Clubicoon fileert Man United in felle tirade: ‘Hij is het grote probleem’

Donderdag, 25 april 2019 om

Manchester United presteert momenteel erbarmelijk, ziet ook Roy Keane. Waar Ole Gunnar Solskjaer een vliegende start kende met de Engelse topclub, moet de Noorse manager nu continu nederlagen incasseren. Keane, voormalig aanvoerder van the Red Devils, ziet dat de spelers van de grootmacht niet alles geven voor de club.

“Er zijn spelers die José Mourinho hebben verraden en hem hebben laten vallen en hetzelfde gaat gebeuren met Ole”, voorspelt de oud-middenvelder bij Sky Sports. “Een vos verliest zijn streken niet. Dat we nu praten of Manchester United wel of niet de vierde plek gaat halen, zegt alles over hoe de club de laatste jaren in verval is geraakt. Zowel binnen als buiten het veld.”

Paul Pogba ging na de 4-0 nederlaag tegen Everton diep door het stof, maar Keane gelooft weinig van de woorden van de Fransman. “Ik geloofde er geen woord van. Het zijn nietszeggende zinnen. Ik denk niet eens dat hij zelf geloofde wat hij zei. Als je echt een goede teamgenoot wil zijn, werk je mee en verdedig je mee. Hij is het grote probleem bij Manchester United”, aldus Keane.

Gary Neville was gematigd positief over het optreden van United tegen aartsrivaal Manchester City (0-2 verlies), maar Keane was verbijsterd over het niveau. “Kijk Gary, ze slenteren gewoon! Ook Fred. Hij geeft de bal weg en verder niets. Als dat een speler is die zogenaamd alles geeft, dan heeft Manchester United nog een groter probleem dan ik aanvankelijk dacht."

Solskjaer zei na afloop van de nederlaag de mening van Keane erg te waarderen. “Ik heb altijd al een goede relatie met hem gehad. Ik waardeer zijn mening. We hebben lang samengespeeld bij Manchester United. Hij heeft pijn, net als iedereen die een connectie heeft met de club. Het doet pijn om zo ver achter Manchester City te staan.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door sjonnyvdbeek)

Hij heeft helemaal gelijk. Ik zag pogba gisteravond ook een paar keer rustig terug sjokken terwijl het alle hens aan denk is/was. Je moet verdomme rennen en vechten voor elke meter. Van mij mag pogba weg, ik heb nog liever dat we met de jeugd spelen die wel alles voor de club geven.

25 april 2019 om 08:29

Ik heb t al vaker gezegd. Martial en De Gea behouden en de rest verkopen. Helaas heb je hier een technisch directeur van hoogleraar niveau voor nodig.

25 april 2019 om 08:58

Martial, De Gea en Rashford.

25 april 2019 om 09:07

Rashford is een blind renpaard. Geen verfijndheid en rust aan de bal. Verhuren aan Dortmund oid is t beste.

25 april 2019 om 08:33

Haha lachwekkend. Ik zag vooral een Fred levensgevaarlijk balverlies lijden. Maar goed, wanneer er iets gebeurt bij United is het altijd Pogba z'n schuld. Zolang je met Young speelt, die lachwekkend genoeg nog je aanvoerder is ook, ga je never nooit meer echt aanhaken. Het probleem zit hogerop bij United.

25 april 2019 om 08:41

Precies. Allemaal spelers die totaal niet bij een club met Uniteds ambities horen. Middelmaat als Young, Jones en Fred moet je als United zijnde gewoon niet willen.

25 april 2019 om 08:42

Stront rolt altijd van de berg af. Het is dan ook veelzeggend over Woodward. Zoals Mou al enkele keren aanhaalde dat United niet de spelers haalde die ze nodig hadden (en ja, ik weet hoeveel Mou heeft besteed. Maar het is veelzeggend hoeveel mensen er over het spelersmateriaal en beleid word gesproken)

25 april 2019 om 09:00

Young is misschien niet goed genoeg meer, maar wel een van de spelers die zich altijd 100% inzet. Dat is al meer dan een hoop spelers op het moment

25 april 2019 om 13:56

100% inzet en daarbij z'n verschrikkelijke persoonlijkheid laat zien, ja. Onwijs nare speler. Zonder United-bril echt eentje om uit te kotsen en in een riool te gooien. 'rat' is een prima omschrijving voor hem. Schwalbes, aanstellerij, vieze overtredingen, huilen bij de scheidsrechter. Dat zijn zo ongeveer z'n meest opvallende kwaliteiten.

United is zo verrot van top tot teen, en daar gaat de komende jaren niks aan veranderen. Ook Solskjaer gaat het niet redden en ontslagen worden en zo gaat het maar door. United gaat verder en verder achterop raken en Woodward mag dit op zijn conto schrijven het is schrijnend dat zon persoon met nul voetbal achtergrond de grootste club van Engeland moet leiden en het zo de vernieling in helpt zonder dat iemand ingrijpt. Dat doet pijn als United fan.

25 april 2019 om 11:31

Het doet inderdaad pijn om een club als United zo te zien lijden.
Sir Alex Ferguson heeft groot gat achter gelaten wat niemand lijkt op te kunnen vullen.
Ik durf het niet met zekerheid te zeggen maar in zijn tijd waren de Glazers er al toch en
toch was de eindverantwoordelijke Sir Alex Ferguson, maakte hem niet uit hoe groot je hype of
populariteit was, iedereen moest doen wat hij van hun eiste en als je werkelijk te groot voelde
was er ook geen plaats meer voor jou in het elftal. Dat soort persoonlijkheden mis je tegenwoordig.
Denk dat het ook met de generatie te maken heeft en de tijd waarin wij nu leven.
Het is van de zotte om te bedenken dat spelers onder elkaar beraden om te gaan muiten.
Ze verdienen een gods vermogen om iets te doen waar een ander veel voor zou willen geven
en dan willen zij zich zo bemoeien wat managers betreft.

Toch je wel jammer dat United zo diep gezonken is. Ik kan mij een tijd herinneren van Tevez, Rooney en Ronaldo, deze heren speelden de hele PL kapot. En nu is United gewoon een middenmoter geworden. Kan een United kenner uitleggen waar dit is mis gegaan? Ben oprecht benieuwd.

25 april 2019 om 08:41

De premier league en Europa speelden ze kapot. Van de Sar, Evra, vidic en Ferdinand achterin. Scholes, Carrick, Hargreaves, Ji Sung Park, en dan nog Giggs en Nani op de bank. Combinatie van talent en (hele) harde werkers. Die nooit een meter te weinig zouden lopen

25 april 2019 om 08:45

Ik snap nooit dat mensen de spelers dribbelaars/stylisten de spelers met talent noemen, en de rest van de spelers 'harde werkers'. Hebben die harde werkers dan geen talent? Ronaldo bijvoorbeeld is een van de beste dribbelaars in de geschiedenis van United en misschien wel de PL, maar sinds de veranderingen in zijn spel wordt hij een 'harde werker' genoemd. Ook de spelers met die titel zijn technisch gewoon bijzonder getalenteerd hoor, anders zouden ze geen prof zijn..

25 april 2019 om 08:42

De voorzitter. Die heeft geen verstand in voetbal, alleen in geld. Hij weigert een technisch directeur aan te stellen ondanks alle miskopen

25 april 2019 om 09:20

Hij is niet verantwoordelijk voor de miskopen, dat zijn aankopen geweest van de trainers zelf. Die vullen een lijstje in, Woodward haalt de spelers op het lijstje.

Hij is wel verantwoordelijk voor het aanstellen van deze trainers, het niet aanstellen van een technisch directeur. Op basis daarvan moet hij ontslagen worden maar hij is een puppet van de Glazers, die helemaal weg moeten. Dan heb ik wellicht wel liever een ambitieuze oliesjeik ( die niet eens zijn eigen geld hoeft te spenderen ). De Glazers zien winst en verder boeit het hen niks.

25 april 2019 om 11:31

Nou er zijn anders tal van berichten binnengekomen van Moyes en Van Gaal dat hun verlanglijstje altijd vrij karig werd beantwoord. Moyes had blijkbaar veel meer spelers aangegeven te willen hebben en heeft alleen Fellaini en Mata gekregen. Ik kan me herinneren (maar ben niet 100% zeker) dat Van Gaal ook om een aantal grotere namen had gevraagd, maar Woodward kwam dan aanzetten met een 2e of 3e keuze. Ik denk absoluut dat je Woodward hier schuld van mag geven, al helemaal van de belachelijke prijzen die er betaalt worden voor middelmatige spelers.

Wat betreft je statement over de Glazers ben ik het helemaal eens, zij zien geen reden om Woodward te ontslaan zolang het financieel nog goed gaat. Dit vind ik echter een kortzichtige gedachte, want financieel succes kan niet eeuwig blijven voortbestaan zonder sportief succes. Hoeveel jongen mensen die net worden geintroduceerd aan voetbal worden nog fan van United? Niet veel lijkt me.

25 april 2019 om 13:48

@ajaxcunian

Woodward schijnt een hele slechte onderhandelaar te zijn die zelden de prioriteiten op het lijstje binnenhaalde. Zowel Van Gaal als Mourinho hadden hevige kritiek over het feit dat zij niet de spelers kregen die ze wouden.

Moyes had ook veel kritiek op het transferbeleid, maar vertelde niet direct wat hem precies stoorde. Ik blijf erbij dat Woodward het grote probleem is. Natuurlijk hebben de coaches fouten gemaakt, maar dit is geen toeval meer (en eigenlijk nooit geweest).

"de Glazers zien winst en verder boeit het hen niks.". Toch staat Manchester United in de top 3 van clubs die in de afgelopen jaren het meeste geld hebben uitgegeven, dus aan geld ligt het niet. Het sportieve beleid is gewoon volledig afwezig.

25 april 2019 om 09:19

United heeft geen technisch directeur (zoals Marcel Brandts of Marc Overmars).

De grote baas Ed Woodward bepaald (in samenspraak met de coach) welke spelers aangetrokken worden. Zijn grote valkuil is dat er geen echte visie en/of lange termijn gedachten achter zit.
Louis stond erop dat Depay en Blind kwamen en dat wordt klakkeloos geaccepteerd en geld in geïnvesteerd.
Mourinho komt en wilt Matic en Sanchéz hebben, die worden ook klakkeloos aangetrokken voor mega bedragen (dat kan Ed wel heel goed; teveel betalen voor spelers).

Zoals je nu kunt zien bij Ajax is dat alles op z'n plek valt en dat ze grote(re) teams verslaan qua naam en faam. Dit is voor een groot gedeelte te danken aan beleid en goed scouten/opleiden.

United had ooit "the class of '92" waarmee ongekende successen zijn behaald. Zelf opgeleide jongens gemixed met gerichte aankopen van Ferguson hebben ervoor gezorgd dat menig mens fan is geworden van de club. De afgelopen jaren zijn ze echter volledig afbreuk aan het plegen op de gemaakte historie.

In principe is Liverpool nu de club die hetzelfde beleid voert alleen kopen ze nu gericht de spelers bij elkaar en leiden ze niet veel eigen jeugd op (behalve de backs).

In mijn ogen moet er ook echt gigantisch schoon schip gemaakt worden en dan zou 75% van de selectie eruit moeten! Eigenlijk moeten ze helemaal overnieuw beginnen en dan goed met spelers die het grote United uitstralen want dat zijn er nu niet veel. Jongens als Jones, Pogba, Matic, Darmian e.d. stralen het gewoon niet uit.
Pogba is vaak kind van de rekening maar dat komt ook omdat iedereen zoveel van hem verwacht.

25 april 2019 om 10:32

Duidelijk vehaal Arno_p! Dank je wel.

Pogba was toch een van de weinigen die gister soms liet zien mee te kunnen op het niveau van City.

Martial, Pogba, de Gea en Rashford zijn de vier spelers die de top aankunnen. Dat is natuurlijk extreem alarmerend, zeker als 1 van die 4 spelers dan ook nog op de bank zit.

25 april 2019 om 13:53

En toch is alleen De Gea de persoon die eigenlijk constant op wereldtop-niveau speelt. De laatste weken heeft hij wat fouten gemaakt, maar dat is ook niet vreemd gezien de huidige staat en chaos van Manchester United.

Martial, Pogba en Rashford presteren uiterst wisselvallig en het is geen toeval dat zij alle drie meer dan eens op de bank hebben gezeten. Het verschil tussen een goede en een slechte wedstrijd is bij die drie behoorlijk groot.

Het probleem bij United zit natuurlijk in het aankoop beleid. De afgelopen jaren zijn er grote sommen geld betaald voor spelers als Di Maria, Falcao, Pogba etc. terwijl Smalling, Jones en Young als 8 jaar de verdediging van United vormen. Je hoeft toch niet erg veel voetbalverstand te hebben, om te zien dat daar de achilleshiel van de ploeg ligt. Ik vind overigens ook dat men iets te veel verwacht van United. Ze hebben echt een heel pover elftal en plek 4 met zo veel concurrentie zou een wereldprestatie zijn. Pijnlijk om te constateren bij zo'n grote club, met de grootste salarishuishouding van de Premier League.

Deze club is sportief failliet.
Pogba valt tegen en zal Real wel zien zitten,middelmaat regeert verder in dit team.
Iemand die 500k per week (!) verdient doet nooit mee,na een paar wedstrijden de interim een contract geven voor 3 jaar etc etc
Allerlei verhalen wie ze moeten halen om er bovenop te komen,maar staan die (ongetwijfeld) dure spelers te springen om naar deze club te komen?
Met wat aankopen zet je dit beleid niet recht.

Het was niet om aan te gluren wat Man United gister liet zien. Ik vond wel dat ze goed druk zette op de spelers van City, maar daar houdt het ook op. Pogba die aan het sjokken was, en bij elke counter de bal te ver voor zich uit speelt. Nee, Pogba is absoluut geen wereldtopper. Hij heeft moeite om fatsoenlijk de bal voorzich uit te spelen zonder over zijn eigen lange benen te struikelen. Ik zou niet weten wat die jongen bij Real, en nog minder, bij Barca te zoeken heeft. Hij zou zich meer kunnen richten tot clubs uit Milan. Het was echt belachelijk slecht terwijl City ook geen hoog niveau haalde. Als City zo tegen Liverpool of Tottenham had gespeeld, dan zouden er flink van langs krijgen.

Je had nu meer gehad aan een Blind dan aan een Pogba en dat is puur mentaliteit. Arsenal heeft het geprobeerd met Sanchez en je zag dat dat ook niet eeuwig duurt en daarna heeft United een verbitterende afwachtende Sanchez binnen gehaald. Keane zou voor die groep moeten staan en hij zou binnen een maand met jeugdspelers moeten spelen omdat hij de A spelers uit zou kotsen

Koop bijtertjes, zoals Rice, Drinkwater, Loftus-Cheek, Chilwell, Maguire en bijvoorbeeld een Tarkowski en je hebt een compleet Engels middenrif en je gaat een nationaal hart creëren binnen het team waar iedereen voor wil knokken. Je kan wel weer Sancho gaan kopen voor wat flair ofzo, maar je hebt gewoon harde werkers nodig op dit moment.

Beetje jammer dat ik mijn eigen team als voorbeeld moet nemen, maar als je ziet hoe Henderson, Robertson en Milner de boel op de tenen laat lopen, dan is dat wat United nodig heeft. Dat kost tijd, maar als Solskjear een imposante Engelse speler als Maguire of Drinkwater de absolute leiding geeft en zorgt dat hij spelers scherp houd op de training dan zie je dat in de wedstrijd terug.

Het is puur concentratie en mentaliteit waar het bij United aan schort. Henderson is in principe ook niet beter dan Fabinho puur voetballend gezien, maar veel lastige wedstrijden hebben toch Henderson nodig gehad konden we dit seizoen zien.

25 april 2019 om 09:22

Ik vind Henderson geen geweldenaar, maar vergis je niet, het is absoluut een goede voetballer. Drinkwater, Maguire en Tarkowski zijn dat niet. Andere spelers die je opnoemt wel.

United heeft echter genoeg britse spelers dus daar ligt het niet aan, Young, Shaw, Jones, Smalling, Mctominay, Rashford, Lingard spelen geregeld. Het ontbeert enorm aan kwaliteit, en laatste tijd ook wel mentaliteit. Maar het lijkt me ook moeilijk om dat te behouden als het altijd eigenlijk slecht gaat.

25 april 2019 om 09:53

Drinkwater, Maguire en Tarkowski geen goede voetballers? Nouja daar verschillen we qua mening.

De persoonlijkheid van de Engelse spelers ontberen leiderschap binnen de selectie van United. Maguire is een leider, Drinkwater kan dat zijn en Tarkowski leid deels door zijn tomeloze inzet. Maar minder focus op de namen, noem gewoon een speler die een leider zou kunnen zijn en ga daar op bouwen.

Kwaliteit is de fout die iedereen maakt vind ik, want United bulkt van het talent alleen het komt er niet uit. Alleen Young, Jones, Smalling en Lukaku vind ik echt niet goed genoeg.

Robertson of Shaw maakt echt geen verschil, alleen Robertson speelt met een bevlogenheid die Shaw ook had bij Southampton en onder v Gaal. Dat komt door de trainer en zijn mede spelers, omdat Henderson hem zo hard aanpakt is Robertson nog beter geworden en pakt nu zelf ook andere spelers aan als ze niet goed genoeg voetballen. Zoals afgelopen wedstrijd Mane na een slechte bal de volle laag kreeg van Robertson

25 april 2019 om 10:31

Nou ja, het is vrij makkelijk te zeggen dat dat de reden zijn van alle problemen, wat waren het in voorgaande jaren (na Saf) toen Evra, Carrick, van Persie, Rooney, Vidic, Schweinsteiger, Blind, Herrera nog onder andere rondliepen?

Manutd moet een grote schoonmaak gaan houden. Er is gewoon en enorme disbalans in de selectie. Die begon toen Sanchez binnenkwam voor een monsterlijk salaris. Niet dat Sanchez het probleem is, maar de enorme verschillen in beloning en grote ego's in het veld wel.

Verkopen: de Gea, Matic, Fred, Lukaku, Darmian, Pogba, Bailly, Rojo, Mata, Pereira,

mogelijke versterkingen: Oblak, Dybala/james Rodriguez, Koudibaly, Jovic, Saul, Kimpembe, de Ligt, Sancho, Ross Barkley (ja ben serieus, past qua mentaliteit perfect), Luis Suarez (?)

Selectie van Manutd is erg breed, maar niet kwalitatief goed. Als je de bank van Mancity vergelijkt met Manutd.... wereld van verschil.

Op het veld is men vooral gefrustreerd. Passie en strijd moeten terug komen, daarvoor heb je spelers nodig die die mentaliteit hebben.

25 april 2019 om 09:40

Jasper het is geen Fifa! Allereerst moet je enig inzicht hebben in het budget om te weten wat er mogelijk is. Met de huidige transfermarkt kun je misschien 3 of 4 spelers van jouw lijstje halen. Oblak heeft net bijgetekend, absoluut onmogelijk dat die komt, Jovic staat in belangstelling van Real en Barca, dan is de keuze snel gemaakt, Sancho idem dito, de Ligt idem dito, van die hele lijst zijn misschien James en Dybala haalbaar omdat die ontevreden zijn, Koudibaly zou ook nog kunnen.

Wat heel United gister liet zien was gewoon schandalig, hebben die wel een keer tussen de palen geschoten? Ik app'te nog naar vrienden, al duurt deze wedstrijd 180 min dan nog scoort United niet. Je zag ook aan die spelers van City na de 0-1 dat ze wisten dat de wedstrijd binnen was. Nee heel United moet op de schop als ze weer terug willen naar de club die ze waren. En dat is niet alleen op voetballend vlak, maar ook op beleid vlak. Dan ben je zo'n grote club, heb je zoveel geld en als je dan ziet wat er op het veld staat dan moeten er toch een paar mensen die daar verantwoordelijk voor zijn weggestuurd worden?

Verwachtingen van United zijn ook gewoon veel te hoog. Die selectie is zo verschrikkelijk matig. Al een wonder dat je kwartfinale CL ermee gehaald hebt. Weet niet wat United wil gaan doen van de zomer, maar als je weer spelers van het niveau Rojo, Shaw, Herrera etc gaat halen word je de komende jaren nog ingehaald door clubs die net onder je staan.

Het verval van United begon al in het seizoen 2011-212. Vervolgens was er in 2012-13 nog wel een kampioenschap, waardoor de problemen (steeds matiger voetbal) naar de achtergrond werden verdreven. Het verval is naar mijn mening reeds begonnen tijdens de laatste 2 seizoenen van Sir Alex Feguson. Dat er vervolgens verkeerde trainers en spelers worden binnengehaald... ligt toch ook aan het technische kader binnen het management van United. 400k per week voor Sanchez om maar wat te noemen. Zorgt toch wel voor onrust binnen de selectie. Een ontevreden De Gea (wel of geen contractverlenging), een ongeinspireerde Pogba (praten over Real Madrid maar de voeten niet laten spreken op het veld). Matige verdedigers aangetrokken (onder andere Shaw). Gaat nog wel een aantal jaren duren voordat er enige structuur in de selectie komt. Daarnaast zijn de vele trainerswissels ook niet bevorderlijk geweest. Iedere trainer had zijn eigen kijk op het spel en zijn eigen aankopen. Moet het niet zo zijn dat de technisch manager het beleid bepaalt?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool6739
4.Chelsea409
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
O. SolskjærAanvaller
David de GeaKeeper240
M. RashfordAanvaller2214
L. GrantKeeper00
S. RomeroKeeper00
E. BaillyVerdediger00
D. BernardVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

455 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Manchester United 7 0 0 0
2018/2019 Manchester United 35 13 6 0
2017/2018 Manchester United 27 6 5 1
2016/2017 Manchester United 30 5 7 0
2016/2017 Juventus 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Raiola bespreekt toekomst Pogba en gaat in op ‘olifant in de kamer’

Mino Raiola weet niet waar de toekomst van Paul Pogba ligt. De zaakwaarnemer heeft zich in gesprek met Sky Sports uitgelaten over de Frans international en vindt dat de middenvelder eerst...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
PSV wil nooit meer samenwerken met Paco Casal, de zaakwaarnemer van de door Cagliari begeerde Gastón Pereiro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren