Van Bommel: ‘Iedereen accepteert het zomaar, dit gebeurt nergens’

Donderdag, 25 april 2019 om

Mark van Bommel heeft het nog altijd moeilijk met het verplaatsen van de voorlaatste speeldag van de Eredivisie naar 15 mei. De KNVB besliste vorige week om het speelschema om te gooien om Ajax, dat nog actief is in de Champions League en in de halve finales van dat toernooi een tweeluik speelt met Tottenham Hotspur, zo tegemoet te komen. Dat zit Van Bommel nog altijd niet lekker.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

187 reacties (laatste reactie door sirius)

Zit wel diep zeg. Elke mogelijkheid aangrijpen om te huilen.

25 april 2019 om 23:53

Naja aangrijpen. Was ook het 1e wat ik dacht na het lezen van de titel en zelfs na het artikel. Maar heb het interview even opgezocht (staat op de Fox Sports Facebook) en de interviewer vraagt er in principe gewoon naar. Natuurlijk geeft hij er wel een extra (onnodige) negatieve lading aan met punten die hij al had aangedragen, maar ik kan de frustratie begrijpen

26 april 2019 om 00:05

Precies dit. Dit is het elke keer weer, bij elke speler/trainer. Ze zullen bijna nooit zelf de telefoon pakken, nee, ze worden door journalisten gevraagd over hun mening over bepaalde dingen. Van Bommel is het er in dit geval niet mee eens en zegt dat elke keer. Elke keer is dat voor VZ weer een nieuw artikel waard, waardoor iedereen V an Bommel mag afzeiken.

26 april 2019 om 00:28

Ja dat is altijd zo, altijd iedereen afzeiken waarom ze weer over bepaalde onderwerpen door gaan maar dat wordt ze gewoon in de mond gelegd door de media... Je kan bijna niks meer serieus nemen tot je zelf het interview hebt gezien. Best droevig eigenlijk.

26 april 2019 om 06:36

Niet mee eens. Van Bommel bepaalt toch zelf hoe hij antwoordt? Als mij die vraag was gesteld, had hier een heel ander artikel gestaan. Plus, dat hij ernaar gevraagd is door een journalist is toch logisch, dat jullie daar nog van opkijken vind ik een beetje gek, we weten toch hoe persmomenten na de wedstrijd werken. Niet weer de media de schuld geven aub, in deze tijden van fake news roepers is dat wat afgezaagd.

26 april 2019 om 07:17

Ik vraag me alleen af wat het probleem is om 3 dagen langer pauze te hebben. er waren tenslotte al wat dagen ingeroosterd ivm de beker finale. Daar komen nu 3 dagen bij. big deal. Over de andere punten heeft hij natuurlijk niet helemaal ongelijk. Maar nog geen 6 maanden geleden had iedereen het voor onmogelijk gehouden dat een Nederlandse club zo ver kon komen.

26 april 2019 om 07:44

Hij kan toch ook een keer zeggen dat er al genoeg over gezegd is? Met professionaliteit en mediatraining heeft dit niks meer te maken. Het is zonde dat PSV aan sympathie verliest door slechts een passant (zoals trainers altijd zijn).

26 april 2019 om 07:44

Van Bommel draait om de hete brij heen. Hij moet gewoon eerlijk zeggen dat zijn kans op het kampioenschap hiermee verkeken is. Ajax had bij een zwaarder programma nog kans om punten te verspelen, en nu met aangepast programma drastisch minder. Nu komt hij steeds maar weer met onzin op de proppen.

26 april 2019 om 08:05

Kans op kampioenschap is pas na de 34ste ronde verkeken, nu nog niet.

26 april 2019 om 09:19

Ik heb in 30 jaar tijd veel dingen over PSV trainers geroepen, onsympathiek was er nooit een van...

25 april 2019 om 23:54

Misschien omdat hij voor en na elke wedstrijd deze vraag krijgt voorgeschoteld? Moet hij daar dan niks op zeggen. Ik zou zeggen: wees blij met iemand die zijn echte mening wilt geven

26 april 2019 om 00:12

Op een gegeven moment zou ik al van Bommel zijnde inderdaad zeggen, ik zeg er niets meer over. Het is nu een voldongen feit.

Je krijgt nu ook dat de interviewer zegt: 'maar je directie is er akkoord mee gegaan. Sta jij achter hun beslissing? '.

Van Bommel geeft nooit zijn echte mening. Daar is hij veel te slim voor. In alles wat van Bommel zegt denkt hij voordeel uit te kunnen halen. Hij is daar enorm mee bezig. Je ziet het ook aan diverse spelers van Psv, die zeggen exact hetzelfde als van Bommel, over bijvoorbeeld dat ze het nog zelf in handen hebben.

Mind games, het hoort nu eenmaal bij het moderne voetbal.

25 april 2019 om 23:55

Wat een zeikerd, als PSV zover was gekomen had de KNVB dit ook gedaan en hadden we markie niet gehoord.

26 april 2019 om 00:03

KNVB had geen keus want 48uur rust is noodzakelijk volgens de UEFA en de KNVB wil laatste rondes gelijktijdig laten spelen. Dit is de beste oplossing alleen 16 teams kunnen weekje op vakantie en batterij extra opladen.

26 april 2019 om 00:36

Toen PSV in 2005 de halve finale haalde werd er niets gedaan door de KNVB. We zullen het nooit weten maar wellicht had het verplaatsen van een speelronde ervoor gezorgd dat PSV in de thuiswedstrijd wel net zou redden. Ze speelden toen het grote Milan aan flarden en als Bommel zijn rust had gehad had hij waarschijnlijk niet z’n man laten lopen 😀

26 april 2019 om 00:50

Was ook geen reden toe aangezien tussen alle wedsrijden meer dan 2 dagen rust zat! 23 april PSV - Vitesse, 26 april Milaan - PSV, 29 april Twente - PSV, 4 mei PSV - Milaan en 8 mei PSV - De Graafschap. Wat moest er verplaatst worden dan? En het is dat Koningsdag in het weekend valt dit jaar, anders was alleen De Graafschap - Ajax 2 dagen naar voren gehaald.

26 april 2019 om 02:44

Wat een onzin ! Het is logisch dat de Knvb niet de de wedstrijd heeft verplaatst, want de wedstrijden werden op woensdag gespeeld en psv speelde in het weekend daarvoor dus had minimaal 48 uur rust. Nu zou Ajax zondag spelen en dan dinsdag weer waardoor ze geen 2 dagen rust hebben gehad. Zie je het verschil of niet? PSV heeft verloren op kwaliteit of doordat spelers de focus verloren, maar niet om een andere reden. Vind het dan een beetje zwak om de situatie van Ajax aan te grijpen om de schuld van het verlies van PSV 14 jaar geleden in de schoenen van de Knvb te schuiven. Dat is echt triest.

26 april 2019 om 07:38

Dat is 14 jaar geleden, tijden veranderen...

26 april 2019 om 08:18

Sydneyfc, lekker je huiswerk gedaan! Maar niet heus. De Uefa zegt inderdaad dat er 48uur tussen moet zitten. Maar die zaten er ook bij een zondagmiddag en dinsdagavond wedstrijd. De KNVB gaat vervolgens nog eigen regels opstellen dat er 2 volle dagen tussen moeten zitten, dus het is enkel en alleen de schuld van de KNVB. Dezelfde KNVB die de bekerfinale niet gewoon als toetje ná het seizoen speelt, maar 1 speelronde voor het einde. De KNVB die zwichtte voor het geld van Fox en die verschrikkelijke playoffs invoerde. Waarna diezelfde KNVB niet besloot om het televisiegeld eerlijker te verdelen, nee joh, de nummer 1 moet gewoon 10x zoveel krijgen als de nummer laatst. Die KNVB ja, die er predikt te zijn voor iedereen, maar clubs wel doodleuk op kunstgras laat spelen, omdat dat een club financieel beter uitkomt. Die KNVB.

26 april 2019 om 09:12

HarryLoenst je 1e zin is natuurlijk hilarisch... 48 uur is toch 2 volle dagen er moeten 2 etmalen tussen de wedstrijden zitten dus als je zondag avond voetbalt om 18.00 bij wijze van dan mag je pas na dinsdag 18.00 weer voetballen.

26 april 2019 om 09:33

@ Harryloenst

Jij ook goed je huiswerk gedaan overigens.

Er staat in de Uefa/fifa regels namelijk geen 48 uur maar 2 dgn. En die gaan in om 00.00 tot 00.00 dus of je nu om 14:30 of 18 uur of 12:30 speelt maakt geen flikker uit.
Als je op zondag speelt mag je pas op woensdag weer weer spelen. De zondag vervalt verder gewoon voor de rust.
Maandag/dinsdag zijn je rust dagen waarop je op woensdag weer mag spelen.

De Knvb bepaalt hoe wat en waar ook omtrent de bekerfinale. En die wordt al jaren rond deze datum gespeeld.
Knvb zwichtte voor het geld van Fox? Alsof men daarvoor geen geld kreeg van een andere sponsor/naamgever van de competitie.

Wie betaald bepaald voor een deel. Tenzij de veiligheidsdriehoek roet in het eten gooit want als die NEE zeggen tegen iets gebeurt het niet. Die macht heeft het gewoon. Kan FOX op zijn kop gaan staan maar gebeurt het niet.

TV geld is wel een heet issue hier. Dat wordt verdeeld doormiddel van een sleutel, een sleutel die al heel lang zo is. Waar clubs zelf over gestemd hebben. Dus ga de Knvb daar niet de schuld van geven. En laat het wel zijn als Ajax/psv/feyenoord zelf hun tv rechten zouden vermarkten zou er domweg nog minder overblijven voor de rest. Dan zou de rest het zelf moeten doen of met aanzienlijk minder geld van Fox.

Clubs hebben op basis van de spelregels gewoon het recht om op kunstgras te spelen. Daar heeft de Knvb geen reet over te zeggen. Immers de spelregels worden opgesteld door de Ifab. En in hoofdstuk 1 van de spelregels staat precies waaraan een veld moet voldoen.
En daar staat ook een stukje in over artifical surfaces (kunstgras).
Dus als deze velden voldoen aan de eisen van de Fifa is er geen reet aan de hand. En laten de velden die in de Eredivisie en in de KKD liggen daar gewoon aan voldoen.

Zelfs het schandalige veld waar AC Trecin tegen Feyenoord op speelde voldoet aan de eisen. En ik kan je zeggen dat bij een gemiddelde amateurvereniging die op kunstgras speelt, het veld beter is als dat drama veld.

26 april 2019 om 10:15

@the ref

Waar is jouw bron hiervoor?
Ik kan namelijk alleen deze vinden voor de world cup 2018
https://resources.fifa.com/image/upload/fifa-club-world-cup-2018-regulations.pdf?cloudid=tk5uj1eczwwsxas2zjsy

En nog een artikel over Man United en Louis van Gaal wat verwijst naar 48 uur. Helemaal nergens zie ik dat dit om middernacht in gaat dus ik zou graag weten waarmee jij je huiswerk opdracht hebt gemaakt?

27 april 2019 om 23:03

"World cup 2018 regulations" hebben dus niets met clubvoetbal te maken.

25 april 2019 om 23:56

Als ik de comments op VZ de laatste maanden zie zit ook heel diep bij de ajacieden. Werkelijk onder elk PSV artikel zit zoveel gehaat en frustratie. Als PSV de competitie eventueel nog wint dan krijgen sommigen hier serieus Ptss vrees ik.

26 april 2019 om 00:04

Om dan ook maar te generaliseren: 'jullie' hebben niet echt recht van spreken. Weet niet of je onder een steen hebt geleefd sinds de 1e keer dat de Knvb een wedstrijd van Ajax verplaatste, maar haat is wel buitenproportioneel

26 april 2019 om 00:10

Vind je t gek na zoveel jaar weer een kans op een prijs... Vind gewoon dat hij gelijk heeft... Slaat ook nergens op om speelronde 33 over die van 34 heen te tillen dat is manipulatie, clubs tijd gunnen is ok maar omgooien not done dan had je er maar rekening mee moeten houden...

26 april 2019 om 00:35

Da's een goeie. En andersom vast niet zeker?
Als er ergens haat reacties vandaan komen, zijn het wel vele PSV supporters die het niet kunnen verdragen dat Ajax geholpen wordt op het einde van de competitie. Terwijl niemand beseft hoe uniek de prestatie van Ajax is op dit moment. Helemaal niet arrogant bedoeld, maar dit Ajax hoort op dit moment gewoon bij de beste 4 ploegen van Europa. En ze zijn ongeveer alleen de punten binnen aan het slepen voor Nederland. Daar mag dan best wel wat begrip voor zijn.
Maar arme Mark snapt dat hele verhaal niet, die is alleen maar bezig om z'n eigen hachje te redden. Weet ook dondergoed dat hij 8 punten voorsprong op Ajax nog weggeeft, en dus komt hij met deze slappe argumenten.

Nee mijn respect voor van Bommel is al lang verdwenen, en dat wordt alleen maar erger met deze kleuterklas beredeneringen van hem.

26 april 2019 om 08:07

Het gaat niet over het helpen van Ajax maar over de manier waarop dat gebeurt.

26 april 2019 om 08:14

Het is ook een beetje raar omdat ook PSV graag wilt dat er wat geregeld wordt als het hun zou gebeuren. Daar heeft PSV toen om gevraagd en sinds dit seizoen is die mogelijkheid er. Blijkbaar hoeft het van hem niet als het PSV b.v. volgend seizoen zou gebeuren want het zit hem nu niet lekker. Maar we zullen zien wat de toekomst brengt.

26 april 2019 om 09:08

Nee maar mocht psv kampioen worden wel blij zijn met de directe plaatsing cl die grotendeels door Ajax binnen gesleept is.... Wat kunnen we toch allemaal weer klein van geest zijn in dit al kleine landje.

26 april 2019 om 11:32

Nee dat is voor volgend seizoen afgesproken, de seizoenen hiervoor is er ook nooit sprake van geweest. Dat de KNVB dan weer vindt dat het vanaf nu moet is een ander verhaal.

26 april 2019 om 00:02

Ik heb vooral het idee dat de PSV haat bij sommige Ajacieden erg diep zit. Werkelijk bij ieder topic over van Bommel, Luuk de Jong of Lozano moet weer een heel contingent aan Ajacieden toch keer op keer laten weten hoe een hekel ze toch hebben aan deze heerschappen. Van Bommel krijgt een vraag, geeft daar naar alle eerlijkheid antwoord op. Deal with it.

26 april 2019 om 00:12

Valt mee hoor.. voetbalzone verwijdert sommige reacties en laat uitlokkende reacties staan. (want daar reageren weer mensen op en dus krijgt dit artikel meer aandacht)

Er waren namelijk best wel een aantal 'relativerende' reacties van Ajacieden ("wit-heet hoe bedoelt voetbalzone, hij reageerde heel rustig" <-- meerdere Ajacieden dit net zien posten) die er net nog stonden en nu niet meer te vinden zijn. Tuurlijk staan sommige supporters niet open voor wat dan ook, maar voetbalzone probeert het ook uit te lokken.

26 april 2019 om 00:39

Heerschappij? Best wel zwak om via een zwak argument weer zelf reacties uit te lokken bij Ajacieden. Hoe zou het toch komen dat er zo'n haat is naar PSV supporters.

Best grappig, al jarenlang wordt Ajax ervan beticht om arrogant te zijn, maar dat is onder PSV supporters gewoon precies hetzelfde. En ja van Bommel krijgt die vraag, maar hij kan toch ook gewoon reageren dat de Knvb de juiste beslissing maakt om de foutieve programmering te corrigeren, om zo een Nederlandse club succes te gunnen in Europa.

Maar nee, Mark ziet al lang aankomen dat hij 8 punten voorsprong heeft weggegeven, en dus keihard gefaald heeft. En dus worden deze slappe argumenten naar de voorgrond gedreven door hem.

26 april 2019 om 08:20

@Orgullo je hebt daar misschien best een punt maar dat werkt andersom net zo en dat wordt nooit benoemd. En daar doe jij ook aan mee door alleen hier op te wijzen. Dat soort vragen worden ook aan Ajax gesteld maar dan zien we niet zo een reactie van jou.

26 april 2019 om 08:34

@vassinerend. Het doet me een beetje denken aan de haat die ik twee jaar geleden op Dirk Kuijt las bij veel Ajacieden. Van Bommel en Kuijt, twee absolute winnaars, die tot het gaatje gaan om te winnen. Het sneue is dat als je die kwaliteit hebt als Ajacied je bij deze lui vaak weinig verkeerds kan doen, maar als je deze eigenschap als Feyenoorder en Psv'er hebt dan worden er hele epistels gewijd aan de details waarom hun karakter zo vervelend is. Bij van Bommel het bij de vierde man staan, bij Kuijt zijn stop watch of zijn hagelwitte gebit.

26 april 2019 om 09:02

Ja dat dat gebeurt weet ik ook wel en dat is niet goed. Maar mijn punt is dat dat andersom ook gebeurt bij van Basten, de Boer en Huntelaar en voordat v. Persie het was topscorer allertijden Kluivert. Maar dan is het schijnbaar normaal en hoeft er ineens geen respect te zijn. Kortom die supporters met boter op hun hoofd heb je aan beide kanten en dat mag je ook benoemen. Maar aan jou reactie te lezen ontken je dat het aan alle kanten gebeurt.

26 april 2019 om 01:25

In zijn situatie kun je het hem ook moeilijk kwalijk nemen. Hij krijgt telkens de vraag voorgeschoteld en geeft daar telkens hetzelfde antwoord op. Ik mag toch hopen dat je niet de illusie hebt dat Ten Hag iets anders had gezegd in zijn situatie...

26 april 2019 om 09:17

Maar Bommel snapt toch wel dat hij bewust uitlokkende vragen krijgt? Vind de antwoorden van hem niet slim en zet kwaad bloed doordat het telkens herhaald wordt. Vind Bommel dit seizoen toch al raaskallen met zijn wasmachines en opties, verbaast me rijkelijk.

27 april 2019 om 01:45

Ik vind dat je als coach van een topclub niet aan moet komen met politiek correcte antwoorden die niemand gelooft. Van Bommel geeft hier duidelijk z'n mening en daar kan ik een stuk meer respect voor opbrengen. Hij kan het soms inderdaad erg lomp brengen, maar bij Van Bommel weet je wel wat je krijgt.

26 april 2019 om 02:41

131 duimpjes omhoog, voor een bericht dat slechts provocerend is, totaal niet onderbouwd en alleen maar aangeeft dat je de tekst niet hebt gelezen of nog niet door alle avi leesniveaus heen bent. Om simpel van te worden.

26 april 2019 om 08:30

Waarom is het toch elke keer weer zo dat als er een andere mening is, mensen beledigende taal uitspreken of denigrerend gaan doen. Dit isceen discussie site, dan heb je verschillende meningen. Daarnaast worden vele meningen getrokken door club voorkeur. Van Bommel heeft toch een punt, is ov nooit gebeurd, dan kan je er toch vraagtekens bij zetten. Maar als het niet in je nadeel van je club is dan snap.ik dat he hem geen gelijk geeft... maar de manier waarop bij sommige...

26 april 2019 om 09:06

Snap van Bommel wel! Hij zegt ook dat ie het snapt dat Ajax niet zondag en dinsdag kan spelen. De KNVB hield er nooit rekening mee dat er nog een club actief zou in Europa op dit moment. Dus de KNVB heeft er zelf voor gezorgd dat dit nu zo raar loopt. Dan moeten ze die beker finale in de toekomst maar later in het seizoen plannen of niet voor een Europese week.

26 april 2019 om 09:26

Hij heeft wel degelijk een punt door speeldag 33 te schuiven naar speeldag 34, ook voor clubs tegen degradatie etc. Spelen kan t een wereld van verschil zijn of he thuis/uit speelt en of je nog voor iets strijd of niet. Stel een emmen zou laatste duel thuis tegen Excelsior hebben en dat zou nu Ajax of PSV uit zijn, dat is een wereld van verschil

Laat het nu maar eens los man, veranderen doe je het toch niet meer. De KNVB zal er de volgende keer rekening mee houden bij het plannen.

Wat een flippo is het ook. Als je beide speelrondes doorschuift dan verandert dat toch niks aan het aantal dagen dat je niet in actie komt. De knvb heeft dan alleen meer regelwerk omdat ze ipv 1 dan 2 speelrondes moeten verschuiven

25 april 2019 om 23:41

Dat voorstel had daar niks mee te maken. Van Bommel vond het beter om de originele volgorde van spelen aan te houden. Komt ook niet uit hetzelfde interview, maar is van de persconferentie van gisteren.

25 april 2019 om 23:58

dat klopt wel maar dan heeft hij nog steeds 2 verschillende meningen.
Wat Inke aandraagt klopt dus wel eerst zeuren dat de originele speelronde aan te houden en nu zeuren over te lang pauze

26 april 2019 om 06:38

Dus als ik vandaag zeg dat Lozano slecht is en morgen dat hij goed is heeft dat niks met elkaar te maken? Van Bommel zit gewoon ergens over te klagen, die rustdagen, waar hij zelf ook niks anders voor weet. Kortom, gezeur in de marge.

Dat verslaggevers hier maar over door blijven zeuren terwijl alle standpunten nu toch wel bekend zijn. Als 't nou nog verschil zou kunnen maken in 't besluit van de knvb kon ik 't mij nog indenken.

25 april 2019 om 23:55

Het is van Bommel die zaninkt, niet de media. Hij kan simpelweg zeggen dat hij er genoeg over heeft gezegd en het daarbij laten.

26 april 2019 om 00:08

Heb jij ooit Bert Maalderink zien interviewen? Die vraag letterlijk 5x dezelfde vraag, in andere woorden. Tuurlijk wordt je er dan een keer zat vam en geef je maar hetzelfde antwoord als vorige week, wat het AD em de Telegraaf dan kunnen brengen als "nieuws".

26 april 2019 om 06:42

Klopt ook, het is allemaal de schuld van de media. Fake news fake news... Not! Ik heb Bert Maalderink mijn halve leven zien interviewen en heb hem nog nooit iemand zien dwingen een bepaald antwoord te geven. Mensen moeten eens kappen met journalisten overal de schuld van geven. Als jij al weet dat Bert 5 keer dezelfde vraag stelt, dan weet Van Bommel dat vast ook wel.

26 april 2019 om 08:06

Van Bommel is in dat geval niet opgewassen tegen Maalderink. Een tekortkoming.

Psv heeft het helaas zelf laten liggen ze hadden allang kampioen kunnen zijn.
en Ajax doet het geweldig in de CL en daar profiteert heel Nederland van maar ze zullen de CL 100% zeker niet winnen.

25 april 2019 om 23:42

Waarom profiteert heel Nederland daarvan? Volgens mij gaat de hele competitie kapot als Ajax zo gigantisch veel geld binnensleept en op die manier een monopoly positie kan creeën.

25 april 2019 om 23:46

Omdat de punten gewoon belangrijk zijn voor HEEL het Nederlands voetbal.

25 april 2019 om 23:49

Modric, je kan het punt best nog een keer zo herhalen, maar waarom is dat per se zo? Onder de streep profiteert tot nu toe alleen Ajax hier zeker erg veel van, en is het voor de rest van de clubs een soort onzeker iets, zeker voor clubs onder de top 4

25 april 2019 om 23:51

Dat moeten ze collectief binnenslepen en niet een club. Op die manier krijg je scheve verhoudingen in NL.

25 april 2019 om 23:56

Ajax had letterlijk zelf voorgesteld om een percentage van de Europese inkomsten te delen met de rest. Buiten dat er met de punten meer clubs (direct) Europa in kunnen, zullen er ook gewoon betere spelers bij en tegen Ajax willen spelen

25 april 2019 om 23:57

Dan moeten de anderen beter scouten op spelers en trainers en ook punten gaan pakken. Er zijn clubs geweest die de Europa league te min vonden weet je nog? Dat heeft Nederland ook onnodig punten gekost. Dan moet je nu niet piepen.

25 april 2019 om 23:59

Op de langere termijn is het de bedoeling dat andere clubs er ook van gaan profiteren. Straks spelen we helemaal geen cl meer! Ajax speelt nu gewoon in nederlands belang en profiteert op dit moment als enige daarvan, dus als de rest dat ook wil moeten ze maar ook meer presteren.

26 april 2019 om 00:01

Ik weet niet precies welke club je bedoelt, maar als je toevallig mijn club bedoelt dan valt in de afgelopen 5 jaar alleen de afgang tegen Osijek te bespreken. Daarvoor ging PSV door de groepsronde en vlogen ze eruit tegen Zenit, wat geen schande is

26 april 2019 om 00:02

Ik vind dat het hele Nederlandse voetbal hiervan profiteert.
Als je kijkt hoeveel spelers met een Ajax achtergrond in de E.D rondlopen die wel een goede opleiding bij Ajax hebben genoten da wordt iedereen er toch beter van

26 april 2019 om 00:06

Is toch ook zwaar overdreven dit? Alleen Ajax presteert in Europa. Wanneer hebben ploegen zoals een AZ of Vitesse of andere ploegen het vergeschopt in een Europese toernooi? Toch geen enkele ploeg. Alleen Ajax doie het goed. Ook niet altijd maar de laaste 3 jaar wel. EL finale en nu halve finale. Wanneer heeft een PSV of Feyenoord dit gepresteerd? En hoever zijn AZ en Twente gekomen in de championsleague, toen zij kampioen werden? Niet erg ver. Begrijp[ wat je zegt maar europees gezien telt alleen Ajax mee.

26 april 2019 om 00:06

Andres, ik denk dat hij doelt op uitschakelingen zoals in de EL groep met Napoli een x jaar terug. Toen kwamen ze volgens mij meerdere wedstrijden met een b elftal aanzetten

26 april 2019 om 00:10

Ik denk dat hij Feyenoord, AZ, Utrecht en Vitesse bedoelt.

26 april 2019 om 00:16

@anders13

Omdat speler veel meer waard worden, verkocht worden zodat andere clubs ineens een hele grote som geld krijgen, zoals Willem II en Rkc.

Omdat Ajax en PSV geld verdiend in de CL in een grasfonds willen stoppen om kleinere clubs te helpen een echte grasmat te krijgen.

Omdat de punten er ook voor zorgen dat er meer clubs mogen meedoen aan de EL en clubs minder voorrondes EL hoeven te spelen.

Omdat de uitstraling van de hele eredivisie opgewaardeerd wordt, worden alle spelers meer waard.

Omdat de uitstraling van de eredivisie groeit, wordt het aantrekkelijker voor sponsoren om clubs te sponsoren.

26 april 2019 om 00:19

Als Ajax wel die monopoly haalt dan gaan ze veel punten scoren waardoor veel andere NL teams Europa in mogen. Dan kan Ajax grotere spelers aantrekken en dan wordt de interesse van het buitenland groter om naar de Nederlandse competitie te kijken en dus meer tv geld inkomsten wat ten goede komt van alle clubs. Alleen zullen ze de tv gelden eerlijk moeten verdelen (a la Engeland) en dat zou mijn inziens nog wel moeten gebeuren. Ontopic: van Bommel moet gewoon niet ingaan op die vragen of anders eens dat gezeur stoppen en met een andere mogelijke oplossing komen. Je zit gewoon nu met Koningsdag in de weg en ze willen per se de laatste twee speelrondes tegelijk spelen. Kom dan maar met een alternatief? Het zeuren op een gemaakte beslissing is altijd makkelijk, nemen ze eens een beslissing is het ook niet goed dan heb ik altijd zoiets kom dan met een beter voorstel maar dat zal er vast niet zijn.....

26 april 2019 om 00:27

Waarom Nederland hiervan profiteert? Wat dacht je ervan dat wanneer Ajax wellicht met een hoop geluk de CL wint dat er meer interesse is voor de Eredivisie? Dat sponsors meer zien in het investeren in Eredivisieclubs? Dat de Eredivisie een naam krijgt als competitie waar talent zich goed kan ontwikkelen, aangezien Ajax met redelijk wat jeugdspelers ver komt in de CL? Etc.

26 april 2019 om 00:32

Het is ook heel belangrijk dat de eredivisie leuk blijft en niet dat we Frankrijk, Duitsland en Italië achterna gaan. En als voetbalbond moet je dat dus ook zeker niet faciliteren. Dat is nu wel gaande. De KNVB is maar met één ding bezig en dat is het imago van het Nederlands voetbal.

26 april 2019 om 00:44

@andres

Wat dacht je van het feit dat de kampioen van volgend jaar gewoon direct CL speelt dankzij Ajax. Maar daar wordt weer heel erg gauw overheen gelezen. Plus kunnen we de punten van dit seizoen de komende 5 jaar gebruiken in de coëfficientenlijst van de Uefa.

Natuurlijk haalt Ajax ook veel geld binnen, maar dat mag toch ook wel of niet? Ajax speelt toch niet alleen in het belang van het NL voetbal? Dat geld verdienen ze toch echt zelf. Plus zoals hierboven genoemd geeft het ook het NL voetbal meer aanzien. Meer topspelers/talenten zullen naar NL willen trekken, andere ploegen in de top 4 maken een betere kans op Europees voetbal vanwege de ranking.

26 april 2019 om 00:45

In welk opzicht gaan wij al die landen achterna? Het kampioenschap gaat al een tijdje tussen voornamelijk Ajax en Psv, met af en toe een andere club als winnaar. Dus we zitten ongeveer in hetzelfde schuitje als Duitsland.

Als je de Eredivisie dan beter op de kaart kan brengen, dan moet je Europees succes belonen. Prestaties als een halve finale of zelfs finale CL is in het huidige voetbal voor Nederlandse clubs zeldzaam. Dan moet je er als kleine competitie ervoor zorgen dat de club die de competitie representeert optimaal kan presteren. Dit is reclame voor het Nederlands voetbal en de Nederlandse competitie.

26 april 2019 om 02:37

Jeetje wat een afgunst en jaloezie gaat hier weer van uit. Alle geld dat Ajax binnen haalt komt doordat ze met z'n allen er alles aan hebben gedaan om dit te presteren. PSV en Feyenoord hebben dit ook geprobeerd, maar hebben gefaald. Waarom moet Ajax zich dan schuldig voelen omdat zij beloond worden met zoveel geld vanwege hun prestaties? Bovendien profiteren de andere clubs er ook van want doordat er dit jaar zoveel punten zijn binnengehaald staan we 11 en niet 13e of 14e, want dan zouden er nog minder clubs in europa moeten spelen en die zouden dan nog meer voorrondes moeten spelen voordat ze uberhaupt in de groepsfase van de champions league of europa league komen. Dis niet jezelf in een slachtofferrol plaatsen, maar probeer het vanuit een wat breder perspectief te bekijken.

26 april 2019 om 13:44

@redey: voor de clubs uit het linkerrijtje worden hierdoor de kansen op europees voetbal vergroot. Hierdoor meer inkomen en meer aanzien. Hierdoor kunnen betere spelers worden gekocht/gehaad en willen meer spelers naar die clubs komen. Voor de clubs uit het rechterrijtje: meer inkomsten uit tv en reclame geld, meer inkomsten uit sponsoren, hogere transfersommen die ze ontvangen voor hun spelers en ook betere spelers die naar hun toe willen, immers is de competitie in zijn geheel van een hogere status. Dus ja, élke club profiteert van deze prestatie van Ajax. En dat gaat zelfs verder door naar de lagere divisies.

25 april 2019 om 23:59

Zou maar uitkijken met dit uitspraken. Ajax zou ook de voorronde CL, de poule niet door komen zou niet winnen van Real en Juventus. En volgens mij staan ze gewoon in de halve finale.

26 april 2019 om 13:49

@ronaldogoat: net zoals Ajax nooit in deze cl groep door zouden gaan? Nooit zouden winnen van real? Nooit zouden winnen van Juventus? Natuurlijk is Ajax nog steeds de underdog, maar kom op zeg. Als je gelijk of beter bent dan bayern, real en juventus, dan is de kans toch aanwezig dat je tegen spurs en barca/liverpool ook kan winnen?

De interviewer stelde een goede vraag, weet jij een betere oplossing? Het antwoord van van Bommel was, nee. Maar ik maak geen competitie opzet.

Het doet er verder allemaal niet toe. Alles draait om de uit wedstrijd van PSV tegen AZ terwijl Ajax thuis tegen Utrecht speelt. Alleen als Ajax punten laat liggen terwijl PSV wint, kan PSV nog kampioen worden.

Kotsbeu van die man, wordt echt een zielig figuur. Gunfactor is ook helemaal verdwenen

Heeft gewoon gelijk. Schandalig eigenlijk als je er over nadenkt. Verplaats dan alleen het duel van Ajax maar geen hele speelronde

25 april 2019 om 23:45

Of je leest even wat meer over dit onderwerp en komt dan terug om te reageren!

25 april 2019 om 23:46

Dat zou nóg meer competitievervalsing zijn helaas. Het is niet zo dat de KNVB kon zwemmen in de mogelijkheden.

25 april 2019 om 23:48

Mijn God.. De KNVB heeft voorgesteld om alleen De graafschap - Ajax te verplaatsen maar toen gingen clubs en fans op tilt omdat dat competitievervalsing zou zijn. Dus verplaatste de KNVB de hele speelronde en nu moest weer alleen De Graafschap - Ajax verzet worden.. tja..

26 april 2019 om 09:04

Ben jij dom of doe je gewoon dom? Heb jij onder een steen geleefd?

Mark herhaalt zijn standpunt toch gewoob? Niet gek als daar weer opnieuw naar gevraagd wordt.

26 april 2019 om 00:00

Ja, wel gek. Je kunt ook simpelweg aangeven ee genoeg over gezegd te hebben. Ze spelen in op z’n emotie en dat gaat bij hen nogal makkelijk.

26 april 2019 om 00:07

Waarom zou hij dat moeten zeggen volgens jou? Siert hem juist dat hij gewoon blijft zeggen wat hij denkt.

26 april 2019 om 06:53

Jaakke,

Persoonlijk vind ik 3x hetzelfde kritiek hebben op iemand hetzelfde gedrag (en dat is alleen nog maar dit artikel hè). Geef bij je eerste reactie simpelweg aan er genoeg over gezegd te hebben. Van Bommel speelt in op de emotie van de luisteraar/lezer, en dat gaat bij jou nogal makkelijk. De ironie spat er vanaf werkelijk.

Maar laten we het zo bekijken, Van Bommel is niks beter dan jou, jij dan ook weer niks beter dan Van Bommel.

Wat mij betreft is dit verder ook een afgesloten hoofdstuk, daar geef ik je gelijk in. Hij staat gewoon de pers te woord (staat ook in zijn functieomschrijving), maar kan zelf inderdaad wel de streep trekken van ‘nu is het genoeg geweest’. Echter wie zijn wij dan weer om te bepalen wanneer hij dit doet?

26 april 2019 om 08:13

Ik denk dat je mn reactie’s nog maar eens goed moet lezen. Nergens zeg ik dat ik er genoeg over heb gezegd. Maar hã©, toch leuk dat je mij vergelijkt met een trainer van een topclub vwb reactie. Beetje gek natuurlijk, ik hoef me namelijk op dat vlak niet te verantwoorden.
Waar je volledig gelijk in hebt is de ironie die van Bommel bij mij te weeg brengt. Hij kan zo gemaakt zielig zijn, ik moet er erg om lachen

26 april 2019 om 00:22

Prima als je dat doet maar kom dan ook met een oplossing waarmee je het in jou ogen dan wel goed kan oplossen maar dat doet meneer van Bommel niet. Dus erg zwak om weer te gaan huilen over iets waar hij zelf geen andere oplossing voor heeft....

Mark je begint me nu de strot uit te hangen met je gezeik. Je klaagt over de beslissing van de KNVB, maar als de verslaggever vraagt of je een andere oplossing weet, zeg je dat jij de programmamaker niet bent. Oftewel een betere oplossing is er gewoon niet. Wees blij dat het huidige bestuur van de KNVN eindelijk daadkrachtige beslissingen neemt. En kom niet aan met het verhaal dat de KNVB van tevoren rekening had moeten houden dat Ajax of PSV de halve finale van de CL zou halen want dit is gewoon een uitzonderlijke van Ajax

“Je moet daar op voorhand rekening mee houden”.. Nou Mark, dat heb jij zelf ook niet gedaan want je had met PSV ook in de halve finale kunnen komen. Had dan gezegd bij de bekendmaking van het competitieschema dat er knooppunten zijn.

Valt me nog me dat hij niet zegt dat zijn kinderen het er niet mee eens zijn met deze oplossing. Ik kan de frustratie voorstellen, 2 weken rust is niet ideaal. Maar om er dan weer op terug te komen, terwijl je altijd je zelf wil doen laten overkomen als een koele kikker.

25 april 2019 om 23:49

Komt hij er op terug of wordt hij er naar gevraagd voor de 30e keer? Journalisten willen gewoon dit nog een keer horen zodat ze weer een artikel hebben.

26 april 2019 om 02:26

Hij Kan ook gewoon zeggen dat hij zij menig, of die van zijn kinderen , al heeft gegeven en dat het dus bekend is hoe hij er over denkt

26 april 2019 om 07:02

@Skede: van Bommel is altijd aan het zeiken (vooral langs de lijn), en in interviews maakt hij zich ook elke week belachelijker. Ook al krijgt hij de vraag, kan hij deze netjes naast zich neerleggen en aangeven dat die discussie al gevoerd is. Maar nee, clowneske Van Bommel moet er zijn eigen show van maken!

26 april 2019 om 00:02

Kan Lozano mooi genezen. Elk nadeel heb z’n voordeel. Hij is gewoon dom ok er weer op te reageren.

Wat een onzin dit. Het is ook in jouw belang Mark en van PSV en het hele Nederlandse voetbal. En daar zou ik net zo over denken als Feyenoord in de halve finale Chmpions League zou staan of PSV of voor mijn part De Graafschap.

Als Mark nou eerst begint die Malen altijd basis te laten voetballen en Rosario eruit haalt dan gaat het sowieso stukken beter met Psv. Dan hoeft hij niet over dit soort zaken te beginnen. Wat was die malen goed zeg en die Rosario matig.

Maar mocht PSV nou zo ver zijn gekomen, had hij dan dezelfde mening gehad?

Gewoon vanavond een stuk of zeven doelpunten maken tegen de werkweigeraars van Willen II helpt veel meer.....

Ook PSV is voorafgaand aan het seizoen akkoord gegaan met deze regeling. Omdat deze regeling ook PSV ten goede komt.

25 april 2019 om 23:50

Dit is echt onzin. Niemand is hier mee akkoord gegaan. Overigens vind ik de beslissing van de Knvb gewoon logisch. Maar vooraf is dit helemaal niet besproken.

26 april 2019 om 00:23

De Knvb is aangesloten bij de Uefa en moet zich dien ten gevolge aan de Uefa regels houden. De Knvb moest de wedstrijd van Ajax verplaatsen, daarin had de Knvb geen keuze. Hoefde ook niet vooraf besproken te worden, zo zijn de regels nu eenmaal. Precies hetzelfde wat de FA moest doen. Ook die moesten de wedstrijd van Tottenham verplaatsen.

Het verplaatsen van de hele ronde is een Knvb beslissing waarop meer dan genoeg aan te merken is/was. Was mijn inziens ook niet nodig geweest, anders dan de clubs die tegen degradatie strijden. Daar mocht er niet teveel impact zijn. Maar er waren problemen op en rond Koningsdag, als ik het goed begrepen heb.

Uiteindelijk zit de fout in een te strak eredivisie schema waarin geen rekening gehouden is met clubs die ver komen in Europa terwijl Ajax twee jaar geleden nog de finale EL haalde.

26 april 2019 om 00:27

Die 48 uur rust is een richtlijn. Geen regel. Daar mag je als ik het goed heb gewoon van afwijken. Dus de Knvb zat daar niet aan vast. Wel goed dat ze dat niet gedaan hebben hoor, daar niet van. Dat was ook bezopen geweest.

26 april 2019 om 06:08

48 uur rust is een regel van de UEFA als er Europees gespeeld moet worden. Daar mag dus niet van afgeweken worden

Nu moet je er toch een keertje overheen kunnen stappen. Je bent toch geen 14 meer?

26 april 2019 om 00:06

Dan moeten ze het hem niet nog een keer vragen misschien?

Waarom niet de bekerfinale verplaatsen en op 5 mei de competitie ronde spelen? Kun je de bekerfinale op woensdag 8 mei doen en de laatste competitie ronde op 12 mei. Vind zelf 17 dagen wachten wel erg veel.

26 april 2019 om 00:13

8 mei kan dus niet zie ik net. Doen we de bekerfinale op 15 mei. Opgelost.

Het is een buitengewoon rare situatie dat je aan het slot van de competitie plotseling zeventien dagen niet in actie komt.

Tja of 14 of 16.5dagen geen actie nou zo’n wereld van verschil is...

Alles of niets.
Historisch is dit seizoen sowieso.
Maar het kan niet zo zijn dat Ajax met lege handen komt.
En de knvb beker is dan te weinig.
Landskampioen is een must en Cl winnen zou echt historisch zijn.

Misschien dat ik het niet begrijp, of dat het interview in het echt anders is gegaan. Maar als beide speelrondes verplaatst worden dan blijf je toch altijd een dag of 17 rust houden omdat de bekerfinale en 2x CL van Ajax ertussen zit? Dus ik begrijp niet echt wat van Bommel nou precies dwars zit. Hij zegt (gezien de aanhalingstekens) die 17 dagen, maar de oplossing die hij noemt laat lijken dat hij een probleem heeft met het omwisselen van de rondes. Los daarvan heb ik nu inmiddels van Bommel al 3 keer horen klagen hierover. Nu weten we het wel.

Ik heb totaal niks met Ajax en ook totaal niks met PSV maar ben wel benieuwd of Van Bommel dit ook had gezegd als PSV in de halve finale van de CL stond?

Hij heeft groot gelijk. Zelf ben ik er ook helemaal klaar mee. Ik zal de wedstrijd van mijn club op 15 mei dan ook niet bezoeken.

Als PSV volgend jaar kampioen wordt hoeven ze geen voorrondes te spelen dankzij Ajax

Maar zover reikt de intelligentie van de heer van Bommel niet

Bah wat een misselijk mannetje.. Als hij volgend jaar zo presteert mag hij samen met Bert de zandbak aanvegen

Maar als PSV er zou staan en het eerst voor hun verplaats was het de beste oplossing in de geschiedenis van het voetbal......... verschrikkelijke man die van Bommel als speler ook al.

Waar ik pissig om raak is dat de media nog steeds meldt dat Ajax tegemoet gekomen wordt. Dat is niet zo. Er zijn regels. UEFA regels over hoeveel tijd er tussen die wedstrijden moet zitten. Daarom is die speelronde verplaatst. Niet om Ajax te helpen. Kap daar nou eens mee.

Wat een jankerd die van Bommel. We weten nu wel dat je het er niet mee eens bent. Mocht ze geen kampioen worden, dan weet van Bommel waar het aan ligt, niet aan hun zelf maar aan de KNVB.

Maar als PSV de komenden 2 wedstrijden wint, en Ajax wint ook de komenden 2 eredivisie wedstrijden dan heeft PSV in de voorgaande wedsrijden toch punten laten liggen? Dus, waar zeurt deze droeftoeter nu toch steeds om......

Zo boos zal hij niet zijn denk ik, hij is immers nooit met Ajax bezig deze man. Karikatuur van zichzelf.

Zo zeg, wat een nare vent is die Van Bommel toch keer op keer. PSV zou er goed aan doen om duidelijke mediakaders op te stellen voor hem. Van Bommel maakt zich met de dag belachelijker met zijn gedrag. Ik begrijp de knvb ook niet dat ze dat gezever en gezeik langs de lijn accepteren van hem.

Bommeltje boos? Even ophouden grote jongen. Jij hebt misschien ook wel belang bij de punten die Ajax aan het verzamelen is.

Wat een PSV haat toch elke keer weer bij een PSV topic -_-
Het zit wel heel diep bij veel supporters dat ze al paar jaar geen kampioen zijn geworden.

Los van wat hij inhoudelijk zegt/beweert...ben al een tijdje klaar met dit puberaal mannetje.
Gisteren tegen Willem II ook weer als een klein kind staan te schreeuwen over een inworp die niet gegeven werd en hevig verontwaardigd naar die 4e man staren...bah ...
Is geen visitekaartje voor Psv.

Een echt goede oplossing is om je als trainer te bemoeien met de zaken die jou aangaan en het bestuurlijk overleg met de Knvb door de bestuurders te laten voeren.

pfff. laat me nadenken. In de eredivisie spelen 18 clubs... 34 speelronden dus.dat houdt in dat elke club 17 thuis- en uitwedstrijden speelt. Beetje variatie... paar uitwedstrijdjes, dan weer paar thuis spelen... Aan het eind heeft iedereen dus evenveel wedstrijden voor de eredivisie gespeeld, toch? Dat speelronde 33 en 34 omgedraaid worden, moet dus voor de teams niets uitmaken. iedereen heeft evenveel uit en thuis gespeeld. Wie dan, na de laatste speelronde bovenaan staat is kampioen. Hoe simpel kan het zijn.
Het verplaatsen van wedstrijden heeft in dit specifieke geval niets met een eventueel verzoek van ajax te maken maar alles met de reglementen van de uefa... Wie zich daar niet in kan vinden zal bij zichzelf te rade moeten gaan.

‘Wij zijn alleen met onszelf bezig, niet met randzaken?’ En ‘lekker onverstoorbaar’, Mark! 👍🏻

Wat een zeikerd! Alsof de knvb dit allemaal alleen maar voor Ajax zou doen! Ga nou maar met aanvallende middenvelder spelen ipv looen zeiken en zeuren de hele tijd! Alleen hier al om gun ik het v Bommel niet. Zeurbommeltje!

Eerst melden dat je het een goed besluit vind van de knvb om er vervolgens 3x op terug te komen dat t toch anders had gekund, apart.

Ajax MAG niet 2 dagen na een speelronde voetballen. Daarbij zou iedere beslissing iets van weerstand oproepen. Stop met dat gejank, steun iedere club in Europa zo goed mogelijk en voetbal voor je land/supporters. Dat de beste moge winnen.

Als de speelronde niet was verplaatst hadden alle clubs m.u.v. Ajax en Willem 2 14 dagen rust in de competitie. Nou, nou, het is wat. 3 Dagen langer. Zeikerd eerste klas.

Ik vind het knap dat hij nog steeds antwoordt. Ik ken een voormalige trainer van Ajax die nooit zijn fatsoen kon houden😂

Bommeltje, als PSV in de halve finale van de CL had gestaan, had je dan gezegd: 'nee nee, wij hoeven geen extra rust, programma is programma'?

26 april 2019 om 08:52

Ik vraag me af of in dat geval PSV extra rust zou hebben gekregen.

26 april 2019 om 08:58

Waarom vraag je je dat af? Je impliceert dat Ajax een voorkeursbehandeling krijgt. Dat PSV in een soortgelijke situatie geen hulp van de KNVB zou krijgen? Dat lijkt me erg sterk. En vind je insinuatie een beetje zielig eigenlijk. Nog even los van het feit of de programmawijzigingen goed of slecht zijn, is het een heel andere kwestie of dit partijdigheid is van de KNVB of niet. Ik denk dat iedere ploeg in de halve finale CL hetzelfde geholpen zou worden.

Het mag niet gezegd worden maar MvB heeft gewoon gelijk. Moet je in een andere competitie eens flikken om een ploeg zo sterk te bevoordelen en een andere zo sterk te benadelen....maar hier kan dat allemaal omdat dit toch het land van de makke schapen is. Psv'ers sta toch eens op en laat je horen, jullie worden gruwelijk genaaid

Wat een negativiteit van Van Bommel. In principe heeft zn selectie 2 weken de tijd om te trainen voor twee maal een monsterscore neer te zetten . Daarbij is het voor o.a. PSV en andere Nederlandse clubs van levensbelang dat Ajax extra kan punten te pakken. Dus mocht PSV kampioen worden zijn ze meteen geplaatst. bedank nog ff de Knvb en Ajax. Dit werkt voor iedereen door. Zie er toch ook iets positiefs in. Alleen maar negatief. Prachtig om te zien dat een Nederlandse club bij de laatste vier van de Cl zit. Zeker nadat we heel ver zijn weggezakt waarbij er zelfs geen club dit jaar Europa League speelde. Door extra punten te verzamelen scheelt het misschien in de toekomst ook om zoveel extra voorrondes te spelen.
Ach ja als de zon schijnt in NL is het te heet en te droog voor Bommeltje . En als het regent dan is ie wel toe aan een lekker zonnetje. Typisch Nederlands?

Ergens snap ik hem wel. Nu moet hij in speelronde 33 tegen AZ met PSV. AZ is nog niet zeker van plek 4, wat het in speelronde 34 waarschijnlijk wel is. AZ moet dus vol aan de bak. Van Bommel had misschien al in zijn hoofd dat AZ nergens meer om hoeft te spelen de laatste speeldag. Dan wordt dit toch opeens een ander potje, met andere belangen. Zelfde geldt overigens ook voor Utrecht natuurlijk, die moeten tegen Ajax de laatste strohalm grijpen voor plaats 4.

Hij heeft wel degelijk een goed punt, maar om dat nu elke keer aan te halen. Leg dit lekker intern neer bij de Knvb dan.

PSV kan dan toch oefenen tegen een andere eredivisie club. Feyenoord/AZ. Beetje op niveau.. Hebben ze iets te doen tussen de wedstrijden door. Ik zie helemaal geen probleem.

Lijkt er toch op dat niet iedereen het zomaar accepteert, in ieder geval van Bommel niet.
Vraag mij soms wel eens af of het nu echt zo moeilijk is om je in een ander te verplaatsen? En vraag mij ook af of dit niet een heel hypocriete reactie is vanuit het psv kamp aangezien deze al jaren vragen om aanpassing aan de Europese wedstrijden. Alleen valt het nu voor de concurrentie goed en dan gaan we meteen weer liggen huilen. Maw we zijn voor verbeteringen, maar alleen als ze ten goede komen aan onszelf. Heb AJAX nog nooit zo verongelijkt horen reageren. Maar klaarblijkelijk is er een verschil van invulling bij beide clubs als ze aangeven niet met de ander bezig te zijn. Hoor Ajax weinig over PSV en hoor van Bommel toch elke kans waarnemen om zijn goedkope zogenaamde psychologische spelletjes te spelen.
Wat zou het de clubs sieren als ze gewoon constructief met elkaar en voor elkaar de boel proberen te verbeteren.

Als het zaterdag geen koningsdag was geweest dan was het complete speelronde naar zaterdag verplaatst. Dan had er in de midweekse speelronde verschoven 2 wedstrijden verplaatst moeten worden

Ik kan mij vergissen. Maar volgens mij hadden de clubs (op Ajax en Willem 2 na) sowieso 14 dagen "vakantie". Normaal gesproken hadden ze aanstaande zondag ronde 33 gespeeld, dan volgende week niets in verband met de bekerfinale en de week daarop ronde 34. Het lijkt mij dat de 3 dagen extra vrij nu niet een heel groot verschil maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
4.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller163
D. MalenAanvaller1311
BrumaAanvaller112
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
J. ZoetKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

271 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2018- PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München

In de wandelgangen

Zaterdag 14 december
Manchester United en Arsenal zijn in de race om de handtekening van Dejan Kulusevski. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren