Ruud Gullit kritisch na ontluisterend optreden: ‘Je moet beslissingen nemen!’

Woensdag, 24 april 2019 om

Manchester United verloor woensdagavond op eigen veld met 0-2 van Manchester City en leed zo alweer de zevende nederlaag in de laatste negen duels in alle competities. Ruud Gullit analyseerde de wedstrijd voor Ziggo Sport en is na afloop kritisch op Ole Gunnar Solskjaer.

Gullit verwijt de Noorse manager van Manchester United een passieve houding. "De honeymoon periode is afgelopen. Je hebt getekend, nu ga je ervoor, nu moet je beslissingen nemen! Vandaag was zo'n moment waarop die beslissingen had moeten nemen", vertelt de oud-international van het Nederlands elftal.

Manchester United was nagenoeg de gehele wedstrijd de onderliggende partij. Manchester City scoorde weliswaar pas na rust, maar volgens Gullit had Solskjaer al veel eerder moet ingrijpen. "Wij konden zien dat het verkeerd liep en op dat moment moet je al gaan nadenken over wat je kunt doen om het spel van de tegenstander te ontregelen. Vervolgens krijg je een doelpunt tegen en doe je nog steeds niets! Daarna krijg je er nog een om je oren."

De stadsderby eindigde door doelpunten van Bernardo Silva en Leroy Sané uiteindelijk in een 0-2 overwinning voor Manchester City, dat de koppositie weer heeft overgenomen van Liverpool en met nog drie speelrondes voor de boeg één punt meer heeft dan de achterovlger. Manchester United blijft steken op een zesde plaats en ziet de vierde plek steeds verder uit zicht raken: Chelsea heeft drie punten meer, terwijl ook Arsenal de manschappen van Solskjaer nog altijd voorblijft.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door bochherief)

Aldus Gullit die acteerde dat hij coach was maar er nooit 1 is geweest.

24 april 2019 om 23:41

als alleen succesvolle coaches een mening mogen hebben, dan zitten praatstudio's altijd leeg. wat gullit zegt is de waarheid, solksjaer is niets bijzonder, en het is wel grappig dat een grote groep dacht dat t met hem beter zou gaan. mourinho is niet achterlijk, die weet wat het team nodig heeft om vooruit te komen. woodward weet dat niet, en daardoor zit utd diep in de problemen

25 april 2019 om 04:54

Mourinho heeft het grootste gedeelte van dit team gekocht en was niet in staat om fatsoenlijk voetbal te spelen met deze door hemzelf samengestelde groep. Die wist dus totaal niet wat United nodig had en heeft ze alleen maar dieper in de problemen gebracht. Solskjaer heeft in ieder geval het plezier weer teruggebracht, waardoor ze alsnog meedoen om een destijds kansloos geachte CL plaats. Daarvoor verdient hij de credits nadat Mourinho er een zooitje van had gemaakt. Nu zit Solskjaer opgescheept met de spelersgroep van Mourinho en moet er echt heel veel gebeuren om van Man U weer een goed voetballend team te maken. Eigenlijk moet meer dan de helft van het team verkocht worden en moet het team opnieuw opgebouwd worden. Of Solskjaer hiervoor de juiste trainer is betwijfel ik ook, maar ik kan ook niet veel trainers opnoemen die geschikt zijn om Man U op de rit te krijgen

24 april 2019 om 23:44

Vermoeiend altijd dit soort reacties. Als we nog enkel de meningen kunnen respecteren van alom geprezen coaches, houden we geen analisten meer over. Ook slechte coaches (of zelfs helemaal geen coaches, journalisten of iets) kunnen zinnige dingen zeggen over andere trainers. En hier heeft hij gewoon gelijk.

25 april 2019 om 07:32

Eens maar wat ik wel vaak jammer vind van onze analisten is dat ze eigenlijk alleen signaleren dat het fout gaat maar vaak niet komen met 2 of 3 oplossingen. Dat lijkt mij nou gaaf om te horen wat zij dan om zouden zetten. Heel af en toe hoor je daar wel iets over maar vaak niet. (Wellicht ook door tijdgebrek vanwege reclames etc.)

25 april 2019 om 01:28

En toch meer prijzen als coach in de UK won dan Solskjaer.

25 april 2019 om 01:54

Hij is toch speler/coach geweest bij Chelsea? Hij won toen met Chelsea toch de FA cup? Is toch wel een goede prestatie lijkt me, Chelsea was destijds niet de grote club die het nu is.

25 april 2019 om 03:04

@Janta Gullit had nog redelijke successen in Engeland, een FA Cup als ik me niet vergis dus hoezo 'nooit coach geweest' onlangs nog assistent geweest bij Oranje ... maar goed om bij hem constant de mindere tijden aan te halen, is wel zielig van jou. Zo vermoeiend die types die gretig jeugd- of beginnerszonden naar boven halen alsof zij zelf foutloos leven.

25 april 2019 om 11:58

Lees wat ik schrijf, Gullit acteerde dat hij coach was maaar is er nooit een geweest. Div. clubs wisten niet hoe snel ze hem kwijt wilde omdat hij er niets van bakte en Feyenoord heeft hij bijna naar de afgrond gebracht met zijn Youtube aankopen.

25 april 2019 om 13:48

Wat fijn, en wat moeten we met het feit dat je Gullit niet mag?

25 april 2019 om 03:05

@Janta Gullit had nog redelijke successen in Engeland, een FA Cup als ik me niet vergis dus hoezo 'nooit coach geweest' onlangs nog assistent geweest bij Oranje ... maar goed om bij hem constant de mindere tijden aan te halen, is wel zielig van jou. Zo vermoeiend die types die gretig jeugd- of beginnerszonden naar boven halen alsof zij zelf foutloos leven.

25 april 2019 om 03:26

Heeft letterlijk niks te maken met zijn mening over deze wedstrijd. Maarja, deze ligt altijd klaar in de kast om mee toe te slaan. Heel flauw.

25 april 2019 om 07:25

Alles voor de eerste reactie en heerlijk anderen neerhalen om er zelf beter uit te springen?
Wat heeft de grote Janta gepresteerd om zijn mening te mogen ventileren?

25 april 2019 om 07:45

Heeft wel de gouden bal gewonnen natuurlijk en een van de beste voetballers van Nederland ooit. Die mag wel een mening hebben natuurlijk. Net zoals wij die hebben.

25 april 2019 om 08:19

Wellicht kan je eens inhoudelijk kijken naar wat Gullit zegt en daar eens iets zinnings over zeggen. Maar dat is blijkbaar te veel gevraagd.

United heeft wat mij betreft prima materiaal om goed te kunnen presteren. Geen kampioensmateriaal, maar zeker wel voor de top 4. Ik vind dat het nu echt tijd wordt om het elftal zo te kneden dat ze doen wat de trainer wilt. Het zijn allemaal miljonairs en die moeten hun taak gewoon goed uitvoeren. Het moet een eer zijn om het shirt van United aan te hebben. De coach zelf, moet gewoon keihard zijn. Kan je niet mee, dan is daar de tribune. Keihard werken moeten ze of ze nu Pogba of Sanchez heten.

Zo zonde van deze mooie club. Totaal gern lange termijnvisie, ze klooien maar wat aan. Solksjear en wat willekeurige peperdure aankopen in de zomer gaan daar ook echt geen verandering in brengen. Ben heel benieuwd hoe het was gegaan als Van Gaal een technisch directeur achter zich had staan met geduld en dezelfde visie...

24 april 2019 om 23:43

boring utd, dat kenmerkt het utd onder van gaal. bij rust altijd 0-0, saai voetbal rond de eigen middellijn, veel balbezit maar niks concreets doen met dat balbezit, geen schoten op goal. ik ben benieuwd wat er was gebeurd als mourinho een capabele directeur had gehad.

24 april 2019 om 23:52

Dan hadden ze een bus gekocht en speelde Mourinho zijn favoriete spel. Ik verwacht zelfs dat hij thuis in zijn eigen tuin de hele dag bussen aan het parkeren is nu hij werkeloos is. Je moet toch blijven oefenen.

25 april 2019 om 04:55

Alles beter dan dit.

25 april 2019 om 07:45

Die bus gebruiken ze nu ook, dus dat is geen echt verschil. Er is wel meer plezier, maar aanvallen doen ze vrijwel niet

Helemaal mee eens.ole staat er behoorlijk amateuristisch bij in afwachting van zijn assistenten om beslissingen te nemen.kan me voorstellen dat je na verloop van tijd niet meer serieus genomen word door je spelers.hoe aardig en vriendelijk ze manier van doen ook is.op een gegeven moment werkt het niet meer en moet er daadkracht zijn.voorlopig laat hij dat niet zien.

En United blijft door kloten.
Nee hoor ik zie United met Woodward en co helemaal niet terug keren aan de top. De hele selectie moet vernieuwd worden en heel veel mensen die leiding geven moeten ook oprotten. Heb helemaal niks met Man United, maar je word gekleineerd vandaag het lijkt werkelijk helemaal nergens op.

Niet om Solskjaer te verdedigen, maar ik vraag me wel af wat Gullit zelf had gedaan om Manchester City te ontregelen. Ik vind namelijk niet dat United de spelers heeft die de capaciteiten heeft om een goed City te ontregelen. Daarom denk ik dat geen enkele beslissing de juiste was geweest en alles een gok.

25 april 2019 om 00:32

Precies van dit elftal zouden alleen Pogba, Rashford en de Gea minuten krijgen bij City. Buiten de Gea en Pogba om had City op iedere positie vanavond een betere speler staan. Het wordt lastig om weer top 4 te komen voor Utd want je zit echt gewoon met mininaal 10 spelers in de selectie die je zou door moeten selecteren.

25 april 2019 om 00:45

Nope..Pogba zou bij Pep geen basis staan. Die kan geen simpele opdrachten uitvoeren in teamverband. Altijd balletje onder de voet door, te ver voor zich uit, ff showboaten..spelvertragend...geen inzicht

25 april 2019 om 06:36

Het gaat er toch om dat je live een wedstrijd bekijkt en het fout ziet gaan. Hoe kan je dan blijven denken dat je gekozen tactiek goed is. Je zegt dat united niet de spelers heeft om een goed city te ontregelen, maar dat hebben weinig clubs en toch lukt het sommige. United had blijkbaar ook niet de capaciteiten om met deze tactiek city te ontregelen, dus moet je dan maar denken “op een andere manier kunnen we het ook waarschijnlijk niet, dus we blijven wel vasthouden aan deze tactiek”. Je moet als coach zijnde iets proberen. Nu was het allemaal niks. Je zag waar united het zwaar had verdedigend en je waar in balbezit. Door dan willekeurig mensen te gaan wisselen zonder doel, daar wordt niemand wijzer van. De blik van martial is normaal al wat suffig, maar hoe die gisteren keek toen die inviel was heel tekenend voor de gedachtegang van united. En vergeet niet, machteloos tegen city. Maar ook tegen barcelona 2x, everton, arsenal, wolves in de beker en de competitie. Het is niet de eerste keer dat ze tactisch geen potten kunnen breken.

25 april 2019 om 09:04

Op dat moment stond het nog 0-0, dan kun je ook hopen dat je dat punt kan vasthouden. Ik denk dat ie niks had kunnen doen om het spelbeeld om te draaien.

25 april 2019 om 09:40

Dat het 0-0 staat betekent toch niet dat je niet kan zien dat het fout gaat? Elke opbouw ging in wandeltempo door de as van het veld. Pogba, Lingard, Fred en Perreira hebben geen aanval afgestopt centraal. En tuurlijk kan je bij een 0-0 nog gokken op een punt of een uitval. Maar in 3 minuten tijd valt de CVM uit en maken ze 0-1. Dan moet je als coach weten dat ze geen andere CVM hebben en dan moet je al je tactiek klaar hebben liggen. Het kan niet zo zijn dat je als coach zijnde pas gaat nadenken over een andere optie, op het moment dat de optie zich voordoet. Toen Fernandinho uitviel en zeker toen de 0-1 binnenviel 3 minuten later, had ik direct Lukaku en Martial gebracht. Centrale verdediger eruit, Fred en Pogba op 6 en 8 en Lingard op 10. Druk zetten op Gundogan en zorgen dat de backs niet op kunnen komen zonder risico. Bij 0-0 kan je wachten, maar het uitvallen van fernandinho bracht nieuwe opties en bij 0-1 moet je wel.

Ze hadden van Gaal nooit eruit moeten gooien. Hij had een duidelijke plan voor dat elftal. Nu lijkt het nergens op. Ole is niet goed genoeg. Anders had hij op tijd ingegrepen in de 2e helft. Zeker op het middenveld.

25 april 2019 om 12:29

@doe4pro

Van Gaal heeft er helemaal niks van gebakken. hij heeft alleen spelers gehaald die helemaal niks aan United hebben toegevoegd en na 2 jaar leek het spel nog helemaal nergens op. hij is niet de enige coach die heeft gefaald bij United maar het was ook duidelijk niet de juiste coach voor United. hij heeft een clubicoon als Scholes eruit gewerkt voor mensen als een Stuivenberg bv. dan pas je imo ook niet echt in de clubcultuur daar

25 april 2019 om 18:31

haha ja stuivenberg en hoe heette die keeperstrainer ook al weer: frans hoek? die ook met zn map vol sheets aan topspelers tijdens een wissel even ging uitleggen hoe je goed moest voetballen. nee, bij utd denken ze liever niet terug aan de periode van gaal, dat is hen nog minder bevallen dan moyes

ManUtd is momenteel alleen goed voor de merchandising. Qua voetbal ziet het de laatste jaren gewoon niet goed uit. Desealnitemin blijven de miljoenen stromen uit de merchandising en blijven ze de grootste club qua naamsbekendheid in de wereld. Zelfde als PSG, qua club komt het fris en hip over. Maar prijzen pakken....

Het probleem is ook dat ze geen goeie technisch directeur hebben. DieWoodward is het totaal niet. Dat moeten ze regelen,anders worden er weer verkeerde spelers aangetrokken...

Bulken van het geld maar geen enkele visie hebben voor de korte en langere termijn bewijst dat dit tot niks leidt.

Eens, Ole laat net zoals Mourinho saai voetbal zien. Alleen kon Mou wel een plan B of plan C bedenken als het tegenzat...Ole heeft alleen maar een plan A. Constant de lange bal en op de counter ondanks je achter staat. En met een 5 mans verdediging beginnen, geeft al voordat je de wedstrijd al begint aan dat je geen vertrouwen hebt. Ook demotiverend voor de spelers want dit is en blijft Man.Utd ondanks City oppermachtig is.

Wacht even, is dit de Ruud Gullit die als coach of wat dan ook na zijn spelerscarriere structureel faalde en die nu een beginnend coach onderuit de zak geeft? Fantastic game, Ruud! Fantastic game! 👏🏻

25 april 2019 om 06:54

Houd toch op man. Gullit heeft alsnog meer prijzen gepakt dan Ole. Daarnaast herft Gullit hier gelijk. Ole dit stond er bij en keek er naar..

25 april 2019 om 07:06

Tsja, wie ben jij om zo te oordelen over de trainerscarriere van Ruud Gullit? Die heeft tenminste nog een FA Cup gewonnen en bij mooie clubs gewerkt. Wat heb jij als trainer gepresteerd en waar heb jij als trainer gewerkt om Gullit aan te spreken en onder uit de zak te geven? Of geldt jouw goedkope redenering alleen voor anderen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool6136
4.Chelsea399
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
O. SolskjærAanvaller
M. RashfordAanvaller2214
David de GeaKeeper220
L. GrantKeeper00
E. BaillyVerdediger00
S. RomeroKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

In de wandelgangen

Zondag 19 januari
Olympique Lyon neemt Tino Kadewere voor vijftien miljoen euro over van Le Havre. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren