Danny Rose: ‘Ik kon niet geloven wat de Nederlanders deden’

Donderdag, 25 april 2019 om

Danny Rose kijkt met bewondering en enige jaloezie naar het feit dat de KNVB keer op keer aanpassingen maakt aan het speelschema van de Eredivisie om Ajax tegemoet te komen. De bond verzette eerder al wedstrijden tegen PEC Zwolle, FC Groningen en Vitesse en na het bereiken van de halve finale werd speelronde 33 verplaatst naar woensdag 15 mei. Rose, linksback van tegenstander Tottenham Hotspur, zou graag zien dat in Engeland hetzelfde gebeurt.

De duels van speelronde 33 stonden aanvankelijk op het programma voor zondag 28 april. Twee dagen later wacht de eerste wedstrijd van Ajax tegen Tottenham in de halve finale van de Champions League. De KNVB en de UEFA wilden dat Ajax twee volledige rustdagen zou hebben en de Nederlandse bond overwoog diverse andere opties, maar om uiteenlopende redenen bleek het alleen mogelijk om de gehele speelronde te verzetten naar 15 mei.

"Ik kon het niet geloven, toen ik hoorde wat de Nederlanders deden", reageert Rose in gesprek met de Daily Mail. "In deze fase van het seizoen slaat de vermoeidheid toe en helpt ieder beetje. Het zou fijn zijn als er in Engeland ook zo wordt gereageerd en wij worden geholpen. Uiteindelijk is het niet Tottenham tegen Ajax of Liverpool tegen Barcelona, maar gaat het om Engeland. We willen de Champions League niet alleen naar Tottenham halen, maar ook naar Engeland."

De Engelse voetbalbond (FA) koos ervoor om de wedstrijd tussen Tottenham en Bournemouth van maandag 6 mei te verplaatsen naar zaterdag 4 mei. Daardoor hebben the Spurs 48 uur langer de tijd om zich voor te bereiden op de return van woensdag 8 mei. De Londenaren zitten middenin een loodzwaar programma: vanaf 20 april (1-0 nederlaag tegen Manchester City) tot en met 8 mei (tegen Ajax) speelt men zes duels.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door jappano)

Wel humor. Hier werd er gezegd dat buitenlandse competities de ploegen die hun Europees vertegenwoordigen altijd een handje hielpen en dat wij dat nooit deden.

Nu gebeurt het, meer vanwege een planningsfout eigenlijk, bij ons en in het buitenland zeggen ze nu; "kijk, die Nederlanders helpen echt hun voetbalclubs die Europees spelen, daar kunnen wij nou van leren".

25 april 2019 om 00:45

Tja, zoals in de tekst staat, is er een wedstrijd vervroegd van Tottenham met 2 dagen. Was in principe ook het plan voor Ajax, maar dat was organisatorisch niet mogelijk ivm koningsnacht. Toegegeven, de uiteindelijke uitkomst is wel heel erg gunstig voor de voorbereiding en het heeft ook inderdaad wel iets grappigs dat er nu naar ons gewezen wordt😂

25 april 2019 om 00:55

Ik hoorde zelf voornamelijk mensen roepen "dit is toch geen serieuze competitie meer, zie je de FA dit al doen?" en meer van dat soort teksten.

25 april 2019 om 01:40

De FA doet niet anders. Ze spelen beker wedstrijden gerust tijdens het normale programma. De clubs die door zijn spelen dan de FA wedstrijden terwijl de rest gewoon PL speelt. Pas deze week werd met een dubbel programma voor een aantal PL clubs de competitie weer gelijk getrokken in Engeland.

25 april 2019 om 08:22

Dat is sowieso de grootste onzin ooit, in Engeland wordt het schema regelmatig aangepast door Sky om hogere kijkcijfers te krijgen. Als ergens daar de fans en de competitie niet serieus genomen worden is het daar, alles draait om geld in Engeland.

25 april 2019 om 12:06

@sempros

Dat is allemaal framing. Vaak van teleurgestelde mensen. Dat zie je ook aan deze tekst van Rose; nu het in zijn voordeel is, zou hij het geweldig vinden als dit voor hen gedaan wordt. En dat zou dan natuurlijk ook de 'serieusheid' van de PL in zijn ogen niet aantasten.

Maar er is natuurlijk niemand van Arsenal of Chelsea die dit zegt.

Persoonlijk vind ik dit juist van volwassenheid getuigen van de Knvb. Radicale maatregelen, allemaal voor 1 doel. Dat is klasse. Alleen slaagt de Knvb er niet goed in om dit soort dingen vantevoren duidelijk te maken. Ze hebben het wel gehad over het verplaatsen van wedstrijden, maar niet duidelijk genoeg. Dat moeten ze komende zomer alsnog doen. Gewoon met alle clubs, en zeker de Europees spelende clubs, aan tafel gaan zitten, en zeggen: geen gezeik, als clubs ver komen doen we wat nodig is om die clubs te helpen. Iedereen akkoord? En daar verwijs je dan later naar terug.

25 april 2019 om 12:10

@Sempros Nadat het gebeurd was idd. Voordat het hele idee überhaupt op tafel kwam, hoorde ik dan weer men jarenlang klagen over dat de KNVB geen rekening houdt met clubs die Europees spelen in haar schema. Maar wat jij hoorde, klopt ook. Kern van het verhaal is dat het gras altijd groener is aan de overkant.

Totaal Niet mee eens.

Je hele speelronde omzetten omdat een club uit je competitie succes heeft buiten de grenzen? Het is de Champions leugue, daar hoort dit soort zware dingen erbij. Dat nederland dit doet, zou ik nog wel door de vingers zien, dit gebeurd ons nooit. Maar aan de andere kant,wij hebben een mickey mouse competitie, maar goed, we zien het door de vingers,

Maar de PL? Jullie en de rest vd top 5 competitie, is dit gewoom gewend, sinds begin der tijden,hup gewoon door voetballen, de beste van europa wordt je niet zomaar...

25 april 2019 om 00:43

Bij Tottenham zijn ze het verschijnsel ‘halve finale CL’ echt niet gewend hoor

25 april 2019 om 00:48

Klopt, maar zijn wel drukke progamma gewend, zij hebben bijv geen winterstop.

25 april 2019 om 08:01

En toch heeft Ajax al meer wedstrijden gespeeld dan Tottenham in totaal dit seizoen.

25 april 2019 om 10:05

ben benieuwd naar je cijfers en je bronnen @4ever4ajax

25 april 2019 om 10:55

Competitie: Ajax 32 wedstrijden, tottenham 35
(voorrondes) champions league: ajax 16, tottenham 10
beker(s): ajax 5, tottenham 7 (2 FA cup en 5 EFL cup)

totalen:
Ajax 53 wedstrijden
Tottenham 52 wedstrijden

Kortom, ajax heeft op dit moment 1 officiële wedstrijd meer gespeeld inderdaad, ontloopt elkaar dus weinig.

25 april 2019 om 10:59

Voorafgaand aan de eerste halve finale hebben zowel Ajax als Tottenham 53 officiele wedstrijden in de benen.

25 april 2019 om 00:45

@maurootje: Overigens was de Knvb verplicht om het schema om te gooien. Immers de Uefa schrijft voor dat er minimaal 48 uur tussen een wedstrijd en een champions league wedstrijd moet zitten. Met andere woorden de Knvb was verplicht omeen oplossing te vinden. Wel grappig hoe dan een wijziging geïnterpreteerd wordt. Uiteindelijk zijn er voornamelijk ook belangen van openbare orde debet aan.

Ajax zal hier vermoedelijk echter niet rouwig om zijn dat het uiteindelijk op deze manier uitpakt. Echter had de Knvb ook niet heel veel andere opties over in overeenstemming met de betrokken partijen.

25 april 2019 om 09:47

@jappano: kleine wijsneuzerige correctie van mij: de regel is niet dat er 48 uur tussen de wedstrijden moet zitten. Dat zou ook geen probleem zijn, als Ajax op zondagmiddag om 14:30 speelt en op dinsdagavond om 21:00 (dan zit je op ruim 52,5 uur tussen het einde van de ene en de start van de andere wedstrijd).

Maar de regel is dat er twee volledige rustdagen tussen wedstrijden moeten zitten. Als je op zondag nog speelt, is maandag de enige volledige rustdag voordat je op dinsdagavond weer moet aantreden. Als Ajax op zondag speelt, moet het verplicht ook op dinsdag nog vrij hebben om aan die twee volledige wedstrijdvrije dagen te komen.

26 april 2019 om 02:24

@magnetics: Dank voor de rectificatie. Het punt houd stand, maar zeker een waardevolle toevoeging. Nogmaals dank

25 april 2019 om 01:04

Heerlijke groeien mogelijkheid voor de spelers die straks gaan vertrekken naar het buitenland. Wil wel zien of ze het dan volhouden met zoveel wedstrijden in hun beentjes

25 april 2019 om 08:13

Wat n onzin. Normaal zou de wedstrijd gewoon naar zaterdag zijn gegaan omdat 2 dagen rust verplicht is. En deze jongen zegt toch ook dat ze in Engeland ook gewoon vermoeid zijn. Sterker nog, er ging jarenlang een discussie voor een de winterstop in Engeland omdat de vermoeide engelse teams later in t seizoen niks meer klaar speelden in Europa. Of het toeval is of niet... ze hebben dit jaar voor t eerst winterstop gehad en van de laatste 8 ploegen in europa komen er 5 uit Engeland

25 april 2019 om 10:38

@nederland79, mee eens. Zoals jij al aangaf zijn ze in Engeland al jaren aan het pleitten voor een winterstop vanwege de overvolle wedstrijd agenda's.
Vooral in de jaren wanneer er een EK of WK is komt telkens de discussie weer naar boven drijven in Engeland, dat de spelers simpelweg totaal uitgeput zijn na een slopend seizoen en men daarom niet goed presteert op een groot toernooi.
Zij het Champions League, EK of Wk.
Dus het is zeer begrijpelijk waarom clubs en spelers in Engeland het zouden toejuichen als ze daar ook wat meer zouden kunnen shuffelen in speelagenda's en daardoor hun rust beter kunnen verdelen door de weken heen.
Alleen maar mooi dat NL dat dus wel toepast ondanks dat de speelschema's hier minder heftig zijn dan in andere landen.

25 april 2019 om 01:43

@maurootje

Je haalt zaken door elkaar. Ajax moest verzet worden omdat er twee volle dagen rust voor een CL wedstrijd moeten zitten. Alleen de wedstrijd Ajax hoefde verplaatst te worden, net zoals de FA dat deed met de wedstrijd van Tottenham omdat ook die minimaal twee volle dagen rust moeten hebben.

Echter de Knvb wilde perse dat de twee laatste competitie ronden tegelijkertijd gespeeld worden. Dat was niet nodig voor Ajax of de CL maar een wens van de Knvb. Vandaar ze met deze oplossing kwamen.

25 april 2019 om 06:27

Uhm niet helemaal Speedy. In eerste instantie was de planning om de wedstrijd te verplaatsen naar Vrijdag. Dat ging niet in Doetinchem en toen werd het dit.

25 april 2019 om 07:33

Het verzetten van de speelronde komt door een fout in de planning van de KNVB. Dat doet de FA niet. Ik verwacht ook niet dat het in Nederland nog voor gaat komen.

25 april 2019 om 07:48

De KNVB heeft dit al aangekaart tijdens het bekendmaken van het programma aan de clubs aan het begin van het seizoen, zij hebben dit probleen toen al kenbaar gemaakt. Echter werd er lacherig gedaan hierover door alle clubs. De consequenties zullen nu gedragen moeten worden door iedereen, niets meer niets minder.

25 april 2019 om 09:16

@meijer:

Ik vind het geen fout in de planning van de Knvb. Dat Ajax in de halve finale CL staat had echt 1 kans. En stel al waren een aantal van de wedstrijden van Ajax op zaterdag gepland was de kans groter geweest dat Ajax in de halve finale Europa League had gestaan en dan zaten er weer geen twee dagen tussen donderdag en zaterdag. Met andere woorden: tenzij je meer midweeks gaat spelen kan je niet uitsluiten dat er onvoorzien toch een wedstrijd verplaatst moet worden.

Men zal bij Ajax bijvoorbeeld ook niet blij zijn als men niet op de favoriete speeldag zondag mag spelen omdat ze eens in de 20 jaar een keer halve finale CL hebben gespeeld en de Knvb het zekere voor het onzekere wil nemen. Hetzelfde geld dan voor 4 / 5 andere teams uit de competitie omdat je nooit kan uitsluiten dat ze ver komen in Europa.

25 april 2019 om 07:55

Maurootje.... nu is al dagen en dagen bekend dat de UEFA bepaalde regels heeft die zeggen dat je perse 2 volle dagen rust moet hebben als er een Europese wedstrijd op de planning staat. En dan nog begin jij dat de KNVB dit voor Ajax doet. KNVB doet dit voor de eufa. Omdat dat moet. Regels zijn regels namelijk. En of er nu Ajax staat of FC Utrecht. Die verplaatsing had voor alle clubs gemoeten in die situatie.

25 april 2019 om 10:02

nergens in een verklaring is door de KNVB aangegeven dat ze dit hebben gedaan door de UEFA regel. Ook de FA (want dat zou voor de Spurs dus ook van toepassing zijn) heeft dit niet als argument gebruikt.

25 april 2019 om 08:10

Normaal was hier de speelronde gewoon naar de zaterdag gegaan maar toevallig valt het nu samen met koningsdag en nacht waardoor het zo extreem moet. Dit is dus echt n uitzondering

25 april 2019 om 12:11

@maurootje

Het gaat er niet om of ze het gewend zijn. Het gaat erom of je een voordeel behaalt als je clubs rust geeft.

Misschien had liverpool de cup wel gepakt als ze meer rust hadden gekregen. In plaats van tweede worden. Daar gaat het om. Je weet het nooit zeker, maar we weten wel dat de clubs waar het concreet om draait, allemaal blij zijn met dat beetje rust. Dus als dat je 5% extra kans geeft op een topresultaat, dan is dat het allemaal waard. Hans down. Ook voor de Premier League.

De situatie van beide landen zijn echter niet te vergelijken. Engeland hoeft zich geen zorgen te maken over CL/EL tickets, Nederland wel. Daarom is ieder punt wat Ajax pakt meegenomen voor de ranking de komende jaren. Nu had de KNVB ook vrij weinig keus door alle omstandigheden.

Ik geloof dat een aantal coaches dit liever ook in Engeland zouden zien gebeuren. Ik denk dat er wat zal veranderen daar in Engeland de komende jaren.

Heeft alleen maar met Koningsdag te maken, dat vergeet Rose. Anders was de wedstrijd naar zaterdag verplaatst. Dat gebeurt rond elke Europese ronde, ongeacht welke Nederlandse club op dinsdag speelt. Spurs wordt door de FA zelfs 2 dagen verzet(2x zoveel als in Nederland), kan je toch niet geloven😉

25 april 2019 om 08:23

Ik denk niet dat Rose dat vergeet maar dat ie dat gewoon niet weet haha.

Die Engelse clubs worden al genoeg geholpen met die mega TV-gelden waardoor ze 3 x zo grote selecties hebben. De volle kalender heeft ongetwijfeld met TV-zaken te maken. Je kunt niet van twee walletjes eten hè?

25 april 2019 om 07:41

Kul argument, je mag maar 25 spelers inschrijven voor de Champions League. Daardoor kan Spurs straks Janssen ook niet inzetten. Bovendien niemand gehaald de afgelopen 2 transferperiodes, slechts 1 in die daarvoor.

25 april 2019 om 07:51

Daar heb je gelijk in inzake CL, was ik vergeten. Maar PL speelt dat niet. Wat verder wel een rol speelt is de enorme focus die daar op mondiale TV ligt, waardoor de vrijheid van handelen in dit soort dingen waarschijnlijk minder is. Buiten dat weet Rose waarschijnlijk niet dat dit geval meer op toeval berust dan op KNVB-beleid vanwege Koningsdag, wat hij natuurlijk moeilijk kan weten.

25 april 2019 om 10:48

Het helpt wel als je je 14 wisselspelers kan vullen met dure aankopen in plaats van onervaren jeugd.

25 april 2019 om 08:03

@falcao: Ajax heeft dit seizoen meer wedstrijden gespeeld dan Tottenham als ik het goed heb.

25 april 2019 om 08:28

Ook dat natuurlijk. Ik vind het wel een beetje gejank van de Spurs. Net of ze zich al aan het indekken zijn. Normaliter is dit Ajax gewoon beter.

In Engeland hebben de meeste ploegen ook een mannetje of 30 aan goede contract spelers in hun selectie. Bij hun zit D. Sanchez regelmatig op de bank, dus hun kunnen ook behoorlijk rouleren

25 april 2019 om 07:48

Dit valt mee hoor. Zit vaak wel meer kwaliteit in de selectie, maar niet meer spelers. Meeste clubs (ook Spurs) hebben zo'n 25, vergelijkbaar met de Eredivisie. Wolverhampton heeft zelfs maar 19. Emmen daarentegen 34.

25 april 2019 om 15:09

Ik spreek dan ook over de clubs die ook Europees spelen. Die kunnen vaak wel 2 goede elftallen opstellen. Emmen heeft 34 spelers, waarvan er 30 niet tegen een bal kunnen trappen

25 april 2019 om 08:42

Alleen mogen er maar 25 worden ingeschreven in de CL.

25 april 2019 om 15:08

Maar wel 25 jongens die over het algemeen een aardig balletje kunnen trappen.

En ja hoor, nog steeds zijn er mensen die commentaar hebben en maar niet willen inzien dat de KNVB volgens UEFA regels de wedstrijd perse moest verplaatsen. Mensen die het normaal vinden dat er maar 1 volle dag rust is. Oh nee, dat vinden ze niet normaal, maar als het om het gehate Ajax gaat dan wel natuurlijk. Deze laatste verplaatsing kon niet anders. Dat is niet voor Ajax gedaan maar omdat het gewoon niet mocht met maar 1 dag rust er tussen. Logisch toch?

25 april 2019 om 08:06

Ik begrijp Rose wel, omdat we in NL met een extra regel werken, namelijk de laatste 2 rondes tegelijkertijd. Die heb je echt niet overal in Europa. Dat bemoeilijkte de mogelijkheden om te schuiven (en het feit dat Koningsdag wordt gevierd).

25 april 2019 om 09:41

En nog steeds hoor je mensen die zeggen dat het een UEFA regel is terwijl dat niet officieel naar buiten is gebracht. Zowel door de KNVB, De FA, Ajax en de Spurs niet. Als het komt door die regel dan hadden ze dat toch wel als argument gebruikt? alleen al om een hoop discussie te voorkomen.

kwestie van goed laten informeren Rose, normaal zou Ajax verschoven zijn (net als spurs) maar dat paste niet in een weekend met Koningsdag en de nacht ervoor vanwege organisatorische reden.
Daarbij spelen we de laatste wedstrijden ook nog liefst allemaal tegelijk dus heel veel andere keus was er niet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Arsenal28-2
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Lucas MouraMiddenvelder204
M. SissokoMiddenvelder202
H. KaneAanvaller2011
H. WinksMiddenvelder170
Son Heung-MinAanvaller175
P. GazzanigaKeeper160
H. LlorisKeeper70
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

2 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 17 januari
Barcelona-trainer Quique Setién was onlangs in gesprek met Watford, maar daar bleef het bij. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren