echt niet bekoren hoor. Romero weten we niks van behalve dat hij 80% van de tijd geblesseerd is dus dan blijft alleen Malen nog over. Ohja, en Lammers maar die is ook niet al te best bij Heerenveen op dit moment.

Wil wel eens zien hoe PSV presteert met Bergwijn en Malen als eenzame aanvallers en Ihattaren en Pereiro als twee aanvallende middenvelders en daarachter Guti en Sadilek als controleurs. Dumfries en Angelino kunnen prima blijven staan dus alleen 2 nieuwe centrale verdedigers. Unnerstall onder de lat natuurlijk.

Unnerstal
Dumfries
Aankoop
Aankoop
Angelino
Sadilek
Pereiro
Guti
Ihattaren
Malen
Bergwijn
26 april 2019 om 00:44

een prima opstelling en dan heb je Lozano Piroe Romero Zoet en Rosario op de bank
welke centrale verdedigers zou jij halen en zou je Luuk de Jong houden of verkopen?

26 april 2019 om 01:02

Ik zou Luuk de Jong gewoon houden. Die levert je op het veld meer op dan een verkoop.

26 april 2019 om 01:05

Lozano, Zoet en Luuk moeten verkocht worden. Piroe en Romero moeten een jaartje bij Jong PSV meedoen en Rosario is prima voor op de bank. Hendrix zou ik ook proberen te verkopen net als Behich, Viergever en Sainsbury want daar heb je niks aan. Schwaab zou ik nog gewoon binnenboord houden want die heeft toch wel bewezen goed te zijn als verdediger, hij moet dan wel een voetballende verdediger naast zich hebben. Obispo hebben we ook nog lopen dus die kan prima invallen als het moet.

Voetballende centrale verdedigers met een beetje ervaring zijn toch wel moeilijk te krijgen op dit moment, Misschien is Toby Alderweireld haalbaar? Jeffrey Gouweleeuw? Thomas Vermaelen? Met wat meer fysieke kracht zouden ze kunnen kijken naar Salcedo voor een beetje Mexicaans bloed samen met Guti? Ik weet niet wat allemaal haalbaar is voor PSV maar de selectie moet zeker uitgedunt worden. Mocht Lozano niet verkocht worden dan is Salcedo wel een serieuze optie hoor. Kei sterke verdediger wie in de Eredivisie echt wel op gaat vallen.

26 april 2019 om 11:12

Alderweireld? Die is nooit haalbaar voor PSV. Die heeft Ajax in zijn hart en gaat dan sws liever naar Ajax.

26 april 2019 om 01:00

De helft van de namen die jij noemt zou ik juist verkopen. Pereiro en Malen zijn maar matig en Lozane maakt op mij ook steeds minder indruk, die laatste had PSV al in de winter moeten verkopen. De anderen kan ik me meer in vinden. Begrijp eigenlijk niet waarom die Gakpo en Guitierez niet vaker spelen.

26 april 2019 om 01:55

Laffe coach durft dat niet. Is geen haat maar mijn mening en realiteit, dat laat MvB elke keer weer zien.

26 april 2019 om 08:29

"laffe coach durft dat niet."

Je kunt veel zeggen van Van Bommel, maar laf is hij niet. Hij heeft dit seizoen totaal onervaren talenten als Ihattaren en Sadilek regelmatig in de basis gezet, terwijl internationals Gutierrez, Pereiro, Hendrix en Ramselaar dan vaak op de bank bleven. Dat is toch niet laf?

26 april 2019 om 09:08

Qua inpassen van nieuwe spelers en jonge talenten kan je inderdaad moeilijk zeggen dat Van Bommel laf is. Want dat doet hij veel meer dan ik gewend ben van Psv. Dat kan je zelfs gedurfd noemen.

Qua spelopvatting is het een ander verhaal. Standaard in de Eredivisie spelen met 2 controleurs op het middenveld, tegen Ajax zelfs met 3. Steevast weigeren om gebruik te maken van echte creatieve spelers op het middenveld. Dat kan je wel laf noemen.

Dus het ligt er maar net aan welk aspect je benoemt.

26 april 2019 om 08:31

"psv zou hem als nog moeten verkopen want in Europa kan hij niet mee"

Luuk de Jong heeft dit seizoen zes wedstrijden gespeeld tegen teams die nu in de halve finale van de CL staan (barcelona, Tottenham en Ajax) en in vijf van die wedstrijden heeft hij gescoord.

26 april 2019 om 08:53

En toch blijft 't erg stil rondom zijn persoon..

Gun hem lekker aan Sadilek man, die schoot hem aardig raak en de kans dat Luuk die topscorerstitel pakt is vrij groot.

Hij had het ook gewoon kunnen laten bij 'ik raak de voorzet' maar in plaats daarvan zo oeverloos erover praten, maakt het bijzonder sneu en ook ongeloofwaardig

“hoezo zou de keeper anders de bal missen achter mij? Daaraan kun je het ook zien. Anders zou hij gewoon de bal wegboksen. Anders was ik wel naar Sadilek toegelopen en had ik hem gefeliciteerd.”

“Zo ben ik ook”, benadrukte De Jong. Ook Mark van Bommel, die na de wedstrijd de beelden terugkeek, was overtuigd. “hij raakt de bal. Je ziet het gelijk. Hij raakt de bal heel licht”, verzekerde de oefenmeester in gesprek met de Nos.

Het zouden je teamgenoot en trainer maar zijn. Allebei zo hard hun best doen om een doelpunt van je af te pakken met ook 0.0 credits verder aan hem.

Luuk wil duidelijk de 30+ halen, ook ten koste van zijn teamgenoten.

26 april 2019 om 01:24

Hij raakt hem gewoon. (Punt) niets ten koste van een teamgenoot, die hem onterecht op zijn naam krijgt.

26 april 2019 om 05:59

Nou, ik vind het bij tijd en wijle ook wel een jankerd maar dat hij nu een keer 30+ wil halen begrijp ik wel na het gezeur geloof 2 jaar geleden dat hij het scoren verleerd was.

Eerlijk is eerlijk, de kans is reëel aanwezig dat de gouden schoen de enige prijs is die ze in Eindhoven binnen halen dit seizoen. Dus niet zo gek dat ze daar vol op inzetten...

Tsja je kunt je maar ergens druk over maken... Moet direct denken aan interview met Tadić na de wedstrijd van afgelopen dinsdag. Dat hij helemaal niet bezig is met de hoeveelheid goals... Stukken prettiger om naar te luisteren als fan.... en teamgenoot!

Ze maken zich wel steeds populairder daar in Eindhoven
Wat een kinderachtig gedoe en bovenal bijzonder oncollegiaal.

26 april 2019 om 08:05

Helemaal mee eens, de enige die er begrip voor heeft en verdedigend reageert is PSVer4ever. Zou Luuk de Jong zelf achter dit account zitten? Reageert net zo opgewonden als hem. Zou hem gewoon aan Saldilek gunnen, hieruit blijkt alleen al dat de Jong ontzettend egoïstisch is en zichzelf boven het teambelang stelt. Leuk zn speler.

26 april 2019 om 13:17

Hahaha. Luuk de Jong die zich boven het teambelang stelt. Nu wordt ie mooi. Diezelfde Luuk de Jong die regelmatig op z'n eigen achterlijn meeverdedigd in plaats van voorin blijft hangen he? Overigens heeft de Jong nu alsnog het doelpunt op z'n naam gekregen, dus wat val jij door de mand.

Wederom een zeik momentje uit Eindhoven.

Madame de jong! Gaat liggen wanneer er minimaal contact is en nu gaat hij dit doelpunt opeisen! Super onsympathieke gast! Geef mij Siem maar!

Hier ging het toch niet om? Gaat toch om het kampioenschap.

26 april 2019 om 08:51

Kampioenschap is niet meer in eigen hand. De gouden schoen wel. En zeer wel mogelijk de enige prijs die ze dit jaar in Eindhoven pakken. Dus dan daar maar vol voor gaan. Een prijs is een prijs...

Als niet jij, maar een medespeler scoort, dan loop je er naartoe en feliciteer je hem, want zo ben je dan ook wel.. Sympathieke jongen toch ook heh. Zei die trouwens vorige week dat individuele prijzen hem niet interesseerde en het kampioenschap het enige is dat telt? Of heb ik dat interview maar half gehoord..

Dit vind ik toch wel heel pijnlijk. Zeker als aanvoerder bent kan je een jong talent toch wel een goal gunnen. Ik vind Luuk de Jong al twee seizoenen lang een beetje een zeikerd geworden. Ik kan me eigenlijk niet precies herinneren wanneer dit zo is ontstaan, maar het is niet de meest sympathieke voetballer van de eredivisie.

Al met al heb ik het idee dat dit soort zaken alleen maar frictie veroorzaken in de jacht naar de titel. Ik zou het zelf laten voor wat het is en in jezelf geloven door er 3 in te schieten in de laatste twee wedstrijden. Dan pak je naast de topscorderstitel misschien ook nog de echte titel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
4.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller163
D. MalenAanvaller1311
BrumaAanvaller112
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
J. ZoetKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

191 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Sevilla 13 2 2 0
2018/2019 PSV 34 28 3 0
2017/2018 PSV 28 12 1 0
2016/2017 PSV 32 8 4 0
2015/2016 PSV 33 26 2 0
Laatste voetbalnieuws

Pijnlijke reality check voor Luuk de Jong op frustrerende avond voor Sevilla

Sevilla is er zondagavond niet in geslaagd de uitwedstrijd tegen middenmoter Osasuna om te zetten in een overwinning. Het elftal van trainer Julen Lopetegui kwam in Pamplona niet verder dan een...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 14 december
Manchester United en Arsenal zijn in de race om de handtekening van Dejan Kulusevski. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren