Zidane niet onder de indruk: ‘Wij zijn 33 keer kampioen geworden, en zij?’

Woensdag, 24 april 2019 om

De onlangs bij Real Madrid teruggekeerde Zinedine Zidane wil Barcelona niet al te veel lof toezwaaien aangaande het aanstaande kampioenschap van de Catalanen, de vierde landstitel in vijf seizoenen. Zizou herinnert de aartsrivaal er fijntjes aan dat zijn werkgever nog steeds oppermachtig is in het Spaanse voetbal.

“Wij hebben LaLiga 33 keer gewonnen, en Barcelona dan?”, vraagt Zidane zich hardop af in gesprek met Goal. Barcelona maakt zich op voor het 26e kampioenschap in de clubhistorie. “Ze hebben het de laatste jaren erg goed gedaan, dat moet ik toegeven”, vervolgt de coach in Madrileense dienst. “Maar wij hebben de landstitel vaker veroverd. Dat is voor mij het allerbelangrijkste.”

Zidane, die met Real Madrid zestien punten minder heeft verzameld dan Barcelona en donderdag de tegenstander is van Getafe, wil na de zomerstop vol voor de Spaanse titel gaan. “De competitie is ontzettend belangrijk, daar zijn we dagelijks mee bezig. Dat is de belangrijkste uitdaging voor komend seizoen.”

Of Keylor Navas dan nog onder contract staat bij Real Madrid is onduidelijk. De doelman uit Costa Rica verloor zijn plaats onder de lat aan Thibaut Courtois en staat naar verluidt niet onwelwillend tegenover een vertrek uit de Spaanse hoofdstad, weet ook Zidane. “Ik snap dat spelers willen vertrekken als ze niet regelmatig aan spelen toekomen. Ik heb de beschikking over 25 spelers, dus als we aankopen willen doen, zullen er ook enkelen moeten vertrekken”, zo besluit de Franse trainer.


Poll

Denk jij dat Real Madrid volgend seizoen wel een rol van betekenis gaat spelen in de strijd om de landstitel?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

96 reacties (laatste reactie door stua)

Wat een ongelofelijk slappe uitspraak. Wanneer ten hag dit bij Ajax zou zeggen, mag hij van mij meteen weg. Het niet goed spelen goedpraten door het verleden te gebruiken, zwak zwak zwak

24 april 2019 om 17:39

Je haalt me de woorden uit de mond. Wat een trieste uitspraak.

24 april 2019 om 18:12

Idd, bovendien is het niet alsof Barca 8 keer kampioen is geworden ofzo. Real 33 keer, Barca 25. Nog even en ze staan gelijk.

24 april 2019 om 17:43

Is dit weer niet uit zijn verband getrokken door de pers?

24 april 2019 om 17:54

Dat zou natuurlijk kunnen, dat doet de pers wel vaker. Ik ken alleen Zidane niet goed genoeg om te weten of dit een uitspraak van hem zou kunnen zijn.

24 april 2019 om 17:57

Hij zegt precies wat de meeste Ajacieden de laatste jaren zeggen over de eredivisie. Niks raars aan. Gelukkig is ten hag een stuk slimmer.

24 april 2019 om 18:10

Helemaal niet wat 'de meeste Ajacieden' zeggen, wat sommige roeptoeters op het internet of in de kroeg zeggen, dat is iets compleet anders dan een hoofdtrainer van Real Madrid die zoiets zegt he.. Bovendien is hij zelf 'maar' 1 keer kampioen geworden met Real volgens mij dus zijn bijdrage aan die 33 als trainer is marginaal te noemen.

24 april 2019 om 18:12

Ben het eens met Sander, jij bent het er vast ook wel mee eens dat er ook een aantal Psv’ers domme dingen op VZ roepen😉

24 april 2019 om 18:14

Uhm. Ik heb bijna geen enkele speler, trainer, functionaris of wat dan ook van Ajax over het aantal gewonnen titels van Ajax t.o.v. andere clubs horen praten. Dat zijn voornamelijk fans. Totaal andere situatie dus...

24 april 2019 om 23:45

&SanderKoevoets Zidane is in twee en een half seizoen idd 1x kampioen geworden. Hij stapte zijn eerste jaar halverwege in, dus dat jaar kan je hem niks kwalijk nemen. Twee volledige seizoenen en een landstitel is geen slechte prestatie met Barcelona als grote concurrent. Maar goed, hij mag best wat lof geven aan Barca inderdaad, toont maar weer aan dat hij een echte madridista is.

24 april 2019 om 20:50

Daar komt nog bij dat in het verleden diverse titels gewoon zijn weggegeven vanwege de binding van die club met een niet zo’n fris regime.

24 april 2019 om 21:20

@roelajax

inderdaad een zeer slappe uitspraak. Ook nog 1 die iemand met historisch besef als schandalig op kan vatten, want een stuk of 14 titels van Real zijn gehaald tijdens het bewind van de facistische dictator Franco. Deze man heeft buiten verantwoordelijk te zijn voor vele gruweldaden ook zijn favoriete club Real Madrid flink bevoordeeld.

Buiten moeilijk bewijsbare invloed bij de Spaanse bond, heeft hij bijvoorbeeld Barca verplicht de toenmalige sterspeler di Stefano (beide clubs 50 procent eigenaar) te laten uitkomen voor Real.

edit, @jaakke

sorry las je post pas na het plaatsen van de mijne.

24 april 2019 om 21:33

Ben toch blij met jou post😉 legt de situatie van jaake Goed uit. Ik wist daar helemaal niks vanaf namelijk

24 april 2019 om 23:47

@roelajax

Ook bij sommige europacup1 zeges van Real zit een aardig luchtje. Bij de edities van 1957 en 1960 besloot de Spaanse bond real in te schrijven terwijl ze geen kampioen waren in het jaar ervoor.

Dit is overigens niet een op zich staande uitzodering, want gebeurde in nederland ook in 55-56 toen W2 kampioen was, maar PSV werd ingeschreven. deze laatste wel even moeten googlen

27 april 2019 om 08:10

Ook bij sommige europacup1 zeges van Real zit een aardig luchtje. Bij de edities van 1957 en 1960 besloot de Spaanse bond real in te schrijven terwijl ze geen kampioen waren in het jaar ervoor ???
Welk luchtje zat daar aan? Real Madrid was de titelverdediger in die jaren en dus automatisch geplaatst en bovendien deed daarom een tweede spaanse club mee.

Dus wat je met jouw post wilt bereiken is een beetje vaag.

27 april 2019 om 08:15

Guust0
Dat dictator gedoe is nu wel een keertje klaar. Al die verzinsels.
Als je het verhaal van Di Stefano wilt vertellen, vertel dan het hele verhaal. Vertel dan ook dat hij had getekend bij zowel Barcelona als Real. En dat die dictator had besloten dat hij voor zowel Real als Barcelona moest uitkomen. Eerst bij Real en daarna bij Barcelona, maar dat Barcelona daar geen zin in had. En dus heeft Di Stefano historie geschreven bij Real en niet bij Barcelona.

Franco was trouwens fan van Atletico.

Dit zegt toch genoeg over hun seizoen dat ze de historie er even bij pakken.

Ja en hoeveel van die 33 kampioenschappen hebben in de laatste 10 jaar plaatsgevonden? Dit is gewoon populair doen van Zidane. Barcelona heeft echt gedomineerd het afgelopen decennium, credits zijn op zijn plaats.

24 april 2019 om 18:15

Hij mag dit zeggen hij mag het noemen, hij is degene die geschiedenis heeft geschreven met Madrid. Die niet 1x de champions league niet 2x maar het meest ongelooflijke van 3x achter elkaar. Een man met charisma en die even laat zien waar Barca hoort in de schaduw van het koninklijke Real Madrid . Hala Madrid

24 april 2019 om 18:19

Whaha iemand is op zn teentjes getrapt. Madrid laat het al jaren afweten in de competitie en moeten nu terug naar de geschiedenis om nog iets slechts over Barça te vertellen. Tijd van real is wel geweest over 20 jaar heeft Barça meer landskampioenschappen dan Real. Kijken hoe je dr dan bij staat

24 april 2019 om 18:23

Maar Real Madrid staat 16 punten achter Barcelona en is in de champions League keihard vernederd in eigen huis door Ajax? Dan mag het toch duidelijk zijn wie op dit moment in wiens schaduw staat

24 april 2019 om 18:45

Zidane heeeft als speler maar een keer la lige gewonnen. Hoj heeft totaal geen recht van prate

24 april 2019 om 18:52

(mr.madrid)
Heeft hij die CL 3 maal gewonnen ? volgens mij de spelers toch of stond hij ook opgesteld , ik vind het een sneue reactie , zulke uitspraken heeft hij toch niet nodig lijkt mij .
( Een man met charisma en die even laat zien waar Barca hoort in de schaduw van het koninklijke Real Madrid ) alleen deze uitspraak van jou is al even dom als respectloos naar Barcelona toe typisch een uitspraak van een succes supporter die teleurgesteld is dat het dit seizoen wat minder gaat op zulke supporters zit een grote ploeg als Real is echt niet te wachten hoor .

24 april 2019 om 19:00

Mr.madrid mist alle realiteit, net als de rest in Madrid.. als Zidane dit soort dingen gaat roepen dan ben je gewoon erg zielig. Barça in de schaduw van Real? Hou toch op man. Op dit moment staat Real in de schaduw van Barça. Zelfs in de schaduw van Ajax! Real is niks nu.

24 april 2019 om 19:11

Zidane had de beschikking over een super fitte Ronaldo die alle belangrijke doelpunten voor zijn rekening nam.
Ronaldo wist precies wanneer hij Real moest verlaten.

als een Capo di tutti capi zet zinedine zidane barca even weg als een b-club. over ballen gesproken. ik kan me heel goed voorstellen dat spelers onder de grote zidane willen spelen, wellicht meer dan voor guardiola en mourinho. meer gepresteerd als speler, en uiterst succesvol als coach.

24 april 2019 om 17:45

Nou, nee. Is eerder een uitspraak van een slechte verliezer. Barca is de afgelopen decennia gewoon oppermachtig als het om La Liga gaat. Als je dan met dit soort uitspraken komt, is best wel zielig.

24 april 2019 om 17:46

4x de cl gewonnen in 5 jaar tijd, hoe noem je dat dan ?

24 april 2019 om 17:53

Heeft dat wat met deze uitspraak te maken? Het is toch gewoon ronduit zwak dat Zidane over alle titels begint die Real heeft gewonnen als er over de La Liga prestaties van Barcelona wordt gesproken van de afgelopen jaren?

24 april 2019 om 17:55

T gaat hier over de competitie en die resultaten zijn gewoon om te huilen. Over de cl mag hij stoer doen. Als je zulke uitspraken doet zegt het veel over jezelf en niks over Barcelona. Geen reden dus om voor Zidane te willen spelen

24 april 2019 om 18:13

Ik noem dat: meer geluk dan wijsheid

24 april 2019 om 18:52

Een club die 4x in 5 jaar de CL wint noem je de Europese top. Een club die die club nationaal 7x aftroeft en 3x De CL pakt de afgelopen 10jaar noem je ook een Europese topclub. Hoeft niemand zielig over te doen. Credits daarvoor naar Barça.

Onderlinge resultaat tussen beide plorgen zegt genoeg. We leven niet meer in het verleden we leven in het hier en nu.
En in het hier en nu is barca 3 klasses beter als real madrid. Van ronaldinho en eto'o de de defensie van real madrid helemaal kapot speelde tot la pulga en neymar die sergio ramos helemaal siek maakten op het veld.

24 april 2019 om 17:51

Als je onderling resultaat bekijkt in officiele wedstrijden zonder vriendschapelijk staat madrid voor of gelijk. Wist je nog toen ronaldo zidane barca kapot speelde en daarna met cr7. Supercopa back to back winst en in la liga won real ook gewoon vaak sinds 2013 tot 2018. Pique heeft nog nachtmeries van cr7.

24 april 2019 om 17:59

Nee niet meer, Barça is tijdens laatste clasico der overheen gegaan.

24 april 2019 om 18:05

Van de laatste 10 onderlinge treffens in La Liga won Barca er 7, Real 1 en 2x gelijk.

Maar je hebt in principe gelijk, ze staan precies gelijk met 72 overwinningen in 179 wedstrijden tegen elkaar in La Liga.

In de Copa staat het 16 voor Barca tegen 13 Real.

In de CL staat het 3 voor Real en 2 voor Barca.

24 april 2019 om 18:32

Zoek laatste 5 jaar op barca real in alle officiele wedstrijden. Volgens mij ff veel gewonnen.

24 april 2019 om 19:06

Net even gekeken op Wikipedia en de laatste 5 jaar in alle wedstrijden gelijke winst/verlies inderdaad.

24 april 2019 om 19:10

de clasico vanaf 2014(5 jaar geleden)

laliga:
barca 7
gelijk 2
real 2
doelpunten barca: 27
doepunten real: 15

copa del rey:
barca 1
gelijk 1
real 1
doelpunten barca: 5
doelpunten real: 3

spanish super cup (wist niet zeker of ik dit erbij moest zetten want ik zie het als een veredelde oefenwedstrijd, maar alsnog voor de volledigheid):
barca 0
gelijk 0
real 2
doelpunten barca: 1
doelpunten real: 5

totaal vanaf 2014:
barca 8
gelijk 3
real 5
doelpunten barca: 33
doelpunten real: 23

totaal altijd:
barca 96
gelijk 51
real 95
doelpunten barca: 399
doelpunten real: 403

dus niet alleen doet barca het de laatste 5 jaar significant beter, onderling gezien hebben ze zelfs historisch de overhand tegenwoordig. misschien volgende keer een beetje onderzoek doen voordat je onzin gaat lopen uitkramen

24 april 2019 om 20:55

Doe dat nou nog eens, maar dan vanaf 2009, dus 10 jaar? Dit is het probleem met statistiek, de randvoorwaarden bepalen de uitkomst.

Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, dit is gewoon een verloren seizoen maar volgend jaar moet Real toch op zijn minst wel meestrijden om het kampioenschap.

Vraag me af hoelang dat nog gaat blijven. Niet slecht bedoeld maar real moet ook eens de competitie serieus nemen inplaats de helft van de wedstrijden voor de jaarwisseling verliezen.

Dit is toch wel ultiem teren op het verleden van Zidane zeg. Voetbal wordt beleefd in het heden, hoogstens de prestaties van de afgelopen 5-10 jaar kun je eigenlijk gebruiken om de machtsverhoudingen een beetje realistisch weer te geven. De afgelopen jaren was Barca oppermachtig in de competitie, Real heeft dan weer een kleine voorsprong in CL winsten. Landstitels van 50 jaar geleden erbij halen om te bewijzen dat Real beter is dan Barca is ronduit zwak..

24 april 2019 om 18:04

Waar zegt hij dat Real beter is? Hij doelt er gewoon op dat de club groter is en dat is toch gewoon een feit. Ja, Barcelona domineert het afgelopen decennium in Spanje en daar krijgen ze mijn credits voor, maar in totaliteit blijft Real gewoon groter. Het ‘kleine verschil’ in CL’s is overigens groter dan het verschil in landskampioenschappen: 13 om 5 en 33 om 26, aangezien ik er niet vanuit ga dat Barcelona de titel nog verspeeld. Daarnaast heb ik liever viermaal de CL in een decennium dan zeven/acht landstitels. Dat het niet heel netjes is van Zidane, is iets heel anders en daar ben ik het mee eens.

Een beetje nederigheid is wel op zijn plaats. Real Madrid is de laatste 20 jaar niet zo heel vaak kampioen geworden, dat moet echt beter voor zo’n club.

24 april 2019 om 18:07

En in diezelfde laatste 20 jaar won Real 6(!) keer de CL. Dat is meer dan iedere andere club hem uberhaupt won in de geschiedenis; AC Milan daargelaten gezien zij hem 7 keer gewonnen hebben.

24 april 2019 om 19:21

Dus we kunne veronderstellen dat het voor real madrid moeilijker is om de lands titel te winnen dan de champions league

24 april 2019 om 19:27

7 keer zelfs vanaf 1990. Ook in het moderne voetbal staat Real dus dik bovenaan als het gaat om Cl's. Mede door successen van afgelopen jaren. Echter vind ik wel dat Real er eigenlijk nooit echt een balans is. Op dit moment ontbreekt het aan goeie aanvallers. In de tijd van Zidane zelf, hadden ze teveel vedettes en was de defensie weer de achilleshiel. Ik heb ook altijd het gevoel dat Perez alleen maar na namen en geld kijkt. En totaal niet na wat Real nu daadwerkelijk nodig heeft.

Ik merk dat ze in nl vaak anti madrid zijn. Zelf op nederlandse tv zijn het bijna allemaal barca fan boys. Zeker omdat nederlanders daar succesvol waren en in madrid niet. Real madrid heeft 4x cl gewonnen in 5 jaar. En afgelopen 5 jaar veel minder uitgegeven dan Barca en derest. Hala madrid

24 april 2019 om 17:56

Als je de geschiedenis kent weet je inderdaad waarom. Persoonlijk heb ik niets met clubs van dictators (Real, Benfica etc). Hoeveel heeft Barcelona te danken aan Cruijff? Met wat voor voetbal winnen ze? Real Madrid is al jaren een club van de galacticos, de beste spelers kopen, niets mis mee, maar ik heb meer met het sentiment. Meer met Catalunya ipv de 'koninklijke'.

24 april 2019 om 18:15

Wat heeft de geschiedenis omtrent Franco te maken met de Barcelona fanboys hier op tv? De periode Franco en Cruijff hebben helemaal niets met elkaar te maken en de meeste mensen zijn uberhaupt pas Barcelona fan geworden na 2000. Ik durf zelfs te wedden dat veel mensen pas om Barcelona begonnen te geven toen Rijkaard kwam en hier de basis werd gelegd voor de afgelopen vijftien jaar. Dat men meer om Barcelona geeft vanwege Cruijff, de visie (welke al jaren aan de kant is geschoven gezien de miljoen die men verbrast in Barcelona) en het voetbal dat ze spelen, is prima en ook nog vrij logisch, maar dat verklaard absoluut niet de haat richting Real en al helemaal niet dat dat door het tijdperk Franco komt.

24 april 2019 om 18:28

Tijdens het Franco tijdperk werd Madrid stelselmatig bevoordeeld. Daar komen een aantal titels vandaan. Tevens zijn er in die periode CL/EC1 titels gepakt waar het handelen van de regering/Franco ook wat invloed op heeft gehad. De geschiedenis waar Zidane op wijst is niet bepaald brandschoon te noemen en verre van koninklijk.

24 april 2019 om 18:33

Wat hebben nederlanders te maken met catalonie en franco. Wat zeg je allemaal hahahaha

24 april 2019 om 19:13

Wie de geschiedenis kent zal de toekomst kunnen begrijpen, maar dat terzijde. Je haalde eerder ergens het onderlinge resultaat erbij. Dat onderlinge resultaat is zwaar beïnvloed vanwege het handelen van een dictator. Zoek maar op, er is in het verleden een copa geweest waarin de eerste wedstrijd 3-0 werd voor Barca. De tweede wedstrijd werd 11-1 voor Madrid. Het lijkt duidelijk dat de Barca spelers toen onder druk zijn gezet. Zoals het regime Barca wel vaker onder druk had. Als je de jaren van Franco er tussen uithaalt dan zijn de onderlinge verschillen waarschijnlijk in het voordeel van Barca. Dus wat Nederlanders met te maken hebben met Catalonië en Franco, helemaal niks. Echter is een club die stelselmatig onderdrukt werd een stuk sympathieker dan een club die stelselmatig bevoordeeld werd. Dat geld voor mij, en waarschijnlijk voor meer mensen. Daarnaast, wat kan Madrid jou schelen, jij bent toch Nederlander? ( niet antwoorden aub, deze is rethorisch )

24 april 2019 om 19:21

Zelfs de grote legende di Stefano had eigenlijk voor barca getekent.. maar de Spaanse bond verbood de transfer door steeds de regelementen te veranderen. De rest is geschiedenis..

24 april 2019 om 19:25

Chamack ik ben een Belg en het klopt wat hij zegt , di stefano had een transfer in de tijd , naar Barcelona, Hij werd opgewacht door het leger om ontvoerd te worden naar madrid . Families van spelers van barca werden opgesloten voor wedstrijden , generaal Franco was de machtigste man van Spanje en real supporter dit krijg je dan , ken uw geschiedenis .

24 april 2019 om 21:28

Maar wat heeft dat met het heden te maken? Kleinzerige kinderen hier. En de Cruyff filosofie heerst al tijden niet meer in barca. Ze spenderen Veel meer dan real en laten we over de salarissen maar zwijgen. La masia is tot een grappenvijver omgedoopt en als een speler 3 wedstrijden geen pepernoot raakt schreeuwen de 'trouwe fans' dat die spelers verkocht moeten worden om de volgende groter ster te halen. Zie coutinho,dembele en malcolm. Neem daarbij dat neymar en suarez ook 90m per stuk waren buiten hun boekhoudkundige trucjes om. Ik durf bijna wel te stellen dat barca na city en heel mis psg het meeste spendeert van alle clubs. Niks Cruyff filosofie.. slaap zacht kinders.

25 april 2019 om 20:40

Ronaldinho nogmaals dat viel allemaal wel mee. Barca propoganda. Ik als marokkaan ken de spaanse geschiedenis maar al te goed. Ten 2e het heeft niks met nlrs te maken. Btw vertico. Ik ben marokkaans. Wij worden geboren met madrid of barca. Grootste fanbase van madrid buiten spanje zelf zit in marokko. Ze hebben zelf speciale vak in de stadion.

25 april 2019 om 20:40

Nogmaals dat viel allemaal wel mee. Barca propoganda. Ik als marokkaan ken de spaanse geschiedenis maar al te goed. Ten 2e het heeft niks met nlrs te maken.

25 april 2019 om 11:03

Goh zou het te maken hebben met het verleden van Cruijff bij Barcelona en het feit dat Pep hem vaak aanhaalde als leermeester. Wat ontzettend raar dat er dan meer fans van die club zijn.

Ik merk vaak dat mensen uit Madrid vaak pro Madrid zijn, heeft dat te maken met het feit dat ze uit Madrid komen ofzo?

Echt. Mijn klomp. Kapot.

Dit zijn slappe hap uitspraken Zizou. Kom op. Zo kennen we je niet.

Ja, Barca staat nog wel ff achter qua landstitels. Maar je kan ook niet ontkennen dat ze het gewoon zwaar goed hebben gedaan de afgelopen 10 jaar met landstitels hier en daar, en nu kunnen ze de Copa ook nog is voor de vijfde keer op rij winnen. Barca is ongelooflijk stabiel in eigen land, en het is nou eenmaal moeilijker om prijzen te winnen in een competitie waar Barca ook in zit. Dat geldt niet alleen voor ons, maar ook voor de Atletico's, Sevilla's, Valencia's van deze wereld.

Daarom koester ik ook de 4 Cl's titels bijvoorbeeld die de afgelopen 5 jaar is gewonnen. Of wat dacht je van 2017? Ook een magische jaar waar je La Liga wint, en ook de Super Copa waar je Barca zowel uit als thuis van wint en de drie overige prijzen die natuurlijk werden gewonnen waaronder de CL. Maar goed, in het verleden hangen is leuk. Ik kijk liever naar de toekomst, en het wordt tijd dat we Barca nou eens echt gaan uitdagen voor de prijzen want het is al schandalig genoeg dat je iedere keer op grote afstand eindigd van ze zoals dit jaar. Real onwaardig.

Das natuurlijk n enorm zwakte bod, wat hebbeb de huidige spelersgroep, technische staf, bestuur en fans eraan dat je 60 jaar geleden vaak kampioen werd. Ik word er nu toch ook niet meer enthousiast van dat Ajax in de jaren 70 vaak kampioen werd. Ja t is mooi voor de historie, maar we willen nu wat te juichen hebben

Tja. Sinds het seizoen 1990-1991 is Barcelona 16 keer kampioen geworden, Real Madrid 8 keer. Nu jij weer, Zidane...

24 april 2019 om 18:41

Real won wel weer 7 keer de Champions League. Barcelona 4 keer. Het is maar net wat je zwaarder telt. Real heeft in mijn ogen meer topspelers gehad (absolute wereldsterren) met onder meer Zidane zelf, Cristiano, Ronaldo, Beckham, Bale, Figo etc etc. Real stond bekend als een club waar altijd de beste spelers na toe gingen en die ook op marketing aspecten heel interessant waren.

Maar Barcelona is eigenlijk meer een team dan Real. De enige keer dat Barcelona echt een veel betere selectie had was in het Guardiola tijdperk rond 2009. Real maakt al jarenlang fouten op gebied van management en slecht beleid.

24 april 2019 om 19:34

betere spelers ? Barça heeft 4 van de 5 beste spelers aller TIJDEN gehad messi , Maradona , cruyf , ronaldinho en r9 valt weg aangezien hij bij beide clubs speelde.

Het verleden aanhalen om de grootte van de club te benadrukken vind ik prima, maar je kunt het toch niet gebruiken als verdediging voor je matige prestaties in het heden?

Ik heb respect voor Zidane als trainer maar hij maakt zich belachelijk met deze uitspraak. Real heeft dit seizoen op alle fronten slecht gepresteerd. 16 punten minder dan Barca is een schande voor een club als Real Madrid. Achtste finale CL eruit is dramatisch. En dan gaan zeggen ja maar wij zijn het vaakst kampioen geworden. Het verleden telt niet. Er moest dit seizoen gewoon weer worden gepresteerd. Ajax heeft ook de meeste prijzen van alle clubs in Nederland maar de afgelopen 5 jaar waren PSV en Feyenoord toch de clubs die de prijzen wonnen

Dat geeft ook dat het huidig tijdperk van Barcelona (messi era) een supersuccesvolle periode is. Barca kent geweldige geschiedenis met spelers als Maradonna, Cruyff, Romario, Ronaldo, Koeman etc maar
4 van de 5 CL van Barcelona komen uit Messi era. Madrid haalde 4 CL in 5 jaar, geweldige prestatie maar uiteindelijk evenveel als Barca in deze periode (en ze kunnen nu 1 meer hebben). In deze periode heeft Barca ook Copa del rey voorsprong uitgebouwd, La Liga titel achterstand grotendeels ingelopen, zoveel classico;s gewonnen dat ze nu meer hebben gewonnnen dan Madrid, 2 treble's etc.

Tja de CL is de laatste 20 jaar veel vaker gewonnen door Real dan door Barca. Echter wint Barca veel meer titels. Bij Real spelen altijd meer sterren, maar het is toch minder een team heb ik het gevoel. Zon Cristiano Ronaldo is nooit helemaal gewaardeerd. Bij Real ben je meer een merk. Wanneer je niet meer presteert wordt je ook weer heel snel uitgegooid. Terwijl Messi, Xavi en Iniesta echt verbonden zijn met dna wat Barcelona bezit.

24 april 2019 om 21:04

In messi tijdperk heeft real 4 × cl gewonnen en barca 4×

Zidane heeft als speler maar 1 keer la liga gewonnen in 5 jaar tijd bij madrid. Misschien moet ie gwn zijn mond houde

Je had toch meer verstand verwacht bij Zidane. Zoiets gaan roepen.. man man man. Als wij over Ajax zeggen dat we de meeste prijzen hebben worden we ook direct afgeknald. PSV heeft het de laatste jaren beter gedaan dan Ajax. Wat dat betreft is Zidane met dit soort uitspraken misschien wel een potentiële Ajacied.

24 april 2019 om 19:13

Zidane's spel past helemaal niet in het voetbal wat Ajax speelde. Zidane moest altijd de grote man zijn op het middenveld waar het elftal volledig op was afgestemd, vaak ook nog in een 442 systeem. Enige wat je kan zeggen is dat Zidane altijd piekte op momenten wanneer het er echt toedeed. Dat doet Ajax dit seizoen ook wel een beetje.

Vind dat Barcelona kwa talent aankopen toch aardig op weg is met de vernieuwing van de selectie. Ze moeten De Ligt nog halen en een goede linksback kopen/een goede spits en dan is het gewoon een fantastische selectie voor volgend seizoen. Ooohjaa en wat Zidane betreft, who cares, de meeste titels werden behaald in de Franco tijd, daar zijn ook genoeg verhalen over verteld,

18 keer sinds je geboren bent, die andere 15 zijn van voor je geboorte. Waarom dit in godsnaam aanhalen? Ik begrijp dit soort uitspraken echt niet. Leuk man, dat je club 33 keer kampioen is geworden. Ik denk dat je selectie in dat geval gewoon voldoende is en het vertoonde spel verdient een dikke voldoende.

Kauw jij lekker door Zizou op prijzen die grotendeels door Franco zijn binnen gehaald. Geniet van je CL titels en laat ons genieten 2x treble en 1 x La Sixta. En om maar niet te praten over de succes in La Liga afgelopen 30 jaar

Zidane heeft nog nooit van franco gehoord en de gestolen titels. Dat het leger in de rust bij Barça in de kleedkamer kwam en de opdracht gaf te verliezen. Ja zo haal je wel wat gemakkelijke titels binnen. Ze zullen er genoeg verdiend hebben gewonnen maar zeker niet alle titels zijn eerlijk verkregen.

Vreemde en ook domme uitspraken van Zidane. Hier gaat natuurlijk weer veel discussie ontstaan(wat hier nu op VZ al het geval is). Je zou zoiets meer bij Mourinho verwachten.

Ja, Real heeft vaker de CL gewonnen, drie keer op rij zelfs wat een uitmuntende prestatie is. Echter in eigen land is het de laatste jaren gewoon matig gezien de mogelijkheden. Slechts 2 landstitels en 2 Copa's in 10 jaar tijd vind ikzelf onvoldoende als je ziet wat er aan miljoenen is uitgegeven. Natuurlijk telt het mee dat Barcelona Messi in huis heeft die buitenaardse dingen doet. Maar dat vind ik niet echt een excuus want zelf hebben ze ook spelers van het hoogste niveau. Ronaldo, Ramos, Pepe, Casillas, Modric om zo maar te noemen. Dus als het zo doorgaat vrees ik dat Barca naast Real komt te staan qua kampioenschappen. En dan vorig seizoen en dit seizoen ook nog een straat lengte achter. Maar ja uiteindelijk is het maar wat je persoonlijk belangrijker vind.

Bah bah had respect voor deze gast,maar ben nu wel klaar. hij heeft eindelijk zijn ware gezicht laten zien.nou ik ga je even teleurstellen,want barca gaat de komende jaren waarschijnlijk veel meer landtitels winnen en daar ga je slapeloze nachten van krijgen.

Ik wil dan nu ook nooit meer van een real fan horen dat zidane een gentleman is ofzo.deze schijnheilige heeft zijn ware gedaante laten zien en is wat dat betreft veel erger dan een mourinho of een van gaal die altijd zichzelf zijn.

24 april 2019 om 21:34

Zidane is een gentleman. En lees anders het interview zelf en niet die gefabriceerde onzin op dit soort sites. Maar gezien jou reactie zul je wel nooit van bronnen rectificatie gehoord hebben. Jammer dat je je zo laat kennen je zal wel wat onder de leden hebben..

Zo triest dat je successen uit het verleden moet aanhalen en het succes van je concurrent naar beneden probeert te halen. Geef gewoon eerlijk toen dat een ander beter is dit seizoen. Ik vind dit echt kansloos. Zeker voor zo’n grote speler/trainer.

Zidane begint nu al slap te lullen. Wat zou ik graag in't stadionnetje van Getafe zitten. Haha, dat wordt een heet avondje!

Uitzonderlijk niet eens met Zidane. Historie is leuk maar Barcelona domineert sinds de eeuwwisseling. Meer titels en bijna even veel cl trofeeen. Ik vind dat laatste zelf belangrijker maar op het moment dat Barcelona kampioen speelt en in de running is voor een treble terwijl je zelf op elk front uitgeschakeld bent dan is nederigheid gepast

Als dit van een Mourinho zou komen zou het me eerlijk gezegd niet eens verbazen, maar om dit te horen van een heer met zoveel klasse vind ik maar triest. Redelijk slappe opmerking om de prestaties van eigen club in La Liga de laatste 10jaar niet te willen toegeven. Over de CL kan niemand iets zeggen, maar in Laliga is het gewoon te mager voor een club met zo een statuut. Madrid 3 jaar lang heer en meester in de CL, Barca ongeveer 10jaar heer en meester in eigen land. Achja, rivaliteit moet er zijn natuurlijk.

Nah, Feyenoord is ook vele malen groter dan Manchester City. Hebben niet eens een Europese prijs. Mietjes.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4239 fans
Stand
Actuele wedstrijden

849 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2019- Real Madrid
2016-2018 Real Madrid
2015-2016 Real Madrid II
2014-2015 Real Madrid II
2013-2014 Real Madrid
Laatste voetbalnieuws

PSG stoort zich aan Real Madrid en sneert naar Michel Platini

Kylian Mbappé wordt onophoudelijk in verband gebracht met een transfer naar Real Madrid. Vanuit de Spaanse hoofdstad wordt er geregeld geflirt met de jonge aanvaller van Paris Saint-Germain, tot ongenoegen van...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 12 november
Tottenham Hotspur komt in januari met een bod van tussen de vijftig en zestig miljoen euro op Lorenzo Pellegrini. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren