‘Ik ga niet kijken naar Excelsior, ik hoor wel wat het geworden is’

Donderdag, 25 april 2019 om

NAC Breda kan donderdag degraderen uit de Eredivisie. Als Excelsior wint op bezoek bij ADO Den Haag, is de laatste plaats een feit voor de ploeg van Ruud Brood. NAC verloor woensdagavond kansloos met 0-4 van Feyenoord en Brood beschrijft het optreden als 'een behoorlijk debacle'. Het was een van de slechtste wedstrijden van de club onder zijn leiding, stelt hij in gesprek met FOX Sports.

Het strijdplan van NAC was volgens Brood om massaal druk te zetten. "Maar dat is volledig mislukt. Als je druk wil zetten vanuit de as moet iedereen meedoen en dat gebeurde niet", constateert de oefenmeester. "Feyenoord creëerde continu een overtalsituatie op het middenveld en vond heel eenvoudig de vrije man. We werden eigenlijk weggespeeld. We kregen totaal geen grip op de wedstrijd. Dat is wel pijnlijk om te zien."

NAC was onmachtig, zag Brood, en individueel onttrok niemand zich aan de malaise. "Ik keek ook naar hoe de spelers individueel waren aan de bal, dat was ook heel erg matig. Ik zag de ene na de andere speler min of meer omvallen en dat is heel pijnlijk om te zien." Rechtsback Pelé van Anholt is niet van plan om donderdagavond bij te houden wat Excelsior presteert, vertelt hij aan BN DeStem.

"Ik hoor het wel. We hebben het zelf laten liggen. In de tweede seizoenshelft hebben wij als team totaal niet gebracht wat verwacht mocht worden", luidt de conclusie van de verdediger. "En afhankelijk zijn van anderen, daar heb ik geen zin in." Van Anholt zegt nog niet bezig te zijn met volgend seizoen. "Je kan je nog een paar wedstrijden laten zien. En thuis spelen voor een uitverkocht huis. Dan zou het wel heel slecht zijn als je al met volgend seizoen bezig bent."Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door twenteov)

Ik verwacht niet dat Excelsior wint bij ADO, maar dan nog... zie het dit seizoen niet meer goedkomen voor NAC. Zonde van zo'n prachtige club. Sparta, Go Ahead, NEC, etc. bewijzen dat terugkeren op het hoogste niveau niet zo eenvoudig is.

25 april 2019 om 08:09

Idd zonde. Prachtige club met hondstrouwe supporters...alleen al jaren een heel slecht beleid. Knip die band met man city door en neem je beleid in eigen handen.

25 april 2019 om 08:40

@dr.duck: Dat hebben ze juist gedaan en dit is het resultaat.
Gewoon een hele slechte organisatie die te vroeg weer op eigen benen wilde staan, maar daardoor niet een kwalitatief elftal hadden staan.
De TD is geslachtofferd en de AD was solidair met de TD waardoor er nog meer een rommel werd.
Laat NAC eerst eens regelen dat er fatsoenlijke organisatie staat en alle neuzen dezelfde kant op staan en hou van Hooijdonk a.u.b. buiten de deur.

25 april 2019 om 08:21

NEC werd een paar jaar geleden afgetekend kampioen van de jupiler league nadat ze gedegradeerd waren...

25 april 2019 om 09:44

Dat weet ik. Er zijn meer succesvolle voorbeelden. FC Twente keert nu ook al na één jaar terug. Wat wil je precies zeggen? Dat het ook goed kan gaan na een degradatie? Want dat ontken ik niet, volgens mij.

25 april 2019 om 08:23

@tim_vk

NAC is zeker een mooie club.. maar er zijn wel meer dan 18 mooie clubs. Momenteel in de Eredivisie vind ik Excelsior, Emmen en Fortuna niet direct de allermooiste ploegen (qua cultuur) maar in de Keuken Kampioen Divisie zitten een aantal erg mooie ploegen: Sparta, Nec, Twente, Roda. En in iets mindere mate misschien Cambuur, de Eagles en Volendam.

Prima dat die clubs regelmatig stuivertje wisselen. Krijg ik als neutrale toeschouwer elk jaar een paar van die cultclubs terug in de eredivisie.

25 april 2019 om 08:36

Zo kijk ik er ook tegenaan, alleen maar goed om meer dan 18 interessante clubs te hebben. Persoonlijk vind ik vooral de prestaties van Excelsior lovenswaardig, de derde club in Rotterdam, amper geld, maar wel al jarenlang stabiel in de eredivisie. En degraderen ze een keertje, komen ze uiteindelijk altijd weer bovendrijven. Terwijl ze in de eerste divisie ook niet de rijkste zijn. Gewoon goed beleid, geen paniek bij tegenvallende prestaties, ik kan er wel van genieten. Er spelen ook best wel wat jonge jongens.

25 april 2019 om 09:20

Baardgrasmus

Maar Excelsior staat toch een-na-laatste?
Maar wel knap dat ze inderdaad zo lang al in de ED zitten, goed beleid waar o.a. mijn club veel van kan leren, maar kun je echt genieten van ze? Dat golfplaten stadion alleen al in combinatie met dat waardeloze kunstgras, het is natuurlijk jouw mening maar daar kan ik allesbehalve van genieten.
Ik vind het heel zonde dat NAC weg is uit de ED straks, die geven veel meer kleur aan de ED in praktisch alle opzichten.

25 april 2019 om 09:48

Ik kan ook wel van genieten van Excelsior. Heb er bewondering voor dat ze met zo weinig middelen al decennialang een rol van betekenis spelen in het betaalde voetbal. Dat kunstgras mag van mij ook snel verdwijnen. En het stadionnetje is inderdaad niet geweldig, maar sinds de uitbreiding (en binnenkort weer één) vind ik het best ergens op lijken!

25 april 2019 om 10:05

De derde club uit Rotterdam? Al jaaaaaren niet meer. Dat is Sparta.

25 april 2019 om 10:18

Nou..... De derde club ben je niet op recente resultaten.(die wel heel matig zijn). Dat ben je historisch gezien en daar heeft Sparta een aardige voorsprong op Excelsior!

25 april 2019 om 19:00

Ach, dat rangschikken... als Rotterdammer vind ik het mooi dat 'we' drie BVO's hebben. Uniek in Nederland. Het etiket eerste, tweede of derde club is lastig meetbaar, ligt er maar net aan welk criterium je gebruikt.

Nou Pele je zou eens kunnen kijken en hier lering uit te trekken. Zo erbarmelijk als jullie voetballen doet geen enkele club jullie na. Excelsior presteert met een beduidend kleiner budget stukken beter. Nog verre van hoogstaand, maar alles beter dan bij jullie op dit moment. Het publiek heeft een waardeloos NAC gezien dit seizoen. Hoe krijg je zo'n zooitje ongeregeld bij elkaar gesprokkeld zeg?

25 april 2019 om 08:23

Typerend voor de zichzelf totaal overschattende primadonnas bij mijn cluppie. Voelen zich nog te goed om de wedstrijd van de concurrent te kijken.

25 april 2019 om 08:25

Bij veel spelers is dit tegenwoordig het probleem merk ik. Totaal gebrek aan beleving. Besef dat je speelt voor een club met supporters en niet alleen voor een salaris.

25 april 2019 om 08:26

Sinds wanneer ben je als voetballer verplicht om naar andere wedstrijden te kijken? Dat is wel zulke onzin, het is namelijk geen hobby maar werk, jij bent zeker ook 24/7 alleen maar met je werk bezig? Ik snap wel dat je als voetballer zijnde niet alles wilt zien aangezien je al 7 dagen in de week met voetbal bezig bent

25 april 2019 om 08:32

@Bakos, de spelers die je hebt zijn eredivisie onwaardig, zelfs een Emmen heeft een Cavlan/Jansen die wedstrijden beslissen, bij NAC loopt er geen 1 rond waarvan je denkt, nou die kan aardig ballen.. Daarbij is het 1 grote chaos op bestuurlijk vlak dus is het logisch dat je volgend seizoen KKD speelt, de hele club is 1 grote bende

25 april 2019 om 08:37

@bakos1 eerst zeg je dat het spelers ontbreekt aan beleving, maar daarna zeg je dat ze moeten beseffen dat ze spelen voor een club met supporters. Wie zegt dat die spelers het überhaupt leuk vinden de fans blij te maken? Dat is juist geen beleving, dat is druk.

25 april 2019 om 09:01

KokkieAFCA jij denkt dat deze niksnutten 7 dagen in de week met voetbal bezig zijn? Dat geloof je toch werkelijk waar zelf niet.

25 april 2019 om 09:15

Ze zijn geen eredivisie waardig niveau, daar kunnen die spelers weinig aan doen, die zijn ook maar samen gesteld door de mensen die deze chaos hebben veroorzaakt en inmiddels allemaal al weer met de staart tussen de benen zijn vertrokken, daar ligt het probleem.. Je maakt van een Fiat nu 1maal geen Ferrari, zolang je een directeur hebt rondlopen die Penders zomaar even aan de kant schuift na zoveel jaar trouwe dienst op een niet echte nette manier zal het voorlopig nog wel even chaos blijven.. En anders moet je zelf even gaan trainen en dat shirt aan trekken, neem aan dat je beter bent dan een nietsnut?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Actuele wedstrijden

10 fans
Coach, 57 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 november
Mino Raiola heeft woensdag een ontmoeting gehad met AC Milan om over een rentree van Zlatan Ibrahimovic te praten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren