Joël Veltman probeert collega te helpen: ‘Je ziet hem balen, niets lukt’

Woensdag, 24 april 2019 om

Kasper Dolberg kreeg dinsdagavond tegen Vitesse (4-2) weer eens de kans als basisspeler. Ofschoon Ajax voor eigen publiek viermaal tot scoren kwam, verscheen de naam van de aanvaller wederom niet op het scorebord van de Johan Cruijff ArenA. Dolberg kwam in zijn laatste negen optredens voor het team van Erik ten Hag tot slechts één doelpunt: als invaller in de thuiswedstrijd tegen degradatiekandidaat Excelsior (6-2).

“Op trainingen schiet hij de ballen aan de lopende band binnen. Het komt wel weer, die kwaliteiten heeft hij gewoon”, verzekerde Ten Hag na afloop. “Ik denk dat we er met zijn allen ook geen verhaal van moeten maken.” Dolberg moet het vooral hebben van speelminuten in de Eredivisie, daar Ten Hag voor een andere speelwijze in de Champions League kiest en de Deen daar een van de voornaamse slachtoffers van is.

Joël Veltman ziet naar eigen zeggen ‘aan alles’ dat Dolberg het moeilijk heeft bij Ajax. Klaas-Jan Huntelaar kwam in minder minuten tot meer doelpunten en ondertekende onlangs een nieuw contract. “Het is ook een gebrek aan ritme. Die kans die hij over schoot, die maakt hij normaal natuurlijk. Het is zó’n goede spits, echt niet normaal. Dat zie je ook met kleine momenten. Kaatsen, loopacties. Maar het komt er niet uit”, besefte de verdediger in gesprek met Voetbal International.

Veltman maakte in het verleden ook een moeilijke fase door en probeert dan ook vaak op het talent in te praten. “Je ziet hem balen, niets lukt. Ik heb achteraf in de kleedkamer tegen hem gezegd: "Kop op, het komt goed!" Ik heb natuurlijk ook een moeilijke fase doorgemaakt, dus ik weet hoe dat werkt. Het is moeilijk om eruit te komen. Kasper is ook niet echt een prater. Hij zegt dan gewoon: "Thank you, thank you.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door t3rrorpancho)

Je kunt gewoon zien dat hij erg graag wil, maar het komt er niet uit. De loopacties zijn prima, maar de afwerking is niks. Hopelijk met meer minuten dat hij op zijn oude niveau kan geraken. Het zal vast wel goed komen. Alleen zie ik dat dit seizoen niet meer gebeuren.

24 april 2019 om 07:32

Je zag gisteren dat de anderen hem nadrukkelijk proberen te helpen. Zie bv. Ziyech bij de afgekeurde goal. Dat zegt ook wat over het vertrouwen dat zij in hem hebben.

24 april 2019 om 09:23

Ziyech was ook echt nadrukkelijk bezig Dolberg een kans te geven. Ziyech valt me steeds meer op als een groot persoon. Ook dat de scheids dan zo'n grapje maakt tegen Ziyech in de rust over dat z'n moeder vond dat Ziyech goed speelde, dat doe je alleen bij een speler die je op een bepaalde manier waardeert. Ik vond het dus ook weer tekenend hoe ziyech met Dolber bezig was. Jammer dat Dolberg dan andersom de kans niet aan Ziyech gaf voor rust, die heeft nog veel te leren en moet in vorm komen. Sportlsycholoog zou niet gek zijn bij deze jongen.

24 april 2019 om 10:49

Psycholoog zou idd kunnen helpen, hij wordt afgeschilderd 's een ijskonijn maar ik denk dat niets minder waard is. Lijkt me juist dat hij zich geen raad weet met emoties en daardoor vastloopt.
Ik vind overigens ook dat ten hag hier een rol in speelt. Die heeft al het vertrouwen uit de jongen gehaald door steeds te wisselen.

24 april 2019 om 11:40

Uiteindelijk stel je jezelf op door goed te presteren op trainingen en in de minuten die je wél krijgt. Dat moet Dolberg toch vooral zichzelf verwijten.

24 april 2019 om 07:55

Vooral nog meer minuten geven, kansen laten missen en zo het kampioenschap laten verspelen. Volgend jaar mag erik hem minuten geven, dit jaar liever niet meer. Wat een koekenbakker is het dit seizoen. Doe mij maar huntelaar die met zn 35 jaar werkt als een paard en wel ballen erin schiet

24 april 2019 om 08:36

Snap jou punt. En de andere spelers zullen het gevaar ook wel snappen. Als zij hem desondanks nog steunen en opzoeken is toch ook een signaal!

24 april 2019 om 10:08

Ik denk dat verhuren voor hem het beste is. Vertrouwen kweken in een nieuwe omgeving, want hin ligt in Amsterdam nu echt onder een vergrootglas

zo kijkt hij ook als hij een doelpunt heeft gescoord. maar even zonder dollenberg. hij probeert wel zijn best. maar op een of andere manier komt het er maar niet uit. ik heb ook het gevoel dat hij zich niet helemaal thuis voelt in de groep. het is toch een hele goede en mooie speler voor ajax als het wil lukken. het ga je goed dolberg. hopelijk kom je er snel weer bovenop. ik hoop dat ajax en de fans ook het vertrouwen blijven houden in dolberg.

24 april 2019 om 03:14

Dolberg had ooit de explosiviteit van bijkans een Arjen Robben. Nu nou niet echt. Dat is wat er mist. Als een goal wordt gemaakt is het altijd wel prachtig. Vind het ook een prima en gave gozer!

Je ziet ook dat zijn teamgenoten hem nadrukkelijk zoeken, zoals bij de afgekeurde 4-0. Ik denk dat een transfer hem goed zou doen. Lekker naar een ander team opnieuw beginnen. Wellicht dat een huurruil met Isak te regelen valt met Dortmund? Of gewoon een verkoop, als Tadic en Huntelaar eerste en tweede keus zijn.

24 april 2019 om 06:26

Wat zou Dortmund met hem moeten als hij bij Ajax al 2/3de keus is?

24 april 2019 om 08:07

De 3de keus van Barcelona (Paco) doet het ook goed bij jullie .

24 april 2019 om 08:32

Statistisch gezien zeker, als je hele wedstrijden kijkt valt dat eigenlijk best tegen hoor. Brengt voetballend weinig extra’s en vooral in de basis is het altijd matig. Als invaller heeft hij altijd net genoeg tijd wat leuks te doen.

Ik vond hem vandaag in elk geval beter dan in een aantal van zijn vorige wedstrijden. Looplijnen waren goed, snelheid was goed en er was redelijk wat arbeid, zeker voor zijn doen.

Het blijft me wel storen hoe vaak hij struikelt en valt. Dan bedoel ik niet per se schwalbes, Hij lijkt gewoon erg vaak en makkelijk uit evenwicht te komen en te vallen.

Het matige afwerken heeft denk ik wel erg met vertrouwen te maken en dat kan best ook weer terugkomen.

24 april 2019 om 10:04

Titaantje sterk betoog, zo denk ik er ook over. Hij komt er wel, hoop dat Ajax vertrouwen blijft houden.

Nooit meer opstellen, Dolberg is zwaar overschat. Hij is steeds net te laat en gaat te makkelijk liggen

24 april 2019 om 09:25

Eh wat? Troll je nou of niet? Je ziet zo duidelijk dat het aan zijn vorm ligt maar dat de basis er wel is. Maar goed, gisteren was het onvoldoende inderdaad.

24 april 2019 om 17:21

Nee ik troll niet, het is gewoon zo. Ik roep dit al een paar jaar.

Zelfs het versieren van strafschoppen lukte gisteren niet. Ik ben best wel gecharmeerd van de voetballer dolberg, nog steeds, maar wat me steeds vaker tegen staat is dat hij met al zijn gesleur geduw en getrek nauwelijks van de bal te krijgen is, maar eenmaal in de 16 meter veel minder stevig op zijn benen lijkt te kunnen staan.

24 april 2019 om 08:04

Pasveer maakte wel een overduidelijke overtreding op hem, raar dat de bal toen niet op de stip ging. Voor de rest helemaal mee eens, mist het puntje op de i

Deze jongen moet of verkocht of verhuurd worden, zodat ie zelfvertrouwen krijgt, dan komt het helemaal goed, Spreekt ie trouwens al Nederlands? want dat zal mede een struikelblok vormen, Heb hem idd weinig horen praten, maar dan moet ie het maar met zijn voeten gaan doen

24 april 2019 om 08:59

Waarom zou dat een issue moeten zijn? Neres spreekt toch ook geen Nederlands? Dolberg verstaat gewoon Nederlands, alleen heeft hij al meerdere malen aangegeven dat hij zich prettiger uit in het Engels. Niks mis mee. Ik hoop dat hij in de voorbereiding gewoon weer het vertrouwen gaat krijgen. Is nog jong en heeft bakken met talent.

Ik geloofde nooit in de Dolberg hype maar hij deed het zo veel beter voor zijn blessure en het grote verschil is is dat hij toen ook echt knokte voor iedere bal. Hij was een tank. Nu valt en duikt hij bij het minste contact. Soms denk ik dat hij wekere benen heeft dan lozano, maar dan zonder de verontwaardigd kop waardoor het minder op valt.

Dolberg heeft kansen genoeg gehad lijkt mij. Kreeg bv gisteren toch weer een basisplek. Het is al 2 seizoenen sukkelen. Opvallend vind ik het grote aantal overtredingen wat op hem gemaakt wordt.

Hij straalt nooit plezier uit, geen spelvreugde. Geen verbinding ook met teamgenoten, lijkt een eenling in de groep. Dat lijkt mij de kern van het probleem. Praten met een (sport)psycholoog zou mijn advies zijn.

Dolberg is gewoon niet geschikt voor Ajax. Zonde want hij heeft echt wel kwaliteiten... maar zijn instelling is wat mij betreft te zwak. Afronden (vooral die één-op-één van gisteren) laat ik nog maar varen... maar het jagen. Man man man wat te triest voor woorden. Simpel drafje elke keer riching de keeper of verdediger die aan de bal is, waar Huntelaar continu sprintjes trekt en daardoor snel hoge druk bouwt op de persoon met de bal. De keeper en verdedigers van Vites hebben geen moment druk gevoeld van Kasper.

Begon allemaal top, en snap heel goed waarom Ajax het in eerste instantie wel in hem zag. Maar ik denk dat Dolberg momenteel gewoon mentaal niet meer goed in elkaar zit na zijn afwezigheid. Denk ook niet dat het nog goed komt, tenminste niet zo lang hij bij Ajax balt. Zonde...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4742
2.AZ4427
5.PSV3619
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller208
L. TraoréAanvaller61
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper190
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

168 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 18 0 1 0
2018/2019 Ajax 9 1 3 0
2017/2018 Ajax 30 1 7 1
2016/2017 Ajax 30 0 7 1
2015/2016 Ajax 34 2 4 0

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
PSV wil nooit meer samenwerken met Paco Casal, de zaakwaarnemer van de door Cagliari begeerde Gastón Pereiro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren