‘United kan grootverdiener onder één voorwaarde uitzwaaien naar Milaan’

Donderdag, 25 april 2019 om

Manchester United verzekerde zich ruim een jaar geleden na een maandenlange transfersoap van de diensten van Alexis Sánchez. De van Arsenal overgenomen Chileen komt vooralsnog echter totaal niet uit de verf op Old Trafford en hij trof pas vijf keer doel namens the Red Devils. De rode club uit Manchester staat dan ook niet afwijzend tegenover een zomers vertrek van de aanvaller, maar zijn weeksalaris zorgt vooralsnog voor een onoverkomelijk obstakel.

De dertigjarige Sánchez verdient namelijk om en nabij de 580 duizend euro op wekelijkse basis en er heeft zich nog geen club gemeld die bereid is om dat bedrag op tafel te leggen. The Independent citeert donderdag een bron dichtbij de club die stelt dat er ‘bijna geen markt voor hem is’. De Engelse krant voert Internazionale wel op als mogelijke nieuwe bestemming, maar de Italianen willen slechts op één voorwaarde meewerken aan een transfer: als Sánchez zijn salariseisen drastisch laat zakken.

De 124-voudig international van zijn land werd in het verleden ook in verband gebracht met onder meer Paris Saint-Germain, dat vanwege de kosten en Sánchez’ prestaties van de afgelopen tijd inmiddels echter afgehaakt is. Inter is op dit moment een van de weinige grote Europese clubs met interesse en de verwachting is dat i Nerazzurri in de zomer voor flink wat actie op de transfermarkt gaan zorgen.

Het kamp-Sánchez twijfelt nu of de aanvaller beter tegen een lager salaris naar Milaan kan gaan, of dat hij zijn tot 2022 doorlopende contract in Manchester ‘gewoon’ uit moet dienen. De linksbuiten is overigens niet de enige speler van Manchester United die interesse geniet vanuit het Giuseppe Meazza. Antonio Valencia zou namelijk eveneens in beeld zijn bij de huidige nummer drie van de Serie A, al lijkt de voorkeur van de rechtsback in eerste instantie uit te gaan naar een avontuur in de Amerikaanse Major League Soccer.


Poll

Denk jij dat Alexis Sánchez volgend seizoen nog bij Manchester United speelt?


Gerelateerd

40 reacties (laatste reactie door dante)

Strik er om en laten gaan. Net zoals de halve selectie. Excuus trouwens aan alle OLiverpool fans ik heb jullie jaren lang uitgelachen om spelers als Carrol en Downing maar het niveau en de prijs van United spelers is ook om te lachen

25 april 2019 om 16:45

Strik er om en laten gaan is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik zou hem heel goed begrijpen als hij nog één seizoen blij Manchester United blijft, of zelfs zijn contract daar gaat uitdienen. 580.000 per week is natuurlijk bizar veel en bij geen enkele club kan hij ook maar in de buurt komen van dat bedrag. Als ik hem was zou ik nog minimaal één seizoen bij Manchester United blijven, hard trainen en hopen dat je weer op je oude niveau komt en een basisplaats kan veroveren. Als dat er niet in zit dan kan hij volgend seizoen nog steeds veel geld verdienen bij een (sub)topclub in een topcompetitie voor wat minder geld.

25 april 2019 om 17:49

Lexi moet gewoon lekker blijven zitten en de miljoenen laten binnenstromen. Heeft mooie carriere gehad, grote clubs gespeeld, zichzelf nu wel bewezen. Is ruim 30 jaar oud, en kan nog lekker 3 jaar lang 30 miljoen per jaar opstrijken. 30 miljoen! Hopelijk leert zo'n club er dan op een gegeven moment ook iets van.

25 april 2019 om 18:55

Inderdaad en het lijkt er ook op dat er in die tijd nog zo'n 2 a 3 nieuwe trainers komen dus kansen krijgt hij ook nog zat.

25 april 2019 om 16:46

Hij mag gaan, dat is toch duidelijk gemaakt. Alleen is er geen club die 25 miljoen zijn salaris jaarlijks aftikt. Logisch, dat behoeft geen uitleg.

25 april 2019 om 17:15

Als het zou kunnen zou ik alleen De Gea, Shaw, Pogba, Herrera, Rashford, Martial en Young houden maar dat zal niet gaan natuurlijk. Als er maar 5 spelers vertrekken en er wordt niet heel hard de portemonnee getrokken dan draait Utd volgend jaar waarschijnlijk ook niet mee om het kampioenschap

25 april 2019 om 17:51

Young als mascotte bedoel je dan?

25 april 2019 om 18:05

Tuurlijk die maakt nu veel te veel minuten maar je moet een cultuurbewaker hebben

25 april 2019 om 19:55

Eerder als ballenjongen. Daar leren ze hoe ze de bal naar de juiste man moeten geven

25 april 2019 om 18:29

Maar waar moet hij naar toe met dat Salaris?
Dat is 30 miljoen per jaar, best betaalde spelers bij Inter zijn Icardi (7 mln) en Perisic (5 mln).
Zijn contract loopt na de zomer nog 3 jaar door bij elkaar is dat is 90 miljoen, kan me niet voorstellen dat iemand daar zomaar van weg loopt.

25 april 2019 om 19:54

Ja maar wie hd gedacht dat Sanchez en Pogba niet hij gewenst niveau zouden halen, zoals bij hun vorige club. Daarvoor waren het zeer welkome aankopen. United moet niet dat niveau van de Carrols en Downings in gaan. Juist goeie spelers aantrekken door salaris of premie. Daar waar City mee is groot geworden.

25 april 2019 om 22:30

Pogba doet het gewoon goed en Sanchez was al aan het sukkelen met zijn niveau bij Arsenal.

27 april 2019 om 03:53

Alexis in goede doen kan echt wel wat toevoegen aan dit united, en zeker met dit salaris blijft tie wel bijmN united

Inter gaat de CL en dan moeten er grote transfers komen maar dit is waarschijnlijke niet de juiste. Als snanchez voor de breedte word gehaald is het prima. Maar als basisspeler komt hij snelheid te kort maar je weet nooit misschien herpakt hij zicht en word het weer een speler van klasse. Als het echt gebeurt is het fantastisch voor united maar wel een twijfelgeval aan de kant van inter. Voor sanchez wel een goede transfer want dan is hij verzekerd van CL voetbal.

Bizar om te zien wat er bij United gebeurt zeg. Als je die opstelling van gister ziet, word je al niet bepaald vrolijk. Maar als je vervolgens ziet dat de kanonnen (althans, qua salaris en naam) op de bank zitten met Alexis, Mata, Martial en Matic, dan kun je toch gerust zeggen dat er iets goed mis gaat daar. En van die spelers kom je ook lastig af, zoals hierboven ook aangegeven wordt omtrent Sanchez.

Wat een puinhoop is er van die club gemaakt zeg, het leek gister wel alsof ze expres wilden verliezen.

25 april 2019 om 16:55

Het kan voordeel van het mislopen van CL voetbal kan zijn dat bepaalde grootverdieners hun heil ergens anders gaan zoeken. Elk nadeel heb z'n voordeel ;p

Zou hem graag bij everton willen zien als beweeglijke spits. Past perfect in het spel van Silva ondanks dat DLC het ook geweldig doet. Denk alleen niet dat hij een stap omlaag wilt doen.

Als ik united was zou ik hem verkopen en dan een deel van de transfer som aan Sanchez zelf geven zodat hij ergens anders een lager salaris kan accepteren zodat hij in ieder geval weg is bij de club.f

25 april 2019 om 17:07

Dan nog blijft het een moeilijke oefening voor United. Stel dat er een club is die hem wilt overnemen voor 30 miljoen en een salaris van 300.000 (en dit is echt al extreem gul nadat hij al bijna 2 jaar zwak speelt en weinig restwaarde heeft). In dat geval zou hij 280.000 per week minder verdienen, wat erop neerkomt dat Sanchez de komende 3 seizoenen (aangezien hij bij United een contract heeft tot 2022) 13 miljoen per jaar minder zou verdienen. Dus zelfs al zou United de volledige transfersom aan Sanchez geven zou hij nog altijd een verlies hebben van 9 miljoen.

Uiteraard is die 580.000 wel brutto en moeten er overal nog andere belastingen bij transfersoms worden ingerekend waardoor die hele berekening anders zou uitdraaien, maar het is dus echt niet zo makkelijk om Sanchez zomaar van de hand te doen als hij zelf niet bereid is om vele miljoenen op te geven.

Wat een gestoord salaris voor een speler die echt helemaal niets heeft toegevoegd aan United. Maarja, het was wel echt een topspeler voorheen.

Uiteindelijk is de ruil Miki-Alexis ook wel een komische. De ene waardeloze speler voor de andere geruild.

25 april 2019 om 16:49

Toch wel lekker, er zijn maanden waarin ik dat niet verdien en dat voor een beetje trainen, rondhuppelen en verder je mond houden, en oja, af en toe invallen.

30 jaar pas! Ben benieuwd naar zijn keuze. Gaat hij voor het geld of probeert hij nog een mooi einde aan zijn carierre te maken. Ooit een mooie voetballer om naar te kijken, dus zou mooi zijn als hij voor een sportief avontuur zou kiezen.

25 april 2019 om 18:28

ik zou voor t geld kiezen, dan maar verpieteren op de bank. carriere is toch al voorbij, zoveel mogelijk cashen voor je pensioen.

Misschien kan united eens aanvallend proberen te spelen. Met sanchez. Lukaku.rashford en pogba daarachter.. mooi met martial rouleren voorin. Maar ze bouwen liever muren

25 april 2019 om 17:08

Dat probeerden ze aan het begin van het seizoen, Mourinho ging tot ieders verbazing heel aanvallend van start. Maar met de gatenkaas achterin bleek dat complete zelfmoord, ze werden er door oa Spurs volledig uitgecounterd, dus na een maand of twee kon dat idee weer naar de prullenbak.

25 april 2019 om 17:09

Aanvallend spelen met jones, smalling en young achterin? Als je elke wedstrijd 5 tegendoelpunten wilt moet je het vooral doen.

25 april 2019 om 18:49

Smalling is nog een goede back-up. Maar voor de rest moet je een volledig nieuw fundament neerzetten. Met Alderweireld zou je er al op vooruitgaan. Dan nog eentje in dezelfde mal voor daarnaast. Kan je tenminste je opbouw van achteruit gaan verzorgen. Maakt het ook makkelijker voor de middenvelders. En verder mensen eruit filteren die echt mee verder willen. Niemand meer die twijfelen om te vertrekken. Sanchez proberen te verkopen want die weegt op het salarishuis. En zal ervoor zorgen dat middelmatige spelers om gekke lonen komen vragen. En er schijnt wel best veel goede jeugd aan te komen. Meer kansen voor hen ook.

26 april 2019 om 11:05

Ach je kunt ook verdedigen en met 4 0 van everton verliezen. Of 0 schoten tegen psg in dr 2e helft waar je gelukkig doorgaat. 7 van de laatste 9 verloren met een verdedigende stijl. Top man dat willen ze. Vooral niet van je eigen kracht uitgaan maar alleen maar je zwaktes camoufleren.. jaa heeft ze heel wat opgeleverd.

Kans is groot dat United nog een deel van zijn salaris gaat moeten betalen na zijn vertrek. Kan me wel voorstellen dat Sanchez zijn eisen wat wilt laten zakken maar niet dat er een club is die hem momenteel meer dan 250.000 per week wilt aanbieden en dat is al minder dan 50% (als de berichten kloppen) van wat hij nu krijgt. Een vermindering van 60% van je loon zou niemand aanvaarden als je in de positie zit om tot 2022 nog 100% van dat loon te krijgen. Dus denk dat United nog een vrij groot deel gaat moeten blijven betalen.

Tenzij er bv een Chinese club bereid is om dat loon helemaal over te nemen en Sanchez zelf daar naar wilt gaan.

580.000 euro op wekelijkse basis is natuurlijk bizar veel. Ik ga er vanuit dat er geen club voor hem is die ook maar de helft zou willen uitkeren na zo'n seizoen.

25 april 2019 om 17:06

Ik weet ook niet helemaal waar dat bedrag vandaan komt, zijn contract is eerder uitgelekt op Football Leaks en dat was 391k per week? Er zitten nog wat bonussen bovenop maar als hij niet speelt dan krijgt-ie die natuurlijk ook niet.

Alsnog gaat ook niemand hem in deze vorm vier ton per week betalen, een Milan zal bv met moeite de helft kunnen ophoesten, ze zitten daar met een relatief beperkt salarishuis tov de topclubs in Engeland. Ik ben wel benieuwd of hij ergens anders wel weer op niveau kan komen, zo oud is hij niet en bij Arsenal was hij niet zo lang geleden nog een van de 2-3 beste aanvallers van de PL.

25 april 2019 om 19:37

Wel vreemd idd dat ze dan bij zo'n bedrag uitkomen. Mocht inter de CL bereiken kunnen ze misschien wat spelen met het salaris maar ik denk dat 150k per week echt de max is hoor.

26 april 2019 om 02:02

Bedenk wel dat de salarissen die in Engeland genoemd worden altijd bruto zijn, en in Italie netto. Inter kan zeker wel verder dan 150k bruto.

Moet je nagaan dat Eriksen 80000 per week pakt. Idioot zijn ze bij United

Als ik Sanchez was zou ik never nooit meer weggaan tot het einde van zijn contract. Dat salaris laat je niet lopen. Heel Chili kan hij er van laten meegenieten. Wat een prutsers bij ManUtd toch.

Wat ik niet snap is dat spelers nog zoveel waarde hechten aan een salaris verdienen bij een andere club dat ongeveer even hoog is als wat ze nu verdienen. Sanchez heeft waarschijnlijk minimaal 50 miljoen op zn rekening. Wat zou een salaris zo'n speler dan nog uitmaken. Je kan het nooit opmaken maar dan zit je wel lekker de bank warm te houden. Het financiele plaatje lijkt bij veel spelers wel belangrijker te zijn dan het sportieve plaatje..

Blijft bizar. Sinds zijn transfer is zijn salaris in de artikelen elke 2 maanden letterlijk met zo'n 25000 p/week omhoog gegaan. En niemand die beseft dat ze zichzelf voor schut zetten, doordat het dan blijkbaar in de vorige 10 artikelen niet klopte .. Journalistiek anno 2019!

wat een verval daar, alle trainers hebben spelers mogen kopen en nu zit je met een elftal dat voor een specifieke trainer getekend heeft. schuld van de directie en eigenaren. zie niet snel een oplossing eigenlijk. nog best knap dat ze relatief hoog staan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Actuele wedstrijden

233 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Manchester United 20 1 3 0
2017/2018 Manchester United 12 2 1 0
2017/2018 Arsenal 19 7 4 0
2016/2017 Arsenal 38 24 6 0
2015/2016 Arsenal 30 13 1 0
Laatste voetbalnieuws

Kopbal van Edinson Cavani zorgt voor kraker in kwartfinales Copa América

Uruguay heeft zich als winnaar van Groep C voor de kwartfinales van de Copa América geplaatst. Het team van bondscoach Oscar Tabárez zegevierde maandagavond lokale tijd in het Maracana met 0-1...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 25 juni
Clubs uit het Midden-Oosten hebben bij ADO Den Haag geïnformeerd naar Abdenasser El Khayati. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren