‘Real Madrid en Zinédine Zidane horen torenhoge vraagprijs van 180 miljoen’

Donderdag, 25 april 2019 om

Zinédine Zidane wil Jadon Sancho dolgraag naar Real Madrid halen, zo meldt BILD donderdagochtend. Verschillende spelers worden de laatste weken gelinkt aan een overstap naar de Koninkelijke en nu zou ook de aanvaller van Borussia Dortmund op het verlanglijstje staan. De Duitse topclub verlangt naar verluidt wel een zeer hoge transfersom.

Sancho maakt indruk in het shirt van BVB sinds hij in de zomer van 2017 Manchester City heeft ingeruild voor de Bundesliga-club. De negentienjarige buitenspeler heeft zich zodoende in de kijker gespeeld van Real en Zidane, die de Engelsman graag willen strikken. De grootmacht moet dan wel diep in de buidel tasten, want Dortmund verlangt volgens BILD 180 miljoen euro voor het toptalent.

Dortmund betaalde medio 2017 acht miljoen euro voor de aanvaller en wil bij een eventuele verkoop dus een veelvoud overhouden van dat bedrag. De aanvaller, die nog tot medio 2022 vastligt, heeft tot op heden 51 wedstrijden gespeeld voor de Duitse club, met 13 doelpunten en 22 assists tot gevolg. Sancho is niet de enige speler die de laatste tijd wordt gelinkt aan Real.

Onder anderen Eden Hazard, Kylian Mbappé en João Félix worden in verband gebracht met een overstap naar de Spaanse grootmacht. De komst van eerstgenoemde aanvaller lijkt een zekerheid, terwijl Mbappé al heeft aangegeven bij Paris Saint-Germain te zullen blijven. Het lijkt waarschijnlijk dat Félix Benfica gaat verlaten. Geïnteresseerde clubs moeten naar verluidt dan wel circa 120 miljoen euro op tafel leggen.


Poll

Verwacht jij dat Jadon Sancho deze zomer gaat verkassen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door the ref)

50-60 moet genoeg zijn, ze overdrijven het echt Dortmund

25 april 2019 om 08:56

50-60 miljoen genoeg? Vinicius kostte al 45 miljoen. Sancho is net 19 jaar, heeft het hoogste aantal assists in een top 5-competitie, zit sinds zijn 18e al vaak bij de selectie van Engeland, een vaste international dus, is basisspeler bij een van de beste clubs van Europa, heeft een geschiednis bij Manchester City, is Engels, en daar betalen PL-clubs vaak meer voor, en hij was een van de uitblinkers in de Champions League-groepsfase. En nog steeds vind je dat Dortmund 'overdrijft'? Sancho levert realistisch gezien minstens 100 miljoen euro op op dit moment..

25 april 2019 om 09:20

Inderdaad puur omdat hij Engels is mag het x2. Ik vind dat Dortmund het helemaal bij het rechte eind heeft, niks met kwaliteit te maken, puur marktwaarde.

25 april 2019 om 10:19

@ Lesterr

Dat PL vaak dubbel betalen heeft met de home grown regel te maken. Daar gaat Real zich natuurlijk geen hol van aantrekken. Immers dat speelt voor hun totaal niet.

Real gaat nooit en te nimmer die 180 betalen. No way.

25 april 2019 om 10:41

180 miljoen klinkt veel maar deze jongen is pas 19 jaar oud en kan dus zeker 10 jaren mee. Dan betaal je eigenlijk 18 miljoen per jaar exclusief salaris. Dit is voor Real begrippen helemaal niet duur. Ze kunnen beter deze 180 miljoen betalen voor Sancho dan 100 miljoen voor Hazard die een stuk ouder is en geen restwaarde vertegenwoordigd als zijn contract bij Real erop zit.

25 april 2019 om 11:22

The Ref

Niemand verplicht Real om de geldbuidel open te trekken. Maar indien je dat niet doet, moet je ook niet verwonderd zijn als Lucas Vazquez volgend seizoen weer dartelt op de rechterflank van Real...

25 april 2019 om 11:47

@ Arno_p

180 is voor Real ook gewoon een heleboel geld. Want er komt ook nog een bekje salaris bij.
180 tel daarbij minimaal 10 milj salaris bij bij contract van 5 jaar. Dan hebben we het over 230 miljoen. En dan moet hij geen oplopend contract hebben (wat gewoonlijk is).
Grofweg geschat is dit dan een transfer van een kwart miljard euro. En dat is ook voor Real gewoon een kwart van haar omzet. Dat is serieus geld ook voor Real.

Zonder verkoop zie ik deze transfer niet tot stand komen.

@ Lamanita5

Klopt niemand die dat verplicht buiten de eigen buitenwacht als ik het zo lees. Die vinden die 180 miljoen geen enkel probleem, Real heeft geld zat. Ik vrees dat het vies tegenvalt wat Real te besteden heeft.

Alsof Vasquez zo slecht is dat hij nog geen pingpongbal kan raken .

26 april 2019 om 09:09

@The Ref: Dat maakt zeker wel uit. Als City daardoor meer gaaf bieden, moet Real toch ook weer hoger bieden dan City? Daarnaast had ik had het niet eens over Real, maar over Engelse clubs die hem zouden willen tekenen.

25 april 2019 om 09:31

Van de andere kant met de budgetten van de topclubs kunnen ze op die manier 6 spelers van 50 mio kopen. Hierdoor hebben ze mogelijkheid om clubs als Ajax helemaal kapot te kopen. Prijzen van 180-200 mio dwingt hun om keuzes te maken, waardoor clubs als Ajax langer hun spelers kunnen behouden. Een mooie ontwikkeling wat mij betreft.

25 april 2019 om 10:25

@ Rochus

Het levert juist een gevaar op voor Ajax als die bedragen betaald gaan worden. Immers komt er meer geld in omloop wat er toe leidt dat meer clubs aan de spelers van Ajax gaan trekken.

We zijn en blijven een klein land met kleine achterban (financieel), De Jong, De Ligt zijn echt briljantjes die maar eens in de 10/15/20 jaar voorbij komen. Dat je daar nu goed voor boert is goed. Maar geen garantie dat in de volgende lichting weer zulke ruwe diamanten zitten.

De transferwaarde van een X aantal spelers van Ajax worden door deze talenten en prestaties ook iets opgeblazen. Geïnflateerd wat op zich goed is, echter als die spelers bij verkoop door de mand gaan vallen kan het ook tegen je gaan werken.

Maar goed dat er 180/200 miljoen betaald wordt voor een Sancho is in principe helemaal geen goed nieuws voor Ajax. Want als Dortmund die 180 milj krijgt voor Sancho kan het zomaar zijn dat ze met die 180 milj gaan shoppen bij Ajax en daar gewoon 3 man weghalen.
Tel uit je winst. Leuk die knakken echter mag je opnieuw beginnen met bouwen.

Lot van ons kleine landje met zijn kleine financiële achterland.

25 april 2019 om 10:03

Dit is een 'bewust hoog in de boom want wij willen hem niet kwijt' prijs ... leer dat toch eens mensen. Tsja ze gaan natuurlijk niet exact zijn marktwaarde hanteren en communiceren. Ze willen hem gewoon niet kwijt. Als men 50 miljoen voor De Ligt biedt of 15 voor Nico, moet je zien hoe panisch sommigen hier reageren ... omdat ze hem niet kwijt willen en als ie al gaat veel meer bovenop zijn echte marktwaarde willen ontvangen. Verbaasd me dst men dat nog niet in ziet? Ga maar bij PSG informeren wat Mbappe moet kosten en je calculator raakt op hol.

25 april 2019 om 12:37

@carlosz

Quote: "50-60 moet genoeg zijn, ze overdrijven het echt Dortmund".

Volgens mij bepaalt de verkopende club nog altijd de vraagprijs en er is geen club die met minder genoeg neemt als dat niet hoeft. Real wil toch graag Galácticos, dan moet de club ook bereid zijn om daar buitenaardse prijzen voor op tafel te leggen.

Met hun recente aankopen kan het best goed dat PSG dit bedrag neer wil leggen voor Sancho. Alleen zie ik die daar niet heen gaan, lijkt me een verstandige jongen. Real heeft echter al een tijdje geen aankoop meer gedaan die zo duur was als Bale, Ronaldo en Zidane. Dus ik zie Real Sancho dit seizoen nog niet tekenen als hij zo duur is.

25 april 2019 om 08:55

@ Lesterr

Er hangt PSG nog een FFP onderzoek boven het hoofd in de zomer, uitgesteld onderzoekje van afgelopen winter.
Ga er maar gerust van uit dat PSG geen 180 miljoen kan uitgeven dit seizoen, zonder zelf flink spelers te lozen die de uitgave en kosten (salaris) van die project dan zouden moeten financieren.

PSG is ondenkbaar.

Real gaat geen 180 miljoen neerleggen voor een talent, never nooit niet. Vrees ook eerder dat dit meer is om aan te geven wij willen hem helemaal niet kwijt en als je hem al wilt zul je hoog in de boom moeten klimmen om hem eruit te halen.

25 april 2019 om 09:17

PSG vind vast wel een (leen)constructie. Hebben ze toch ook met Mbappe gedaan?

25 april 2019 om 09:26

@ Bvrcv

Die leenconstructie zal vast onderdeel zijn van het onderzoekje van de FFP Tis niet voor niets dat de Uefa FFP commissie het onderzoek van afgelopen zomer in de winter nieuw leven wilde inblazen.
Echter door het te laat informeren en de gang naar het CAS door PSG mocht dat geen doorgang vinden.

Ga er maar vanuit dat men bij de Uefa FFP deze zomer met een stofkam door de boeken zal gaan bij Psg.
En ik vrees met grote vreze dat dit geen happy end voor PSG gaat worden.

Immers het heropenen van een FFP onderzoek doen ze niet zomaar, dan hebben ze iets om heel goed onder de loep te nemen. Dus daar gaan ze deze zomer gewoon (op)nieuw mee beginnen.

Dus zet ook een (leen)constructie maar uit je hoofd. En vermoedelijk zal Dortmund daar ook niet aan meewerken. De reden dat Dortmund zo hoog in de boom gaat zitten is domweg omdat men hem niet kwijt willen.

Als je dit soort bedragen leest, dan is die Frenkie de Jong toch echt een koopje gebleken.

25 april 2019 om 09:02

Nou, zo'n speler moet eerst maar eens verkocht worden voor zo'n bedrag. Voor nu is het vooral een hoop roddel en achterklap.

25 april 2019 om 09:09

Frenkie de Jong is 2 jaar ouder en speelt in een mindere competitie. Het enige wat Ajax zichzelf nu kan verwijten, maar dat is makkelijk praten achteraf, is dat ze er bij Frenkie bij een latere verkoop door de goede CL prestaties nog wel een aantal miljoenen bij hadden kunnen vragen.

Wel een van de meest getalenteerde (vleugel)aanvallers van de wereld momenteel, echter is 180 miljoen best veel. Ik zou als Real zijnde even bij Sané polsen, die speelt toch niet elke wedstrijd en is echt een wereldtopper. Snap echt niet wat Guardiola aan het doen is met Sané.

25 april 2019 om 08:59

@ Bvrcv

Dat zou een logische keuze zijn inderdaad, iemand die het al heeft laten zien en misschien wel verder is.
Of City hem wil laten gaan is weer compleet ander verhaal.

Is niet zo heel moeilijk hoor, als je kijkt naar het rendement van Silva en Sane valt dat helaas voor Sane aan de kant van Silva. De reden dat Guardiola vasthoudt aan Silva is daarmee gegeven.
Niemand zegt dat Sane slecht is, echter hebben zowel Low en Guardiola hem al meer dan eens gepasseerd.
Guardiola werkt dagelijks met deze jongen dus zal echt wel een goed oordeel hebben, waarom hij Silva verkiest boven Sane.
Wij kunnen hooguit de statistieken erbij pakken en gokken.

25 april 2019 om 09:30

Als je kijkt naar het talent van Sane dan is het logisch dat je denkt ''waar is Pep nou mee bezig (of Low)''. Ergens heb ik gelezen dat Sane helemaal geen makkelijke jongen is en een lichte vorm van sterallures heeft. Wat jij ook al aankaart is idd. dat en Low en Pep hem meer dan eens gepasseerd hebben. Het fijne weet ik er niet van, maar dit doet me toch een beetje denken dat er misschien wat mentale kwesties zijn issues zijn (?)

25 april 2019 om 09:37

@ Robinozaurus

Ik ken Sane/low/guardiola persoonlijk niet. Maar wel wat ik lees en meekrijg. Als zowel zijn clubtrainer en nationaal elftal trainer, die beide toch geen pannenkoeken zijn, je er naast zetten danwel niet meenemen. Zal er wel een grondige reden voor zijn .

Als ik hem gisteravond zie net voor hij invalt straalt daar niet vanuit "van ik zal het ongelijk even gaan aantonen".
Meer van ik heb hier totaal geen zin in. Futloos zoals hij er nog ff een gelletje inpropt. Naar het kunstgras kijkt onder zijn schoenen. Verveeld.
Guardiola ziet zoiets ook. Zijn assistenten zien dat ook. Dat helpt natuurlijk niet.

Maar goed dat is mijn observatie. Ik vind het echt een geweldige voetballer, met briljante dingen. Echter dat gedrag is voor mij wel een turnoff. Hoe goed je ook bent, je bent nooit groter dan het team.

Daarom kan ik genieten van jongens die alles doen voor het team en niet te koop lopen met hun eigen kwaliteiten. De waterdragers die de vedettes laten excelleren. Zonder die waterdrager is de vedette ook niks. Voetbal is een teamsport, in je eentje redt je het niet.

25 april 2019 om 09:15

Zou een heerlijke stap zijn voor Sancho, absoluut beter dan Bale/vazquez/asensio. Lekkere galactico-aankoop en dan nog even wachten op Felix/mbappe als spits. Vinicius, Mbappe/felix, Sancho als voorhoede, dat is smullen.

Sane zie ik ook graag vertrekken, absoluut zonde dat hij zovaak bankt. Bayern, Psg, Barcelona, Real zijn allen goede clubs voor hem.

25 april 2019 om 09:31

@ Ajaxcunian

Zowel Sancho als Mbappe halen vrees dat dit niet binnen het plaatje van de FFP gaat vallen zelfs niet voor Real.
Hooguit als er ook flink verkocht gaat worden.

En Bale gaat geen 100 miljoen opleveren, dat kan je gevoegelijk vergeten. En ja Real heeft jaren geen grote aankopen gedaan en ja men heeft 100 miljoen gepakt voor Cr7.
Echter hebben ze ook een waanzinnig salarispost.

Als je puur naar operationele winst gaat kijken van Real valt dat eigenlijk vies tegen. Ja tis winst maar tis geen 100 miljoen . Daarbij heb je bij de FFP nog steeds te maken met het feit dat je niet meer mag uitgeven dan er binnenkomt en dat alles binnen het financieel kader moet plaats vinden.

25 april 2019 om 09:34

Gelijk in, met even wachten bedoelde ik een jaar of twee. Benzema kan nog best even mee.

25 april 2019 om 09:58

@ Ajaxcunian

Probleem is dat er bij Real wel op meer plekken renovatie nodig is. Ook achterin moet er wel gesleuteld gaan worden. Varane wil weg (andere uitdaging), Ramos moet ook langzaam aan vervangen gaan worden.

Dus ook voor Real staat er een flinke renovatie (lees veel geld uitgeven) op het programma waardoor ik niet zie dat zowel Sancho als Mbappe op korte termijn gehaald kunnen worden.

Ook Real kan het geld maar 1x uitgeven

25 april 2019 om 10:12

Is de FFP per seizoen of over een termijn? Real heeft afgelopen jaren flink de hand op de knip gehouden. Verder zie ik Varane als gewoonlijk gewoon blijven, kan Ramos zeker nog mee, hebben ze Militao al gehaald en zullen er vast hier en daar versterkingen zijn.

25 april 2019 om 10:32

@ Ajaxcunian

Mag max 30 miljoen verlies maken over een periode van 3 jaar. Verder moet je complete uitgave/inkomsten in lijn zijn met elkaar en mag er dus niet buiten de boeken gefinancierd worden.

Varane heeft zelf aangegeven weg te willen. Wil een nieuwe uitdaging. En die snap ik wel. Wat moet hij met Real nog winnen? Heeft zo'n beetje alles gewonnen wat er te winnen valt.
Ramos wordt gewoon dagje ouder en je moet voorsorteren op zijn einde, hij gaat niet eeuwig meer mee.

25 april 2019 om 10:38

Ik denk niet dat Real daar veel in problemen mee zal komen, er komen bijvoorbeeld ook weer nieuwe deals aan hen voor hen toch?

Ik weet niet of Varane dat heeft aangegeven, dat is de media ingesleurd. Net als bij Ramos maar dan waarschijnlijk weer een versterkt contract. En wat hij nog met Real moet winnen, vraag dat maar aan Messi, Ramos, Busquets, Suarez etc, dat je alles hebt gewonnen betekent niet dat je per se weg wil gaan.

Ramos gaat niet eeuwig mee, maar ze hebben nu al een Militao gehaald terwijl ik die 2 zeker zie blijven. Wie weet komt daar in de komende seizoenen nog iemand bij.

25 april 2019 om 11:54

@ Ajaxcunian

Die nieuwe deals zijn upgrades, Daar pakken ze echt wel wat verbetering op maar niet ff 100 miljoen ofzo.

Ramos gaat het naar de geruchten inderdaad om een verbeterd contract. Echter heeft die wel direct invloed op je salarishuis en wat je nog te besteden hebt.

Messi en Busquets zijn kinderen van Barca. Ik zie Messi overigens alleen nog ooit voetballen bij Newell Old Boys. Iets wat hij altijd gezegd heeft overigens. Busquets is buiten een kind van Barca ook een Catalaan, iets met een stukje trots. Immers hij speelt bij de Catalaanse trots .
Suarez is simpel die speelt bij zijn droomclub.

Mijn gevoel zegt dat Varane ook toe is aan andere uitdaging, vind hem niet hongerig meer ogen. In mijn ogen ook geen absolute killer zoals Ramos wel is. Oogt vaak flegmatiek.

Voor elke vervanging moet je maar afwachten of ze het redden. Real heeft nogal een rijtje mislukkingen in de range van 40 tot 80 miljoen. En dat kan Real zich ook niet al te vaak permitteren . Iemand ooit James vergeten of Coentrao om er maar 2 te noemen .

25 april 2019 om 12:24

Ik zie dat je heel ver droomt😂 Mbappe felix sancho das gwn een miljard bij elkaar man

25 april 2019 om 19:19

Felix kost maximaal 120 miljoen, en ik zei Felix/mbappe, niet allebei. Vinicius heb je al. Sancho + Mbappe zou het duurste zijn en dat zou over meerdere jaren wel minimaal 400 miljoen kosten denk ik.

25 april 2019 om 09:26

Sane heeft gewoon de pech met Bernardo Silva en Sterling in topvorm. Zou juist raar zijn van Guardiola om 1 van die 2 der uit te halen voor Sane. Sane heeft ook genoeg wedstrijden in de basis gestaan dit seizoen waarin hij geen potten kon breken. Hele mooie speler om naar te kijken als neutrale kijker maar op dit moment hebben Silva en Sterling een streepje voor.

25 april 2019 om 09:32

Bernardo kan prima op het middenveld ipv David Silva. Speelt ook beter daar voor m'n gevoel.

Een zeer getalenteerde voetballer. Daarnaast is de vraagprijs voor zo'n speler de norm geworden tegenwoordig..

Het grote probleem van het grote geld verwezenlijkt zich: iedereen heeft zoveel geld dat verkopen steeds minder gebeurd en als het gebeurd voor meer dan 100 miljoen, heerlijk misschien gaat het niveau dan toch wat meer nivelleren

Ik zou ook 180 miljoen vragen. Voor minder zou ik hem ook niet laten gaan.
Dortmund is de enige club die serieus een gooi kan doen naar het kampioenschap aankomend seizoen, naast Bayern.

Bayern heeft op vele linies verjonging nodig, maar vist vooralsnog achter het net als het gaat om het aantrekken van goede talentvolle spelers. Het beleid van gratis spelers wegplukken bij je concurrenten werkt niet meer.

180 miljoen is ook bedoeld om club af te laten schrikken, niet om daadwerkelijk te vangen.
Mocht er toch een club zou gek zijn, dan kan je met 180 miljoen in kas voldoende versterking halen.

25 april 2019 om 09:42

Wat dacht je van Leipzig? Doen het ook heel goed op het moment. Als ze hun spelers kunnen behouden (en de trainer ook), kunnen ze zeker wel hoog eindigen volgend seizoen. Wat betreft die 180 mio heb je helemaal gelijk. Lijkt mij ook onbetaalbaar voor Real, dus niet te halen.

Ach iedere beetje goed spelende speler wordt nu in verband gebracht met Real omdat iedereen weet dat die a moeten en b geld te besteden hebben. Als we de bladen moeten geloven hebben Hazard, Icardi, Jovic, Neymar en nu Sancho al getekend. Dat ze iets gaan doen is zeker, ben ook benieuwd met wie ze uiteindelijk op de proppen komen en voor welke bedragen.

180 mln. dan is De Ligt ook minstens 100 mln waard. Wat een bedragen worden er genoemd.

25 april 2019 om 10:37

@ doejezo

En waar is op gebaseerd dat De Ligt 100 miljoen waard is? Als Frenkie 75 (max 86) is. Omdat Sancho die op een totaal andere positie 180 moet kosten?

Die vergelijking gaat natuurlijk niet op. Andere positie andere prijzen.

Ja je moet ook rekening houden met het aantal goede cv die er rond lopen. CV zijn gewoon heel belangrijk voor het team en vele malen schaarser dan goede aanvallers op dit moment. Bovendien is De Ligt uitverkozen tot Europees talent van het jaar. Is hij al 2 jaar aanvoerder en speelt hij met zijn team halve finale champions league. Hij is er mede verantwoordelijk voor dat Ajax nu tot de beste clubs behoort van Europa. Lijkt me dat het dan niet zo raar is dat er een vette check zou moeten worden uitgeschreven door diegene die De Ligt wil kopen.

25 april 2019 om 12:06

@ doejezo

Hij is er mede verantwoordelijk voor dat Ajax incidenteel dit jaar tot de beste clubs behoort, laten we vooral ff met de beentjes op de grond blijven staan. Trots op de prestatie mogen we best zijn, maar het wel in het juiste perspectief blijven bekijken graag. Dit is nog altijd geen structureel succes. Hij komt nog steeds uit een relatief kleine weinig voorstellende competitie. Wordt dus niet week in week uit getest om tot het toppen van zijn kunnen te gaan.
Iets wat hij in Spanje wel zal moeten of in Engeland. It's a whole different ball game.

Voorbeelden te over van spelers die wel meer gepresteerd hadden dan De Ligt en die gewoon totaal niet slaagde in 1 van beide competities.

Ja het is een ruwe diamant, ja hij is ontiegelijk ver voor zijn leeftijd. Maar om een vergelijkbaar voorbeeld te geven dat was Varane ook op die leeftijd en die kwam de eerste 2 jaar ook niet aan de bak bij Real.

Dat er aan De Ligt een flink kaartje hangt ben ik me van bewust maar 100 miljoen gaat hij echt niet aantikken. Zou me verbazen als hij het record van Van Dijk al gaat breken, vermoedelijk niet. Puur mijn vermoeden.

Denk dat je ergens gaat uitkomen tussen de 60 en 75 miljoen en dan wat bonussen. En dat is voor een jonge verdediger gewoon een waanzinnig bedrag. Zeker omdat hun normaliter alleen maar sterker en daardoor beter worden met leeftijd. Verdedigers zijn eigenlijk net als keepers hebben vooral ervaring en tijd nodig.
Er lopen zat goede centrale jonge verdedigers rond. Probleem is dat die vaak allemaal verspreid zitten bij de topclubs en er daardoor maar beperkte markt is. De aanvallende markt is altijd groter geweest.

Middenvelders en aanvallers doen veel meer op gevoel en instinct, daar kun je op hele jonge leeftijd al waanzinnig goed zijn en heel vroeg op de top van je kunnen zijn. Voorbeelden te over. Ronaldo, Romario, Kaka, Figo en kan er wel tig opnoemen die op hele jonge leeftijd al zo verschrikkelijk goed waren dat ze in latere jaren alleen nog maar schaafde aan dingetjes om nog beter te worden. Geen echte reuzesprongen meer. Dat is wat je vaak ziet bij keepers en verdedigers die zie je vaak nog tussenspurten in mogelijkheden plaatsen.

Ter Stegen was een goede keeper toen hij naar Barca ging, maar heeft bij Barca echt nog wel 2 tredes aan zijn vermogen toegevoegd in korte tijd.
Van Dijk was redelijk toen hij het kanaal overging maar heeft in zijn Celtic tijd flinke stappen gezet, daarna in zijn Southampton tijd weer flinke stappen en zelfs nu in zijn Liverpool tijd zet hij weer flinke stappen wat hem tot 1 van de betere complete centrum verdedigers maakt.

26 april 2019 om 10:24

Volgens mij heeft De Ligt Ajax o.a. ook al naar de Europa League finale gebracht op zijn 17de. Je wordt echt niet zomaar tot Europees talent van het jaar verkozen. Daar houden ze ook rekening met het niveau van de competitie etc. Wat De Ligt laat zien, zijn stabiliteit en volwassenheid, dat zien andere clubs ook. Varane speelde bij RC Lens. Met alle respect dat kan je toch niet vergelijken met een verdediger die het tot de finale en de halve finale van de grootste Europese competitie schopt. Van Dijk is echt een laatbloeier. Zulke laatbloeiers zie je echter bijna nooit. Ramos ging ook al op zijn 19de van sevilla naar Real Madrid. Ook nooit meer weg te denken sindsdien. Er zijn tal van cv die wel op onge leeftijd in de top spelen. Het ligt echt aan de speler. Als heel de Europese top achter je aan zit, dan ben je meer waard dan 60 mln. En dat is perfect normaal.

26 april 2019 om 10:35

@ doejezo

Dank je wel voor het onderschrijven wat ik zeg. Mijn vermoeden is dat de De Ligt tussen de 60 en 75 miljoen gaat opbrengen. Dat is ver verwijderd van de 100 miljoen die eerder werd genoemd door jou .

De Ligt heeft Ajax niet in zijn eentje naar de EL finale gebracht en ook niet naar de CL halve finale. Tuurlijk zijn scouts niet blind en ja het is een groot uniek talent.
Maar het is en blijft een kleine competitie met beperkte weerstand. We staan niet voor niets niet in de top 10 van europese competities. Dat zijn wel dingen waar clubs naar kijken.
Immers hoe lager op die ladder hoe minder krachtig die competitie is. En hoe minder frequent een speler dus getest wordt om op de top van zijn kunnen te spelen.

Dus ik mag De Ligt niet met een Varane vergelijken die in een flink zwaardere competitie speelde voor hij naar Real ging? Alleen omdat De Ligt een EL finale en halve finale CL op zijn palmares heeft? Beetje vaag.
De franse competitie is en was een stuk sterker dan de Nederlandse Eredivisie ook al in de tijd dat Varane er nog speelde.

Het helpt voor je transfersom als de halve of hele top achter je aan zit, maar het wil niet zeggen dat je zomaar ff de 100 miljoen aan tikt.
Frenkie ging ook voor 75 miljoen naar Barca en van zijn kaliber lopen er nog minder rond.
Dus waarom zou er voor Matthijs ineens 100 betaald gaan worden?

Geloof me verdediger en die leeftijd ergens tussen de 60 en 75 miljoen verkast De Ligt. En waarheen? Tja zijn voorkeur is ook bekend. Dus blijft er van die hele top maar weinig over en dat drukt de prijs weer. Want Matthijs gaat graag met Frenkie mee.

180 Miljoen is erg veel geld, maar zeer begrijpelijk van Dortmund. Deze jongen heeft voor zijn leeftijd een geweldig rendement. Is toch echt een speler die ideaal zou zijn op de rechterflank. Toch wel een stuk beter dan dan een Lucas Vazquez of Bale. Helaas zie ik Real geen 180 miljoen betalen, omdat Hazard (100 miljoen), Jovic (70 miljoen) en waarschijnlijk Pogba (130-150 miljoen) al worden aangetrokken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
E. TerzicAanvaller
M. StefesUnknown
J. BrandtAanvaller183
T. HazardAanvaller174
M. ReusAanvaller179
J. SanchoMiddenvelder1610
R. BürkiKeeper150
Voor de complete selectie: Clubpagina Borussia Dortmund.

In de wandelgangen

Zondag 19 januari
Olympique Lyon neemt Tino Kadewere voor vijftien miljoen euro over van Le Havre. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren